Radiofråga

Onsdag..

Jga brukar börja dagen med att lyssna och se på Vakna med the voice som sänds på Kanal 5 varje morgon mellan 06:30-09:00 på tv. Jag tycker att Paul.. Jacob och Josefin är rätt roliga att lyssna på. Det ger en bra start på dagen.  : )

Idag var Olle Waller där och svarade på tittarnas och lyssnarnas frågor om sex och relationer. Jag tänkte att Nu jäklar ska jag skicka iväg ett mail till Olle och fråga honom om varför det råder sån fixering vid detta ämne. Jag skriver snabbt ihop ett mail och skickar iväg.Ett mysigt fik nere i Göteborg..


Vid 08:45 läser plötsligt Jacob Öqvist upp mitt mail i direktsändning.. - Här har vi fått ett mail från Stina som undrar "varför är det sån sexfixering i samhället idag? Man ska se ut på ett visst sätt.. vara på ett visst sätt.. ställa upp på olika saker. Jag tappar ju sugen själv p.g.a detta. Klosterlivet i Italien lockar plötsligt. : )"

Olle skrattar till på ett hjärtligt sätt och har självklart sin egen tolkning av hur intresset ligger till bland folk och fä. Jacob backar upp mitt mail och menar att det faktiskt skrivs om sex överallt.. vilket jag nickande med kaffekoppen hemma i soffan kunde hålla med om.  : )

Jag blev ganska paff att en sån Anti-fråga fick plats i programmet. Annars är det ju mest frågor om ditten och datten som sjukdomar och annat spännande som tas upp. Skönt att ställa lite motfrågor ibland.  : )På upptäcktfärd nere i Götet..


Nu har jag druckit upp koppen med varm nyponsoppa och känner att huvudet inte har vaknat till än. Därför ska jag göra mig en kopp kaffe också och hoppas den sparkar liv i mina sega celler. Hoppas ni får en fin onsdag.

Kram och på återhörande  // Christine


 

Trädkronorna dansar lätt idag

Tisdag..

StOrT GrAtTiS ElViRa På DiN 15-ÅrSdAg..!!
HiPp HiPp HuRrA.. MeD BlOmMoR OcH MeD BlAd Vi FiRaR DeNnA DaG.. OcH Ja Må Du LeVa UtI HuNdRaDe ÅåÅåÅåÅåÅr.  : )Denna lilla Allingsåsblomma från i somras.. får Vira av mig denna dag.


Solen skiner välkommet och luften är frisk. Något svalare än igår är den i.a.f än så länge. Förmodligen blir det varmare ju mer mitt på dan vi kommer. Skuggan från persiennen i köket ger fina mönster på fondtapeten som finns där.

Idag MÅSTE jag hämta upp de däringa förbaskade flyttlådorna från källaren med alla köksutrustning i. Usch.. jag har skjutit detta framför mig då jag vet om vilket slit detta innebär. Det ska först bäras upp från källaren.. sedan plockas ur allt skyddande tidningspapper som är virat runtom.. sen ner i diskhon för att diskas av från källardoft och trycksvärta.. därefter ställas in i skåpen på dess gamla plats.. pust.   : )

Fast å andra sidan gör jag det inte nu.. måste jag ändå göra det förr eller senare.. så varför skjuta upp något oundvikligt och ändå viktigt då jag är i behov av sakerna.  : )

Jag håller just nu ögonen öppna efter ett snyggt men inte så dyrt soffbord. Vet exakt hur det ska se ut.. men det är svårt att hitta då mina mått och design inte överensstämmer med utbudet som finns. Så.. jag fortsätter bevaka vad som erbjuds på olika sajter och butiker.. och hoppas hitta ett i den närmre framtiden. För det skulle vara rätt skönt at ha ett bord att ställa ifrån sig kaffekoppen på.. istället för att ställa koppen på en bricka på soffan. :  )

 Hoppas ni får en fin tisdag med det ni hittar på. Kram och på återhörande  // ChristineDrömmar

Måndag..

Jag ser fram mot:

Att åka ut till ön om två veckor igen
Att förhoppnings snart fått ett jobb
En fin och färgstark höst i stan
Att få allt klart här hemma
Att lilla T kommer upp och hälsar på vecka 44
Allt vi kommer hitta på då när hon är här uppe

Julpyssel och doften av nybakade lussebullar
Att lägga julklappar under granen
Att köpa ny bil när den dagen kommer
Att en dag flytta till större boende
Att börja med klättringen igen
Att hitta ett bra stall där jag kan lära mig igen i lugn taktMarstrand i somras..


Att åka till Gotland igen
Att sätta mig i tandläkarstolen igen
Att göra snöänglar i renaste snö
Att klä midsommarstången med björkkvistar
Att visa tvillingarna hur Små grodorna går till
Att ta cykelturer med äldsta syrrans töser

Att samla på mig pengar till en ny hund
Att ge mig ut och resa.. se världen med egna ögon
Att utforska mitt intresse för foto, färg och form
Att lägga på mig några kilon
Att ta en språkkurs eller fler
Att lära mig matematikens mysterier
Att knyta ihop säcken och spara det bästa i den.. göra mig av med det andra


Lite om mina drömmar och mål. // Kram ChristineRindö helg med stort R

Lördag & Söndag..

Kom hem strax innan 18 idag efter att ha varit ute på ön där mamma.. mina systrar med barn och gubbar bor.

Jag åkte ju ut till Täby Loppis på lördan vid 10 tiden. Gick runt där och kikade vad de olika säljarna hade att erbjuda folket med plånböcker tjocka som basketbollar då det var lönehelg och allt. Solen sken och vinden fläktade milt så detta var en toppenfin dag att vara utomhus på. :  )

Jag hittade bordet där min vän Ps sambo A stod och sålde saker tillsammans med en vän till henne. Själva loppisen började enligt deras hemsida och även annonserad på de skyltar som guidade oss bilister rätt.. till att vara öppen 12-16. Tur som var så tipsade A mig om att åka dit redan till 10.. för det är då köparna började komma inrullande från alla håll. Och det stämde. Jag var dit till en kvart efter 10.. och då var redan parkeringen halvfull med bilar.. eller näst intill iaf.

Och för var femte minut parkerade (på en aviserad plats endast för säljarna) en ny bil där föraren snabbt plockade fram sina bord och ställde upp sina överflödiga prylar därefter lades upp på. Oj vad saker det fanns.. men mest glas.. porslin.. kläder.. leksaker och sånt "tjaffs". Jag åkte ju dit för att hoppas finna mig ett mindre vardagsrumsbord att ha här hemma.

Jag hittade faktiskt ett bord jag blev intresserad av.. ett runt i ljus fanér från kanske 20- eller 30-talet. Det var 65 cm högt.. ca 80 cm i diameter.. en tjock stomme inunder och sedan som fyra tassar som var själva foten på bordet. Skitsnyggt.. påminde om ett mormor och morfar hade hemma hos sig. Kostade endast 50 kronor.. helt galet billigt. MEN.. jag valde efter att ha vankat av och an bra många varv och "paxat" bordet för säkerhets skull medan jag snabbt måste komma fram till ett beslut om Köpa eller Inte köpa .. att då inte köpa det.

Jag kände efter hur mycket det vägde.. att bära det både till bilen och senare upp till lägenheten.. och det skulle bli väääääldigt tungt och slitsamt. Ett tvåmansjobb på en person.. en klen men i.o.f.s. envis och seg person. Detta var inte heller ett bord jag egentligen vill ha utan detta var ett snyggt bord jag snubblade över som skulle kunna funka och så var det ju ruskans billigt.. kan senare säljas på Blocket för en 400-lapp utan problem.

Men tyngden gjorde då att jag tackade nej.. vilket gjorde säljaren sur för att "många andra" hade tittat på det medan jag dragit på att slå till. Jag orkade inte svara på hennes kommentar utan gick bara därifrån och tänkte för mig själv.. att hade så "många andra" tittat på det på de 10-15 minuter jag velat i mitt beslut.. så kommer hon garanterat få det sålt då loppisen hade öppet nästan 5 timmar till. Så varför sura då.. är hon smart höjer hon nu priset på bordet.. pga "alla intresserade" som då hade varit dit.. och kanske fått in en 400 kr utan problem. :  )
Efter loppisen åkte jag direkt ut till V-holm och ön utanför. Körde till mamma.. strax efter kom min yngre syster dit med tvillingpojkarna.. sedan mammas kille och efter det kom min äldre syster med döttrar två. Vi fikade och hade det trevligt tillsammans. Sen gick de hem till sitt.. en syster i taget.. medan jag stannade kvar där vi var.

Vi åt god middag vi tre.. mamma.. S och jag och drack mousserande till det. Sedan tog vi oss över till äldre systern dit vi var bjudna på kaffe och äppelkaka. Smakade smaskens även det och när klockan närmade sig midnatt.. eller om den hunnit pasera det t.o.m. gick mamma och hennes S hem till sig och vi andra kröp ner i våra bäddar.

På morgonen började jag och yngsta dottern titta på Göta Kanal 2 innan det var dags att äta frukost. Sen stack jag över till min yngre syster.. jag skulle provrida hennes femåriga sto som är en riktigt pigg men snäll häst. Hon är bara lite darrig för saker som skulle kunna skada henne.. typ träd.. buskar.. barn.. bilar.. plastpåsar.. brevlådor.. skyltar och dylikt. Såna riktigt otäcka saker. : )

Så efter att ha fått testköra henne några långsidor på den gamla militärfotbollsplanen.. nöjde jag mig och lämnade över till syrran igen. Jag hade ingen lust att sitta uppe på en hög häst (otroligt vackert och ståtligt sto) som kanske tar ett snedsteg.. jag reagerar på det och adrenalinet börjar pumpa innanför skyddsvästen.. vilket häststackarn då skulle känna av.. så blir hon mer nervös.. och jag likaså.. sen blir det bara en nervös pannkaksmet för hela slanten. Bättre syrran rider henne och när jag känner mig mer varm i kläderna så kan jag motionera henne när vi både hästen och jag känner oss mer coola inför prassliga buskar och höga fall.  : )

Efter jag bytt om till vanliga kläder igen körde jag hem till mamma igen.. dit hade just äldre syrran med minsta tösen kommit till så kaffekannan fylldes på och äppelkaksresterna från igår värmdes upp och ny vaniljsås vispades ihop. Gott-gott-i-gott-gott.  : )

Vi satt där i solen och mös.. någon Bouleomgång gjorde döttrarna (nu hade även den äldsta tösen kommit dit också) och jag.. några omgångar Burken innan vi tog oss över till äldsta syrran igen. Vi skulle kolla klart på Göta Kanal 2 som vi hade halva filmen kvar av från morgonen. Den var kul att se.. lika underhållande som 1:an.

När filmen var klar blev det ännu mer kaffe och därefter tackade jag för mig och åkte ned till bilfärjan över till V-holm och senare bilfärd hem till Sundbyberg.

