Sista dan före Doppare dan

Fredag.. dagen innan Julafton

Sitter på jobbet och vaktar butiken. Än så länge är det lugnt både hos oss och ute i gallerian. Men detta sköna kommer nog vad det lider förvandlas till ett Sista-minuten-kaos-med-ett-virr-av-stressade-människor-letande-efter-julklappar-att-få-inslagna-och-senare-lagda-under-granen.  : )

I smyg har jag satt på stereon här i butiken.. med julsånger så klart. Inte i smyg för chefen för han kommer nog svälja idén med hull och hår.. men i smyg för Stim menar jag. Man får ju inte spela utan tillstånd.. men då känner jag så här.. kan dom inte unna oss detta lilla i dessa dagar inför jul.. för man märker direkt på kunderna att de uppskattar det. Får de vänta lite längre än vanligt på sin tur.. så sitter de eller står och njuter av sången istället.. som lugnande och avstressande medicin för själen.  : ) 

Ja nu är det inte särskillt många timmar kvar till vi får se vad årets filmval med Kalle och hans vänner blir. Jag jobbar till 14 då.. sen hem till Farsgubben och hans K.. och efter det kör jag upp till Gården och avslutar aftonen med M och hans familj. Blir nog en fin dag och kväll.  : )

Nu ska jag sätta fart och göra lite nytta här. Kollegorna har just snubblat in så därför avslutar jag med att önska er alla en riktigt God Jul.. och ett Gott Nytt År.

// Många värmande kramar.. Christine


Ditt och datt

Fredag..


Idag blir det kvällspass på jobbet som följs åt av en helhelg i samma anda. Men vad kan man göra.. bara gilla läget och hoppas att det utdelar sig possitivt på lönechecken när den sedan kommer i min hand.  : )

Har inte riktigt skakat av mig gisslet jag drog på mig igår hos tandis. Kanske var det dumt att sätta sig i stolen när näsa och hals fortfarande är täppta.. det gör förmodligen inte saken lättare att hantera. Sen var undersökningsrummet nymålat i kallaste vitt och stolen och prylarna var också helt nya. Jag kände mig som en Alien just på väg att disikeras.

Repliken tandis uttalade när jag klev in i rummet "-Vi har inte hunnit lära oss allt med de nya instrumenten än, men det ska nog gå bra" satte igång panikkänslor i kroppen. Har faktiskt inte känt mig så vek på länge.. men igår krachade jag rätt ner i backen.. zzzzzzzzz.
Saknar Flurr något fruktansvärt somliga dagar.


Nåja.. nog pratat om tandläkarskräck. Snart är det jul igen.. bara 8 dagar kvar. Hela det här året har gått fort.. på gott och ont. Jag har inte hunnit med att göra en del av de saker jag fortfarande skulle vilja göra. Men å andra sidan är jag glad att när nyårsklockorna klämtar i kyrktornen runt omkring.. ja då blir det som att vända blad som Kungen skulle säga. Lägga det gamla bakom sin rygg och istället blicka framåt. Men vartåt blickar jag kan jag undra..? Ingen aning.. ingen aning alls.  : )

Ja snart är sista rasten slut för idag. Ska strax gå upp och byta av mina kollegor som ska hem och ha det ledigt och gott under helgen. Vi ses i.o.f.s imorn igen på julmiddagen vi ska med jobbet då. Hoppas ni får en trevlig helg med det ni hittar på. Klä er varmt och se var ni trampar så inte halkan drar omkull era fötter. : )

// Kram Christine
 

Flopp på postorderfronten

Torsdag..


Är ledig från jobbet idag.

