Fyra dar i rad.. skärpning nu Stina

Torsdag..

Vaknade upp denna morgon utan att väckarklockan ringt. Idag är jag ledig från sommarjobbet och det känns underbart härligt och frihetskänslan i mitt bröst bultar som en smed på sitt järn.

Jag har skrivit upp mig att jobba extra varje ledig dag fram tills sista dagen jag jobbar hos dom. ALLT för att försöka få in så mycket slantar jag bara kan få. Men igår strök jag dagens önskan om mera klirr.. för jag var totalt trött i fötterna och ögonen.

Mellan dessa kroppsdelar känns det helt ok.. men just ögonen som från tidig morgon till dryga sju på kvällen.. ska hållas pigga.. glada.. hjälpande och sökande bland hyllor och lager. Fötterna är ju som dom är.. en gammal gummas sneda och vinda klumpar som ger ajaj om jag står för länge och inte har möjlighet att röra mig fritt.  :  )

Idag ska jag lämna tillbaka en långskjorta jag köpte igår.. då jag inte alls gillade den när jag kom hem och provade den i hallen. Sen ska jag städa bland mina kläder som ligger tvättade men i en stor hög upp på skåpet i sovrummet. Har liksom inte haft tid eller ork att ta tag i det och rensa ur klädskåpet för att få plats.

När jag inte hittar något bland alla trasor.. och tiden är knapp.. då drar.. eller rättare sagt sliter jag fram allt så det blir ett enda misch masch av allting. Och detta sätt är ett uråldigt beteende hos oss kvinns.. inte alla men de som inte kan planera sin tid i förväg utan sparar allt till sista sekunden.  :  )

Sen ska jag ta med Flurr på en tur runt kullen härintill. Vi har ju vår väg vi brukar.. eller brukade gå varje dag. Numera har det blivit sämre med promenader för lillkillen är inte så rask i sina ben och vad jag tror så nöjer han sig med en lite kortare tur på plan mark runt området istället. Gammal man gör så gott han kan.

Jag ska åka bort till Allum idag.. en galleria inte långt bort.. för att hämta ut min mobil som varit inne på felsökning då den betett sig märkligt. Tror det var allt regn och den höga fuktigheten på Gotland som gjorde den sjuk. Den stänger av sig av sig själv när jag ska SMS:a och när vi var på väg till veterinären med Flurr.. började den brumma högljutt.. och det är absolut inte ok för en telefon. Så jag ska dit och se vad de säger och hoppas på det bästa.

Senare i eftermiddag ska det slängas grejor på tippen efter den gigantiska rensning S och barnen gjort i sina rum. Bra att kasta ut gammal jox om det ändå inte används. Ut med det gamla.. och in med det nya. Den filosofin fungerar på andra områden än bara vid Tolvslaget.  :  )T känner på den fina och lena sanden på Sandhamns strand.


Onsdag..

Idag jobbade jag.. i alla fall enligt schemat som är gjort.. min sista dag på Strumpavdelningen. Känns lite trist.. inte för att jag nu inte kan vara utan alla dessa strumpor som hänger på sina hyllpinnar.. utan för att det är som en lugn oas jämfört med Sko-avdelningen och även Väsk-avdelningen.

Skorna får man ju springa som en tätting med eld i baken.. ut på lagret och snabbt tillbaka til kassan. Blir det köfritt en sekund så måste man försöka hinna städa upp på golven och borden där kunderna slänger skorna hur som helst. Sen tillbaka till kassan och ut på lagret igen.. runt.. runt.. och runt igen. Ni kan kanske känna av stressen bara genom att läsa det jag skriver.. detta är ingenting jämfört med att stå där i kaoset. Men det är kul också.. riktigt skoj att jobba igen och känna att man gör lite nytta här i livet.  :  )

Jag gjorde ett riktigt fynd på sko-REAN idag. Ett par fina sandaler av modell stadsvandring och inte skogspromenader. Gyllenbeige i färgen.. textilremmar.. hälflärp för skönt stöd och snygg detalj.. grej mellan stortån och tån intill. Det var ju först nedsatt från ordinarie pris till ett betydligt lägre pris.. och så var det dessutom 50 % på den röda lappen.. och så personalrabatt upp på det.. så kan ni förstå.. det blev bara 80 kr jag behövde betala för dom. Ett riktigt klipp blev det.  :  )

Sill och potatis blev det till middag. Självklart med gräddfil och gräslök till. Såååå gott.. jag kan inte få nog av sill.. mumsfillibabba.  :  )M försöker lära sig läsa.