NU sitter jag i soffan.. känner mig glad efter en toppenfin helg med familjen.. ja en del av min gigantiska och välblandade familj med nytt och gammal i en härlig blandning.  : )

Kom just på att jag glömde det hemmagjorda kort och godis jag fick av äldsta syrrans yngsta dotter. Jag är så glömsk så det är inte bara pinsamt utan numera också förbaskat irriterande. Jag glömmer nu saker så jag blir tvungen att åka långa omvägar för att rätta till det jag glömt.. eller så går jag miste om saker för jag glömmer bort dom och annat jag ska komma ihåg. Jäkla skithjärna.. kaputt.. som ett katrinplommon.  : )

NU ska jag skala min första satsumas för i år. Ska bli intressant att se hur den smakar då det kan variera otrligt från gång till gång.

Hoppas ni haft en fin helg med det ni hittat på. Stor kram på er // ChristineNäst intill spegelblank vattenyta

Lördag..

Idag vaknade jag strax efter tuppen.. och det är rätt onödigt kan jag tycka när det är helg och allt. Men uppenbarligen har inte jag den funktionen i kroppen att kunna ställa om och ligga kvar lite längre när man kan. : )

Idag ska jag efter att ha gjort mig klar åka ut till Täby Loppmarknad.. intill galoppbanan. Det är tydligen sista gången för i år sen får man vänta tills krokusarna kommer upp ur jorden igen. Jag är egentligen inte något större fan av begagnade saker då man inte vet var de stått innan. Men idag ska jag dit för att se om jag hittar ett ovalt 50-talsbord med hylla under och i lagom storlek för min soffa.

Kan bli svårt att hitta ett bord som inte är totalt slitet och fult. Då just möbler från det årtiondet är extremt poppis att ha hemma nu.. och då följer också prislapparna med och höjs en STOR aning. Men men.. jag åker dit och hoppas på det bästa. Om inte annat får jag behålla några hundringar i plånkan ett tag till.  : )

Efter jag varit dit ska jag fortätta ut till mysiga V-holm.. ta bilfärjan över till ön och hälsa på hos min mor.. min äldre syster samt yngre syster. Blir massa folk om alla är där.. 12 stycken och kanske ett par till upp på det.

Vädret ser lockande ut där jag sitter i soffan och ser ut över omgivningarna. Det är nästan spegelblankt på Bälstaån och löven i Lönnträden härintill håller den djupt roströda färgen på att ta över helt och hållet.

Jag ska nu koka upp vatten för mitt fiskaffe och äta ett par smörgåsar. Sen bär det av.. en kvart innan tio.. norrut och därefter lite längre bort än så. : )

Hoppas ni får en finfin helg med det ni hittar på. Njut av dagen.. helgen.. för i nästa vecka lovas det svalare temperaturer.

* * *

08:52
Glömde bort en sak. Jag gick förbi ett av jobben jag sökt igår och blev heltaggad på att få det. Ett snart nyöppnat ställe där konceptet handlar om just sånt jag är intresserad av och vill komma tillbaka till. Jag ska ringa på måndag och säga - Ta mig.. ta mig.. jag bara MÅSTE jobba för er..!!  :  )

Kram och på återhörande  // Christine


Redan helg.. Fy vad tiden springer på

Fredag..

Idag vaknade jag vid 06:38 igen. Kan inte fatta varför jag ska upp då. Eller egentligen är det ju toppen att ha en sån effektiv väckarklocka i kroppen. Menar istället för att sova bort den guldkantade Morgonstunden.  : )

Efter att ha ställt in koppen med vatten i micron.. satt timerna på dryga två minuter.. plockat fram smör och leverpastej och ställt dom på bänken i köket.. tagit ut två skivor bröd ur dess påse.. satt mig i soffan med datorn i knät och tryckt igång den igen efter nattens vila.. tog jag tag i ansökningarna jag bara måste skicka iväg.

Jag trivs inte alls att gå hemma utan jobb. Jag som den renodlat vanemänniska jag är.. behöver ha mina rutiner och känna att jag gör nytta. Har jag inte detta i min vardag känner jag mig bara värdo.. totalt utan värde att få andas samma luft som alla andra som har en anställning.. oavsett de trivs med den eller inte. Menar att de har någonstans att gå.. gör sina sysslor.. får lönechecken varje månad och mår bra av detta.  :  )En himla snygg matta från Nordik. P fotograferade detta..


Jag drack mitt nu svala fiskaffe och åt mina nu halvtorra smörgåsar medan jag skrev på mina ansökningar och skickade iväg dom åt olika håll. Idag har jag sökt tjänster som: Assistent med intresse för färg och fom.. Barista.. Säljare.. Cafepersonal.. och Säljare igen. Just nu har jag 13 ansökningar ute som jag ännu inte fått svar från. Jag har varesig fått ett -Kom på intervju hos oss eller -Vi vill inte ha dig, men tack för visat intresse. Så detta kan ju gå hur som helst m.a.o.  :  )

Solen skiner utanför mina fönster.. temperaturen har jag ännu ingen aning om då jag ju inte har hund längre och då inte får samma väderinfo som jag innan fått på den dagliga morgonpromenaden. Löven på träden börjar nu mer och mer färgas härligt gyllengula och roströda. Hösten har något visst med sig.. iaf dessa dagar då vi slipper regn och tråkväder.

Måste hem till styvfaren en dag snart för att hämta hem min cykel som står där. Både för att jag vill ha hit den och för att den är ihoplåst med en av deras. Kan bli svårt för dom att ge sig ut på en cyekltur om min sitter fast i sidan på deras. Skulle se både kul ut och nog inte funka praktiskt att hojja framåt så.  :  )

Hoppas ni stretande jobbande människor haft en bra arbetsvecka.. och får en finfin helg med det ni hittar på. Jag ska ju ut till Täby Loppisen imorn f.m och därefter fortsätta ut till V-holm och La familia som bor där ute. Hoppas äldsta syrrans döttrar är hemma något då.. för det vore skoj att se dom igen.

* * *

18:30

Mitt på dan gick jag ut i ett ärende. När jag var klar med det bestämde jag träff med A-M för att ta en promenad i solen efter att vi druckit varsin kopp kaffe på en mysig utesevering i Solna. Bort till Karl Bergs slott och sen tillbaka igen.

Lugn hemmakväll blir det då jag har varit uppe i varv så in i Norden hela dan. Stressade upp mig.. kanske helt i onödan.. men det kändes som jag druckit minst en hel liter Red Bull Energidryck. Hjärtat gick på högvarv men nu har det saktat av och jag ska se vad tv:n har att erbjuda mig denna afton.

Trevlig helg på er. // Kram Christine


Jahapp

Torsdag..

Idag har allt gått på halvfart. Vaknade och kände mig krasslig av något slag. Men efter att jag fått frukost i mig och startat upp dagen.. gick den olustiga känslan bort.  :  )

Då denna torsdag inte har innehållit något speciellt spännande att skriva om.. blir därför bloggen väldigt kort. Har kommit in i en period av självgranskning vilket kan innebära både bra och mindre bra saker.

Ska se om jag ger mig ut och går här lite senare. För att röra på mig och för den friska luftens skull. Om inte annat brukar det vara rätt uppiggande för tänket att gå av sig då och då.  :  )

* * *

23:00

Vid sjutiden kom S och hennes R hem till mig.. ja deras lilla hund Ada kom hon med. De hade med sig varsin pizza som vi mumsade i oss i köket innan vi satt och prata framför tv:n medan ögonen följde ett tokigt program på burken.

Det är det där programet där amerikaner ska ta sig runt en hinderbana över och under saker. De slår sig och utsättas för en massa tester. Felix Herngren och han TV-recensenten.. just det hans Wiklund hter han är som pratare. Lite skoj var det allt att se deltagarna bli blöta och ramla ner från plattformer. Lättsamt nöje en helt vanlig torsdag kväll m.a.o. : )

Det var väldigt trevligt att få besök.. bara sådär. Hade de inte kommit hade jag garanterat legat på sofflocket och glott på tv.. på egen hand.. uttråkad och less. Men nu fick jag sällskap på soffan vilket gladde mitt gamla hjärta.  :  )

Hoppas ni får en trevlig kväll.  // Christine


Sol idag

Onsdag..

Nu har jag varit uppe sen 06:38.. varför kan man undra. Ja jag kanske ska ställa den frågan till min kropp och skalle som anser oss vara redo att börja dagen då. Ingen klocka har ringt upp oss.. ingen granne för oväsen så tidigt att jag inte kan fortsätta min skönhetssömn.. jag bara vaknar ändå.. som en gammal tant på sjuttio-någonting.  :  )

Nu ska jag gå ut i solen och söka efter sanningen.. för någonstans där ute måste den väl ändå finnas. För inte gör den det i någon av de lådor jag försöker ta tag i och tömma. Har fastnat i något slags segvakum där tiden bara rusar fram i blindo.. utan att jag får någonting vettigt gjort.
Foton tagna i Göteborgs Botaniska Trädgård våren 2009.


Visst gör jag saker och det är i stort sett ett hem igen.. men det saknas något ändå.. säkert massor. Just nu längtar jag bara ut till V-holm och ön utanför. Ska dit på lördag och hoppas det blir finväder så man kan ut och gå på grusvägarna som ringlar runt där.

* * *

21:02

På den tidiga efermiddan gick jag ut i solen och satte mig nere vid vattnet en bit bort från där jag bor. Till mitt sällskap hade jag A-M som även hon var promenad och kaffesugen. Vinden var mild och kluckandet under bryggan där vi satt.. kändes härligt somrigt.

Jag kommer sakta framåt här hemma men skulle gärna ha mer fart så jag blir helt klar nån gång. Men ingen idé att stressa upp sig här nu.. för det blir inte bättre av det och så kanske det går sönder saker på vägen. Så lugn och fin.. Verum Hälsofil.. allt blir bra till slut.. förr eller senare.. nu eller snart.  :  )

Hoppas ni får en fin onsdag med det ni hittar på. // Christine


Praktikplats sökes

Tisdag..

Idag var jag hos ABF och skapade en Handlingsplan med min handläggare jag nu har fått tilldelad. En himla trevlig tjej i min ålder. Jag satt väl där en timme och planerade min närmsta framtid.. fick idéer och tips av henne som förhoppningsvis leder till att snbbare hitta en trevlig arbetsplats att gå till.

Som rubriken lyder: Praktikplats sökes.. letar jag nu efter någon person.. för mig känd eller okänd som kan vara bron till att få in foten hos dennes arbetsgivare i tanken om att få praktisera där för ett par månader upp till ett halvår. Företaget betalar mig ingen lön.. och får inte heller något bidrag från någon Myndighet. Jag är alltså där på plats.. får handledning och blir insatt i de arbetsuppgifter som råder.. lär mig yrket och hjälper företaget med det man som anställd skall göra. Det låter väl som en bra idé..?   : )

Så du som läser detta.. antingen arbetar själv inom det ardministrativa eller har kontakter som gör det.. Pliiiiiis.. vill du vara så hjärtligt vänlig och luska lite om det finns en möjlighet för mig att få vara på denna arbetsplats du har i åtanke. Detta skulle nämligen hjälpa mig oerhört mycket i min väg tillbaka till arbetslunken.

