Längtan efter påskägg

Onsdag..


Tur det är påsk snart.. för nu vill jag bara vara ledig.  : )

Ni som följt min blogg de senaste månaderna.. ja sen efter nyår.. har nog märkt av en ovanligt glad och possitiv Stina. Det är ju sån jag är.. sån jag vill vara.. se glatt på livet och på mina medmänniskor. Jag har på sista tiden kännt mig lycklig och trygg i mig själv.. skrattar och skämtar med folk och fä. Jag har mått toppen och ska baske mig också fortsätta känna mig glad och uppåt.. trots att jag idag stött på information som jag ABSOLUT inte trodde var sant.

Jag längtar efter påskhelgen och då jag ska ut till R-ön igen. Där kan jag släppa allt vad jobb.. storstad och annat bök heter. Andas in frisk luft och umgås med hjärtliga människor för en stund. Hade jag inte haft alla syskonbarnen och miljön där ute på ön att fara till.. då hade jag nog blivit en arg och livlös person inombords.

Så.. fram med påsken så jag får känna mig levande igen.  : )


// Christine


Härliga tisdag

Tisdag..


Idag var det jobb och en bra dag blev det.  : )

Idag var en bra dag på jobbet. Kollegorna var friska och glada och kunderna likaså.. menar glada.. för friska har jag ju ingen aning om de var eller inte.  : )

Fick mycket gjort även idag och det börjar mer och mer bli som jag.. eller vi.. vill ha det. Nu är det mest jag som fixar så då kan man väl också säga att det blir på "mitt" sätt. Oavsett vem som gör det.. är det oerhört uppskattat av alla att det äntligen är någon som tar tag i det så det blir ordning på torpet någon gång.  : )

Stängde affären och sedan hem och åt en sen middag i soffan. Pratade en stund med mamma och tittar just nu med ett öga på tv:n.. och med det andra skriver jag dagens bikt.

En ny het sak som många testar på är chattroulette.. där man kopplar upp sig och blir sedan slumpmässigt vald att prata med vem som helt.. runt om i världen.. som är uppkopplad samtidigt förstås. Jag har inte testat det själv och vet inte heller om jag kommer göra det.. men nedan finns ett exempel på hur det kan te sig när man öppnar upp kontakten mot omvärlden..  : )Lady Gaga - Telephone (CHATROULETTE VERSION)

http://www.youtube.com/watch?gl=US&feature=player_embedded&v=8qBFNaA7u1E


Nu är det snart dags att sova för kvällen. Imorgon jobbar jag det tidiga passet.. 9 - 18.. och efter det ska jag möta upp A-M i Solna för att gå till Gastra och avnjuta varsin smarrig Vedugnspizza.

Sen är det torsdag och mera jobb.. en eventuell promenad med P efter det.

Fredag är det söndagsöppet så då passar jag på att jobba för att få dubbelt upp med lönen.. spara spara ni vet.  : ) Sen på kvällen ska jag hem till min gamle vän jag inte sett på några år.. M från PUB och numera jobbar på NK. Bjuden på middag är jag och jag har önskat att han ska ladda stereon med Rammstein som jag gillar numera.. men inte då vilket han gjorde. Äntligen kommer vi vara överrens om hur volymen ska vara.. Sky Hög.  : )

På Påskafton är jag ledig från jobbet och åker ut till R-ön och umgås med alla familjemedlemmar jag har där. Ser fram mot sillen.. äggen.. musten och allt det andra goda som brukar finnas med på bordet.

På söndan ska jag nog träffa A-M igen.. ta oss bort till Haga Slott igen för att ta closeup-bilder på slottet innan man inte längre kan gå så nära. Kanske kul att ha efter att Victoria flyttat in där. Visa för folk hur det såg ut där INNAN det relativt nära förbipasserandet togs bort.

Annandan kommer jag sedan jobba igen för det är ju en röd dag även det.. och då blir det 100 % OB vilket är välkomna slantar till mitt nu återigen växande sparkonto.  : )

Hoppas ni får en finfin Påskhelg med allt ni hittar på och stoppar i er. Var rädda om varandra och glöm inte dricka varannan vatten till nubben.. så vaknar ni kanske inte dagen efter med ont bakom ögonbryna.  : )

// Kram på er alla ChristineFem dagar kvar till Påsk

Söndag och Måndag..


Söndan var jag ledig och måndg var det jobb igen.

Jag hämtade upp A-M på söndan för en kort färd mot Solna begravningsplats där vi parkerade bilen. Sedan gick vi bort mot Haga.. såg slottet på riktigt nära håll innan nästan hela udden spärras av med svart stålstaket för att hålla ute eventuellt närgångna beundrare till kronprinsessan.

