3:e Advent

Lördag..

Idag var jag ledig och har flängt runt lite lagom i jakten på saker jag vill ha. Vi hittade en jättesnygg Julgransfot på Rusta av alla ställen. I gjutjärn och ek var den gjord i. Låter mysko kanske men den var väldigt fin.. och modern.. I like.

Vi var bjudna på julfika hos barnens mor på tidiga kvällen där även hennes trevlige kille A var inveterad att delta. Gott att äta och dricka och sedan gick vi hem. Vi var borta i ca 2,5 timme. När vi kom hem upptäckte vi att vår gran som stod
utanför entredörren var väck. WHAT??? INTE NU IGEN!!!!!!!! Jag klarar inte av fler stölder. Visst var det bara en liten gran klädd med röda små minijulgranskulor samt små söta svampar nedstuckna i jorden. Men frågan finns ändå där: VEM faen går upp på någons trappa och stjäl en gran??????

Jag blev så arg.. så ledsen över att någon haft nerver att gå förbi båda bilarna som stod parkerade framför huset.. traskat uppför trappen.. stått precis utanför ena köksfönstret.. under taklampan som finns där.. fullt synlig om någon granne eller förbipasserande skulle titta hitåt.. lindat av julbelysningen vars sladd satt fast genom fönstret intill och därefter lyftt upp granen ur ytterkrukan och sedan gått sin väg med den i handen. VEM FAEN KOMMER PÅ ATT GÖRA SÅ???!!!???

Jag gick runt i omgivningen och sökte febrilt efter "vår" gran. S gick åt ett håll.. jag åt ett annat men ingen gran fanns att hitta. Så jäkla trist då jag inte ids köpa mig en ny för den kanske också försvinner från oss. Det var 3-4, kanske fler, husägare som blev bestulna de med på sina ljusslingor/julpynt de haft i sina trädgårdar. Tänk om jag fått fatt i dom.. då hade de garanterat önskat att de stannat hemma ikväll. Morrrr....!!

S ställde sig sedan och gjorde en väldans god men sen middag. Den satt fint och smakade smaskens efter eländet som återigen kommit till byn.

Nu ska jag gå in till S som väntar i vardagsrummet. Ville bara förmedla kvällens förlust som faktiskt känns i hjärtat.. även om det bara var en 60 centimeter hög julgran ståendes på farstun.. så var den fin att komma hem till varje dag.



Nya ljusslingan med röda lampor gör sig fint till huset. Hoppas den får vara kvar.


Ena adventsstjärnan tagen utifrån altanen ikväll.


Fruktkaka: första gången jag gjorde en själv. Mammas smakar himmelskt.

 
Min älskade lilla gran som nu är på villovägar. Förbannade skitungar!!


Hoppas ni får en fin fortsättning på helgen.  // Kram Christine

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0