Kul helg över för denna gång

Fredag till Söndag..


Fredan var det jobba som gällde från 9 - 18.. sen började helgen.. denna efterlängtade lediga helg.  : )

Lördan kom P förbi.. vidare for vi till Café Sjöstugan och en go fika i solen intill husväggen och utsikt över Brunnsviken. Bullarna och deras smarriga mackor var lika bra som de alltid är. 5 av 5 möjliga poäng.  : )

Sen vidare mot Barkarby butiksområde där vi sprang in på Chilli.. Mio.. Media Markt.. Plantagen.. Jysk.. Rusta.. IKEA och sen hem till P. Vi gick sedan i sällskap med hans brorsdotter A ner till Thaiboden och köpte hem väldans bra Thaimat. När vi väntade på att den skule bli färdiglagad.. såg A en plånbok ligga på gatan. Jag gick och hämtade den.. allt låg fortfarande i den.. VISA-kort.. körkort.. diverse medlemskort och 260 kr.

Vi sökte febrilt efter ett telefonnummer till ägaren så vi kunde återlämna den till henne. Det vi fick upp var en adress en liten bit bort. Vi gick hem med maten.. åt upp det goda och fortsatte sedan sökandet efter denna unga tjej som måste vara utom sig av oro.. det skulle iaf jag vara.

Vi åkte till adressen som stod skriven på henne.. kände på porten som var olåst tack och lov.. gick upp de två trapporna och ringde på dörren med hennes efternamn. En trött/förvirrad tjej öppnade och vi sa vad saken gällde. Hon kollade i sin väska och upptäckte till sin fasa att hon hade tappat den och faktiskt skulle kunna blivit rejält blåst om denna plånbok hamnat i fel händer. Nu är ju vi tre ovanligt ärliga och ordentliga människor.. tur för henne kan man ju säga då. : )

Vi överlämnade plånkan och därefter släppte jag av P och A utanför Ps port. Sedan hem och småtitta på Eurovisionsfestivalen 2010. Mina favoriter var Turkiet och Ukraina. Tyckte Tyskland var lite trist show.. det hände ju inget direkt utan hon stod i sin lilla svarta klänning på den lika så svarta scenen. Det enda som stack ut var hennes rödmålade läppar.  : )


Selvmord - Lad som om
http://www.youtube.com/watch?v=Mdbz9rB2CLI


På söndan for jag ut till ön och grattade mamma på morsdag.. sedan till lillsyrran och grattade likadant till henne.. gav tvillingarna deras 2-års presenter redan nu då de är lite sommarbetonade och dumt då att väntas med i två veckor till då de annars fyller den 12/6.. dumt om det blir kanonväder menar jag.  : )

Lillsyrrans sambo fick två tidningar i present.. en Vetenskapens Värld och en skvallertidning då han gillar sånt tjejigt.. sen över till storsyrran och grattade hennes äldsta tös på hennes 13-års dag. Storsyrran fick blommor hon med och sen fika och senare på eftermiddan blev det teater med den grupp äldsta tösen spelar med. Pizza till middag med mamma och syrran med döttrarna båda.

Efter maten åkte de över till ön igen och jag hem till mig. Fick lite dåligt samvete för pizzans onyttiga påverkan på kroppen så jag stack iväg till Ursviks motionsspår och sprang korta varvet. Det gick sådär.. kanske med tanke på den gigantiska Italienska degplattan i magen så jag sprang det mesta av spåret men gick en kort bit innan jag till slut sprang på rätt bra på slutet igen.

Hem och duscha.. lite tv:tittande.. surfande och nu har jag änterligen hittat hemsidan för det danska band jag blivit förtjust i.. Selvmord. Kan inte fatta namnvalet de gjort.. för när jag berättar för folk om dom så ser de konstigt på mig.. menar folket jag berättar för.. för de tror väl jag är trött på livet eller liknande.. vilket inte stämmer alls.. inte för fem öre. : )

Jag gillar verkligen gruppen och deras låtar.. men kan inte bli vän med namnet. Det klingar lite illa men strunt samma egentligen.. jag gillar det jag hör och det är väl det väsentliga. Jag ska se om jag kan ta mig över till Danmark och gå och se på någon av deras spelningar de planerat att ha från nu och fram tills hösten. Antingen bor jag hos min vän som bor där.. eller så tar jag med någon härifrån och bor på hotell.. det visar sig hur det blir med den saken. : )

Nu är jag dötrött i ögonen och måste stänga av för natten och försöka somna fortast möjligt. Nästa vecka är det jobb 6 av 7 möjliga dagar att jobba.. så det blir fullt upp m.a.o.

