Fröken Vår.. var är du..?

Torsdag och Fredag..


På torsdan var jag ledig.. åkte hem till min vän K med lille son A på morgonen för en rask promenad.. lunch.. pratstund och så fika med semla upp på det. Härligt att ses igen då det var någon gång innan jul sen sist.  : )

Efter det åkte jag till KS för ett möte med min snälle Dr. Han hade fått in proverna jag gett och såg att kroppen mådde fint.. vilket jag också hade räknat med då jag mår finfint. Kanske beror det på M.. menar att då jag är glad i honom bidrar det förmodligen till att jag mår bra i både själ och kropp.  : )

Strax efter fyra kom jag hem och kort efter det kom M också hem. Vi värmde upp Tacoresterna från dagen innan.. innan vi satte oss i Jossan och körde hem till Ms vänner M.. C.. och deras söner N och I. Där bjöds vi på våfflor med kaffe till. Jag orkade med en sen var det stopp.. hade ju propat i mig Mexikanskt en halvtimme innan.. så någon måtta får det väl vara då. : )



Idag fredag jobbar jag 11 - 20 och vaktar nu butiken från dammråttor och annat otyg. Det är lugnt och jag räknar minuterna tills jag får dra ner gallret och gå hem. M finns kanske redan där när jag kliver innanför dörren.. eller så kommer han hem strax därefter.  : )

Imorn jobbar jag 10 - 17.. åker sen ut till R-ön och hälsar på de som är hemma där. På söndag morgon sticker sen M och jag upp till Gården för att ta tag i det sista rummet som ska iordningställas.. stora sovrummet. Ska bli spännande att sätta upp tapeter och få dit de gigantiska garderoberna. Blir nog fint när allt är klart. Stannar över natten till måndag och åker sen ner och deltar i de återkommande obligatoriska morgonmötena som hålls varannan måndag 9:00 med följande arbetsplikt 10 -19.  : )

So long.. farewell.. trevlig helg tillönskas Er alla. Kör försiktigt.. och glöm inte bort att uppmärksamma de som står dig nära. Med en kram.. med några väl valda ord.. med en godhjärtad handling. Vi lever idag.. imorgon vet vi ingenting om än så länge. : )

// Många kramar Christine

Tiden rullar på framåt

Tisdag och Onsdag..


På tisdan jobbade jag 11-20.. gick upp i ottan.. tvättade kläder och städade av i hemmet.. innan jag då for iväg till mitt 8-timmars jobb.  : )

På kvällen kom M hem och då klockan var närmare nio blev det mest lite surr i soffan innan det var dags att borsta tänderna och krypa till kojs.


Snart plockar M fram sin nya going ur garaget.

Idag onsdag jobbar jag 9-18. Ska sedan direkt hem och möta upp M innan vi antingen åker iväg till mataffären eller hittar på något annat trevligt att göra.. och äta.

Imorgon torsdag är jag ledig.. hurra.. och ska först hem till min gamla vän K med lille son A på förmiddan innan jag ska iväg på ett annat ärende lite senare på dagen. På kvällen kommer M hem igen.. lagom till middan eller där omkring i alla fall.  : )

Nu är rasten slut så ska upp till butiken igen. Hoppas ni haft en bra vecka så här långt.

// Kram så länge.. Christine


Mångalen

Lördag till Måndag..


Efter en skön sovmorgon klev vi upp.. och sedan ner till köket där Ms föräldrar var i full gång med att duka upp frukostbordet. Efter filmjölk, smörgås och kaffe satte vi fart med det vi skulle göra.

