Fem dagar kvar till Påsk

Söndag och Måndag..


Söndan var jag ledig och måndg var det jobb igen.

Jag hämtade upp A-M på söndan för en kort färd mot Solna begravningsplats där vi parkerade bilen. Sedan gick vi bort mot Haga.. såg slottet på riktigt nära håll innan nästan hela udden spärras av med svart stålstaket för att hålla ute eventuellt närgångna beundrare till kronprinsessan.

Vi ska dit igen nästa helg och då ska jag ta med kameran.. för nu hade jag lämnat lilla FUJI hemma så han fick vila upp sig inför påsken och alla kort jag då kommer ta.  : )

Efter vi kikat klart på vad byggfolket röjer och fixar vid och runt Haga Slott gick vi vidare norrut och runt Brunnsviken. Gick in till kafé Sjöstugan och köpte varsin kopp Rättvisemärkt Bryggkaffe och hemmagjorda vaniljbullar. Så gott så det nästan är oförskämt.  : )

Sen gick vi runt sjön samma väg tillbaka och efter en två-timmars-promenix och då fikan upp på det körde vi bort mot Media Markt i Barkarby där vi skulle se om de hade någon vettig kameraväska till mig och så skulle jag visa A-M deras avdelning med DVD-filmer.

De har ett bra utbud av sånt nämligen och med bra pris dessutom. Ingen väska hittade jag som kändes 100.. men en film till AM blev det iaf. På kvällen var det tvättning som gällde och sedan hopp i säng.



Frostbiten cykel i Nyköping.


Ja.. på måndag var det ju jobb igen och det blev en skön dag där mycket hanns med att göra.

Jobbade mellan 10-20 så det blev en lång dag med andra ord och nu sitter jag här hemma i soffan.. nyligen äten.. och smuttar på vinet som var kvar från helgen. Lugnet sprider sig i kroppen på ett mycket behagligt sätt. Jag börjar förstå varför många människor huttar på varje vecka. Mår man så här "fint" av några droppar.. så varför inte.  : )

Imorn blir även den dagen en lång dag. Klockan tio ska jag till KS och deras röntgenmottagning för att göra Ultraljudsundersökning av magen.. eller urinblåsan och det som sitter omkring. Mina biverkningstester de senaste åren har visat för höga mängder av röda blodkroppar. Det har inte gjorts någon större notis om det utan läkarna har sett hur till hur mitt allmäna hälsotillstånd varit.. och då jag inte mår dåligt har man inte heller kollat varför jag då har för många blodplättar i pinket.

Den som hittat på detta med ultraljud är min nya reumatologläkare.. då medicinen jag äter både gör gott men kan också ge biverkningar av sämre klang. Hur som helst.. de ska kolla upp att min Njure mår bra och att det inte finns njursten eller annat där i. Jag känner mig inte det minsta sjuk eller krasslig så jag tror inte de hittar något att bli orolig för. Men visst är jag lite nervös för ingen läkare har ju kommit på idén innan.. trots att värdena sett likadana ut under de senaste 8 åren. Nåja.. lovar återkomma när jag fått svar på hur det gick.  : )


Denna lilla sötnos.. Pampas 22 från Vanguard..  är då väskan jag idag beställt hos FUJI Foto i SKHLM´s galleria. Jag hittade den på nätet.. gick in till butiken på lunchen för att se om den fanns där eller gick att beställa hem. Fanns inte i butiken men kunde beställas.. jag fick reda på priset.. sa att jag innan jag eventuellt beställer den ta reda på hur den ser ut invändigt (väldigt avgörande om man ska ha kamera och annat i) .. så jag ringde FUJIFILM och frågade deras säljare hur den ser ut.. vilka mått den har.. invändigt och utvändigt.. och vilket pris de tar för den.

De tog drygt 1/3 mer än i butiken.. så jag gick på eftermiddagsrasten och sa till killen jag pratade med tidigare att nu har jag bestämt mig.. betalade hela alltet på en gång (om de råkat räkna fel på priset : ).. och väntar nu leverans om ca tre veckor.  : )



Tanken med väskan är att nu när våren kommer.. kommer jackan hängas in i klädkammaren. Då har jag ingenstans att lägga mobil.. plånbok och nycklar än i byxfickorna vilket blir väldans knöligt och besvärligt i sånt fall.

Och inte lämnar man kameran utan uppsikt så om jag då kombinerar kamera.. plånkan.. mobilen och nycklarna i samma Bag.. då löser det allt.. perfectemisimo.  : )

Känner av lite ryggvärk just nu så ska nog hutta på några klunkar till innan det blir dags att borsta gaddarna. Hoppas ni fått en bra start på denna vecka. Om några dagar är det Påsk. Hoppas vi alla får fint och soligt väder då. Varmt vore fint det med.  : )

Kör försiktigt och klä er lagom varmt.. och glöm inte köpa marsipankycklingar till helgen.

// Kram på er så länge.. Christine


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0