Onsdagsbio och sen ledig helg uppe på Gården

Tisdag och Onsdag..


Jag jobbade tisdag 11-20 och idag onsdag är det 9-18 som gäller.

Direkt efter jag slutat ska jag bara ta bilen kort över till Heron City för en middag ocg biokväll med M som överaskar med ett besök till storstan.  : )

Vad det blir till mat är ännu ej bestämt.. det lutar dock åt mexikanskt. Filmen däremot är redan bestämd.. Thor i 3D.. blir spännande.  : )



Imorn torsdag jobbar jag 9-17 och åker sen kvickt upp till Gården och tre lediga dagar tillsammans med M. Ska bli himla mysigt och skönt att komma upp dit igen. Det är ju så jag vill leva.. så jag vill bo.. med gummistövlar och skit under naglarna än att strutta runt med stillettklackar och läppstift på min mun.  : )

På lördag kommer lillsyrran upp med familjen.. och på söndan kommer min gamla vän K med familj upp och hälsar på. Ska bli himla skoj att se dom igen och få visa dom var jag håller hus nu för tiden.  : )

Nu är eftermiddagsrasten slut så ska snabbt avsluta här och bege mig upp till butiken igen. En och en halv timme kvar.. sen är jag fri för denna gång.. menar dagens arbetsplikt.  : )

Hoppas ni haft en bra vecka så här långt. Jag håller tummarna för att Valborg blir soligt och fint som påsken blev. I alla fall hoppas jag det inte ska regna på oss.. man blir så trist och bunden till at vara inne under tak då.  : )

// Kram så länge.. Christine

Påskhelg på Gården och en sväng ut till ön

Onsdag till Måndag..


Hemma igen efter en härlig.. varm.. solig Påskhelg uppe hos M och hans familj.  :  )

Jag åkte ner och ut till ön på själva påskafton.. träffade mamma.. systrarna och alla andra som hör till. Vi blev hela 11 stycken runt bordet och hann med god mat.. intensiva samtal.. och påskäggsjakt för de mindre.  : )




Jag lägger upp bilder imorgon från vad jag/vi gjort de senaste dagarna.. ikväll orkar jag inte mer just nu än att gå och borsta tänderna och sen hoppa ner under täcket. Blir ensamt inatt och några nätter till då M stannat kvar uppe på gården och hjälper pappan med åkrarna som behöver tas om hand. Han har också hunnit göra en liten täppa åt oss på tomten att så frön och annat i sen när jag kommer upp igen.

Själv jobbar jag måndag till torsdag denna vecka och åker sen raka spåret upp till Gården efter att jag avslutat mitt pass 9-17 på torsdan. Tre lediga dagar väntar sen fram till måndag morgon då det är dags att åka ner och arbeta igen.  : ) 

Jag längtar redan upp.. framför allt när vädret är som det nu är. Jag har gått i mina sköna och praktiska Blåkläder-byxor från morgon till kväll.. de är sannerligen trevliga att bära.  :  )

Nu är det dags att önska alla en riktigt god natt och en fin dag imorn. Jag saknar M redan.. eller det gjorde jag egentligen så fort jag börjat rulla bort från stugan och gården. Kom bara 100 meter från huset.. sen var det kört.  : )

// Sov så gott och kram på er.. Christine

Härlig vårhelg bakom min rygg

Fredag till Tisdag..

Fyller i här under dagen. Just nu är det fullt upp av bildbearbetning.. tvättstugan.. dammsugning och fix i största allmänhet innan jag ska börja bege mig mot jobbet vid halv elva.  : )

Blir mer att läsa strax.. och fler foton att kika på.







* * *
20 april

Tiden den bara rusar iväg, på gott och ont. Det blir ju snabbare helg vilket känns otroligt skönt då jag är ledig fyra dagar då. Men å andra sidan undrar jag hur jag ska hinna med allt jag vill göra.. då tiden inte tycks räcka till.  : )

Nu sitter jag på jobbet och håller tummarna hårt för att dagen ska passera snabbt.. så det m.a.o blir dags att hoppa in i bilen och köra upp mot Gården och alla som kommer finnas där nu de närmsta dagarna under Påskhelgen. Jag kommer därför inte hinna lägga upp fler bilder på djur och natur förrän efter denna helg. Det lär också komma till fler foton så jag lovar uppdatera sidan så fort jag kan.   : )

Jag passar på att önska alla en riktigt God och trevlig Påsk med allt det ni hittar på och stoppar i er. Det lär nog bli en och annan nedcabbad tur med Corvetten igen som det blev helgen som var. : )

// Många kramar och hjärtliga tankar till er alla.. Christine

Längtar efter att leva lantliv

Torsdag..