Jag har ju massor av erfarenhet av försäljning.. men har känt en tid nu att jag vill prova på något nytt. i.o.f.s. har jag ju arbetat med kontorsjox innan.. men det var si så där 20 år sedan.. och mycket har hänt sedan dess.  :  )

Själva uppackningen har tappat fart och jag har massor kvar att göra. Det börjar sakta sjunka in i skallen nu vad som hänt sista tiden.. var jag är nu.. och vad jag måste ta tag i framöver. 

Jag passar på att njuta av utsikten här nedanför och över Bälstaån.. mot Bromma flygplats och in mot stan. Jag har verkligen trivts med vad jag ser utanför mina fönster men snart är det ett minne blott. Kommunen med en Byggherre har nämligen som plan att bygga sju bostadshus med SJU VÅNINGAR vardera.. alldeles intill vattnet. Jag bor ju som många av er vet på fjärde våningen av sex våningar totalt. Förvisso ligger min fastighet aningen högre upp än där de ska bygga. Men det kvittar. För när de väl satt spaden i marken inför alla dessa våningar kommer jag bara se rakt in i dessa höga hus avsedda för en viss typ av folk.

Får man verkligen göra så..? Jo.. det är just det dom får.. och det är det som gör mig och alla dom andra som satt sitt namn på Protestlistorna oroliga och förbannade. Om jag får använda mina egna ord skulle det låta så här:

- DET ÄR TAMEJFAN FÖRJÄVLIGT ATT FÖRSTÖRA ALLA VATTENDRAG MED NYBYGGDA BOSTADSHUS MED HÖGA PRISLAPPAR PÅ OCH BARA GJORDA FÖR DOM SOM HAR PENGAR.. ELLER BOR TVÅ I HUSHÅLLET.. OCH FÖR DOM SOM HAR PLÅNBOKEN ATT TRÄNGA SIG FÖRE OCH FÖRSTÖRA FÖR ANDRA SOM BOTT HÄR I MÅNGA MÅNGA ÅR SOM JAG SJÄLV GJORT OCH FLERA ANDRA ÄNNU LÄNGRE ÄN SÅ.. OCH FÅR SNART BYTA EN FIN SJÖUTSIKT MOT ATT STIRRA IN I BYGGNADER OCH ANDRAS JÄKLA FÖNSTER. FY FAN.. JAG HATAR SÅN HÄR JÄKLA SKITBYRÅKRATI.. ORÄTTVISOR.. SOM BARA RIKTAR SIG MOT DE MED STÅLAR.. DE SOM INGA HAR FÅR NÖJA SIG MED SMÅSMULORNA EFTER "DET RIKA FOLKETS FRAMFART"...!!!!!!!!


Nu ska jag fortsätta här så jag kommer framåt och blir klar någon gång. Nu ringde larmet på mobilen.. tvättid mellan 19-21.. så bäst sätta fart.  :  )

Hoppas ni haft en fin dag. Kram så länge  // Christine

5 kronors frukost på IKEA

Måndag..

Idag vaknade jag strax innan en elektriker skulle komma för att byta ut den trasiga takarmaturen i köket. Det blev lite mer jobb än han räknat med då den gamla lampan var med annat fäste.. så han fick joxa lite så den nya passade och täckte den omålade fläck i taket där den gamla lampan tidigare suttit. Men det blev bra till slut och nu sitter en mindre nättare lamphållare med lågenergi-mini-lysrör i taket.

När jag skulle göra mitt kaffe fick jag ett sms av K.. min gamla goda vän. Hon undrade om jag ville möta upp henne och lille A på IKEA i Barkarby.. vilket passade bra då jag ändå skulle dit idag. Vi gick runt där i varuhuset och pratade om ditten och datten och suktades att köpa både det ena och det andra. Nu höll jag mig i skinnet och packade endast ner två kastruller.. en draperiskena att ha bredvid sängen.. ett packet med 2-pack skärbrädor.. ett nytt påslakanset med superREApris och ett duschdraperi till badrummet. Så bara bra saker m.a.o.  :  )

Efter vi sagt hej då åkte jag hem till mig och plockade upp sakerna. Sen bestämde jag träff med A-M för att gå utmed vattnet in till stan.. S:t Eriksplan. Där köpte vi med oss varsin latte med muffin till.. gick tillbaka hemåt och satte oss på en bänk i solen nedanför Karl Bergs slott. Ankorna kom ända fram till våra fötter och hoppades få sig en smakbit av vårt bröd. Fiskarna.. troligvis mörtar.. låg alldels under den uppvärmda vattenytan där vattnet var som grundast.

Hem och åt pizzahalvan som var över från igår. Efter det målade jag på det första lagret av den vita färg jag ska lägga på mitt tv-bänk fynd. Nu i skrivandets stund är det tillräckligt torrt så jag ska lägga på det andra lagret och hoppas det räcker så. Annars blir det ett tredje lager också.  :  )

Nu började ett program på tv:n.. nytt för mig.. om killar och extrema utseendefixeringar eller något liknande.. på 3:an. Kanske skulle kika på vad det kan erbjuda medan jag håller penseln i ena handen.. och den andra på fjärrkontrollen.  :  )

Hoppas ni fått en bra start på denna vecka.

Första natten på egen hand

Söndag..

Idag har jag kört hem det sista av sakerna jag hade kvar hos min styvfar. Åkte därifrån runt halv elva och hem mot Sundbyberg. Solen sken.. temperaturen var hög.. tömningen av bilen gick lika fort som det tog att fylla den.

Sen var det bara till att sätta igång med allt som ska upp och in på sina ställen. Fy vad saker jag har.. och ändå kastade jag massor innan jag flyttade ner.. och har även gett bort saker. Plockandet fortsätter imorn och det kan även bli en följetong på tisdag om jag inte håller uppe farten.


Söta V..

Idag har jag ställt möblerna där de ska stå. Gjorde ett fynd i närheten av min styvfar.. ett Loppisställe jag åkt förbi många gånger men aldrig gått in på. Där hittade jag ett litet bord ca B60xD35xH33.. lackad fanér och med hylla undertill. Små nätta ben.. och 90 kr kostade det. Jag slog till och ska måla det vitt och ha det som TV-bord.. och så kan jag ha grejor under eller ställa dit min VHS-spelare bara för att chocka mina gäster över en sådan gammal antik sak.  :  )

Imorn ska jag plocka upp mormor och morfars gamla matbord med tillhörande stolar till från källarförrådet. Det blir fint att ha i köket.. annars har jag också mitt barbord i ek med barstolar i svart skinn och rostfria ben till. Ska känna av och se vilket som blir bäst.


Charmige M..

Imorn ska jag åka till IKEA i Barkarby för att köpa madrasskydd.. sängskydd.. draperiskena att ha bredvid sängen.. gardiner/draperier om jag hittar några.. duschdraperi.. kastruller då mina gamla hade över 20 år på nacken och börjat tappa teflonbeläggningen. Sen ska jag hålla hårt i slantarna då det kan dröja innan ersättning/lön kommer in på kontot och hyran och annat ska betalas innan dess.

Jag gjorde ett till fynd idag.. på ÖB.. då jag hittade en microvågsugn i silverfärg för 595 kr. Jag ville inte lägga mer pengar på en sån maskin och hoppas nu att den är lika bra som den var snygg att se på.  :  )

Sitter nu i soffa och ser på tv:n. Får nästan plocka fram kikaren då den är av den gamla sorten och endast 25 tum stor. Men den får duga tills vidare. När denna sagt Tack och nu får det räcka.. då blir det väl en plattis som alla andra har i sina hem nu för tiden.

Känner av lite av ensamhushållskänslan som infunnit sig nu på eftermiddan. Jag har ju inte sovit ensam på över ett år.. och nu är det då dags. Hade varit skönt att ha haft Flurr som sällskap här i början.. men nu är det ju som det är. Bara till att bita ihop tills allt känns normalt igen.

Hoppas ni haft en fin helg med det ni hittat på. Sov gott sen.  // ChristineOj oj oj.. trött nu men fasiken vad snygg soffan är

Lördag..

Idag ringde klockan vid 08:00. Upp.. åt frukost.. pratade lite med styvpappsen och C vid matbordet.. fick sms av P som sa de var redo för avfärd mot Västerås.. så jag satte mig i bilen strax efter och hämtade upp dom vid Globen där de bor och därefter fortsatte färden mot nordväst.

Väl framme reagerade P och A som jag väntat.. de blev som eld och lågor över Nordiks utbud.. och deras priser. De gick runt och tittade på sortimentet och så plötsligt utbrister P högt.. - Den här soffan ska jag ha.. så är det bara!

Jag kan inte fatta hur det är möjligt.. men de har ett sånt brett utbud av soffor och annat.. designen är bara såååå snygg.. allt från mindre soffor som alla ångar av 2009.. och så finns det allt därimellan och upp till gigantiska hörn+divan-soffor. Man har 300 tyger att välja på.. priserna är oförskämt låga om man jämför med t.ex. Länna Möbler som lätt kan ta 40 000 kr för en soffa utan att skämmas.

Nordiks soffor av modell tresits med divan ligger som min då på 7 000 kr och upp till 10 000 kr.. men visst finns det aningen dyrare soffor med. Men de flesta modellerna hamnar där emellan.. och jag tycker själv man får väldigt mycket soffa för pengarna. Synd bara att butiken ligger så långt bort.. för man vill kanske inte gör en tre-timmars-tur bara för att småkika lite.Biopappa G kom dit med släpkärran han haft uppe på landet. Jag fick hjälp med att kroka på den på min styvpappas bil istället.. vi fick soffan som levererades i två delar (divandelen för sig och soffdelen för sig) av en av killarna som jobbade idag. P och pappa lassade på den på släpet.. vi kramade om varandra.. pappa och jag.. sen körde han iväg upp till landstället igen. P.. A och jag var nu hungriga så det blev en snabblunch på MAX i Västerås. När sista tuggan var nere satte vi oss i bilen igen för att köra hem mitt "fynd".

Väl hemma i Sumpan lyfte jag och P upp den till mig. Klockan var nu runt 14:30 så vi bestämde oss för att köra bort till café Sjöstugan vid Brunnsviken och köpa oss varsin nybakad vaniljbulle och Rättvisemärkt kaffe till. De hade öppet till 16:00 idag så det skulle vi hinna med utan problem. Där satt vi i solen vid ett av borden i caféets trädgård.. koppen var varm av dess innehåll.. bullen kom direkt från plåten så ni  kan förstå att det smakade smaskens.  : )

Jag ringde styvpappsen där vi satt och hade det bra.. frågade om jag kunde låna bilen lite till och köra över det mesta av mina saker när jag ändå hade tillgång till ett bra släp med kåpa.. och visst kunde jag det. P och A erbjöd sig att hjälpa till med även detta så vi satte av hem till pappa K och fyllde släpet helt och hållet. Efter det körde vi över med allt till Sumpan igen och lyfte snabbt upp allt till lägenheten. Fy tusan vad vi slet.. jag var alldeles varm i kläderna när sista Pack-påsen ställdes in på köksgolvet.  :  )

När vi kånkat klart körde jag hem P och A till sig och tackade ödmjukast för deras stora insats och hjälp idag. Räddande änglar som avsatte en hel lördag på att hjälpa mig komma tillbaka till lägenheten och få ordning på allt igen. STORT tack till er båda.. ni är guld värda att ha som vänner.  :  )När jag vinkat av dom körde jag hem till min Biopappa i jakobsberg. Ingen av dom var hemma då de är uppe på landet i Fagersta. Men varför jag åkte dit var för att lämna deras släpkärra där.. vilket jag också gjorde. Sen en snabbis förbi Sumpan igen och kollade in allt.. kände in atmosfären.. eller känslan rättare sagt.

