Med kameran i Mölnlycke

Onsdag..

Idag är sista dagen i frihet.. och jag menar det verkligen. Eller det känns så i kroppen i alla fall. Efter idag väntar nämligen saker jag inte gjort på länge.. plugga hårt och flitigt för att få bra toppbetyg i slutändan. Upp på detta ska jag krydda med lite extrajobb i någon butik. Detta för att få upp lönen något med de OB-tillägg som då tillkommer.

Jag ska möta upp S i Mölnlycke idag och äta lunch med honom. Hans jobb ligger inte så värst långt bort så då passar vi på idag att åka dit.. ta en runda i stan och också ta några bilder så att La familia där hemma vet var jag håller till framöver.

Lillkillen V blev ju dunderförkyld i söndags och har varit hemma från skolan måndag och tisdag. Igår flyttade barnen ner till sin mamma så idag vet jag inte om han stannat hemma.. men som han var vid lunch igår är nog chansen liten att han redan är frisk.. tyvärr. Krya på dig!

Även S är sjuk. Han har dragit på sig svidiga baciller i halsen så han går också runt och har det jobbigt. Trots att han är rejält risig och borde ligga i sängen jobbar han ändå.. så redig som han är. Krya på dig du med!

Jag hoppas ( håller tummarna ) att jag inte får något av det killarna har då jag bara måste vara frisk vid skolstart. Det är ju då klassen grupperar sig och man hittar sina favoriter. Och att komma någon dag senare.. ja då får man ju ta det som blivit över. Skojar förstås men det är nog bra att vara med från början då det är mycket info om utbildningen som kommer ges imorgon och på fredag.

Nu ska jag inte skriva mer för stunden utan återkommer lite senare och lägger då upp de bilder jag tagit över Mölnlycke. Så får ni en bild av hur staden och skolan ser ut.

* * *

Nu är jag hemma efter en trevlig lunch med S. Maten var helt ok men inget märkvärdigt.. har nog med åren blivit kräsen med vad jag stoppar i min mun. Vi tittade snabbt igenom stan och den är ju liten.. att säga något annat hade varit att ljuga om jag så säger.  :  )

Själva centrum ser nog ut som centrum brukar göra. Konsum fanns där.. Hemköp likaså. Systembolaget finns förstås.. en blomsterhandel.. några kläd- och inredningsaffärer.. hälsokost.. Johnsens café.. en lunchrestaurang/kvällspub.. bank.. mäklare och några småbutiker till.

Jag valde att inte ta bilder på själva centum med dess många parkeringplatser utan inriktade mig istället på Kulturhuset som finns där.. min skola och så lite vatten- och bromotiv på det. Så varsågoda.. här nedan visas bilder tagna en helt vanlig januaridag i Mölnlycke...



Bilden på Kulturhuset är tagen med kanalen i ryggen.


Ovan entren från torget finns detta maffiga kupoltak i glas.


Bilden är tagen under kupoltaket och ut mot kanalen.


I mitten av byggnaden finns detta uterum som står skyddat från besökarna.
Jag ser något Asiatiskt bakom idén.


Kulturhuset ut mot kanalen.

"Härryda kommun har fått ett kulturhus mitt i centrum som utöver bibliotek, konsthall och samlingssal för 200 personer, nu också rymmer skapande verkstad, blackbox, skulpturgård, café med uteterrass och öppna ljusa föreningsrum. Det har blivit ett hus som inbjuder till oväntade möten, där café och konsthall möter bibliotek och rum för teater- och dansföreställningar, konserter och föreläsningar.
På andra våningsplanet, med utsikt över den omgivande parken och Mölndalsån, finns sex rum i olika storlekar att hyra för kommunens omkring 200 föreningar och studieförbund.
Vi bjuder på visning och en smakbit från Café å Läs."


Mölnlycke Akademin.
Innanför skolans entre finns möjlighet att fika och äta sin lunch.


Skolbyggnaden med dess entre.


Varma vår- och sommardagar lär jag gå hit och äta glass på rasten.


Skolan igen och så promenadstigen utmed kanalen.


I denna stad finns det gott om broar ska ni veta.

* * *

Ridningen ikväll gick bra. Samma häst som tidigare.. Addie.. och vi jobbade hårt hon och jag på min sits ikväll. Att sitta ner i sadeln och samtidigt styra kan se lätt ut men det är det verkligen inte om man har en benig bak som min. Svårmanövrerat som tusan.. ha ha.  :  )


Hoppas ni får en fin dag. Kram så länge.  // Christine

 

Kommentarer
Postat av: Sara

Vad spännande!! Ska bli kul att se bilder och läsa om hur första dagen känns. :D

2009-01-14 @ 14:12:54
URL: http://adaosara.blogg.se/
Postat av: Sara

Ser ju jättefint och fräscht ut! :D

2009-01-14 @ 16:41:59
URL: http://adaosara.blogg.se/
Postat av: Christine

Kan bero på att jag inte visade några bilder på hur resten av stan ser ut..ha ha

Skolan verkar ny och fräsch så än så länge ser det lovande ut. Nu hoppas jag bara att lärarna och klassisarna ger ett lika bra intryck. : )

2009-01-14 @ 16:50:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0