Idag jobbar jag kväller.. 11-20.. så det blir i stort sett bara att åka hem sen när jag stängt butiken.. pussa M Hej.. äta middag.. se vad som hänt i världen på tv:n.. borsta tänderna.. eller kanske hinner vi med en varsin skål vaniljglass med saltlakrits- strössel på innan tänderna görs rena.. hoppa ner under täcket.. pussa M godnatt.. och sedan släcka lyset för natten.  : )



Jag drömmer om lantliv.. jag längtar efter våren.. längtar efter att byta bort storstan mot landsbyggden.. bo intill en åker som nu är full av lera.. men ju närmre sommaren blir full av grönska.

Att kunna sitta en ljummen sommarkväll på verandan och bara vara.. lyssna på tystnaden.. fundera ut vad vi vill göra framöver på tomten.. med huset.. i rabatten.. det är vad mitt sinne fylls av just denna dag.  : )

Jag liksom griskultingen ovan trivs väldans bra med gummistövlarna på. Det finns inget bättre än att gå rakt genom en vattenpöl.. klampa fram i gyttja.. höra ljudet.. känna känslan.. det är frihet för mig. Att ställa de nedsmutsade stövlarna på farstukvisten bland barr från träden intill. Dricka morgonkaffe på trappen.. gå en sväng på ojämna vägar.. livet.. underbart härligt.. jag längtar längtar längtar.  : )

Apropå griskultingar så har de fått hem några smågrisar till Gården förr förra veckan. Jag har inte hunnit hälsa på dom än, men till helgen ska jag in i ladan och stifta bekantskap med de små i deras nya hem.

Nu sitter jag och skriver av mig på min sista rast för denna dag. Kaffet finns i koppen.. ögonen håller koll på klockan vars visare rör sig alldeles för snabbt ibland.. längtar hemskans mycket hem till M.. och hoppas jag får bara snälla kunder ikväll.

Just det ja.. M ringde precis. Vi ska "få" ett växthus av en kollega till honom för bara några hundralappar. Runt 10-12 kvm stort.. gröna lister.. riktigt glas.. där kan vi.. eller det blir nog mest jag som odlar blomster och grönt i det. Blir kanske meckigt att få hem det.. men bara se till att köra med tungan rätt i mun så kommer det nog fram intakt. Bäst M kör då.. för är det någon som kör lugnt av oss båda.. så är det han och inte jag.  : )

Nu ska jag pudra näsan och strax gå upp och jobba igen. Kör försiktigt gott folk.. var rädda om er.. njut av den stundande våren som idag uppskattat hälsade på. Det var riktigt skönt ute i solen när jag gick ut en sväng på dan. Gör goda gärningar för andra.. så kommer folk vara rara tillbaka mot Er ska ni se.  : )

// Kram så länge.. Christine

Längtar till helgen

Lördag till Onsdag..


På lördan jobbade jag då till 16 och åkte efter det upp till M på gården. Stannade till söndag morgon då det var dags att köra ner till storstan igen och ett jobbpass 11-17.

Efter det körde jag hem och tvätta upp det som blivit smutsigt under veckan.. sen bara slapp i soffan innan det var dags att lägga sig och avsluta denna vecka.  : )

På måndan jobbade jag 9-19 med ett morgonmöte inräknat. Hem och laga middag ihop med M och sen umgås bäst vi kunde innan väckarklockan ställdes och lamporna släcktes ner.

På tisdan var jag ledig.. åkte ut till ön för att hälsa på hos mamsen och sen gå och hämta tvillingarna på deras dagis. När jag kom i blickhåll för dom kom de springandes och ropandes mitt namn. Härligt.. gör mig själaglad.  : )

Hem med 18-färjan och plockade upp M vid min port. Vi körde bort till Vedugnspizza-stället i Solna.. beställde in varsin Italienare.. och när magarna var fullproppade tackade vi för oss och åkte hem till soffan och horisontellt läge. Fy tusan vad de pizzorna satt.  : )

Idag onsdag jobbar jag 10-19.. igen.. ska sen hem och möts upp av M som finns där då. Han skulle laga middan klar tills jag är hemma ikväll.. himla trevligt och något han gärna får göra fler gånger om han så vill.  : )

Nu är rasten slut så dags att pudra näsan och sen gå alla trappstegen upp på övervåningen och göra mina sista minuter innan jag får gå mot min bil.