Hoppas ni haft en kanonhelg med det ni hittat på. Var rädda om er.. kör försiktigt i trafiken.. och glöm inte bort att vara snäll mot de ni möter och känner.  : )

// Kramar från mig.. ChristineSpäck-film på kvällen

Tisdag till Torsdag..


Ja.. vad ska jag säga.. jobbet går tydligen före det mesta nu för tiden.  : )

Tisdan och onsdan var det jobb för hela slanten. Har sovit lite märkligt de senaste nätterna.. har liksom inte kommit till ro utan vaknar och har sedan en fulltankad skalle att fajtas med. Försöka övertala den att det är himla onödigt att ligga vaken om natten.. när man sedan ska jobba dagen efter. Men vad kan jag göra och snäll som jag är blir det.. lite sömn.. lite nattvaka.. så får båda sin beskärda del. Menar skallen och jag.  : )

Idag torsdag var det jobb igen och arbetsdagen passerade rätt snabbt förbi. Jag fick mycket gjort och flänger hit och dit och så lite bus med kollegorna där emellan.På kvällen när jag just skulle te att blanda ihop hårtoningsmedlen fick jag ett sms. Det var min gamle vän S som undrade om jag ville hänga med på förhandsvisning av Kommissarie Späck på Parks nioföreställning. Ja men visst vill jag det svarade jag tilbaka. Det var ju ett tag sen jag såg en film på stor duk så nu var det absolut dags igen.  : )

Jag tittade på klockan.. den var bara tio i åtta så visst skulle jag hinna med att ändra färg på håret innan det var dags att köra in mot stan. Tjoff tjoff.. i med kletet.. tick tack.. tick tack.. och efter 20 minuter var det dags att skölja ut geggan. Torka handdukstorrt.. kamma fint och så lite hårgojjs på det. Ruffsa till det en aning.. några strån nonchalant lagda bakom öronen.. och sen iväg.

På väg in till stan gjorde jag en paus från min Köra-lagligt-i-trafiken-vecka.. för nu visste jag ju inte hur det var med parkeringsplatser i närheten av bion. Så nu "behövde" jag trycka lite hårdare på gasen.. förlåt mamma.. och polisen förstås.  : )

Det var fullsatt i biografen när lamporna släcktes och filmen började. Den som har sett BECK-filmerna.. kommer älska den här ironiserande.. humoristiska.. sanslöst roliga.. men också lite otäck (blod.. klantighet.. Men-vad-gör-du-olyckor.. senapskladd på kläderna och annat smaskigt). Den var riktigt kul att se.. och så kostade den mig inte ett endaste öre då jag bjöds av snälla S.  : )

Nu ska jag ta något litet att äta innan jag måste hoppa i säng. Ja.. inte ska jag hoppa upp och ner i sängen.. men hoppa ner under täcket.. det var så jag menade med hoppa.  : )

Sov gott på er och hoppas ni får en kul avslutning på er arbets- och skolvecka imorn.

// Christine


Köra-lagligt-i-trafiken veckan är igång

Söndag och Måndag..


På söndan stack jag ut till ön och hälsade på tvillingarna och deras föräldrar.. dvs min yngre syster med kille. Där var också mor och hennes gubbe.. och sen åkte jag hem till storsyrran och hennes döttrar.. ja allihop med andra ord.  : )

På måndag vaknade jag upp och tänkte att denna vecka ska jag köra lagligt varje dag. Varför kanske ni undrar.. ja det kan jag med göra MEN ska göra detta för att se hur det påverkar bensinförbrukningen.. tiden och antal svordomar. Bättre anledning finns väl knappast.  : )

Så med veckans första dag av bilkörning avklarad ser resultatet ut så här:

1) Minskad bensinförbrukning 15%
2) Ökad tid att köra 5%
3) Antal svordomar 1%

En klar förbättring måste jag säga.. i alla fall vad gäller svordomarna.. : )NU ska jag göra mig något att äta och sen blir det slapp i soffan eller om jag ska fortsätta kladda på tavlan.. det visar sig väl strax hur det blir med den saken.

