Azaleadalen i Slottskogen

Lördag..

Igår for vi till Azaleadalen i Slottskogen.. och synen som mötte oss där var helt otrolig. Buskarna var gigantiska till storleken och i stort sett stod alla i blom. Doften var hänförande och jag mådde så bra en blomgalen människa någonsin kan må.

http://www.viivilla.se/tradgard/skynda-till-azaleadalen.aspx




Bilderna är tagna från Azaleadalen av S då jag hade en fotofri-dag igår. Dom visar den färgexplosion jag hade turen att få se där.



Helt underbart och någonting jag önskade fanns även uppe i norr. Mor min hade nog tyckt om detta då jag fått mitt blomintresse från henne.. tror jag iaf.  :  )



Synd bara att blomningstiden på dessa växter är rätt kort.. kort men intensiv. Så det är nu man ska dit och njuta.. för till nästa helg kan allt vara överblommat.. tyvärr.



Idag.. lördag.. har vi inte gjort många knop men det blev en rätt behaglig dag ändå. Jag satt en stund i solen och försökte tänka bort all sol.. blå himmel.. grönt skönt mjukt gräs.. blommorna i rabatten.. lediga glada människor här och där.



Min fokus skulle egentligen idag ligga på FE-boken.. vilket gick ett tag. Nu blir det istället hårdplugg imorn och även på måndag. Mest intensivt blir det på måndag efter att S och barnen gått till sina skolor och jobb.. och då lugnet lagt sig här hemma.



Jag längtar efter att få träffa min familj igen. Och att få busa med min systers tvillingpojkar.. V och M. De var så söta sist jag hälsade på hos dom.. och de har nog bara blivit ännu mer farliga när det gäller charm och oemotståndliga egenskaper.



Jag hoppas även hinna träffa min äldre syster med döttrar. De är himla fina töser och jag kan tycka att det är synd att man inte tagit tillvara på tiden utan bara skjutit upp träffar till framtiden istället. Livet är så kort.. varför slösa bort det på fel saker?



Det är himla kul när vi får med oss något av barnen eller alla tre. Här är det äldsta tösen E som gjorde oss sällskap. Först brukar det ta emot för dom att lämna soffan eller dataspelen. Men när de väl kommer ut och de får vara med och upptäcka nya saker och platser.. då ser de ju nöjda och glada ut trots allt.



E såg en av skyltarna i Slottskogen och tog en bild av den. Det var en ankmamma med sina fyra små ankungar efter sig på rad. Det roliga var att den första ungen i raden var en älg. Man behövde titta riktigt noga för att se att det verkligen var så. Kul idé av den som kom på det.



När jag går omkring bland allt det gröna och lummiga blir jag lite av en filosof. Jag njuter av allt jag ser.. känner mig rätt nöjd och tillfreds med livet.



En trädkramare finns det inom oss alla. Det gäller bara att våga plocka fram henne/honom.


Nu är det dags att ta ut Flurr för hans sista runda. jag hoppas att ni haft en fin dag med det ni hittat på. Imorgon ska det bli lika fint som vi fick idag.. detta låter riskabelt med tanke på mina läxläsnings-planer.  :  )

God natt och sov så gott.  // Christine

Sommarlovet har börjat.. : )

Torsdag & fredag..


På torsdan skrev jag tentan i FE och det känns som jag kan få godkänt på den. Efter en kort stunds pustande i stolarna utanför salen samlades hela klassen och gick iväg till en konferensanläggning/folkuniversitet i närheten där vi blev bjudan på lunch. Huset har troligtvis för länge sedan använts som herrgård av något slag då det var kakelugnar.. takmålningar med rosetter runt kristallkronan.. och mycket andra vackra detaljer i byggnaden. Maten smakade ok och man kan komma dit för att bara äta en enkel lunch om man så vill. Ska nog testa det till hösten.



Hem efter lunchen.. slängde ihop en guacamole för att ta med och därefter iväg mot spårvagnen och två bussar som tog mig ut till Fiskebäck där en i klassen bor. De flesta från klassen kom dit och vi grillade och drack gott.. pratade snabbt bort fem timmar innan det var dags för ungdomarna att dra sig inåt stan och utelivet som där finns.. och för oss "äldre" blev vi upphämtade av respektive privatchaufför som tog oss med hem.. var och en till sitt.



På fredagmorgon for jag iväg till Bilbesiktningen som godkände Bettan (bilen). Det kändes befriande för jag hade inte orkat med mer byten av trasiga delar på henne just nu. Jag gillar henne massor.. verkligen.. men jag har en gräns också för hur mycket hon får plocka ur min plånbok.  :  )




Nu sitter jag här på kontorsstolen och bloggar mig ikapp med tiden. Jag känner mig förvånansvärt pigg efter att ha lyckats tömma en hel flaska vin på egen hand igår. Detta har aldrig hänt tidigare. Och med en jobbig tenta i ryggan samt dessa röda och många  droppar.. känns mina ögon nu en aning grusiga.



Därför ska jag göra mig en latte och sedan sätta mig på soffan för ett tag. Blir det så att jag somnar där.. får det vara ok med det. För jag måste ladda upp batterierna nu inför omtentan jag ska göra på tisdagmorgon. Den måste bara gå igenom annars vet jag inte vad jag tar mig till. Har ingen direkt lust att ha en omtenta till hängande över sommarlovet och behöva göra den igen i höst. Ingen trevlig tanke. Utan jag hoppas klara denna och sedan få släppa mycket av skolan och bara koppla av med lediga dagar och senare i sommar jobba fem veckor på Åhlens.



Sådär ja.. då var det dags för avrundning. Jag hoppas ni får en varm och solig helg och får skoj med det ni hittar på. Flickorna ska hålla konsert med sina orkesterklasser på Lisseberg på söndag. Om vädret håller i sig ska jag dit och lyssna. Kanske åka några varv med karusellen.. köpa mig popcorn i en strut.. köpa vinst-varje-gång-lotter och gå hem med det skräp jag lyckats vinna.  :  )




Hej så länge och kram på er.  // Christine



På fredag börjar lovet

Tisdag & Onsdag..

På tisdan åkte jag till skolan för att lämna in mitt inlämningsjobb i IT och för att gå på terminens sista lektion i kommunikation. Därefter åkte jag hem för att jobba på med det sista av inlämningsjobbet i Redovisning. Allt blev nog inte riktigt rätt men jag gjorde en snygg framsida som kompensation för mitt halvdanna jobb. Fröken tyckte iaf det såg bra ut.. vilket är huduvsaken.

På onsdan.. idag med andra ord.. åkte jag till skolan igen. Vi fick tillbaka  Redovisningstentan vi skrev i förra veckan. Antal poäng blev som jag räknat med.. få till antalet. Jag har därför bokat in en dag i nästa vecka för omtenta på denna.

Det jag ska hitta på fram tills jag går och lägger mig är att jag klockan 13:00 ska till Sahlgrenska Reumatologavdelning. Jag har ett knä och två armbågar som förmodligen behöver tappas på vätska. Får se om läkaren även trycker in lite kortison för att bli kvitt den inflammation som varit segdragen.

