Poesi till kaffet

Onsdag..


Längtar.. Väntar.. Vill mycket.. Vill mer
Önskar.. Hoppas.. Känner efter.. Framåt jag ser
Nu eller aldrig.. Hoppas och ber.. Du och jag hand i hand.. Igår idag för alltid jag ler.

Sitter just nu vid datorn.. kaffe i koppen intill.. mobilen är nu tyst igen efter att just ha pratat bort en stund med M. Han var trött.. satt i bilen på väg hem.. till stugan.. till naturen.. tystnaden.. till lugnet som råder där.

Jag längtar upp så fort jag kört ner.. upp till M och lugnet för det är det enda som inte finns här. Tänk om man kunde flytta upp familj.. vänner och jobbet dit.. då hade allt varit så mycket enklare löst. Nu får man trixa och planera så man hinner med så mycket att göra och många att se på så kort tid som möjligt.. men det går.. det har det gjort hittills.. och får allt fortsätta göra det tills flyttfåglarna kommit för att ta mig med.  : )

Måste springa nu.. hoppas ni haft fina dagar sen sist vi hördes av eller sågs. var rädda om er i trafiken och var än mer rädda om varandra.

// kram så länge.. Christine


Första Bockjakten avklarad

Måndag..


Dagarna tickar på.. passerar en efter en.. närmar mig snabbt jul och ett nytt spännande år.  : )

Skämt å sido.. men dagarna går ruskans snabbt förbi.. jag hinner inte lägga ut Det senaste lika ofta som jag kanske gjort tidigare. Det beror nog mest på dålig planering.. slöhet och en massa annat. Oavsett anledning så försöker jag ibland att ta mig i skinnet.. för de läsare som förväntar sig nyheter och en inblick i mitt lilla liv.  : )

Nu så.. fokus.. jag hade en ledig helg denna helg som närmast ligger bakom min rygg. Jag åkte på fredagkvällen efter att jag jobbat klart ut till R-ön för att sova över hos storsyrrans döttrar.

Jag åkte först hem till lillsyrran där alla var.. vi blev bjudna på middag innan vi tog bilen över till storsyrran. När klockan passerat halv nio blev jag.. E och E väldigt sötsugna och kastade oss in i bilen och tog färjan över till V-holm.

Där sprang vi in på KONSUM innan de stängde.. plockade på oss vaniljglass.. chokladsås.. maränger.. hackade hasselnötter.. blandat strössel.. och ett stort knippe bananer. Det vankades Banana Split.  : )

Hemma igen gjorde vi oss varsin stor skål med detta goda. Flickorna gjorde sig också varsin Chailatte och jag mitt Nescafé cappucino. Vi startade filmen Boogie & Elliot.. så himla kul och bra animering.. den gav oss många glada skratt.  : ) 

När klockan passerat halv elva på kvällen ringde det plötsligt på dörren.. E och E frös till is.. jag fatta heller ingenting.. vem ringer på så sent och vid den tidpunkten..?

Jag och lilla E smög ut i köket.. kikade genom fönstret vem det var som stod utanför.. ingen som E kände igen. Vi öppnade inte dörren då flickorna fått stränga order om att inte göra det för de människor de inte känner igen. Så vi stod alldeles blick stilla.. tysta.. och väntade på att den som ringt på dörren skulle gå sin väg. Detta gjorde den också efter en knackning och ytterligare en till påringning.. puha. Men vem var han egentligen..?

Flickorna blev lite skrajja.. men efter att vi sen bäddat ner oss i våra sängar och låg och småprata tills ögonlocken slogs igen.. så blev det en himla mysig kväll tillsammans och vi somnade med ett leende och inte med uppspärrade ögon p.g.a. den mystiska mannen som tidigare ringt på deras dörr.  : )

På lördag efter frukost åkte jag och lilla E in till Täby.. dit skulle vi fara för att spela Bowling. E hade fått det av mig i present och nu var det hög tid att inkassera denna gåva.  : )

Vi var ju inga proffs förstås men väldans bra för att inte ha bowlat så mycket i våra dagar. Efter vi gjort våra fyra rundor mötte vi upp storsyrran och stora E vid Täby Centrum för en fika innan jag skulle krama dom Hej då och köra upp till M på gården.Cox Orange i träden