Hoppas ni fått en bra och trevlig start på denna vecka.. numero 21. Nu är det bara 6 veckor kvar till semester vilket känns mer än bara bra. Jag längtar så jag spricker och kan nästa känna doften av tång och hav redan nu.  : )

// Hej på er..  Christine


Tänker på nära och kära

Lördag..


Idag jobbade jag 10 - 17 och stack efter det bort till Nackareservatet för en löparrunda i den stekheta kvällssolen. 

Jobbet flöt på bra idag och kunderna var rätt trevliga att ha att göra med idag. Inga sura miner utan alla tycktes vara påverkade av det härliga sommarvädret vi nu haft hos oss de senaste dagarna. Mera sånt tack.. både glada kunder och fint väder menar jag.  : )

Löpningen gick bra men fy tusan vad varm jag blev under kläderna. Jag gillar inte att känna mig varm i kroppen.. som en vindruva inslängd i micron snart på väg att spricka.. eller sprängas av värmen.. puha.

Igår kväll målade jag på det andra lagret färg på tavlan jag håller på och skapar hemma i vardagsrummet mitt. Vid första anblicken när bara första lagret var påkletat.. tänkte jag bara Jaha.. vad ska det bli av detta nu då? Men nu när det kommit på lite mer så känner jag mer och mer att detta kommer bli något i hästväg.. hoppas jag.

Nä men det blir nog toppen när jag fått på alla lager färg och fått kulörerna brutna och linjerna målade precis som jag vill ha dom.. då ska det bli väldans skoj att slå in en spik i väggen och hänga upp mitt nya alster.  : )

De senaste dagarna har jag gått runt i mina tankar och funderat på allt och ingenting. Jag analyserar.. minns händelser och personer.. längtar framåt.. och saknar bakåt. Det är så mycket jag vill göra.. men måste ta en sak i taget. Jag funderar på hur mina vänner har det med sina familjer.. vad mina syskon hittar på med deras barn.. vad de drömmer om och planerar att göra här framöver.

Jag kan ibland bli stressad av att tänkta på livet och döden. Mina föräldrar är egentligen inte gamla någon av dom.. men ändå är de inte heller purunga. Nu när jag äntligen fått en naturlig kontakt med dom alla skulle en olycka eller sjukdom hos någon av dom kännas förödande. Nu i vuxen ålder har jag kommit på hur mycket de betyder för mig. Jag skulle gå sönder i bitar av att mista någon av dom. Hoppas jag inte behöver uppleva det.. någonsin.

Det är inte alltid livet blir som man trodde att det skulle bli. Man träffar folk.. lär känna nya personer.. man tappar kontakten med några.. har andra vänner kvar nära eller på lite mer på avstånd men de finns där.. ingen dag är den andre lik.. man klantar ibland till det för sig själv på ett eller annat sätt.. och förundras över vänners svängar och val. Man ändrar intressen.. musiksmak.. tycke och sätt. Liksom samhället förändras.. förändrar även vi oss själva på gott och ont.

Jag kan tänka på människor jag tidigare haft tätare kontakt med. Undrar vad jag kunnat göra för att vara den bästa medmänniska gentemot dom. Jag har säkert gjort massor av fel.. glömt bort folk.. liksom jag själv blivit bortglömd i mina vänners förändrade liv och samliv med deras nya partners och barn. Men det är väl så livet ser ut.. eller?

Man kommer ständigt in i olika faser.. ibland jobbar man mer än man egentligen mäktar med.. och det tar energin ur en så man inte orkar vara så värst social på vardagskvällarna. Man hinner liksom inte med allt och måste då välja och välja bort. Inget jag tycker om att behöva göra.. men så kan ens liv se ut ibland.. tyvärr.

