Årets sista skälvande timmar

Torsdag..


HaPpY NeW YeAr To AlL Of YoU... 

Snart var det då dags.. nyårsklockors klang slår tolv slag för oss medborgare så vi får visdom om att ett nytt år tar sin början.. och det gamla fått sitt slut.  :  )





Tittar just nu på Alla vi barn i Bullerbyn med ett öga och med det andra ser jag vad som hänt i världen genom skärmen på min Vaio.

Rimfrosten ligger vit på träd och tak.. solen kämpar för att tränga igenom de tjocka molnen som idag ligger täta över stan. Isen har lagt sig men är nog inte fotvänlig än.

Sprit i glasen.. lyx på faten.. skål och salut.. snart är året slut.  : )

Hoppas ni får en fin dag.. och en ännu bättre kväll. Kram på er  // Christine



Sista dan.. puhaaaaa

Onsdag..

Nu sitter jag här med bara en dryg timme kvar av mitt sista pass i Upp-och-ner-vända-världen.  :  )

Jag känner mig just nu bara glad.. uppåt.. det nästan spritter i kroppen min. Vet ej om det beror på koffeinet jag idag hällt i mig.. den dansvänliga musiken som kommer ut ur högtalarna i lokalen.. om det beror på att det snart är slut på detta år om lite knappt 31 timmar.. eller så är det bara för att det blivit som det blivit.. och kroppen min nu bara skriker ut - Änterligen kommer du ifrån galenskapen.  : )

Ikväll ska jag ner till tvättstugan.. se två avsnitt på raken av 2 1/2 Män.. därefter Victoria´s secrets fashion show 2009 på 3:an klockan åtta. Har sett fram mot V.S oftast så toksnygga show med världsartister.. riktigt bra musik.. snygg korreografi.. snygga toppmodeller med galet snygg (hästlik-)gång.. svajjande fluffigt hår och coola tillbehör som änglavingar och annat fräckt. Varje år har visningen ett nytt tema.. undra vad det blir detta år.  : )





Mamma och pappa...
Varför kunde ni inte gjort mig som en av V.S-tjejerna.. då hade livet varit så mycket enklare att leva.. eller..?  : )

Nu ska jag snart börja förstänga fiket och vaska rent det som rent skall vaskas.

Imorn får jag se vad som sker.. har ingen fast plan ännu utan det får falla sig som det gör. Hoppas ni får en riktigt fin avslutning på detta året.. och får en kanonstart på nästa.. tvåtusentio år efter Kristi födelse. För det var väl då åren började räknas ifrån..?  : )

Massor och många värmande kramar till er som jag håller så kär. Jag skickar en gigantisk gruppkram till familjen Fågel nere i Göteborg. Hoppas ni får en fin och mysig afton med de ni tillsammans firar in tolvlaget med. Skål.. skåååål..!  : )

En megakram till mamma H och hennes R. Storsyrran H.. hennes P.. stora E och lilla E. Lillsyrran M.. hennes J och tvillingarna M och V. Biopappa G och hans K. Styvpappa K och hans C. Lillsyrran C och hennes mamma B på Gotland. Extrasyrran T.. hennes K och lille J i Mariestad. Extrabrorsan L.. hans A och deras lille son J.

Till mina nära och goa vänner skall också givetvis få varsin värmande vinterkram och en lyckönskning om det nya året.

Jag tänker.. med ett brett leende fullt av härliga minnen.. på Flurr uppe i sin hundhimmel. Hoppas han har det bra där han nu är.


* * *

22:14

Tittade just på resultatet av dagens Lotto och Joker. Rätt rad i första dragningen var: 3  6  13  23  28  30  31 med tilläggsnummer: 2  17  19  27. Hade jag satt 7 rätt hade jag vunnit Jackpot hur mycket nu det är.. tror det ligger på 161 miljoner eller där omkring.

Jag tittar på vilka nummer min lott har och läser: 3  6  13  18  22  30  35.

3 stämmer.. 6 likaså.. 13 jadå..30 jajamänsan. Fyra rätt har jag vad jag kan se. Men kan ni fatta att min tippade 18 ligger precis mellan tilläggsnumren 17 och 19. Och min 22:a är ju ett mindre än den dragna 23:an. Och sen har jag min 35:a som då är fyra mer än den dragna 31:an.

Såååå nära att få sju rätt.. om man ser det på samma sätt som jag just beskrev. Helt galet nära Jackpot i min värld. Sen var ett krux till om nu numren hade gått in.. jag hade min rad i andra dragningen och dessa nummer var från den första.  : )

Så från att "nästan" ha haft 7 rätt och då vunnit Jackpot i dagens Lottodragning.. till att knappt ha en siffra rätt.. jag skrattade gott när jag upptäckte min ihopblandning av raderna. Men nära var det i alla fall.. fel radläsning eller ej.  : )

* * *

STOR kram // Christine


23 timmar kvar nu

Måndag och Tisdag..

Jobb.. jobb.. och mera jobb i dagarna tre.

Därefter är det ledigt för nyårsfirande och upp på det blir det en lång skön helg. På måndag börjar ett nytt kapitel i mitt liv som jag ser fram mot med ett brett leende som sträcker sig ända upp till öronen båda.  : )

Hela alltet är ett mysterium utan slut.. för det kommer ideligen in nya flingor av information och skrattretande "hemlisar". Jag kan bara le och nu räkna timmarna tills jag kan kliva av denna berg och dalbana.  : )





Bilden ovan är tagen förra året i november utanför min styvpappas hem. Jag var uppe i storstan då för att delta i tvillingarnas dop och dagen då jag också blev.. med skräckblandad förtjusning.. Gudmor åt de små busungarna.