Just det.. snart är det dags att boka in ett nytt Tandemhopp jag fått i Presentkort i höstas. Denna gång blir det vid ett flygfält strax norr om Uppsala. Det var dom och hoppklubben vid Visby jag kunde välja mellan. Och då jag inte vet om jag kommer komma till den stora ön i sommar.. är det bättre att boka in ett hopp här på fastlandet istället.  : )

Hoppas ni haft en bra vecka så här långt.  

// Kram så länge.. Christine

Jobbhelg väntar

Fredag..


Väcktes vid halv tre i natt av M som klev innanför dörren. Det hade ju varit strömlöst på hans jobb och det hade medfört ett Jourinhopp på dryga 6 timmar för hans del. Bra för hans plånbok kanske men inte för orken och energin nu på morgonen kan man lugnt säga.  : )

Idag jobbar jag 10-19.. ska sen hem till min vän P och gå en sväng med honom och hans systerdotter. Vi brukar ju göra detta när andan faller på och tid finns. Kan nog bli en rätt behaglig temperatur ikväll om vädret fortsätter så här.  : )



Jag jobbar hela helgen.. lördag 10-16 och söndag 11-17. Jag åker upp sen till M efter att jag jobbat klart mitt pass imorn. Kanske hinner jag slänga på sommardäcken då på tidiga kvällen.. om inte så får jag spara det till helgen där på istället.  : )

Sommarhjulen ska ju sitta på senast 15/4.. så glöm inte bort det nu gott folk.. annars kan det komma dyra böter om man missar såna viktiga saker.

Just det.. apropå böter.. ska passa på att tipsa de fartglada bilförare som besöker mig här. Min gamle far fick för någon dag sedan böter för fortkörning.. på en landsväg.. skylten visade 90.. pappsen körde 102 då vägen var tom.. rak och fin ute i skogen. Plötsligt blev han invinkad till väggrenen av farbror Blå.. ajabaja sa de med kameran i hand.. och gav honom en bot på 2 000 kronor.

För 12 ynka  kilometer för snabbt.. på en väg där ingen annan befann sig på.. ute i skogen. Larvigt.. så jäkla larvigt gjort av dom. Det hade räckt med att höja ett finger och bett honom köra mer nogrant framöver.. men att sen också skriva ut en bot.. dumskallar.

Så håll hastigheten nu mina vänner.. annars kan det stå er dyrt.  : )

Nää.. nu ska jag ta en sväng i köpcentret innan det är dags att börja jobba igen. Hoppas ni får en trevlig helg med det ni hittar på. Jag ska som sagt jobba så jag kommer med andra ord missa det soliga väder vi lovas då.

* * *

Middagstips:

Ugnsstekt potatisklyftor.. morotsstavar.. palsternacksstavar i olja och kryddor
Rökt makrill med valfri kryddning
Fransk salladsmix med tomat gurka paprika till
Romsås

Serveras gärna med rödvin till.. tex Jakobs Creek

Hoppas det smakar.  : )


// Kram på er så länge.. Christine

Ledig fullspäckad torsdag

Torsdag..


Idag är jag ledig.. skönt.  : )

Efter att M åkt iväg till sitt satte jag fart på min egen dag. Först frukost.. sen tvättstugan.. väntar just nu på att maskinerna ska stanna så jag kan hänga upp allt på tork.

Efter det ska jag iväg till Farsgubben för att säga Hej och prova ut Suncovers jag har med i en påse. Bra solskydd när det gassar på.. så blir spännande att se om han hittar någon modell han tycker om.  : )

Framåt två ska jag iväg och få fotbehandling. De stackars fossingarna står ju upp hela dagarna i heltäckta skor.. så inte konstigt de gör revolt mot mig då. : )


Längtar efter dess blomning igen.