Jag önskar jag hade ett 8-17 jobb.. för då skulle jag kunna värna om kontakten med familj och vänner mycket bättre än jag kan idag. Jag hinner inte med allt och det tär på mitt samvete. Jag måste jobba som jag nu gör för att kunna komma vidare i de planer jag gjort för de närmaste åren. Jag håller andan och hoppas jag klarar mig hela vägen fram.. och utan att ha förlorat för många vid min sida på vägen dit.

Näpp.. nu får det vara slut med funderingar för ikväll.. och jag ska göra mig något att äta istället. Hoppas ni får en fin fortsättning på helgen. Imorn söndag ska jag köra ut till ön och hälsa på alla som är hemma då.

Livet är kort.. så glöm inte bort era nära och kära och även de som finns lite längre bort. Ring.. skriv ett vykort.. skicka ett sms.. bara för att visa att ni tänker på dom.

// Kram på er.. Christine


Bettan.. min söta men smått deffekta ögonsten

Torsdag och Fredag..


Igår var jag ledig från jobbet.. solen sken.. svetten lackades utmed ryggen när jag satte mig nere vid vattnet och läste ur en bok.

Jag hade tidigare på morgonen varit bort till Bil-Bödeln i Solna för att se hur många Brasse (fel fel fel) min lilla Bettan har. Jag försökte spela cool och satte mig denna gång ner på en stol och läste ur dagens Metrotidning som låg på bordet. Så här i efterhand kommer jag inte ihåg något av det jag läste.. för hela tiden höll jag koll i ögonvrån på bilen nu upphissad i taket och en sammanbiten besiktningsman som stod under för att granska varje liten del av hennes underrede. 

Efter tittandet tog han ut bilen för en sväng.. var tillbaka efter någon minut.. jag reste mig upp.. gick bort till disken.. frågade snabbt hur det gick.. mja det är några saker som måste rättas till. Nääää inte nu igen.. denna gamla men underbara lilla skorv drar ju på sig deffekter som en gammal människa gör. 

Jaha vad är det nu då frågade jag och höll andan. En positionslampa fram fungerar inte.. WHAT.. jag kollade ju alla lampor kvällen innan och fick till och med hjälp av P att kolla att allt var ok. Detta var på vänster sida.. samma sida som jag för några få veckor sen fick hjälp av min biopappa att byta ut hela lampkasetten.. ja efter bilskadan ni vet och då fungerade allt.

Så jäkla dumt och höjden av otur att den gått sönder just nu innan besiktning. Irriterande.. men en smärre sak att byta ut för jag tror jag kan byta den själv.. annars får jag be pappa igen.  : ) 

På besiktningsprotokollet fanns en rad med Bra att veta där det stod att drivaxelknutarna bak.. de yttre.. deras skyddsbälg var skadade och läckte olja. Detta bör man byta ut rätt snart i ett förebyggande syfte så inte hela knutarna istället brakar.. då blir summan betydligt större än vad jag nu om ett par veckor kommer behöva betala för lagningen av skyddsbälgarna.. alltid något att vara glad åt.  : )

Bettan blev underkänd vid kontrollbesiktningen MEN tur nog behövs det inte någon ombesiktning. Jag ansvarar för att felen åtgärdas snarast möjligt.. vilket då blir fixat 3/6 då jag bokat in tid hos en bilverkstad som min biopappa tycker är bra. Hoppas bara inte skiten går sönder helt och hållet fram tils dess.. för jag har inte räknat med verkstadskostnader på mer än 3 000kr. Blir det så får jag ta ett extrajobb.. kanske på McDonalds och sälja gamla burgare till folket.  : )

Nu ska jag piffa till mig inför dagens jobbpass. Det ska bli kanonväder även idag.. synd jag jobbar men det kommer nog fler fina dagar framöver.

Imorn jobbar jag också.. på lördan fram till 17.. och efter det ska jag hitta på något trevligt att göra på kvällen. På söndan är jag ledig igen och åker ut till ön och hälsar på dom som är hemma då. Tvillingarna är det medan de större flickorna (storsyrrans) är hos sin far denna helg.