Då tänkte jag bara fy tusan.. vad innebär nu detta..? Tänk om något händer med deras föräldrar och jag ska ensam försörja och fostra två barn på egen hand. Jag som går mot röd gubbe vid övergångsställen. Ja ni fattar ju vad detta skulle innebära för alla inblandade.  : )

Nu när jag träffat dom en hel del gånger känns den tanken inte alls lika skrämmande. Utan nu ser jag istället fram mot varje gång jag åker ut till ön och får vara med om deras framsteg och med det de hittar på. De är de goaste killarna jag någonsin lärt känna. Så himla fina båda två.  : )

Nu ska jag fortsätta titta på 2 1/2 Män på tv innan jag ska slänga ihop något att äta för kvällen. Hoppas ni haft en fin dag och får en likaså trevlig dag imorn.. den näst sista dagen för i år.

Kramar till er alla som har ett gott hjärta.. ni andra kan gott få en tårta rakt i nyllet.  : )

Kram och på återhörande  // Christine


Fyra dagar kvar av året

Söndag..


Idag tog jag på mig massor av varma kläder och körde över till A-M.. parkerade bilen hos henne.. och sedan började vi gå in till stan.

Jag ville se NKs Julskyltning och sedan fortsätta bort till Gamla Stan och få lite mer julstämning i gränderna där. Massor av folk sprang hit och dit när vi kom innanför tullarna. Många som ville fynda på Mellandags REORNA som var överallt och var som helst.  :  )

Vi gick ifrån A-Ms hem i Huvudsta.. Solna.. strax efter 12 och sen var jag inte hemma förrän klockan passerat 18 på kvällen. Trött i ben och öm i axlarna är jag tyvärr nu. Troligtvis för att jag spänt kroppen i kylan och den ibland isande vinden som ven om våra öron. Mössorna var på givetvis men kallt var det ändå.  : )























Ja detta var dagen i bilder. De första från NKs skyltfönster.. därefter två foton över Drottninggatan norrut.. efter det ett häftigt parkeringshus i Vasastan där en maskin sköter själva placeringen av de bilar som står där. Föraren kör bara in bilen innanför entredörrarna.. registrerar sin personliga kod.. sedan sköter parkeringsmaskinen resten. Riktigt fräckt i mina ögon.  : )

Bilden med en bergvägg och ett hus ovan är Rörstrandsgatan.. joggaren som nästan ser ut som en vålnad kommer springandes förbi oss när vi skall gå under Karlbergs pendeltågsstation.. och den sista bilden är tagen med Karl Bergsslott i ryggen.. över kanalen och bort till Kungsholmsstrand och de charmiga bostadshus som står där.

Hade ett triangelbyte jag var delaktig i för några år sedan gått igenom (nu blev det inte så då en av lägenhetsinnehavarna bara hade ett andrahandskontrakt) hade jag nu bott i huset längst till vänster på fjärde våningen i en tvåa ut mot kanalen.. det hade inte varit helt fel. : )

Just nu slötittar jag på Bones på 3:an med ett öga medan jag fixar med foton och bloggar av mig för idag med det andra.. det andra ögat menar jag. :  ) 

Hoppas ni haft en fin helg.. lång och skön som den var. Imorn är det måndag och sedan kommer tisdag. Därefter är det onsdag och dagen efter det är det änterligen Nyårsafton.. årets sista dag att försöka få till allt som man annars hade som plan att hinna med detta år.

Sov gott sen och hoppas ni får en bra start på nästa vecka.. numero 53.

Kram och på återhörande  // Christine


Julen är nu över.. för denna gång

Lördag..

Idag träffade jag E och T från Göteborg. Jag hämtade upp dom utanför deras kusiners hus där jag även kramade om deras mamma L.. kusinernas mamma C.. och vinkade glatt till kusinernas far P som stod uppe på balkongen.  :  )

Flickorna och jag åkte upp till Vällingby Centrum där vi satte oss på Café Palace och åt sött och drack varmt i varandras sällskap. Vi bytte julklappar med varandra och jag fick smarrigt gott Rabarber Gräddte med en väldans söt tesil av E.. där handtaget var formad som en liten miniatyrtårta. Så nu ska det mysas hemma i soffan med gott fruktigt te i koppen.  : )

Av lilla T fick jag en hemmagjord.. eller snarare skolsnidd ljushållare i trä. Fyrkantig i formen.. med ett hjärta utkarvat ur trät.. och sedan ett mindre hjärta lite omlott över det större där en hållare för ett värmljus finns. Så fin och att den är handgjord av T själv är ju helt otroligt rart att jag fick den av henne. Det värmde mitt gamla hjärta.  :  )

Efter jag myst klart med Göteborgsflickorna åkte jag hem till min styvfar och allt folk som fanns där. Vi skulle fira jul ihop.. jag.. mina systrar med tillbehör och styvpappas sambos alla barn med tillbehör. Det var folk överallt och maten smakade gott. Lillsyrran som numera bor på Gotland var också där vilket var himla kul då jag inte träffat henne sedan jag var på ön i somras. Hon var lika söt och glad som hon alltid är. Bästa tjejen på Gotland.. garanterat.  :  )





Hundrasen ovan är en Bichon Frise.. en kärringhund enligt mig. Kanske för att jag inte lärt känna någon sådan innan och för att de ägare som har såna hundar.. mestadels är äldre damer som förmodligen vill ha något mjukt att klappa på och en liten jycke som inte kräver några längre promenader av dess ägare.

Det är ju egentligen ingen hund jag haft i åtanke tidigare utan de hundar jag funderat på är antingen en Dobermann.. miniatyr Bullterrier.. Flat Coted Retriver eller någon blandras av modellen större. Men att denna ras sägs vara allergivänlig är ju fantastiskt i sånt fall då min äldre syster med barn har svårt med pälsdjur och jag kommer garanterat köpa mig en ny hund en dag framöver igen.