Lite senare på kvällen i sällskap med M uppe i stugan ringde Ms pappa om att det var Kanadagäss nere på en av åkrarna. M och jag klädde på oss ytterkläderna.. hängde bössan på axeln och satte öronskydden på våra huvuden.. gick ner till åkern där de var.. och intog possition. Men.. någonting skrämde bort dom och det var väl lika bra det. Bort från åkern var ju tanken.. sen om det var av en kula eller för att de blev skrajja för någonting.. det gör det samma.  : )

Rätt som det var fick M syn på ett råddjur ett par trehundra meter bort. Jag fick stränga order om att skulle vi försöka närma oss djuret.. MÅSTE.. jag gå nära intill Ms rygg. När han stannar stannar jag.. när han sätter sig ner sätter jag mig ner jag med.. osv.

Vi smög oss närmre och närmre som indianer.. mitt ute på ett öppet fält.. det kändes väldigt spännande. Jag var dock inte snabb nog vid ett par tillfällen för gevärspipan slog hårt i pannan på mig med ett Klonk-ljud varpå M vände sig om och undra om jag överlevt närkontakten med det kalla stålet.. jodå.. no fara med mig.  : )

När vi smugit oss ca 150 meter byter M plötsligt riktning på vårt smygande. Jag vet inte var M nu är på väg men följer efter så nära och tyst jag bara kunde. Vi såg nog ut som två hästar som gick i passgång då vi smög oss framåt i sidled.. tysta tysta i det halvhöga gräset.  : )

Plötsligt sätter sig M snabbt ner på huk.. jag hukar mig också snabbt ner för blotta livet.. M lägger sig ner platt på magen.. tar sikte och sedan PANG. M reser sig upp igen.. går med raska steg framåt mot det han sikta in sig på. Jag hastar snabbt efter.

När vi raskat fram i kanske 50 meter.. kan vara längre än så.. ser jag den lille söte bocken ligga ner i det gröna gräset. Jag förvånades över att det var väldigt lite kladd för att vara nedslagningsstället eller vad man kan kalla det för. Det såg ut som han sov. Så det blev en helt ok första gång jag var med och jaga.  : )

Vi hämtade sen pickisen och fick upp bocken på flaket. Hem till gården och därefter väljer jag att censurera det som följde då. Ms pappa kom ut till oss och kikade på när M tog hand om djuret. Jag valde att titta på för är man ihop med en jägare lär det dyka upp fler döda djur framöver. Jag förvarnade dock M om att jag inte visste alls hur jag skulle reagera över det som jag nu skulle bevittna. Jag kunde börja gråta.. börja spy.. men inget av det hände.. så snart har jag kanske en egen bössa i vapenskåpet.  : )

Nää.. nu är rasten slut så måste ila upp och jobba igen. Jag återkommer snart igen. Lägger nog ut en bild eller två.. inte på jakten eller slakten utan bilder man kan vila ögonen på utan att må dåligt.  : )

Kram på er så länge.. Christine

Snart ledig dag igen

Måndag..


Idag jobbar jag.. är fortfarande kvar nämligen.. 10-20. Skulle vara till 19 men då det inte fanns någon som kunde stänga erbjöd jag mig efter en Deal med stor chefen. Jag jobbar över idag och stänger.. mot att jag slutar 16 på onsdag istället för 18. Med min lediga dag på torsdag passar detta mig perfekt.  : )

Efter att jag jobbat klart och låst butiken.. ska jag bara köra hem och laga mig middag med tillhörande matlåda att ta med mig imorgon. Blir nog en rätt tidig kväll för jag har bokat tvättstugan imorn bitti och sen då iväg till jobbet för ett pass 11-20.

Igår hittade jag mitt pass.. menar mitt Resepass.. på ett inte alltför genomtänkt ställe.. men jag hittade det efter lite huvudbry så då är det väl inte mer att grubbla över den saken. : )

M plockade fram sitt idag när han kommit hem från sitt jobb.. så nu är det bara till att få ändan ur och boka och en liten romantisk resa till Långt bort i fjärran. Var exakt färden kommer gå har vi fortfarande ingen aning om.. bara det är varmt där.. soligt.. med trevliga människor.. skön/vacker miljö.. och god mat och dryck förstås. Mycket mer än så begär jag inte. Jo föresten.. det får gärna vara billigt som tusan.. men ändå ha toppklass på flyg och hotell.. men inte mer än så önskar jag mig.  : )

Idag fick jag veta att en av mina kollegor jag har här på jobbet har sagt upp sig. Jobbar bara månaden ut och första veckan i september. Totalt katastrof.. för det blir inte samma sak när han inte kommer vara här. Jag räknar med att det kommer bli ännu mer kackel och hönsgård av stället då han är den enda killen som jobbar här idag.. ja förutom extrafolk och ägaren.. men de är ju inte här regelbundet.