Nu när allt är återställt igen känns det som jag kan fortsätta framåt.. istället för att stå och stampa på samma ruta om och om igen. Det är ju en slags prosess det där med att dela på sig och flytta från tryggheten i att vara två och sina drömmar. Man kan inte bara tänka om som ett fiskstim som ändrar riktning bara sådär. Jag har ju haft en kurs inställd ett bra tag nu.. och sen huxflux ska jag nu skissa upp en ny väg jag ska börja gå på. Men.. allt har sin mening.. och allt tar sin tid.

När jag låst lägenhetsdörren bakom mig körde jag hem till min styvpappa igen. Jag frågade om jag kunde sova hos dom en sista natt då jag inte har något framme i lägenheten ännu. Allt är ju fortfarande nedpackat och det är sånt jag ska börja med imorn tänkte jag. Och istället för att sova i en rörig lägenhet och utan något att äta imorgon bitti.. sover jag här och kan äta frukost i lugn och ro innan jag städar av här.. packar min bil med det sista och sedan kör hem till mitt och öppnar upp lådorna från mitt gamla hem igen.  :  )

Just det.. måste bara berätta om vilket mottagande jag fick av grannarna när de såg mig där vid huset. Först var det två medelålders kvinnor som kom och kramade om mig och frågande vad jag gjorde där. Engelsmannen i lägenheten ovan min hade sett min bild häromdagen och välkomnade mig hem igen. Paret som bor på samma plan som mig har fått tillökning och sa även de att jag var varmt välkommen hem till huset igen.. och även att komma förbi och säga hej till deras lille son (deras första) på 4 månader.Igår träffade jag på ytterligare fyra grannar som de också hejade och frågade frågvist vad jag gjorde där.. flyttade ut resten eller flyttade hem igen???? När läget är som det är betyder detta oerhört mycket för mig.. även om de "bara" är mina grannar i huset så gjorde deras gester det lättare att komma tillbaka till det som var då.. och inte menat att vara nu. Men efter detta känns det inte så tungt att återvända till min gata.. även om jag inte hade som plan att göra det igen.

Nu är tänderna borstade och jag har gått upp på kammaren för att bara skriva av mig här och sedan släcka lampan för natten. De två senaste dagarna har varit hektiska och idag har jag haft sån muskelvärk i benen och skinkorna.. främst den högra (fråga mig inte varför). Detta har kommit efter allt upp och nedklättrande på stegen efter gårdagens tapetsering. Aj aj.. men då har jag iaf kvar lite muskler i kroppen.. då de känns av idag menar jag. Dom säger bara till mig att jag borde tränad lite oftare.  :  )

Hoppas ni haft en fin helg så här långt. Sov så gott och hoppas morgondagen bjuder er på trevliga upplevelser. Kram och på återhörande  // Christine


Om jag somnar snabbare.. blir det morgon fortare då..?

Fredag..

Har just kommit hem från bio.. såg filmen där Pitt tog ihjäl massa nazister.. Inglourious Basterds. Betyg..  hmmm.. nja.. mjo.. det svävar mellan en 2:a och en 4:a faktiskt. Den hade sina stunder då det var klockrena repliker.. och Judejägarn.. han var en riktigt otäck typ gestaltad.

Ni vet somliga människor kan vara så där lismande.. inställsamma.. falskt vänliga.. och sen bara ändras allt i ett naffs. Man vet om att han är ond.. pga smeknamnet menar jag.. så man bara väntar på att han ska slå till. Han är nämligen så snäll och artig på ytan så vilken förälder som helst skulle gifta bort sin dotter med honom. Usch och fy.. den gubben tyckte jag inte alls om.. men väldigt bra spelad av skådisen.

Nu var ju detta inte en actionrulle på det viset att det var hemskheter hela tiden.. utan det var dialoger mellan folk och sånt.. och så lite pang pang emellanåt. Jag kan faktiskt inte säga om den var sevärd eller om ni lika gärna kan spara de 110 kronor biljetten kostade.

Idag fick jag ett telefonsamtal som gjorde mig glad. Skönt att höra rösten igen.

Då jag var dålig på att äta av de popcorn jag köpt på bion.. Sickla SF.. tog jag med mig lådan hem.. snålt va.. :  ) De går ju att tugga på även imorn och så snasksugna som styvpappa och hans C är.. tror inte jag de säger något illa när de ser dom imorn.

Ja imorn ja.. då ska jag hämta upp min vän P och hans A innan vi fortsätter upp till Västerås för att hämta hem soffan. Efter det ska jag bjussa dom på fika vid café Sjöstugan då P tycker om att gå dit. Tror A blev förtjust i det stället också när vi visade det för henne härom helgen.

Resten av helgen ska jag flytta över mina saker från styvpappa och hem till mig. Och även tömma förrådet hemma i källaren på alla saker som står inknuffade där. Så det blir en himla massa kånka och släpandes på saker. Fylla alla köksskåpen och sortera skor och kläder där de ska vara. Så m.a.o. finns det att göra.  :  )

Hoppas ni haft en fin vecka så här långt.. och att ni får en tillika trevlig helg. Kram och på återhörande  // Christine


Tripp trapp trull

Tisdag.. Onsdag.. Tordag..

Dessa dagar har mest gått i tankar om lägenheten och det som behöver göras innan jag vill flytta in igen.

Solen har lyst upp hela himlen.. vinden har varit ljummen och go.. sängen från Kungsängen levereras fredag morgon och soffan.. den efterlängtade och underbara soffan från Nordik.. skall hämtas hem på lördag förmiddag.

Till hjälp får jag biopappa Gs släpkärra som han kör ner från Fagersta där han håller till på landstället deras. Och i bilen (styvpappa Ks med dragkrok) får jag sällskap av min vän P och hans hjärtegull A.

Min biopappa och jag stämmer träff i Västerås som riktiga gangsters i en PangPang-film.. jag tar emot släpvagnen.. kopplar på den på styvpappas bil.. lassar släpet med min nya soffa.. och sen försvinner jag, P och A fort iväg ifrån brottsplatsen och kör ner till storstan igen. Bioppa åker tillbaka till landstället för att senare se på bilrallyt som kommer hållas på vägarna vid lantstället.  :  )

De är snälla.. allihop.. som hjälper mig med detta. När vi är klara och lämnat släpkärran hos min biopappas käresta.. ska jag bjuda P och A på en smarrig lunchfika vid Café Sjöstugan intill Brunnsviken.

Helgen lär gå åt till att flytta in mina saker igen.. upp från källarförådet och över från styvpappas hem och in till mitt. Jag längtar verkligen efter att få komma hem igen. Att allt runtomkring saktar ner och jag kan börja fokusera på att finna mig en nya arbetsplats att gå till var dag. Det är vad jag längtar efter och ser fram emot just nu.

De närmsta får ju mer detaljer än såhär.. men efter allt som hänt väljer jag att hålla mig lite vid ytan hädanefter. Trot eller ej.. men möblerna ovan är från ELLOS.. det kunde man inte tro va.  :  )
Funderar på det runda i Ek till stora rummet.. och sen behöver jag en snygg tv-bänk. Tyck gärna till och säg vad ni känner för dessa.

Kram och på återhörande  // Christine


Karma.. vet folk vad det är..?

Måndag..

Dagens blogg blir kort.. slutar strax efter den börjat.

Jag känner mig så jäkla besviken över hur lågt en person verkligen kan sjunka. Låtsas som det regnar och totalt förnekar det som hänt. Sen att personen verkligen tror att sina lögner kommer gå hem. Allt är ju uppenbart.. jag är inte blind för faen..!

Det hade varit mer rätt att som vuxen individ stå för sina handlingar och återställa det som är förstört. Som vanligt hederligt folk annars hade gjort.

Jag skulle bandat samtalet då många anklagelser sades om att det var jag själv som hade förstört allt och att jag bara vill få honom att betala för det. Vilken jävla idiot.. blundar för sina egna fel och brister.

Karma... Jag säger bara.. som man bäddar får man ligga. Skitsnacket.. lögnerna.. lägga över skulden på mig och bryta överenskommelser på rad.. det kommer återbetala sig här framöver.. Garanterat.

Efter den här pärsen kommer jag inte längre ta folk för vilka de säger att de är. För varför gå runt och tro gott om folk.. när de visar sig vara allt annat än snälla.

Jag har svårt att finna de ord jag letar efter ikväll. Dessutom är denna blogg för "öppen" och kan läsas av vem som helst. Jag kan inte skriva fritt från hjärtat som jag ibland önskar att jag kunde göra.

Återkommer när jag har något mer upplyftande att skriva.


Kram så länge  // Christine

 


Katastrofläge

Söndag..

Usch.. idag gillar inte jag alls att vara Jag.

Jag har iofs haft en fin dag med E som följt med mig runt mellan olika affärer som säljer tapet. Jag hittade en på Fridells men den var för dyr.. 449 kr rullen och jag behöver 7 st så det räcker till stora rummet. Visst.. som både E och jag sa.. hade man haft en inkomst och pengar på banken då hade jag tagit den ändå.. för den var så himla snygg och skulle passa fint i lägenheten med möblerna som kommer finnas där. Men så uttorkad som min börs just nu är.. så är det bara att glömma den här typen av väggdekor.  :  )

MEN.. det är inte på grund av dyra och fina tapeter jag känner mig totalt slut nu när jag sitter och knapprar vid datorn.. utan det beror på att idag hade jag tillgång till att komma in i mitt gamla hem och se hur den verkligen ser ut efter utlånet. Jag trodde inte mina ögon och det var faen inte kul att skriva upp sak efter sak som var trasig.. eller fattades. VAD FAN ÄR DET MED FOLK...!!!!!!!

Här lånar jag ut mitt hem för att provbo i Göteborg. Jag väljer en person som jag tror blir en trygg och bra affär. Jag tror gott om folk.. det har jag alltid gjort.. och kommer förmodligen fortsätta med det tills jag blir en gammal jävla bitter käring (av alla människors sätt och attityd) och trillar av pinn.