Det var min mor som tipsade om denna ras efter att hon träffade på en sån i en av klädbutikerna ute vid V-holm där hon bor. Hon fann den söt och go och det är ju avgörande att syrran och de andra mår bra av den.. annars blir det svårt att umgås med dom framöver. Och det vill jag inte sätta in som pris för att jag ska kunna ha en liten luden vän igen.  : )

Strax är det dags för andra och sista delen av Stenhuggarens barn på tv. Såg första delen hos min biopappa igår och den var bra.. trevlig att se. Så nu ska jag se slutet och lösningen på denna film med inslag av mystik och ond bråd död.

Hoppas ni haft en fin julhelg så ni står er tills nästa jul kommer om ett år. Jag har haft det riktigt bra så nu är jag nöjd med matfrossa och socialt umgänge i stora folksamlingar. Nu vill jag bara vara och träffa folk i små skalor och få ordning på tillvaron igen.  : )

Kram på er.. hjärtat mitt klappar lite extra för en och var av er.  // Christine


 

Tre dar på en gång

Onsdag.. Torsdag och fredag..


Hej gott folk och hur mår era magar efter två dar av matfrossa..? 

Jag firade helgen ute på R-ön med familjen och tvillingarnas pappas familj.. så det blev en himlars massa människor där som åt och drack och sjöng nubbevisor bättre än bra.  : )

Nedan är bilder från Julafton och dagen efter.. så det är blandat pigga miner med övermätta och sega uttryck.  : )



M.. jag.. V och lilla E. Stora E tog fotot på oss..


M provar stora Es vinterskor..


V i knät på stora E..


V vill gärna provsmaka pappa Js dryck från Carlsberg..


Nästan alla vid bordet.. resten pustar ut i soffan efter all god mat..


M svischar runt så kamerans objektiv hänger inte med..


V dagen efter därav frisyren och den trötta blicken..


Lilla E och mamma.. ja hennes mormor också för den delen..


Jag har provfilmat med kameran men snuttarna är för stora för att läggas ut här.. hade varit skoj annars att visa er hur kul man kan ha med en minnesmaskin.  : )

Stora E och jag turades om att plåta och filma så nu lär man inte glömma denna julafton i första taget.  : )

På Juldagen efter att jag kommit hem från R-ön packade jag bara om bilen snabbt och vände sedan färden norrut en liten bit.. där min biopappa med sambo bor. Hos dom fick jag ännu mer mat och kaffe. Till huset deras kom även pappas bonusson R med fru som höll oss sällskap i några timmar. Trevligt att ses.. det blir bara två gånger om året annars.. vid jul och när pappa fyller år.  : )

Nu ska jag krypa ner under täcket och hoppas under nattens svarta timmar komma på hur jag ska kunna lägga upp någon av filmsnuttarna även om de är "för" stora. Vore ju lite fränt att kunna börja filma och sedan göra en film och fotoblogg av detta. Så slipper jag skriva ner vad jag gör.. visa det i bilder istället. Guuuu va bekvämt det skulle vara.  : )

Hoppas ni får en väldans majsig fortsättning på denna helg. Imorn ska jag.. hoppas hoppas.. träffa E och T från Göteborg. Två av mina små gullungar jag bodde med där. Ska bli mysigt att se dom igen.

Nä go vänner.. nu måste jag sova för annars blir jag både trött i ögonen imorn och grå i nyllet då jag inte får tillräckligt med skönhetssömn annars. Massor och många varma vinterkramar till er alla som orkar följa med mig här och det jag hittar på.

// Kram Christine


Två dar innan Dopparedan

Måndag och Tisdag..

Musiktips..

Helt oväntat bara älskar jag John Mayers album Battle Studies trots hans vilda kvinnoaffärer i Hollywood.




John Mayer - Heartbreak Warfare

http://www.youtube.com/watch?v=pukH72Z8Xe0&feature=related


Nu ska jag sätta lite fart här så dagen snabbt går över och jag får tid att fixa med tvätt.. städ.. paketinslagning och julrim.

Hoppas ni får en fin tosdag med det ni hittar på. Kör försiktigt där ute på vägarna för nu kommer första etappen av "världens förfall" i form av snö.. hårda vindar och blixthalka.

Tänker på er och gör dte med ett leende. // Värmande kramar Christine


Härliga snö

Lördag och Söndag..


Ikväll håller jag mig kort.
Därför..här kommer helgen i bilder. :  )






































Ja.. så här härlig blev denna helg med all snö som föll ner över oss. Det var lite tjorvigt att köra över Värmdö och ut till ön i morse. Ingen hade plogat stora vägen där så det gällde att hålla tungan rätt i mun och inte köra för mycket ur spår.. för då åkte man hit och dit som om någon annan styrde bilen hemmifrån med en joystick.. eller vad det nu heter.  : )

Nu är det tre dar i nästa vecka att jobba.. därefter är det Julhelg i dagarna tre.. och sen en ledig söndag upp på det.  : ) 

Veckan därpå jobbar jag också bara tre dar för sen är det en ledig Nyårsafton.. och helg :  ) 

Efter det börjar ett nytt kapitel av mitt liv. Det ska bli så jäklars skönt att äntligen få lite lugn och ro.. slippa dagligt strul och griniga miner.. slippa mycket med andra ord.  : ) 

Kram och på återhörande  // Christine



Ormar i gräset

Torsdag och Fredag..

Lömska ormar lurar i gräset.. som jag också känt på mig ett tag nu.

Att vuxna människor inte kan ta kritik.. inte vill lyssna på vad andra har att säga.. inte kunna erkänna att det inte alltid har rätt.. är under all jävla standardnorm här i samhället.

Jag säger vad jag tycker.. står också för varendaste ord som sagts.. inget felaktigt har yttrats utan jag nämner bara hur läget är och som saken verkligen ser ut.

