Indiskt med S och ledig söndag med M

Lördag..


Idag jobbade jag 10-17.. det var rätt högt tempo från det att vi öppnade affären och fram tills att jag slutade då vid fem.

Jag och min kollega S hade många och trevliga planer för kvällen. Första var att ta oss bort till min lilla bil som stod inhyst i gallerians personalparkering.. där det är varmt och gott att stå.

Efter det skulle vi ta oss in till Söder för att äta indiskt på restaurang Ghandi. Utan blinker och fläkt tog vi oss fram utan några insidenter i trafiken. Åt en väldans god middag och efter några timmar så var vi så mätta och trötta i knopp och själ.. att vi valde att skjuta upp de två resterande nöjena vi tänkt göra.. ett besök på Fotografiska och därefter gå till Broder Tuck och se en spelning med Vinther. Men men.. det kommer fler chanser till det.  : ) 




Idag söndag är jag ledig från jobbet.. M kom hit efter sin Pokerkväll med kollegorna sent igår kväll. Idag ska vi titta på kakel till köket och sen får dagen bli som den blir. Vi har nu mer eller mindre valt matt svart kakel i storleken 20x50.. blir liggandes förstås och sen har vi inte bestämt vad som blir snyggast till.. svart.. grå eller vit fog. Vi får tänka vidare på det tror jag.

Vi åkte förbi Ms vänner med två små busiga barn. Fikan blev till middag och vi åkte hem när klockan närmade sig 20. Lagade mat så vi hade till matlådor att ta med nästa dag och några dagar till. Jag hann t.o.m. tvätta bort veckans smuts.. så jag kände mig rätt nöjd och belåten när jag sedan satte mig ner på soffan och slötittade på tv:n med M tätt intill.  : )

Nu bara längtar jag tills jag får köra upp till Hedemora och hämta hem den nya bilen. Min lilla Bettan blir bara mer och mer trasig nu. I lördags slutade halvljuset höger fram att fungera. Bytte lampan men det visade sig vara säkringen.. så vi bytte den.. och sen visade det sig vara något elfel för den nya säkringen gick den med.

Tror Bettan gör revolt nu när hon vet att jag skrivit på Köpeavtalet för den nya. Hon är nog sur och känner sig gammal och utan värde.. stackarn. Men hon har i.a.f. varit en kär vän under de 8 åren jag haft henne hos mig. Så tack snälla söta bilen för det.. vi har haft mycket skoj du och jag.  : D

Hoppas ni får en trevlig avrundning på denna helg.

// Kram Christine


Köpt ny bil idag

Torsdag och Fredag..


Idag körde jag först till KIA i Barkarby för att testköra deras modell Cee´d med 1,6 motor. Provbilen jag fick var med Diesel så den var ju lite piggare än om den varit med bensin.. men oavsett drivmedel var den skitrolig att köra.. Me likeeee.  : )




Strax efter tio kom jag hem till Farsgubben.. vi tog en snabb kaffe innan vi satte oss i hans Pickis och för en två-timmarsfärd upp till Hedemora och bilfirman jag skulle titta på bil hos.

Det var fina vägar upp.. mycket trevligt prat i bilen.. och rätt som det var så var vi framme. Vi klev in.. letade upp den bil jag reserverat.. Wooooooow.. I´m in love.  : )

Säljaren jag pratat med i telefonen kom fram och vi börja prata. Jag inledde men sen kom jag ihåg vad Farsgubben sagt åt mig.. - Du ska inte prata så mycket.. då passar säljarna på.. så håll tyst och låt mig sköta snacket.  : )



Efter att ha babblat i säkert en halvtimme eller mer tog vi ut bilen på en tur. Sommardäck satt på så vi åkte bara en liten sväng. Pappa började och blev mycket nöjd med hur den kändes och lät. Jag testade bilen på vägen tillbaka till firman och blev återigen glad som tusan för hur himla kul den är att köra. Ny.. fin.. modern.. lite mer tryck i pedalen än min gamla Bettan.. jag bara måste ha den.  : )

Väl tillbaka gick vi in på kontoret.. började diskutera vinterdäck.. och framför allt pris. Pappa fick ner den några tusen vilket kändes kanon då det redan var ett bra pris på den.. så bara tacka och fortsätta hålla tyst tills vi var där ifrån.  : )