Vi ska dit igen nästa helg och då ska jag ta med kameran.. för nu hade jag lämnat lilla FUJI hemma så han fick vila upp sig inför påsken och alla kort jag då kommer ta.  : )

Efter vi kikat klart på vad byggfolket röjer och fixar vid och runt Haga Slott gick vi vidare norrut och runt Brunnsviken. Gick in till kafé Sjöstugan och köpte varsin kopp Rättvisemärkt Bryggkaffe och hemmagjorda vaniljbullar. Så gott så det nästan är oförskämt.  : )

Sen gick vi runt sjön samma väg tillbaka och efter en två-timmars-promenix och då fikan upp på det körde vi bort mot Media Markt i Barkarby där vi skulle se om de hade någon vettig kameraväska till mig och så skulle jag visa A-M deras avdelning med DVD-filmer.

De har ett bra utbud av sånt nämligen och med bra pris dessutom. Ingen väska hittade jag som kändes 100.. men en film till AM blev det iaf. På kvällen var det tvättning som gällde och sedan hopp i säng.Frostbiten cykel i Nyköping.


Ja.. på måndag var det ju jobb igen och det blev en skön dag där mycket hanns med att göra.

Jobbade mellan 10-20 så det blev en lång dag med andra ord och nu sitter jag här hemma i soffan.. nyligen äten.. och smuttar på vinet som var kvar från helgen. Lugnet sprider sig i kroppen på ett mycket behagligt sätt. Jag börjar förstå varför många människor huttar på varje vecka. Mår man så här "fint" av några droppar.. så varför inte.  : )

Imorn blir även den dagen en lång dag. Klockan tio ska jag till KS och deras röntgenmottagning för att göra Ultraljudsundersökning av magen.. eller urinblåsan och det som sitter omkring. Mina biverkningstester de senaste åren har visat för höga mängder av röda blodkroppar. Det har inte gjorts någon större notis om det utan läkarna har sett hur till hur mitt allmäna hälsotillstånd varit.. och då jag inte mår dåligt har man inte heller kollat varför jag då har för många blodplättar i pinket.

Den som hittat på detta med ultraljud är min nya reumatologläkare.. då medicinen jag äter både gör gott men kan också ge biverkningar av sämre klang. Hur som helst.. de ska kolla upp att min Njure mår bra och att det inte finns njursten eller annat där i. Jag känner mig inte det minsta sjuk eller krasslig så jag tror inte de hittar något att bli orolig för. Men visst är jag lite nervös för ingen läkare har ju kommit på idén innan.. trots att värdena sett likadana ut under de senaste 8 åren. Nåja.. lovar återkomma när jag fått svar på hur det gick.  : )


Denna lilla sötnos.. Pampas 22 från Vanguard..  är då väskan jag idag beställt hos FUJI Foto i SKHLM´s galleria. Jag hittade den på nätet.. gick in till butiken på lunchen för att se om den fanns där eller gick att beställa hem. Fanns inte i butiken men kunde beställas.. jag fick reda på priset.. sa att jag innan jag eventuellt beställer den ta reda på hur den ser ut invändigt (väldigt avgörande om man ska ha kamera och annat i) .. så jag ringde FUJIFILM och frågade deras säljare hur den ser ut.. vilka mått den har.. invändigt och utvändigt.. och vilket pris de tar för den.

De tog drygt 1/3 mer än i butiken.. så jag gick på eftermiddagsrasten och sa till killen jag pratade med tidigare att nu har jag bestämt mig.. betalade hela alltet på en gång (om de råkat räkna fel på priset : ).. och väntar nu leverans om ca tre veckor.  : )Tanken med väskan är att nu när våren kommer.. kommer jackan hängas in i klädkammaren. Då har jag ingenstans att lägga mobil.. plånbok och nycklar än i byxfickorna vilket blir väldans knöligt och besvärligt i sånt fall.

Och inte lämnar man kameran utan uppsikt så om jag då kombinerar kamera.. plånkan.. mobilen och nycklarna i samma Bag.. då löser det allt.. perfectemisimo.  : )

Känner av lite ryggvärk just nu så ska nog hutta på några klunkar till innan det blir dags att borsta gaddarna. Hoppas ni fått en bra start på denna vecka. Om några dagar är det Påsk. Hoppas vi alla får fint och soligt väder då. Varmt vore fint det med.  : )

Kör försiktigt och klä er lagom varmt.. och glöm inte köpa marsipankycklingar till helgen.

// Kram på er så länge.. Christine


Fyra dagar om inne och ute

Onsdag till Lördag..


