Trädgårdsbestyr

Onsdag & Torsdag..

Onsdagen var lugn med plugg i skolan fm och em. Sedan hem och ut på altanen för att andas frisk luft och känna gräsmattan under mina barfota bottenplattor.

Kvällen bestod av ridning och denna gång fick jag en väldans fin tjejhäst som heter Stella. Ny för mig att sitta upp på men det blev en trevlig lektion i sadeln. Hon gick stundvis mycket snyggt varpå fröken kommenterade detta och gav mig tips om hur jag kunde forma henne ännu mer. Så denna dag kändes det roligt med hästar igen. Roligt.. men fruktansvärt varmt och svettigt då jag fick jobba hårt och hade nog en tröja för mycket på mig.  :  )

Torsdag är jag ledig från skolan och ska dit först på tisdag i nästa vecka. Jag kände mig mer död än levande denna morgon och stannade kvar i sängen medan de andra klev upp. Klockan hade hunnit bli närmare halv elva innan jag resolut satte mig upp och med en tanke om att få någon som helst ordning på denna sega och lediga dag.

Gjorde frukost och satte mig ute på altanen och åt av den där. Det var härligt varmt och lagom skuggigt där ute. Efter ett tag blev det t.o.m. lite svettigt innanför linnet så jag gick in och hämtade kameran. Gick runt i trädgården och försökte med objektivets hjälp fånga försommaren i bilder. Nedan ser ni vad jag och kameran fastnade för.  :  )



Årets Petuniainköp är nu nere i jord.


En trött Flurr gäspar i solen.


Prästkragar, Lavendel, Ampeltomater och Storblommig Fingerört.


Vinters solrosfrön som fåglarna tappat ner i krukan växer nu till sig.


Det har exploderat grönfärg i skogen på bara ett par dagar.


Den absolut vikigaste kryddan för sommaren.. Mynta.. för Mojjito var dag.  :  )


Flurr sover på trappen ner till trädgården.


Har oftast ett öga på oss så han vet var vi är.


Skuggspel på trappen.


Vinbärsblommorna i stora klasar. Blir nog mycket bär även i år.


Äppelträdet har bara fått några få blommor hittills.. men jag hoppas på frukt ändå.


Vår ofrivilliga Kirskålsodling som mer eller mindre tar över i rabatterna.


Gullisen pryder marken tilsammans med sina vänner.


Aklejan hoppas jag trivs där hon nu står.


Rabarberpaj.. jajamensan visst blir det så.


En av trädens blomklasar välkomnas varmt.


Stjärnmagnolian står lite inträngd i ett hörn men beundras dessto mer.


Tra la la la lalalalala laaaaaa...


TRA LA LA LA LALALALALA LAAAAAAAAA... (host host krax..)


Ähhhh.. det där var jobbigt. Nu ska jag nog vila lite igen.


Lakritskonfekt eller knäskydd för trädgårdsarbete..?


Nu har jag inte tid att sitta här längre utan ska göra mig en kaffe och förflytta min ändalykta till en mer solfylld plats. Kanske blir det soffan på altanen.. kanske blir det trappen ner till trädgården.. eller så lägger jag mig raklång på gräsmattan och ser om det finns några fästingar i det gröna.. sköna.  :  )

Hoppas ni får en toppenfin helg med allt det ni hittar på att göra. Glöm inte säkerhetsbältet när ni är ute på vägarna.. ha sovrumsfönstret lite på glänt så ni sover gott om natten.. och gör er en eller flera Mojjito så ska ni se att världen blir lite mer vacker då.  :  )

Många kramar från mig  // Christine




Kort blogg om Gynning

Tisdag..

Idag var jag också ledig från skolan men jobbade på flitigt med de CV jag imorgon skall lämna in.. för vidare transport till de två LIA-platser jag hoppas få komma till i höst. Ja.. eller hoppas på en av dom menar jag. Svårt att praktisera på två olika platser samtidigt.  :  )

Skrev tre texttransporteringar också med en bit ur Bibeln som ska vara inne tills nästa lektion i Kommunikation. De blev bra och jag fick tummen upp av S för samtliga.

Idag fick vi hem en ny tidning i brevlådan.. Villa-Liv. Mest annonser och reklam men mitt ibland alla erbjudanden om fläktar och duschkabiner fanns ett reportage om Carolina Gynning. Som ni alla vet har jag "liiite" svårt för fejkblondiner.. bimbos.. vulgoblondes och nippertippor.

MEN fröken Gynning är en tjej jag däremot tycker är himla vass i sitt sätt att vara. Visst.. hon är högljud och klär sig lätt vid en viss typ av fotojobb.. men hennes personlighet går absolut inte av för hackor.

Hon har ju börjat måla igen på äldre dar och jobbar på flitigt i sin mammas, Agneta, ateljé i Malmö. Dit har jag inte tänkt åka.. men däremot hoppas jag komma iväg till Båstad.. där de i sommar ska ställa ut sina alster på galleri Don Clarre.



"Agneta och Carolina Gynning är både lika och olika. Där Carolinas konst är hård och expressiv, är Agnetas mjuk och introspektiv."



Nu är S ut med Flurr.. barnen ligger i sina sängar.. mitt vänstra knä är uppsvullet och dumt.. och nu ska jag ner och lägga mig för natten. Skola imorn och då måste jag vara allert. Ridning på kvällen om bara knäts svullnad lagt sig tills dess.

Kram och sov så gott  // Christine



Botaniska Trädgården

Söndag & Måndag..

På söndag åkte jag och S bort till Botan för att se vad som hunnit komma upp ur jorden. Och det fanns massor redan nu. Än var inte alla tulpaner igång men snart så. Och när de blommat över är det dags för en annan charmig blomma, Dahlian. De har långa stråk av rabatter med en sorts blomma.

Som nu är det t.e.x tulpaner i massor och lite senare visas det meter på meter av olika sorters Dahlior. Helfränt att se. Och jag som tycker om blommor.. det kan ju inte bli bättre.  :  )

Måndan åkte jag till skolan (fri dag annars) för att beta på med inlämningsjobbet i Redovisning. Men det är något allvarligt fel då jag verkligen inte fattar.. eller vill fatta.. eller begriper hur de tänkt när de kom på detta knepiga.

Kanske var det gångerna jag bankade bakhuvet i spjälsängen ändå som ställt till det i skann på mig. Min biopappa berättade detta för mig sist jag var upp och hälsade på. Att jag slog huvudet så hårt i sängen och en kväll när jag inte ville sova.. tog jag i så hårt att själva botten på sängen åkte på sniskan och jag gled ner och hamna med fötter och huvudet uppåt.. och baken nedåt. Hmmm.. detta skulle jag kanske inte berättat för er. Nu fattar ni ju varför jag är som jag är.  :  )

Nedan är några av de många bilder jag tog från besöket i trädgården. Hoppas ni finner er egna favorit bland dom.





















































Nu är det dags för mig att sova. Resten av gänget ligger redan i sina sängar.. även hövdingen i huset. Flurr har förmodligen hoppat upp i Es säng.. krupit nära och lagt sig under hennes ena arm. Så brukar man hitta dom på morgonen.. som ett ungt förälskat par som sover sött nära intill varandra.  :  )

Kram och god natt.// Christine


 

Härlig försommardag på Marstrand

Lördag..

I förmiddags efter frukost packade jag och S in ryggsäckarna i bilen och satte kurs mot Marstrand. Jag föll pladask för detta smultronställe och vill besöka det snart igen.

Vi var inte hemma förrän framåt sextiden och det blev en väldans trevlig dag i solen med allt vad den innehöll. Nedan ser ni dagen i bilder.. hoppas de smakar.  :  )











































































Detta var dagens galleribilder jag hade att bjuda på. Nu är klockan alldeles för mycket som ni kan se.. och därför är det dags för mig att säga God Natt.  :  )

Kram och på återhörande  // Christine



Mojjito är smaskens

Fredag..