Konflikter utan slut leder förr eller senare till ett förfall i båda hälsa och känsla för engagemang. Nu är det som det är och jag är väldigt tacksam för att det blev som det blev.. så slapp jag ta beslutet åt andra.

Min styvfar berättade en gång för några år sedan.. att jag har sen jag var liten blivit upprörd över alla slags orättvisor. Detta stämmer utan att neka till det och några andra saker som gör mig svart i ögonen är Falskhet.. Feghet och att Skylla sina egna fel och brister på andra.

Just där befinner jag mig nu.. med svarta ögon har jag nu fått se sanningen och jag kan bara skratta åt hela alltet.

Hoppas ni får en fin helg med det ni alla hittar på.

// Kram på er.. Christine

Måste rappa på

Onsdag..

Ho ho ho.. finns det några snälla barn här..?

Jaha go vänner.. information av olika slag flyger kors och tvärs över huvudet just nu. Jag har fått en känsla för en sak som faktiskt kan vara rätt bra om det nu blir så.. för då slipper jag fundera över saken mer.   :  )

Då denna sida är öppen för alla sorters läsare kan jag i nuläget inte skriva mer om saken.. utan återkommer när jag har mer svar att ge.  :  )





Nu på kvällen hittade jag några intressanta grejer på nätet som jag ska kika lite närmre på. Mamma vet vad det gäller då vi pratade om saken tidigare idag. Nu är det hög tid att sätt fart om det ska hända något. Så.. ingen rast och ingen ro.. nu hinner jag inte skriva mer för idag.  : )

Hoppas ni haft en fin dag och får en trevlig fortsättning på kvällen.

// Kram Christine 


Längtar efter solen

Tisdag..

Idag när jag vaknade kändes det som detta kunde bli en riktigt bra dag.. men ack så jag bedrog mig.

Tänk vad människors sätt kan påverka.. inverka på ens dag så allt vänds på en sekund från jippii tjohooo till blä och urk. Detta hände idag och jag kände bara.. va faen kan det inte bara få vara bra utan att det alltid ska hända något på ett eller annat sätt..?

Efter detta kändes resten av dagen som en enda lång uppförsbacke. Jag vaknade liksom aldrig till utan gjorde vad jag skulle men inte med ett brett leende som jag annars oftast gör. Kan det inte få vara smärtfritt en endaste dag..?

Nåja.. när jag kom hem till mig efter att arbetsdagen var slut omslöts jag av ett lugn så fort jag klev innanför dörren. Lugnt skönt tyst utan förvirrande information från höger och vänster. Jag vill bara ha ett vettigt vardagsliv.. att folk ska vara SNÄLLA och TREVLIGA mot varandra. Nu får det faktiskt vara slut på allt trams.

Det som får mig att le igen efter en sån här dag är tanken på mina syskonbarn. De betyder allt för mig just nu. :  )



- Du moster.. en deal oss emellan. Din dator mot min vattenflaska.. ok..?


- Gör jag rätt nu pappa..?
- Flytta på dig. Jag vill också lära mig alla snabbkommandon..


Nu ska jag glo lite på tv innan jag ska krypa ner i bingen. Hoppas ni haft en fin dag och får sova sött och gott inatt.

Orkar jag imorn efter jobbet ska jag på kvällen hänga kameraremen runt nacken och gå ut och plåta det som plåtas kan. Har jag ork kvar efter morgondagens jobbande.. då blir det av. Blir det däremot en blä-dag även då.. så lär jag istället gå hem till soffan och tidningarna som väntar på att läsas.  :  )

Kram och på återhörande  // Christine



Rim ram rum

Måndag..

Vintermörkret omfamnar oss till synes utan slut
Hur ska vi människor orka med och härda ut

Känns som evigheter och långt till nästa vår
Kylan gör sig påmind på mitt redan platta hår

Nyper kinden mjukt så den blir rosig och grann
Önskar mig långt bort till ett varmt och soligt land

Om en vecka och dryg kommer tomten hem till oss
Den mest vackra klappen får oss väl att börja slåss

Under granen de snart ligger och under olidlig vänt
För flera månader sen jag min önskan till tomten har sänt





Jag önskar mig en valp så liten söt och näpen
Får jag en sån i år blir jag minst sagt häpen

Midnatt råder och tyst det är i husen
Hjärtat mitt slår hårt och dunkar på innanför blusen

För min familj och vänner jag håller av så kärt
Att för dom ställa upp i vått och torrt är det minst sagt värt

För ge och ta är vad livet handlar om på ont och på gott
Jag hoppas ni är nöjda med det 2009 ni hittills har fått

Snipp snapp snut
Och så var rimmet slut..  :  ) 

// Kramar Christine



Miniatyr Bullterrier och Lucia i Globen

Lördag och Söndag..

På lördan hämtade jag upp min vän S för att åka ut till Stockholms Mässan och se vad de hade för kul att visa där i år. Vi kom dit till strax efter nio och fy tusan vad många bilar det redan var där och fy tusan vad många förvirrade hundar det drogs runt där i sina koppel.

Det putsades.. kammades.. sprayades och höll på så jag trodde snart hundarna skulle göra revolt mot deras mattar och hussar som höll på och fixade och grejade med de stackarna. Jag fick en rejäl dos HUND så nu ska jag väl klara mig ett tag.. eller kanske inte.  : )

Jag gick till det lilla båset med Border terrier för att se hur hundarna där såg ut. Vare sig de hundar som tävlade i ringen eller de man kunde hälsa på var inte i närheten av hur söt Flurr var. Nu är inte jag hemmablind och anser min egen hund vara bäst i allt.. utan de som träffat Flurr säger samtliga.. även de hundägare som har samma ras och träffat Flurr.. att han har ett makalöst gulligt ansikte och ögon att drunkna i. Han var verkligen en oerhört fin hund min Flurr. Snyft.

