Ms nya och galningar i trafiken

Fredag till Tisdag..

På fredan jobbade jag 9-17 och åkte sen upp till M på gården för en ledig helg uppe hos honom och hans föräldrar. Det var lite ruggigt väder och blåsigt som tusan emellanåt.. men inomhus var det varmt och gott och mycket känslor i luften.  : )




Åkte nedåt storstan igen på måndag morgon. Tydligen korkade jag igen snabbfilen enligt en stressad taxichafför bakom mig. Han veva med händerna och låg onödigt nära. Då det var kö framför mig valde jag att ligga kvar och ansåg att han kunde ta det lilla lugna istället.

Han hade flaxat med armar och händer ett tag nu så när jag fått en lucka i filen intill gav jag plats åt honom.. och gjorde (i efterhand något mindre bra kanske) just då han passerade till vänster om mig.. visade jag ett tecken för honom. Ooops.. det exploderade under peruken på honom.. varpå han kraftigt bromsade in.. lade sig bakom mig.. nära nära. Trodde första att han skulle tröttna men han hängde sig kvar. Efter ett tag blev det mindre lustigt och jag började fundera ut en plan på att försöka bli kvitt honom.

Dessutom såg jag att han börjat prata i sin mobil.. någon minut senare ser jag en taxibil av samma bolag står i vägrenen med blinkers på.. när jag med min förföljare bakom mig passerat svänger den andra taxin ut och börjar köra efter oss. Räckte det inte med en galning.. nu hade jag två idioter efter mig.. och vad tusan ska detta nu leda till..??

Jag bestämmer mig för att försöka "fly" från dom och börjar ta mig mot avfartsfilen mot Kista.. byter ett steg åt höger.. galningen följer efter.. jag flyttar ett steg till.. han följer fortfarande efter.. jag ser en möjlighet att få en bil mellan oss och byter ännu en fil åt höger.. det kommer in ytterligare en bil mellan oss.. håller hela tiden koll i backspegeln och när jag inte kan göra annat än att följa avfartsvägen bortåt.. då först ser jag idioten köra tillbaka upp på motorvägen igen.. Puha. Blev lite skakig ett tag där.  : /




Dagen på jobbet gick sen sin gilla gång. Kände mig lite stirrig i kroppen efter morgonens biljakt.. och detta olustiga hängde sig kvar tills jag kommit hem och möttes av M hemma i soffan.

Vi värmde upp hans mammas goda Kalopps jag fick med mig av när vi for på morgonen. Efter vi ätit blev det soffan och umgänge på bästa sätt. Det vill säga massage av Ms fötter.. ben.. armar.. you name it. Den mannen får aldrig nog av ryggkli och annat sånt.  : )   




Idag tisdag jobbade jag 11-20. Kände mig lite okry när jag vaknade men satte fart ändå.

Hade tvättstugan 7 på morgonen.. sen frukost.. lade mig på soffan och slumrade till innan det var dags att fixa iordning mig och sen köra iväg mot arbetet. Dagen gick ok sen och ju fler timmar som passerat kände jag mig mer klar i huvud och kropp mot hur det var när jag vaknade imorse. Skönt.. för jag orkar inte bli krasslig.. inte nu.. inte någonsin.  : )




Nä.. nu har klockan hunnit bli elva och mer därtill. Därför är det hög tid att runda av kvällen och sova för natten. Hoppas jag får sova gott inatt så att jag sen vaknar pigg och utvilad imorgon. Då jobbar jag 9-18 och ska sen hem och umgås med M på kvällen. Det blir matlagning tillsammans och sen bara vara innan nattsärken ska dras på.  : )

Hoppas ni fått en bra start på denna vecka.. numero 13. Sov så gott när det blir dags för det och var rädda om er i trafiken.. och ja överallt när allt kommer omkring.  : )

// Kram Christine

Kängor och jogg

Tisdag till Torsdag..

På tisdan jobbade jag 11-20.. snabbade mig sen hem för att mötas av M innanför dörren.  : )

Guuuuu vad gott att se honom igen.. jag har ju längtat hela tiden han varit borta i det varma.. så det var med ett leende jag tryckte ned dörrhandtaget till min dörr och möttes av en pepparkaksbrun skäggig man.  : )




På onsdan jobbade jag 9-18.. åkte sen hem och gjorde egentligen ingenting.