När jag kommit hem ska jag lägga näsan i företagsekonomi-boken och läsa på inför tenta imorgon. Ikväll blir det nog ingen ridning heller då man ska förhålla sig rätt passiv och lugn efter att ha fått in kortison i sina leder. kanske skulle jag utnyttja tillfället och be de andra passa upp på mig där jag ligger som en Diva på soffan.. så dödssjuk som jag är..  :  )

- Jag är törstig.. kan någon hämta vatten.. med bubblor i.
- Jag är hungrig.. kan någon bre mig en smörgås.. eller två.
- Jag är sötsugen.. kan någon åka iväg till affären och köpa mig karameller.

- Jag känner mig matt.. kan någon göra mig en latte med vaniljsmak i.
- Jag orkar inte hålla i boken längre.. kan någon hålla den åt mig.
- Jag orkar inte läsa mer.. kan någon göra det åt mig.

- Nu är jag hungrig igen.. fixa något för mig att äta.
- Glöm inte vatten.. med bubblor i.
- Godisskålen är tom.. kan någon vara så vänlig och fylla på den.

- Läsk skulle sitta fint.. blanda ett glas åt mig tack.
- Min rygg värker av att sitta still.. kan någon massera den åt mig.
- Jag behöver lägga mitt hår på papiljotter.. fixa detta åt mig.. osv.  :  )



Hemkommen efter att ha beökt en himlars trevlig läkare. Och nej.. det var inte en manlig sådan utan en himla trevlig TJEJ-läkare. Hon konstaterade det jag tidigare trott.. tre leder var svullna och inflamerade och behövde tas om hand för att eländet skulle gå väck.

Så.. först en spruta i vänster knä.. tappat på massor och massor av vätska. Jag trodde aldrig det skulle ta slut. Sen in med kortisonet som rensar ut de baciller som finns där. Därefter var det dags för vänster armbåge, en ny erfarenhet för mig, och denna kändes lite mer men det är bara till att bita ihop. Sist var det höger armbåge som skulle få sig en omgång. Ojdå.. sprutan gick i benet så de behövde göra om proceduren. Sådär ja.. nu satt sprutan där den skulle och efter medicinen åkte plåstret på.

Jag skojade med läkaren efter att hon satt sprutan i den första armbågen. Jag överaskades av att det gick så fort så jag sa till henne.. och sjuksystern som assisterade.. - Vad fort detta gick.. jag hann ju inte fram till Thailand utan satt fortfarande på planet när du var klar. De förstod att jag flytt undersökningsrummet i tanken och begett mig till just Thailand för att tänka på något trevligt.. och skrattade därför hjärtligt åt mig.

Då det blev krångel med den andra armbågen tog det förstås längre tid.. och när hon var klar sa jag därför.. - Nu hann jag iaf fram till stranden och skulle just plocka ner en kokosnöt när du var klar. De skrattade igen. Undrade väl vilken tokig människa som låg framför dom halvnaken och berättade detta för dom.  :  )

Nu ska jag göra mig en latte och därefter sätta fart med plugget igen. Ska bli hemskans skoj att träffa familjen snart igen.
Hoppas ni haft en trevlig vecka så här långt.

 // Kram Christine



Mojjito recept

Söndag & Måndag..

På söndan blev det en del trädgårdsfixande blandat med en väldans massa kaffekoppar och intensivt jobbande med det inlämningsarbete jag ska ha klart till imorn. Fick hjälp av S och det var nog tur det för annars skulle jag väl hållit på tills julafton eller däromkring.

Måndag var jag ledig från skolan men har suttit hela dan med att plugga inför tentan som ju är nu på torsdag. Ska därför.. efter att jag snabbt bloggat klart.. sätta igång med den Power Point-inlämning jag också ska ha klart tills imorn. Jobba.. jobba.. jobba.  :  )

Kände mig tvungen att lägga ut rtt recept på Mojjito för er som ännu inte har testat det. Det går snabbt att slänga ihop en.. kostar inte många kronor.. gör inte ont (om du nu inte skär dig i tummen eller något annat dumt) och smakar himmelskt ljuvligt. Ni måste testa.. helst en varm ledig dag eller en ljummen sommarkväll.

Är det väldigt trevligt och varmt kommer ni förmodligen vilja ha flera än en.. så glöm inte att ladda frysen med is. Finns såna däringa smarta fryspåsar man kan köpa som man bara fyller med vatten.. låter stelna.. och sen ploppar ur förpackningen. Ner i iskvarnen.. snurra några varv med veven.. och sen är det bara till att sätta igång med tillagandet av sommarens ABSOLUT trevligaste törstsläckare.  :  )





MOJJITO: ingredienser för 1 glas

7 st Färska myntablad
1 msk Råsocker
4 st Färska Limeklyftor (1/2 lime)
12 st krossade isbitar
0,5 dl Vit rom, Havana Club
Sodavatten, utan smak
1 sugrör samt 1 högt tåligt glas.

Så här gör du:
Tag myntabladen och lägg de i glaset.
Tillsätt råsockret och mosa detta sedan med en Muddler.
(finns ingen muddler tag något annat att mosa bladen med så att de blandas med sockret)

Lägg i limeklyftorna i glaset.. mosa igen så att saften pressas ur klyftorna.
Häll på isen och därefter den vita romen.
Rör runt med en lång sked så att allt blandas.
Vill man kan man därefter fylla upp glaset med Sodavatten för att drinken inte ska ta slut så fort.
Sugröret ner i glaset och börja njut!



Finns olika sorter men den här tycker jag är bra.. kostar ca 229 kr.


Hoppas ni fått en bra start på denna vecka. Testa denna drink till helgen.. ni kommer inte bli besvikna. Barnen längtar efter sitt lördagsgodis.. jag och S ser fram mot nästa lördagsMojje.  :  )

Kram och på återhörande  // Christine











Lördag eftermiddag i bilder..





































¨¨














Natti natt när det blir dags för det. // Kram Christine

Tankar som flödar och flödar igen

Lördag..

Vaknade rätt tidigt med miljoner och miljoner tankar som svichade förbi bakom pannbenet.

Varför blir det allt för ofta på detta viset..?
Kan jag aldrig få Bara Vara..?
Slippa fundera.. vända och vrida på allt.

Låta bli att ställa hela universum på sin kant.
Hur gör det vanliga folket när de lyckas le sig genom livet..?

Vad har jag ännu inte fattat..?

Vad har jag ännu inte lärt mig..?
För inte är det väl försent för att lära sig mer..?
Gamla hundar kan väl lära sig sitta.. eller..?





Nu ska jag äta frukost..förhoppningsvis går den att inta på altanen.. det kändes rätt skönt där när jag höll koll på Flurr i trädgården.

Fick just ett tips på hur jag ska få mig att känna mig gladare och nöjdare med tillvaron när funderingarna blir för tunga. Så fort tankarna börjar komma ska jag istället fokusera på dessa ord: (X:et är för att inte stöta mig med någon)

Tänk om jag var en X-sjuk.. X-utnyttjad.. svältande kvinna i X-land. Tänker man så känns plötsligt tillvaron inte så hemsk.
Tips från coachen..  :  )

Hoppas ni får en fin fortsättning på helgen med det ni hittar på. 
// Kram Christine




Tiggarfåglar och runda hus

Torsdag och Fredag..

På torsdan var jag ledig från skolan. Vi hade inga planer för dagen men rätt som det var ramlade sak efter sak in. Vi började efter frukost med att ta en hiskeligt massa cacher runt Guldheden.. för att sedan äta en smarrig pizza på solig terass vid Mariaplan i Majorna. Hem och byta om för att ta spårvagnen ner på stan och traska ner till vattnet där Göteborgs Operahus finns. Bohème hade sin sista föreställning för i år och vi fick kanon platser trots bokning samma dag.