Jag gick därifrån innan tårarna skulle börja komma för det kändes i hjärtat mitt när jag gosade med en av hundarna de hade där i båset. Istället gick jag och S bort till Bullterrier-båset för att säga hej till hundarna där. Utanför båset stod två tjejer med varsin valp som jag trodde att det var. Men.. dessa var då miniatyrer av denna ras. Sååååå sööööta och sååååå bedåååårande underbara. Viiiill haaaa... måååste ha... snäääääälla tomteeeeen.. pliiiiiiis..? :  )

Nu kostar en sån här liten goding ca 20 000 kr men det är den säkert värd och mer därtill. Pratade med en av tjejerna som faktiskt ska ta valpar på hennes tik i vår.. och då kommer det små gullungarna till sommaren. Hmmm.. mycket frestande.. mycket frestande in diiiiid.  : )

Efter mässan åkte jag ut till ön och höll lillsyrran sällskap på eftermiddan och kvällen då hennes sambo och pappa till tvillingarna lekte med sina killkomipsar. Gubbklubb.. mansklubb.. killdag.. you name it. Vi kvinnor var hemma med barnen och åt gott.. drack Julmust.. tittade på Robinson och busade med tvillingarna. Fem minuter med småpojkarna och solen börjar varmt skina inombords.  :  )



Är den inte världens gulligaste lilla sötnos..


Idag söndag ska jag följa med S till Globen och det Luciafirande som kommer vara där i eftermiddag. Han jobbar på en skola och har fått biljetter dit. Hans dejt kunde inte och då ställer man ju upp så han inte behöver gå ensam.  : )

Jag kan inte sluta tänka på de små "bullarna" som rasen kallas.. sedan vi såg dom igår. S har ju haft Bullterrier i tanken sedan många år tillbaka. Men är man en stor kille utan hår på skallen och går med ett muskelberg i koppel.. kan det missuppfattas av folk som inte känner vare sig ägaren eller hunden. Så denna miniatyrvariant ser betydligt mindre skräckinjagande ut och det är konstigt att de egentligen tas för farliga.. för de är raka motsatsen mot hur en "kamphund" är. Dessa hundar har inte de generna som bråkmakarhundarna har. Dessa är supersociala.. lugna.. kan iofs vara envisa men vem kan inte det.  : )

Rasen är bara 30 cm hög.. men krallig.. så ungefär som en väldigt bitig Flurr. Jag klappade dom lite på sidan som man kan göra.. klapp.. klapp.. och den stod blick stilla.. rörde sig inte en centimeter.. såååå mycket muskler har den under skinnet.  : ) De har ett otroligt coolt utseende.. ansiktets linjer är så eget att man inte kan låta bli att älska det. Denna helg går helt i Miniatyr Bullterrierns tecken.. så fina och näpna.  : )

Ska strax göra mig iordning inför Luciasjungandet om ett par dryga timmar. Hoppas ni haft en fin helg så här långt. Glöm inte bort att ta vara på er själva och på de som ni har nära ert hjärta. Håll inte på och kritisera andra.. leta inte efter fel och problem.. tänk längre än näsan räcker och fördöm inte andra ni inte vet någonting om eller känner för vagt. Var en snäll medmänniska och du kommer se att du får ut mer av livet om man lever på detta viset. :  )

Kram och på återhörande  // Christine


Fredag morgon

Torsdag och Fredag..

På torsdan jobbade jag även denna dag på morgonpasset och idag kände jag mig betydligt mer pigg och stadig under fötterna. Undra vad det var som snurrade till allt på onsdan.. kommer jag nog aldrig få reda på så ingen ie att fundera mer på detta.  : )

Tydligen hade Julmarknaden som hölls här på Onsdagkvällen varit väldans trevlig. Sång.. häst och vagn för de små.. massor av stånd att köpa saker från.. ja som en vanlig marknad om vintern m.a.o. Synd jag missa den då jag låg platt hemma hela jäkla dan fram tills jag skulle flytta över åbäket till kropp till sängen istället och sussa för natten. Som sagt.. totalt onödigt och bortkastad tid när det blir på detta viset.  :  )

Dagens musiktips är två svenska grupper.. artister. Pernilla Andersson med albumet Ashbury Apples och mina gamla favoriter Takida med sitt mycket fräscha album The darker instinct. Sååååååå bra båda två. Pernilla är av det vanligare visspop medan Takida har ett hejdundrande album som jag snurrar om och om och om och om igen här på morgonen. Fy tusan vad de har träffat rätt även denna gång. Alla spår.. dvs 13 stycken.. är superdupertipptoppbra från början till slut. Jag vill bara dansa och krama om alla jag ser. Väder och musikmänniska är jag hela vägen in i hjärtat mitt.  : )



Pernilla Andersson - Moody Tuesday
http://www.youtube.com/watch?v=0mYpFYlCjNQ


Takida - Get me started
http://www.youtube.com/watch?v=u83RfX1x_DI&feature=related


Takida - Between the lines
http://www.youtube.com/watch?v=tubgRpiCTR0&feature=related


Takida - Trigger
http://www.youtube.com/watch?v=5Nu7zmnLEdM&feature=related


På fredan.. idag m.a.o. gick jag upp samma tid som tidigare i veckan och hoppade snabbt in i duschen och gick sedan snabbt iväg till jobbet. Tände upp levande ljus här och där.. några spottar i taket.. på skivavdelningen.. men lämnade de stora lamporna i taket släkta.