Tisdag..

Sko-avdelningen idag med och dagen började med en rejäl städning av hela alltet. Det såg ut som man släppt in 30 dagisbarn på avdelningen och sagt.. - Varsågoda ungar.. gör vad ni vill.. ha så skoj så går jag och de andra fröknarna på rast. Vi ses om några timmar.

Det var skor överallt på golvet.. på soffan där kunderna kan sitta när de provar sina skor.. det hängde skor med klack på kanten av vägginredningen.. ja det såg ut som Faen om man får säga så.

Redan på måndag eftermiddag stod jag och B.. som jag då jobbade med.. helt handfallna inför hur det hade blivit och hur mycket tid det skulle ta att få ordning på det igen. Nästan uppgivna gick vi hem på måndagkvällen och jag erbjöd mig att komma en timme tidigare för att ha tid att städa upp innan varuhuset öppnade denna morgon. Varuhuschefen tackade ödmjukast för detta och jag ångrar inte alls att jag gav dom detta förslag.. det behövdes utan överdrift.

Jag höll ta mig tusan på och städade upp i röran i nästan fyra timmar. Jag fick ju springa till kassan också för att hjälpa de kunder som ville bli betjänade. Jag var helt slut när en kollega kom för att avlösa mig på lunch. Efter en kort paus var det dags att gå tillbaka och fortsätta sälja och försöka hålla ordning på alla loafers.. pumps.. sandaler.. sneakers osv.Hästen C i närbild.


Måndag..

Så var det en ny vecka med nya möjligheter.. igen. Tänk egentligen.. vi får ju 52 chanser om året.. minst.. att få till tillvaron som vi faktiskt vill och önskar ha den. Jag menar att då det är femtiotvå veckor om året och får man en ny möjlighet varje måndag.. så borde vi ju gå runt och ha världens upplägg för att få till det riktigt bra.

Flumma..flumma.. skärpa till sig nu..!

Jobbade på Sko-aveldningen idag. Och då det var rätt fint väder i helgen så kom alla köpsugna kunder idag istället. Och jag tror ta mig tusan att alla REA-älskande människor kom till Åhlens skoavdelning.. på en och samma gång. Det var kö utan slut. Jag tror aldrig jag sett sån hysteri förr.. inte ens vid julhandeln.. oj oj oj.

Det är ju kul att det går bra för företaget.. men det känns inte lika kul om man som extraarbetare och inte vet var sakerna ligger på lagret.. då blir det lätt att ens egna skor blir lätt fuktiga av den stress spm byggs upp under dagen. Apropå stress och fötter som inte håller sig torra.. jag berättade om en idé jag fått för S och hur man skulle kunna lösa detta problem som i alla fall jag upplever att det är.

För på sommaren känns det inte lika lockande att dra på sig strumpor och sedan trycka ner i de sommarlätta tygskorna. Visst.. det finns Steps att ha men den där somriga känslan försvinner då om man inte får vifta fritt på tårna när det är varmt och soligt utomhus.

Fokus nu på min smarta idé:
Ni vet att det finns grejor flickor och kvinnor kan ha i de små pantisarna en gång i månaden.. inte de tjocka utan de platta tunna.. är ni med mig..? Bra.. tänk er en sån fast då formad för att lägga i en sko. Dessa man använder i pantisarna absorberar ju fukt.. så varför skulle man inte kunna lägga en liknande sådan i sin sko som absorberar en annan typ av fukt..?

Dessa blir ju då lite av en lyxpryl då de kastas efter en dag. Man skulle kunna jämföra dom med Endags-linser eller Engångs-rakhyvlar. Nu finns det ju folk som använder dessa linser och hyvlar fler än en gång.. så hur länge de då använder ett skoinlägg som tar hand om fukten åt dom.. det är ju upp till var och en som använder dessa.