När vi var överens skrev jag under avtalet.. ni kan ju förstå vad resten av den dagen och kvällen pratades om.. bilen.. bilen.. bilen.  : )

Firman ska lämna in den på Service och lägga på nya vinterdäck innan jag hämtar hem den i mitten av nästa vecka. Så förmodligen på torsdag tar jag mig upp på något sätt.. tåg eller skjuts.. och gör sen Jungfrufärden ner till stan och ett vidare liv med min lilla grå snygging.  : )

När jag och pappa var tillbaka i stan åkte jag hem till mig. Där väntade M som kommit hem från den Konferans han varit på i två dagar. Vi åkte förbi MAX för en snabb bit mat.. sen vidare hem till hans en vän som just fått en liten pojk. Så fin var den lille gossen.. annars kan de ju vara lite skrynkliga och ihoptryckta som Nya.. men denne lille var så nätt och fin att se på. Både jag och M fick turas om att hålla.. rätt mysigt även om man som ovan bebisbärare blir lite nojjig över att den ska gå sönder eller så. Ovana som sagt.  : )

På väg hem åkte vi förbi pappa igen som just lagt ut en annons hos Tradera på en gammal revolver från Guldrushen i Alaska. M blev eld och lågor när han fick höra om detta.. och efter att ha sett fotot pappa skickade över åkte vi över så han fick stilla sin iver. Vi får se om M får hem den i dagarna eller om pappa låter priset stiga mellan dom som innan visat intresse. Återkommer om vem som fått den sen.  : )

Nu måste jag skynda och bli klar här hemma. Ska först på kurs 9-12 och därefter jobba fram till 20 ikväll. Hoppas ni får en trevlig avslutning på denna arbetsvecka.. och får en rolig helg med det ni hittar på.

Kram så länge.. Christine

Eventuellt bilköp imorgon

Tisdag och Onsdag..


Jobbade båda dagarna.. till 19.. så det blev mest jobb och sen hem och sova i stort sett.  : )

I och för sig så kom M hem till mig igår.. vi lagade mat.. kikade på det tv:n hade att erbjuda.. och när ögonen började grusa sig bytte vi glasskålarna mot tandborste och kräm istället.




Imorgon torsdag är jag ledig.. ska först till KIA i Barkarby för att provköra en Cee´d 1,6 innan jag kör vidare hem till min gamle Far som ska göra mig sällskap upp till Hedemora för att kika på just en Cee´d 2010 års modell de säljer där hos en bilfirma till vad jag tror är ett bra pris.

Jag är rejält uppsnurrad nu inför om först bilen jag testkör imorgon bitti känns kul.. stadig.. trygg att ha. Sen att bilen i dalarna är så pass bra så jag slår till. Jag håller alla tummar jag har.. för min lilla Bettan har snart dragit sin sista suck.. så det är hög tid att byta bort henne mot något nyare och inte så trasigt.  : )

Så.. nu ska jag borsta gaddarna innan jag släcker ner för ikväll. Imorgon är det mycket som skall tas in i skallen.. stora beslut skall fattas.. så pigg och allert måste jag vara då.

//Godnatt och sov sött.. Christine

Solig söndag hos M

Onsdag till Måndag..


Jobbade onsdag till fredag.. körde sen upp till M och hans föräldrar på gården i norr.  : )

Bilderna nedan tog jag när jag på söndan gick ut en sväng på åkrarna i den gassande sol som gjorde oss sällskap denna dag. Jag satte mig ner en stund på en kulle.. fångade in Nuet.. njöt av ljuset.. den friska luften.. blickade ut över det stora vita glimrande hav av knarrande snö som låg framför mig och åt både väster och öster.

Jag kunde inte sitta inne en dag som denna.. tog på mig varma kläder från topp till tå och lämnade M i köket skruvandes på de överskåp som skulle sättas ihop och upp på väggen.

