Dag av grubblerier

Onsdag..

Idag var det skola hela dagen.. ja iaf fram till klockan 15. Sedan gick jag till bilen.. stängde dörren om mig och knäppte på radion innan jag började hemfärden. Kanal 103,1 tror jag att det var.. klassiskt som gör mig till en lugnare förare vilket kan behövas.

Idag kom jag av mig där jag satt på lektionen för Bokslut- och Årsredovisning. Mina tankar försvann långt långt bort från föreläsningen och jag befann mig någon annanstans. Jag kom på mig med att istället för att lyssna och lära om Dubbel Redovisning satt jag och funderade på det som skedde igår. Idag har jag inte kännt mig någe glad utan istället tom.. kroppen har värkt.. jag vet varken ut eller in. Jag vet inte vad jag ska göra för att "bättre smälta in i den situation jag befinner mig i nu".

Jag har två val.. som man alltför ofta har. Varje dag består i att välja mellan olika ting.. vilken väg ska jag köra till skolan.. ska jag dricka ett glas juice till frukostkaffet eller bara köra på koffeinet.. ska jag äta lite mer än jag egentligen vill för att bygga upp min volym.. vem ska jag sitta bredvid på lektionen.. ska jag ta med matlåda eller äta lunchen ute.. vad är bra för mig.. vad mår jag bäst av.. val val val.

Man gör sina val i mångt och mycket efter vad man tror sig vara bäst för individen själv. Att välja och samtidigt göra valet för två personer är svårare.. om inte sällsynt eller utdömt att göra. Har jag bara mig själv att bry mig om gör jag mina val efter vad mitt hjärta säger åt mig att göra. Men ska jag tänka på någon annan blir situationen en helt annan. Då måste jag tänka mer än näsan räcker till. Saker som görs kan sällan göras ogjorda igen. Man måste tänka efter innan man gjort sitt val. Hur påverkar det mig.. någon annan.. vad får mina handlingar för konsekvenser och resultat. Vad är det värt det? Val val val.

Som ni märker på det jag skriver idag är jag inte i balans just nu. Jag vill så gärna.. men misslyckas allt för ofta. Jag har uppenbara problem med relationer till andra människor. Jag önskar att livet fungerade mer på "mitt sätt" men så är det inte och kommer nog aldrig att bli. Därför har jag nu stora beslut att fatta.. det finns två val.. det är bara så svårt att välja vilket som är det bästa valet för mig.

Jag hoppas detta låga som har greppet om mig hinner försvinna till morgondagen. Det tär alldeles för mycket på kropp.. själ och glädjen inombords. Jag ska iväg och rida vid 18 och får då annat att tänka på för en stund. Koncentrerar jag mig inte uppe i sadeln kan det gå illa. Som minst rider jag slarvigt och får tillsägelse av läraren.. som mest kan jag åka ner i backen. Upp till mig hur kvällens lektion blir.


En av privathästarna i stallet.


Utgång mot hagarna som finns runt om stallbyggnaden.


* * *

Ridningen gick bra ikväll. Flickorna följde med mig till stallet som stöd och hjälp om jag skulle få en galning att gränsla. Hästen jag fick heter Tella.. en Fuxtjej som var stark och sprang på rätt bra. Jag fick jobba hårt med att få ner hennes tempo och det kändes i händer och armar när lektionen började lida mot sitt slut.

Vi fick testa på att galoppera ikväll och det var t.o.m premiär för den här gruppen då de är nya med att rida hela bunten. Men det gick bra för alla.. ingen åkte av. Det märktes att Tella gillade denna form då hon pinnade på friskt med sina fyra ben och det blev ibland svårt att sitta kvar.. eller sitta snyggt för den delen.  :  )

Men om jag ser till det hela och bortser från mitt skumpande under just galoppen var detta en jättekul lektion. När vi i trav skulle sitta ned.. och jag bromsat in henne till den takt jag ville ha henne i.. då kände jag mig nästan som ett proffs. Vi tog ut kurvorna grymt snyggt hon och jag.. böjd hals som det ska vara.. hon nästan travade under sig själv vilket kändes riktigt bra att ha lyckats få en gigantisk häst att göra.. nygammal ryttare som jag är.  :  )

Så nu ser jag fram mot nästa tillfälle och finns Tella på listan över hästar som skall gå.. och jag har chansen att välja henne.. kommer jag ABSOLUT göra det.  :  )

Jag känner mig glad över ridningen ikväll men mitt tidigare grubbleri kvarstår dock. Jag kan inte bara ruska av mig obehaget som en hund kan göra utan det tar sin tid innan jag känner mig ok igen. Men bara håll ut.. snart är jag mitt riktiga obekymrade jag igen.

Kram och på återhörande  // Christine



Kommentarer
Postat av: Sara

Lycka till på ridlektionen, och låt inte kusarna köra med dig! ;)

2009-01-21 @ 17:04:58
URL: http://adaosara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0