Undra bara var man ska vända sig om denna snillrika idé. Skulle kanske ta patent på den först så ingen annan hinner före och tar åt sig äran.. och stålarna de kanske kan inbringa.  :  )V tar ett smakprov på boken han och M fick i Ettårs present.


Nu ska jag sätta fart här så något av det jag ska göra idag också blir av. Klockan stannar knappast upp för att jag drar benen efter mig. Nä.. jag måste lära mig att anpassa mig efter tiden.. och inte tvärtom. Hoppas ni haft en fin vecka så här långt och får en angenäm torsdag med det ni hittar på.

Kram och på återhörande  // Christine

 

Slut på denna vecka

Söndag..

Idag var det jobb igen på Åhlens. Strumpor idag med men imorn får jag nöjet att stå vid skodisken för första gången. Hur tusan ska jag hitta på lagret och hur tusan ska jag hitta i lagersaldot på datorn?

Jag har idag lagt undan strumpor som det är REA på. Strumpor behövs alltid nya till hösten då det blir svalare om tårna. Svarta vanliga och sedan mörkgrå med lite skotskrytigt mönster på vristen i härliga höstfärger.

När jag jobbade på väskavdelningen i måndags plockade jag upp lite varor som då hade kommit. Mitt bland alla plånböcker och väskor fann jag henne.. en liten nätt.. roströd plånbok i läder.. så söt och näpen. Jag plockade upp och tittade närmre på henne flera gånger den dagen men tänkte som så att jag redan har en plånbok som är liten och smidig.. så varför köpa en ny.

Men nu idag så började jag tänka på den igen och gick bort till den andra avdelningen. Ingenstans fanns hon att finna. Var hade hon nu tagit vägen? Hade hon och hennes systrar redan blivit köpta av kunder som liksom mig funnit den oemotståndlig? Jag letade i lådorna men såg ingen skymt av plånboken. Jag frågade dom på avdelningen om de hade en aning om de redan sålts eller var de höll hus någonstans. De trodde att de redan sålts iväg då modellen var av den mer lättsålda typen.

Jag gav inte upp utan letade igenom lådorna igen och längst in.. bakom några andra plånböcker låg hon och väntade på mig. Jääääääss..!

Jag tog den som var finast i skinnet och har nu lagt undan den bakom disken vid strumpavdelningen. Imorgon på lunchen ska jag betala för denna lilla söta röda samt de strumpor jag valt ut.

Denna dag har varit märklig på många sätt och vis. Jag har kännt mig avig sedan morgonen.. och haft för många kunder på eftermiddan som varit mer till besvär än något man kan glädjas över. Nu syftar jag på de människor som river upp förpackningar och drar ut strumpor.. strumpbyxor.. leggings.. you name it.. för att titta på.. känna på.. och sedan bara kasta in skiten i hyllorna igen. Sånt gör mig vansinnig.

Varför inte be mig öppna förpackningen åt dom så de kan se på varorna.. om det nu inte redan finns PROV-EX framme att klämma på (men det brukar inte spela någon roll.. de sliter upp förpackningarna ändå).. Arghhh.

Usch.. jag skulle behöva lite ledigt så att jag kunde åka bort i några dagar. Allt har bara rullat på.. i alldeles för hög hastighet och på ett alldeles för bökigt sätt. Jag vill bara dra täcket över huvudet och få sova gott en hel natt och på morgonen vakna upp och känna.. - Aaaaaaahhh.. fan vad gott det är att leva..!

Har ni kännt så själva någon gång.. eller gör det fortfarande.. och hur bar ni er åt i sånt fall för att komma dit..?   :  )

Nu ska jag göra mig en latte och sedan se vad tv:n har att erbjuda ikväll. Är det inget att vila ögonen på kanske jag sätter mig och jobbar med de bilder vi tagit under sommaren. Hoppas ni haft en fin helg och får en bra start på nästa vecka.


Sov gott och massor av kramar.  // Christine
Tre dar i rad

Lördag..