Myskänsla kallas detta något nedsläkta miljöläge för medan Takida fick snurra för brinnande livet runt och runt igen i skivspelaren. Hoppas det kommer in en rockkille eller tjej här på morgonen och vill köpa med sin en kaffe. Då möts de av energipumpande musik så de lär skutta glatt ut härifrån sen.  : )

Igår blev det ingen promenad med min vän P då ena knät kändes ömt när jag raskt promenerade hem efter jobbet. Så hoppas alla ben och armar håller sig pigga till ikväll för då blir det en tur nu istället.

NU måste jag sluta skriva för jag har en leverantör i luren som ska ta vår order inför nästa veckas varuleverans. Hoppas ni får en trevlig fredag och en fin helg när den om några timmar tar sin början.

Massor och många kramar till er alla som jag håller så kär. // Christine - med rockådra i blodet


En slant hon hit och en slant hon dit

Tisdag och Onsdag..

På tisdan jobbade jag tidigt i ottan och fram till halv fyra.

När jag kom tillbaka från min lunch ropade två damer glatt på mig och vinkade och log ända upp mot öronen. Det var B och M jag jobbade tillsammans med åren 90 - 98. Himla goa damer de där och jag stod vid deras bord och pratade snabbt bort en stund. Det är lite skoj för nu är det hittils fem kollegor från det jobbet som hittat mig där på fiket. : )

När jag kom hem efter jobbet kände jag mig rätt seg och höll mig mest på soffan. Läste ikapp mig i de tidningar som lagrats på hög. Gamla nyheter är väl lika bra som om de varit rykande färska. Jag får i.a.f reda på vad som sker runt om i denna skeva värld.. även om det kommer lite i efterhand. : )



De fina ljuslyktorna från Ittala jag fick av min vän K när jag hade kalaset..


Finns många dropar kvar sen kalaset.. så denna tar jag med ut till folket på ön..


Lite krimskrams runt halsen kan hänga någon gång då och då..


På onsdan kände jag mig mer död än levande på morgonen.. men jag bet ihop och masade iväg till jobbet ändå. Men det gick segt att starta upp cirkusen där.. orkade knappt stå på benen och kände hur hela världen snurrade framför mina ögon. Usch och fy.. hur tusan skulle jag klara mig igenom denna dag..?

Jag ringde vid sju ena bossen och förvarnade om mitt kassa tillstånd så han skulle veta om att jag eventuellt skulle bege mig hem och ner under täcket. Jag fortsatte fixa med det som skulle fixas med.. hjälpte en morgonpigg kund att få en Latte att ta med.. fortsatte känna mig pyton och dimmig och bestämde när klockan närmat sig åtta att åter ringa bossen och säga att nu orkar jag inte mer.. så han kom och löste av mig.

Fy tusan vad jag kände mig liten och ynklig. Allt snurrade och kändes skumt. Jag har ingen aning om vad detta kan ha varit som intog min kropp för det bröt liksom aldrig ut i någotning utan bara pyrde under ytan. Märkligt.. och totalt onödigt då jag inte gillar att vara hemma från jobbet och behöver varje krona jag kan få.

Vid fem meddelade jag bossen att jag kommer imorn igen då jag nu känner mig mycket mer klar och stadig. Jag åkte iväg till min favoritvedugnspizza köpte med mig en stor rund smarrig sak hem. Tänkte att en bit vedis kan aldrig vara fel.. jag behöver ju också lägga på mig några kilon och då kan det inte vara fel att äta junk någon gång då och då.  : )

Ikväll blir det en tidig kväll för jag gör nog bäst i att sova så mycket jag bara kan efter denna svajjiga dag. Hoppas ni haft det fint idag och att ni får hålla er friska och krya.

Kram på er så länge  // Christine


Pling pling känslan sitter i

Måndag..

Den mysiga känslan från helgens trevliga äventyr har hållit i sig även idag. : )

På eftermiddan kunde jag inte stå still när en väldans uppåt och glad låt spelades på musikanläggningen på jobbet. När den var slut tryckte jag på Repeat-knappen och hörde på den minst två gånger till. Tror inte kunderna som satt vid sina bord och fikade misstyckte till detta då sången som sagt var väldigt glad och energigivande. Möjligtvis undrade de vad jag gjorde.. ett försök till en diskret dans bakom disken eller om jag hade myror i brallan.  : )

Ja.. jag vet inte varifrån denna sprittande glädje kom ifrån.. men jag kände mig bara så jäklars glad och lycklig. Egentligen finns det ingen speciell anledning till detta utan det var nog bara Nuet som just nu känns så himla härligt och bra.

Just nu känns det mesta bra.. mer än bra.. nästan som vårkänslorna intagit kroppen fast några månader för tidigt. Eller så har jag bara överdoserat koffein och druckit för många koppar kaffe idag.  : )









Bilderna ovan har min systerdotter E tagit med min kamera när vi gick runt på V-holms julmarknad i söndags. Hon var en hejjare på att pilla och ta reda på vad de olika knapparna används till. Fick t.o.m. igång filmandet med kameran så hon testfilmade mig sittandes med mössan på i bilen vid bilfärjan över till R-ön.

Jag ska be lilla E lära mig mer om min nyköpta kamera nästa gång vi ses.. för annars kommer jag nog aldrig lära mig mer än det jag hittills testat.  : )

Nu är mina ögon grusiga så kanske bäst att krypa ner under täcket mitt. Jag hoppas få sova gott inatt och önskar er detsamma. Hoppas ni också fått en trevlig start på denna vecka.. numero 50.

Inte många dagar kvar till jul nu. Det ska bli väldans trevligt att fira med alla syskon och syskonbarn i år. Nu blir det mamma som blir den förälder jag kommer vara hos denna gång. Sen blir det till min biopappa på Juldagen om han är hemma i stan.. och till min styvpappa på Annandan. Det blir m.a.o. massor av kramar.. prat och mat i dagarna tre.  : )

Sov så gott och jag tänker på er alla med ett finurligt leende på min mun. 