Nä.. usch vad trist.. jag hade bett honom vänta tills jag fått ordning på mina saker innan han sticker härifrån. Svaret jag fick idag var att han faktiskt har väntat typ 6 månader utan att jag har fått ordning på vare sig ditten eller datten.. så.. jag kan inte bli arg på honom.. det känns bara väldigt tråkigt att gå miste om en riktigt god medarbetare.. som är glad och positivt inställd till det mesta.  : )

Nu är det strax hög tid att bomma igen här.. så jag tackar för mig.

// Kram så länge.. Christine

Stress stress stress

Söndag..


Idag jobbar jag 11-17 och ska därefter träffa min gamla rara kollega S och hitta på något skoj tillsammans med henne.  : )

Igår kväll åkte jag och M bort till Heron City för att äta mat och se den nya filmen Green Lantern. Den var toppenbra. 3D.. och gav en sån jäklars skön känsla i kroppen och knoppen när man gick därifrån efter 2 timmar av ren underhållning. Ni som gillar actionfilm.. Gå och se..!!!!  : )

Imorse har regnet fallit ner en aning över la Stada. Känns rätt ok när man ändå bara jobbar.. värre för de som fortfarande har sin semester kvar.

Jag har nu börjat få lite Ågren Light över vad jag ska hitta på till M när han om ett par veckor fyller 40. Han själv vill inte bli firad men jag fick för en kort stund höra att hans en nära vän.. tillika kollega tillsammans med andra kollegor kommer hitta på något för honom.. så klart. Fattas väl annat när man fyller jämnt.  : )

Men tillbaka till mitt problem.. vad ska jag själv hitta på som han kan komma att uppskatta..? Jag har nämligen ingen aning.. absolut ingen aning.. då utgångsläget var att inte fira speciellt alls.. utan att försöka komma iväg på en liten resa istället.. och sen så gillar han bara hårda paket.. och så ska det vara antingen saker till bössan.. bilen.. eller någon ny svindyr elektrisk leksak. Allt detta tycker jag är trist att ge bort.. så därför står jag nu i ett läge där jag inte har den blekaste om vad jag ska hitta på. 

Tänk.. tänk.. tänk.. tääääääääänk.  : )

Vore kanske bättre att skicka en Morsekod upp till Galaxen.. be dom zappa bort mig för ett tag så jag slipper fundera på vad jag ska hitta på. För är jag inte ens närvarande här på Jorden när den stora dagen är.. så kan jag väl inte hållas ansvarig heller för om jag ger bort en Floppgåva eller ej.  : )

Nää.. nu måste jag sätta fart här så inte kollegorna tittar snett på mig.

// Kram så länge.. Christine
 

jobb i dagarna åtta

Fredag..


Idag är jag inne på min tredje dag att jobba av de åtta som ligger i följd på schemat.. utan paus.. utan en endaste dag att bara vara.. så det är bara till att bita ihop och kämpa på tills denna etapp är över i mitt liv.  : )

Igår möttes jag av M som låg hemma på soffan när jag kom innanför dörren till min lilla lya. Detta nya att jag kallar mitt hem för lya har kommit efter att jag börjat lösa korsord som sommarhobby. Ordet Lya kommer rätt ofta upp som ett alternativ till liten lägenhet.. etta.. liten bostad osv. Ville bara förklara om ni hade börjat undra varför jag numera kallar mitt hem för lya.  : )

Idag jobbar jag då till 18.. sen blir det förmodligen raka spåret hem för att äta och sen bara ha det gott i lugn och ro. Jag behöver nog sova rätt mycket eller i.a.f. bra då det är många dagar kvar tills jag är ledig nästa gång. I efterhand kan jag ångra mig att jag bytte helg med en av tjejerna på jobbet.. MEN.. å andra sidan blir jag istället långledig den helgen M fyller år.. och det är det nästan värt att halvt jobba ihjlä sig för.  : )

Nu ska jag sätta fart här och försöka göra lite nytta. Hoppas ni alla får en härlig sommarhelg med det ni hittar på. Glöm inte bort era nära och kära.. skjut inte upp saker till morgondagen utan gör det här och nu.. kör försiktigt och ta det lugnt med spriten. Den fördummar nämligen mer än vad somliga tror.  : )

// Kram så länge.. Christine


Bildrumlar och busiga frön

Onsdag..