Nu när jag börjat jobba så förbaskat.. på gott och ont.. blir det inte mycket ork kvar till att uppdatera omvärlden om vad som händer i mitt liv.  : )

Stinas INNE-LIST:

Villa Puccini rödvin
Att våren är på väg
Snälla och trevliga kunder på jobbet
Skatteåterbäringen
Att hitta på roliga saker med mina vänner
Mitt uppgraderade Kasslerrecept.. mums
Kommande semester i sommar
Kiwi och kärnfria gröna vindruvor
Vinthers spelning i maj
Ska börja jogga igen så fort snön är väck
Ögonmasken när jag sover
Ljuset.. värmen som stiger.. folk börja änterligen tina upp

Stinas UTE-LISTA:

Fesaljummet vatten i kranen när man är dötörstig
Den snö som fortfarande ligger kvar
Kunderna man vill be fara och flyga pga deras högljudda otrevliga sätt
Höjningen på bilförsäkringen pga bilolyckan
Sena kvällar på jobbet blir smörgåsbukfylla till middag
Att inte ha lika mycket fritid som tidigare
Behöver spara massa slantar
Ost smakar inte längre vad ost smakade förr
För lite konserter att gå på
Att bli äldre gör en kurvigare.. på något sätt
Omvända världen i trafiken som numera råder bland bilisterna
Bullriga morgonpigga grannar i huset


Onsdag var det jobb.. torsdag var jag ledig och åkte hem och hälsade på min gamle far.. biofar G.. fikade.. gick en sväng upp till hästgården intill.. på fredag var det jobb igen.. lördag likaså.. åkte med min vän P en sväng till IKEA på kvällen.. köpte stora plastväskor att lägga vinterdäcken i när det blir dags att byta till sommarhjulen.. och söndag är jag ledig igen och ska hitta på något trevlig med min vän A-M.

Hoppas ni får en fin fin helg med det ni hittar på. Var rädda om er och var snälla mot varandra.. omtänksamma och kärleksfulla får ni inte heller glömma bort att vara.  : )

// Kramar från mig.. Christine


Säljutbildning och blåbärsoppa

Tisdag..


Idag blev en lång jobbardag.. från 11 till 21.

På väg till jobbet idag började jag le brett och skratta en smula. Framför mig.. en 5-6 bilar framåt.. i slöfilen (innerfilen) låg en polisbil och puttrade lagligt framåt utan något som helst dåligt samvete för att detta eventuellt skulle påverka andra bilisters framfart.

I snabbfilen (ytterfilen) kom både en och flera bilar dundrande förbi mig i mer än de lagliga 70 km i timmen man får köra på Essingeleden. Då vägen svängde rätt kraftigt åt höger i en låååång kurva såg ännu inte dessa stressade bilister att de snart lär få trampa hårt på bromsen.. annars en blodig böteslapp för fortkörning eller vad det nu kan kallas.


V provar lilla Es mössa.


Jajamänsan.. en efter en av de snabba bilarna började lysa vackert rött om sina bakar då deras akterlyktor flashades upp då förarna bromsar förtvivlat för att inte passera polisbilen eller hamna jämsides med dom.

Himla kul tycker i alla fall jag att det är.. för den här effekten som en ensam polisbil har är så otroligt stor och effektiv. Jag bara ÄLSKAR polisbilars påverkan på trafikanter och deras hastighet när de upptäckt att de har en Lagens Väktare framför sig.  : )

Vid fem var det säljutbildning vilken jag missade halva av då jag behövdes uppe i butiken. Men det jag hann höra var många bra saker och Aha-upplevelser även om man redan visste om dom.. men glömt bort dom på något sätt. Så nu ska det bli ordning och reda och att alla förhoppningsvis börjar jobba på samma sätt.  : )


M tyckte min mobil var helkul att leka med.. ring ring.  : )


Nu ska jag dricka en kopp Blåbärssoppa och ta en macka till. Sen är det dags att sova och imorn kliva upp vid sju. Jobba och kanske gå en sväng på kvällen.. om mitt promenadsällskap inte har annat för sig då.

Hoppas ni fått en bra start på veckan och orkade härda ut denna gråa tisdag. Men var lugn bara gott folk.. våren närmar sig med stora kliv och innan ni fattat det.. ligger ni på en gräsmatta och tittar upp på molnen iklädd bara shorts och tunn tröja.  :  )

// Godnatt sen och kram.. Christine


Solig start på veckan

Måndag..


Idag vaknade jag upp till ett soligt och fint Stockholm.

Jag testade igår min nya sovmask och den gjorde susen på morgonen. I vanliga fall är det ljust som bara den i rummet om solen är uppe.. men nu när jag drog av mig masken när det var dags att kliva upp.. fick jag en glad överaskning att rummet var ljust utav bara tusan.. men masken hade då stängt ut allt detta. Super duper.

