Bitterljuv tisdag

Tisdag..

Idag åkte jag över till min vän K och hennes lille son A. Vi gick ut och gick i solen och fikade gott hemma i deras kök. När vi gick till COOP för att handla hem fler blöjor.. de går åt med en himla fart nämligen.. så ringde det i min mobil. I andra änden var det T.. en av de två männen jag träffade igår på jobbintervjun. De ville träffa mig igen vilket då betydde att jag var halvvägs till att anställas.

Vi bestämde träff idag klockan 16:00 vid caféet som sakta men säkert håller på att byggas fram. Där skulle en tjej.. L.. finnas som jag då kommer arbeta med. Vi skulle få en möjlighet att säga hej och se om vi kunde jobba ihop. Viktigt att fungera tillsammans.. man behöver ju inte bli bästisar men man måste gå ihop om man ska jobba hel dagen utan att hamna i bråk. Men det gick bra.. och sen kan det ju bara bli bättre med tiden. Ju mer man umgås och jobbar menar jag.  : )

Efter att L och jag suttit och pratat om ditten och datten kom då T och K till bordet där vi satt. De undrade hur vi hade det och vad vi kommit fram till. Jodå vi hade det bra där vi satt. Sen sa T att de ville att jag skulle bli en del i deras gäng och frågade om jag ville ha jobbet. - Ja men vad kul.. eller något liknande svarade jag då på frågan.

Då L var där idag kunde jag inte diskutera det löneanspråk jag vill ha då det bör göras mellan två par ögon. Därför får jag ta det på torsdag då vi ska ses igen för att delta i en Baristakurs på Söder som hålls på morgonen och därefter åka till fiket och sätta oss ner allihop och planera menyer och annat viktigt. Tanken är att allt ska öppna (helst) på måndag annars den dag efter det då allt står färdigt att öppna upp dörrarna för stadens alla fika-musik-och-kultur-intresserade-gäster.

Så på torsdag får jag ta någon av männen åt sidan och säga att jag måste ha lite mer än vad de erbjudit för att det ska kännas ok för mig. Med min ålder.. erfarenhet.. kunskap och kapacitet.. så borde jag egentligen ha det dubbla.  : )

Tills alla papper är undertecknade förhåller jag mig rätt lugn i mitt firande av att ha fått ett jobb igen. Först vill jag se vad de säger om mitt löneförslag.. och godkänner dom det.. då kommer jag fira med en vedugnspizza.. eller liknande.  : )



Boyce Avenue - The Verve Pipe - The Freshmen

http://www.youtube.com/watch?v=IiPieEUX4Es&feature=fvst


En sak som är dumt med att jag fått jobb.. eller dumt och dumt.. men ni fattar nog vad jag menar efter ni läst det jag här efter skriver.. är att nu när jag börjar jobba kommer jag vara upptagen från tidig morgon till sex-sju på kvällen.. måndag till fredag. Och om några veckor.. vecka 44 för att vara exakt.. kommer lilla goa T upp hit till stan. Jag har sett fram mot att träffa henne sen jag flyttade upp.. tänkt ut massa saker vi skulle hitta på.. både på dan och på tidiga kvällen.

Jobbar jag sätter det käppar i hjulen för mig.. vilket jag blir ledsen i ögat av att tänka på. Jag vill verkligen träffa henne.. jag skulle tycka det var så himla mysigt.. men med jobbet blir det inte många timmar per dag vi kommer kunna ses. Det känns skit för den sakens skull för jag saknar ungarna något otroligt. Därför kan jag inte hoppa och jubla för det är med blandade känslor jag på torsdag kommer skriva under anställningsavtalet.

Ja.. den som tänker med hjärtat fattar vad jag menar med det jag just skrev.. den som tänker rationellt och modernt tycker antagligen att jag är dum i skann som inte bara kan vara glad åt att ha ett jobb igen. Men sån är jag.. mycket hjärta.. och lite huvud och logik.  : )

Usch... jag blev lite låg i detta höga tillstånd. Har just skrivits med lilla T på Msn och då blev mitt hjärta ännu blötare än det redan var innan. Jag MÅSTE lösa detta så vi kan ses.. på något sätt måste det gå för jag vill hemskt gärna träffa henne nu när hon får chansen att komma hit upp till storstan.

Tänk.. tänk.. tänk.. försöker komma på lösningar för brinnande livet.. täääänk.. täääääänk.

Nu ska jag borsta tänderna och sen i säng vad det lider. Känner mig plötsligt trött i ögonen och huvet. Mycket att tänka på och detta bitterljuva som hänt idag.. glada besked från mina nya arbetsgivare.. och det ledsamma med att kanske få mindre tid ihop med lilla T.



The Verve-Bittersweet Symphony Lyrics -

http://www.youtube.com/watch?v=t9u9mZz-o-g


Hoppas ni fått en trevlig tisdag med det den har erbjudit. Jag hann med att gå en sväng med min vän P efter intervjun. Vi höll inte lika rask fart som det annars brukar vara.. men vi får skylla på medvinden som nästan fick peruken att blåsa av. Kram på er och på återhörande // Christine


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0