Jag har aldrig hängt ut någon människa med fullständigt namn eller bild och pratat osanning om denne. Detta kommer jag ALDRIG heller börja med för det är ingenting man gör mot någon annan. Men jag är så jäkla besviken och förbannad över hur man kan bete sig och tro i sin lilla värld att det man gjort inte kommer att uppdagas. Jag har ju för fan bott i lägenheten så visst fan ser jag det som inte är som det var när jag flyttade ur den för ett år sen.Nu måste jag ta kontakt med fastighetsägaren och meddela dom om de skador som är på själva lägenhetens inventarier. Skit samma om en vas hade åkt i golvet.. skit samma om en gardin brunnit upp.. MEN att göra åverkan på lägenhetns fasta inventarier.. som jag som kontraktsinnehavare är skyldig att vara rädd om gentemot Fastighetsägaren.. det är under alla jäkla kritik som går att få..!!

Nu väntar massa jäkla telefonsamtal för att få alla sakerna lagade.. utbytta.. och jag gillar verkligen inte att behöva städa upp efter andra. Jag ansvarar för mina egna handlingar och sätt.. men att behöva börja om med min omstart.. som bara den är ett jävla gissel.. och sen det här upp på det.. det är mer än jag tycker är hanterbart just nu.

Nää.. aldrig mer att jag kommer låna ut saker till folk.. No fucking way. Ska de ha saker får de faen köpa eget eller låna av någon annan som inte bryr sig om sakerna går sönder eller inte.

Som tur var hann E och jag med att åka till Café Sjöstugan.. hennes första besök där.. och mumsa i oss varsin ägg och kaviarmacka.. vaniljbulle och Rättvisemärkt kaffe till. Detta gjorde att dagen inte blev helt mörk utan lite trevlig också.  :  )


// Christine


Natti natt

Lördag..

Så har klockan passerat ett på natten till söndag. Ja.. egentligen är det ju redan söndag men då jag inte gått och lagt mig ännu.. så anser iaf jag att det fortfarande är lördag.  :  )

Idag har det varit en lång och faktiskt riktigt trevlig dag med massa saker som hänt. Först körde jag in till Söder och fick min "gratis"-klippning. Det blev kanon enligt E som jag senare träffade. Jag blir aldrig nöjd direkt efter själva klippet.. utan måste tvätta ur det och låta det självtorka. Först då kan jag se om jag är nöjd.. ja om det blev som jag hoppats på vill säga.  :  )

När jag klev ut ur frisörsalongen och stod på Götgatan.. tog jag upp telefonen och ringde min vän P som är nere i stan denna helg. De satt i bilen.. och var på väg mot Söder de med. Vi stämde träff på Wurm.. ett bra fik nere vid Bergsundsstrand. När jag kommit fram och hittat en parkeringsplats hittade jag dom sitta i solen vid ett av uteborden. Latte och smörgåsar var redan beställda så det var bara till att slå sig ned och njuta av koppen.. mackan.. och en god lunchfika i trevligt sällskap.

När lilltösen börjat bli uttråkad av att sitta och höra oss babbla lättade vi på oss och åkte åt varsitt håll. Jag styrde min bil mot E som jag skulle hem till. Hemma hos henne pratade vi bort en låååång stund.. fikade.. och senare gick iväg och köpte hem pizza till oss. Den var faktiskt riktigt god.. parmaskinka.. ruccola.. färska tomater.. soltorkade sådana också.. mozzarella ost.. ja den smakade nästan lika gott som den vedugnsbakade jag åt med S och gänget vid Majorna nere i Göteborg.När klockan närmade sig sju körde vi in till stan för att gå på Engelen. Vi klev in i en nästan tom lokal.. men det var bara skönt för då kunde vi höra vad den andra sa. Vi satte oss i ett av båsen och drack det vi hade framför oss. Jag hade köpt en Burn Energidryck (chaufför för kvällen) och E hade en sån där fruktig alkoläsk.. nästan som Fanta men med lite fart i.  :  )

Sen började folk välla in i lokalen inför de två band som skulle spela där ikväll. Tror det ena bandet heter Big Fun.. spelade rockcovers.. och bandet som spela en trappa ner var mer åt jazzhållet. Så när det var paus på övervåningen gick vi ner och hörde det mer åldriga bandet spela lite lugnare musik. Båda var riktigt bra. Hör jag dom igen lär jag inte bli besviken om jag så säger.

Kul att titta på folk och ibland får jag allt anstränga mig för att inte tänka för knepiga tankar om hur somliga människor egentligen tänkte när de valde kvällens Out-fit. Men å andra sidan är det rätt skönt med folk som inte bryr sig om vad andra tycker.. eller att de ger sig tusan på att hålla fast vid deras egna personliga stil.  : )

När klockan närmade sig tolv kände vi att nu får det räcka med både sociala och musikaliska intryck.. så vi gick tillbaka till där bilen stod parkerad på Hornsgatan. Väldans skönt att bara behöva gå fem tio minuter och sen sätta sig i Bettan (bilen) och slippa trängsel på T-banan eller vänta på en taxi som aldrig kommer.Jag hade ta mig tusan lika skoj med två Burn i kroppen som om jag hade druckit två drinkar ikväll. Och vilket som är minst nyttigt för mun och kropp låter jag vara osagt. Båda har ju sina för och nackdelar.  :  )

Just det.. glömde nästan bort. Jag fick ett sms när jag var där på Engelen. Det var minstingen T som hörde av sig. Vi pratade en kortis och jag fick reda på att hon nu hittat bra avgångar med tåget för Höstlovsveckan vi hoppas hon kan komma hit upp på. Bra priser och bra tider tyckte iaf vi två. Hon ska prata med mor och far och se att allt blir ok. Vore himla mysigt om hon kom upp. De andra är ju välkomna de med.. och det har jag sagt åt dom.

Imorn söndag ska jag köra hem till lägenheten och se om den har tömts som jag hoppas på. Jag ska se vad som måste åtgärdas i den och därefter flänga runt och se vad jag hittar för tapeter i vettig prisklass. Jag har egentligen ingen lust alls att ställa mig och fixa till den igen.. men måste tyvärr göra detta ändå. Så helgens sista dag blir full av fix och letande efter material för detta.

Nu är det dags att sova för ögonen har nästan slagit igen helt och hållet nu. Magen kurrar av hunger men jag ids inte gå  ner och ta mig något att äta. Kanske dumt.. det visar sig om inte annat imorn när jag vaknat.

Hoppas ni haft en fin lördag. Kramar från mig. // Christine


Härlig familjedag ute på ön

Fredag..

Idag ringde jag mamsen och kollade upp vad hon skulle göra med denna dag. Ingenting speciellt visade det sig.. jo det fanns ju en del saker att göra.. men ett besök av mig var så mycket roligare.. så sakerna lades på hyllan för någon dag.  :  )

Väl ute på ön svängde jag mot lillsyrran och hennes sambo och tvillingarna förstås. Mamma och jag skulle åka dit och ta hand om vilddjuren medan deras far och farfar fixade med hus och tomt. Vid tre kom syrran hem och avlastade oss från en för tidig död. Oj vad de springer omkring och babblar i ett. Man fattar hälften men de är ovanligt kloka för sin ringa ålder. Bästa killarna i stan.. söta.. glada och ena riktiga busfrön.

Idag lärde jag dom att pussas. Bara jag sa Puss Puss Puss och smackade med munnen.. härmade de mig och omfamnade sin bror och gav varandra en riktig långtradare till kyss. De är för härliga.  : ) Sen har M lärt sig att göra blåsfisken.. ni vet man blåser upp munnen mot en glasruta och trycker näsan på sned. Detta tycker han är jättekul och gör sin egen variant av den. Han pussar nämligen rutan så det riktigt skvätter om det.  :  )

Vi tre plus barnen promenerade hem till storsyrran efter att vi hämtat lillsyrrans häst i hagen. Hästen blev snabbt omhändertagen och omplåstrad i stallgången för de insektsbett hon dragit på sig. När hästen var tillbaka i hagen fortsatte vi då hem till storsyrran och hennes familj. Bara största tösen E var där men skulle just iväg med kompisar. Vi vände därför tillbaka mot lillsyrrans hus och sen körde mamma och jag hem till henne. Där blev jag bjuden på husesyn och middag.. Stekt kycklingfilé med taggsvampssås och potäter till.. mumsfillibabba. :  )

Efter middagen åkte vi tillbaka till storsyrran med familj.. sambon P.. döttrarna E och E och så sambons son J. Där bjöds vi på kaffe och vin. Mamma fick både och medan jag nöjde mig med en kopp kaffe då jag skulle köra hem senare på kvällen.

Kul att träffa storsyrrans flickor igen.. E och E. De har växt så det knakar och nu när jag är tillbaka i stan igen ska jag banne mig se till att åka ut dit varannan helg så jag kan ta igen lite tid med dom. Ska lära dom massor av bus och trix.. skaffa en hemlig klubb med dom som inte deras mor eller mormor vet något om. Är man medlem i den får man prata om vad man vill.. man får tycka vad man vill.. lära sig bygga trädkojor och palla frukt. Allt detta utan att någon annan får reda på det.  :  )

När klockan blivit närmare halv elva på kvällen körde jag hem mamsen till hennes hus och släpte av henne där. Därefter fortsatte jag mot färjeläget och inväntade båten som tog mig över till V-holm. Mörkret hade ju för länge sen lagt sig och det är verkligen något visst med att köra bil på sena kvällen.. om man är pigg i ögonen.. bra musik på bilstereon.. få bilar på vägarna.. och sedan gasen i botten.. Oiiiiiiiii.  :  )

När jag kom hem informerade jag pappsen och C om vad som hänt och sagts idag.. och det finns massor att berätta om. Mest var det om småpojkarnas bus och utveckling sen sist. Jag måste köpa en kamera så snart jag kan.. för varje gång jag träffar dom gör de något nytt jag skulle vilja föreviga i ett fotografi.

Nää.. nu är det dags att sussa. Hoppas ni haft en mysig fredag och får en finfin helg. Jag ska imorn in till frissan och få en "gratis"-klippning. Varför den inte kostar något är för att jag samlat på mig stämplar på ett kort man får varje gång man klipper sig hos min gamla frisör. Jag sparade kortet när jag flyttade från stan.. och tänker då imorn inkassera min Fria hårredusering.  :  )

Efter det ska jag hem till E jag känner från Optikersvängen. Vi ska äta mat ihop och senare åka in till stan och gå på klubb.. lyssna på Liveband som ska spela där. Hoppas det blir en trevlig kväll med bra musik och inte för många alkoholpåverkade gäster i lokalen.  :  )

// Sov så gott och kram.. Christine


Promenad i solen.. och varma mackor till lunch

Torsdag..

En vän till mig skrev detta på sin sida på Facebook idag.. "Livet blir aldrig som man tänkt sig! Eller blev det just så som man aldrig tänkt det skulle bli??"

Jag ville peppa henne och skrev därför ner några fraser som kanske kunde få Dagens Tanke på FB att vända sig till något mer Nu jäklar anamma och hopp om livet i stort.  :  )

"Det blir inte roligare än vad man gör det till"
..dvs se till att ha trevliga och snälla personer omkring dig och hitta på saker att göra som får dig glad.

"Se till att fånga dagen på egen hand.. för ingen annan lär göra det åt dig"
.. dvs man kan inte förlita sig på att någon annan gör dagen trevlig för en. Vill man få en fin dag att minnas måste man själv jobba på det.