Sen är det bara att vänta in M att komma hem från sin arbetsplikt. Vad vi hittar på beror på väder och energi. Är solen framme.. svårt att tro när jag nu blickar ut över nejden.. ja då ska jag försöka få med honom ut på en promenad. Annars kanske vi åker iväg till Heron och ser någon film.. eller så lagar vi bara god middag ihop och låter mig sen besegras i Tumble.. igen.  : )
 
Vet inte om det är min spelstil.. högrisktagande och impulsiv.. eller om det verkligen är så att M är bättre än mig på detta. Frågar jag honom blir ju svaret givet.. så jag stannar här med analysen med att vinna eller övervinnas.  : )

Nu ska jag sätta fart igen och fixa klart mig innan jag ska springa ner och hämta det rena. Pappsen väntar på mig så ingan tid får därför gå förlorad.  : )

Hoppas ni får en fin torsdag med det ni hittar på.


* * *

20:50

Nyss hemkommen efter en trevlig ledig eftermiddag tillsammans med M. Vi åkte bort till Heron City.. tittade in hos Media Markt som är ett måste när man åker dit. Gick upp till SF och hämtade ut biljetterna vi bokat till filmen I am number four.. såååå jäklars braaaa. Heelt otroligt bra action och effekter.. denna ska jag absolut köpa på DVD när den väl kommer ut på det.  : P



Innan denna underbart underhållande film började strax innan halv sju besökte vi Taco Bar för lite middag hos dom. Mums för det och jag är fortfarande proppmätt i skrivandets stund.  : )

Under filmens gång pockade Ms mobil på hans uppmärksamhet några gånger.. jobbet ringde. Tydligen har de totalt kaos där då strömmen gått.. och sen har dessutom reservgeneratorn också pajjat. Hur är det möjligt i vårt moderna och väl utvecklade samhälle..?

Alla som kunde komma in blev inkallade.. så det var bara för M att snabbt ta sig hem till mig.. jag hoppade ur med ett skutt.. och sen fortsätta M mot sitt jobb i Å-berga. Hoppas det strömlösa problemet löser sig snabbt.. för varje minut som passerar utan ström innebär en jäkla massa problem för samtliga inblandade. Det lär visa sig hur länge detta varar.. jag sover förmodligen gott när M kommer hem igen.

Nu sitter jag hemma i soffan.. har lite ont i skann.. vet ej varför.. men ömmar gör det ändå.  : )

Just det.. jag var ju hos fotterapeuten idag som det så fint kallas.. och det var en väldans skön behandling. Jag ska dit om några veckor igen.. ser nästan fram mot det.. konstigt.. fotfobiker som jag är.  : )

// Kram så länge.. Christine


Inventerar balansen

Onsdag..

Natten som just passerat gick alldeles för snabbt över. Kändes bara som jag slog igen ögonen.. och i nästa sekund ringde klockan och det var dags att kliva upp. 

Känslan jag hade vid uppvaknandet var att livet just nu känns som en balansgång.. som en promenad på tunn lina.. det gäller att planera nästa steg som tas.. annars kanske man faller platt ner mot marken. Märkligt.. jag fattar ingenting.. totalt onödigt och dumt.. en skittrist känsla är det i alla fall.  : )



Jobbar 9-18 idag.. hem sen efter det och ställa sig vid spisen för att laga mat tillsammans med gubben min. Vad vi hittar på efter det är ännu ej bestämt. Kanske stannar vi hemma.. eller så åker vi över till någon och tar en fika där.. det lär visa sig hur det blir med den saken.  : )

Hoppas ni får en trevlig onsdag med det ni hittar på. Många kramar till Er så länge.

// Christine

Tiden rusar på

Lördag till Tisdag..


På lördag morgon tog jag och M det lugnt hemma hos mig. Vi gjorde små ärenden innan vi åkte hem till hans vänner P och E med barn. Middag.. prat.. och massa bus med barnen blev det innan vi tackade för oss och fortsatte uppåt norr och hem till M.  : )


Fotografiska

På söndan städade vi bort i stort sett allt som fanns inne i stora sovrummet. Detta för att vi lättare ska komma åt att renovera det som renoveras skall. Husfixet går kanske inte i ljusets hastighet.. mycket för att båda jobbar och man då är rätt mör på kvällarna.. men sakta sakta närmar vi oss vårt mål.  : )

Vi hann med en snabb sväng in till stan.. åt sedan middag med Ms föräldrar.. innan vi satte oss i bilen ner till storstan igen.

På måndan jobbade jag 10-19 som jag oftast gör denna veckans första dag. Dagen passerade rätt snabbt förbi utan några större insidenter. När passet var över körde jag hem och plockade upp M utanför porten. Vi åkte bort till ICA och köpte hem middagsmat.. lagade den sen ihop.. och efteråt när magarna var proppfulla satte vi oss i soffan och varvade snicksnack med tv-tittande.