Det blev en sväng till Bauhaus där det köptes taklister och lite annat. Försökte att inte drämma de 3 meter långa listerna i skallen på folk på vägen ut ur varuhuset. Det gick bra men en och annan taklampa fick sig en omgång istället.  : ) 

Lite senare på eftermiddan kom Ms ett par vänner med barn hem till oss för en fika och lite prat. Trevlig blev det och äldsta sonen.. en treårig gosse.. och jag lekte mest hela tiden med hans alla bilar han tagit med i sin ryggsäck. Rätt mysigt med barn.. så länge de inte skriker.. bråkar eller luktar konstigt där bak.  : )

På kvällen när vi var på väg hem efter en sväng till mataffären.. uppenbarades en otroligt stor och varmt gulorange fullmåne. Den var så stor så jag trodde den höll på att spricka.. och den intensiva färg den hade gjorde att jag inte kunde slita ögonen från den. Såå otroligt vacker.  : )



Night shot
vid vägbygge på landsväg 282 på lördagskvällen.


Night shot
på en öde landsväg 282 på lördagskvällen.


På söndan sov vi inte riktigt lika länge utan åkte upp till stugan efter frukost i vettig tid. Jag vitmålade de inköpta taklisterna.. först en.. sedan två.. och till sist tre gånger. Under tiden monterade M upp köksfläkten på plats.. himla snygg sak i rostfritt stål och av märke svindyr.. just som M vill ha det. Sparan i mig tycker det är vansinnigt.. väldigt snyggt.. men vansinnigt.  : )

När vi gjort det vi skulle göra i stugan denna helg.. åkte vi in till stan för att se om frisören hade tid åt att göra oss anständiga i kaluffsen igen. Det hade de som tur var och efter en kort stund klev vi ut till bilen igen med ett mer städat yttre.  : )

Efter frissbesöket åkte vi bort till Media Markt där M köpte sig en fin dammsugare från Electrolux. En sån där snygg smal sak som kan stå på golvet i sin uppladdare. Den suger kanske inte rent i ett helt hus i ett svep.. men småsmulor och annat i tex köket kan den ta hand om utan problem.  : )

Hem till föräldrarna och åt bland det bästa man kan äta.. Lutfisk. Kan ni tänka er.. de hade sparat en bit som vi idag skulle smaska i oss. Lycka.. jag åt och åt och åt.. trodde aldrig det skulle ta stopp.  : )

På måndan jobbade jag 10-19.. dagen gick rätt snabbt förbi. Nu längtar jag bara fram tills nästa gång jag kan åka upp till stugan.. fortsätta iordningställa allt så att M kan flytta in där permanent. Det är otroligt mysigt att vara där uppe.. hos M.. hos hans föräldrar.. så nära naturen och det tysta lugna sköna.  : )

Nu ska jag varva ner här innan det är dags att sova för kvällen. Hoppas ni haft en trevlig helg med det ni hittat på. Sov gott sen när det blir dags för det.

// Kramar Christine
 

Snart ledig helg.. jippiii

Torsdag och Fredag..


Jobbade torsdag 11-20.. åkte sen hem och mötte M som stod vid spisen och lagde middag åt oss.. gör jag gärna om igen.. menar komma hem till färdigdukat middagsbord.  : )





Snygga smycken på nätet - Mawi.. http://mawi.se/catalog/index.php?cPath=55


Idag fredag jobbar jag 9-17.. blir nog till 18 innan jag kliver på det lediga helgtåget. Efter jobbet åker jag hem en snabbis.. inväntar signal från M om när det är dags att sätta sig i bilen och börja köra norröver.

Vi ska försöka komma vidare i det stora sovrummet.. det är väl någon list som ligger och väntar på oss också.. annars bara ha det lugnt och trivsamt tillsammans. En av helgdagarna kommer vänner till M hem till oss. En lite pojk på ca 3 år och en alldeles ny följer med i sällskapet.. så det blir nog trevligt och glatt.  : )

NU är rasten slut så måste avsluta här. Hoppas ni får en trevlig helg med det ni hittar på. Jag hade hoppats på att lillsyrran kom upp med killarna så de fick åka skoter innan snön försvinner.. men det stod hemmafix på deras helglista så skoter får det bli en annan gång istället.  : )

Kram på er så länge.. Christine

Vurmar för Nescafe Cappuccino

Onsdag..


Efter en trevlig tisdag afton med M tätt intill på soffan.. ja det vill säga först efter att ha insupit vår återkommande Nobelmiddag bestående av Blodpudding och falukorv.. stekt så klart.. intog vi soffan.