Kängorna ovan är de jag hittade i SKHLM´s galleria. M sa dock när han såg dom -Har du betalat för dom..? Han tyckte nog att de var mindre snygga.. men vad gör väl det.. inte han som ska ha dom.  : )



Idag torsdag var jag ledig. Började dagen med att diska.. sen blev det städa.. dammsugning.. torka rent lister, skåp, hyllor, bord från damm som landat på dom.. vattnade blommorna.. lade gamla lästa tidningar i en papperkasse som jag sen ska ta med ut till återvinningsslänget utanför.

När allt var klart började grannen borra i väggen.. NEJ, inte på min lediga dag tänkte jag och drog på mig joggarkläder och stack iväg till motionsspåret vid Ursvik. Sprang lilla kuperade spåret.. 2,5 kilometer.. men gick nog 500 meter av dom för isens skull. Men det gick förvånansvärt enkelt för att inte ha rört en fena på hela vintern.  : )

Nu sitter jag och skriver av mig medan jag inväntar M att komma hit. Han ska plocka upp mig och sen ska vi åka bort och köpa hem mat. Så... nu ska jag bara avrunda här och sen börja ta på mig ytterkläderna.

Imorn fredag jobbar jag 9-17.. och åker sen upp till lugnet uppe hos M. Där är jag hela helgen och kommer ner till stan först på måndag morgon igen.  : )

Kör försiktigt och passa på att njuta av solen när den kommer fram.

// Kramar Christine


Öliv i solen och söta lamm

Måndag..


Idag jobbade jag 10-20. Det blev en rätt lugn dag och tur var väl det. En av optikerna var hemma och kurerade sig.. så det blev rätt mycket iofs för den friska som var på plats.. men mindre att göra för oss säljare i butiken.  : )



Mitt på dagen fick jag ett efterlängtat sms.. från M. Han har ju varit ute i buschen en vecka nu så vi har inte haft någon som helst kontakt under den tiden. Usch vad det varit kämpigt emellanåt att inte ha någon som helst koll på läget. Inte kunna höra hans röst.. att inte kunna säga hej.. hur har du det?.. mår ni bra? osv. Jag har längtat så hjärtat börjat värka på slutet.. men imorn är han då änterligen hemma igen.  : )



Jag var ju ute på ön igår söndag. Solen sken och värmde gott när vi var utomhus och njöt av vädret och den milda temperaturen. Lillsyrran.. pojkarna och jag gick bort till fåren som just lammat. Första fåret hade fått två sötnosar.. den andra hade fått fyra.. helt galet att alla fått plats.. och den tredje var på väg att lamma när som helst. Hon låg och flämta tungt medan tvillingarna.. menar lammen nu.. de hoppade upp på den höggravidas gigantiska mage och brydde sig inte alls att hon bara ville få vara ifred för ett tag.  : )



Efter att vi sagt hej då till alla djuren gick vi hem och gav pojkarna lunch. Efter det kom mamma och hennes R över så vi högg in på fruktpajen vi lagat innan vi gick ut. Kaffe i koppen och djupa diskusioner mellan syrran och mig.. om påslag i glasögon- och byggbranschen. Att alla vill tjäna pengar och att ingenting görs gratis. Nåja.. ska inte gå in på det igen.. det leder ändå ingen vart.  : )



När killarna sovit middag tog vi på oss jackor och skor.. mamma och R åkte hem till sitt.. medan syrran killarna och jag gick över till storsyrran och hennes töser E och E. Där fick vi då mer kaffe i kopparna och så pratade vi bort en stund medan döttrarna underhöll tvillingarna så gott de kunde.  : )



Pojkarna tyckte det var görskoj att springa fram och tillbaka i vattenpölen på vägen utanför där de bor. Det plaskade och slaskade högt och lågt. Hoppas overallerna bara torkat torrt till idag då de skulle till ditt dagis igen.  : )