Idag var jag till skolan på fm och jobbade av lite på inlämningsjobbet i Redovisning. Jag fick dela klassrum med den klass som går exakt samma utbildning men de började 1 år tidigare. Och det jag kunde höra av det läraren berättade för dom (jag tjuvlyssnade en ening).. det var inte så långt ifrån det hon just lärt ut till oss. Så vad har de då lärt sig mer under det år som skiljer oss åt.. kan man undra.  :  )

Hem och lade mig på soffan och blundade för en stund. S kom hem rätt tidigt.. han lade sig på den andra soffan och vi "blundade" sedan bort en halvtimme som två gamla pensionärer. Fast det får man inte kalla S för, för han känner sig inte som en sådan. Men jag kan ibland känna mig som en gammal sleten gumma.. men det är helt ok för man kan inte alltid vara på topp.  :  )

Sitter just nu med en mojjito innanför västen och det känns riktigt behagligt. Vi inväntar köttebiten på grillen och det kommer nog smaka smaskens när middagen är klar. Visst har middagstiden passerat med några timmar.. men jag har inte kännt mig hungrig heller och då kan man lika gärna flytta fram ätandet. Och med en gnutta god vit rom i strupen så går det absolut ingen nöd på mig. :  )

Jag använder en hundmat till Flurr av märket Beneful inköpt på ICA. Inget märkvärdigt med andra ord.. men Flurr gillar den så varför köpa Lyxkäk när han blir glad och lycklig av denna. Nåja.. det finns iaf en hund på omslaget som är väldans söt. Jag skickade nyss ett mail till tillverkaren för att fråga vilken ras det är. För när jag en gång framöver tar beslutet att köpa en ersättare efter Flurr står denna högt i kurs.. iaf idag känner jag så. Är ju lite sugen på Dobermann också då det är en väldigt trevlig och vacker ras. Denna ras.. vad jag tror är en Irish Softcoated Wheaten Terrier.. den är ju raka motsatsen till Dobermannens släta blanka päls. Detta yrväder har istället en beige päls som är fluffig och pälsig på alla sätt och vis. Men den är ruskans söt att se på.  :  )

Imorn bär det av till Marstrand för både sightseeing, fotografering och Geocaching. Jag har aldrig varit dit innan utan bara sett bilder därifrån från reportage på tv. Ska bli väldans kul att se det med egna ögon. Det ska ju också.. vad det sagts tidigare.. bli sol och 20 grader varmt imorn vilket passar en sådan utflykt bra. Kanske finns det något trevligt fik där så man får i sig sitt dagliga koffeinbehov.  :  )

På söndan ska vi sedan gå till Botaniska Trädgården och se hur långt alla lökar och blommor kommit. Det har ju inte varit någon direkt värmebölja ännu.. så det blir en överaskning imorn vad vi bjuds på att se på där.

Nu ska jag hjälpa till med det sista med maten.. dukning och sånt. Hoppas ni får en fin helg med det ni hittar på. Massa kram till er alla. Tänker på er och gör det med ett leende.  :  )



Kram // Christine




Sol på dan och ridning på kvällen

Torsdag..

Fick reda på av fröken idag att jag klarade den omtenta jag skrev igår. Skönt.. då kan jag lägga den bakom mig. MEN.. å andra sidan sitter inte de sakerna säkert i skallen och med fyra veckor kvar till nästa tenta i samma ämne så känns det lite darrigt hur nästa skall gå.

Ikväll ska jag ha en igenridning då jag inte kunde närvara vid min ordinarie ridlektion igår (tentaskrivningen). Denna grupp är på samma nivå som den jag nyss gått över till.. så det borde kännas tryggt och bra. Skillnaden bara med detta stall mot det jag hade hemma i Storstan är att i detta hoppar de också.. vilket jag inte gjorde där.. eller har någonsing gjort.

Nu är det låga hinder som används i min grupp men jag är inte redo att axla titeln hopparryttarinna ännu. Utan jag hoppas på att de kör vidare med dressyr ett tag till.. så att jag hinner bli varm i kläderna innan det blir dags för sånt menar jag.  :  )

Ska nu dricka en kopp kaffe innan jag ska dra på mig dessa tajta men helt OK-bekväma brallor med ridskor och annat till. Hoppas ni haft en fin torsdag och får en kanonhelg när den väl börjar.











Innan ridningen sprang jag och S ut och testade den nya kameran. Jag tog med den gamla och provade nya knappar jag ännu inte lärt känna. Bilderna ovan är dagens resultat efter att jag lärde mig att man kan korta/förlänga zoomen.. dvs göra bilden kort eller djup.. fokusera på motivet och göra allt runt blurrigt eller behålla allt skarpt hela vägen bort.. nåja.. ni fattade säkert på första förklaringen så jag slutar här.  :  )

Hästen ikväll heter Dodger. En fuxkille som var snäll och så. Men efter galoppen fick han eld i brallan och sprang på i 190. Jag med mina klena armar hade fullt sjå att få ner honom i ett passande travtempo. Jäkla vad irriterande att inte kunna rida.. menar då jag vetat hur man gör tidigare i livet. Nåja.. så länge jag inte blir utkastad ur stallet ska jag nog hålla mig nöjd och glad.

Nu gäller sängen om jag inte tar en tur förbi soffan först och ser vad som visas på tv:n. Fast det är förstås bättre att gå ner och krama kudden. Så är jag allert imorn då jag ska åka till skolan (trots ledighet) och slutföra ett av de inlämningsjobb som ska göras klart innan terminen nått sitt slut.. dvs om 5 veckor. Godnatt och sov gott på er.

Kram och på återhörande  // Christine



Dagarna de försvinner med väldans fart

Tisdag & Onsdag..

Tisdagen passerade utan några speciellt spännande händelser eller så. Skolan som vanligt och sedan plugga inför omtentan på onsdag.

Onsdag är nu här och jag sitter och väntar in tentatiden kl 18:00. Hoppas nu bara skiten sitter i skallen så jag inte behöver göra om det igen. Det vore pinsamt värre i sånt fall. Nyss ringde en tjej som jobbar på Åhlens i Nordstan. Hon undrade om jag är intresserad av att jobba hos dom i sommar. JIPPIIIIIE..!!!!!

Jag har ju tänkt ringa dom om just detta.. nu blev jag uppringd innan jag fick arslet ur så detta känns fantastiskt bra. Jag ska skicka över de veckor jag kan jobba och det är typ hela sommaren utom tre veckor då det är 1 vecka på ridläger ( om jag nu åker ) och därefter 2 veckor på Gotland.. och de veckorna vill jag absolut inte gå miste om.

Jag kan iaf jobba 8 veckor i sommar och skulle jag få lite jobb varje av dessa veckor.. eller ännu hellre mycket jobb under dessa veckor.. är det perfekt. Jag ska nu maila in veckorna på en gång så jag kanske har turen att få så många timmar jag bara kan. Denna gång kommer jag arbeta på
Accessoar- och Barnavdelningen, vilket bara känns kul med lite nytt att göra.

Jag ska även fråga henne om det finns en möjlighet att praktisera mina LIA-veckor hos dom.. på deras personalavdelning. Det vore jättekul. Och bra om det går för det ligger så nära hem. Och så har jag ju jobbat där tidigare så då får man lite mer kött på benen vad gäller Åhlens.

Nu ska jag ner till microvågsungnen här i skolan för att värma på min lunchlåda. Åt ute idag med två klasskompisar och sparade därför pastan till tidig middag. Måste fylla på bränsletanken känner jag.. så att jag orkar tänka sen på provet.  :  ) Ska faktiskt köpa mig en Energidryck också. Lika bra att ta till alla medel för att ha en möjlighet att bli Godkänd på tentan.  :  )

* * *

Jag har nu fått mina veckor jag ska jobba på Åhlens i Nordstan.. och det är veckorna 30, 31, 32, 33 och 34. Nu börjar skolan den sista av dessa men jag ska prata med lärarna och be någon klasskompis att ta anteckningar åt mig. Första veckan efter lov förmodar jag blir rätt lugn.. men man kan aldrig vara säker. För då börjar förstås nya kurser och kanske sätter lärarna fart då och med en jäkla sådan. Hoppas de blivit lite förslappade under sommarlovet och tar det trivsamt lugnt vid i början.. så kommer jag inte efter så mycket.. hoppas jag.  :  I

Åhlens använder sig av de ordinarie anställdas scheman som de nu ska hitta ersättare för. Så jag kunde därför inte välja och vraka när jag ville jobba. Dessa veckor var det bästa alternativet för mig då: ett var samtidigt som jag ska ha semester.. ett annat var endast på helger.. och så var det då detta.. 3x40 tim och 2x30 tim.. vilket passar fint då jag haft mina veckor på Gotland innan och har sedan 5 veckor att jobba innan jag hoppar på skolan igen (om ingenting får mig att ändra på det).