Belysningen var dämpad.. DVD-filmen var igång.. en actionrulle blev det ikväll.. sen så efter ca tjugo minuter låg vi och snarka båda två.. pensionärsvarning eller bara slitsamma arbetsplatser.. det är frågan.  : )



En Nescafe Cappuccino om dagen håller bekymren borta.


Idag onsdag jobbar jag 10-19.. och då ena optikern är på kurs.. blir resultatet rätt lugnt och behagligt. Menar fördelat på tre assistenter så blir det andpaus mellan jobben.. vilket uppskattas av samtliga inblandade.  : )

Har rast just nu.. saknar M något vansinnigt trots att jag kramade honom hej då imorse.. men ändå. Vill bara vara nära så ofta jag bara kan.. och då det är ömsesidigt måste jag bara le.

Nu är rasten slut så jag ska bara gå och pudra näsan innan det är dags att gå upp till butiken igen. Hoppas ni haft en bra vecka så här långt. Var rädda om er och i trafiken.. och även om ni kör dubbat är inte vägarna till för samma hastigheter som på sommaren. Så.. sänk en 10-15 km från vad det annars brukar vara.. så ska ni se att ni kommer fram i nästan samma tid.. men chansen att undvika krock är då mer eller mindre minimal. 

Kram på er så länge.. Christine


Alla hjärtans dag och ledig tisdag

Måndag och Tisdag..


På måndan var det då dags för dagen många väntat på.. Alla Hjärtans Dag.. och säkert minst lika många som tycker att det bara är Blahaa.

Jag har själv varit en Blahaa-anhängade under många år.. tyckt att det bara är ett tillfälle för butikerna att tjäna lite extra klirr i kassan. Dessutom är det rätt så fånigt om man bara just denna dag ska vara snäll och visa uppskattning till den man håller kär.. det ska man ju göra årets alla dagar.  : )

Nu när man själv befinner sig mitt i ett skirt varmt gulligt gosigt hav av känslor.. så tyckte jag istället att det var rätt mysigt i år. Jag väntade ivrigt hela förmiddan på det mail M skulle skicka mig med en Alla-hjärtans-dag-text han skrivit på.
 
Jag skickade iväg min så fort jag vaknat på morgonen.. väntade sedan spänt på Ms.. varför dröjde den så.. hade M glömt. Rätt som det var så damp brevet ner i min Inbox.. och sen var jag som bortblåst.. försvann tillbaka i tiden med sex månader.. med ett leende från öra till öra satt jag där och mindes allt det vi hittills gjort. M kan tydligen författa han med och inte bara hålla koll på bovar.. jaga vilddjur och bygga hus.  : )

Efter jobbet mötte jag upp M utanför min port. Vi körde iväg och köpte hem ingredienser till middan. Det blev kött.. ugnsbakade potatisklyftor.. smarrig sallad.. Tzatziki.. Bearnaisesås.. vitlöksklyftor och lite rött till. Smakade mums och efter en hård dag på varsitt jobb somnade vi rätt tidigt på kvällen.  : )





Ska snart plocka ihop varma kläder och kameran och därefter åka ut till R-ön. Först hem till mamma och dricka en kopp Java.. sen går vi till tvillingarnas dagis och hämtar hem dom. Hoppas vädret håller i sig.. för just nu skiner solen och det är härligt ljust utomhus.  : )

Hoppas ni fått en bra start på denna vecka. Många värmande kramar från mig.

// Christine

 

Fotografiska med kollegan S

Lördag och Söndag..

Idag jobbade jag 10-16.. som blev till 17.. och när det var klart hoppade jag och min kollega S in i Jossan för en snabb bit mat innan vi fortsatte bort till Fotografiska inne på söder.

Fotoutställningarna de hade idag var sådär.. inget speciellt egentligen som fick oss att dra efter andan.. inte som sist vi var där i alla fall.. då var det många verk som var riktigt fina att vila ögonen på.  : )





När vi sett de olika utställningarna gick vi trappan längst upp i byggnaden där de har sitt superbra fik. Utsikten är otrolig över vattnet och bort över Gröna Lund.