Nu längtar jag bara efter att få träffa M igen. Jag ska nog lägga mig strax för att det snabbare ska bli en ny dag. Jag håller alla mina tummar för att kanske kanske kanske få träffa honom redan imorgon kväll. Det vore som att vinna högsta vinsten på TRISS.  : )



Nä.. nu ska jag borsta tänderna och se om John Blund kommer och nattar om mig. Egentligen.. vad är det för konstigt pulver han slänger omkring sig..? Det borde inte kännas skönt att få sånt grus eller mjöl i ögonen. Borde klia som tusan.  : )



Hoppas ni fått en bra start på veckan. Kör försikigt.. var rädda om varandra.. och er själva så klart.. glöm inte hålla koll på oljan i bilen.. håll båda händerna på ratten.. somna inte osams.. och ta vara på dagen.. imorgon kan det du tänkte göra/säga vara för sent.  : )



M.. du är saknad.. efterlängtad ska du veta. Jag har räknat varje dag.. timme.. tills du kommer hem igen. Jag ser fram mot att få höra dig berätta om allt det ni sett.. gjort.. upplevt. Det du lyckats fälla får jag ju vänta på att se i ett par år förstås.. men det är det nog värt.  ♥

Nä.. nu är det hög tid att stänga ner här för kvällen. Sov gott när det blir dags för det.

//Kram så länge.. Christine

Solig söndag på ön

Söndag och Måndag..


Vaknade alldeles för tidigt för att vara en ledig söndag. Fixade klart det jag skulle göra.. gick ner och satte mig i bilen strax efter halv nio.. och kom fram till V-holm och färjan som skulle ta mig över till ön trettio minuter efter nio.  : )

Solen var redan stark.. trots solglasögonen på näsan var det nästan så man fick kisa med ögonen ändå. Inget att klaga på för det är ju det här vi alla väntat på sen solen försvann från oss i slutet av oktober.  : )



Först åkte jag hem till lillsyrran och hennes vilda barn. Jag köpte med mig grejor till en frukt- och bärpaj som jag fick hjälp av de små att göra en stor och smarrig paj av. De ville göra allt förstås.. men de fick känna sig blåsta på att skära upp äppelbitarna.. det är bara för vuxna att hålla i den vassa.. så tji fick dom.  : )

Sen fick de hjälpa till att trä på äppelskivor på en pinne.. eller två pinnar blev det. Jag skalade för många äpplen nämligen och tyckte det var onödigt att slänga. Så nu håller de på att torkas till såna där torra äppelskivor man kan köpa i mataffären. De äter ju mycket ekologiskt där hemma.. så då är det här ett snabbt och billigt sätt att dryga ut det ekologiska skafferiet med. Skrutten kastade lille V ut till rådjuren att äta av.  : )
 
Lillsyrran.. pojkarna och jag tog en rask promenad i den fortfarande gassande solen bort till storsyrran och hennes töser. Mer kaffe blev det där.. ute i solen såklart.. och det kändes väldigt lyxigt att ha en fridag där jag satt och njöt av stunden. Gör jag gärna om snart igen.  : )

Åkte sen hem och tvättade.. städade.. diska och plockade fint. Lade mig i rätt vettig tid och sov märkligt.. sov gjorde jag i och för sig.. men hackigt och märkligt. Vaknade mitt i natten och kände en oro i kroppen. Kanske blev M just uppslukad av ett gigantiskt lejon.. eller nersprungen av en springglad elefant.. eller så hade jag bara drömt något jag inte minns vad det var om. Märkligt var det i alla fall.

NU ska jag snart pysa iväg till jobbet.. 10-19 blir det idag måndag. Så.. måste sätta fart här nu så jag inte blir sen. Hoppas ni får en bra start på denna vecka.. numero 12.  : )

// Kram så länge.. Christine

Månkaos ikväll

Lördag..


Idag jobbar jag 10-17.. solen skiner utanför.. mamma och hennes käreste R var in här vid lunchtid.. vi gick bort till Restaurang Ariston.. god husmanskost serverades där.  : ) 




Det med att månen passerar Jorden inatt på ovanligt nära håll har väl inte gått någon förbi vid det här laget. 356.578 kilometer för att vara exakt.. och detta kan då bidra till mer eller mindre förödelse om man får tro de gamla och kloka.