13:e rad på nedre parkett.. det kunde inte bli bättre. Eller jo det blev det faktiskt då vi hamnade längst ut på raden. Plötsligt frågar en kvinna med sällskap om vi kunde byta plats med dom då hon har problem med allergi.
- Ja var sitter ni någonstans då..? frågade vi.
- Samma rad fast längre in.
- Ja men självklart gör vi det.. log vi och flyttade oss närmre mitten.

Vilket flyt. Både att få tag på biljetterna sex timmar innan föreställningen var.. och sedan få sitta i mitten bara tretton rader från scenen. :  )

På fredag var det segare med aktiviteter och jag gjorde en liten ansträngning med att plugga inför sista tentan i nästa vecka. Sen gav vi oss ut för att plocka fler cacher vid Fiskebäck.. men vi vände rätt snabbt hemåt pga väder och vind kan vi kalla det. De ligger ju kvar där trots allt.. i väntan på vårt besök.  :  )

Nu ska jag gå och se vad som händer här i huset. Nedan ser ni bilder jag tog igår. Lite fräckt med ett långt stenparti där någon konstnär målat ansikten direkt på berget. Många var rätt läskiga.. lite alienaktiga.. derformerade och så.. därför visar jag bara det drömmande och rofulla ansiktet här.

Pippifågeln var en av fyra som gjorde oss sällskap där vi satt med våra pizzor. Närgångna små rackare och helt utan rädsla i kroppen. De blev faktiskt föööör kaxiga efter ett tag och satte sig t.o.m. på mitt glas med läskeblask. Kanske resultatet efter mitt diskreta matande av degkanten under bordet. De åt ur min hand.. detta gav mig minnen från landet på Rindö och från Söra, vid Åkersberga, där min morfar t.o.m. matade en ekorre ur handen.. Kurre hette han.. inte morfar utan djuret. Det var tider det.  :  )























Hoppas ni får en trevlig fortsättning på helgen. Kram.. och sånt.  // Christine

Glöm inte bort att leva

Onsdag..

En tanke slog mig idag då jag låg utslagen på soffan efter att min skalle skrikit efter vila. Det med att man bara har ett liv att leva. För det finns inga garantier för att man återföds igen. Och med den ovissheten blev jag plötsligt lite stressad över saker jag gjort.. och ännu inte hunnit göra.

Det finns säkert massor av händelser från det förflutna som jag vill ha ogjort om jag bara satte mig ner och börja analysera mitt liv. Hade jag haft alla kort på handen då.. som jag har nu.. eller tror mig ha iaf.. skulle jag handlat totalt annorlunda i mångt och mycket. Ända från barnsben skulle jag vilja ändra på saker jag idag inte kan fatta varför.. eller till vilken nytta det skedde.

Man är bara barn en gång i livet.. man är bara tonåring en gång i livet.. likaså gäller med åren mellan 20-29.. 30-39.. 40-49.. 50-59 osv... ALLA  BLIR  VI  ÄLDRE... Tänker man lite djupare på detta tappar man ju nästan andan. Om 40 år tar kanske allting slut. Jag har med andra ord kanske redan levt halva mitt liv.

Vad har jag hunnit göra fram tills idag..?
Vad har jag hunnit se..?
Har jag gjort allt det jag drömt om som barn..?
Har jag lärt känna de människor jag vill ha i mitt liv..?
Har jag varit sann mot mig själv i alla val jag gjort..?
Gör jag mitt yttersta för att vara en sån bra medmänniska som bara är möjligt..?
Bjuder jag på mig själv och ser ljust på tillvaron..?
Är jag fortfarande en glad person eller har jag blivit gammal och bitter..?

Jag skyller inte på någon för hur jag blivit eller sättet jag är på. ALLA får ansvara för sina egna liv.. däremot kan folk i ens omgivning påverka en till den grad att man börjar tvivla på sig själv och ställer sig frågan - Vem är jag?

Som sagt.. jag skyller inte på någon att jag ibland blir mer fundersam och grubblande än vanligt. "Man har alltid ett val att göra" i det man tar sig för. Välja för eller emot. Välja eller välja bort. Gå hitåt eller ditåt. Göra sina läxor och stänga ute de tankar som sölar ner ens skalle. Eller låta dom påverka en så att man inte vet vad fröken pratar om. Val.. val.. val.. ständigt alla dessa val man måste göra.

Nu ska jag gå ut med Flurr så både han och jag får lufta oss. Stannar man inne för länge börjar det väl växa mossa på oss. Ikväll är det ridning igen men jag har verkligen ingen lust för det längre. Jag har trots allt redan betalat för ridning fram tills sommaruppehållet om tre veckor. Fast å andra sidan är de ju redan betalade.. och jag kan inte få några pengar tillbaka.. så jag gör då som jag vill då det ändå inte påverkar plånboken hur jag än väljer att göra.


 


Så gott folk.. glöm inte bort att leva och göra det ni mår bra av. För rent krasst är det inte så många tillfällen man har på sig att göra det där lilla extra som dyker upp eller som man drömmer om.

Lev livet som om det skulle vara borta imorgon. Nja.. kanske inte så intensivt och Hamlet-aktigt.. men ni fattar nog vad jag menar. Gör sånt ni mår bra av och visa för de ni tycker om att ni också gör det.

Puss och kram från mig  // Christine



trött trött trött

Tisdag..

Idag har jag suttit med Redovisningsboken i knät heeela dagen.. utan Metrotidning och utan TV-dosan för pauser då och då. Konstant stirrande ner i boken och så skriva om det på datorn. Fy faaan vad jag är trött i hjärnan nu.. jag somnar nog innan jag hunnit få på mig min pyjamas ikväll. Urk.. men imorn framåt 12 borde jag vara klar med tentan och kan åka hem och lägga mig på gräset och slappa en stund.

Om det nu inte vimlar av mördarsniglar i gräsmattan förstås för jag tror Flurr åt upp en igår.. eller en kattlort möjligtvis. På natten serverade han detta hemska på sovrumsmatta nedanför min sida av sängen. Nice.. och det formligen stank om Vad det nu var som kom upp. Stackars Flurr som haft det i sig för det var bland det värsta jag känt lukten från.

Nu ska jag borsta tanden.. ta ut Flurr för sista gången för kvällen och sedan hoppa i säng. Ska upp lite tidigare imorn tänkte jag så jag hinner titta igenom anteckningarna igen innan jag kör mot skolan och provskrivningen. Håll gärna tummarna för mig mellan 8:30 - 12:00.. det lär jag behöva.  :  )

Hoppas ni haft en fin tisdag. Solen lyste skönt på mig och Flurr ett tag mitt på dan.. men sen kom molnen och lite regnskurar. Hoppas det blir fint till helgen för då vill jag vara ute så mycket jag bara kan.. när jag inte sitter och pluggar inför tentan på torsdag i nästa vecka i Företagsekonomi. Sista testet för terminen.. Jiipppiiieeee..!   :  ) :  )  :  )



Massa såna här kan jag behöva inför provskrivningarna och så några stycken i plånboken förstås..


Natti natt.. dröm sött och vakna torrt.  /  Kram Christine



Plugg.. kaffe och tunga ögonlock

Måndag..