"Bara du själv kan ta dig ur en jobbig situation.. men flera kan hjälpa till att du hamnar där"
.. dvs bara du själv kan ta dig ur en jobbig situation.. som depression.. arbetslöshet.. ensamhet.. alkoholproblem.. spelberoende.. osv. Alla andra runtomkring kan peppa.. ge råd och försöka med det dom kan erbjuda.. men lösningen ligger ALLTID hos dig. Vill eller orkar du själv inte ta tag i det som inte känns bra.. kommer det heller aldrig kunna bli någon förändring.

Nu ska jag borsta tänderna och göra mig iordning för dagens promenad.. idag med E. Det lär bli en lugn sådan då jag har blivit Däbbd i däsan.. och då är det nog bäst att jag tar det fint så inte förkylningen bryter ut mer än det lilla som nu är.

Hoppas ni får en fin torsdag med det ni hittar på. Ta det lugnt i trafiken för det finns ju bilgalningar överallt.. tyvärr.


Kramar och på återhörande  // Christine
Jag går dit mina fötter leder mig

Onsdag..

Katten purrar tätt intill
Reklamen på TV ger mig ingenting
Solen värmer upp altangolvet utanför
Tänk om man hade ett jobb ändå

Somliga kan njuta av ledighet en helt vanlig dag
Även om de varit lediga nog så länge nu
Jag får istället panik över att känna att något saknas
Tänk om man hade ett jobb ändå

Vinden får trädtopparna att dansa lätt idag
Likt rumba rör de sig runt och runt igen
Svallande rörelser som höften på en dansös
Tänk om man hade ett jobb ändå

Grannens slit med sågen hörs in genom dörren som står på glänt
Undra om jag ska ta ut cykeln på en tur
Bra att röra på sig och inte sitta still
Tänk om man hade ett jobb ändå

Hösten leder till värmeljus och säsongstart av TV-serier var dag
Alltid bjuds man på nya karaktärer att lära känna
Magen känns aningen orolig idag
Tänk om man hade ett jobb ändå

Förhoppningsvis får jag kliva in i mitt hem på söndag
Bara allt görs i den takt det ska
Vad väntar mig sedan och vad händer då
Tänk om man hade ett jobb ändå

* * *

16:48
Idag har jag skickat in 7 jobbansökningar. Hoppas någon av dom nappar.  :  )

* * *
20:35
Nu kom den åttonde iväg också.. :  )


// Kram ChristineIdolstart idag

Tisdag..

Lyssnar just nu med ett öra och tittar med ett öga på säsongstart av IDOL 2009. Som vanligt innehåller det både örongodis och öronkaos.  :  )Återkommer snart med fortsättningen av dagens tankar och händelser.  :  )

21:30 
Nu var första avsnittet över och det är faktiskt riktigt underhållande att se de folk som vågar sig ut i TV-världen.. att visas upp utan retucheringspenselns censurerande drag. Jag blir lika fascinerad varje gång jag ser en person med en klädsel som bara den får en att fundera på om de verkligen tänkte helt rätt i valet de gjorde hemma i garderoben.

När de sedan öppnar munnen sitter man.. som juryn.. som en holk där fågelungar stora som ugglor kan flygga in och ut. Deltagarna måste besitta en enorm självkänsla och förtroende att de verkligen skulle kunna bana väg rakt in i åhörarnas hjärtan. Hade jag bara en gnutta av deras självkänsla skulle jag inte vara där jag nu befinner mig.  :  )

Idag har varit en riktig slödag då jag mest klappat katten så att hon purrat och kurrat i högan sky. Läst tidningar på soffan och jobbannonser på datorn. Jag gillar inte när jag geggar ihop mig och blir till en riktig slöboll. Det är slöseri med tid.. och energi. För bara man sätter fart och gör någonting.. vad som helst egentligen.. ja då blir man ju piggare i både knoppen.. och kroppen.. och orkar ta tag i sakerna sen.

Det enda jag tänker på nu.. dagarna i ända.. är att få komma hem till mitt gamla hem. Att kolla igenom vad som behöver göras iordning och fixas till. När allt ser bra ut vänta med spänning på soffans och även sängens ankomst. Det blir nog finfint där hemma när jag är klar med det jag behöver göra. Jag hoppas soffan gör sig bra där i vardagsrummet och att den inte blir "för stor".. men jag tror den kommer sitta som en smäck.. om man nu kan använda det uttrycket för en möbel. 

Vädret ska vara fint iaf fram till helgen. Runt 20 grader och soligt med lite moln. Så det vankas m.a.o. fina höstdagar framöver.. som gjorda för långa promenader i sällskap av goda vänner.  :  )

På lördag.. bara E och jag håller oss fria från förkylningar och svininfluensan.. så ska vi gå och lyssna på några LIVE-band som då spelar på Engelen. Ska bli skoj att komma ut och lufta sig för en kväll. Ja nu blir det väl inte så mycket friskluft där inne i lokalerna.. menar istället att ge sig ut på stan och se på folk. Sånt jag egentligen inte är så pigg på om det blir i sammanhang där jag känner mig totalt felplacerad och vilsen. Men på en avslappnad plats.. någon gång om året.. det duger gott åt mig.  :  )

Nu ska jag gå och se vad TV:n har att erbjuda denna afton. Just det.. idag fick jag kontakt med en gammal barndomsvän.. A.. och även hennes mamma M. Kul.. jag fick frågan om jag hade vägarna förbi någon dag framöver.. och det kommer jag ju givetvis se till att jag kommer få.  :  )

Sov gott sen när det blir dags för det.  // Kram Christine


Fynd på SIBA

Måndag..

Idag körde jag bort till E och vi gick en sväng bort mot Flatenbadet och dess kollonilotter som ligger där intill. Fin höstdag med sol och lagom varmt i luften. Gick in mina nya höstkängor jag passade på att köpa på Åhlens innan jag slutade där. Fick också hjälp av skräddaren där i huset för att sy in skaften då mina ben är så smala och klena att stövlars skaft alltid har en förmåga att vara för stora.. eller vida rättare sagt.  :  )

Snyggt blev det iaf efter att skräddaren tagit bort lite av lädret och sedan sytt ihop allt igen. Skräddarsydda skor känns ganska lyxigt. Alla har vi ju vår egen uppfattning om vad som är lyxigt och inte.. det här är min.  :  )

När vi gått klart rundan gick vi hem till E som bjöd på lunch. Efter att klockan slagit två kom hennes söta lille son hem från skolan. Han går i årskurs fyra och har massor av läxor att göra i veckan. Efter att jag och E hade umgåtts klart körde jag hemåt mot Kolartorp igen.

På vägen dit passerar jag Länna butiksområde. Jag svängde av där för att se vad teknikbutikerna hade för utbud av datorväskor. I de tre första affärerna fanns inget jag fastnade för. I den fjärde fanns en snygg.. signalröd GOLLA-väska med blommor på.. men den kändes för stor.. och kostade även lite för mycket.. 599 kr.. för att lägga på en dataväska. 

Jag lämnade därför Lännaområdet och begav mig mot SIBA i Haninge som ligger alldeles nära styvpappsen. Där fanns det förvånansvärt många dataväskor att välja bland. Rekommenderas för den som letar efter såna just nu. 
Det fanns enkla svarta "gubb"-väskor för runt 200 kr och uppåt. Det fanns de trendiga GOLLA-väskorna med färg och mönster.. och så fanns det den jag valde till slut. En Samsonite-väska som var så ruggigt snyggt designad och alldeles precis lagom i storlek.

Den hade kostat 1190 kr.. det fanns ingen prislapp på den och enligt föräljaren som tittade efter i datorn hade den kostat så. Det fanns nämligen en annan datorväska i affären av samma märke och i en liknande modell för det priset.. så det kan ju stämma då med Ordinarie priset. Nu var den i.a.f. nedsatt till 399 kr p.g.a. några repor på framsidan. Detta var det sista exet och innefodret var som en skummadrass för att skydda datorn för eventuella skador.. m.a.o. bästa möjliga väskan för en Laptop.

Priset och designen gjorde att jag slog till utan att tveka. Man får precis plats med en 15,4 tums storlek på datorn.. så den är verkligen nätt och smidig. Snygga bekväma handtag och så en axelrem med vaddering fanns att kroka på den om man så vill.. ja ni kan själva se hur den ser ut här under.  :  )


Samsonite - Hardshell EVA Laptop Pillow


Efter att jag betalat mitt fynd på SIBA satte jag mig i bilen igen och körde hem till huset.. katten Missan och co.

Nu ska jag gå ut och se hur det går för K och C när de planterar ner de buskar C köpte igår hos blomstervaruhuset Zeta. Tror de skulle ha några Humle som insynsskydd mot grannarna.. och sen några andra buskar för att fylla ut tomten med lite grönt.

Hoppas ni haft en bra start på denna vecka. Kram och på återhörande  // Christine
 


Hundstallet och Kafé Sjöstugan

Söndag..

Idag plockade jag upp S vid Gullmarsplan.. sen körde vi bara över till andra sidan Nynäsvägen och plockade upp P och A som stod ute vid vägen och väntade på oss. När alla satt i bilen och säkerhetsbältena fästs bar det iväg mot Åkeshov och Hund Stallet som hade öppet hus där idag.

Fy tusan vad mycket folk.. det gick ju knappt att komma fram. Utanför huset fanns en klapphörna med 9 veckor gamla Chiuauavalpar i olika färger. Ni kan tro att de yngre besökarna satt som klistrade utanför inhängnaden de befann sig i. Folk hade med sig förredetta hemlösa hundar som nu återsåg sitt gamla tillfälliga hem. Folk fick komma fram och ställa frågor till de nya ägarna och höra efter vad det nu var de ville höra sig för om.Min andre vän S fanns där bland uteburarna och agerade volontär och frågepelare för dom som undrade något om hundarna. Vi gick fram som i en labyrint genom de gångar med uteburar och innerum hundarna hade att vara i. När vi sett allt bestämde vi oss för att åka bort till Kafé Sjöstugan http://www.kafesjostugan.se/ där vi satte oss vid borden utmed väggen. Solen gassade på oss medan vi åt våra bullar och drack vårt Rättvisemärkta kaffe. Smakade smaskens som det faktiskt ALLTID gör där. Rekommenderas varmt till de som vill njuta av en fika i lugn och naturlig miljö.