Nu är det bara tillägget med öronproppar för att stänga ut oljud från stökiga nattuglor och morgonpigga baktanter som saknas.  : )Efter att jag jobbat klart för idag.. och denna arbetsdag blev riktigt trevlig och avklarades snabbt.. kanske just för att den var just trevlig.. nåja.. efter jobbet gick jag en sväng med min vän P.

Som jag nog nämnt innan.. jag är oerhört väderpåverkad och tror många med mig är det. För inte kan väl folk bara få för sig att börja agera lugnt och sansat.. trevligt och glatt mot varandra bara så där. Näpp.. solen och ljuset väcker oss från de döda och det gråmulna igen.. och det känns underbart upplyftande härligt och skönt.  : )

Jag hade med mig de nya gummipjucken till jobbet idag och skulle testgå dom på kvällspromenaden på väg runt Globen och ut mot Naturreservatet som finns där. Skorna fick MVG i betyg.. min vän P tyckte de var fräna i utseendet han med.. de var sköna att gå i.. och ja de var helt enkelt ett bra köp. Och bara en sån sak får en ju att le lite bredare med munnen.  : )Gick förbi Konsum på väg tillbaka till bilen och Ps port. Jag har nog blivit beroende av gröna vindruvor. Tanken slog mig idag att det är kanske inte själva vindruvan och att äta nyttig frukt som gjort mig så glad i dessa små gröna ting.. utan kanske allt fruktsocker som tyvärr också finns i dom. Hujeda mig. De är ju säkert hur söta som helst. Sockerberoende vill jag absolut inte bli.. om jag inte redan blivit det.. usch och fy. 

Nu ska jag varva ner innan det är dags att dra på mig sovögonmasken igen. Hoppas ni får sova gott och får en fin och solig fortsättning på veckan.

Just det ja.. de filmer jag gjort med min kamera.. på olika miljöer och på min familj och vänner.. de är så jäkla kul att titta på. Jag kan på kvällarna plocka fram en film.. se de rörliga bilderna med ljud till.. så himla kul och som på det här sättet ger så mycket mer minnen än vad en bild kan göra. Så denna Hybridlkamera känns bara mer och mer rätt att jag köpte. Hepp.  : )

// Kram så länge ChristineVårtecken och nya Tretorn

Lördag och Söndag..


På lördan åkte jag ut till ön.. åt frukost hos mamma.. sen hem till storsyrran och döttrar.. parkerade bilen hos syrran.. tog med mig döttrarna och gick hem till lillsyrran och tvillingarna.. klädde på dom och placering i deras vagn.. sen gick jag.. storsyrrans döttrar E och E.. lillsyrran M och hennes tvillingar ner mot bilfärjan över till V-holm.. gick runt där i solen.. blev utslänga från målaraffären av en surtant som jobba där som tyckte vi skulle ställa vagnen helst utanför affären.. inte så bra med två vilda tvillingpojkar i den.. jag fråga varför hon ville det.. inget svar kom ur hennes mun.. jag frågade därför igen varför hon ville att vi skulle ställa vagnen utan uppsyn med två barn i den.. för att golvet blir skitigt svarade hon efter att jag frågat henne för tredje gången.. lillsyrran sa att det inte är så bra om de inte vill ha hela affären riven av barnen.. jag skakade på huvet och sa till tanten att vi går därifrån om vi nu inte är välkomna där och att hon just gjort ett stort misstag då vi skulle titta ut tapeter att köpa åt två hus (lill- och storsyrrans).. vi gick sen ut ur butiken och kände oss rätt irriterade på hennes sätt.

När jag och E och E gått in i Pressbyrån för att köpa oss varsin glass.. Cornetto Freestyle (vanilj.. kola.. pecannöt.. mums) att njuta av i solen.. såg lillsyrran surtanten från färgaffären komma ut och titta sig omkring.. hitåt och ditåt och hitåt igen. Kanske hade hon fått dåligt samvete eller kanske hade ägarna (som lillsyrran tycker är trevliga och bra) hört vad som hänt och gett henne en näsbränna. Knäppskalle.. hon borde jobba med något annat istället.. sminkör på en begravningsbyrå kanske.. för de kunderna skulle i alla fall inte stöka ner eller vara "till besvär".  : )

Efter vi mumsat i oss våra glassar möttes vi upp av storsyrran i sin bil.. och lillsyrrans sambo J i deras bil.. alla barnen.. syrran och jag hoppade in i bilarna och körde sen hem till vår styvpappa för middag och hurra då han fyllt år i förra veckan men var utomlands när dagen D var.

Efter middan åkte jag.. storsyrran och hennes döttrar en snabbis till IKEA för att reka lite inför deras flytt till nya huset. Därefter körde vi tillbaka till ön efter en trevlig kväll med smarrigt god middag och tygfynd (serietidningsmotiv) som ska bli en stor tavla i lilla Es nya sovrum.  : )Mammas första snödropp för i år.