Jag skrev ju omtentan i Redovisning ikväll. Och jag vet inte alls hur många poäng jag skrapade ihop. För först var det en jäkla seg start då det tog säkert 10 minuter innan alla prov var utdelade. Det var ca 20 personer från olika kurser som hade omtenta i samma sal vid samma tidpunkt. Och då ska varje omtenta hamna hos rätt person.. därför tog det sån jäkla lång tid.

Ja, så jag hann ju bli trött och slapp i skallen innan jag fått mina papper. Detta måste skolan ändra rutin på.. för först sitter man ju heltaggad och på nålar.. vill bara få eländet överstökat. Ja sen går tiden.. tick tack.. tick tack.. och för varje minut minskar tålamodet och allt man lärt in som alldeles nyss legat på sin plats i skallen.. gör väntan att allt hoppar omkring och byter plats med varandra. Och hur faen ska jag då lägga rätt svar på rätt fråga???

Jag kände mig så jäkla dum.. korkad... värdelös.. när jag valde att lämna in provet utan att ha löst allt även denna gång. Jag kände innan jag klev in i salen att nu jäklar har poletten äntligen trillat ner. Men nej.. så bra skulle vi inte ha!!

Usch.. jag gick med släpande ben och hängande huvud mot bilen.. satte mig bakom ratten och plockade fram anteckningarna.. -Ja men va fasiken nu då.. -Det är ju så jag skulle gjort.. -Varför gjorde jag inte så??? Totalt bortblåst och tomt där uppe... swosshhhhh.

I skrivandets stund känner jag mig nu pytteliten.. skitkorkad.. oseriös med mina studier.. vilsen i både skola och liv.. vet inte alls vad jag ska göra för att få rätsida på allt. Har precis ätit två äggmackor.. mer orkar jag inte äta just ikväll. Ska borsta tänderna strax.. lägga mig i sängen.. dra täcket upp till hakan och läsa någonting.. vad som helst.. innan jag släcker sänglampan för idag. Hoppas jag vaknar upp imorn och känner mig mindre inkompetent.. och att jag får ett positivt svar på tentan.


Kram och på återhörande  // Christine


Nya kameran har anlänt

Måndag..

Idag gick barnen över på sin Mammavecka. Hoppas det blir finväder nu på kvällarna så S och jag kan ge oss ut och hitta på saker utomhus så mycket det bara går.. och hinns.. och orkas med. Annars brukar veckorna gå i ett när barnen är här då de har aktiviteter typ varje dag.

Jag har övat på mitt föredrag jag förmodligen skall hålla imorgon och så pluggat inför omtentan jag har i övermorgon. Greppet om hur man egentligen gör finns ej där och timmarna tickar på så vi får väl se hur det går på skrivningen sen.

Idag kom ett Postbud med den nya kamera.. Pentax K20.. S har beställt hem. Den är i stort sett lika som den gamla men en nyare modell. Lite förfinad i sin prestanda men annars ska den nog vara lätt att börja använda den med. Ska bli skoj att testa den i helgen.




Just nu hoppas jag på massor av sol och värme.. för det mår jag verkligen bra av. Har känt mig lite seg idag så därför ska jag hålla mina tummar för att jag får sova bättre inatt.

Hoppas ni haft en bra start på denna vecka.. numero 17. Kram  // Christine



Hemsökta hus och läxor

Söndag..

Idag har det hittills varit plugg.. städning av husets alla vrår.. en geocachingrunda där vi stötte på en excentrisk äldre man som var ute med sin skottkärra i skogen för att lämpa av torra grenar och dylikt. Han börja prata om fåglar som sedan ledde till lodjur.. älgar.. jägare och mycket mycket annat. Han skulle jag gärna följt med hem på en kopp kaffe. Få höra hans många historier han upplevt under sina många levnadsår. E tyckte också han var fräck.. och det var han verkligen. Den mannen kunde prata han.  :  )

Cachen låg intill ett hemsökt hus.. eller snarare herrgård.. där det sägs finnas en kvinna som går igen och skrämmer upp folk som råkar få syn på henne. Nu var vi där på dagen så därför var det ganska spökfritt. Men skulle man ge sig dit på kvällen eller natten skulle man kanske få syn på henne i ett av fönstren där hon pockar på uppmärksamhet.

Nederst i bloggen finns historien bakom Svarta Damen. Nu pratas det ju om svartklädda damer lite varstans i landet.. men om denna historia stämmer eller inte.. det vet man först efter att ha klivit in i herrgården.. sover över i ett av rummen.. och överlever natten förstås.  :  )


Tror att detta är körsbärsblomster på väg att slå ut.


Två av de Geocoins vi fann på lördan.. tillsammans med de fyra Travelbugen.


Glass från Kungsglass och den smakade som sagt smaskens.


Överås herrgård i Örgryte.

"Den palatslika herrgården Överås på Danska Vägen kallas ibland för spökslottet på grund av den Svarta Damen som vandrar genom dess långa korridorer under sena nätter. Överås byggdes av den kända skotska familjen Dickson i början av 1860-talet. Dessa ägde huset fram till 1907 då det köptes upp av Göteborgs stad. Men då testamentet föreskrev att ingen alkohol fick förtäras i byggnaden, kom den aldrig till användning för Göteborgs stads representationer.

Efter att ha stått öde några år köptes Överås 1923 av metodistkyrkan som där startade ett prästseminarium dit numera alla kristna förbund kan söka sig. Kurserna startade 1924. Det var under detta år som svarta damen först gav sig tillkänna. Den förste att drabbas av hemsökelserna var en präststudent från Finland, som åkt till Göteborg någon vecka innan själva kursen skulle starta. Eftersom inga andra ännu anlänt, sov studenten ensam på Överås. Till sin fasa vaknade han upp mitt i natten av att fönstret slogs upp och fick då se hur en svartklädd kvinnoskepnad plötsligt gled fram genom rummet en halv meter över golvet. Präststudenten chockades så svårt av händelsen att han omedelbart reste hem till Finland igen.

Efter denna händelse började skepnaden att visa sig allt oftare i olika delar av byggnaden. En annan av präststudenterna vaknade en natt av att månen lyste in genom fönsterluckornas springor. Efter att ha vänt sig mot sin rumskamrats säng fick han till sin förvåning se hur en äldre dam satt på dennes sängkant. I det bleka månskenet kunde han urskilja hennes halvt genomskinliga ansikte och att hon bar en långärmad svart klänning som gick högt upp i halsen. Plötsligt rörde sig skepnaden och pekade med ett finger mot taket varpå hon sakta började försvinna i tomma intet.

Även andra gäster på Överås har berättat om märkliga saker. Man har hört tydliga steg från vinden som sedan fortsatt nedför trappan och korridoren. Steg har hörts utanför rumsdörrar, och dörrhandtag har sakta tryckts ner bara för att glida upp igen, och stegen försvinna, så fort gästen sträckt sig efter lampan.

Enligt vissa rykten kan Svarta Damen vara identisk med den unga flicka som på 1800-talet flyttade in hos familjen Dickson. Flickan födde ett utomäktenskapligt barn som dock dog några dagar efter födseln. Det hittades livlöst i sin säng. Anklagelser riktades mot den unga modern för att ha kvävt barnet med en kudde. Frågan togs upp i domstol där flickan sedermera friades. Trots detta tycks det hela satt djupa spår hos kvinnan. En kort tid därefter begick hon nämligen självmord genom att hänga sig på Överås vind."

 

Hoppas ni haft en fin helg och får en trevlig start på nästa vecka. Kram och på återhörande  // Christine

 


Lång gång utmed Lärjeån

Lördag..