// Kram Christine - den hemlighetsfulla



En pepparkaka om dagen håller bekymren borta

Söndag..

Gårdagkvällen på Roq blev riktigt trevlig.. på många sätt och vis.  :  )

Bandet som spelade innan Ms band skulle upp på scen var riktigt bra att både se och lyssna på. De hade en tjej som sångare och hon var riktigt vass. Min goda vän S  hade följt med mig till spelningen och hon var tillpiffad till tusan och var söt som socker. Förstår inte att hennes R vågade släppa ut henne sådär.. himla söt och charmerande var hon och fick höra det ideligen av vår bordsherre N som gjorde oss sällskap hela kvällen lång.

N var på klubben för att lyssna på sin kollega och numera också vän M som sjunger i bandet. M är tillika min goda vän Ks man. N var himla trevlig och bjöd S på öl efter öl och jag fick en smarrigt god Jordgubbsdrink att smaska på. Ja.. det var sannerligen en trevlig prick den däringa N och jag kände mig allt annat än osedd denna afton.  : )

Ms spelning var riktigt bra och hade ett tyngre sound mot vad de haft innan. Jag tyckte om det massor .. och stilen ligger också rätt i tiden då man ofta hör musik i den här genre spelas på radion just nu. Så M och hans gäng får gärna fortsätta som de nu spelar.






På söndan hämtade jag upp A-M och vi åkte ut till V-holm där vi skulle se min äldre syster Hs äldsta tös E och hennes dramagrupp framföra den pjäs de hittat på tillsammans. Himla kul story om en klassresa som går fel och de hamnar på en öde ö osv. Duktiga sjätteklassare och jag satt stolt i stolen med kameran i högsta hugg och fotade min systerdotter.  : )

Efter de showat klart klädde vi på oss våra varma jackor igen och jag.. A-M.. och min storsyrras barn E och E.. gick ned till den Julmarknad V-holm har denna helg och nästa. Där såldes det julprydnader.. vita Lovikavantar med sina färglada tofsar.. stickade mössor i alla möjliga färger.. strumpor i massor och mycket mer. A-M.. jag och syrrans båda döttrar satte oss på ett fik mitt i vimlet och mumsade i oss av det caféet hade att erbjuda. 

När sista biten bakelse var slukad åkte varmkläderna på igen och vi gick tillbaka till bilen. Vi tog bilfärjan över till R-ön.. körde hem till storsyrran.. blev bjudna på ännu mer kaffe och lussebullar.. spelade Finns i sjön med döttrarna.. och tackade därefter för oss och körde ner till bilfärjan för att ta oss över till fastlandet igen och sedan motorvägen hem.







Det blev en väldans mysig dag med familjen igen. Jag har nog inte umgåtts så mycket med min familj på bra länge.. inte ens innan jag flyttade ner till Göteborg. Men nu längtar jag till varje helg då jag kan åka ut till dom igen.. busa med tvillingarna.. prata tjejprat med storsyrrans döttrar.. försöka liva upp stämningen i hus och hem.. och dricka massa kaffe och prata skit. Det är livet för mig just nu.  : )

Hoppas ni alla haft en fin helg med det ni hittat på. Mamma har varit ut på äventyr denna helg så henne såg jag inte skymten av. Julaftonsplanerna ändras från dag till dag så nu vet jag inte i vems hus där ute på ön jag kommer vara i när självaste Tomten kommer på besök. 





Jag försöker ge så mycket bra energi jag bara kan till dom som kanske behöver det. Jag vill att alla ska vara friska och glada.. snälla mot varandra.. finna lösningar istället för att leta fel och brister. Livet blir mycket trevligare att leva om man är glad och gör andra glada. Pling pling.. syrran och hennes P förstår vad jag menar med detta.. pling pling.  : )

Kram på er allihop. Jag tycker om min familj och vänner.. tänker på folket i Göteborg med ett leende.. snön är på väg.. och vinterhjulen är på. Så vad finns det att klaga på.. bara sätt igång och njut av Nuet och planera ens framtid med omsorg och tanke. Pling.. pling.  : )



// Kram Christine - Den som vill väl
 


Tvillingar och Roq

Fredag och Lördag..


På fredan jobbade jag 10-19 och skyndade därefter hem till min biopappa som skulle hjälpa mig med att byta till vinterdäck på bilen. Alla dubbar var antingen nedslitna eller borta.. men själva däckdjupet såg riktigt fint ut så jag har dessa i år.. och rullar bilen nästa vinter får hon nya vinterskor då i sånt fall.  : )

Efter pappsen varit snäll mot bilen gick vi in och såg på IDOL som hade sin semifinal i min gamla hemstad.. Göteborg. Det har sagts att denna final var uppgjord om vem som skulle ryka. Och efter att ha hört vilka låtval de tre finalisterna fått.. Kalle.. Erik och Tove.. så förstod man rätt snabbt att söta Tove med största risk skulle ryka denna kväll. Vilket hon också gjorde tyvärr.

Nu står det då mellan Kalle och Erik.. sveriges egna Bryan Adams och den jag håller mina båda tummar för. Han har en jäklars bra röst.. väldigt vuxen och dynamisk för att vara så ung som han är. Jag hoppas på Erik som sagt.. och jag skulle förmodligen köpa hans platta när den kommer ut.  : )



V tittar nyfiket på min dator jag hade med ut till ön idag..


Nämen.. det där är ju jag.. och brorsan..


Hur kan det vara en bild på ena sidan.. och ingenting på den andra?


Öööööhh.. pappa. Vad händer om jag trycker på den här knappen?


Om jag gömmer mig.. märker de nog inte när jag trycker på knapparna.