Nu går det snabbt när snön försvinner och solen värmer på.


Mammas iskonst i vallarna på den ännu snötäkta gräsmattan.


De små isflaken bildar ett skönt mönster innan de smälter bort.


Ännu mera iskonst.


Det som göms i snö.. kommer fram i tö.


Fina sköna V-holm.


Andy och Andora solar sig på bryggan.


De röda flytmojängerna kontrasterar fint mot isen.


Även sjöfåglarna hälsar nog våren välkommen med ett leende.


Snart är allt det kalla vita ett minne blott.


Lilla E håller i relingen på bilfärjan över till V-holm.


Ser nästan ut som det vore sommar.. men icke.  : )


Lilla E på bryggan som snart är full av folk och fä.


Lilla V och M i sitt fordon.. så länge de sitter där har man kontroll på läget.. annars inte.  : )


På söndan hade jag stämt träff med min gamla jobbarkompis E från Glasögonaffären jag jobbade på innan jag drog ner till Götet. Trevligt att ses och det känns som det var väldigt länge sen sist. Tror det var i november faktiskt.. och det är ju en halv evighet.. i alla fall i min värld.  : )

Vi fikade på Wayne´s Coffee på Götgatsbacken.. sen gick vi en sväng och trotsade det lilla snöfall som singlade ner över stan idag. Blötsnö och inte alls vårlikt för fem öre.. men vad gör man. Tar på mössa och vantar och ger sig ut ändå. Bara de fega stannar inomhus.  : )

Slank in i en sportaffär som i förra veckan annonserade om Tretorn gummistövlar för 300 kr. På vinst och förrlust letade vi oss fram till skoavdelningen.. hittade stöveln.. sökte snabbt igenom skolådorna och hittade min storlek. Provade fossingarna i båda och de satt som en smäck.

Då märket är bra.. designen frän.. bra sula och skön känsla på foten.. slog jag till.. för gummistövlar kan man aldrig få för många av.  : )
Mina nya gummisar matchar oförskämt bra ihop med min fondtapet jag har i köket. Svart bakgrund med grå detaljer i krussidull-stil. Kilformad klack i gummi förstås.. tufft senapsgult knyte i bak på skaftet.. och en vattentät dragkedja i sidan. Pensionörsöppning för de med kraftiga vader.  : )

Efter stövelfyndet gick vi vidare till Åhlens där jag hittade en ögonmask jag ska testa för att ha det lite mörkare för ögonen när jag sover. det blir ju så förbaskat ljust i rummet då persiennerna är vita (tillhör lägenhetens inventarier och därför vill jag ej byta dom).. fönstren är många och stora.. och läget är sydlig så här kan man snacka om ljusterapi för den som behöver det.  : )

Egentligen skulle jag även behöva öronpluggar då mina grannar för sånt ljud på tidiga mornar och sena kvällar. Grannarna på andra sidan väggen där sängen står bor gamlingar som numera hör dåligt och gillar att baka och slamra i deras kök och diskbänk av rostfritt stål såklart.

På andra sidan väggen till mitt kök bor en familj med numera två barn som springer.. gråter.. skriker.. slamrar och för oväsen i största allmänhet. Och gör inte barnen det gör deras far det i form av hög volym på radion. Aaaaaarrrggghhhhhh... jag blir gaaaalen..!

Jag önskar att det var lika tyst och fridfullt som det var fram till jag flyttade söderöver. Då hörde man knappt något alls och det var en fröjd att vistas hemma. Men nu.. visst.. det oljuds ju inte dygnet runt men tillräckligt ofta och högt för att jag funderar på att flytta ut till en stuga i skogen med bara vargar och björnar som närmsta grannar.  : )

Jag har ju stoj och fart runt mig hela dagarna när jag jobbar.. därför blir lugnet och tystnaden så viktig för mig så jag får balans i både miljön och själen.  : )

Efter att E och jag sagt hej då gick jag tillbaka mot Götgatsbacken och mötte upp min vän S på Tullys Café. Där satt vi och sippade på varsin kopp te och pratade bort en stund. Efter ett par timmar av prat och uppdatering om vad som hänt sen sist.. fick jag sällskap på väg tillbaka mot bilen innan S svängde av mot tunnelbanan och vidare färd hem till sitt.

Jag hade i tanken att köra bort till P och gå en sväng med honom.. men då det hade börjat blåsa på och snöregnet nu piskade i ansiktet åkte jag hem istället. Promenaden får bli imorn istället efter vi jobbat klart. Är det blött ute då ska jag inviga mina nya fina Tretorn.  : )

Strax ska jag ner till tvättis och vaska upp mina kläder inför veckan som om några timmar tar sin början. Sen blir det soffan och tv:n som gäller. Ska laga mat så jag har i matlådor också.. skönt att ha det klart och billigare än att äta ute på lunchen var dag.