Dagen i bilder utmed Lärjeån. Från Hjällbo fram till Angered Centrum där vi tog spårvagnen tillbaka till bilen. Det blev en liten nätt promenad på två timmar. Värmande skönt i solen men aningen för svalt för min smak i skuggan av träden. Men har man lite kläder på sig får man skylla sig själv.  : )









































När vi kommit hem från vår promenad upptäckte S att en cache inte så långt härifrån innehöll fyra Travelbugs samt tre GeoCoins. Detta är rekord för att vara i en och samma cache. Jag blev eld och lågor och ropade på de andra - Packa in ungarna i bilen.. denna måste vi ta..! Och så packade vi in två av tre ungar i bilen och gasade iväg mot jordgömman förhoppningsvis fortfarande fylld med jordjuveler.

Så snabbt har vi nog aldrig gått ifrån bilen.. vinden riktigt ven i öronen så triggade som vi alla var. Var är den?!? Var är den?!? Det tog inte lång tid innan vi hittade.. jag fick äran att öppna burken.. jag skakade om den först och hörde att någonting låg innuti.. jag öppnade locket och såg TB-brickorna och jublade högt - Det är denna.. vi har hittat den.. alla TB ligger kvar..! Tjohoooo!!!!

När vi samlat in alla saker och lagt ner dom i ryggsäcken gick vi mot nästa cache som låg nära intill. Den tog vi snabbt den med. Nu när vi var igång och det gick så bra fortsatte vi mot den tredje cachen i området och hittade även denna. Den låg intill grunden till Kungsglass, Göteborgsfabriken. Då de hade försäljningen öppen runt hörnet gick vi förstås in och såg vad de hade att erbjuda oss.

Och vilken glass.. och vilka priser. Kan ni förstå.. tre gigantiskt stora och goda kulor hemmagjord glass i en gigantiskt stor våffla (hemmagjord den med) och allt detta för bara 20 kr.. kan ni fatta?

Vi tog våra glassar med ut i solen och satte oss på en betonggrej intill fabrikens ena vägg. Sol.. blå himmel.. vindstilla.. underbart härligt. Efter glassen blev det kittelfajt mellan S och E på gräsmattan framför. Jag såg inte vem av dom som vann.. men det såg kul ut och fastnade också i kamerans objektiv.  :  ) 

Hoppas ni haft en lika fin dag som vi haft. Kram så länge. // Christine




Flurini in the sun

Fredag..

Hade ledig dag från skolan. Satte mig därför ut i solen och knåpade ihop ett par inlämningsuppgifter jag ska lämna in i nästa vecka. Resten av helgen måste jag nöta och nöta.. och nöta lite till på dessa konteringar min skalle vägrar att förstå. Jag ska ju göra om den delen på tentan jag missade förut. Jag ser inte fram mot det denna gång heller.. men vad har jag för val. Bara se till att skallen vaknar till liv och släpper in den goa och nödvändiga kunskapen i Bokslut och annat roligt.  :  )

Jag hoppas det blir finväder i helgen för då ska jag hålla mig utomhus så mycket jag bara kan. Ja, det förstås.. jag måste placera min ändalykta intill datorn också för att ta detta med konteringarna i ett övningsprogram jag har här hemma. Viktigt att göra men trist om solen skiner utanför.. men men.. bara till att kämpa på.

Det är nu endast 6 veckor kvar av denna termin. Känner att jag måste hitta mig ett extrajobb så jag får in lite nya kulor. Kanske lär jag känna lite nytt folk också på kuppen.. vilket nog är bra om jag tänker på långa sikt.









På kvällen grillade vi tjocka revben och slängde ihop coleslaw som smakade smaskens. Därefter somnade jag som vanligt i soffan medan filmen The Beach snurrade på i etern. När jag ser miljön får jag goa minnen från när jag och min yngre syster var dit för några år sedan. Vi besökte t.o.m stranden allt handlar om. Lite fräckt. Jag trivdes verkligen där och vill någon gång återvända.. gärna medan jag fortfarande kan röra på mig och inte hunnit bli en stel gammal tant.  :  )

Hoppas ni får en fin helg med det ni hittar på. Kram så länge  // Christine




Vårraketer i kroppen

Torsdag..

Idag var det skola och därefter körde jag hem och satte mig i solen där jag nästan slumrade till för en stund. Rätt som det var stod minstingen T intill mig. Vi packade in Flurr och kameran i bilen och körde mot Råda Säteri.. som jag kör förbi på väg till skolan.. och där jag sett stora hav av vitsippor sträcka sig upp mot skyn.

Vi gick in på stallgården där solen värmde gott och tog några fotografier då väggens knallröda färg värmde ens hjärta efter denna långa mörka kalla vinter.

Efter vi tagit oss till vitsippshaven åkte vi mot stallet då T skulle rida. Vi stannade till vid en glasskiosk och köpte oss varsin smarrig glarre. Sedan for vi vidare mot hästarna och idag var det hoppning som stod på programmet.

Ikväll blir det varma mackor och sedan sängen för mig. Jag har varit så vansinnigt trött hela dagen och känner mig totalt döö just nu i skrivandets stund. Hoppas ni tycker om bilderna jag bjussar på idag.  : )


































Hoppas ni haft en fin vecka så här långt. Kram på er så länge.

// Christine

Wednesday and horseback riding

Onsdag..

Skola på både fm och em och därefter hem och åt.. äggmackor.  :  )

Jag tycker dagarna numera går så attans fort förbi. Jag har sagt det innan och kommer fortsätta säga det. Dels för att så känns det och dels för att jag lider av en minnesbankskrasch. Jo.. det är sant.. tro´t eller ej. Det är kanske inte utvecklat till
Alzheimers än men det skulle kunna vara något i närheten av detta hemska öde som drabbar folk oavsett tidigare livsstil.

För det spelar liksom ingen roll om man ätit blåbär tills fingrarna tagit en stadigt blå kulör.. att man ätit massor av spenat.. att man sovit 8 timmar per natt.. att man ätit nyttiga och från alla delar av kostcirkeln.. att man inte röker.. dricker eller umgås med fel sortens människor. Inget av detta kan säga om du kommer lida av minnesbrist eller inte någongång i livet.

Jag kom nyss hem från stallet då jag också hade min första lektion i den nya ridgruppen. Tempot var högre än i min gamla men annars skiljde sig grupperna inte så värst mycket åt. Jovisst.. en sak som var bättre här var att samtliga fick igång sina hästar när fröken kommenderade det.. tillika fick stopp på dom när hon sa till om det. I den gamla gruppen fanns inte vanan eller pondusen att få halt på ett gigantiskt stort djur utan hästen gick självmant på lärarens röst. De är ju ridhästar och har lärt sig vad de olika komandon betyder. Bra för dom osäkra ryttarna ( att få hjälp med bromsen ).. illa för dom andra som själva vill trycka på bromsen.  :  )

Ikväll fick jag en häst som heter Trolle. En häst som S brukar rida och då kändes det genast lite mer prestige i att även jag skulle få fason få hästen. Det gick ok men inget mer iaf när det kom till galoppen. Då tappar jag kraft och hästen bara springer på utan att jag som bestämmer var och hur vi ska ta oss fram. Nu tror jag att antal år i sadeln spelar rätt stor roll och hur länge man hunnit nöta på de olika ridsätten och detaljerna. Jag är ringrostig.. lite svag i lemmarna.. lite öm i fingerlederna.. allmänt tantskraltig m.a.o. men tycker att jag sköter mig rätt bra ändå.  :  )

Dock känner jag att jag inte har lika mycket styrka och jävlarannamma i mig som när jag satt i sadeln för 20 år sedan. Då vågade jag mera och fixade och donade med hästarna så jag fick till dom på ett riktigt bra sätt. Men det lär väl komma tillbaka.. förr eller senare.. inget jag oroar mig för egentligen. Men jag kan inte föringa att det vore hemskans kul att rida en häst S ridit.. fast på ett bättre.. och snyggare sätt än vad han lyckats göra. Det vore en hatt i fjädern det.  :  )

Nu ska jag duscha av mig stalldoften och därefter göra mig en kopp te. Känner mig trött i ögonen där jag sitter och skriver vid datorn. Inte så konstigt kanske då jag ser att klockan hunnit bli 22:18 och har hållit igång sedan 06:30 imorse. Därför säger jag nu godnatt för idag och hoppas ni får sova gott och drömma trevliga sanndrömmar.


Hmmm...  :  )


Kram och på återhörande  // Christine




Vanlig vecka igen

Tisdag..

