Trevlig helg snart slut

Söndag..
Sitter vid datorn med ett halvfullt glas vitt vin som är kvar efter en smarrig middag med fetaosttäckt lax i ugn och lyxig sallad till. Idag kom S vän C på besök till oss. Han ska vara i Göteborg och jobba för några dagar.. bor annars i Norge.. och lånar en av barnens sängar över natten. Vi tog spårvagnen ned på stan och vandrade Avenyn upp mot Liseberg.

På vägen stannade vi till och såg en sjungande julgran. En ungdomskör på ca 30 personer formaterad som en 5 meter hög gran (pyramidformad byggställning med små avsatser) sjöng julsånger för åhörarna som stannat till framför dom. Julpyntade träd planterade utmed Avenyn var nu prydda med vita och blå ljusslingor för att fira in jul- och nyårshelgerna.

Vid entren in till Liseberg upptäckte vi att det var väldans mycket folk i kö in till dess Julmarknad så vi valde att istället ta hissen upp till Heaven 23 i Gothia Towers. Kabinen upp gick i en väldans fart även om det knappt märktes av. Uppe bjöds vi på en makalös utsikt över staden. Förvisso hade redan mörkret lagt sig men med alla trafikljus.. adventstjärnor i fönstren här och där.. bilarnas tända fram- och bakljus och alla miljoner ljusslingelampor på Liseberg som lyste upp området var detta bland det häftigaste jag sett.

Vi gick sedan mot Norra Ullevi där vi skulle hoppa på spårvagnen hem. På vägen passerade vi Filmstaden dit vi gick in för att kontrollera om det verkligen finns en spegel med Hollogram inne på restaurangens toalett. Vi gick in i det gemensamma tvättställsrummet och letade febrilt efter den "magiska" spegeln. Jag såg ingenting i den spegel jag tittade in i. C gick bakom en axelhög vägg där det finns pissekoppar för herrar i nöd.

Plötsligt såg vi ett fruntimmersansikte stirra rakt på honom. Skulle kunna bli pinsamt om man inte varit beredd på det och missat målet med pickadollen. Jag valde att gå ut rätt fort då jag upptäckte att C passade på att lätta på trycket då han ändå stod där. Alldeles för intimt för ett försynt fruntimmer som mig.  :  )  

Lördag..
Efter frukost skulle jag och S köra bort till Blomsterlandet för att se om de hade Rucolafrön samt växtanordning för hemmasådd. Frön var det fel säsong för.. armaturerna vi fastnade för passade inte för ändamålet.. så vi åkte vidare till Hornbach-byggvaruhuset istället. Inga frön fanns där heller.. inte heller någon vettig belysning men däremot hittade vi en bra sålåda vi ska testa.

Vi ska nu hålla ögonen öppna efter en trevlig armatur då den skall hänga i köket är det till fördel om man inte kräks över hur den ser ut. Rucolafrön hittade S på nätet som han nu har beställt hem.. massor av frön för en spottstyver jämfört mot vad butikerna vill ha betalt. Ska bli kul att se om vi lyckas göra vår egan odling av Rucolasallad.

När vi precis satt oss i bilen för att köra dit och svängde ut från tomten dök ett gäng människor upp på vägen som fick min haka att falla ned i knät. Ett gäng på 30-40 personer på gamla veteranmopeder utklädda till tomtar med skägg och hela alltet kom åkande utanför huset. Helt galet. Var kom de ifrån? Plötsligt var man bara omringad av tomtar.. som puttrade fram på vägen på sina gamla rostiga åkdon.. Skithäftigt att ha fått se.

På kvällen gick S och jag på Artisten dit jag fått två biljetter till Windcorps Brassorkester. De höll sin årliga Luciakonsert och hade även lånat in en kör som de delade kvällen med. Både kör och Brassband var så jäkla duktiga. Kvällens stjärna var en amerikan hitflugen vid namn Richard Marshall som är brassvärldens svar på David Beckham. Vilken snabbhet.. vilken skicklighet.. jag kan ju bara avgöra om jag tycker om något eller inte. S däremot har ju öra för blåsinstrument då han och döttrarna själva spelar.. och han sa att den här killen visste vad han gjorde. En toppenkväll tack vare min goa E som gav mig biljetterna i födelsedagspresent. Tack söta rara du.  :  )

Nu ska jag se vad S och C hittar på i vardagsrummet. De smakar förmodligen på den Whisky C hade med sig. Om det råder för mycket killsnack och gamla minnen tar jag med Flurr ut på promenad istället.  = )



Richard Marshall


Snart godnatt och på återhörande // Christine



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0