På måndag efter jobbet körde jag upp till M. När jag kom fram satt han ute i trädgården och fika med en vän till honom, H. Vännen skulle ner till åkern och se om han såg något att rikta in siktet på.. vilket han också lyckades med, två rävar blev det. Mer får man inte skjuta så här års.. ja förutom vildsvin då.

Igår tisdag var jag ledig och körde ut till ön för att hälsa på alla som var hemma. Parkerade hos lillsyrran som fortfarande har semesterledigt. De båda busungarna M och V och deras pappa var också där. Solen sken.. killarna var på sitt glada busiga spralliga humör. Syrris.. jag och pojkarna gick sen bort till storsyrran och hennes döttrar för en fika och glass på deras veranda.

På väg ut till ön körde jag en väldigt kurvig 80-väg med många krön och skymda platser. När jag kört ett tag och är på väg upp för ett av dom.. så kommer helt plötsligt 2 bilar mot mig. Den ena i filen bredvid som går mot andra hållet.. och den andra.. en röd liten bil.. kommer farande rakt mot mig i min egen fil.

Allt gick så fort och det rörde sig bara om ett par sekunder från att mina ögon registrerade att någonting var på väg rakt mot mig tills allt var förbi. Föraren i bilen bredvid.. den som körde lagligt om jag säger så.. en silverfärgad kombi var nog minst lika paff som jag blev. Vem FAEN kör om vid ett krön.. man ser ju ingenting.. absolut ingenting om vad som finns efter krönet. Som tur var så hade jag en busshållplats till höger om mig.. och den silverfärgade kombin hade en likaså om sig.. så jag bromsa och gira snabbt åt höger och hade nog bara några få decimeter mellan mig och den lilla röda jäkeln när han kastade sig in mellan mig och kombin. Jäkla Idiot!!

Just då i bilen gick allt så fort så jag hann nog aldrig få in riktigt vad som kunde ha hänt.. om jag hade haft mindre marginal.. för då hade det smällt rejält.. och då hade jag förmodligen inte heller suttit här idag. Puha.  : (

Nu ska jag gå på lunch för magen kurrar högt. Jobbar til 19 gör jag och ska sen hem och bara vara. Igår.. eller rättare sagt i måndagskväll kom jag in i ett jäkla tänk. Jag satt och fundera.. grubbla över allt skit som händer i samhället. Hur folk beter sig mot varandra.. vilka fixeringar det finns och de sjuka ideal som bara växer mer och mer till onormala och märkliga ting. Inte alls min stil då jag kanske är mer åt 1800-talets tänk.. vad nu det kan vara bra för då resten av befolkningen tänker i 2000-tal. : )

Vad jag menar är bara att jag är nog mer gammaldags i vad jag tycker är rätt och fel mot hur den stora massan fungerar.. och då blir det ibland krockar som medför grubblande och tankar på högvarv för min del. Men vad kan jag göra åt att folk är som de är..? Jag har inte den makten att ändra på dom.. så det enda jag kan göra är att försöka bli mer lik dom. Inte bry mig om vad andra tycker utan bara bry mig om mig själv. Strunta i regler och om jag sårar andra i mitt sätt att vara.. så skit samma.. bara jag har det bra.. eller..?? 

Problemet är bara att jag har försökt bli mer som "de andra" men det går inte. Jag är den jag är.. på gott och ont.. så det är bara för mig att gilla läget och fortsätta jobba på att inte bry mig så mycket om vad andra tycker och vad som händer runtomkring.. skruva av känselspröten m.a.o.  : )

Nää.. nu måste jag ila.. mat mat mat. Hoppas ni haft en bra vecka så här långt. Var rädda om er i trafiken och må så gott.

// Kram Christine


RSS 2.0