Idag hade vi Lönehantering hela dagen. Jag blev klar med inlämningsjobbet och behöver därför inte gå på sista lektionen i nästa vecka. istället går jag till frissan här i Sävedalen och gör mig fin inför mitt kommande Stockholmsbesök.

När jag kom hem efter skolan tog jag med Flurr ut på en sväng här i grannskapet. Då de höga träden skymmer altanen vid den tiden satte jag mig på en parkbänk längre ner på gatan och njöt av värmen från solen som sken så glatt. Där satt jag ett tag tills molnen sänkte temperaturen och jag gick hem med en trottoarsniffande Flurr bakom min rygg.

Tidig kväll fram till nu har jag haft redovisningsboken i mitt knä. I och för sig har den delat plats med vetekudden.. dagens Metrotidning och TV-dosan. När klockan slog 19:00 lade jag all min fokus på Miami Ink.. det får man bara inte missa. Jag gillar verkligen det programet.. och det senare LA Ink där Kat håller i rodret istället för Ami.. Nuñes och co.

Idag.. efter att ha sett programet.. fick jag en tanke om att skulle jag någon gång.. säger inte att jag ska eller ens vill.. men skulle jag någon gång i livet tatuera mig.. skulle jag nog sätta den på höger sida av kroppen. Menar ca 10-15 cm nedanför höger armhåla och så ned till höftbenet. Skulle inte det vara orginellt och lite fränt? En text eller mönster som är inpräntat som en smal vertikal linje. Jag tror det kunde vara lite fint. Kanske 40-årspresent till mig själv.. he he.

När jag var på Zakynthos med min vän P (väktartjej från PUB-varuhuset jag jobbade i då).. gjorde jag en Hennatatuering i nacken i form av en sol. Skitsnygg!! Jag kände mig tuff.. lite fräck och den smälte bra in där den satt. Denna typ av tattoo bleks bort så man kan känna på hur livet med en sådan känns.. innan man sätter dit en som räcker till döddagar.

Detta måste ha varit sommaren -99 eller däromkring. Hur som.. de somrar som därefter följde såg jag hur många tjejer som helst med solar av olika modell förevigade på deras nackar. Varför skulle de nu promt sno min idé och hur kul är det då att sätta dit en själv? Inte särskilt. Därför.. kommer jag göra en ska den vara placerad på en plats där ingen annan har den.. i alla fall inte HALVA Sveriges befolkning. :  )

Nu ska jag dricka kaffe numer fyra för dagen. Blir nog stirr i taket inatt eller ballongmage då för mycket koffein har en förmåga att ge en ett skendräktigt utseende.  :  ) 



Ami..


Kat..


Kaffekoppen kallar..
Därför godnatt på er alla och på återhörande snart igen.  // Christine



Pusselbitar

Söndag..

Livet består av pusselbitar.. kan vara några eller många bitar. Just nu innehåller mitt säkert 5 000 stycken.. känns det som iaf. Och det tycks bara växa sig större och större för var dag som går. Detta på grund av att jag aldrig hittar de bitar jag söker och när jag väl lagt en bit på plats.. upptäcker jag att antalet plötsligt växt med fem nya. Med andra ord en rätt knepig situation.  :  )

Jag kommer åka upp till Stockholm troligtvis under vecka 23. Skolan slutar vecka 22 och sen kommer jag försöka komma iväg så snart det bara går. Veckan som följer.. vecka 24.. fyller min systers tvillingpojkar ett år och då ska jag gå på kalas hos dom. En av mina närmsta vänner har fått en liten son i förrgår.. A.. jag såg en bild av honom och han var såååå söt. Ska åka och träffa dom när jag kommer upp.. se hur deras nya familjekonstilation ser ut numera.  : )

Nu ska jag ut med Flurr och sedan gå i säng. Trött som en tok efter allt som sker.. och inte sker. Imorn blir det lönehantering för hela slanten igen.. och det är ganska tradigt att sitta vid en dator hela dagen. Tänk er 18 datorer i samma rum.. alla står och går för fullt.. 18 personer delar på den syremängd som finns mellan väggarna.. puha.

Jag blir alltid varm och trött på dessa lektioner. Men jag ska försöka hålla ut.. nu är det bara två veckor kvar av skolan. Sen ska jag ta mig en rejäl funderare på om jag ska fortsätta i höst eller hitta på något annat att göra. Dumt att fortsätta med utbildningen om den inte längre känns intressant/kul.. eller om jag inte tror mig vilja jobba med det i framtiden. Tid är pengar.. tick tack.. tick tack. 

Apropå tick tack så kan jag ibland ställa frågan till mig själv.. helt utan anledning eller påverkan från någon/något.. tänk om jag vill ha barn i framtiden. Menar innan det är försent.. om det inte redan är det förstås.. hur ska jag göra då?

Som läget är nu finns flera anledningar till att jag inte ska ha någon. Men när jag träffar mina gudsöner börjar plötsligt skallen fundera i dessa banor. Inte att jag ska skaffa nu.. eller kanske någonsin.. men tänk om jag låter tiden och åren gå.. och helt plötsligt vill jag ha en liten Stina.. men är för gammal eller deffekt.. usch vad jobbigt det skulle bli då.

Jag brukar skoja till folk som frågar och säga att OM jag någon gång vill ha en.. och inte kan få.. ja då får jag väl köpa mig en istället. Helst från Kina.. och som spelar fiol.. söt och välkammad.. uppfostrad och artig.. ja det vore inte så illa att ha som reservplan.  :  )









Hoppas ni haft en fin helg och får en bra start på nästa vecka.
Kram på er alla.  // Christine



Göteborgsvarvet

Fredag & Lördag..

På fredan var det skola för hela bunten och det går verkligen i ett på dessa lönehanteringslektioner. Mycket att hinna med.. och ännu mer att komma ihåg. På kvällen tog vi några cacher som var utplacerade på lite mer våghalsiga platser. jag stannade dock på säker mark men S och sonen V klättrade ut över forsande vatten och även under en bro där det också hade massa vatten en bra bit ner. Inget för höjd- eller vattenrädda.

På lördan var det Göteborgsvarvet och då åkte jag ner för att se min styvpappa K springa. Vi.. jag och minsta tösen T.. tog oss till Mariaplan och inväntade pappsen där. Solen sken och det var en härlig dag. Först kom proffsen springandes med en jäkla fart.. och därefter kom de resterande 53 695 deltagande av totalt 53 700 stycken.

Det gick undan rätt bra på alla tycker jag så bilderna nedan är inte helt skarpa.. men ni får iaf en uppfattning om hur det såg ut där i vimlet av folk. Barnens morbror P deltog också och jag fick bara en bild av hans rygg då jag nästan missade honom när han sprang förbi.

Några skojigt utklädda karlar fångades också på bild.. såna gör ju nästan loppet. För utan dom hade det bara varit traditionella löpare.. och hur kul är det att se så många av dom på en och samma dag? Jobbigt för ögonen om inte annat.  :  )

I eftermiddag ska farmor E.. S bror G med fru I komma över för att äta födelsedagsmiddag för S som fyllde tidigare i veckan. Ikväll står det barbeque på menyn och nu i efterhand när jag bloggar så kan jag bara ge det 5 revben av 5 möjliga i betyg.  :  )



Startskott Slottskogen kl 14:00.. Mariaplan 14:14.. de första löparna dyker upp ..