Idag var det jobb från morgon till sex på kvällen. Strumpavdelningen idag med och allena större delen av dagen.. men för var dag som går lär man sig ju mer om vad det är för strumpor kunderna vill ha.. och var de finns på avdelningen. Ska jobba där imorn (läs söndag) med mellan 11 - 18. Blir nog en trevlig dag då det kommer vara flera trevliga människor som jobbar på avdelningarna intill och som man kanske hinner snicksnacka lite med på rasten.

Hemmagjord pizza blev det till middag. Hellre hemmagjord än bortgjord...  :  )

Kom just på att jag inte hunnit.. eller orkat.. blogga på några dar och ville därför snabbt  blogga ikapp mig innan det blir dags att krama kudden.

Jag har väldans många tankar som svischar runt bakom pannbenet på mig de senaste dagarna. Väldigt Lost och det känns som jag bara fortsätter gå utan att vara närvarande det minsta. Allt går på rutin kan man säga.. utan att själen är med i det jag upplever och gör. Som om man stod i ett vägskäl där man kan välja att gå till antingen vänster.. eller höger. Det som gör valet så svårt är att det finns bra och dåliga saker oavsett vilket håll jag väljer att fortsätta på. Och hur kan man då enkelt och snabbt välja vilket som blir bäst. Hur skulle ni själv göra i en sån situation?

Som att välja mellan salt och surt.. båda är ju lika gott.  :  )

Fredag..

Idag var jag ledig från Åhlens och då det var fint väder med varma sköna vindar packade vi in ungar.. cachekartor.. mobil med GPS.. kameraväska.. en Christine och en chaufför och begav oss lite söderut mot Tjollöholms slott där det fanns cacher för både de lata.. och de mer äventyrliga.

Vi gjorde en kombo och plockade jordgömmor från båda två. Köpte glass i informationsbutiken och den smakade smaskens. Valnötsglass i strut med Lönnsirap upp på toppen. Låter det inte sagolikt gott?

Vi var ute från tolvtiden och var inte hemma förrän framåt sjutiden på kvällen. Så många timmar av frisk luft.. härlig natur.. slottsträdgårdsodlingar.. cacher både på mark och i träd.. glassen då förstås och massa sol i ansiktet. Ja det får jag inte glömma att berätta.. vi lyckades med att samla på oss 15 fästingar totalt. Jag hade 5 st.. minstingen hade 6 st.. S hade 2 st.. och sen hade äldsta tösen och lillkillen 1 varsin. Hur kul som helst.. eller inte om man frågar minstingen som knorrade och fick spunk av dessa blodsugande små vampkryp som borrat sig fast i våra skinn.

Mitt i all fästinghysteri kunde vi inte hitta fästingborttagaren. Ni kan ju fatta vilken cirkus det blev då. Jag blev förbannad för att den inte låg där den skulle ligga. Minstingen fick panik då hon bara ville ha bort odjuren från sin kropp. S sprang runt och leta febrilt med min vassa tunga vinande om öronen på han. Och ingen visste vem som haft den sist och var den nu låg någonstans. Argggghhhhh...! Jag blir tokiiiiiig...!

Till slut hittar jag den en våning ned och hastar som en toka snabbt upp på övervåningen.. ropar med hög och klar stämma.. - JAG HAR HITTAT DEN..!

Minsta tösen tjuter.. - Skynda dig pappa.. tag bort dom..!  - Skynda dig..!
S svarar lugnt och avslappnat som i alla tidigare hysteriska situationer.. - Ja ja.. jag kan inte skynda mer än jag gör nu. - Stå still så kommer de bort snabbare.

Tänk om man var lika lugn när det blåste hårt runt knuten. Lugn som Verum Hälsofil.  :  )

Torsdag..

Idag jobbade jag till 17.. därefter raka spåret hem för att där träffa några släktingar till S och barnen som var över på middag. De skulle se om något av det barnen valt att slänga kunde vara något för deras egna små knottar att ha. Och visste blev det så.. några böcker och några spel. Bra.. då blir det mindre att köra till Tippen.  :  )

Annars var det inte mycket som hände den dagen.