Idag har det varit i och för sig varmt här i Götet.. men det gråa låter inte solens strålar tränga igenom.. tyvärr. Skola för mig och barnen å så jobb för S.. som vanligt med andra ord.

Idag var det IT och Kommunikation på schemat och datalektionen var riktigt trevlig då det var rätt lätta övningar vi skulle göra. Kanske därför det kändes skoj. Sen var det då Läran i kommunikation efter lunch.. och jag vet ännu inte vad jag ska tycka om det ämnet och den läraren. Det blir bara mer och mer märkligt innehåll och då också mindre och mindre intressant att närvara. Nu ska jag inte börja skolka.. tro inte det.. utan det jag menar är bara att ämnet känns självklart och inget av det hon går igenom är liksom nytt.. inte för mig iaf.

Idag skulle jag då äntligen få hålla mitt föredrag om Geocaching.. vilket jag tycker är en trevlig sak att göra på sin fritid om man nu gillar frisk luft och att röra på sig. Ja så var det då 4 elever kvar till dagens lektion som skulle prata och vi hade en och en halv timme på oss innan läraren skulle på ett möte tillsammans med andra lärare.

Hon börjar lektionen med att visa en filmsnutt på TV:n om en Jäääääättebra föreläsare (enligt henne själv) som är såååååå fantastisk och omtyckt. Karlskrället har t.o.m fått pris för sitt babblande -06 och -07. Nåja.. denna karl.. eller kille då han såg ut att vara runt 35.. han prata på i 190 och kunde inte tala tydligt för fem öre. Nää.. han band ihop alla ord i varandra så jag hörde fasiken inte vad han sa stundvis. Och han babbla på och han babbla på om att Svenskar kan ingenting om världen eller om sånt som sker inom landet heller för den delen. Han kritiserade och kritiserade allt vad han orkade.

Hur fan har han lyckats bli en sån framgångsrik talare, undrade jag för mig själv. Är det för att han kritiserar så in i H-vete som många andra kanske inte vågar göra och detta upplevs då exotiskt och Nytt.. eller vad missade jag??

Nä.. han var raka motsatsen mot ALLT det läraren har förklarat för oss från start hur man ska göra för att vara en bra föreläsare. Läraren har hela tiden sagt att man ska prata långsamt.. tydligt.. inbjudande på alla sätt och vis. Sen visar hon då denna snubbe som babblar sluddrigt och för fort och bara gnäller och gnäller och gnäller.

Lektionen slutar iaf med att de andra tre eleverna hinner prata om det de skulle prata om och jag har typ 3,5 minut på mig att köra mitt race.
- NEJ TACK, sa jag till läraren.
- Jag tar det hellre en annan gång då jag inte behöver stressa igenom det jag ska säga.

- Ja men jag kan komma 5 minuter senare till mötet, svarar då läraren.

- Tack men nej tack.. det blir bara stressigt då mitt tal tar ganska precis 10 minuter.
- Då tar jag det hellre en annan gång eller inte alls.. det kvittar.
- Jag kan också lämna in en skriftlig redovisning om du vill.. mig gör det det samma, sa jag till läraren.

- Ja kan du tala vid nästa lektionstillfälle så går det ju bra det med.

- Ja tack.. då gör jag så istället.


Nu har jag varit på väg att hålla det där förbannade babblet två gånger.. och därför har nu lusten gett sig av. Kanske kommer den tillbaka igen.. lusten menar jag.. eller så gör den det inte. Jag orkar inte bry mig längre utan det får bli så intressant åhörarna nu kommer tycka att det är. Smaken är som baken därför är det ingen idé att ojja sig i onödan om detta ovärldsliga ting.  :  )

Efter floppen körde jag hemåt i bilen med hög musik ur högtalarna.. få bilister på vägarna så det gick snabbt och lätt att komma hem utan skador eller svordomar.

Jag har sovit kasst de senaste nätterna därav är jag på ett trist pisshumör känner jag nu. Ska därför göra mig en kaffe och några äggmackor så kanske jag ärtar till mig en aning. Jag orkar nämligen ingen fajt ikväll som kan uppkomma p.g.a mitt dåliga humör. Orkar bara med en katastrof per vecka.  :  )


3 generationer Ö-bor.


M klappar om Arlakossan.


V tyckte kameran var intressant.


Hoppas ni fått en fin start på denna vecka. Skönt med korta veckor.. bara tre dagar kvar nu till helg.  : )

Kram och på återhörande  // Christine



Piskdagen & varannandag Pisk

Söndag och Måndag..

Hela denna långhelg har jag vaknat oförskämt tidigt. Totalt i onödan anser jag det är att vakna 07:00 när jag iaf ska kunna sova till 09:00 utan att behöva skämmas för det. Börjar gamletecknen göra sig påminda då jag gärna lägger mig tidigt och vaknar likaså.. helt naturligt och utan tvång. Gammal... det finns det många saker som kan kallas numera.

Vi hade farmor E hos oss på själva Påskafton och senare på eftermiddan kom även äldsta tösen E upp till oss efter att ha varit ut på skolresa en vecka till Tjeckien med sin orkester. Hon hade haft det kalasfint där och fått se och uppleva massor av nya roliga ting. Hon och farmor åt middag hos oss vilken bestod av 4 rätter. Alla nya skapleser och de gick hem med ett leende hos alla runt bordet. Kul.. och detta gav mersmak av att prova på nya recept framöver.

Efter att ha ätit frukost på söndan skjutsade jag och S hem farmor för att därefter bege oss mot Lindome där vi skulle försöka hitta en cache gömd inne i en grotta som finns där. Brant stig upp och sedan ned på andra sidan. På ett ställe fick vi faktiskt ta hjälp av det rep som fanns knutet mellan träden för att om inte annat hålla balansen när man sicksackade mellan rötterna som växte kors och tvärs ovan jord.

När vi funnit ingången till grottan och stod framför öppningen drog det kallt och fuktigt. Det kändes som jag stod inför Döden som just var på väg att sluka mig i ett stycke. De ficklampor vi hade med oss hade dåliga lampor.. eller om det var batterierna.. men de lös bara upp hjälpligt och innan ögonen vant sig vid mörkret kunde det lika gärna stått någon och stirrat på mig utan att jag märkt det.

Det droppade vatten från taket ovan oss. Den råa kalla otäcka temperaturen trängde genom skinnet och längre in än så. Jag undrade för en sekund vad tusan jag gjorde där inne.. i detta kolsvarta hål.. helt frivilligt. Ganska snabbt hittade vi cachen och kunde logga vår närvaro. Vi tittade efter den andra ingången som skall finnas men den måste varit väldigt smal och trång och gått i krokar ut.. varpå vi valde att ta samma väg ut som vi tog in. Dumt att klämma sig igenom smala gångar om någon av oss skulle fastna på mitten.. inte så kul att sluta sina dagar på det sättet.  : )

När vi kommit ut ur grottan klättrade vi upp mot toppen igen där vi valde att äta vår medtagna lunch.. hemmagjord morotsoppa med riven Västerbottenost upp på.. vitt bröd att doppa.. smaskens. Sedan var det bara till att traska ner mot bilen igen.

Då det låg en annan cache rätt nära tog vi den innan vi vände bilen hemåt. Denna cache låg intill ett vattenfall mitt i urskogen. Vägen dit var mindre kul då marken var fuktig.. gamla risiga granar på max tre meters avstånd piskade mig i ansiktet tills jag tappade humöret och gick med bestämde och tunga steg runt eländet. Då och där undrade jag varför i helskotta jag imorgon ska hålla ett föredrag i klassen om hur fantastiskt roligt det är med geocaching.  :  )

Vi stannade på vägen hemåt till vid en bensinmack och köpte oss varsin glass. Satte oss i solen och njöt av vårvärmen vi nu hoppas ska stanna kvar. På parkeringen utanför mataffären stod en skitfräck bil parkerad. Dess ägare var en äldre herre med Top Gun-skinnjacka med ludd inuti.. tillhörande brun keps.. 3/4 byxor och träskor till.. så passande outfit till den kärran. :  )

Till middan var vi hembjudna till S bror G och hanses fru I. När vi kom dit upptäckte vi att även deras ena son M med flickvän J också var där. Även Gs son från tidigare äktenskap F med käresta M fanns bland middagsgästerna. Det blev en trevlig kväll med god påskbuffé och gott att dricka ur glasen. En härlig samling människor som är totally naturell from outside to in. :  )






















Annandag påsk har mest varit slö och slapp. En tur med Flurr runt kullen.. frukost.. beställt biljetter till Gotalandsfärjan i sommar.. ätit morotssoppa till lunch.. bloggat och ska nu ta tag i pluggandet igen.