De tre musketörerna.. svisch så var de förbi.. snabba som blixten..


Ett par minuter senare började resten av de 53 700 löparna passera där vi stod..


Många ben sprang förbi oss där vi stod och mös i solen..


Kexchoklad-killarna kastade godis på oss..


En riktig karlakarl i trikå.. miii laaajk..


Undra om S skulle våga sig i en sådan dräkt..?


Puha.. vad varmt det måste varit för denna stackare..


Banan på rymmen..


Glad Pippi-kille..


Undra hur han fick peruken att stanna på plats..? Dubbelhäftande tejp kanske..


En till tuffing i kamokläder.. plus rygga.. guuu va jobbigt..


Barnens morbror P.. såg honom när han just skulle passera oss.. därav ryggkort..


Vad heter denna gröngula-hjälte måntro..?


RockaBilly-dräkt och öl i näven..


Lissebergs-kanin på rymmen..? Och vad gör mannen i röd tröja.. streching..?


Styvpappa K vinkar så jag ser honom i vimlet av löpare..


Alltid lika glad och go.. det är min styvpappa det..


Ett kort Hej-stopp för att sedan sätta fart framåt igen..


Å så var han iväg igen.. det är krut i den gubben..


SpiderMan ville inte missa detta årliga evanemang..


Ett par dansar till musik för att underhålla de som så önskar se på..


Jäkla massa joggingskor och nästan lika många som tittade på.. T vid pilen..


T drack en sån här i solen medan vi väntade in styvpappa K och barnens morbror P..


På väg tillbaka till bilen fann jag detta hål i väggen..


Nu är det dags för mig att sova.. ögonen känns grusiga sedan länge. Resten av gänget ligger redan i sina sängar så det är väl lika så bra att jag gör likadant.

Sov gott och hoppas ni får en kul söndag med det ni hittar på. Kram så länge.  // Christine



Förändringar

Torsdag..

Idag kom en klassisk kommentar jag väntat på sedan jag flyttat ner hit till Göteborg. Den kom från en av de små och handlar om de förändringar jag tillför i små mängder. Jag vill bara att våra olika sätt ska fungera ihop.. att nytt och gammalt kan blandas i en vettig mix. Det som sades var väntat.. men jag blev lika paff ändå.

För någon månad sedan kom en fråga från en annan av de små.. om någon av dom gjort något dumt.. och jag skulle prata med denna om det dumma.. och den skulle svara med att " jag inte är deras mamma så jag har inget att säga till om".. och så frågan då.. - Vad skulle jag svara på det?

Jag sa som jag känner och som förmodligen inte är pedagogiskt riktigt.. men jag svarade den som ställde frågan.. - Skulle någon av er säga så till mig.. skulle jag nog säga att ni redan har en mor och far och jag inte vill vara någon. För om de hade gjort något dumt och jag hade frågat varför.. då vill inte jag höra en sådan kommentar. Men visst.. man ska förmodligen inte säga så till ett barn.. men vad gör man om man hör något sådant?

Det är inte lätt att försöka ta plats i en redan etablerad familj.. att flytta in till dom på kort tid.. med deras egen uppfostran.. deras regler.. deras rutiner.. deras sätt att vara på.. deras sätt att leva på.. vad de tycker är rätt eller fel.. vad de får göra i vilken ålder.

Det kan skilja sig oerhört mycket från familj till familj. Jag som vuxen kan bara se tillbaka på min egen uppfostran. Visst tycker jag inte om alla delar jag har bakom mig.. men i stora drag är jag väldigt nöjd med hur mina föräldrar har lett mig och mina systrar på vägen fram tills idag.

Jag är en person som värderar vett och etikett.. behöver nödvändigtvis inte vara med 1700-talsmanéer utan en modern form av detta. Man ska kunna skilja på rätt och fel. Jag trivs i ett hem där det råder en viss typ av ordning och reda. Det behöver inte vara pedantiskt rent men att man i alla fall vet var saker finns och att det inte bara slängs på golvet här och där.

Jag har levt själv i 12 år och under den tiden har jag byggt upp en stor del av mitt vuxna liv. Är en person som behöver ordning och rutiner för att må bra.. då allt bara rullar på i samma snurr framåt. Blir det hattigt och otryggt.. då lägger jag till slut benen på ryggen.

 Jag påverkas oerhört av min omgivning.. är det kaos får jag kaos inombords.. är läget lugnt och glatt.. då blir jag likadan i sinnet. Humörmänniska kan jag lugnt hålla med om.  :  )

















Nu är det dags för kudden. Hoppas ni haft en bra dag och får sova gott även inatt. Kram och sånt  // Christine




Historik

Tisdag & Onsdag..


Min själ är trött.. orkar ibland knappt stå på benen.. detta på grund av hur folk beter sig gentemot sina medmänniskor. Bekräftelseberoendet som råder i samhället får ibland ohälsosamma proportioner. Intrigmakare söker uppmärksamhet hos de som inte skall uppvaktas.. och de som inte skall söka blickar gör det ändå för sin egen självkänslas skull.

Tänk om man kunde radera ut delar.. bitar.. fraser ur ens liv som man kan göra på datorn. Att sånt som hände Då.. inte får någon betydelse eller påverkan på livet man lever Nu.

Man går in under fliken Historik.. därefter Visa all historik.. Ordna.. Markera allt (enstaka händelser för dom som vill det).. och slutligen Ta bort.

Det rasslar till när fliken blir tom och den är nu redo för att fyllas på med nya aktiviteter.. bekantskaper och minnen. Så skulle i alla fall jag vilja att det var..



S födelsedagspresenter.. hittills.


Hittade denna snygga par-ljusstake på Tant Marits presenter i Lerum tidigare i år. Tyvärr upptäckte jag i helgen som var att hon stängt butiken.. förmodligen p.g.a för få kunder då det ligger lite Off.

Hade hon däremot funnits kvar skulle jag tömt hennes lager på dessa stakar och gett till samtliga jag känner där hemma. Designen och enkelheten är ju så snygg. Och så hade Marit fått in lite kosing och kanske sluppit stänga ner för gott. Ikväll blir det grillade hamburgare på utegrillen.


Hoppas ni får en fin onsdag.  // Kram Christine



Helgens baksida i bilder

Måndag..

Ledig från skolan idag och ägnade ett par timmar åt att förhöra äldsta tösen inför det prov hon har imorgon.. Sexualkunskap. Jag läste.. förklarade.. och när vi var klara kunde hon allt som flytande vatten. Mycket klokt barn hon är.  :  )

Då jag brukar lägga ut bilder jag byggt samman vid ett trevligt minne.. vill jag ikväll visa er hur andra sidan av myntet kan te sig bildmässigt. Jag menar bilder jag annars hade slängt i papperskorgen utan publicering. Men ikväll får ni då se den mindre vackra verkligheten man kan stöta på när man är ute och flänger med kameran i högsta hugg.  :  )



I Allingsås finns det många skyltar av den här varianten.. och många
många fler finns det här i Göteborg p.g.a alla spårvagnsspår.  :  )



Två Allingsåsbor tar siesta efter en hård fredagkväll..


Vet inte vilket som skrämde mest.. himlen eller att stå på Herrens mark..


Tänk att man allt för ofta ser spår efter apornas frammarsh.. men man ser
dom sällan på stadens gator för det..



Västkustens baksida.. färg som flagnar och bilar som rostar..