Hoppas ni får en trevlig avslutning på denna arbetsvecka och får en kanonhelg med det ni hittar på. Bränn er inte i solen.. akta er för bildrumlar i trafiken.. och glöm inte att krama om de ni håller kär.  : )

// Kramar från mig.. Christine

 

Semesterlängtan och nya foton

Måndag till Onsdag..


Jobbe jobbe jobbe.. varför vara ledig när man kan jobbe.  : )

Bilderna nedan är från förra veckan då jag var över till farsgubben och efter det åkte till en fågelsjö i närheten av hans hem.. och också ett stall jag ska kika lite närmre på framöver. Först måste bara klirret in och placeras där det ska.. sen när allt är på plats då ska jag börja unna mig pengar till nöjen istället.  : )Nu är det "bara" sju veckor kvar till semester.. denna efterlängtade ledighet jag nu längtar och trängtar efter så jag nästan spricker. Hoppas veckorna går snabbt men inte för fort heller.. för jag vill hinna göra trevliga saker fram tills dess också.

Vinthers spelning nu på lördag blev just inställd p.g.a. olika anledningar.. som det så fint skrevs. Undra vad det kan betyda.. sjukdom.. depression.. graviditet eller bara ovilja till att lira gura och krama hårt om mikrofonen.  : )

Nu är det dags att sova. Imorn ska jag Besikta bilen.. lite nervös är jag allt för besiktningsgubbarna har varit lite kinkiga de senaste gångerna jag varit hos dom. Bettan är ju knappast purung längre utan kallas numera senior. Och då kommer krämporna som på oss människor.  : )

Så.. har du inget för dig imorn vid 9:30.. får du hemskt gärna hålla tummarna för att bilen går igenom.. och jag får spara på slantarna istället för att ge dom till en bilverkstad.  : )

// Sov gott på er.. Christine


Veckan avslutades med Betessläpp

Onsdag till Söndag..


Jobbade onsdag till fredag och var sen ledig i helgen. Det blev härliga dagar med solen som gassade skönt ovanifrån.  : )

På lördan stack jag ut till ön och hjälpte storsyrran med att tapetsera äldsta tösens rum. Det blev en himla go dag hemma hos dom och jag åkte en ovanligt sen färja hem.. 22:30.  : )

På söndan hämtade jag upp P och vidare färd mor Dalarö och Gålö. Vi skulle se årets Betessläpp på Stegholms Gård. Vi var i tid.. som tusen och tusen andra människor. Läste på deras hemsida att det var 5 000 personer som anmält intresse liksom jag själv gjort.

Det var som sagt mycket folk.. men det blev en fin dag med naturen och djuren tätt tätt inpå. Jag skulle inte känna mig främmande att bo så i framtiden. Jag mår bra i naturen.. jag mår bra av djur.. så varför slita däck i betongstan när man kan låta grässtrån kittla ens fötter istället.  : )

Bilderna nedan är från idag.. en himla massa kossabilder blev det.. men det var ju därför jag var där.  : )

Hemma i soffan och efter att jag är klar med bilderna och dagens blogg.. blev jag just påmind av en reklamslinga.. Hoppa.nu -  http://www.uppohoppa.nu/

Nu menar jag inte att hoppa uppsutten på en hästrygg över hinder.. inte heller från Västerbron.. utan ut från ett plan. Genom dom kan man ta falkskärmscertifikat.. eller då som jag tänkt mig.. ett tandemhopp. Sitta tryggt fastspänd i en sele ihop med en instruktör. Det vore himla fräckt om jag hinner och har råd med det redan denna sommar.. höst. Mamma lär inte gilla detta dock.  : )

Nu ska jag hänga tvätten och sen göra mig något att äta. Just nu i skrivandets stund saknar jag en del folk från förr. Inte så tårar faller ned på min kind.. men saknaden känns i magen som ömmar och ser tillbaka på fina minnen. MEN.. ingen idé med nostalgi-gegga utan istället ska jag blicka framåt mot allt det skojjiga som nu ligger för mina fötter.  : )

Hoppas ni haft en finfin helg med det ni hittat på. Var rädda om er.. och om varandra.

