Solig torsdag

Torsdag..


Idag kände sig Stina trött.. väldigt trött.. men efter några koppar kaffe så började sakta kroppen.. och framförallt huvudet vakna till liv.. så pass att jag kunde ta mig till jobbet och mitt arbetspass 11 - 20.  : )

Dagen på jobbet rullade på i lagom tempo.. m.a.o. hann vi med att säga hej till varandra.. ta hand om de kunder som kom in till oss.. plocka upp det som kommit med posten och fixa med allt annat som behövde göras.

Just nu längtar jag efter helgen så jag blir tossig.. den sägs kunna erbjuda fint väder och då kan jag vara utomhus och busa med tvillingarna på ön. Ska ta lite foton av hösten.. ja på folket där ute lär det också bli en hel del av.

Det pågår en fototävling just nu.. håller på fram till 22 november.. man kan vinna kamera och ngt annat litet.. kommer inte ihåg exakt vad.. men det coola är att man kan om man vinner allt få hänga upp sina fotografier på väggen hos Fotografiska. Motiven ska vara på Stockholm.. och där har jag ju tagit några stycken nu.  : )

Nu ska jag softa lite innan det blir dags att krama kudden för kvällen. Hoppas ni haft en fin vecka så här långt.

// Kramar Christine


* * *

Hello zemër.

Shpresoj se keni pasur një ditë të mirë me ju / ju e keni zbuluar. Unë mendoj se nga ju.. dhe e bën këtë me një buzëqeshje .

´M Humbur ju.

Hugs de puthje.. Christine

♥ ♥ ♥


Soliga härliga höst

Onsdag..


Idag var det jobb.. 10 - 19.. och det blev en rätt så ok dag bland kollegor och kunder.  : )

Halsen harklar sig tyvärr fortfarande.. näsan var täppt på morgonen.. men annars är jag glad som tusan.. för hjärtat mitt bankar och slår för M som i Långt-bort-i-stan är.  : )





Jag hittade citat om Kärlek på nätet och valde att lägga ut några av dom här. En del med en humoristisk knorr i sig.. medan andra bara är rara och söta i sitt sätt att vara.  : )


♥ Kärlek och snuva kan inte döljas.. Ryskt ordspråk

♥ Förälskade sjunger av samma anledning som barn visslar i mörkret.. August Strindberg

♥ Kärleken är som en trafikolycka. Man blir påkörd och blir liggande. Antingen överlever man eller också överlever man inte.. Juliette Gréco

♥ Livet är inte de dagar som gått, utan de dagar man minns.. Pjotr Andrejevitj Pavlenko

♥ Längtan är kärlekens ständige följeslagare.. Okänt ursprung

♥ Lär känna modern innan du gifter dig med dottern.. Arabiskt ordspråk

♥ Min kärlek till dig är enkel, rak och sann. Det är bara jag som krånglar till det ibland.. Caroline Wekell

♥ Vill ni förstå männen? Studera kvinnorna.. Jean-Jacques Rousseau

♥ Vin och kvinnor gör mannen galen.. Okänt ursprung

♥ Viss kärlek är som vinteräpplen, mognar sent och håller länge.. Okänt ursprung

♥ Vänlighet är att älska människor mer än de förtjänar.. Joubert


Det var väl tänkvärda ord.. jag blev i alla fall glad av att läsa dom.  : )

Snart är det dags att borsta gaddarna och krypa ner under täcket. Lite tomt är det allt här hemma.. i och för sig är jag ju van vid att vara ensam i soffan.. men saknar M.. det gör jag massor ändå.  : )

* * *

Mirëmbrëma zemra ime.

Së shpejti unë do të fle dhe ndoshta do të ëndërroj për ty përsëri.
Miss ju .. mendoj për ty .. dëshirë e madhe për ju .. Të keni pranë.


// Miliona puthje dhe përqafime për ju.. Christine


♥ ♥ ♥


Ledig solig tisdag

Tisdag..


Idag var jag ledig från mina arbetsplikter.. vilket kändes kanon då himlen var blå.. solen den sken.. och trädens löv har nu börjat färgas härligt röd oranga.  : )

Jag var på morgonen iväg en sväng till Doktorn.. som sa till mig "när man är i din ålder" vilket fick mig att känna mig gammal.. och fick mig att fatta att jag har kört livets gata fram utan någon som helst plan eller framförhållning för hur jag vill ha det. Detta kan nu få konsekvenser om jag skulle vilja ändra livet på ett eller annat sätt framöver.