Började dagen med ett besök till Tandis på morgonen. Ucsh.. jag gillar verkligen INTE att gå dit även om jag har en väldigt snäll tandläkare. Idag hann vi med halva behandlingen sen tog tiden stopp. Vi prata bort en del minuter i början.. och sen är jag ju som ett barn också.. behöver korta pauser att ta igen andan på.. vill helst ha Disney affisher i taket att titta på så jag glömmer bort var jag befinner mig för stunden.. vill gärna hålla en syster i handen.. och sedan få ett glittrigt bokmärke när allt är klart som belöning på Gott uppförande.  : )

I början av nya året ska jag dit igen för en fortsättning på eländet.. gillar det inte alls.. men måste man.. så måste man.  : /

Fick hem de plagg jag beställt från www.Nelly.com igår. Tyvärr så var inget av dom bra och något jag kommer behålla. Två av dom var deffekta och det tredje passade inte alls mina egna mått.. även om storleksguiden hintade om att det skulle göra så.

Nåja.. man måste ju testa om man tror att det kan bli bra.. och det är ju väldans bekvämt att sitta hemma i soffan och göra några tryck på tangentbordet. I eftertanke skulle jag låtit bli och gett mig ut på jakt i butikerna istället.  : )

Nu jobbar jag fram till måndag.. julmiddag med jobbet på lördagkväll.. ledig tisdag.. jobbar onsdag till lördag och sen ledig en dag och sen jobb igen. När ska jag vara ledig kanske ni undrar.. jo fyra dagar vid nyår vilket kommer bli himla gött.  : )

Hoppas ni haft en bra vecka så här långt. Var rädda om er.. i trafiken.. och om varandra så klart.  : )

// kram så länge.. Christine


Letar Nyårsblåsa igen

Torsdag..

Är det väl ändå idag.. jo men det säger almanackan i alla fall så då får jag väl lita på det då.  : )
 
Idag var det ont om folk på jobbet.. men tur som en tok så kom det in lagom många kunder åt gången så jag hann med det som skulle göras och överlevde gjorde jag dessutom.

Jag gick en timme tidigare då förkylningen går mer bakåt än mot friskhetsstadiet.. fattar ingenting. Jag blev ju bättre eller nästa helt bra förra söndan.. sen jobbade jag igen på måndag och då var det kört igen. Antingen samma bacill som nu börjat trivas så bra i min hals och näsa att den bestämt sig för att flytta in för gott.. eller så var det någon ny bacill som tog den gamlas plats.. ingen aning.. men oerhört irriterande är det oavsett vem som nu bor i min kropp.  : )

Jag hosta som en gris hela dagen idag så jag har nu fått värk i sidan och kunderna tror nog att jag har Pest eller Kolera.. vet inte vilket som skrämmer mest.  : )

Nu på kvällen började jag kika på vad jag ska klä mig i till Nyåret. Svart lär det bli som sist men i en annan design. Har hittills hittat fyra fina varianter som jag förmodligen rätt snart behöver bestämma mig för om jag ska slå till på någon av dom. För snart lär fler än jag vara på jakt efter festblåsor.  : )La Redout till vänster och Cheap Monday till höger.


The Papersun till vänster och Fifth Avenue Shoe Repair till höger.


Ja vad tycks gott folk. Hittar ni någon favorit så säg gärna till.. för jag vet inte själv vilken jag gillar bäst.  : )

Nää.. nu är det dags att borsta tänderna och strax stänga ögonen för denna dag. Känner mig i skrivandets stund vaaaansinnigt trött. Kanske bra att sova mer än jag gör i vanliga fall.. sova bort eländet för till nästa vecka ska jag bara vara frisk.  : )

// Kram så länge.. Christine


Förkylningen gör mig virrig

Onsdag.. tror jag att det är idag


Mamma saknar uppdatering men då krasslet håller i sig finns det ju inget nytt och spännande att berätta.  : )

Jahapp.. vad ska jag nu skriva som skiljer sig från sist..?
Hmmmmmm...