// Kram på er.. Christine


Magnifika körsbärsträd i Kungsan

Måndag och Tisdag..


Måndan jobbade jag som sig bör och det blev en rätt seg dag då jag jobbat många dar i streck och detta var den sista av dom. Så lite pust och stön blev det men annars en rätt så ok dag med gnetandet av brillor.  : )

På tisdan var jag ledig.. solen sken.. temperaturen hade stigit en bra bit över det normala så ut ut ut skrek kroppen vilket jag också gjorde.. klädde på mig och gick ut menar jag.  : )

Jag tog bilen in till stan för att fota Körsbärsträden i Kungsträdgården innan dess skära blomsterblad faller av grenarna för denna gång. De blommar bara tio dagar sägs det.. och då de redan slagit ut i blom i början av förra veckan kände jag en viss stress över att missa denna rosa färgexplosion om jag inte passade på idag när jag var ledig. 

Väl på plats var det en magnifik syn som mötte mina ögon. Det var folk överallt.. de satt på stentrapporna i solen.. de satt på Fridays uteservering i solen.. de stod under trädens grenar och tittade uppåt.. folk fotograferade detta underbara med kameror här och där.

Man riktigt såg att det inte bara var jag som blev helt tagen av att stå där under trädens grenar som bildat ett tak av rosa papperslika små söta körsbärsblommor. Det kändes som jag just zappat mig iväg till Japan.. och inte alls var kvar i Betongstaden Stockholm. Heeelt otrolig känsla.. och ni som ännu inte varit dit.. skynda.. spring.. ni måste bara se detta innan det är försent. Det förstås.. vi lär ju få en ny chans att se detta även nästa år.  : )

Ja ni ser vilken syn man möts av. Jag skulle gärna ha en egen körsbärsträdgård här hemma om jag fick plats. det blir trångt förstås.. men ok jag planterar fyra träd i hallen.. så lär de räcka för att hänga jackorna i dess grenar och att få till ett sånt där härligt tak av blommor.

Köket skulle jag kunna ha som en allé av träd på rad ända fram till köksfönstret. Undra om jag får plats med fyra träd på vardera sida och då blir det totalt åtta träd i köket.

Sen så har vi stora rummet. Jag behöver två.. eller så skulle jag kanske ta fyra träd som jag kan binda fast en hängmatta i. Ska dne kunna gungas ska det ju vara två trän.. och vill ja ha det mer stadigt om natten.. då får jag nog allt plantera fyra.. för säkerhets skull.  : )

Ja det blir en himla massa trän att plantera. Ska nog ringa Plantagen imorn och se om jag kan få någon form av mängdrabatt.. och så bör jag nog ringa Förvaltaren och fråga om lov att bryta upp parketten och jordlägga golven istället. Fullt upp men oj vad fint det ska bli sen. : )

Hoppas ni fått en bra start på denna vecka.. numera 19.

Pratade just med min styvfar och fick klartecken om att tidigarelägga min nerresa till Gotland i sommar. Jag kommer nu åka ner på måndag vecka 28.. och hem söndag vecka 29. Det känns dumt att chansa att göra en CITY-sightseeing-semester av första delen av vecka 28.. om nu folk är upptagna med sitt och inte orkar hänga med runt på det jag vill hitta på.

Folk är så jäkla besvärliga ibland så då får jag nog det mycket bättre nere på ön.. där jag kan sitta på trappen och lyssna på tystnaden.. plocka snäckor och fossiler på stranden vid Hoburgen.. åka upp till Visby och gå runt där i gränderna.. fika.. ha det lugnt och skönt.. innan storsyrran kommer ner sen med sina flickor. Då blir det full rulle för hela slanten.  : )

// Vårkramar från mig.. Christine


Musik och filmtips-vecka

Tisdag till Söndag..