Senaste trenden inom Bilarm.. måsar håller vakt på taket..
kommer du för nära börjar de skrika sig hesa..


Alldeles innan himlen öppnade sig över oss..


- Men vad i hela friden ska du nu upp där och göra..?

3 min senare:  - Men du.. kan du inte komma ner nu..? Någon kan ju se oss..!
5 min senare:  - Du.. det är inte kul längre.. gubben där borta ser skitförbannad ut..!!
10 min senare:  - Om du kommer ner På En Gång får du välja vilken glass du vill..!!!



- Kära nån då.. oj oj oj.. men lille vännen.. hur är det fatt..?
- Gjorde dumma pinnen illa dig..?

ELLER

- Boys will be boys..
- Somliga lär sig aldrig..    : )


Förklaring till bilderna på S: Det låg en cache gömd i taket på den ställning S klättrade upp i.. därför gav han sig inte utan skulle med vilket pris som helst upp och plocka den.

Nu är tiden slagen för att gå ut med Flurr och sedan hoppa i säng. Imorgon väntar IT och Företagsekonomi i skolan och på kvällen blir det fortsatt plugg inför de två kommande tentorna innan sommarlovet tar vid.

Godnatt och på återhörande  // Christine



Geocaching i Jonsered & Allingsås

Lördag & Söndag..

På lördan åkte jag och S nordöst med GPS och kamerapackning.. laddade till tusen på att plocka cacher och föreviga vackra ting med objektiven. Vädret växlade och i Jonsered blev vi rejält blöta av det regn som plötsligt föll över alla som befann sig där. Därefter vidare mot Allingsås.. under bilfärden skingrade sig molnen och solen tittade fram. Dock var det lätt blåst så det var inget högsommarväder precis men det blev en fin dag ändå.

Söndan består i att städa bort veckans smuts inför barnens ankomst imorgon. S och sonen V ska i eftermiddag gå och se GAIS mot Elfsborg.. eller snarare tvärtom då de hejjar på de svartgula Elfsborgarna. Jag kan ju inget om denna sport där det mest tycks gå ut på att springa efter.. eller före.. en boll och där åskådarna står på läktarn och skriker fula ord.

Nåja.. Elfsborg håller de på iaf och ikväll är matchen på Gamla Ullevi.. som numera är "Nya" Gamla Ullevi. Snurrigt va..? Ja visst är det så.. men det är så det fungerar här nere. Ju mer snurriga ting de hittar på dessto mer fylld av mystik blir staden.  :  )

Nedan är helgen i bilder. Väl bekomme..



Kossorna bevittnade S och min cache-miss vid bron intill. Attans då..


Ser nästan ut som blommorna är gjorda i skirt silkespapper..



Engelsk stil på dessa huslängor i Jonsered.. Mycket trivsam arkitektur..


Ginst.. sån häftig färgklick betraktaren den ger..


Lutande huset i Jonsered.. måste lära mig hålla kameran rakt..  :  )


Undra vem Balder är eller var..?


Tittar nedåt men ser det som finns ovan i en pöl..


Allt går att sälja med mördande reklam..


På utsidan av Allingsås många pitoreska innergårdar..


Skarpa reflektioner funna i en spegel av nedfallet regn..


Kontraster.. skarpa linjer.. hårt möter mjukt.. Aahhh.. så vackert..


Häggen.. vilken otrolig doft.. borde göras som parfym..


På spaning intill dammen fylld med näckrosblad..


Syren.. snart är det skolavslutning med andra ord..


Doften gjorde mig nästan till en grenbryterska.. ajabaja.. inte röra.. bara titta..


Allt går att fotografera.. bara man har lusten.. viljan.. och tåliga ögon..


Märklig men söt liten markväxande blomma..


Bregottblomster.. en av mina favoritblommor på sommaren..


Denna lilla skära var en delikat skapelse..ensamvarg som fångade min uppmärksamhet..


Fru anka med barnen Bruno, Gullefjun, Brunhilda, Brunte, Gullvald,
Brunella
och Gullan ute på upptäcksfärd..


I skydd bakom träden..


Det långa objektivet på kameran skrämde kanske familjen på flykt..


Jag undrar ja hur denna ser ut i full blom.. och vilken sort är hon..?


En anledning att åka tillbaka till Allingsås.. vid tid då affären håller öppet..


Rödstugeidyll i bortändan av detta stora svarta mörka hål..


Virvlande vatten rusar fram bakom denna solupplysta kirskålsodling..


Ännu en av stadens många innergårdar..


Näckrosornas stjälkar sträcker sig nog många meter ned under ytan..


Bakom detta skåp.. på höger sida.. var en av lördagens cacher gömd..


Mycket inbjudande grindskylt..


Lövens ådringar lyses upp av eftermiddagssolen..


Efter att ha tagit fotot upptäckte vi att en cache var gömd bakom röret..


Traskar förbi Allingsås konstnärsförening..




Nu ska jag sätta fart på spirorna då jag ska hänga med S och V när de åker ned på stan. Jag ska inte följa med dom på matchen utan istället gå till en affär i Nordstan.. Monki.. och byta storleken på en tröja jag köpte där förra helgen. Svårt med storlekar på kläder och skor idag. Antingen har de krympt storleken på etiketterna.. eller så är det jag som sväller som en val.. nooo ajdeeeee.  :  )

* * *

Hemma igen efter att ha bytt ut den tröja jag inte var helt nöjd med. Trot eller ej.. men den blev till två nya plagg.. hi hi hi. Fördelen med denna affär.. finns bl.a i Skrapan hemma i Stockholm.. är att de är så billiga på sina saker. Tröjan jag lämnade åter (fanns inte kvar i andra storlekar tyvärr) kostade endast 75 kr på ordinare pris.. helt galet då den ser ut att kosta 500 kr eller däromkring. Så ni kan förstå att denna affär passar en person med liten plånbok.. perfekt.  :  )

Kram och på åtehörande  // Christine



Hundstallet

Fredag..

Idag var jag till skolan och hade Lönehantering hela dagen lång. Vi har precis gått över till att lära oss lägga in anställdas anställningsavtal och löner i datorn mot att tidigare ha det nedskrivet på papper. Kändes helt ok bara man koncentrerade sig på vad man skulle göra och inte svävar iväg i tankarna till någon regnskog och kamp för bergsgorillor eller liknande.

Såg en snutt på tv i eftermiddags om Mannen som kan tala med hundar. Han är helt otrolig i sitt sätt gentemot de fyrbenta vännerna. Jag tappar hakan varje gång jag ser hans insatser trots att jag vet med mig att programmet säkert är omtaget ett hundratal gånger.. klippt och skuret så att vändningen från elände till framgång hinner ske på en timme. Men attans vad impad jag blir ändå.

Undra om Flurr ser mig som hans flockledare eller om han är en glidare.. lurar mig och bara spelar med. Nää.. jag tror han ser mig som sin snälla mamma och att han är min lilla gulliga fluffiga bebe.  :  )

Efter att ha sett klart programmet fick jag en tanke om Hundstallet här hemma i Swe. Jag kan absolut tänka mig att ta mig an en hemlös hund och på så vis göra lite gott för jycken.. och för min karma. Jag är ju fortfarande sugen på att någon gång i framtiden bli stolt ägare till en liten petite dobermannina på 8 veckor. En dag så.. men innan dess kan jag lika lätt se mig som styvmamma till en nygammal hund. För jag vet att jag kommer tycka om den och bry mig om den som jag gjort för Flurr. Fast det förstås.. ingen kommer kunna ersätta Flurr.. då han alltid kommer vara mitt "favoritbarn".