Efter detta körde vi in till stan.. hittade en parkering mitt i smeten.. och så knatade vi runt där en stund. Sen släppte vi av S vid Centralen då hon skulle möta upp sin kille R och deras vän M. Jag behöll P och A i baksätet på bilen och körde tillbaka mot Globen. Givetvis fastnade vi i en enorm propp innan Centralbron. Fem filer blev en och ni kan ju förstå vad detta ledde till.. kaos och långsamma köer som knappt rörde sig framåt.  :  )Vi parkerade bilen i närheten av där P och A bor. A gick upp till deras hem.. och jag och P gick en sväng i omgivningarna. På vägen tryckte jag i mig två bananer så jag lyckades hålla mig allert och vaken på vår raska tur.  :  )

När vi gått klart dagens runda gick jag tillbaka till bilen och P gick upp till sin A. I bilen hem kom tankarna igång igen. Jag har inte riktigt grepp om var jag nu befinner mig i livet. Jag vet med mig att jag hittar på saker med folk hela tiden för att inte stanna upp och känna in tillvaron. Jag gillar inte Nuet.. och dämpar det som kanske annars hade vält fram.. med att umgås med folk och hela tiden vara upptagen eller aktiverad med någonting.
Jag är lite nojjig för att när jag väl är på plats hemma i min lägenhet igen.. kanske allt bara rämnar för mig. Menar att nu har jag trappat ner antal människor i min närmsta närhet från fyra till två.. alltså har jag inte varit helt själv ännu. När jag sen är hemma hos mig är det bara jag och alla tankar.. minnen.. funderingar. Det kommer ibland att vara så tyst att jag kommer höra när grannen tappar en nål på golvet.

Ingen Flurr.. bara jag och tystnaden. När jag tänker på det så.. kommer tårarna igen. Jag har dämpat separationen och förlusten  av Flurr med att hela tiden ha något att göra.. för då hinner jag inte tänka på det som hänt.


 

Saknaden.. längtan efter att ha någon i mitt liv igen.. hund eller människa.. spelar ingen roll. Nu förlorade jag många på en och samma gång. Saknaden går över.. tiden läker alla sår sägs det.. jag vet.. jag vet.. men just idag känns de orden rätt futtiga. Alla vill vi känna samhörighet med någon eller något.. så varför skulle inte jag också vilja det..?

Tunga tankar som snurrar bakom pannan nu på kvällskvisten. Ska ta något att äta så kanske allt skingras och tillvaron lättas upp igen. Hoppas ni haft en fin helg och är laddade inför en nya vecka med nya möjligheter.

Kram och på återhörande  // Christine 

 

Snart midnatt

Lördag..

Idag körde jag ut till min yngre syster med tvillingpojkar som bor på en ö utanför V-holm. Dagen började lite småkylig.. eller sval rättare sagt. Men sen ju mer timmarna gick blev det riktigt varmt.. framförallt när vi satt på deras altan.. då stekte det rejält i fläsket.  :  )

Vi lekte med killarna.. bjöd dom på lunch.. middag.. vatten.. nya blöjor.. torra trista men ändå uppskattade kex.. jagade dom så de tjöt av skratt.. läste bok med dom.. lärde dom hur olika djur låter.. hörde deras tolkning av hur bilar låter.. såg pojkarna rida på hästen de fått av S och hans barn (som vuxit ur den).. V skänklade hästen för brinnande livet och manande på den framåt.. M körde med sätet istället så den for fram i galopp.. jag smackade för att den skulle gå snabbare.. tvillingarna härmade mig och satt så glada och stolta upp på leksakshästen och smackade.. skänklade och gungade fram den så det ven om öronen på dom.  :  )M i vagnen. Bilden är tagen i somras..


Ganska häftigt att se när de nu vid knappa 15 månaders ålder vet hur man kliver upp på en häst.. och av. Menar då hur man slänger över höger ben först och hur man kliver av på vänster sida.. de gör exakt som en erfaren ryttare skulle göra.. och då är dessa gossar bara små knattar som nyligen kläcktes till denna värld.  :  )V längst bak.. M i förgrunden.. från i somras..


På vår promenad passerade vi fårhagen.. hästhagen.. och träsket (ett myller av slånbärsbuskar och lite sumpmark) där jag blev skrämd av min äldre syster som ung. Hon berättade läskiga historier som utspelade sig där.. att det hänt hemskheter där bland slånbärssnåren och att hon sett ett avskuret öra hänga i en av grenarna när hon cyklade förbi där en dag.

Detta gjorde att varje gång jag behövde cykla förbi det där jäkla träskområdet.. var jag vettskrämd för att en galen gubbe skulle hoppa fram och skära öronen av mig. Jag vara runt tolv år och trodde blint på allt min syster sa. Än idag kan jag minnas historien om det avskurna örat när jag går förbi där.. och jag tror baske mig att jag gick lite fortare förbi träsket även idag.  :  )V undersöker kameraremen.. från i somras..


På kvällskvisten körde jag hem till styvpappsen och hans C. De var i full gång med att titta på fotbollsmatchen mellan Sverige och Ungern när jag klev in i vardagsrummet. Jag fattar ju inget av fotboll men förstod iaf så mycket att Zlatan räddade Sverige i sista sekunden. Fy tusan vilken tur.. tack vare hans vältränade mage studsade bollen rakt fram och in i mål.. istället för att om bollen studsat mot en kulmage.. hade den nog farit iväg  åt sidan istället. Bra med platta magar ibland.  :  )

Nu har nog t.o.m de där nere i vardagsrummet gått och lagt sig. Jag ska därför göra likaså för imorn vill jag vara pigg när jag ska iväg till Hund Stallet med några vänner. Ska bli kul att se dom igen.. ja syftar nu främst på S och S.. då jag inte sett dom på några månader. P och A såg jag senast i fredags.. men det blir ju trevligt att se dom igen de med.  :  )

Hoppas ni haft en fin vecka så här långt. Sov gott på er och hoppas ni får en fin dag även imorgon.

// Kram och på återhörande Christine


Snart slut på vecka nummer 2 i storstan

Fredag..

Idag är det då den sista av fem arbetsdagar för många här i vårt avlånga land. Själv blir jag utan fredagsbulle på eftermiddagsfikan tillsammans med glada och kära kollegor. Ingen som frågar vad man ska hitta på under helgen.. och - Vi ses på måndag.

MEN... istället vaknade jag vid sju av att hantverkarna bankade bort stödplanket för den mur de gjutit här vid huset för bara ett par dar sen. Upp och hoppa.. åt frukost.. ringde E och frågade när vi skulle ses.. vi kom fram till att jag skulle komma hem till henne strax efter 11 och sen fick vi se vad vi hittade på.


Marstrand i somras med S..

Det blev en lunch+fika på Sickla och babbel för några timmar framöver. Vi tittade på de skyltfönstren som fanns där.. folk och hur de gick klädda. Ganska roligt att sitta på en bänk.. folk passerar från höger och vänster.. och vi lite fint granskar dom från topp till tå.. och har allt för ofta något att säga om deras outfit. Idag såg vi både de som fick oss att tappa hakan.. och då menar jag med tanken - Men vad har de på sig egentligen..? Sen såg vi också de som hade ruskigt snygga saker på sig.. så det var lite av varje m.a.o.  :  )

Efter att jag släppt av E hemma hos henne åkte jag till Globen och mötte upp P idag igen. Promenerade en ny runda men den passerade sviskonträden iaf så vi tog oss några frukter att tugga på. Lite surt.. syrligt.. och såå gott.  :  )


Marstrand i somras med S..

På väg tillbaka till där de bor passerade vi ännu ett sviskonträd. I detta hade frukterna blivit mörkröda mot de vi annars ätit som varit gula i olika toner. Jag bara måste testa av dessa mörka frukter så jag hoppade upp och fick tag i ett par som vi smakade av. Dessa var de bästa vi ätit hittills. Längre upp i trädet fanns det flera av dessa goda så jag klättrade upp i trädet och hängde mig sedan runt en gren så att jag kunde fylla mina jackfickor med plommon.. medan min vän P kunde plocka från marken då grenen nu fanns inom räckhåll för honom. Såg nog rätt kul ut för de som passerade vår fruktkupp.  :  )

Efter vi gått färdigt körde jag hem till styvpappsen och hans käresta.. åt middag och nu sitter jag och skriver av mig dagens händelser. Imorn ska jag köra ut till V-holm för att träffa min yngre syster och hennes tvillingpojkar. På söndag ska jag plocka upp P och hans käresta A.. och även min vän S som lämnar gubben hennes och deras hund hemma. När alla sitter i bilen.. kör vi ut till Åkeshov där Hundstallet har Öppet Hus mellan 11-15. Där kommer även min gamle vän S att vara. Han ska nämligen arbeta som volontär då så det blir nog en kul dag med massa hundar man kanske får klappa.. och goda vänner samlade på ett och samma ställe.  :  )


Marstrand i somras med S..

Nu ska jag förbereda dippskålar och chipsskålar och kolla att pappsen och C har det bra där borta i soffan. För klockan nio ikväll visar de Mamma Mia på TV. Och gissa om vi kommer se den och sjunga med. Man blir verkligen glad av den filmen. Kultfilm och en riktigt MÅ-Bra-film.  :  )


Hoppas ni får en fin helg med det ni hittar på.  // Kramar Christine


Toksnygg soffa och medelfast säng

Torsdag..

Idag skickade jag iväg två jobbansökningar som jag hoppas få napp på. Ett som kundtjänst/innesäljare och det andra som Orderhanterare.. SF med inriktning på företagsförsäljning och så ComCenter.

Efter det ringde jag Nordik som hade fått soffan på plats så jag satte mig i bilen och körde upp till Västerås. Det fanns gott om soffar och annat att stirra sig öm i ögonen på.. och jag kommer med stor sannolikhet återvända till den butiken för fler inköp framöver.

Hur som.. innanför entren stod en annan Kampanj-soffa till ett bra pris.. även denna var med divan. Den här var i en snygg grå kulör med lite mysig mjuk nästan stickad känsla på tyget. Benen i rostfri krom och underkanten på soffan var ca 15-20 cm ovan golvet. Bra att dammsuga under m.a.o.

Jag gick lite längre in i butiken och fann soffan jag Paxat på telefonen. Nja.. den var ju helt ok men inte så pass fantastisk att jag sprang fram till den och skrek.. - Den här ska jag ha..!  :  )Detta är INTE min soffa utan en annan snygg från Nordik.


Jag gick fram och tillbaka mellan den svarta och den grå.. fram och tillbaka om och om igen för jag hade svårt att komma fram till ett beslut. Den svarta kostar 5 995kr vilket är ett bra pris för en soffa av den här modellen. Den grå kostar Nu 6 995kr annars är ordinarie priset 12 500kr. Den svarta var helt ok att sitta i.. faktiskt riktigt behaglig t.o.m. Den grå var ännu bättre att sitta i och divandelen kändes stadig och bra.

En stor del i avgörandet var att den grå har en leveranstid på en till två veckor.. medan den svarta har hela 6 veckor. Då blev inte valet särskilt svårt.. den grå är snygg att se på.. skön att sitta i.. och snabb leverans.  :  )

Efter jag lagt en beställning på soffan körde jag tillbaka mot stan. Det var lugnt med bilar på vägarna så jag hade gott om tid kvar när jag närmade mig Sundbyberg.. innan jag skulle möta upp P för vår andra promenad för veckan.