Nåja.. ingen idé att gå omkring och vara orolig utan det som skall ske kommer nog också att ske. Allt har sin mening sa alltid min gamla mormor när hon levde.. och det hade hon ju rätt i.





Efter besöket hos doktorn körde jag ut till ön och hälsade först på mamma. Vi åt lunchen inne i värmen men gick sedan ut och satte och för en kopp kaffe och en bit vetelängd ute i solen. Jackan var i och för sig knäppt ända upp till halsen på mig.. men det var friskt och skönt att vara utomhus ändå.

När klockan närmade sig halvt tre.. tog vi bilen bort till lillsyrran.. parkerade den på deras uppfart.. och gick sedan bort till tvillingarnas dagis. När pojkarna såg mig sprang de glada fram och kastade sig i famnen på mig. Vilket underbart mottagande av de små.. hjärtat mitt smälter varje gång jag ser dom le.  : )





Vi gick varvat med att springa hemåt.. pojkarna fick turas om att springa med deras hand i min för att minimera snubbelrisk.. medan den andre fick gå bredvid mamma som körde vagnen fram. När vi passerade Blåbärsatället vi varit upp till tidigare.. ville de promt gå upp i snåret.. men vi förklarade då att blåbären var slut för att nu med kylan kommer fåglar som äter bären.. så nu var det tomt i skogen på blåbär.  : )

Som tröst berättade jag att jag hade med mig vindruvor att äta.. vilket fick dom att glömma bären och istället hasta hemåt för att få sluka i sig gröna kärnfria vindruvor.. mums.  : )




Hemma hos syrran blev det ytterligare en kopp kaffe.. några knäckemackor för oss äldre och så vindruvor för de små. De visade upp sina nya fina mössor de fått.. Lacoste.. fint ska det förstås vara.  : )

Ja de små är lika goa som de alltid är. Även om de busar är de söta ändå.. på lördag ska jag passa dom en stund medan deras föräldrar far in till stan i några ärenden. Spännande att se om de uppför sig då.. eller passar på när bara moster är hemma.  : )




Nu har jag just ätit mat.. från favvorit-Kinesen.. och det smakade gott som det alltid gör. Det som blev över blir till en Lyxlunch imorn då jag ska jobba igen.. 10 - 19.

Nu sitter jag hemma i soffan.. skriver av mig.. saknar.. längtar.. tänker tillbaka på händelser från dagen som gått. Roffade åt mig den sista P-platsen idag när jag kom hem vid halv sju.. helt jäkla otroligt. Hur i H-vete kan gatans alla parkeringsplatser vara upptagna redan vid den tiden..???

Igår var det likadant.. då var det helt fullt när jag kom hem efter jobbet vid halv åtta. Fick ställa mig vid skolans personalparkering.. ställa klockan på 07:00 imorse för att gå upp och flytta bilen till en "laglig" plats. Katastrofläge. Jag ska faktiskt skriva ett brev till Kommunen och deras avdelning för parkeringar och informera dom om den akuta platsbristen som numera råder. Och även en insändare till Mitt i.. där jag vill få folk och kommunfolk att hajja till hur jäkla illa situationen verkligen är.

Nu är det dags att ringa M vis Skype.. bra att prata där när man är i olika länder eller på olika platser. Helt gratis är det dessutom så det är ju bra.  : )


// Kramar Christine


* * *

Përshëndetje i dashur.

Shpresoj se ju kishte një ditë të mirë dhe në mbrëmje. Me mungon diçka të pabesueshme .. dëshirë e madhe për ju kështu që të shkoj i çmendur .. ajo ishte e bukur për të dëgjuar zërin tuaj përsëri .. ju uroj ishin këtu me mua.

Shumë puthje .. puthje .. përqafime për ju

// Christine  

♥ ♥ ♥


Dagarna rullar på

Från sist jag skrev.. och fram tills idag.


Ja nu är det mest jobb.. träffa M.. sova och äta som gäller. Helt galet vad det snurrar på just nu.. en väldigt trevlig och skön känsla har greppet om själen.. hoppas den har kommit för att stanna.. greppet menar jag.  : )

Jag fick ju en släng av förkylning som hängt sig kvar i snart två veckor. Den har visat sig i form av täppt näsa och en hals som harklar sig och håller på. Men så länge det inte blir värre än så här.. är det bara att gilla läget och vara glad att det inte blev värre.  : )

Om två veckor är det Älgjaktspremiär.. och samma dag återvänder M tillbaka hem från sina sista veckor på den utlandstjänst han nu håller på att runda av.