Ja.. i helgen ska det inte vara särskilt roligt väder så jag får se vad vi hittar på. Objektivet till den gamla kameran är nu lagat och hemma igen. Så blir det bara regnfritt här nere kommer jag nog åka ner på stan och plåta efter något motiv som utgångspunkt. Vad den röda tråden skall vara har jag inte kommit på än. Kanske gör jag det under nattens svarta vilotimmar.  :  )

Nu ska jag läsa nytt skvaller ur magasinet jag köpte igår. Med åren har jag börjat roas av skvaller och då främst utländska kändisar. Påminner om dagarna som ung då jag lånade mammas Året Runt tidningar eller Svensk D.A.M-tidning.. det var tider det.  : )


Hoppas ni får en riktigt fin helg med det ni hittar på. Kram så länge.  // Christine


Melankoliska rum

Torsdag..

"Är man inte lycklig - är man inte lyckad"

Såg ett tv-program idag på 4:an.. EfterTio.. där Malou von Sivers satt och samspråka med Peter Sipen, Markus Birro och Stig Malm. Jag bodde förresten granne med Stigs gamle far, Nils, under några år. En väldans trevlig äldre herre.. klädde sig alltid stiligt och doftade av god after shave.. alltid glad och uppåt och stannade ofta till för att småprata i porten eller på vårt våningsplan. En härlig människa att bo vägg i vägg med m.a.o.

Idag handlade programmet dels om melankoli.. och var gränsen till depression går. Eller om det var samma sak. Att vara melankolisk kan endel människor vara hela livet utan att för den delen lida av depression. Det är ett sätt att vara på.. ingenting annat. Den som är melankolisk går i sina egna tankar.. funderar.. analyserar.. tänker och vankar av och an som Professor Balthazar i barnprogrammet gjorde.

Läser man på Wikipedia säger den förklaringen något helt annat. Då lider man av en djup depression och det är ju inte så bra kanske. Birro, författaren, menar att han är melankolisk och liksom
går in och ut genom olika rum och befinner sig på så vis inte i ett konstant nedåt läge. "Det mörka kommer och går" vilket några av hans böcker också visar.

Jag tycker om ordet melankoli.. nio bokstäver lagda i följd.. synd bara att inte ordet innebär ett mer ljust än mörkt sinnelag.





Jag gick in på EfterTio´s hemsida och såg till min förvåning att hela 1885 stycken inlägg har registrerats efter att programmet slutade för ett par timmar sedan. Kan ni förstå vad många människor som både tittade på programmet idag och som dessutom hade någon egen erfarenhet och som ville dela med sig av denna.

Detta var bara en tanke om att tänka.. vilket man ibland gör lite för mycket av.  :  )

* * *

Just det.. idag tog jag med min blogg ut på stan.. hon behövde komma ut lite och få se på folk.. andas frisk luft.. vi fönstershoppa.. fika.. och så gick vi in till en stylist och vips så såg hon ut såhär. Vad tycks..?  :  )

Hoppas ni får en fin torsdag // Christine

 

Hitåt eller ditåt

Onsdag..

Står just nu vid vägs ände.. därför ges det bara en minimalt kort blogg denna afton. Alltid lika svårt med valen i en T-korsning. Ska jag gå åt vänster.. eller höger? Vilket är det bästa valet för mig?

Vänster
Höger
Vänster
Höger
Vän....




Ska ner och knyta mig nu för imorgon blir det en lång.. lååång dag.

Godnatt och kram på er  // Christine


3:e tentan godkänd

Tisdag..

Idag gick jag på halvfart.. troligtvis sviterna efter gårdagens mysterium i känsloteket.

Jag fick iaf reda på att jag har klarat Lönetentan jag gjorde för några veckor sedan.. vilket känns bra.. mycket bra. Nu har jag bara två tentor kvar att göra denna termin, en i redovisning om 2 veckor och en i företags ekonomi om 3 veckor. Sen gör skolan ett uppehåll fram till mitten av augusti.

Tiden har gått fort.. för fort då jag inte haft fokus utan mest jamsat med som en vilsen kattunge på ett stort fält av säd som sakta rör sig i vinden. I vilken riktining ska jag gå för att hitta hem? 

Väljer jag att fortsätta skolan efter sommaren MÅSTE jag ta mig tusan ta mig samman och få detta ordentligt gjort. Jag har mest följt med stömmen hittills.. nu menar jag i livet i stort. Jag har inte haft några direkta mål.. jag har inte ansträngt mig speciellt i det jag tagit mig för.. klarat mig bra utan utbildning, men idag ser samhället annorlunda ut.. jag har inte haft några krav på folk jag lärt känna.. ingen självrespekt.. utan tagit dagen som den kom och människor som de var utan någon tanke om varför och till vilken nytta.





Jag har fastnat i en fas fylld av förvirring och obeslutsamhet. Jag känner mig ofta lättirriterad.. arg.. nedstämd.. gör planer för framtiden.. för att sen riva idéerna i bitar. Det är mycket som har skett på kort tid och jag har nog inte hunnit med att reflektera över det som har förändrats i mitt liv.. förrän nu. Nu kommer allt på en gång istället vilket känns omtumlande och svårhanterligt.

Jag önskar det fanns en liten stuga i skogen jag kunde åka till.. sitta där på farstutrappen och bara vara.. lyssna på tystnaden och försöka finna svar på de frågor som ideligen återkommer till mig.. - Vad vill jag?

Nu ska jag fortsätta sippa på latten jag har framför mig. Troligtvis är den nu ljummen men då går den å andra sidan snabbt att dricka upp.  :  ) En annan sak att le åt är ju att jag klarade av tentan.. Jiiihhaaaaa..!!   :  )


Kram på er  // Christine



Ny vecka.. nya möjligh.. (host harkel)

Måndag..

Idag vaknade jag upp till ett grått Göteborg. Jag har egentligen massor att ta tag i med skolan men i skrivandets stund vill jag bara sätta mig på första bästa flyg som tar mig med långt bort och till värme och sol.

Känslan idag är oroväckande knepig.. vet inte varför. Eller egentligen gör jag nog det men ids inte ta tag i det för jag vet inte hur. Jag vet faktiskt inte om jag kommer fortsätta skolan efter sommaruppehållet.. för jag är inte säker på att den är rätt val för mig. Kanske finns det en liknande kurs som bara har sånt jag tycker är intressant och roligt.. istället för att läsa om sånt jag absolut inte fattar någonting av. Syftar nu främst på Redovisning.

Igår ringde min biopappas käresta och vi prata snabbt igenom hur landet låg på båda håll. Hon har ju känt mig ett tag nu och tycker att detta är nog inget för mig då jag ska jobba med helt andra saker. Visst är jag bra på service.. eller var. Idag är jag rätt trött på slitsamma kunder som bara gnäller och stressar.. och därför var detta ett sätt att komma ifrån butiksslitsgöra. Men hon har kanske rätt, K, denna utbildning och framtida yrke är kanske inte rätt ändå. Och det finns säkert andra kurser som tar mig bort från butiksjobbet men som ändå inte behöver vara med lönehantering.