Idag blev det en bit rulltårta.. och det var den bästa rulltårtan jag ätit.. någonsin.. förlåt mormor.  : ) Den var något i hästväg.. och till rullabiten fick vi grädde och färska hallon till.. helt galet gott och mina smaklökar dansade virvlande salsa av bitarna som snabbt försvann ner i strupen.  : )



När de närmade sig stängning gick vi tillbaka mot bilen som stod parkerad på baksidan. Skjutsade hem S innan jag plockade upp mobilen och ringde upp M som sällskap i bilen på vägen hem.

Idag har M satt upp kaklet i köket.. jag fick en bild skickad till mig på dagen och det såg väldans snyggt ut måste jag säga. Blir skoj att se det på riktigt när jag åker upp nästa helg.  : )



Nu sitter jag hemma i soffan.. ska strax borsta tänderna och sedan hoppa ner under täcket. Inatt väcktes jag av någon granne som vid fyra på morgonen bankade i antingen golv eller vägg.. fattar inte vad de gjorde.. och kunde de inte väntat till morgonen med att föra sånt jäkla oväsen.

Efter det kunde jag inte riktigt somna om utan sov knackigt.. och nu i skrivandet stund är jag mer eller mindre dö i kroppen. Så hoppas verkligen de håller tyst denna natt.. annars går jag upp i nattlinnet och ber dom hejda sig.  : )

Sov så gott och hoppas ni får en trevlig dag även imorgon.

* * *

På söndan jobbade jag 11-17 och det blev en rätt lugn dag.

Efter åkte jag hem.. lagade middag med matlåda till.. sedan ner i tvättis och vaskade kläderna rena och väldoftande. Sen upp och knåpa på dikten jag ska skicka till M imorn på Alla Hjärtans Dag. Blir spännande om han antog dealen.. jag skriver ner ca 100 ord ämnade för honom.. inga regler ingen mall.. det får bli precis som man vill ha det.. och M skulle göra likadant.

- Men jag är ju så dålig på att skriva.. snyftade M när jag föreslog idén.
- Ja antingen skriver du ner 100 ord.. eller ger mig 100 rosor.. köper 100 diamanter.. eller bjuder på 100 gratismiddagar med champagne till.. välj du.  : )

 Nu ska jag runda av här hemma innan det blir dags att sova för natten. Hoppas ni haft en fin söndag med allt det ni hittat på för skoj i solen idag.

// Kram så länge.. Christine



Snö snö snö

Tisdag till Fredag..


På tisdan var det jobb.. 11-20 och det blev en alldeles vanlig dag på slottet. M kom hem till mig efter avslutad arbetsplikt.. så det blev mest hej lilla gumman/gubben och sedan gonatt den dagen.  : )

Onsdag jobbade jag 9-18.. for hem efter det och blev strax därefter upplockad av M vid min port. Handlade mat för kvällen och var sen bara hemma och mös i soffan.  : )

Torsdag var min lediga dag för denna vecka.. efter frukost och tvättstugan i ett par timmar.. tog jag den nya ut till ön och mamma. Vi åt lunch och därpå fika med dopp till.. innan det var dags att ta bilen över till lillsyrran.. parkera den där.. och sedan pulsa i piskande motvind bort till tvillingarnas dagis.

När pojkarna såg oss utanför fönstret for de upp med ett brett leende på varsin mun.. och när vi kommit innanför ytterdörren kom de springandes emot oss och gav oss varsin Jättekram.. så härliga små de där är.  : )



Efter en rask promenad hemåt till lillsyrran.. först med tvillingarna i vagnen och sedan fick de traska för egen maskin när vi kommit fram till deras väg. In i värmen.. av med alla kläderna.. och sen åkte pusslena fram. De är smarta för att vara så små. Jag blev också tillrättavisad när jag pekade på en bild av ett fordon jag kallade Traktor..
- Nääää.. det är ingen traktor.. det är en dumper.. sa båda M och V i kör.
- Jaha.. oj förlåt då.. jag trodde att det var en traktor.
- Näääää.. dumper.. det är en dumper..!!