När M ringde mig efter ett tag för att säga att han var klar.. hade jag just mött upp hans mor och föräldrarnas hund som var ute och pulsade i snön.. vi vände tillbaka till stugan för att se hur det blev. Väldigt fint blev det.. och det kommer bli gott sen att gå runt i det köket på tidiga mornar och sena kvällar. : )


























Efter M skruvat och jag fotat klart körde vi in en sväng till U-city där vi skulle köpa hem mer byggmaterial och köksprylar. Vi tog en paus på IKEA med kaffe och tilltugg.. och det smakade faktiskt ovanligt gott. Antingen för att det var en extra duktig kaffekokerska bakom disken.. eller för att vi båda var väldigt sugna på koffein och socker där och då.  : )

Hem igen när vi handlat klart.. åt mammans goda Oxjärpar till middag med massa gott till.. sen upp till stugan igen.. och som vanligt slumrade jag till på soffan och missade slutet på filmen vi såg.  : )

Idag måndag har bilen krånglat så jag blir tokig. Fläkten ville inte komma igång alls idag.. så jag fick köra till jobbet och ifrån utan en fungerande fläkt eller blinkers. Nu kör jag i högervarv i stort sett så bara till att hålla sig utmed höger trottoar hela vägen till jobbet. Lite mer meck är det på vägen hem men idag gick det i alla fall bra.

MEN.. nu är det hög tid att köpa ny kärra. Ska/måste provköra KIA Cee´d på torsdag när jag är ledig. Det ska komma in en ny till bilfirman i Uppsala i veckan.. 2010 års modell.. 1100 mil.. 5-dörrars.. så känns provbilen trevlig att köra slår jag till för nu orkar jag inte sitta med andan i halsgropen mer.. menar om den startar eller ej och om den håller hela turen eller ej.  : P

Nu är det sängen som gäller. Imorn blir det jobb 11-19 sen kommer M hem hit. Jag jobbar annars fram till lördag med en ledig torsdag att ta till vara på.

Hoppas ni haft en bra helg och en trevlig start på denna vecka.. numero 4. Kör försiktigt där ute.. och bara för att ni kör i snabbfilen behöver inte det betyda att det flyter på snabbast där.. det kan ta tvärstopp och bilarna bakom fattar ingenting.

Just detta hände imorse.. på Uppsalavägen ungefär vid Upplands Väsby där så många andra trafikläskigheter tyvärr sker.. men tur som jag hade fanns inga bilar bredvid mig så de som kom i 90 km/t bakom mig.. kunde då kasta sig ut i filen intill. Nu var det inte jag som bromsade kraftigt för min knasbils skull utan hela raddan framför mig gjorde det.. tvärnit.. på en 90-väg.. i snabbfilen. Jag vet inte varför.. men Stopp blev det.. och de andra bilarna bakom mig närmade sig ruskans snabbt i backspegeln.

Men men.. det gick ju bra. Så.. kärringfilen (eller den sk. slöfilen) blir det hädanefter.. framförallt när jag köpt ny bil. Då blir det båtfändrar utmed sidorna också för att minimera parkeringsskador.  : )

// Kram på er.. Christine


Kungsberget kallar på mig

Måndag och Tisdag..


Jobbade måndag 9-19.. med ett morgonmöte till start och resten av dagen gick jag sen med mitt vänsteröga som rykte och höll på. Yttre faktorer får jag skylla detta tillfälliga blinkande på. Så snart lugnet hade lagt sig väl hemma igen.. så avtog det och jag blev som vanligt igen.  : )

M kom hem hit efter jobbet.. vi lagade vår Nobelmiddag med bubbel till.. det smakade smaskens och jag rekommenderar den kombinationen varmast.. falukorv.. blodpudding och skumpa.  : )



Kungsberget


Idag tisdag var jag ledig men gick ändå upp långt innan tuppen fått frispel (Ms uttryck). Snäll som jag är gjorde jag M sällskap vid frukostbordet. När M åkt iväg till sitt jobb lade jag mig på soffan och kikade på det tv:n hade att visa för en stund. Varför hasta när jag är ledig.. och då jag redan klivit upp blir det svårt att somna om igen.. så soffan blev det.  : )

När jag segat bort ett tag satte jag sen fart för att ta mig bort till min biopappa för en fika och lite prat. Jag var där fram till tidiga eftermiddan.. åkte förbi Ford Kindwalls och KIA på vägen hem.. gick in och prata med en av deras säljare och ska återkomma i nästa vecka för att provköra en av deras bilar.. KIA Ceed.