Har jobbat hela veckan lång.. ja bortsett från min lediga torsdag då jag for ut till R-ön.. hälsade på mamma och hämtade sedan tvillingarna från deras dagis. Jag fick sällskap av lilla E vilket var en väldans tur.. då pojkarna ränner än hit och än dit.. och gärna på samma gång.. menar åt olika håll.  : )

Musiktips
Selvmord.. låter kanske hemskt men bandet är galet bra som jag "snubblat över" på nätet. De håller till i Danmark och spelar sån där modern rockigt hård musik.. inte för hårt och inte för mesigt.. utan alldeles lagom för mina heavy-light-öron.  : )Selvmord - Råbe under vand
http://www.youtube.com/watch?v=5xO0lxh29Eo&feature=related
Selvmord - OK
http://www.youtube.com/watch?v=uSiHq3hIq_s&feature=relatedDet här bandet har helt satt sina tänder i min musikarm.. fy tusan.. jag kan ju inte sluta trycka på Repeat.. utan mina två favoriter som jag också länkat till i dagens blogg.. de snurrar och snurrar och snurrar lite till.  : )

Musiken gillar jag skarpt.. två av bandmedlemmarnas fördelaktiga utseenden gör ju inte saken sämre.. he he.. dessa två musikvideos jag länkat till är också snyggt gjorda.. ja jag finner inte ord som räcker till för vad jag tycker om dom.. de är bara så bra.. så bättre.. så bäst.  : )


Mer Musiktips
Sen har vi ännu en dansk kille.. Thomas Holm.. fast det låter ju förstås väldigt svenskt för att vara danskt.. nåja.. hans video snubblade jag i alla fall över.. Nitten.. och den var hel kul. Det som är bra med denna video är att den har svensk text för den som har svårt med språket. Himla charmig musikvideo måste jag säga.  : )
Thomas Holm - Nitten
http://www.youtube.com/watch?v=_vSEWySEaJ4


Filmtips
Jag vill också passa på att tipsa om en film jag såg igår.. en Sch-Fi/Thriller.. The Happening.. med Mark Wahlberg i huvudrollen. "En spännande domedagsthriller, världens befolkning hotas av en attack mot den mest grundläggande mänskliga insikten av alla - överlevnad." Från regissören bakom Sjätte sinnet.

Den var lite läskig från i stort sett första scenen men trots dess knasiga handling var den ändå rätt fachinerande och jag kommer förmodligen se den igen. Ingen film för lättskrämda.. känslosvaga personer.. ni andra som gillar att bita på naglarna har något spännande att se fram mot.  : )The Happening (DVD) - med bl a Mark Wahlberg


Sista Musiktipset
Nu är det dags att avsluta dagens skrivande med ännu en dansk musiker jag råkade höra på radion på väg hem från jobbet härom kvällen. Killen heter Rasmus Seebach och låten heter Natteravn.. himla skön dance-låt.. gaspedalen och rytmen gick hand i hand på Essinge leden.  : )Rasmus Seebach - Natteravn
http://www.youtube.com/watch?v=hVbkx89F4DI


Hoppas ni haft en kanonvecka med allt vad ni hittat på. Jag är mer eller mindre frisk nu från min segdragna hostförkylning. Usch vad jag låtit som hostat och harklat på dygnet runt. Undra hur många som efter dessa två veckor vill fortsätta vara min vän eller släkting efter detta eländigt onödiga högljudda tillstånd.  : )

Var rädda om er och kör försiktigt i trafiken. Idag på väg hem från jobbet var jag med om 3 idiotförare.. alla män (givetvis) som liksom trängde sig in mellan mig och bilen före.. trots att avståndet mellan våra bilar redan var rätt kort.. och hastigheten låg i runt 90.. men ändå ville karlslokarna gasa sig trängandes in emellan. Snacka om storhetsvansinne eller här-kommer-jag-så-ge-plats-attityd.. mansgrisar kallar jag såna här bilister för.  : )

// Kram på er.. stor som liten..  Christine


Krax krax kraaaax

Söndag och Måndag..


På söndan hade jag en dag av kurering.

Kan inte fatta att halsen inte ger med sig.. eller snarare bacillerna som bitit sig fast som en vampyr gör på sitt offer. Jag hostar så fort jag blir torr i halsen.. vilket jag också är hela tiden. Det skapar ju problem när jag på jobbet pratar ideligen med kunderna som är inne i butiken.. eller svarar i telefonen när de ringer.