Jo.. jag längtar till helgen som inträder om dryga två dagar bort.
Ser fram mot att vara ledig fyra dagar vid Nyår.
Vill fortfarande skaffa hund men kombinationen mankhöjd ovan knät i storlek med svart mjuk päls går ej ihop med allergivänliga sorter, ty de är små och fula eller går under kategorin "tanthund".
Sugen på att åka utför så snart snön lagt sig i backarna uppåt i landet.
Är väldans nöjd och glad i hjärtat efter familjemyset uppe i stugan med hela tjocka släkten.
Fördelen med att hosta i två och en halv vecka förvandlar magen till en mer platt variant än vad den var innan allt satte igång.
Bilen rullar på fint.
Fick av familjen gåvor i form av porträtt tryckt på papper som ska bli till en cykel till sommaren.
Har kommit på ett par julklappar att göra och ge bort.. måste bara sätta igång med dom så jag hinner klart.
I vår bara ska jag och M resa bort några dagar.. till solen och värmen och bara vara för en stund.
På julaftonskväll blir det lite som snurra flaskan var jag befinner mig på kvällen.. då de flesta är utspridda på olika håll.. och det brukar blir några alternativ att välja bland.
Nespressohyllan i stugan är nu påfylld till bredden.. och årets variant med chokladsmak var faktiskt helt ok.
Hoppas på mycket snö även i år.. i alla fall på åkrarna och vägarna runt gården.. för då vill jag köra skoter igen.

Nu är strax eftermiddagsrasten över för denna gång. Ska runda av här.. snyta näsan.. diska muggtermosen med nu kallnat kaffe i.. och sen gå upp och göra mina kollegor sällskap för ett par timmar till.  : )

Hoppas att ni haft en trevlig vecka så här långt. Efter jobbet ska jag bara hem.. tvättstugan gäller vid sju och sen blir det väl det gamla vanliga som står på menyn.. äta och sen massera Ms fötter.. nacke.. rygg.. ben och lite till. Han får aldrig nog och jag snäll som jag är ställer upp gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång.  : )

// Kram så länge och glöm inte att klä er varmt och kör försiktigt.. Christine


Valpnojja

Fredag..


Jag är helt torsk på att skaffa ny hund igen.. känner att det är nog pusselbiten som saknas.. för någonting måste det vara så rastlös och ojjig som jag känt mig sen några veckor tillbaka.  : )

Jag "lånade" från nätet tre fina fotografier på svarta labradorer som jag i skrivandets stund är mest sugen på som ras. Sen vad det blir för sort när väl dagen kommer för att hämta hem en ny lite vän.. ja det kan ändra sig både en och tre gånger innan dess.  : )Ni märker nog själva hur mungiporna drar sig uppåt efter att ha sett dessa små gryn. Och för de som nu kanske tänker - Å nej, inte en labrador.. de blir ju bara tjocka och fula med tiden. Men nope.. blir det en labbe så ska jag hålla igång den med både hjärn- och kroppsgympa så den kommer stanna smal och smärt och lycklig just som de ska vara.  : )

Ja nu ska jag dricka upp mitt kaffe innan det är dags att gå upp och jobba igen. Stänger butiken ikväll så sen blir det bara hem och äta och därefter lite tv-tittande innan sängen pockar på min uppmärksamhet.

Har ni tips på trevliga större raser.. i färgen svart.. och väldigt gärna allergivänliga då min storsyster med döttrar inte är så glada i pälsdjur.. så kom gärna med förslag.. allt är av intresse nämligen.  : )

Trevlig helg till er som nu har ledigt fram till måndag morgon. Jag ska ju själv jobba imorn till 17 innan min ledighet tar vid.

// kram och puss så länge.. Christine

Mera foto och text

Torsdag..


Idag vad jag ledig vilket var himla skönt då min hals fortfarande trilskar och dumar sig.