Kort senare kom M hem hit igen.. vi åkte iväg till ICA för att köpa hem lite matvaror och annt gott. Kvällens middag blev potatisklyftor i ugn.. löfbiff.. ädelostsås.. fräsch grönsakssallad.. och chillivitlöksklyftor till.. Mumsfillibabba kan jag lugnt säga. Skulle gärna tagit en portion till.. men då hade det varit bara för att det var så attans gott.. och inte för att jag var hungrig.  : )

Jag.. eller M och jag ska försöka komma iväg till Kungsberget under februari månad. Jag kikade på priserna för en dagsutflykt och det var nästa gratis att skida hos dom. Liftkort - 310 kr.. Komplett skidutrustning - 290 kr.. så ni ser.. 600 kr för en heldag i backarna.. och det tar bara 1,5 timme att köra dit från Uppsala.. Taget!

Vill någon följa med får de gärna göra det.. ju fler dessto roligare.  : )

Nu ska jag lassa upp glass.. maränger.. kolasås till M som pockar på min uppmärksamhet. Hoppas ni fått en bra start på denna vecka. Kram på er och kör försiktigt där ute.

// Christine


Jobb för mig.. Husfix för M

Lördag och Söndag..


Jobbade i helgen.. både lördag och söndag.. så nästa är jag m.a.o. ledig och kommer då befinna mig så nära M jag bara kan.  : )

Inga tjuvar dök upp i butiken vilket kändes rätt skönt. För efter onsdagens tjuvjakt i gallerian har jag blivit förbjuden att göra det igen. Nu är jag tyvärr en person som reagerar på ren instinkt och reflex och kommer förmodligen att ställa mig mellan tjuv och entre igen. Men som sagt.. ta en TOY.. för idag kan man inte agera hjälte längre med alla vapen och idioti som finns i vårt kantstötta samhälle.



Sitter i Bettan på bilfärjan mellan V-holm och R-ön.


Medan jag har jobbat och dragit in nya pengar till kontot.. har M varit riktigt kreativ uppe i stugan. Det har lagts golv.. satts upp lister.. monterats in en diskho och induktionshäll i den nya bänkskivan.. både den öppna spisen i vardagsrummet och den i köket har fått ny vit färg. Så ingen rast och ingen ro för gubben utan han har nog slitit mer än jag själv har gjort denna gångna helg.  : )

Imorn är det morgonmöte på jobbet innan mitt arbetspass 10-19 sätter igång. Efter jobbet åker jag raka vägen hem för M kommer hit. Vi ska äta Nobelmiddag bestående av blodpudding.. falukorv.. lingonsylt och skumpa till det. Bra start på veckan.. bubbel fläsk och blod i en enda röra.. mums.  : )

Hoppas ni haft en trevlig vecka och helg.. och hoppas även att nästa blir lika bra.. om inte bättre till och med.  : )

Jag ser V.E.R.K.L.I.G.E.N fram mot kommande helgen och allt det M och jag ska försöka hinna med att göra då. Det blir mycket husfix som prio ett men vi ska nog hinna med en hel massa annat trevligt också.  : )

// Kram på er och gonatt.. Christine 


Test av Night Snapshot

Tisdag till Fredag..


Jobbade tisdag och onsdag.. ledig torsdag som jag såklart tillbringade uppe hos M.. och nu ska jag strax åka till jobbet och arbeta mitt fredagspass 10-19.  : )





Efter att på torsdag morgon ha satt upp några tapetvåder i Ms hus hoppade jag in i bilen och for ner mot V-holm. Jag hämtade upp mamma hos frissan.. tog sedan färjan över till ön.. och väl hemma hos mamma satt vi och fika och prata ikapp oss sen sist vi sågs.. dvs vid jul.  : )





När klockan närmade sig 16 körde jag ner till färjkön igen för en kort båttur över till V-holm igen. Körde mot Å-berga istället för direkt upp till M.. planen vara att möta upp M utanför infarten till hans jobb. Jag var lite tidig så fortsatte vägen bortåt.. ja ni kan läsa hemåt för det är åt samma håll.. och stannade vid sidan av vägen och inväntade att M skulle dyka upp där i mörkret.  : )





Efter några minuter ringde M och sa att han var på väg.. jag passade på att testa Night Snapshot-inställningen som finns på den nya kameran. Bilderna ovan är några av fotona jag hann med innan Ms helssljus lös upp mig sittandes i min lilla blå Ford.  : )

Fotot överst är en förbipasserande röd bil.. ser lite fräckt ut om jag får säga det själv. Bilden i mitten är tagen i väntan på att fler fordon skulle komma förbi. Den nedersta är när jag kör bakom M.. det är hans baklysen man ser som två röda fläckar.