Blir lätt en ovana detta tv och soffande i veckorna.. men det är faktiskt rätt skönt också att ibland fly verkligheten med hjälp av amerikansk action och annat spännande som erbjuds.  : )



Fotografiska

Nu sitter jag här och skriver ikapp mig på mammas begäran.  : )

Annars är det inte så värst mycket som händer just nu. Skillnad blir det ju när vi får mer värme och ljusa kvällar utomhus.. då blir det liksom roligare att hitta på saker. Men jag ska inte klaga.. mys i soffan och en film då och då.. mycker mer än så behöver jag inte i mitt liv.  : )

Nää.. nu ska jag stänga butiken för kvällen. Hoppas ni haft en bra vecka så här långt. Kör försiktigt och njut av solen när den väl hälsar på.  : )

// Kram så länge.. Christine


Knasbio och besök till Beirut

Onsdag till Fredag..


På onsdan jobbade jag 9-18.. det blev en rätt vanlig dag på jobbet och sen hem och möttes av M innanför dörren.

Torsdag jobbade jag samma tid.. till 18 m.a.o. Efter det tog jag bilen in till stan.. till Söder och Fotografiska. Jag skulle träffa min gamla kollega S där för att kika på deras senaste utställning av Albert Watson. Där fanns himla snygga fotografier i starka färger och kontraster.. jag skulle gärna haft några av dom här hemma på väggen om det gick.  : )

När vi tittat klart på alla fotografierna gick vi sen de många trappstegen längst upp till fiket som finns där uppe under nock. Vi hittade oss ett bord där vi fördrev tiden fram till stängning med att prata ikapp oss sen sist vi sågs. Deras bageri.. eller där de köper sakerna ifrån är något i hästväg.. så gott.. så snyggt.. så gammaldags.  : ) 

Utsälllningen rekommenderas varmt för den som tycker om fotografering och foton som sticker ut ur mängden. När jag kom hem senare på kvällen möttes jag av en glad M hemma hos mig.. himla trivsamt det där.  : )



"Mellan den 25 mars-12 juni visar Fotografiska en retrospektiv utställning över Albert Watsons konstnärkskap. Utställningen innehåller 120 bilder med allt från klassiska porträtt till landskapsbilder och färgstarka modebilder."

http://fotografiska.eu/

Fredag.. idag med andra ord.. jobbade jag ytterligare ett pass 9-18. Åkte sen över till Farsta-butiken och hämtade upp min vän S.. samma S som jag umgicks med kvällen innan. Vi åkte först förbi min kollega så fick S och S babbla av sig en snabbis innan S och jag fortsatte till Heron City. Tiden rann iväg så det var bara till att gå raka vägen till biokassan.. bestämma vilken film vi ville se.. och sen inhandla snask och läsk.  : )

Filmen vi valde blev The way back.. gå INTE och se.. spara hellre pengarna eller köp en bukett blommor till någon du tycker om istället. Den var så lååååång.. vi satt och vänta på att någonting skulle hända.. utan att det riktigt gjorde det.. någonsin. När vi trodde vi närmade oss slutet så tittade vi på klockan.. och upptäckte till vår fasa att bara halva filmen gått. Den var nämligen runt 2 timmar lång.. men den kunde lätt ha berättats på en kvart eller så. 

Samtliga biobesökare var som frågetecken när eftertexterna började rulla.. och man kunde inte annat göra än att skratta sig hes ut ur salen.  : )


Beirut.. nope.. Stadshagen under förvandling.


På vägen hem från bion passerade vi den stora husrivningen vid Lindhagensplan.. intill Essingeleden. Första gången jag såg det trodde jag att jag förflyttat mig till ett bombat Beirut.. men så var icke fallet. Vilket slöseri på material de bara river ner till grunden.. för att sen bygga upp det igen och förmodligen ordna till dom till lägenheter.. prislapp Svindyr så klart.  : )

Nää.. nu har klockan hunnit passera en och en halv timme efter midnatt så nu är det hög tid att natta sig. Hoppas ni haft en trevlig vecka så här långt. Jag önskar er en bra helg med det ni hittar på. Var rädda om er som vanligt.. kör försiktigt och må så gott.  : )

// Kram och sov så gott.. Christine


RSS 2.0