Enligt konspirationsteoretikerna har en rad naturkatastrofer, som jordbävningar, stormar och tsunamis, inträffat tidigare just när månen passerat så nära vår planet. Nu hävdar de att det är dags igen."

Då vädret är molnfritt idag.. så lär det också vara stjärnklart ikväll. Synd att M har med sig nya kameran till Afrika.. annars kunde jag haft den och plåtat den närgångna månen med. Nu får jag ta till min nygamla Hybrid-kamera istället och hoppas att den kan ta någorlunda foton.. ja om jag ids gå ut och leta efter månen vill säga.  : )

Jag har 1,5 timme kvar av denna arbetsdag.. ska sen köra hem till min gamle vän P och gå en sväng. Bra promenadväder får man väl säga att det är. Hoppas bara det håller i sig i några timmar till.  : )

Hoppas också att ni alla som varit ledig idag haft det gott ute i solen. Jag skulle i alla fall varit ute och lapat sol om jag bara kunnat. Får hoppas på liknande väder till morgondagen då jag ska ut till ön och hälsa på folket där.

Just det.. idag tävlar lillsyrrans häst W i någon slags dressyrtävling. Hoppas det går bra för ryttaren M och W. Det är M som skolat/ridit in hästen.. så hoppas de kommer högt upp på prispallen. Då kanske syrran kan sätta ett bra pris på stoet då hon funderar på att sälja henne p.g.a. tidsbrist. Tvillingarna tar numera upp dygnets alla timmar.  : )

Nu måste jag sluta här innan någon kollega tittar surt på mig.  : )

* * *

20:30
Just hemkommen från en rask och frisk promenad med min vän P. Vi gick runt i området där han bor och hoppade sen in i bilen när vi kommit runt och tog oss snabbt bort till den superba Indiska restaurangen som finns i gränslandet mellan Enskede och Globens slakthusområde.. tror stället heter Indian Noha.

Proppmätt och nöjd så nu ska jag bara strötitta på vad tv:n har att erbjuda innan det är dags att släcka ner för kvällen. Det gäller ju att ladda batterierna inför mitt möte med de busiga tvillingarna imorgon.  : )

21:20
Sprang ut en sväng för att ta egna bilder av månen som nu lyser starkt mot den kolsvarta natthimlen. Nedan är tre av de bilder jag blev mest nöjd med.. och med en liten gnutta av Stina i så klart.  : )








Nu får vi hålla tummarna att ingentinga av det hemska som de pålästa befarar att denna stora gula boll drar med sig. Jag tyr inte med mer elände nu.. oavsett var det händer i världen. Så hoppas hoppas.. hoppas.

Sov så gott sen och hoppas ni får en toppenfin söndag med det ni hitter på.

// Kram så länge.. Christine


Tick tack

Fredag..


Hoho.. var är allihopa..? Just nu är det dött som i grava här i butiken på sena fredagkvällen. Jag vaktar mer dammråttorna än arbetar och sliter mitt pass som tar slut strax efter 20.  : )

Jag har stängt för tredje kvällen i rad. Nada liv kan man känna nu.. men å andra sidan är folk så himlars upptagna med sina egna liv.. och M är bortrest.. så då kan man ju lika gärna gneta på.. eller..?  : )



Imorn lördag jobbar jag då 10 -17. Ska sen köra hem till min vän P så vi kan ut och gå en sväng. Var rätt länge sedan så det finns nog en del att prata om sen sist. Kankse blir det Indiskt efter vi har gått vändan.. är lite sugen på det och vi har två riktigt bra ställen att välja på i sånt fall.  : )

På söndag åker jag ut till ön för att höra hur tvillingarna har haft det uppe i fjällen. Första gången de provat på att åka slalom.. och de är ju knappa tre år. M tyckte det var mer skoj än V.. och båda har åkt Knappliften också.. på egen hand. Ja med mor och far springandes bredvid för att minimera vurpor och snö innanför overallerna.  : )

Nu ska jag börja avrunda här för kvällen.. förbereda stängningen så att jag kommer hem i ok tid. Hoppas ni får en fin helg med det ni hittar på. Jag tänker på er.. och lite mer på somliga andra.  : )

// Många varma kramar.. Christine 

 

Conran och Conran

Torsdag..