Jo det förstås.. jag bestämde mig för att tona håret mörkbrunt igen.. vilket jag inte gjort på över ett år. Sedan dess har det ju blivit både ljusare och rödare.. med massa solblekt i från de somrar som däremellen passerat. Så nu var det dags igen. Jag kände för en förändring som inte kostade för mycket tid eller pengar att genomföra.

Resultatet: Jodå.. de andra gillade den mörka färgen och tyckte jag klär i den. Visst.. allt klär en skönhet heter det ju.. men nu dagen efter ångar jag mig för jag trivdes bra i den naturliga färg jag fått tillbaka.

Nu kan jag ju bara låta det vara så blir det lika igen.. så det är ju ingen fara med det. Men fram tills dess kommer jag känna mig som en blekfis (då det ljusare håret gjorde att jag såg mer solkysst ut.. än nu) och får väl göra det bästa av situationen. Får blida tiden eller hur brukar man nu säga?

Nåja.. ingen har dött av en felfärgning eller dött av ånger.. så jag lär inte trilla av pinn.. inte p.g.a. detta i alla fall.  :  )

Nu är det dags för mig att runda av.. gå ut med Flurr.. borsta tanden.. dricka vatten.. och sedan dra på mig nattmössan. Hoppas ni haft en fin helg så här långt och får en ännu finare söndag med det ni hittar på.

Kram så länge och på återhörande  // ChristineStrumpor.. strumpor.. och mera strumpor..

Onsdag..

Jobbade idag på Åhlens ... på strumpavdelning.. helt själv.. hela dagen.. Hjälp..! Jag har ju inte någon som helst erfarenhet eller kunskap om detta märkliga men även väldigt vardagliga ting.

 Nu gott folk ska ni få höra hur jäkla många strumpsorter det faktiskt finns på våra fötter runt om på våran jord. Nedan kommer en lista över hur en del kan se ut.. för jag kommer ej kunna komma ihåg allihop av dom så därför blir listan något kortare.. men ändå fasligt förskräcklig.. och lång.Sockor.. Ankelsockor.. Strumpor.. Knä strumpor.. Leggings.. Capri Leggings.. Hips strumpor.. Stay Ups.. Strumpbyxor.. Steps.. 15 Den.. 20 Den.. 40 Den.. 50 Den.. 60 Den.. Matt strumpbyxa.. Glansig strumpbyxa.. Enfärgade.. Tvåfärgade.. Flerfärgade.. Spets.. Nät.. Ränder.. Prickar.. Rutor.. Diskreta.. Raffiga.. Ungdomliga.. Gammaldags.. Sensuella.. Slampiga.. Tuffa.

På förmiddan blev jag lite orolig över hur jag skulle fixa detta på egen hand.. svårt att fråga någon kollega om råd då de var på någon annan avdelning med egna kunder att rå om. MEN.. det gick överaskande bra att hitta rätt bland alla hyllor av tusen och tusen små textilpacket.

Jag försökte komma ihåg min mammas strumpinköp när jag var en liten tös. Jag kan inte minnas att det fanns ett sådant stort och brett utbud på detta som det gör idag. När inte mammas strumpinköp räckte till fick jag ta mitt eget förnuft tillfånga och på så vis försöka leda kunderna rätt.

Jag körde en rak och ärlig stil gentemot dom. Jag sa som det var.. att jag sällan använder strumpbyxor i nylon.. men de gånger jag har gjort det har jag använt denna sort.. och så visade jag dom till hyllan med DIM.strumpor. Min äldre syster tipsade mig om dom när jag var i tjugoåldern och jag har aldrig blivit besviken på deras kvalite och den känsla de ger.

Nu är det dags för en bit Kladdkaka som minstingen T har bakat åt oss. Så därför hoppas jag att ni får en trevlig fortsättning på kvällen.


Tisdag..

Idag var det en ledig dag och nästan ingenting gjordes.. på gott och ont. Men då jag jobbar både lördag och söndag så är detta en av mina två slappdagar denna vecka.

Sov så gott sen och på återhörande  // ChristineSommarjobbet på Åhlens är igång

Måndag..