Inte vet jag.. totalt tom i tänkandet och huvud.. trivs inte med det men kommer liksom inte mig för att ta tag i saker som jag inte trivs med. Slapphet enligt mig och något jag måste jobba på.

Natten till igår drömde jag en märklig dröm.. jag höll ett litet gulligt barn i mina armar och barnet visade sig vara mitt. What?!? Inte nog med det.. det var allvarligt sjukt också, tror det var ett hjärtfel av något slag. Jag var inte med om själva förlossningen och jag var heller aldrig gravid.. utan drömmen startade med att jag sökte läkarhjälp i ett försök att rädda mitt barn från en för tidig död.

Det var inte som en mardröm (konstigt nog) utan jag kände mig helt ok med att helt plötsligt ha blivit mamma.. barnet var otroligt sött och log konstant mot mig.. och jag gick runt och bar det i mina armar i hopp om att det skulle bli friskt.

Drömmen var rätt kort så jag hann inte uppleva mycket mer än så. Ingen far till barnet fanns med i drömmen.. bara jag och detta lilla knyte. Om någon av er är bra på att tyda drömmar så varsågod.. jag har själv ingen idé om var allt detta kommer ifrån.  :  )

Denna morgon vaknade jag då med en märklig känsla i kroppen. Den skrek på mig för att jag skulle uppmärksamma vad den ville. Nu när jag värmt min vetekudde för min ena handled (dum reumatisk värk) och jag har hunnit andas några gånger käns det inte lika illa.. men det gnager fortfarande lite i magen om att något inte står rätt till. Snacka om väderkänslig person. 

Nu ska jag göra mig något att äta.. och dricka.. så kanske det krypiga i kroppen ger sig av. Hoppas ni får en trevlig start på denna vecka.. numero 19.






Musiktips på YouTube:

Mitt Piano -
Små små steg
Simon Norrsveden - Stockholmssången


Kram och på återhörande  // Christine

 

Helgens interiör

Lördag & Söndag..

På lördan åkte vi tillbaka till Botaniska trädgården för att se vad nytt som hade kommit upp i rabatterna, och det hade faktiskt skett en hel del sen vi var där förra helgen. Det som bara var pyttigt då hade nu växt till sig rejält. Och det som då stod i full blom var nu överblommat och kommer ge plats för andra sorters blomster som kommer efter tuplantiden.

Det är ganska enastånde med denna gigantiska trädgård mitt inne i stan (anser jag då det är inom spårvagnsnätet) och att det finns så mycket olika växter att man blir helt tagen. Det finns inget att jämföra med uppe i Stockholm så detta ger Göteborg ett plus.. om man ska sätta poäng städerna emellan.

Entren är dessutom fri men man kan lägga ett bidrag som går oavkortat till trädgårdsföreningen. De som arbetar där gör ett otroligt arbete och detta för att besökarna skall få en fin stund ut i det gröna. Var man än går hör man besökare dra efter andan när de ser sig om i rabatterna. Kameror som varierar i storlek synes här och där. Endel fotografer står knäböjda inför det ögat har fastnat för.. medan andra står så illa framböjda att om en kiropraktor skulle se det.. förmodligen skulle skrika till av oro. Alla har ju sin stil när de förevigar sina minnen.  :  )

Söndag: Då jag inte gett mig ut på någon fotosession denna helg letade jag istället upp fina bilder över tapeter och annat jag hittade på en hemsida: Wohnzimmer.se. De har endel rätt snygga saker.

Funderar på att åka bort till Nordik lite senare idag och drömma mig bort för en stund. Åker jag dit ska jag testa deras café de har där. Bra priser och inbjudande miljö. Hoppas det smakar lika bra som det ser ut bara.  :  )













Nu först ska jag ta en sväng med Flurr då han till slut vaknat upp från sin skönhetssömn.Han har legat och snusat fram till efter elva någon gång. Den hunden vet verkligen hur man ska leva livet.  :  )

Hoppas ni haft en fin helg med det ni hittat på. Miss U all.  // Christine



Första maj

Fredag..

Idag var alla lediga och solen den sken.. och sken.. och sken ännu lite till. Med andra ord fick vi en otroligt härlig försommardag. Vi har pysslat i trädgården och sågat ner barnens gamla gungställning då den är "förbrukad och förbi". Känns nog bra för alla då den mest stått orörd sista åren och samlat rost. Nu får vi ju plats med en hammock istället :  ) .. viket jag kommer vurma för då jag har tillbringat mycket tid i en sådan som barn.

Om somrarna på Rindö, Vaxholm, tog jag ofta cyklen över till holmen med hjälp av den orangefärgade bilfärjan.. traskade in på bilblioteket som finns där och lånade hem ungdomsböcker i mängder samt massa seriepocket om Tintin och hans vänner. 

Jag kunde ligga i den däringa hammocken dagarna i ända och bara gunga och gunga.. läsa tills ögonen nästan poppade ur ögonhålorna på mig.. å så gungade jag lite till. Om sanningen ska fram fanns inga intressanta barn i min ålder där ute på ön så jag, blyg som jag var på den tiden, lånade mina böcker på Bibblan och cyklade sen hem till familjens hammock och låg där och läste ut bok efter bok. Lite som Ferdinand och hans blommor.  :  )


Grönt..


Idag ringde de från Gallerix om att de stora ramarna S beställt hade kommit.. så vi åkte över dit och hämtade ut dom.  Lite skoj var det allt när kvinnan i kassan frågade oss "var vi fanns" och syftade då på var vi ställde ut våra alster. Vi log lite åt tanken att ha ett eget galleri med besökare.. och svarade bara artigt att vi höll till hemma i hallen i Fräntorp. :  )

V och T planterade idag de perenner som skulle ner i rabatten.. och jag tror de hade riktigt kul med att få vara med och göra fint. Vi hade också S en släkting med käresta här på em som skulle låna ena kameran (det blev den nya) inför ett bröllop de ska på imorgon. De fick en snabbgenomgång av S.. och mycket finns det ju att veta för bästa resultat. Och då det blev mycket info att hålla reda på sa jag till S att ha mobilen i närheten om de behöver lite support imorn. 


Grönt och skönt..


Ikväll ska vi grilla korvar av olika sort och grönsaker till (champinjoner, paprika, zuccini, aubergin, spansk peppar). Till detta blir det guaccamole, tomat, gurka.. och korvbröd till kidsen. Nu sitter jag och skriver blogg med 1,5 mojjito innanför tröjan.. lyssnar på P3 och känner mig rätt avslappnad och nöjd. :  )

Flurr har upptäckt att det är rätt trevligt med en altandörr då han springer in och ut utan stopp. Han ställer sig längst upp på trappen och spanar efter någon katt att jaga eller hund att hälsa på. Emellenåt går han en sväng i trädgården.. vattnar någon buske och sen går han in igen. Han får ju inte riskera att missa något vi gör.  :  )


Grönt och skönt.. och alldeles alldeles underbart.   :  )


Nu ska jag surpla i mig det sista av min andra mojjito för att känna att världen inte är så hemsk ändå. Sa just till S att jag kanske skulle bli alkis.. då skulle jag förmodligen bli mer trevlig.. glad.. och bry mig mindre om irriterande människor och saker som sker.  :  )

Det sista var givetvis ett skämt.. så mamma och mina båda pappor.. Ni behöver inte ta Jetplanet ner hit och rädda mig ur mitt förfall.  :  )

Hoppas ni får en fin helg // Christine



RSS 2.0