Prövningen tar sin början idag

Måndag..
Jag lämnade av S vid tågstationen imorse då han ska upp och hålla kurs i Stockholm. Kvar är Flurr och jag och alla grå moln som hänger tungt över staden.
Efter skolan skall E komma förbi och säga hej. Det blir ett kort besök för jag måste gå hemifrån strax efter fyra och bege mig mot spårvagnen ner mot stan.

Idag börjar Mattekursen som jag dumt nog förberett mig för dåligt på inför starten. Det hade nog varit klokt om jag skakat mer liv i cellerna så att de höll sig redo inför den kamp som väntar. Kampen mellan mig och läraren som ska ge svar på tal. 

En kvinna ringde nyss från Åhléns där jag sökt jobb som julextra. Jag ska träffa henne på en rekryteringsträff på onsdag. Där kommer det finnas ytterligare 14 personer som också ansökt om de lediga tjänsterna. Först blir det ett informations- möte för hela gruppen som därefter följs av individuella intervjuer.

Jag ska därför inte ropa Tjohoo förrän jag jag har ett undertecknat anställningsavtal i min hand.. men det känns i alla fall toppen att jag är ditbjuden.

* * *

Informationsmötet och uppropet på mattekursen kändes bra. Läraren tycks vara lugn och förstående och det känns väldigt skönt. När jag kom hem ringde äldsta tösen E och frågade om jag ville komma över till henne, T, V och deras mamma L för att äta middag. Mammans nya kille A skulle också komma dit så detta blev ännu en middag à la
Tomten-är-far-till-alla-barnen. När jag hälsade på A.. som jag inte träffat tidigare.. tog jag honom i hand och sa med ett leende -Ja, välkommen in i familjen då.. A och de andra skrattade gott åt min ironiska men hjärtliga hälsningsfras. : )

Middagen var god och samtalen ännu bättre. Vi pratade bland annat om dykning, Porschebilars charm.. A har nämligen en gammal 368:a själv.. hur skolan för de små går.. ja lite av varje. När bordet sedan var avdukat tittade vi på de dykbilder A tagit med sin familj och vänner under en dykresa de gjorde till Hurghada för två veckor sedan. Vilka otroliga skapelser till fiskar det finns väl dolda för landkrabbor som mig. Det är ju som en helt annan värld där nere.. helt ofattbart. Jag börjar mer och mer förstå dom som dyker även om jag själv trivs bäst på land.

Nu ska jag och Flurr bara ha det gott framför tv:n innan det blir dags att krypa ner undet täcket. Lite tomt blir det förstås fram till fredag.. men jag slipper snarkningarna.. alltid något.  ; )

* * *
Till S: Hoppas din hotellsäng är skön.. annars är det bara att ringa så kommer jag upp och fluffar till kudden åt dig.


På återhörande / Christine



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0