Idag var det då dags för sommarjobbet jag har i fem veckor framåt. Jag kommer alternera mellan väsk-, skor- och barnavdelningen. Idag var jag på väskorna och det var skitkul att jobba där.

Mycket hände då det ligger alldeles innanför den stora Entren från Nordstans galleria. Intill väskorna ligger smycken, solglasögon, plånböcker och hårprylar så ni kan förstå att det kom en lagom ström av kunder från alla håll och kanter. Me like.. för annars skulle dagen nog bara blivit lång och ganska så trist om det inga kunder fanns.  :  )


 


 
Dessa saker som finns här ovan är bara ett litet korn av det stora breda utbud butikskedjan har i sitt sortiment. Jag gillar verkligen många av deras saker och skulle jag ha en plånbok med obegränsat innehåll.. skulle jag lagt en hel del här.

Jag har denna gång hamnat bland riktigt goa kollegor. Ja det förstås.. jag hade det bra i vintras med.. men nu känns det som jag verkligen hamnat rätt. Och jag har redan funnit min favorit.. en kvinna vid namn B.. liten.. nätt.. över 50 någonting och så jäklars cool. Jag berättade om henne hela kvällen när jag kom hem igår. B hit och B dit så de andra tröttnade förmodligen. Men det är bara för att jag sällan träffar människor som tar mig så med storm som hon igår gjorde. :  )

Nu ska jag pudra näsan och sedan klä på mig kläder istället för att släpa runt fötterna iklädd min morgonrock hela dagen. Förmodligen blir det en cachtur till ett slott lite söderut. Där ska det finnas vanliga cacher som man lätt kan plocka.. men också cacher man behöver klättra upp i träd för att finna dom. Ihåliga träd och upp 3 - 5 meter så det lär behövas rep och att hålla tungan rätt i munnen för att inte halka ner. Ser det för farligt ut kommer vi hålla oss till de som är lätta att finna.. tex under stenar.. intill träd eller i murar och sånt.. marknivå med andra ord.

Hoppas ni får en fin tisdag. Här är det just nu gråväder och regn skall komma på förmiddan. Runt 14-tiden och senare skall det spricka upp och kanske släppa igenom en solstråla eller två. Hoppas hoppas.

Kram så länge och på återhörande  // Christine

Miranda Tribute

Söndag..

De andra här hemma fortsätter idag med urstädningen av gamla prylar framplockade ur husets alla skrymslen och vrår. Jag passade under tiden på att titta igenom de bilder vi tog på semestern och kom fram till att ägna dagens blogg till den häst jag hade på ridlägret.. Miranda.

Hon var absolut det bästa med Tunarp.. utan undantag.


Vann jag en slant på Triss eller dylikt.. skulle jag direkt fara till Tunarps Säteri i Småland och slänga upp en bunt sedlar på föreståndarens bord. -Ge mig hästen.. och gör det nu..!

Den hästen var så jäkla snäll.. vänlig.. söt och go. Hon hjälpte mig tillbaka i sadeln vilket jag kommer vara henne evigt tacksam för.

Av bilderna att dömma kan ni själva se vilken skönhet hon faktiskt är. Lagom stor.. lagom mycket fart i.. lagom på allt.

Töserna här hemma brukar pipa och gny om alla hästar de förälskar sig i där på lägret. Jag kan bara hålla med dom efter årets stallvecka och avslutar dagens skrivande med lite Piiiiiip och Gnyyyyyy.

I love you Miranda.. du är bara så bääääst.. så fett bra.. Åååååååå jag vill ha... jag måste ha... piiiiip.... piiiiip.. piiiip.  :  )

Kram och på återhörande  // ChristineFortsättning på Gotlands-galleriet

Lördag..

Idag har vi det grått med lätta regnmoln i luften här nere i Göteborg. Såg på nätet att Stockholm istället skulle få sol och 24 grader denna dag.. fuskigt.. men jag kan bjuda er på detta även om jag själv sitter fast i detta uschliga väder. :  )

Bilderna nedan är utplockade ur Gotlands-albumet från i år. Någon enstaka av dessa har jag bearbetat i bildprogrammet men de flesta är helt orörda.. därav är dom inte helt ok med ljusstyrkor och annat som borde ses över.