Apropå älg.. och andra vilda djur som i skogen irrar runt.. så har jag i veckan som gått fått prova på både Hjortfilé och Rådjursfilé.. båda fällda av M.. och det smakade smaskens. Mer än smaskens med allt det goda vi lagade till. Lite rött från Afrika upp på det.. Kevin Arnold.. och allt blev till en saga.  : )





Imorn är jag ledig från jobbandet.. ska ut till ön efter ett kort möte på morgonen. Det blir mys och kaffe hemma hos mamma.. sen ska vi hämta tvillingarna från deras dagis. Egentligen skulle jag varit med lilla E på hennes skola hela dagen imorn.. som blev ändrat till att vara där från lunch och fram till hemgång.. men så blev det lite tokigt i schemat så vi flyttar upp den besök-i-klassen-dagen till en helt annan dag då jag kan vara med redan från morgonen.. istället för bara någon timme på slutet.  : )

Ikväll blev det en smarrig Omelett till middag.. med salami.. rödlök.. gröna oliver och lite annat i. Sallad till detta och allt sköljdes ner med blodgrapefruktjuice. Helt ok att ha som middag en kväll som denna.. kom hem sent och är lite trött i ögonen just nu. Ska väl lägga mig vad det lider så jag får min.. hrmm skönhetssömn.. men väntar lite till innan nattmössan dras på.  : )

Var rädda om er gott folk.. och om varandra.. ta vara på varje vaken tid och skjut inte upp trevliga saker för vi har endast ett liv att leva.. glöm inte det.  : )


Kramar till er alla.. Christine


* * *

Hello zemër.

Hope fluturim shkoi mirë dhe se Orjan isha duke ju pritur me lule dhe balona në terminalin kur të mbërrini.
I wish I kishte kohë për të folur më shumë me ju para se të bordit të avionit .. por unë mund të paktën të dëgjojnë zërin tuaj.

Unë do të humbasë diçka e mahnitshme kur unë nuk mund të shoh se jeni për shumë ditë tani .. por duken shumë përpara për të kur të vijnë në shtëpi përsëri.

Miliona puthje dhe përqafime .. ju dua shumë dhe më shumë se kaq.

// Christine

♥ ♥ ♥

Tio dagar i rad

Lördag till Måndag.. veckan därpå..



Lördag vecka 36 träffade jag M efter att jag jobbat klart för dagen. Sen var det mys fram till det var dags att jobba igen på måndag morgon.  : )




Jobbade och stod i också på tisdan och det fanns rejält att göra då med.. gigantiska lådor fyllda med nyinslipade glasögon kom i stora lass.. hela tiden.. utan slut. 

Jag började känna mig lite krasslig på onsdagmorgon men då det inte kändes som någon större fara höll jag tummarna för att det inte skulle bli så illa denna gång.

Jobb jobb jobb.. sen på onsdagkväll var det dags att träffa M igen.. vilket var himla gott att göra.  : )




Torsdan jobbade jag halvdag då jag nu även fått ont i skann och kände mig allmänt seg och trött i hela kroppen. Jag sjukskrev mig på fredan för att få en chans att vila mig frisk. Tyvärr höll den rinniga och till och från täppta näsan i sig och rinner än idag (läs måndag).




Det blev en lugn men väldans väldigt mycket mysig helg med M. Film.. god mat.. kaffe och kramar.. massor av goa varma långa kramar. Tur nog har inte M fått bacillerna på sig.. måste vara bra virke i den karln.  : )




Vi hann med en sväng ut till öborna på söndan. Hem till lillsyrran kom också mamma och hennes R. När de satte sig ner vid bordet hällde jag upp dagens fjärde kopp kaffe åt mig själv.. konstigt inte magen la av.  : ) 

Tvillingarna hittade på namnet Money åt M.. men just när vi skulle gå uttalade lille M namnet helt rätt. De små gullungarna kan man inte få för mycket av.. inte jag i alla fall.  : )

När tvillingarna och deras far skulle gå och rösta en bit bort på ön.. och mamma och storsyrrans äldsta tös E gick hem till sitt.. satte M och jag oss i Bettan och körde bort en sväng till storsyrran som stod vid spisen och lagade Slottstek. : )





Nu är det måndag.. igen.. och jag undrar hur dessa tio dagar kunnat passera så snabbt. :  )

Efter att ha kännt mig lite krasslig sen i onsdags.. sovit lite tokigt.. och haft några nya problem att lösa på jobbet idag.. känns det snart dags att krypa ner under täcket och krama kudden för några timmar.

