Å hej vad det går

Måndag..

Ja.. så har vi kommit fram till den femte veckan för i år. Känns ganska bra med tanke på att det nu bara är 7 veckor kvar till Vårdagjämning.

* * *

Vårdagjämningen inträffar när solskivans centrum passerar gränsen mellan södra och norra himmelshalvan, det vill säga passerar himmelsekvatorn. Punkten på himmelsekvatorn där passagen sker kallas vårdagjämningspunkten.

Vårdagjämningen är inte en dag, utan en ögonblicklig händelse som inträffar vid en bestämd tidpunkt. Varje händelse förekommer dock vid två olika datum på jorden. Därför är vårdagjämningens (och andra händelsers) datum inte entydigt.

* * *

Sen har jag nu bestämt mig för att bry mig mindre om det som sker runtomkring mig. Menar på skolan.. i familjen.. relationen.. bland mina vänner.. ja jag ska strunta i att tänka för mycket på andra.. och lägga den fokusen på mig själv istället. Halleluja.. Praice the Lord!

Nä.. jag har inte gått och blivit religiös så ta´t lugnt nu och sätt dig ner på stolen igen. Jag menar bara att jag måste ju ta till såna här drastiska åtgärder.. som att sätta mina behov och vilja framför andras önskningar och krav. Detta är totalt nytt för mig. Får man verkligen göra på detta viset? Jag är ju matad från blöjår med att vara omtänksam.. vänlig.. givmild.. se till att folk runtomkring mig har det bra. Sen om det betyder att jag själv vissa gånger får lägga mina intressen åt sidan.. det hör ju livet till.. eller..?

Men nu efter att ha varit med om ett antal Mysterier i livet samt att ha ögnat igenom boken Sluta kämpa - börja leva.. så har jag nu insett att jag kan ju bara inte fortsätta vara snäll. Tomten ska vara snäll.. Påskharen likaså.. men varför ska jag hålla på som de om ingen annan gör det?

Jag har alltid levt efter mottot "Öga för öga.. tand för tand" , " Whats goes around cames around" och den svenskklingande ramsan " Som man bäddar får man ligga".

Kom nu inte och säg att jag måste leva i fel tid.. att jag mer liknar någon som skulle kunna varit vän med grabbarna i De tre musketörerna. Visst har jag en känsla av att ha levt i en annan tid för länge länge sedan.. men det är ju inte samma sak. För jag finns ju Här och Nu också.

Nu snubblade S in genom dörren efter att ha jobbat hårt på sitt jobb. Imorgon börjar den rad av undersökningar/utredningar han ska påbörja då hans hälsotillstånd förbryllar både honom själv, mig, barnen, släkten, vännerna, kollegorna och läkarna förstås. Så det kommer stickas och röntgas lite här och där. Hoppas de har många Bokmärken liggandes i lådorna nu.  :  )

Hoppas ni fick en bra start på veckan. Jag känner mig uppåt idag.. stark.. ser ljusare på tillvaron vilket känns uppfriskande. Det är bara till att passa på och suga på karamellen så länge den varar. Ni vet ju att mitt humör svänger som en klockpendel.. först åt vänster (Jippiiie) och sedan åt höger (fanihelvetesjäklaskit). Tur att pendeln svänger tillbaka efter en sådan urladdning. För det sägs att efter varje tår eller högre ton som ljudas åldras man ett helt år. Och hur kul är det att vara skrynklig som ett russin innan jag fyllt fyrtio.  :  )


Tullipipper.. som C och B kallar dom. De står iaf på bordet här hemma.


Christine nyss fylda 45 år.
Lev naturligt utan krämer.. åldras naturligt med streckgubbar i ansiktet.



Pussar och kram och på återhörande förstås.  // Christine



Kommentarer
Postat av: Staffan

Det är faktiskt bara fyra timmar kvar till vårdagjämningen - i alla fall i Göteborg! ;-)

Se: maane" rel="nofollow">http://rl.se/solmaane

2009-01-27 @ 14:24:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0