Men.. hoppas ni nöjs med att se på dom ändå.. oavsett de är behandlade eller ej.  :  )


På väg mot en cache med lillasyster C i sällskap..


Utsikten från cachen vi just tagit intill en liten grotta i berget..


Ännu en jordgömma funnen i grunden til kvarnen..


Vid lillsyrran Cs stall där hon har sin charmiga häst Chivas..


Flurr stiftar bekanskap med hästen Chivas.. de klickade direkt mellan de tu..


Fårö.. Suder Sandhamn..


Fårös nordvästra kust.. regn och blixtar slog ner från skyn..


Fårö.. en av de serveringar vi besökte.. denna gång för lunch..


Samma servering.. annan vy..


Fårö.. Sudre Sandhamn.. solnedgång..


Fårö.. nordöstrakust.. Fårö fyr..


Blomsterprakt på Fårö..


Stenstranden på Fårös nordöstra kust.. grus i ögonen eller vad?


Tågstation på Gotland.. intill låg en superbra restaurang..


Fårö.. Flurr behöver svalkas ner.. mot hans vilja ska jag tillägga..


Holmhällar på södra Gotland..


Trubadurer underhöll en tisdagkväll i Burgsvik.. där mötte vi B och lillsyrran C..


Stranden vid Hoburgsgubben..


Fårö.. dramatiskt ögonblick då blixtrarna slog ner och vinden ven om öronen..


Flurr och jag vid Cs stall.. vi ser på när C visar hur en häst skall ridas..


På en av öns alla Outlets där jag försökte prova en klänning på mitt egna lilla sätt..


Hittade en klänning men axelbanden hade en förmåga att glida ner på axlarna.. därför blev det inget köp.. synd för den var riktigt söt på..


Vet inte varför Flurr slutat gilla vatten och att bada.. tråkigt.. för honom menar jag..


Jag behövde uppsöka en veterinär i Hemse på vår andra vecka vi var där. Flurr är gammal.. det vet jag om. Han blir ju hela 17 år i oktober vilket är övertid för en hund.. med råge till och med.

Flurr fick vid fyra tillfällen krampaktiga anfall där han som på ett epeleptiskt sätt inte fick någon som helst kontroll över sin lilla späda kropp. Djur doktorn tittade på honom.. lyssnade på hans hjärta som har kraftiga blåsljud.. och sa rakt ut att han är gammal.. han har hjärtproblem.. hör dåligt.. starr på båda ögonen.. så ge honom sommaren ut och sedan bestäm tid för honom att somna in. Detta kom självklart inte som en chock för mig fast jag var riktigt låg och ur balans under de närmsta dagarna som följde.

Jag ska nu skämma bort honom med massor av kärlek och god mat fram tills dagen D. Till hösten måste jag också ha kommit fram till var jag ska göra av honom efter att han fått somnat in. Det är vad jag tycker är mest jobbigt.. att inte veta var jag ska göra av honom när allt är över.

När jag skaffade honom var planen självklar och bestämd. Hans aska skulle grävas ner på tomten där jag då bodde. Fanns inget annat alternativ för mig. Jag ville ha honom nära mig även om han inte längre fanns i livet. Jag ville ha nära till honom för att kunna prata med honom och se till att han hade det bra där han befann sig. Men nu vet jag inte alls vad jag ska göra.. för den utvalda platsen finns inte längre som att alternativ.

När Flurr inte längre finns med mig kommer jag börja se mig om efter en ny hund. Jag har nu bestämt vilken ras jag vill ha.. jag har haft denna tanke i många år så det är inget förhastat beslut.. det kommer bli en Dobermann-tik.