Över natten till idag hade jag sällskap av M som värmde mig frusen som jag är. De senaste dagarna har M nämligen haft kramas-hårt-förbud då jag haft det jobbigt med flåset p.g.a allt pustande och kraxande. Men inatt gick det bättre med flåset så då var det välkommet med hans armar om mig igen.. välgörande och goa.  : )

För att ge tillbaka lite värme till M bifogar jag en länk till honom ikväll. En go sång av och med Rihanna.   ♥ ♥ ♥

Rihanna - You Da One
 
http://www.youtube.com/watch?v=2iAczjvLoi8


Då jag var uppe i stugan och kurerade mig i helgen och sen även på måndagen.. tog jag det väldigt lugnt hela dagen. Tv-dosan i handen.. den tjocka filten ovanpå.. och elden som sprakade i öppna spisen. Ute låg den lilla snö som föll kvällen innan kvar. Tunt frostigt täcke lös upp gräsmattan och jag bara längtar efter mer.. snö menar jag.  : )

Årets första advent. Jag tycker om julen.. inte för paketen som byts mellan människor hit och dit utan för stämningen som sprids överallt. I alla fall jag fylls med en värme inombords. Sen all julmat.. jag lääängtar.. sillen.. skinkan.. och lilla nubben till. : )

Tur som en tok blev jag bjuden på Lutfisk hos Ms föräldrar på lördagen. De har som tradition att äta det vid första advent.. och jag hakar gärna på den trenden.. för Lutfisk är bland det godaste man kan äta.. utan tvekan. : )

Jag besökte läkaren igår för min hals skull. Han tog lite tester som inte visade något speciellt men skrev ändå ut hostdämpande medicin.. cocillana. En del får inga biverkningar alls.. medan andra blir hur skruttiga som helst. Jag hamnade väl någonstans i mitten där.. för hostan dämpades tack och lov.. men idag efter att ha tagit två huttar igår och en tidigt imorse.. så har jag känt mig yr och illamående.. horisontellt läge gällde m.a.o. 

Bakade lusselängder på söndan för att bjuda Ms föräldrar på. De smakade smarrigt som tusan som nybakade.. men sen sjönk de liksom ihop och blev degiga och trista. M gillade dom ändå men jag kommer arbeta degen mer nästa gång och låta dom jäsa lite längre än de gjorde den här gången.

Deg är i och för sig gott att äta.. men inte i gräddade bullar.  : )

Bakade tårta också och valde att ha i tre sorters frysta bär. Blåbär.. hallon och jordgubbar. Idén var god för nu jäklars skulle det bli en saftig och smarrig tårta att bjuda Ms föräldrar på. Men det blev lite för mycket av det saftiga goda.. så istället för en vacker tårtbit på deras fat.. fullproppad av frukter.. blev det istället Smack.. en rejäl kladdig blaffa. Det gick ju att äta men blev i geggigaste laget. Bättre lycka nästa gång.  : )

På tisdagen jobbade jag 11-20 och mötte M hemma hos mig. På köksbordet stod en stor bukett med mörkt röda rosor.. 40 st.. lika många som jag nu är gammal. De doftar förmodligen underbart men så länge näsan är täppt och rinner om vartannat får jag invänta doften att kittla mina näsborrar.  : )

Jobbar fredag och lördag men sen så.. på söndag blir det familjemys för hela slanten. Om alla håller sig friska blir vi 14 vuxna och 4 barn. Ska bli extra skoj då storsyrran med döttrarna och även min styvpappa med hanses käresta kommer upp. Första gången de är på gården så det blir skoj att höra vad de tycker. Jag skulle bli förvånad om de inte säger samma sak som resten som redan varit dit sagt. Att det är lugnt.. skönt.. vackert.. lantligt.. mysigt.. härligt.. ja orden tar aldrig slut för hur man kan beskriva Ms smultronställe.  : )

Nu ska jag dricka te och hoppas att halsen nöjer sig med det ikväll. Jag har inte lust att ta mer av medicinen då jag blev så jäklars klen av den idag.. och imorn måste jag upp och jobba.. och svänga förbi Nespresso-butiken inne i stan på vägen dit.. så pigg och frisk är vad som gäller från och med nu.  : )

Hoppas ni haft en fin vecka och får en ännu bättre helg.

// Kram på er.. Christine


RSS 2.0