Detta är INTE heller min utan en annan snygg soffa från Nordik. Hittar ingen bild på min tyvärr. Ni får komma hem och se den IRL istället.  :  )

Därför gick jag in på Kungsängens butik de har där på Esplanaden. Bokade en säng hos dom.. Gustav.. med medar i Ek. Priset blev 5 600kr istället för 9 500kr. De har 40% rabatt på sina sängar och 25% på tillbehör t.o.m nästa lördag. Erbjudandet skulle vara slut nu på lördag den 5:e.. men de har nu förlängt rabatten vilket var snällt mot alla sänglösa kunder. :  )

Hoppade sen in i bilen och körde direkt till Globen.. parkerade bilen och mötte upp P. Ikväll gick vi en lite längre runda.. ca 8,5 kilometer och oj vilken fart vi höll. Jämfört med i tisdags då vi sakta och säkert tog oss runt den kortare rundan på dryga 6 kilometer. Jag hade bra lust att tacka ja till inbjudan om att följa med upp till dom och hälsa på A och katterna.. men avböjde och körde hem för att äta och titta på fler jobbannonser att skicka iväg.

Nu när jag sitter vid datorn och skriver av mig.. känner jag mig oerhört trött. Kan inte fatta att tre timmars bilkörning.. att få se VISA-kortet dansa (Ps uttryck).. gå en rask promenad på knappa milen kan göra mig så otäckt trött och sömnig i ögonen. Märkligt..

Nu ska jag skicka iväg ett par tre ansökningar till innan jag borstar tänderna och går upp och lägger mig och fortsätter läsa boken jag bara lyckas läsa ett par sidor åt gången innan ögonlocken stängs. Imorn ska jag förhoppningsvis träffa E på dan.. och sen P på kvällen och ut och gå igen. Nu jäklar ska vi få ordning på bådas kondition och sega kroppar.  :  )

Kram och på återhörande // Christine
Onsdag med både regn och sol

Onsdag..

Imorse vaknade jag av att regnet smattrade mot fönstret. Klev upp.. åt frukost.. satte mig i bilen för att köra till Sundbyberg och ABF som finns där. Infomöte om deras hemsida och lite tips i att söka jobb effektivt och på ett sätt som fångar arbetsgivarnas intresse. Nu fick jag denna information på Arbetsförmedlingen nere i Göteborg förra hösten.. så detta var som en repetition från då.

Det var så attans mycket bilar på Nynäsvägen.. och hela stans bilister skulle tydligen in i Södralänken samtidigt som mig.. och då det regnar blir plötsligt alla förare som zombies bakom ratten för de tar sån tid på sig då mot hur de annars brukar köra. Så istället för att det tog mig 30 minuter som det brukar ta att köra från Handen till Sundbyberg.. tog det istället hela 90 minuter för mig att komma fram. 

Så med andra ord kom jag försent till mötet.. men fick tag på en kille som sedan fick tag på en tjej som släppte in mig i rummet. Jag gjorde mig så liten jag bara kunde.. och tassade tyst som en mus in och satte mig längst bak och tog del av det som sades från då.

När mötet var klart och jag letat fram några jobbannonser på en av deras datorer (ska skicka in mitt intresse för dom strax).. ringde mobilen. Det var E som undrade om vi skulle äta lunch ihop. Solen sken.. jag var hungrig som en varg.. och E som är så trevlig att umgås med.. så hur kunde jag tacka nej till detta.  :  )

Jag plockade upp henne vid Gullis (Gullmarsplan) och sedan körde vi bort till Sickla Köpcenter. Där åt vi varsin Bagel med massa gott till och varin latte. Jag en kall med is i.. och E en vanlig varm. Där satt vi och surra ett bra tag.. gick sedan runt bland alla affärerna och fönstershoppade. Guu vad det finns mycket saker man ser och pekar på  - Åååå vad fin.. den skulle jag vilja ha. Synd bara plånboken är reserverad för mer viktiga saker. Nu jäklar måste jag hitta ett jobb så jag får in pengar igen.. för jag tycker verkligen om att fika och shoppa med mina vänner.  :  )

Eftermiddagsfikan med R och katterna blev uppskjuten till nästa vecka.. då dagen varit tuff för kattägaren och därför ansökte om vila.. vilket jag inte kan neka till och tvinga mig på hem till folk. Men jag fick ju en heldag med E istället så idag har det inte gått någon nöd på mig och mitt sociala behov.  :  )

Hemma nu och ska gå igenom mitt CV jag sparat ner på USB-stickan. Hoppas det ligger där för det blev riktigt snyggt med den hjälp jag fick av S. Och bara jag har rätt program så jag kan öppna upp det och ändra i innehållet. Håller tummarna för att det ska gå.. så de blir blå. Rim.. bara sådär.  :  )

Ringde Nordik idag igen för att se om de fått in soffan.. och de skulle minsan få fram den i butiken under dagen. Jag frågade om den var på plats imorgon då jag åker från Stockholm och inte gärna vill komma dit och den inte finns att se på. Jodå.. imorn skulle den vara framme annars skulle de ringa mig så jag inte åker i onödan. Nu kommer jag ju ringa dom imorn ändå för att kolla att den verkligen finns där och att de inte bara glömt att ringa. Jag har ju ingen lust att lägga bensin i onödan då slantarna är nogräknade nu fram tills lönen från Å kommer in på kontot.

* * *

20:58  Jag är KÄR... trot eller ej men denna gång gick det med en rasande fart. Papporna och mamma lär väl skaka på huvudet så snabb jag var i vändningarna denna gång. Inte många dagar sen jag grät och grät över förlusten efter.. Flurr. Nu har jag blivit upp över öronen förälskad och kär i en Labradorblandning.. en treårig tik som heter Maya och finns på Hundstallet.

Känner lite stress över att någon annan ska hinna före och paxa henne där hon ligger övergiven i sin bur. Men vadå.. jag ska ju inte skaffa ny hund nu.. inte redan.. inte ännu.. Flurr har ju knappt kallnat i  graven.

Jag vet ju inte var jag kommer jobba framöver.. eller hur långt bort från hemmet det blir. Jag har inte den blekaste aning om hur min framtid kommer att se ut.. och ändå har jag tappat all sans och vett och nu bara tänker Maya.. Maya.. Maya. Jag har drabbats av Hundinfluensan.. hårt.. brutalt.. som en snyting rakt i Solarplexus.. PANG.. Aj..!

Jag är kär.. måste ha.. vill ha.. hon är sååå söt.. ser sååå snäll ut.. ett sånt utseende som är svårt att motstå.
 
Varför skulle jag gå in på deras hemsida just idag då jag tydligen är så svag och lätt att få på fall? Gå in ni och säg sen vad ni tycker om henne. Om man ställer "pilen" på bilden av henne.. får ni fram en annan bild där hon sträcker Vacker tass.

Ni lär bli lika fåniga som hur jag nu känner mig. Och de som just känner mig väl.. vet att jag kan släppa alla vettiga celler och bara gå på impuls.. oavsett vad saken gäller. Blir jag bara övertygad om att någonting är bra.. är det svårt att stoppa mig. KÖR.. KÖP.. KOM I MIN FAMN..!!!   :  )

www.hundstallet.se


Hoppas ni haft en fin dag med det ni hittat på. // Kram så länge.. ChristineSkön tisdag på vift runt stan

Tisdag..

Idag hade jag en finfin dag i glada vänners lag. Först for jag hela vägen ut till Kungsängen där K bor med sin man M och deras lille son A.. blott 3 månader gammal. Så liten och söt och en riktig morsgris.  :  )

Efter att vi ätit en väldans god grönsllad toppad med räkor drack vi två koppar kaffe och åt ett gäng peppisar som var över från i julas. Sen gick vi ut på promenad med A sovandes i sin vagn runt på gångvägarna och bland husen där i området där de bor. Temperaturen var hög.. även om inte solen var framme och vindarna var ljumna blev vi allt varma i kläderna där vi raskt trampade fram.

Tillbaka igen åt jag några fler peppisar.. blev bjuden på ännu mer sallad innan jag behövde ta mig tillbaka in mot stan och till Globen där jag skulle möta upp min vän P. Vi gick snabbt fram på den 6,2 kilometer slinga som P brukar gå varje dag. Kanske inte samma väg varje dag men kilometerantalet brukar nog hållas iaf.

På vägen passerade vi några Sviskonträd och vi kunde inte låta bli att ta smakprov från de olika träden. Nu är det ju så att sviskon är ju ett slags plommon för de som inte vet det.. och denna frukt ska man inte äta för mycket av. Iaf inte om man har halva vägen hem att gå och inte gillar oroliga ballongmagar. :  )

När vi var tillbaka vid Globen gick vi upp till P och hans älskling A som kommit hem från sitt jobb. Jag har inte varit upp i deras hem tidigare och nu var detta den tredje inflytten i samma fastighet. Från en etta till en två.. och från den tvåan till nu denna trea. Ganska otroligt att man kan få tag på tre bostäder i samma trappuppgång. Hur stor tur har man inte då.  :  )

Det var en jättefin lägenhet med utsikt åt tre håll. Funkismodellen var otroligt charmig och jag skulle gärna flyttat in i helgen om jag fick det. Så fina saker och allt med en gammaldags stil. Ja inte allt men mycket av deras saker var sådär romantiskt vackra och mycket i färgen vit.. fint som snus.  :  )

Vi testade det nya kaffet P sprang ner och köpte i affären intill. Cappuccinokaffe med Marabouchoklad-pluppar i. Smakade smaskens och kanske kändes det mer som varm choklad än kaffe det som fanns i koppen. Men en kopp kakao är inte fel det heller.  :  )

Efter jag tackat för kaffe.. eller chokladen.. och bullen drog jag mig tillbaka till bilen och körde hem till min styvfar. Mörkret hade för länge sedan lagt sig över staden. Ovanligt lite bilar körde på Nynäsvägen denna kväll.. ovanligt då klockan bara hunnit bli dryga halv nio.

Just det.. glömde bort. De tar hand om två väldans söta grå kattflickor tills en man kommer och hämtar dom om några veckor. Han kunde tydligen inte ha dom.. gav dom till ett katthem.. och nu kan han ta tillbaka dom igen.. kan göra historien längre men stannar där.  :  ) Så P och A får behålla iaf dom ett par tre veckor till innan de blir kattlösa igen. Snällt att agera Kattpensionat åt hemlösa katter. Inte alla som gör sånt.

Nu ska jag snart borsta tänderna innan det är dags att lägga mig. Imorn är det möte på ABF klockan nio. När det är klart ska jag höra mig för hos Nordik om visningssoffan finns på plats i Västerås. Om.. kör jag dit och tittar hur den ser ut. Annars håller jag mig hemma och fortsätter söka jobb. På eftermiddan ska jag träffa min gamle vän R. Om inget hinder uppstår kommer jag få klappa katter imorn med. :  )

Jag har tur med djur just nu. Min biopappa har katt men den var iofs inte där på kalaset i fredags. Min styvpappa har katt.. P och A har ju nu två lånekatter.. och imorn då så får jag förhoppningsvis stifta bekantskap med två nya stjärnor.

Flurr tycker nog om detta när han ser ner från ovan.. menar att jag har andra att klappa när nu inte jag kan klappa honom. Puss på dig min Flurr. Hoppas du har det bra där uppe Nangialahimlen. Hälsa Akela och Frida från mig.

Hoppas ni haft en fin dag och får sova gott när det blir dags för det. // Kram Christine  


RSS 2.0