T klarade taket på Klättercentret idag

Torsdag..

Heeeelt otroligt..!!!!
T hann avverka hela nio leder på klätterklubben vi nyss kommit hem från. Det är ritkigt många för att klättra rakt på utan paus. Mycket bra jobbat. :  )

Jag frågade om T ville testa den vägg som har ett tak man måste klättra som en spindel på.. menar med magen uppåt och ryggen nedåt. Första försöket kom T fram till taket.. men sen visste hon inte riktigt var hon skulle sätta sina händer och fötter. Andra försöket kom hon längre och hon började ge sig på själva spindelklättringen. Även denna gång blev det lite bökigt att få till allt på ett bra och effektivt sätt innan energin försvann från armarna.. och hon behövde släppa taget.

Jag peppade henne när hon stod nere på mattan igen och pustade ut. Jag sa att hon kommer klara det då hon är liten och nätt i kroppen.. men seg och stark som en karl trots att hon är en liten tjej på 12 år. Hon prepparerade sina händer med krita.. tog några djupa andetag och bestämde sig för att testa en sista gång.

Nu kom hon längre på väggen och in på början av taket. Vi hade pratat taktik innan hon gjorde sitt sista försök. Jag gav henne tips på var hon sätter händerna.. och fötterna som är en oerhört viktig del i all klättring men nog mest den här typen av klättring.

T fick tag i rätt handtag där hon fick ett bra grepp även om hon ett kort ögonblick dinglade fritt med bara händerna. Tröttheten tog över några gånger men då hon satt säkrad och i ett så pass bra moment på leden.. kunde hon sätta sig i selen för att vila sina händer.. tänka ut hur hon skulle göra härnäst.. försökte gång på gång få med sig benen så hon inte bara hängde i armarna. Det orkar man bara en kort stund.. men blir det för mycket av det är det bara att ge upp efter ett tag.


Taket syns i högerkant på bilden..

http://www.klattercentret.se/


T fick fler råd av mig där jag stod under henne nere på mattan.. sätt vänster hand där.. höger hand där.. få grepp med vänster fot.. var som helst.. bara du hittar ett grepp där du sedan kan skjuta ifrån dig så du kommer uppåt och över kanten.

T tog sats och hittade äntligen ett fäste för foten. JA hördes både jag och T säga.. sen tog hon återigen sats och sköt ifrån sig med foten så att hon fick tag om nästa handgrepp och därefter var T över kanten och klättrade det sista av väggens led upp. Hon hade klarat av takleden för första gången. Detta är STORT att ha gjort så snabbt och utan någon direkt tidigare erfarenhet. Bra jobbar T.  : )

Nu har T duschat av sig all krita hon hade på händerna. Vi ska när hon är färdigklädd och tillpiffad åka och tanka på OKQ8.. sen svänga förbi Café Sjöstugan och köpa med oss hembakat.. stanna till vid Hägernäs Mc Donalds och köpa Chicken Mc Nuggets hon suktat efter ett tag och därefter fortsätter vi ut till R-ön så hon får träffa familjen.. och hästen W om det inte hunnit bli mörkt innan dess.

Vi återkommer med mer info om det hinner hända något mer innan det är dags att sova. Hoppas ni haft en fin dag. T lär få kännbara armmuskler ikväll av dagens insats på väggarna.  : )


* * *

21:03

Nu har vi kommit hem från R-ön och alla familjemedlemmar som bor där. T hann träffa Mamma och hennes S.. lillsyrran M.. hennes sambo J.. deras tvillingar V och M.. och syrrans häst W och dennes tre stallkompisar av olika storlek och färg. Innan vi åkte ner till bilfärjan igen for vi snabbt förbi storsyrran H.. hennes döttrar E och E och sambon P och sa Hej.

När vi kommit över på fastlandet igen gick det rätt snabbt att komma hem då det var få bilar ute på vägarna efter att mörkret har lagt sig.

Imorn ska vi åka till Heron City för att först titta på kamera på Media Markt.. sen ta något att äta där.. och därefter se filmen Michael Jackson´s - This is it. Ska bli spännande att se den då den fått rätt bra kritik. Hoppas recensenten och jag är på samma våglängd.  : )

Nu ska vi dricka lite Julmust och se vad tv:n har att erbjuda innan det blir dags att krama kudden för denna gång. Hoppas ni får sova gott inatt och vaknar upp till en underbar morgon och en sista arbetsdag för denna vecka.

Kram på er och på återhörande  // Christine


Kommentarer
Postat av: Anonym

Heeeej!!!

Det låter som ni har det superkul där uppe... Tova har alltså blivit en liten klätterapa, man kanske trots allt skulle gå en säkringskurs med syskonen så vi kan hjälpa varandra:D Hoppas att jag snart kan få komma upp och hälsa på. Man kanske kan få träffa dig över en helg? Skulle vara supermysigt!<3

Pussar på er båda<3<3<3

2009-10-29 @ 18:02:12
Postat av: Elvira

Det var från mig det förra inlägget kom, missade bara att skriva namn:P Fler pussar<3

2009-10-29 @ 18:03:50
Postat av: Christine

Hej Vira.

Vi kan se hur det ser ut här framöver.. om det blir innan jul eller efter. : )

Hoppas du har det bra där nere i Götet. Tänker ofta på dig och saknar våra pratstunder.. turer till Allum och promenader runt kullen vi gjorde. : )

2009-10-29 @ 20:47:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0