Hoppas ni haft en fin helg med det ni hittat på. Var rädda om er.. kör försiktigt och var snälla och raka mot varandra.

// Kram på er..  ChristineHelg igen.. puha va skönt

Onsdag till Fredag..


Onsdan var det jobb och det blev väl en helt vanlig dag bland kollegor och kunder.

Torsdan blev en riktigt rolig och skön dag med många skratt. Tiden gick med en väldans fart och så här snabbt har nog aldrig åtta timmar försvunnit bakom min rygg.  : )

Fredan gick väldans fort den också.. kanske påverkar solen och ljuset mig så att jag tycker att det mesta är trevligt och bra mot tidigare under dessa mörka månader som gått. Då kändes det ibland riktigt motigt att kliva upp en del av dagarna. Men nu.. nu är ingenting omöjligt och allt känns Wonderbar.  : )Imorn lördag blir det en heldag av massa skoj och mys. Först ska jag köra ut till ön.. hälsa på hos mamma och äta frukost hos henne. Efter det ska jag vidare hem till min äldre syster och hennes döttrar. Vi ska promenera ner till bilfärjan.. ta oss över till V-holm.. gå till Zooaffären som finns där och se hur deras utbud på akvariefisk är.

Jag och döttrarna har tillsammans kommit på den trevliga idén med att Vi ska köpa ett akvarium och fylla med fiskar av olika färg och sort.. och ha hemma hos dom. Storsyrran är inte lika förtjust.. men vi ska försöka övertala henne och ta på oss ansvaret helt och hållet själva.. så inte syrran behöver hålla rent och mata de små liven.  : )Det sägs bli soligt på himlen imorn och i sånt fall ska vi nog försöka hinna med en fika i solen nere vid båthamnen också. På tidiga eftermiddan ska vi sen bege oss till vår styvpappa och den inbokade födelsedagsmiddan med alla barnen. Det ska bli himla skoj och även att få höra på vad pappa och hans C fick se och uppleva när de nyligen var till Paris. Spännande.  : )

Efter vi ätit och pratat av oss imorn kväll åker vi ut till ön igen där jag ska stanna kvar över natten. Så imorn blir en heldag i familjens tecken.. Myyyyyys..  ♥ ♥ ♥

Nu ska jag titta vidare på Let´s Dance och sen om några timmar är det sedan dags att krama kudden go natt. Hoppas ni får en fin helg med det ni hittar på.. och var rädda om er och om varandra förstås.  : )

// Kram så länge Christine


Många dagar och rim på det

Fredag till Tisdag..

På fredan var det jobb till sena kvällen.. sen hem och slappa innan John Blund kom och gav mig Guldstoft smällen.

Lördag.. jobb 10 till 16 och solen den sken och sken.. efteråt körde jag ut till ön och hade siktet inställt på en avgång med bilfärjan och jag blev tack och lov ej sen.

Yngsta systern från Gotland var på besök och bodde över helgen hemma hos tvillingarnas mor och tillika lillasyster min.. vi skulle tillsammans på kvällen titta på vem som årets Melodifestivalen skulle vinn.

Favoriten var nog allas vår Salem al Fakir med hans söta ansikte och sköna sång.. men å andra sidan var inte heller Annas vinst heller helt wrong.

När sjungandet var slut och tvillingarna sovit sedan länge i sina sängar två.. var det dags för mig att tacka för den goda middan jag fått och ner till bilen igen gå.

Bilfärjan över till fastlandet och sedan 40 minuters bilkörnig i mörkret hem.. att öppna dörren till mitt hem är som att återse en kär och gammal vän.

På söndan var det jobb igen och det blev en trevlig dag med kry personal och glada kunder.. efteråt skulle jag gått en sväng med min vän men åkte istället hem och unnade mig vila på soffan en stunder.

Måndag var det mera jobb och jag fixa och dona hel dan i butiken så oj vad det går.. ordning i lådor och bland prylar vi nu änterligen får.

På tisdan var jag ledig och gick på morgonen till hårsalongen.. min vän A frissören och håret fixades till.. munnen gick i ett på mig men om jag vill behålla öronen bäst jag sitter still.En fin dag i solen sommaren 2009 i Göteborg.


Himla bra blev klippet och A är super som frisör och en hejare på att föna och kamma.. snyggt blev betyget jag fick av lillsyrran och förstås från rara lilla mamma.

