Pulkarace med familjen på ön

Lördag..

Idag packade jag bilen med varma kläder och ett fulladdat batteri till kameran och åkte ut till R-ön.

Ringde mamma när jag var på bilfärjan och meddelade min ankomst.. frågade om jag skulle komma hem till henne.. eller om de också skulle ta sig hem till lillsyrran för en fika och lite babbel. Jodå.. de skulle promenera över dit så då syntes vi där istället.



V busade runt med deras lilla stol..

Solen sken.. det var vindstilla och temperaturen låg runt - 11 grader. När jag kommit hem till syrran ringde den äldsta syrran och sa att de var på väg dit de också.. hon.. hennes sambo och syrrans yngsta dotter. Kul.. nu blir vi helt plötsligt massor av människor där i stugan.. kanon.  : )

Efter vi fikat klart tog vi på oss varmkläderna och gick ut och hade pulkarace i deras branta backe upp till huset. J hade plogat upp en gång från vägen och upp till huset.. och med all snö hade det då blivit som en Bob-bana.. med kanter på båda sidor.. perfekt att ha som stödkanter.. glida upp mot den och sedan snabbt framåt igen. Vi hade hur kul som helst där vi turades om mellan Snowracer.. stjärtlapp och klassisk pulka. Tvillingarna var dock måttligt roade av detta pulkaåkande då de fick kall snö som yrde rakt upp i deras ansikten. Men vi andra skrattade oss hesa av varandras åkstilar.. vi blev verkligen barn på nytt.. allihop.  : )



När M fick höra att han hade designkläder på sig.. intog han en mer chick pose..

Sen var det dags för J och tvillingarna att gå iväg mot farmor och farfar där de skulle bli bjudna på middag. Ja lillsyrran skulle också dit men tog bilen istället så de kommer snabbt och smidigt hem senare på kvällen. Storsyrran med familj gick hem till sitt och efter att jag levererat pojkarnas nappar som glömdes hemma.. till J och killarna som var halvvägs till middan.. åkte jag hem till storsyrran.. blev bjuden på ännu mer kaffe och smörgåsar med rödbetssallad och köttbullar på.. innan vi bestämde oss för att spel något spel.

De ville spela poker och det blev jag.. storsyrran.. och hennes båda döttrar som gjorde upp om kampen om alla spelbrickor. Jag och syrran fattade noll.. flickorna försökte på alla sätt att förklara för oss hur reglerna är men vi fattade fortfarande noll.. eller ja kanske lite då. När vi spelat några rundor.. eller vad det nu kallas.. ringde det på min mobil. En mansröst presenterar sig och sen pratade vi en lång stund om det han ringde för.



-Moster.. jag vill ut i snön.. den ser så fluffig och härlig ut..

Så nu på tisdag ska jag på anställningsintervju.. på ett jobb jag inte ens har sökt.. helt galet och jag är nog fortfarande lite i chock.  : )

Det känns otroligt smickrande oavsett hur det går på tisdag.. att bli uppringd.. en lördageftermiddag.. och bli tillfrågad om jag skulle vara intresserad av att arbeta på den aktuella arbetsplatsen. Sånt här drömmer man ju om.. även om detta kanske inte är drömjobbet.. men kanske det näst bästa.. vem vet.  : )



- Du moster.. färgen röd är verkligen jag på något sätt..

Bilderna nedan är tagna i backen.. in action så att säga.. därför är de inte helt skarpa alla gånger utan de blev som de blev då det gick helt vilt till och kameran hängde liksom inte med.  : )



Lillsyrran och V på pulkan..


Tvillingarnas pappa J och V i pulkan..

P slirar med stjärtlappen i kurvan..

Storsyrrans yngsta dotter E kommer farande på stjärtlappen..

R insåg nog misstaget att ta den sliriga stjärtlappen istället för den mer robusta pulkan..

Oj vad det går och stjärtlappen den får..

Lillsyrran kommer ner i backen med M i pulkan..

P är snart på väg att krasha in i snövallens kant..

PUha.. lilla E pustar ut efter många roliga åk..

Efter pulkaracet åkte jag då först hem till storsyrran.. sedan hem till mamma där jag blev bjuden på en himlars god fiskrätt. Lite plick och plock ur skafferiet och sen röra röra och servera. Med tanke på allt de haft i smakade detta himmelskt gott och något jag gärna äter igen. OM de nu kommer ihåg vad de blandade i rätten.  : )

Vid åtta tog jag färjan över till fastlandet igen och en kortare biltur hem till mig och soffan. Nu när jag har bloggat klart för idag ska jag se vad tv:n har att erbjuda för kvällen. Ska nog plocka fram lite Mangosorbet ur frysen och smaska på det. Även om jag blivit istoppad godsaker hela dagen.. är det aldrig fel med glass.. mumsfillibabba.  : )

Hoppas ni får en fin dag även imorn och var rädda om er och snälla och goa mot en och var. Är man snäll får man snällt tillbaka brukar jag tänka. Och se vad mycket skoj som hände idag.. det är ju bara fantastiskt.  : )

Kram och på återhörande  // Christine



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0