Imorn tisdag blir det jobb igen.. 11 - 20.. hem och sova.. upp och jobba på ondan 9 - 18.. och sen träffa M igen på kvällen. Ledig dag på torsdag som jag hoppas blir med ok väder så vi kan vara ute någonting. Annars kan man ju alltid vara inomhus och se en film.. eller två.. med Ms varma armar om mig.  : )

Hoppas ni får en fin vecka med det ni hittar på. Var rädda om er.. om varandra.. och tänk framåt - inte bakåt.  : )

Kramar Christine


Äntligen helg.. och äntligen träffa M igen

Fredag..


På torsdan åkte jag som sagt ut till ön och hälsade på mamma.. satt och fikade i solen hemma hos henne.. innan vi begav oss bort till tvillingarnas dagis. Vi hämtade upp lilla E på vägen till dagis.. så fick hon vara med och passa vilddjuren innan deras föräldrar kommit hem.  : )

På vägen hem till lillsyrran plockade vi blåbär.. eller tvillingarna gjorde det.. medan jag och mamma letade taggsvamp i skogsbacken intill grusvägen. Blev några i alla fall som mamsen sedan kan steka och ha till middan.  : )

På hennes komposthög har en växt av oidentiferad art börjat växa.. och växa.. och växa. Den har tagit över hela alltet.. mamma kan inte komma på vad det är som hon kan ha slängt där.. som sedan börjat gro och skapat så otroligt starkt lysande gula och vackra blommor.. och gröna runda frukter.

Kan det vara pumpa.. men det har hon inte ätit någon av och därmed inte heller kunnat lägga resterna på jorden. Kan det vara vattenmelon för det har hon ju förstås ätit några gånger i sommar och slängt ut skal och kärnorna där. Men kan vattenmelon verkligen ta rot.. växa och trivas i vårt svenska klimat..? Ingen aning.. men vet någon av er så säg gärna till vad ni tror att det kan vara.  : )















Nedan är bilder på M och V.. busfröna i full fart att springa på grusvägen.. plocka blåbär i skogen.. granska och utforska världen de just är till att börja lära känna. Jag försöker lära dom saker jag tycker är bra att känna till.. som att kottar faktiskt smakar rätt gott.. att vattenpölar går att hoppa i med gummistövlarna på.. att blåbär ger blå tunga och mycket mycket mer.  : )






















Nu sitter jag mätt och belåten hemma på soffan.. blev kinamat från favoriten till sen middag även denna ensamkväll. Gott som tusan och så får jag med mig en matlåda till jobbet imorn.

Imorn får jag efter att jag slutat vid 17 äntligen träffa M igen.. guuuuu vad jag har längtat och saknat. Hoppas vädret blir ok så vi kan hitta på skoj saker att göra på söndan. Men.. å andra sidan spelar inte vädret så stor roll.. bara jag får vara nära och ha max en armlängds avstånd för en kram eller två.  : )

Hoppas ni får en kanonhelg med det ni hittar på.

// Kram kram kram Christine


skutt skutt skutt

Tisdag till Torsdag..


Blev så jäklars biten efter hoppet.. vill bara upp.. upp.. upp igen.  : )

Jag ska absolut hoppa igen.. kommer göra tandem några gånger till för att känna efter om jag sedan vill ta det här längre.. att börja plugga så jag får ett eget fallskärmscertifikat en dag.. det vore drömmen.. oooooiiiii.  : )

Nästa hopp blir till våren och då kommer jag få med mig i alla fall en vän.. E. Hon bestämde sig efter att jag testat.. överlevt.. och gett min resume av det häftigaste jag hittills gjort.. så nu känner hon sig mer trygg i att hoppa hon med.  : )





Idag torsdag är jag ledig.. skööööönt. Har just tvättat.. ätit frukost.. ska snart in och skrubba mig ren.. sen bär det av ut till R-ön för att umgås med mamma.. och sen hämta tvillingarna från deras dagis.

Ska plåta dom i deras vilda lekar och bus. När lillsyrran kommit hem brukar oftast mamma och jag krasha i deras stora soffa.. det räcker med några få timmar med de båda yrvädren.. otroligt charmiga och söta är dom.. men yra son få.. sen blir man helt slut i huvud och kropp. Undra om man skulle orka ta hand om såna små helt på egen hand.. verkar orimligt som det är nu.  : )

Hoppas ni får en fin torsdag med det ni hittar på.. jobbar.. barnlediga..  sjukskrivna eller annat. Kör försiktigt och var rädda om er.. och om varandra.. ta ingen för givet för då lär man sluta ensam och olycklig.  : )

// Kram på er.. Christine  

Förälskelsen värmer mig i höstnatten

Måndag..