Efter frissan körde jag ut till ön och hem till mamma och hjälpte till att tömma källaren på vatten.. vilka mängder det fanns som rinner till om dagen och säkert lika mycket om natten.

När allt var bortpumpat och klart vi tog en fika med bulle som dopp.. ut i rabatten mot huset knoppar av krokus.. snödropp och tulpan det nu börjar växa opp.

Sen bort till dagis och hämta hem tvillingarna och en promenad ut i solen så gul.. hoppas all snö snabbt smälter bort då den nu mest är smutsig och ful.

Lilla E mötte upp oss och följde med hem till tvillingarna och deras mor och far.. tänk vilka fina syskonbarn jag fått.. de är alla var och en så söt och rar.

När deras mor kom hem tog hon fram tårtresterna från kalaset som var för två dagar sen.. guuu den var smarrig och god och när vi pratats vid en stund var det dags att dra sig hem.

Lilla E gick hem till sitt medan mamma och jag gick hem till hennes röda skärgårdshus.. lite trött i kroppen blir man allt men på ett härligt sätt efter en dag med tvillingarnas bus.

Nu sitter jag hemma i soffan och bloggar mig i kapp för några dar.. dagen på ön blev som vanligt trevligt mysig och väldigt rar.

Hoppas ni fått en bra start på denna vecka numero tio plus ett.. våren känns som den står näst på tur efter vad jag idag i rabatten har sett.

Resten av kvällen ska jag sega på soffan innan jag kramar om kudden gonatt.. hoppas på sol imorgon igen för då lär jag återigen få fnatt.  : )

// Kramar Christine


Fyra dar i rad och en tur ut till ön

Måndag till Torsdag..


Måndag.. Näsan fortfarande däbbd och jobbar som en myra.. pga täppan jag på natten nästan börjar yra.

Tisdag.. Längtar efter värme och sol och med det bacillerna lär fly sin kos.. så länge smaklökarna är "tillfälligt ur funktion" allt smakar Sibyllas korv med mos. 

Onsdag.. Idag kom solen och jag börja nu se ett slut på nässpray och öronlock som kommer och går.. jag håller tummarna att ingen mer snö och kyla denna vinter vi får.

Torsdag.. Ledig från jobbet och först förbi min biopappa och sen ut till ön jag körde.. ena tvillingen V nu börjat tilltala sin mor med förnamn jag hörde.

Bilderna nedan är tagna idag på busfröna ute i solen och i ett nästan vårlikt marsväder. Mer sånt tack.. för då blir lilla Stina glad och nöjd.  : )M är nog släkt med Janne Schaffer.


Eller är det han i KISS.. Gene någonting.


V är tänkaren av de båda.. noga och grundligt ska det vara.


Far tungan runt i mun och utanför.. kan ibland bubblor bildas som här.


M äääääälskar verkligen snön.. låt det alltid vara så här.


V och M ville hemskt gärna komma in i pappas garage.


Återigen tänkaren i familjen.. undra vad han funderar på här.


Nu är det dags att borsta tanden och sedan krypa ner under täcket och krama kudden min. Just nu känns läget himla bra.. och jag hoppas det fortsätter i samma anda. Om.. kommer jag förmodligen le lite mer än vad jag annars kanske hinner med.  : )

Massor och många av kramar till er alla. Var rädda om er.. lås dörren om natten.. saker är bara saker.. pengar är bara pengar.. men hälsan och vänskap det kan ändras från en dag till en annan. Så leta inte problem och brister hos varandra.. utan plocka fram det fina istället. Hos dig själv.. och hos andra. Livet är alldeles för kort för att gnällas bort.. grälas bort.. att sitta i ett glashus och inte inse att man kanske inte är så felfri som man kanske tror att man är.

Var ödmjuk inför det som varit.. och det som komma skall. Var vänlig och snäll mot de du möter för då får du vänligt tillbaka. Ser du något fint hos en annan människa så berätta det för denna och håll det inte inom dig. En komplimang gör att folk växer och mår bra.. ett hårt ord kan få dom att krympa. Var snälla och se på andra med blida ögon.. för går vi själva med rent samvete på livets gata fram.. så blir livets omvägar färre och mindre otrevliga att bemöta.  : )

// Kram på er.. Christine


Fem dar i rad

Onsdag till Söndag..


Onsdag jobb i timmarna många.. efter det hem i säng och på en gång somna. 

Torsdag var det samma trista visa.. hem efter jobbet och innan kudden skulle kramas maten snabbt spisa.

Fredag massor av jobb och med en nos lika blöt som på en hund.. p.g.a. täppan jag knappt får sova en blund.