Sitter just nu och räknar minuterna tills jag får dra ner gallret och gå hem.  : )

Idag gick ett utrop i högtalarna strax efter halv sex.. det var en nordafrikansk pojke som försvunnit från sina föräldrar. Polis och väktare uppmanade alla i SKHLMs galleria att hålla ögonen öppna och gav signalement på hur han var klädd. Då hade han varit väck i 2 timmar. Undrar varje gång när sånt här sker.. varför ropar de inte ut det snabbare.. istället för att vänta i två timmar och sen pockar på människors uppmärksamhet. Fast det förstås.. är det inte två timmar man "måste vänta" innan man får anmäla någon försvunnen..? Tror att det är så galet.  : /

Nyss var ett medelålders par inne i butiken och jagade bågar till mannen. Han frågade om vi hade glasögon av Specsavers brittiske bågdesigner.

(jag) - Menar du Jasper Conran..?
(mannen) - Ja just det.. så heter han ja.
(frugan) - Är han son till den där inredningdesignern som är så känd..?
(jag) - Ja kanske det eller i alla fall släkt. Vad är det han heter nu igen..?

Jag går snabbt in på Google och söker på Conran.. får upp Terence och säger då..

(jag) - Terence Conran heter inredningsdesignern.
(mannen och frun i kör) - Jaaa.. så är det han heter ja, hur kom du på det..?
(jag) - Jag gick in på Google och sökte på namnet, den sidan är bra till mycket. Min mor som rätt nyligen blivit pensionär.. hon sitter ibland och Googlar om det mesta när hon inte har någonting annat för sig. För någon dag sen undrade hon vad hennes grannar är för några. Slog in namnet på dom och hittade rätt intressanta saker.  : )

(paret skrattade högt men hjärtligt åt det jag just sagt) - Ha ha ha ha ha...

De tackade för sig och skulle bege sig hemåt för att dricka kaffe. Innan de passerade ut genom Entren vände sig mannen om med ett brett leende och sa till mig.. - Hälsa din mamma. : D

Himla kul med pratglada och skojfriska kunder. Såna lever man länge på.  : )

 
Terence Conran till vänster och Jasper Conran i stolen intill.

Nu har klockans visare passerat åtta så nu är det hög tid att räkna kassan och bege mig mot bilen som står i gallerians personal-varmgarage-parkering.

Känns väldans länge kvar tills M kommer hem igen. Idag har ju nästan halva tiden gått.. bara fem dagar kvar nu så vad är det att gnälla för.  : )

Hoppas ni haft en trevlig vecka så här långt.

// Kram på er alla så länge.. Christine

Saknar M och jobbar på

Tisdag och Onsdag..


På tisdan var jag ledig och åkte ut till mamma på ön. Vi gjorde kaffe.. tog med oss det och den goda banankakan ut till trappen i den gassande solen som idag besökte oss. Vi satte oss på varsin fårfäll.. solen värmde gott så vi satt nog där ute i friska luften i över två timmar och tjattrade om allt möjligt mellan himmel och jord.  : )

Jag plockade lite senare upp storsyrrans yngsta så hon kom hem till mamma hon med. Vi skulle äta middag tillsammans.. och när klockan närmade sig sex skulle vi ta färjan över till V-holm för vidare färd in mot Täby och största jäntans sång- och pjäskväll på skolan. Eleverna var väldans duktiga och endel hade riktigt bra stämband.

Alla taklampor som tändes och släktes mellan varje nummer.. och ibland varade en scen i bara några få sekunder.. gjorde att man blev rätt grusig i ögonen. Kroppen undrade nog vad tusan det var som hände.. - Men hur ska ni ha det.. är det läggdags eller inte..?!?  : )

När det var klart skyndade jag ut till min bil som stod och väntade på mig på skolparkeringen. I med nyckeln.. på med värmen och radion.. få igång CD-skivan och sen var det bara till att lossa handbromsen och poppa sig hemåt on the highway.  : )

Gick nästan direkt och la mig när jag kom hem. Var trött i ögonen som sagt och har tre långa sena kvällar framför mig nu på jobbet.. så natti natt och hålla tummarna för att få en god natts sömn.  : )


Landsväg 282 för någon vecka sedan.