Nu hinner jag inte skriva mer för nu.. måste skynda in i badrummet och sen iväg till jobbet. Trevlig helg när den snart tar sin början. Klä er varmt.. kör försiktigt.. och var snälla mot varandra och er själva förstås.  : )

// Kramar Christine

Fin helg hos M ligger bakom min rygg

Fredag till Måndag..


Hade en kanonhelg uppe hos M och hans föräldrar med allt vad den innehöll.. skoterturer.. snöröjning på tak.. inköp av tapeter och bänkskivor.. massor av film (zombies och annat blodigt spännande).. god mat tillagad av både M och hans mamma A-C.. ja det blev en fin helg och jag längtar redan nu till nästa gång jag kan köra upp till dom igen.  : )
 
M testade min knäck jag gjorde kvällen innan jag for upp. Jag gav den själv en tre:a.. men M tyckte den var perfekt.. "inte för hård.. och inte för mjuk.. lagom så man kan stoppa in fler knäck i munnen på en gång".. så jag får väl vara nöjd med det då. :  )



M finns alldeles intill.. därav mitt smile  :  )


Idag måndag jobbade jag 10-19 och dagen blev rätt lång och seg. Skrivaren vi använder i butiken krascha så jag fick sitta med en stackars supportkille nere i Göteborg 2x30 minuter innan vi fick ge upp för idag. Den vägrade att komma igång igen trots att allt såg ut som det skulle med instälningar och annat. Imorn bitti ger supportkillen det dolda skrivarfelet en omgång igen. Hoppas att allt är löst tills jag kommer dit vid 11.. för sen ska jag vara där fram tills jag stänger butiken vid 20. Blir en lång dag m.a.o. : )

Nu ska jag varva ner här hemma innan det blir dags för mig att sova för natten. Hoppas ni haft en trevlig helg med det ni hittat på.. och får en likaså trevlig start på denna vecka.  : )

// Kram så länge.. Christine


240 knäck hoppas plomberna håller

Torsdag..


Idag jobbade jag 11-17.. som en söndag p.g.a. Trettondag Jul. Blev en rätt lugn dag.. och galaxer ifrån hur gårdagen istället var.  : )

När jag kom hem gjorde jag mig en snabb middag. Efter det öppnade jag två påsar sötmandel och hällde ner allt i en kastrull med kokande vatten. Knäck-görar-dax var det änterligen hög tid för. Innan jul var jag ju seg av förkylningen.. efter jul har jag inte riktigt hunnit med.. efter nyår så började samvetet göra sig påmint igen och ikväll kunde jag inte skjuta upp det längre.  : )





Antalet knäckar slutade på ca 240 stycken när jag väl tömt båda kastrullerna på geggan. Jag trodde aldrig det skulle ta slut.. jag rörde och rörde.. skopade och skopade.. och helt plötsligt hade jag fyllt sista formen till bredden. Hoppas knäcken stelnar till sig lite mer i fysen. Den kändes i och för sig ok när jag hällde upp den.. men man vet ju aldrig förrän man stoppar en i munnen sen och testar.  : )

Imorn jobbar jag 9-18.. men om M kan gå tidigare från sitt jobb kommer jag göra det jag med. Det skulle ju vara trevligt att få även fredag eftermiddagen där uppe på gården också.. för annars är jag inte uppe förrän framåt halv åtta på kvällen. Men men.. det blir bra oavsett.. för jag åker inte hem förrän på måndag morgon.. så då får jag ändå tid att umgås med M innan det är jobbplikt igen. : )

Nu ska jag runda av här hemma innan det är dags att sova för kvällen. Knäcken klar.. check.. disken klar.. check.. klädväskan packad för helgen.. check.. skoterglasögonen i väskan.. check.. ja men då är det väl bara till att säga godnatt och dröm sött.

Trevlig helg förresten när den väl tar sin start imorgon efter jobb och skola. Hoppas ni får en fin sådan med det ni hittar på.

// Kram så länge.. Christine

Fikonbollar och idioter i trafiken

Onsdag..