Lördag åkte jag och min vän P iväg till Nyköping.. Oxelösund.. Femöresfortet och Saltå Kvarn.. vår nyfikenhet är nog lika stor som på två små barn.  : )
 


Nyköping - Den långa gågatan som skär genom staden


Nyköping - en av gatorna i NK


Nyköping - Härliga färger i solen


Nyköing - kan ni se de fem vattendropparna som faller..?


Nyköping - cyklar som förmodligen längtar efter våren


Nyköping - Nere vid kanalen 


Nyköping - Lugnet före stormen


Nyköping - På andra sidan lugnet


Nyköping - Liten Bronspojke blickar ut över det virvlande kalla nedanför 


Nyköping - härlig röd effekt i allt det vita


Nyköping - en av alla smågator som finns i stan


Nyköping - en staty med duvor som svävar ovan kanalens vatten


Nyköping - en stad som månar om att folk ska vara kärleksfulla mot varandra


Nyköping - rejäla staket de har i staden


Nyköping - undra om det var äkta guld de målat med..?


Nyköping - Tegelväggen lyste starkt rött i solen


Nyköping - fikarummets golv á la Lustiga Huset på Gröna Lund


Nyköping - Solens strålar letar sig in genom det spröjsade fönstret


Nyköping - fikarummets möbler och stil tog en tillbaka till 1800-talet


Nyköping - caféets förrådstak ännu täkt av snö


Oxelösund - om några månader kan man nog meta abborre här


Oxelösund - inte helt fel läge på dessa hus


Oxelösund - himla söt båt


Oxelösund - snart är kölens sidor helt fri från is


Oxelösund - snurra rep snurra snöre


Oxelösund - genom förarbåset och ut friheten igen


Oxelösund - snart ligger nog en träeka förtöjd intill bryggan


Femöresfortet - Med radarstationen bakom ryggen


Femöresfortet - info för den som vill


Femöresfortet - Härligt härligt


Femöresfortet - Den lilla fyrlampan


Femöresfortet - man kan skymta våren i det öppna vattnet nedanför


Femöresfortet - skorsten på litet murat hus


Nyköping - Hamburgerbaren Max och en av deras lampor


Järna - Saltå Kvarn

Simma lugnt och klä er varmt.. för än kan man drabbas av vinterbaciller och annat elände. Glömt inte bort att säga till dom du tycker om.. att du också gör det. En komplimang lever man länge på.. ett leende kan vända en trist dag till en helt fantastiskt rolig dag istället.. en vänlig gest uppskattas och glöm inte använda blinkers när du ska svänga av den väg du kör på.  : )

// Kram Christine

 

Snurvel och sol

Måndag..

Vaknade med en tupp i halsen och en snigel på ögat.

Förkylningen håller ännu i sig.. tyvärr.. och nu har jag dessutom (förmodligen) lyckats föra över basillerna till en av mina kollegor.. not bra.. not bra alls.

Nackdelen med att ha ett jobb där man har daglig kontakt med kunder.. i butik eller via telefon.. och har en förkylning som satt sig på stämbanden.. gör ju att halsen liksom inte får vila sig i form. Ju mer timmarna går mot hemgång.. ju mer Whiskey-röst får man. Förvisso kan det vara rätt underhållande att prata med en "lånad" röst.. men å andra sidan ska ju stämbanden räcka fram till dödagar också.  : )Marstrand sommaren 2009.


Tisdag..

Fortfarande lika Däbbd i däsan som jag varit de senaste dagarna.

Idag skiner solen och det gör att man känner sig lite mera levande än när det bara är grått och dystert utomhus. Idag jobbar jag 11 -20 och efter det lär det bara bli raka spåret hem och ner i säng i ett försök att försöka sova mig frisk.

Det jag längtar efter just nu är att bli bra från förkylningen så klart.. våren.. värmen.. att se krokus och snödroppar växa upp ur marken.. snöfria vägar.. höra vårfåglars sång.. få hänga in vinterjackan i klädkammaren.. Vinthers nästa spelning i maj.. göra utflykter till närliggande städer med Bettan och sällskap i bilen.. hälsa på C och B på Gotland.. att E från Göteborg kommer upp och hälsar på en helg.. sitta på en brygga eller kajkant och höra kluckande vatten nedanför.. byta ut min Mountainbike mot en kärringcykel med cykelkorg fram och bege mig ut på små utflykter på två hjul.. ta vårbilder och sommarbider med nya kameran.. åka upp i Bollmojjängen på Globen och njuta av den hisnande utsikten som lovas där.. börja klättra mer regelbundet igen.. och mycket mycket mera.  : )

Nu måste jag piffa till mig innan jag ska iväg och tjäna in fler efterlängtade slantar till mitt levebröd.

Hoppas ni fått en bra start på denna vecka och får en fin dag i solen. Kör försiktigt och var rädda om varandra. Kram så länge.

// Christine 
RSS 2.0