På lördan åkte jag ut till ön och hälsade på lillsyrran.. hennes kille och deras tvillingar. Lika mysigt som vanligt att träffa dom och lika roligt tycker pojkarna att det är med mina väskor och minnesmaskinen. De kikar nyfiket på den.. trycker på knapparna.. blir till sig när de ser i kameran vad jag tagit för foton.

Idag kröp V in i nackremmen jag själv hade runt mig så inte kameran åker i backen. Så där satt V i mitt knä.. båda med kameraremmen runt våra halsar.. och tog kort på M som busade framför oss. Syrran skrattade gott åt oss.. för vi såg nog för roliga ut där vi satt intrasslade i varandra.  : )

Om en halvtimme ska jag köra in till stan för att möta upp min vän S där. Vi ska fördriva tiden någonstans innan vi ska till Rockklubben Roq.. där min andra vän Ks man med band ska spela ikväll. Det var ett tag sen jag såg dom så det ska bli skoj att höra dom igen och se vad de hittat på sen sist. Bara jag håller mig vaken för just nu i skrivandets stund känner jag mig en aning trött i ögonen. Pensionärsvarning.. Jajamänsan.  : )

Hoppas ni haft en fin dag och får en trevlig fortsättning på helgen. Kram // Christine



Jobbets rosa gran

Torsdag..

Nu är jag trött.. tröttare än trött.. så därför säger jag bara snabbt hej.. och godnatt.  : )

Bilderna nedan är tagna på jobbet ikväll.







Hoppas ni haft en bra dga och får en god natt. Kram så länge.  // Christine



Foto på morgon och kväll

Onsdag..

Hej go vänner.  : )

Imorse tog jag fram kameran innan jag gick iväg till jobbet. Det var nog rimfrost på träden utmed vattnet.. det såg iaf ut så från där jag stod innanför fönstret i köket. Jag har inte alls samma väder och temperaturkoll längre om jag jämför med när jag jämt var ute och gick med Flurr. Nu märker jag knappt av alls hurdant vädret är eller har varit under dagen. 

Arbetsdagen blev lugn även idag.. fram tills min kollega gick hem.. då fullkomligt ramlade det in kunder en efter en ända fram tills jag behövde be dom gå så jag kunde stänga och därefter ta mig bort till Rusta i Barkarby.

Jag åkte dit för att köpa en Rosa Julgran att ställa på jobbet.. med vita och svarta kulor och sen istappar med speglar på.. discokulistappar.  : )

Efter att jag köpt allt åkte jag tillbaka till jobbet.. plockade upp granen ur dess kartong.. plockade ihop den.. vek ut grenarna och fluffade till dom.. slingrade ut den rosa ljusslingan.. hängde på pyntet på grenarna.. ringlade ut Luciaglittret och låste sedan entredörren bakom mig och körde sen hem till lugnet och lite efterlängtad mat.  : )













Bilderna ovan är då tagna imorse.. och efter att jag kom hem vid niotiden ikväll. Jag hängde på mig kameran runt nacken och gick ner till Bällstaån en stund då vinden var stilla och ljusen från företagen på andra sidan ån speglade sig vackert i vattenytan.

Trodde inte att man kunde fota gatlyktor på kvällstid där resultatet med ett vanligt objetkiv blev ett sådant som det här nu blev. Trevligt.. och en glad överaskning. Kameran är inte helt kass med andra ord.  : )

Nu ska jag borsta tänderna och sedan krypa ner under täcket mitt. Ska från sängen titta en kort stund på CSI innan jag släcker ner för kvällen. Hoppas ni får en god natt och en likaså trevlig dag imorn. Näst sista arbetsdagen för denna vecka.  :  )

Kram och på återhörande  // Christine



Snöflingor i stan idag

Tisdag..


Idag jobbade jag 10-19 som jag gör hela denna vecka fram till helgen tar vid.

Även denna dag var rätt lugn men eftermiddan flöt på rätt bra ändå.. vilket var tur det annars hade jag nog somnat stående.  : )

H och hennes N kom förbi och åt och fikade lite medan flyttgubbarna höll på och kånkade kartonger och skruvade ihop barnens sängar och dylikt i deras nya hem. Skönt att leja bort det bökiga till andra.. men visst kostar det också på bra för denna service.. huvaligen.  : )

En ny stjärna.. soulsnubbe denna gång.. Raphael Saadiq.. har jag lyssnat på idag och han är rätt bra om man vill lyssna på sånger i behagligt långsamt soul och även upptempo som länken jag har med i dagens blogg. Det finns några fler artister jag ska kolla upp imorn igen vad de heter.. kommer inte på dom nu tyvärr.. som ni kan lyssna på som jag kan rekommendera till er.




Raphael Saadiq - Love That Girl

http://www.youtube.com/watch?v=OIeJ56oIEIM



Ikväll hände en sak som kanske eventuellt kan bli intressant beroende på hur den ter sig och landar förstås. Mamma och A-M vet vad det handlar om.. ni andra får hålla er till tåls tills allt är klappat och klart.. om det nu blir något vill säga. Så.. ni kan ju fortsätta suga på denna karamell.. ni andra som går ovetandes omkring på denna jord.  : )

Nu ska jag titta lite på tv:n innan det är dags att runda av för denna kväll. Hoppas ni haft en fin dag. Ni missade väl inte snöflingorna som föll ner över vår stad tidigare idag. Fint som snus och jag blev nog mer glad än vad våra fikagäster tyckte att det var kul.

Jag vill gärna att det blir ett par minusgrader och sen lagom mycket snö på mark och i träd. Då blir det i.a.f ljust utomhus och inte detta svarta dystra elände.  : )

Sov gott sen och hoppas ni får en fin dag imorn. Onsdag.. dvs halvvägs till helg.  : )

Kram och på återhörande  // Christine


RSS 2.0