Idag var det jobb 9-17.. trots att det är helgdag var det galet många människor som ville ha vår hjälp.. Puha.  : )

Efter jag slutat för dagen åkte jag hem.. åt en bit mat.. sprang ner till tvättstugan.. och när jag kom upp gjorde jag fikonbollar rullade i choklad. Ska prova en innan jag lägger mig.. testpanel innan jag bjuder andra på dom. För att piffa till dom lite grann fick de strössel på toppen.. såg rätt fint ut.. eller aptitligt inbjudande.  : )



Imorn jobbar jag 11-17.. så det blir en rätt kort eller tidig dag mot hur det annars brukar vara. När jag kommit hem ska jag packa ihop lite kläder inför helgen när jag sticker upp till M på fredan efter jobbet. Jag ska också koka knäcken jag tänkt göra innan jul.. men bättre nu än aldrig.. eller hur.  : )

Jag ska visa M hur riktig knäck ska se ut och smaka. Alla gör verkligen olika.. de kan innehålla olika mycket sötmandel.. folk hackar också mandeln olika.. en del gör stora bitar andra hackar ner det till nästan skorpsmulekonstistens.

Sen kommer vi till hur fast den är.. en del väljer att göra den mjukare.. förmodligen för att de inte orkar röra mer i grytan.. medan andra gör den hård.. så hård att den fastnar i papperet så man får stoppa in allt i munnen.. och efter någon minut släpper pappret från knäcken.. och man kan börja smaska på den medan den sakta mjukas upp ju mer tid den får på sig.  : )

Det jag lärt mig tycka om mest är när den är välkokt.. hård.. och med mycket mandel i lagom stora bitar. Imorn ska jag göra en dubbel sats så det räcker ett tag. Ska bli spännande att se hur den smakar i år. När jag tog med till ö-folket förra julen blev det inte mycket kvar. Eller den gjordes hemma hos mamma.. och så tog vi med hälften till lillsyrran där vi skulle vara.. som i år.. och där smaskades det friskt ur burken med knäck.. mums fillibabba.  : )

Nu börjar mina ögon grusas så kanske bäst fatta tag om tandborsten och sedan krypa ner under täcket. Just nu längtar jag bara upp till M hela tiden. Jag längtar framåt i tiden.. drömmer vitt och brett.. håller tummarna att allt som ska fixas också gör det snabbt och enkelt.. och sen bara vara och må gott på obestämd tid.  ♥

Hoppas ni haft en bra vecka så här långt. Var rädd om er och kör försiktigt. Idag när jag bara hade ett par kilometer kvar tills jag var hemma.. blev jag nästan inkörd i förarsidan av en jäkla puckad Van-förare. Han bara svängde in i den filen jag körde. Hade jag inte varit uppmärksam på att han helt plötsligt svängde in framför mig.. och nu menar jag att han verkligen prejade mig ur spår.. så hade jag med 100% säkerhet haft hela förarsidan intryckt av pundhuvudet. Undra i vilken jäkla värld han befann sig i.. för han reagerade inte ens på mina tutningar eller flashande med helljuset.. och det kan ni ju förstå att jag gjorde resten av vägen hem.. morrrr.

Nä.. nu är det dags att omfamna kudden. Sov gott på Er.

// Kramar Christine


Nytt år.. flera drömmar

Onsdag till Tisdag


Ja var ska jag börja.. kommer knappt ihåg vad jag gjorde igår.  : )

På onsdan jobbade jag 9-18.. åkte sen hem och tvätta.. städa.. M dök upp vid halv åtta.. vi gick iväg till affären och köpte hem middagsmat och frukost.. sen tog vi det bara lugnt och skönt i soffan.. framför tv:n och det som visades den kvällen.  : )

På torsdag åkte vi först förbi Ms ett par vänner där han parkerat släpvagnen över natten.. vidare åkte vi sen norröver.. desperat letande efter soffan med det rätta utseendet.. måtten.. sittkomforten. Efter lite åkande och hårslitande så fann vi den änterligen hos EM Uppsala möbler. Upp på kärran.. förbi MAX på vägen hem till huset.. plockade upp Ms far som fick till uppgift att ta tag i ena änden på soffan så den kom in i under tak.