Jag smaskar ständigt på lenande Senega lakritstabletter och dricker vatten. Apropå dricka ska jag nog göra mig en kopp te med rom i nu innan det blir dags att runda av för kvällen.

På måndan var det upp och jobba.. idag var det 10 - 19 som gällde. Halsen fortfarande knasig men vad kan man göra. Jag vill inte förlora inkomst p.g.a. att vara krasslig.. en annan sak vore det om jag tog ledigt för att hitta på något skoj. :  )

Men jag gav till slut upp vid halv fem för hostningarna kändes inge kul inför kunderna som kanske tror jag har kycklingsjukan eller sviniga-hund eller vad de nu kan heta.  : )

Bonde söker fru hade säsongstart ikväll. När jag körde in på parkeringen ringde mamma i telefonen. Hon hade sett en bonde där som hon tyckte var söt och verkade vettig. Hon manade på mig att skynda in för att hinna se en skymt av honom. Så klart missade jag intervjun och såg bara en skymt av mammas favorit på slutet av programmet.

Mja.. han var ju ingen jag skulle vänt mig om efter på stan.. men å andra sidan har jag aldrig valt karlar efter utseendet utan efter det som (förhoppningsvis) finns innanför skalet. :  )

Kanske skulle man ändå klottra ner några rader.. se vad det leder till.. och kanske får man sen ett kul sommaräventyr på Öland.. om Bonden skulle tycka något tillbaka. Skojar förstås men jag gillar ju att prova på nya saker.  : )

Nu ska jag fixa mitt Rom-te och hoppas att det ger någon lugnande verkan på hosteländet. Visste jag att mor min inte läste bloggen.. skulle jag använt ordet Host-H####tet istället. Men nu gör lilla mamsen det och tycker inte om svordomar så jag kör den censurerade varianten istället.  : )

Hoppas ni haft en bra start på denna vecka.. numero 18. Bara nio veckor kvar till semester.. jipiiiiii.  : D

// Kram på er..  Christine

Flyttdag och virus i halsen

Torsdag.. Fredag.. Lördag..


Vaknade på torsdag morgon och kände mig riktigt kass i kroppen.

Ringde därför till jobbet och sa jag kommer in vid 16 istället för 11 och stänger bygget så ingen av de andra behöver jobba över för mina bacillers skull. Men fy tusan vilken seg kväll det blev och tack gudskelov att det var lugnt den kvällen.. annars hade jag nog lagt mig ner och gråtit som ett litet barn.. för ynklig och liten kände jag mig den dan.  : )

På fredan bet jag ihop och gav mig sjutton på att jobba mitt pass 9 - 18. Halsen var hela tiden ansträngd och emellanåt lät jag som en pojk i målbrottet.. upp och ner.. ner och upp igen i tonerna.  : )

På fredagkväll gjorde jag mig bara middag och somnade sen rätt tidigt. Troligtvis feberfri men helt slut i kroppen av det virus som härjar inom mig.På lördag gick jag upp i ottan för att åka ut till ön och hjälpa till vid min äldre systers flytt från ett hus till ett annat lite mindre ett par stenkasst bort. Tog nio-färjan över till ön och började sen hjläpa till med allt som skulle bäras ut till släpvagnarna och den flyttbil vi hade till hjälp. Fy faen vad mycket saker på dessa tre personer.. helt jäkla otroligt.. trodde aldrig det skulle ta slut på grejjor.. och syrran kommer få packa ur påsar och kartonger i veckor framöver nu.. prylar utan slut kan man lugnt säga.  : )

Nu har jag änterligen kommit hem efter en dag med 12 timmars flytt och plock.. ska ta en Alvedon och hoppas jag mår iaf lite bättre imorn. Nästa vecka jobbar jag nämligen 6 dar av 7.. så det vore ju väldigt trevligt och bra om jag blir frisk och kry igen.. annars kommer det bli en tung vecka om jag ska fortsätta må så här.. hoppas hoppas.  : )

Ha en fortsatt trevlig helg och njut av solen om den nu kommer till oss imorn igen.

// Kram så länge.. Christine


RSS 2.0