Hur kan de lära sånt så snabbt.. makalöst otroligt duktigt. För mig ser ju alla ut som en traktor.. med olika tillbehör i och för sig.. men traktor är de ändå.  : )

Nu på fredan jobbar jag 10-19.. sen vet jag ännu inte vad jag hittar på. Jobbar i helgen.. lördag 10-16 och söndag 11-17. Hoppas vägarna är mer framkomliga då.  : )

Ja ni som strax kliver på Helgtåget hoppas jag att ni får en trevlig sådan med allt det ni hittar på. Var rädda om er.. om varandra och glöm inte bort Alla hjärtans dag på måndag. Behöver inte vara rosor och champagne.. räcker ibland bara med ett samtal.. med ett sms eller med en Post It-lapp där man skriver ner några hjärtliga ord och gärna avslutar med ett rött hjärta.  : )

Kram på er alla.. Christine
 

In love with my new car.. and M of course

Lördag till Måndag..


På lördan hade M och jag lite sov(seg)morgon som sig bör på en ledig helg. Jag vaknade i och för sig rätt tidigt men M var inte lika redo att kliva upp i ottan. Så.. jag inväntade ögonblicket när han äntligen skulle sparka av sig täcket så att vi kunde börja dagen.  : )

Efter frukost gick det med en himla fart.. och det som jag för säkerhets skull skrivit ned på en lapp över vad vi skulle beta av hann vi också med att göra. Efter en kanongod middag hemma i föräldrarnas kök åkte vi bort till stugan igen och titta på film och somnade sedan gott på sena kvällen.  : )




På söndan handlade vi hem kakel till köket.. svart matt kakel 20x50 cm.. kommer bli riktigt fint när det hamnat upp på väggarna. Vit fog bruten mot ljus grå till detta och allt kommer hamna i Sköna Hem´s nästa nummer.   : )

Jag plockade över det jag behövde från Bettan till Jossan (den Nya).. innan jag hängde bilnycklarna på kroken inne i stugan. Till våren ska jag pimpa upp Forden och sedan sätta en prislapp som förhoppningsvis kan glädja både köpare och säljare. Varenda öre åker direkt in på sparkontot utan omväg via någon rolig butik jag annars lätt kan lägga slantarna på.  : )

Idag måndag gick vi upp innan tuppen hunnit gala. En snabb kaffe i köket där Ms pappa väntade på oss. In i varsin bil.. hade sällskap en bit på vägen.. både i luren och på asfalten.. innan M tog till vänster i rondellen och jag fortsatte rakt fram och ner mot Arlanda och vidare hem.

Jobbade 10-19 och dagen gick rätt snabbt förbi. Åt en smarrig lunch jag fått med mig från gården. Efter jobbet visade jag upp Jossan för en av kollegorna som ställt sin bil i samma garage. Fick tummen upp och det känns verkligen som hon och jag är ämnade för varandra.. menar den nya bilen och jag.  : )

Väl ute ur garaget körde jag hem till farsgubben med tulpaner och brownies som tack för hjälpen och skjutsen upp till Hedemora när vi vid första besöket kikade på bilen. Vi satt hemma hos pappa och hans käresta K och prata bort en stund innan det var dags för mig att bege mig hemåt igen.

Nu har jag precis skrivit ikapp mig så nu borde jag nog kunna sova gott inatt. Jag drömde mardrömmar natten till idag.. om både om det ena och det andra.. usch.. kände mig rätt liten när jag vaknade. Tvi tvi tvi.. hoppas jag slipper drömma om detta hemska igen.  : (

Bilen är verkligen härlig att köra. CD-spelaren har snurrat Selvmord idag.. det danska bandet jag tycker om.. basen hörs förmodligen ut till trottoarerna jag passerar där jag glider fram.. men vad gör väl det.. snart är det Vår så börja poppa på.  : )

Sov gott och kram på er.. Christine


Dags för bilköp idag

Onsdag till Fredag..