Vidare på torsdan blev det middag med Ms föräldrar dit Ms syster med man kommit upp från Mantorp. Himla trevliga människor och nu har man ju en anledning att åka söderöver igen. Efter middagen tog vi en snabb skotertur bort till stugan.. invigning av den nya gigantiska tv:n M köpt.. vi var rätt möra efter den dagens soffrush så vi somnade båda två på soffan.. som två gamla slitna pensionärer.  : )

På fredan åkte vi in till Uppsala för att köpa lite av var. Blommor till värdparet inför kvällens middag och nyårsfirande köpte vi hemma vid mig. Lite slapp på soffan innan det vard ags att piffa till sig till tänderna. M i sin smoking.. och jag i min nya svarta satinklänning. Lite aftershave här och lite hårspray där.. sen så var vi klara och tog bilen bort till P.. E.. A och M. Några av gästerna hade redan kommit dit när vi kom.. andra kom strax efter oss. Det blev en lång och sen kväll innan vi tog taxin hemåt i nyårsnatten.  : )

På lördan efter att vi vaknat körde vi upp till M och hans föräldrar igen. Vi tog en tur på skotern.. eller det blev nog två turer och för M blev det ytterligare någon till.  : )

Vi umgicks annars med systern och maken.. Ms föräldrar och alla hundar systern hade med sig upp. Två stora Rottweilertikar och två små 6 veckor gamla valpar. I Ms föräldrars hus finns ju redan deras Rottweilerhane på snart två år.. så det var hundar i varje rum kan man säga. De små älskade att bita och gnaga på våra fötter och dra av strumporna från dom. Som sylvassa pirayatänder.. aj aj aj.  : )

På söndan åkte vi in till Uppsala igen för att köpa nya bänkskivor.. diskbänk och lite annat. Jag har letat som en tok efter vettiga skor/stövlar att ha där uppe.. som är lätta att dra på.. varma.. tål snö.. vatten och annat elände. Har inte hittat några alls som uppfyllt alla önskemål.. tills jag klev innanför dörrarna hos JULA i Uppsala. Äntligen hittade jag ett par vettiga stövlar.. och lätta i vikten var de med. Svarta skinn.. tåliga.. stadiga.. bra att köra skoter med.  : )



Helfodrad vinterstövel.
Tillverkad av skinn. Utrustad med spiktrampskydd och stålhätta samt halkfri sula av stötdämpande gummi. Olje- och syrabeständig. CE-EN345 godkänd. Skyddsklass: S3. 449 kr

Resten av söndan blev fix i Ms stuga/hus.. har inte bestämt ännu vad det egentligen är. Huset ligger ju intill en åker.. så är det då en stuga eller hus.. villa kan det ju också vara.. men vi kan inte komma på vad just Ms hus beskrivs bäst som. Charmigt är det oavsett.. och så snart jag åkt därifrån längtar jag tillbaka dit igen.  : )

På eftermiddan på söndan kom goa vänner till M förbi med deras lille son. Pappan och lillkillen testade skotern innan jag hoppade upp på den och for som en jagad bort över åkern och hem till Ms föräldrar som satt på kaffe och stoppat ner kakor och godis att bjuda vännerna på. Tillbaka åkte jag sakta för att inte krossa porslinet jag hade baktill i packlådan. Men sen när vännerna åkt hem till sig.. och M och jag skulle åka tillbaka till föräldrarnas hus.. då gick det fort som tusan igen över åkern. Får inte nog av att åka.. så jäkla kul. Nästa vinter lär jag köpa mig en egen.. eller om jag tar över Ms.. så får han köpa en ny.. lättare.. snabbare.. roligare.. som jag sen kan låna av honom.  : )

Måndag var det jobb igen.. har knappt kommit ur min sega långdragna förkylning jag gått med i ca fyra veckor.. innan jag nu åkt på en ny förkylning. Nyste på söndag kväll.. och likaså under måndan. Köpte en flaska Kan Jang igår på Apoteket.. ska ta en hutt morgon och kväll i max 10 dagar.. om det nu inte redan är försent att försöka minimera denna omgong av snor och slem som förmodligen väntar mig.  : )

Nu är tiden slut på tisdagens lunch. Idag jobbar jag 11-20.. ska sen hem och göra mat och matlådor så att jag har fram till fredag. Efter det blir det nog en tidig kväll för nu ska jag försöka sova mig i form. Fast hur enkelt är det att sova om man inte är trött i ögonen..? Jag har inte lyckats hittills.. men skam den som ger sig.  : )

Hoppas ni haft en finfin nyårshelg med det ni hittat på. Klä er varmt.. kör försiktigt.. ge din käresta en puss idag och säg att du håller den kär. Då lär du ju få en puss tillbaka.. och såna kan man aldrig få för många av.  : )

// Kramar på er alla.. Christine

RSS 2.0