Hoppas ni haft en fin helg med det ni hittat på och där ni varit.

Kram och på återhörande  // Christine



Får inte nog av mina Guldgossar

Lördag - Påskafton..


Efter att jag var och hälsade på hos min syster och tvillingpojkar har jag fått en helt ny bild av små barn. Innan har jag mest ansett att de låter.. luktar.. kostar tid och pengar. Men efter att ha umgåts med M och V under några korta timmar så har allt detta ändrats till att det kan ju faktiskt vara kul att umgås med små barn.

Ska jag vara ärlig.. vilket man alltid ska vara.. så har jag varit lite rädd för småttingar för att man inte kan komunicera med dom. Jag kan ju inte fråga dom varför de gråter.. har de ont.. är de hungriga.. är de trötta.. är de ledsna? Enklast lösningen på det är "inpinkade och klara" -barn som är självgående och som kan prata och säga vad de vill.

Men dessa små killar har helt lagt rabarber på mitt hjärta. För mig är dom det bästa som hänt familjen på bra länge. Ja efter min äldre systers små fina söta flickor förstås. Barn är ganska mysiga när allt kommer omkring.  :  )

Och för er som nu börjar ana att jag vill ha en egen liten knodd.. Nix Nope Nej.. detta kommer inte att ske. Jag är helnöjd med att vara en cool moster för mina systerbarn eller en tuff bonusvuxen för S barn. Har nog alltid sett mig mer sådan än med egna att försörja och lära.

Nedan är ytterligare fotografier på mina favvopojkar. Jag överdriver ju inte som ni ser när jag skriver att de är Bäst


I väntan på att färjan skulle gå hade jag detta att vila ögonen på.


M tar en rejäl tugga av Myris.


Benen är fulla med spring. Därför är många av bilderna oskarpa.


V undersöker något nytt.


Närkontakt med V.


Pojkarnas bilintresse börjar tidigt och det kan de tacka sin far för. :  )


Vad sjutton fick M att se ut så här?


Ms miner är oslagbara.


Alldeles intill färjeläget mot V-ö.


Hoppas ni får en fin dag av påskgodis.. ägg.. sill och nubbe för den som vill.
STOR påskkram från mig.  // Christine



20 grader i skuggan

Fredag..

Idag har det varit KANON-väder. Kan ni förstå.. 20 grader i skuggan.. nästan att jag kan känna ett Puha när jag sitter i solen med skolboken i knät och ser att fräknarna poppar upp lite här och där.

Det är verkligen skönt med ljuset och värmen och man kan märka att det påverkar folk i allmänhet då det smilas och vinkas mer än vanligt. Dessutom är det knöfullt med folk på Blomsterlandet och Hornbach-byggvaruhus. Här ska planteras och här ska spikas.. varje år är det samma sak. Men det är bara kul att folk tycks gilla att fixa och greja i sina hem.. det är ett friskhetstecken tycker jag.

Flurr har legat och vilat på trappan. Tittade upp på mig med frågande blick som om han tänkte: vilken dag är det.. vem är jag och var är han någonstans? Ja ni ser.. det är inte lätt att bli gammal.  :  )




Flurr ligger utslagen på trappen.


Ben och svans har helt tappat riktning.


I grannens äppelträd håller ett Skatpar på att bygga bo.


En totalt desorienterad Flurr.


Nu spricker vinbärsknopparna ut i blom.


Flurr tar det vackert över tröskeln in.


- Har morsan lagt upp något gott i min matslål?  - Nähä.. torrboll.


Nu ska jag se till att ta tillvara på resten av denna härliga dag. Jag är uppenbarligen väldigt påverkningsbar av väder och vind. Efter att ha kännt mig mer gammal och skrumpen än slät och levande börjar nu äntligen cellerna vakna till liv och man "orkar" hitta på saker att göra igen.

Hoppas ni får en fin fortsättning på helgen.  // Christine



Peugeot - en sitter i och den andra skjuter på

Torsdag..

Imorse assisterade jag S när han skulle lämna in sin bil på verkstan.. nu igen ja. Jag undrar vad det är med dagens moderna bilar. Är det inte det ena.. så visst är det det andra det blir fel på. Kasching kasching för verkstadskon.

När vi ändå var hos Peugeot passade jag på att titta.. Obs! bara titta.. på vad deras storleken mindre bilar kostar och vad de ger mig för intryck. De hade en modell, 207, som jag föll för.

Den var en stark kandidat till att ersätta min Fiesta när det blir dags för det. MEN då jag pluggar till december 2010 så blir det ingen ny innan dess. Utan först ska skolan bli klar.. därefter hitta ett trevligt jobb med lättpratade kollegor och sen kan det kanske eventuellt bli kul att skaffa sig en ny bil.. utan rost och halvbra prestanda.

Jag tog en broschyr om just denna modell för att ögna igenom hemma och ha något att se fram mot när jag är klar med läxor och prov. Som en morot av plåt och olja.

* * *

I broschyren fanns en uppfriskande beskrivning av bilmodellen och när jag läste upp den för S vid frukosten bytte jag ut Peugeot mot Christine.. och då lät det såhär:

" Iögonfallande vacker. Christine har en slående skönhet och karaktär.
En mjuk och svepande design som ändå är muskulös. Utsträckta och kraftfulla linjer. Och i balansen mellan skönhet och attityd upptäcker du snart det viktigaste: Christine ger ett smidigt och robust intryck. Precis som alla andra toppmodeller. Bakens lutning och form. Höfternas långsmala form. Hela designen präglas av dynamik och kraft.

Christine är inte gjord för att stängas in! Tvärtom - allt hos henne andas fysisk energi. En skräddarsydd glädje eftersom Christine erbjuds med två olika frontpartier, ett klassiskt (utan BH) och ett sportigt (med BH). Dessutom kan du välja flera versioner där den ena är mer energisk än den andra. Ett bevis för att man kan vara både muskulös och elegant."



Christine - Frestelser.. komfort.. passion.. förtroende.. personlighet.

* * *

Nå.. vad säger ni om detta gott folk..?
Detta kunde ju varit en beskrivning av mig och inte en Peugeot. :  )


Ska ut med Flurr nu och ta ett varv runt kullen och därefter in igen för att plugga inför omtentan den 22/4 jag ojjar mig inför. Då poletten ännu inte trillat ner vad gäller Konteringar, Debet och Kredit.. måste jag skaka om mig rejält så att den gör det.. på att eller annat sätt.

Hoppas ni får en fin dag denna Skärtorsdag. Tidigare i veckan sa de att ni idag skulle få det varmt och gott uppe hos er enligt herr Pohlman.. hoppas att det också blir så. Här är det rätt molnigt just nu men varmt och skönt i luften. Lämnar därför jackan hemma och tar på mig min favvofleecetröja och för mig är då detta en indikation om att våren kommit för att stanna.  :  )

* * *
14:55
Nu har det varit sol och himmel så blå sedan några timmar tillbaka. Temperaturen är just nu i skuggan 17 grader. Så jäkla skönt. Byxbenen är uppkavlade så mina Ebenholtsvita rör bländar de förbipasserande och långskjortan är lite mer uppknäppt i halsen än vanligt.. I´m alive..!!!!!   

Kramar och på återhörande snart igen  // Christine




Även kråkorna pippar i skogen

Onsdag..

Vaknade till ett grått Göteborg idag.. tog på mig skor och jacka och kopplade Flurr för att ta en runda i skogen härintill. Ett konstigt läte hörs plötsligt.. som jag och grannarna tidigare trott varit katter som fajtats om revir eller så. När jag går närmre upptäcker jag att det är två kråkor i full gång med att göra små kråkbarn.