Har jobbat onsdag och torsdag.. M kom hem til mig på torsdag efter jobbet.. vi lagade vår Nobelmiddag (falukorv och blodpudding) och åkte sen hem till Farsgubben för att kika på några bössor han inte vet vad han ska göra av. M ska kolla upp värdet och lite annat innan de förmodligen hamnar någon annanstans än att bara samla damm hemma hos pappsen.  : )

  
  

Jobbar idag fredag 9-12.. kör sen upp till M som jag nämnt innan.. ställer bilen där.. hoppar över till Ms bil och en fortsatt färd upp till hedemora och den plåtsak jag längtat efter sen förra torsdan.

Snart är min väntan över. Hopas nu bara den ser likadan ut som när jag såg den sist. Fick nämligen lite nojja igår över att den förmodligen fortfarande står kvar i bilhallen.. då i.o.f.s med en SÅLD-skylt.. men kanske med olåsta dörrar.. och att någon bilflanör hoppat in i den och pillat på alla knappar man kan tänkas vilja pilla på.. eller att någon gått emot sidorna och repat upp lacken.. nojjig var ordet och det höll mig nästan vaken hela natten till idag.  : )

Nu ska jag sätta fart här på jobbet och få gjort det jag behöver få gjort innan jag hastar bort till Bettan. Kom att tänka på det igår när jag parkerade henne utanför mig igår kväll. Det var förmodligen Bettans sista natt på den gatan. Fast det förstås.. det kanske blir en Sundbybergare som köper henne av mig i vår efter att jag piffat upp henne till max.  : )

Hoppas ni får en trevlig helg när den strax sätter fart. Var rädda om er i trafiken.. och om varandra förstås.

// Kram Christine


Bil bil bil.. bara bil i skallen just nu

Måndag och Tisdag..


Jobbade båda dagarna.. 9-19 respektive 11-20. Inga tjuvar upptäcktes dessa dagar som jag då skulle behöva läxa upp.. så ingen drama att omnämnas finns därför.  : )

Jag blir så glad nu när vägarna blir mer bara och utan snö.. och med tonvis med grus som smattrar skönt under dubbdäcken. Det låter Vår när jag varsamt kör Bettan fram mellan hem och jobb. Och det känns som att våren är nära nu.. tror den kommer till oss under mars månad. :  )




Bilen rullar annars fortfarande på.. eller hon håller fortfarande ihop kanske jag skulle skriva istället. Stackarn.. hon har kämpat på väl här under våra år tillsammans. Jag håller tummarna varje gång jag vrider om nyckeln och hoppas hon ska starta varje gång.



Imorn onsdag jobbar jag 9-18.. får se vad jag hittar på där efter. Kanske åker jag hem till Farsgubben och hälsar på en snabbis.. eller så kanske jag skulle passa på och gå en sväng med min gamle vän P.. något hittar jag på i alla fall.  :  )



På torsdag är det jobb igen 9-18.. på fredag jobbar jag ett kort pass 9-12 sen direkt upp till M.. parkerar/ställer av min gamla bil där uppe hos dom på gården. Sedan far M och jag vidare upp till Hedemora i Ms bil.. efter en noga inspektion av bilen att allt är gjort som ska vara gjort är det bara till att hala upp kortet och betala för min nya leksak.  : )

När allt är klart är det bara att köra neråt igen mot Uppsala och en ledig helg med husfix och annat skoj hos M och hans föräldrar. Jag kommer gå leendes de dagarna både för den nya bilens skull men också för mycket annat skoj som vi kommer hitta på då. Och blir det soligt väder kommer jag skratta käkarna ur led.. så hoppas på sol nu. : )

Nä.. nu ska jag underhålla M som just klev innanför dörren. Han har jobbat sent och snart ska vi båda upp igen och köra till varsitt gnet.  : )

Hoppas ni fått en bra start på denna vecka.. numera 5.

Kram på er så länge.. Christine 


RSS 2.0