Jag har så fina minnen av den Dobermann-tik jag lärde känna för många år sedan. Man kunde inte haft en bättre hund än vad hon var för sin ägare. Jag skulle bli själaglad om den hund jag väljer blir lika som hur hon var. En annan aspekt är också att den rasens kroppsform liknar min egen.. slank och elegant. Ni vet.. sådan matte sådan hund.  :  )

Nu ska jag gå ifrån datorn för här kan jag inte sitta hela dagen. Risken finns att rumpan blir platt och ryggen blir öm. Ska nog göra mig en till kaffe.. sätta mig i soffan och fortsätta på den bok jag började läsa på färjan hem från ön.

BOKTIPS: Brida skriven av Paulo Coelho

De andra här hemma städar och rensar ut allt det de inte behöver längre. Hemmets alla skåp och lådor har knappt rörts sedan barnen var små.. så det är på tiden med andra ord.

Här ska nämligen ske en rejäl Home Makeover av allas sovrum.. ja hela huset kommer piffas upp med tiden. Ut med det gamla.. in med det nya. Jag tror samtliga har längtat efter detta och trots att det inte är särskilt kul kanske att städa och rensa ur ett helt hem.. kommer de bli glada och nöjda när allt är klart. Garanterat.. lovar och svär.  :  )

Hoppas ni får en fin helg med det ni hittar på. Jag tänker på er och ser fram mot nästa gång vi kommer ses. Massor och många somriga kramar får ni av mig. 

// Christine

Hemma från min favoritö.. Gotland

Torsdag..

Här är jag nu.. något mer fräknig om kinder och panna samt fler bristningar på benen.. precis som det ska vara med andra ord.  :  )Efter veckan på Tunarp for vi över till Vindarnas-ö där vi tillbringade 2 veckor på gotländs mark. Jag älskar verkligen den platsen på jorden.. måste vara en av de bättre man kan befinna sig på t.o.m.Dofterna.. blommorna.. det gröna friska gräset.. alla hagar med hästar.. föl.. kossor.. tjurar.. kalvar.. får.. lamm.. you name it.. himmelriket för mig och säkert också för många fler.


På måndag börjar jag mitt sommarjobb på Åhlens i Nordstan.. 20/7 - 21/8. Jag hoppas det blir fem veckor av nya bekantskaper och nöjda och glada kunder samt sommarturister. Jag ser faktiskt fram mot att få passa upp på kunder igen efter att ha varit borta från det i nästan ett år nu.Jag har ännu inte haft tid eller ork att sätta mig ner och jobba med de många bilder vi tagit på ön. Jag ska nog få tid i helgen då det spås bli sämre väder här nere i Götet. Ni måste ju få en chans att se det jag själv sett och varit med om de senaste veckorna.Jag var snudd på att stanna en dag till på ön.. bara för att få träffa mina gudsöner igen.. då syrran och hennes familj kommer ner då. Dagen efter vi åkt över till fastlandet igen.. snyft också. Men det kommer fler tillfällen framöver då jag kan träffa dom och skämma bort dom med ännu mer prylar och kläder.  :  )Jag ser också fram mot att täta upp kontakten med min mor och min äldre syster med döttrar igen. Jag har varit lite dålig på att hålla liv i de familjära relationerna jag har i mitt liv.Men med åldern kommer också en vis dos av klokhet.. och nu är stunden här för mig. Jag har mycket att ta igen.. men jag ser fram mot varje ny sak och varje ny träff tillsammans med dom.Nää.. nu ska jag dra på mig nattsärken.. lägga upp håret på spolar.. kladda gurkmasken på kinderna.. skrubba mina torra klena armar och smörja in dom med rapsolja.. borsta mina tänder innan de plockas ur och läggs i glaset på nattduksbordet intill sängen.. stilla balansera läsglasögonen på näsan och därefter läsa insändarna i Hemmets Journal innan det är dags att krama kudden.Hoppas ni haft en fin sommar.. och en fin vecka så här långt. Jag har tänkt på många av er där hemma den senaste tiden.. undrar hur ni mår.. vad ni gör.. vem ni sms:ar mest och hur ni sover om nätterna.  :  )Vi tog en tur till Gotlands Ring där de har en riktigt snygg rallybana för folk med snabba bilar.. och hojjar. Kul att se på när de brände gummi för många tusen kronor på några futtiga minuter.Massor och många kramar till er alla.  // Christine

RSS 2.0