- Men ojdå.. förlåt mig.. låt inte mig störa.
Kråkorna tittar mot mitt håll med en blick som kunde döda.
- Ok ok.. jag fattar vinken.. jag ska gå igen så ni kan fortsätta med ert.

Jag smög så försiktigt jag bara kunde bort från rumlandet i lövhögen för att inte göra mitt intrång värre än jag redan gjort.
Antingen var de redan klara eller så tappade de sugen då den ena flög upp och satte sig på en gren medan den andre bökade runt bland löven. Kanske hade hon/han tappat något under deras korta men intensiva kärleksakt.

Nu regnar det friskt här utanför vilket jag tycker känns förträffligt skönt. Då kan jag ligga på soffan och försöka finna svaret på de stora Världsgåtorna. OM jag skulle lyckas lösa detta stora svåra.. lovar jag på heder och samvete att publicera dom här först. Menar så att ni får svaret innan resten av befolkningen får det.



Hoppas ni får en fin påskhelg när den väl börjar.  // Kramar Christine





Stockholmshelgen över

Lördag packade jag in väskor och ungar två i bilen och körde upp mot storstan. Barnen ska bo hos sina morföräldrar denna påskvecka och även passa på att hälsa på sina kusiner som de också bor i Sveriges största och kanske mesta stad.

Efter att de små blivit upphämtade fikade jag med min gamla klätterkompis T. Vi satt och babbla och uppdaterade varandra om Senaste Nytt som hänt i våra liv var och en på sitt håll. Efter det körde jag hem till min vän K och hennes man M som väntar bebis med endast 5 veckor kvar till Take-Off. Magen var stor och K var lika söt, klok och snäll som hon alltid är. Efter middag hos dom körde jag hem till min styvfar och hans gullis C där jag lånade sängplats över hemvistelsen.

Söndag träffade jag mina gamla kollegor E och K från optikeraffärern på Söder. Det var väldans skoj att se dom igen. Även där fick jag höra Senaste Nytt och jag håller tummar för Ks ihopflytt med sin käreste. Efter att vi suttit och babblat i fem timmar.. tror eller ej.. men å andra sidan är vi ena riktiga babbelmajor när vi väl kommer igång så detta var en enkel match för oss alla tre. Hur som.. jag kom av mig där ett tag av den nostalgi som bubblade upp inom mig. Efter fikan med de båda bönorna körde jag hem till min Biopappa och blev bjuden på middag hos han och hans käresta K. Mysigt att se dom igen och jag håller tummarna för farsgubben som skall Starropereras imorn onsdag. Det kommer gå bra men hålla tummarna kan man ju göra ändå.  :  )

Måndag åt jag frukost på stan med min vän S, därefter raka spåret ut till min yngre syster med tvillingpojkar och min mor var även där. Kul att se henne igen då det blivit glest mellan gångerna på sistens. Pojkarna var så söta så jag tror jag ska dö. Eller inte dö direkt men skulle jag.. jag säger bara OM jag skulle få för mig att vilja ha en liten någon gång.. tick tack tick tack min bioklocka ringer snart för sista gången.. ja då måste de se ut som någon av pojkarna. Jag menar då att jag i sånt fall vill ha ett lika gulligt barn som min syster har fått.. och hon fick dessutom två stycken.

Med deras skrattgropar och goa sätt.. de kryper eller hasar sig fram med en jäkla fart och är så charmiga att de timmar jag var hemma hos dom kändes som 20 minuter. Jäkla tur syrran har.. avis så jag blir grön om tungan.  :  )

När jag myst klart med vilddjuren tog jag bilfärjan över mot V-ö istället för tillbaka till V-holm. Detta för att jag skulle möta upp min gamla vän S vid Sa-butiksområde där vi skulle ses över en fika. Den vägen blir då kortare om jag ska dit.. istället för att åka runt hela stan och åka ut mot skärgården igen. Solen sken härligt på oss när vi satt på en uteservering och sippade på våra Ice-Coffee med smak av vanilj.. Mhmm.

Tisdag ringde klockan 06:00 och då var det dags att packa ihop för nedresan. Kändes kort och stressigt denna helg då det bara gått i ett. Jag skulle gärna haft mer tid då tiden med familjen blev rätt futtig. MEN det går fler tåg. Småpojkarna fyller ju år i juni.. min vän K ska ju få smått då Tjorven vill ut i mitten av maj.. så det finns anledningar att bege sig norröver snart igen.  :  )



Bilfärjan över till ön.


Vy över V-holm.


- Hej moster.. är det du som kommer och hälsar på?


M och V.


M och V.


Linslusen M.


M håller hårt i korgen och V är på väg in i diskmaskinen. Tokungar!


Med plats för vila då det lär behövas. Skitsnygg sänggavel förresten.


M dagdrömmer.


V filosofen.


V närmast och M i bakgrunden.


M är en exakt kopia av sin mor när hon var i samma ålder. EXAKT.


V busar.


V tar ett smakprov av deras nya gossedjur.


V tyckte kameran var intressant. Blivande fotograf kanske?


Trynet och Myris inköpta på Nordik nere i Götet.


Färjan över till V-ö


Skepp o hoj.. Dags att lätta ankar.. eller nåt.  :  )


Som ni själva ser har syrran fått två nästintill perfekta barn.. både till det yttre och till det inre. Inget gnäll.. inget bråk.. glada.. nyfikna.. sagolikt fina.


På återhörande  // Christine


Lönetentan avklarad

Fredag..

Imorse hade jag då tenta igen och denna gång var det i Lönehantering. Känslan i kroppen säger att jag iaf kommer över Godkändgränsen. Blir det mer än så blir jag ju självklart bara gladare för det. Jag vet med mig att ha missat någon enstaka 1-poängsfråga. Så av de 36 frågor som fanns med olika många inbördes poäng så borde jag ha fått Ok. Jag meddelar när jag fått svaret.  :  )

Efter skolan var jag en sväng till frissan då jag vill göra mig så fin jag bara kan inför återseenden med nära och kära. Jag längtar tills jag sätter mig i bilen med full tank.. lite karra i en påse intill.. två glada barn åker med i bilen.. så vad kan fattas mig.  :  )

Jag känner mig rätt trött i skallen nu efter att ha ansträngt hela mig under två timmar på provet. Därför ska jag göra mig en stor kopp kaffe och sedan lägga mig platt på soffan. Barnen har TV- och dataförbud fram till klockan 18. Det vore ju taskigt om jag satte mig och inte de får.. bra föredömma ni vet. Men idag är det nästan Påskhelg och dessutom har jag gjort mig förtjänt av lite tv-tittande. Bara nu skolfröken håller med.

Hoppas ni får en fin helg.. nu menar jag främst de jag inte kommer att träffa. För hade ni träffat mig i dagarna hade ni ju självklart fått en magnifikt trevlig och innehållsrik och trevlig helg.  :  )

Lite gräddan på moset kommer det bli att se min vän Ks gigantiska bebismage då hon ska föda om drygt en månad. Ska bli skoj att träffa henne igen. Kameran är nedpackad och guuu vad massa kort jag ska ta på henne och grodanBoll. Jag väntar också med spänning på att få träffa mina gudsöner igen. De fyller 1 år i juni och är så oförskömt söta de gossarna.

Mina pappor ska jag passa på att mysa och umgås med på kvällarna. Man blir som en liten tös igen när man hälsar på hemma hos föräldrar. Barnet inom en tycks aldrig växa bort..ha ha

Nä.. nu mååååste jag ha kaffe annars somnar jag över tangentbordet. Hinner jag.. när jag är i Storstan lånar jag pappas dator för att skicka iväg en blogg eller två. Men jag kan inget lova för är det finväder lär jag vara ute tills benen inte orkar bära mig mer. :  )

Ses om några timmar eller någon dag.. och ni andra får ha en så himla fin helg ni bara kan ha.



El Stockholmo


El Södero


El Djurgårdsbrono


El Rosendahlsträdgårdo


Kramar i massor.  // Christine



Skogspromenad med favvohästen

Onsdag & Torsdag..