Känslor.. kärlek.. kan komma till en när man minst anar det
Nu står jag här förälskad och helt betagen som likt en ung tonårstös kan bli

Dina ögon som ser rakt in genom mitt yttre.. läser mina tankar.. får mig att le
Din hand som snuddar vid mig.. jag rör den tillbaka och greppar fingrarna lätt

Skäggstubbet kittlar huden under min hand när jag smeker din kind
Doften från din hals kittlar min näsa och jag andas in dig djupt och blundar

Värmen.. denna outtömliga värme som omgärdar mig när du är nära
Kryper tätt intill och försvinner in i din famn för en stund




Benji of Sweden - Because I love you

http://www.youtube.com/watch?v=NLUcAYLqsJ8&feature=related

Ser dig somna.. lika fin som alltid du är
Blott tanken om dig får mig att le och längta.. sakna.. drömma

Jag har hittat mig själv.. hittat mig själv i dig
Likheterna växer ju mer vi är med varandra.. det känns ibland för bra för att vara sant

Ditt leende.. din röst.. dina ögon.. personlighet.. inget vill jag lägga till eller plocka bort 
Du är dig själv.. är den du är.. och jag har totalt fallit för dig med allt vad det innebär

Rolig.. charmig.. snäll.. iögonfallande.. kramgo och mycket mer du är
Hjärtat mitt slår kullerbyttor hit och dit.. allt för att du är så fin.. så bra.. så bäst.


// Kramar Christine  ♥ ♥ ♥


Äntligen blev hoppet av

Onsdag till Söndag..


Jobbade de tre första dagarna.. sen ledig helg.  : )

På fredag efter jobbet tog jag tåget bort till Ms vänner som bjudit hem oss på kräftskiva. Där fanns deras två barn.. fler vänner med barn och även värdinnans syster och en grannmamma med två barn även hon. HImla goa människor och de bodde otroligt fint i det rödmålade huset från 1600-talet.  : )

På lördan körde jag M till Arlanda då han skulle tillbaka och jobba för en vecka innan lite ledighet kommer in. Efter det körde jag ut till R-ön för att hälsa snabbt på tvillingarna innan de skulle på namngivning hos några vänner.. och sedan över till mamsen och fikade med henne och R.

De fixade som vanligt på huset och tomten.. finns ju alltid saker att göra som husägare.. och fint blir det.. ser nästan nybyggt ut med all färg och som de håller på.. duktigt jobbat.  : )

På söndan var det då dags för mitt tredje försök att få till ett Tandemhopp. Jag ringde upp och kollade av väderstatus.. de gav mig tummen upp.. jag fick ingen med mig denna gång då samtliga var uppbokade på annat håll.. men radion i bilen är ett väldigt trevlig sällskap.. i alla fall om resenärerna ändå alltid somnar i bilen när de åker med mig.. måste bero på min otroligt trygga körning.. för vad skulle det annars bero på.  : )

Hoppningen blev kanon.. jag kommer absolut göra detta igen.. kanske bara tandemhoppa någon gång då och då.. men sitter suget kvar så kanske jag skulle börja fundera på att ta fallskärmscertifikat så kan jag ju hoppa oftare och bestämma lite mer själv när jag ska dra i tråden och sånt.  : )

Denna underbara dag kommer här nedan i bilder.. njut av utsikten.. för det gjorde i alla fall jag.  : )

































































Sååååååå jäklars kul.. och något jag absolut ska göra så snart jag kan igen. Rekommenderar detta varmast.. har ni inte höjdskräck a la näradöden.. så testa detta.. så galet kul.. även om man ser ut som en slo i nyllet med fladrande ihoptryckt hud och platt potatisnäsa.. så oj vilken upplevelse.. synd bara att det gick så snabbt att komma ner.. vi var ju nere på ca 6 minuter.. hade gärna varit där uppe längre än så.

Västerås fallskärmsklubb har Tandemhopp från 6 000 meters höjd också.. det ska jag testa nästa gång.  : P

Nu är det dags att sova.. jobb igen imorn.. 9 - 19.. med ett jobbmöte på morgonen.. undra vad chefen nu ska hitta på. Hoppas ni haft en fin helg och får en bra start på nästa vecka.

// Kram på er så länge.. och dröm gott.. Christine


RSS 2.0