Äppelmos och Halloumi

Den här veckan har hittills varit underbar på många sätt. Vädret, humöret, känslan för här och nu har verkligen närvarit och funnit sin plats i tillvaron.

Solen välkomnade mig och Flurr när vi klev ut genom entredörren för att gå vår runda. Känslan är nästan overklig då temperaturen är närmre sommar än höst. Hoppas det fortsätter att vara så här i några veckor till.

Om ett par timmar kommer S mor E hem till oss. Hon skall visa mig sitt recept på hemmagjord äppelmos. Smakprovet jag fick i tisdags var riktigt gott.. inte alls sött utan istället hade äppelsmaken fått tagit över.

När S kommit hem från jobbet skall han ställa sig vid spisen.. hans lekplats jämte datorn. Vid ett par tillfällen har han gjort en rätt som för mig var helt ny. Han kryddar och grillar centimetertjocka skivor av Halloumi. Till det blir det stuvning på trattkantarell och färska grönsaker till.. mums med stort M.

För er som inte vet vad Halloumi är kommer Wikipedias beskrivning här.
 Halloumi, en ost som traditionellt tillverkas på Cypern av fårmjölk. Idag tillverkas den även av get- och komjölk. Den speciella, lite gummiaktiga karaktären fås genom att den i det första steget framställda ostmassan i nästa steg upphettas i vassle från vilket proteinet avskiljs. Osten saltas och äts färsk eller konserveras med saltad vassle.

Dagens plåtning resulterade i bilderna nedan.


Skönt grönt.. hur kan folk välja storstan framför detta?


Fina gamla Flurr.. hans ögon får både människa och djur på fall.


En gång magnifik och kraftfull.. idag urfrätt av tiden som passerat.


Enorma ormbunkar är ett vanligt inslag i naturen här nere.

Oj vad klockan går fort.
Måste sätta fart nu då farmor E strax knackar på vår dörr.

* * *
En trevlig eftermiddag och kväll tillsammans med farmor E och S resulterade i fyra burkar äppelmos.. kaffe med smörbredda skorpor till.. tre parti Skippo ( E lärde mig spelet idag ).. två omgångar Boule.. på vägen hem från grusplanen gav en granne bort en proppfull plastkasse med äpplen till oss.. och som avslutning den galet goda Halloumin till middag.

När alla var mätta och belåtna följde vi med E till spårvagnen där vi vinkade av henne med hälften av äpplena.. så har hon att göra mer äppelgott av dom.  : )

På återhörande  / Christine



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0