Idag (läs onsdag) var det skola.. hem efter halva dagen.. satt i solen med läxboken i knät.. njöt av solens vassa strålar rakt i nyllet.. kavlade upp båda byxbenen.. dumt att bara ta det ena för eventuella färgskiftningar sen.. nickade till med huvudet och kom på mig med att sova och inte plugga.. spärrade upp ögonen så mycket jag bara kunde för att få fokus på det jag ska göra.. läsa lite till.. men vad är det som växer där borta i rabatten?.. går och tittar efter.. en krokus.. jaha tillbaka till läxboken.. läsa läsa.. en hund med ägare passerar utanför tomten.. hej hej.. Flurr kommer ut och gör mig sällskap.. solen är verkligen skön.. efterlängtad.. undra vad jag får för häst ikväll?.. och hur blir vädret i Stockholm under helgen?.. just det ja plugga plugga.. jag läser lite till.. men guuuu va skön solen är.. jag känner att jag lever och har det nog inte så illa ändå.. småfåglarna vågar sig inte fram till fröautomaten då jag sitter "för nära" enligt deras tycke och smak.. de är ju så söta de små fladdren.. solen.. aaaaahhh.. du är min vän.. läxboken pockar mer och mer irriterar på min uppmärksamhet.. ja ja jag ska ta tag i dig.. gör det bara i lagoma doser med lite avbrott då och då.. DÅ och DÅ?!? skriker nu boken.. Du tar ju raster heeeela tiden, dumskalle!!!.. men du behöver väl inte vara så hård.. varför så elaktungad?.. jag bara kombinerar läxläsning med att hälsa våren välkommen på mitt egna lilla sätt.. Bahhhh! du bara pratar strunt!.. Lägg lite energi på mig nu istället för att vimsa runt i trädgården och räkna grässtrån!.. Du boken!.. vi är inte på samma vågläng alls.. inte för fem öre.. Jag tycker inte om dig längre!.. det som räddade oss från att gå åt skilda håll denna gång var att lilla T kom hem från sin skola.. hon gjorde mig sällskap ute på trappen med sin egna skolbok i knät.. vi bestämde oss för att plugga litegrann.. sen ta en kort rast och göra något trevlig i trädgården.. så vi pluggade lite grann för att sedan fastna i en lång och skön rast där vi städade upp på tomten så man nu inte kan tro att det är samma tomt.. vi gick upp med IKEA-kasse efter IKEA-kasse till skogen och lämpade av de löv som blåst in på tomten i höstas.. vi tänkte att kommer löven därifrån blir nog inte skogen arg på oss om vi lägger tillbaka det också.. sen flyttade vi på några stora stenar på framsidan som låg huller om buller.. ingen ordning alls.. och var de egentligen skall ligga är det nog ingen som vet.. de har bara hamnat där en gång i tiden och har sedan dess fått ligga kvar där.. enkelt att göra på det viset men är det det bästa alternativet?.. Nja.. Nje.. inte om man frågar mig.. då jag är en pedant eller kanske mer ordningsam vad gäller hemmet och trädgård.. jag vill ha var sak på sin plats.. det blir både vackrare för ögat på det viset och lugnare för nerverna.. men den uppfattningen delar jag inte med alla si du.. och då blir det problem.. gnäll.. gnat.. gnabb utan dess like.. jag påverkas enormt av gnabb.. ibland tjaffs helt i onödan.. och andra gånger behövs det ett verbalt hugg för att få sin röst hörd.. från båda hållen om jag så säger.. men jag tycker inte alls om konflikter då det i min värld drar upp massor av skit och skitkänslor därefter.. jag kan inte gräla för att sekunden efteråt känna sug efter lite rajtantajtan uppe på höloftet.. det funkar inte i min värld.. men säkerligen i andras.. får jag orättfärdig och svidande kritik som dess grund är skapad i min motspelares fantasi.. och att det inte stämmer med min verklighet.. eller den stora verkligheten och det som verkligen stämmer.. ja då kan det ta mig dagar att återfå tilliten och respekten för den människan igen.. det beror inte på att jag trivs med att gå runt och vara sur.. känna mig ledsen i sinnet och plåga den andre med tystnad och undvikande sätt.. nä det som sker inom mig är att jag går sönder en aning.. låt mig förklara för er.. tänk er att man tappar en vas i golvet.. den går sönder och då det är en favoritvas vill man göra allt för att få den hel igen.. visst kan man sätta samman skärvorna med klister.. men kommer den bli som den var innan?.. nää den blir ju inte det.. man kan ju använda den som vanligt med vatten och en blomma i.. men man kommer alltid kunna se skärvornas kanter även om de är sammanfogade igen.. detta är för en del människor helt oförståeligt.. varför dom tycker så har jag ingen aning om.. om det beror på en viss brist av empati för andra människor.. eller om det bara är att de helt enkelt inte bryr sig.. ingen aning som sagt.. Nåja om detta kan jag grunna över tills dödagar så jag återgår istället till hur onsdagkvällen blev.. jag bytte om till ridkläder.. fick med mig T som sällskap.. vi körde bort till GFRK som stallet heter.. upprop i luckan och jag var tredje att välja häst.. mina ögon etsade sig fast i ett av namnen.. Fastino.. min favorit jag inte haft sedan han blev det för mig.. Guuuuu jäklars va kul.. nu ska här ridas och slipas på mina rostiga ryttarkunskaper.. Yiiihaaaaa!.. jag slänger på honom sadel och träns efter att ha borstat hans päls blank och ren från lera.. går in i manegen och ställer upp oss på mittlinjen.. läraren informerar oss i gruppen om att: Idag ska vi rida ut en stund.. näää.. vadå?.. jag vill inte alls skumpa runt på grusvägar när jag har den bästa hästen!.. snacka om bortkastad tid på den superkusen.. men vad kan jag göra?.. knappast skumpvägra och stanna trottsigt kvar i manegen för då skulle jag förmodligen bli utkastad ur klubben.. sååå.. efter 37 minuter var vi tillbaka på stallgången.. nu hade vi bara en kvart kvar att rida innan det är dags att skritta av hästarna.. åååååhhhhh.. fy vad trist.. vad ska vi hinna göra på dom här futtiga minutrarna?.. ja vi hann trava några varv innan det då var över för denna vecka.. han skulle dessutom gå lektionen efter så inte fick jag möjlighet att stå och kramas med honom i boxen.. ååå vad jag bara dööööööör av treda.. hur kan man göra såhär mot mig och Fastino.. vi är ju sånt radarpar han och jag.. min goa söta hästvän.. med hängande huvud och tunga ben släpade jag mig tillbaka till bilen.. hoppade in och körde hem.. S kom till stallet i slutet av ridtimman och fick med sig T till ICA på vägen hem.. jag körde ikapp med en BMW framförd av två ynglingar.. jag behövde avreagera mig på någon och lotten föll på dom.. de vann självklart mot min lilla Bettan som bara har 1,3 hästar under huven.. inte mycket mot BMW:s massor av kräm.. duschen och två äggmackor och efter det föll ögonlocken ner i golvet med en duns.. så jag kröp därför till kojs innan klockan slagit 22.. vilken mes.. är jag en bebis eller vuxen?.. ja svaret blir nog efter vem jag frågar.. vaknade när klockan imorse (läs torsdag) ringde vid 06:30.. upp och tog på mig kläderna.. åt frukost.. iväg till skolan.. öppnade ett fönster i skolsalen på glänt.. fiskmåsarnas skri fick allas uppmärksamhet för ett ögonblick.. aaaah det är vår.. skrik lite till vettja.. det fick mig att minnas somrarna ute i Vaxholm och på ön Rindö när jag var liten.. skärgårdstaden där fåglarna skriker sig hesa.. mysigt.. jag ser fram mot att åka hem över helgen.. min yngre systers tvillingpojkarna har jag inte sett sedan de döptes i november.. de lär ju vara dubbelt så stora som då.. hur orkar syster och hennes sambo med att bära dom?.. jag ska faktiskt se vad de väger och ta lite bilder på dom när jag kommit upp.. och så ska jag träffa massa goa vänner jag också saknat.. och mina båda pappor och kanske min mor.. förmodligen hinner jag när jag är där ute på ön även träffa min äldre syster med töser.. om de nu inte är i skolan när jag kommer dit förstås.. det visar sig om inte annat.. nu ska jag gå ut i solen igen med en kopp kaffe.. och med min nya vapendragare: Läxboken.





Massor och massa kramar till er.  // Christine



RSS 2.0