Idag onsdag jobbade jag 10-20. Jobbade m.a.o. över en dryg timme för vi var kort om folk. Det gick rätt bra fram tills jag varit på min sista rast vid femtiden.. sen var det stopp i knoppen. Ögonen var tunga återigen.. fast idag kan jag i alla fall  skylla på att jag jobbat näst intill ensam i butiken från tre och fram till stängning.  : )

Nu sitter jag hemma i soffan.. ensam och saknar jägarn. Det tog nästan ett dygn från dom att ta sig från Arlanda och fram till Kimberlys flygplats i södra delen av Afrika. Blir jakt i fem dagar innan de ska vända hemåt och återigen vara på resande fot i närmre 24-timmar. Väldigt lång tid.. tror inte jag själv skulle orka med det.. bara sitta still och sitta still.. usch vad myror i benen jag skulle få då.  : )

Nu ska jag borsta tänderna och släcka ner för kvällen. Imorn torsdag jobbar jag 11-20.. samma tid på fredag.. på lördag är det 10-17 som gäller.. och får se om de behöver min hjälp på söndan 12-18. Har erbjudit mig att jobba extra då om det inte finns någon på plats som annars skulle varit där då. Lika bra jobba ihop lite fler slantar om jag får chansen. Nästa vecka är M hemma igen.. landar med planet mitt på dagen på tisdag.. och sen lär jag inte jobba över så mycket mer efter det.  : )

// Sov gott och kör försiktigt.. kram Christine 

M på väg till Afrika.. och jag jobbar på

Söndag och Måndag..


På söndan jobbade jag 11-17.. körde sen upp till Gården.. åt middag och mös bort kvällen med film och prat.. innan vi stängde igen ögonen för kvällen.

Idag måndag hade jag tagit ledig på fm för att köra M till Arlanda. Vi kom dit strax innan ett.. mötte upp några av resevännerna vid inchekningsdisken.. jag vinka hej till dom.. och kramade M hej då. Körde ner till jobbet och gjorde fem timmar.. 14-19.. innan det var dags att åka hem till min lilla lya.  : )



Ja nu är då M på väg till syd Afrika med några vänner. Fem av de sju ska jaga med M inräknad.. medan två av dom "bara" åker med som sällskap.. semester i det varma goa är inte helt fel det heller.  : )

M har haft funderingar på om han ska ta hem bara hornen.. göra montage av huvudet eller göra en matta av det han lyckats få fatt i. Det visar sig om 2 år.. det tar tydligen så lång tid att få hem sakerna och få det konserverat. 



Kom att tänka på det ikväll: varför inte spika upp något av ovanstående djurdelar på väggen istället. Eluttag i form av rådjurshorn av plast.. eller valfritt exotiskt djurhuvud i plysh. Kostar förmodligen en bråkdel av vad äkta vara annars kostar.. och så slipper man det dåliga samvetet som följer med pangandet.  : )

Sitter nu hemma i soffan.. fick ett sms vid sextiden från M.. då hade de just landat i London. Väntetid i några timmar och sedan vidare till Johannesburg.. planbyte och sen vidare till Kimberly där de ska vara i en vecka. Blir tomt här hemma när man har träffats nästa varje dag.. men då blir det bara ännu rarare nästa gång vi ses.. tjohoo.  : )

Hoppas ni fått en bra start på veckan.. numero 11.

// Sov så gott sen.. kramar Christine


En hel vecka i ett andetag

Lördag till Lördag..


På lördag.. menar den 5:e mars.. så gjorde jag några ärenden i stan innan jag åkte upp till Gården vid tretiden. M hade just kommit dit efter att ha skjutit in sitt gevär inför den Afrikaresa han och några vänner ska iväg på om en vecka. Vi åt middag.. kikade sen på vad tv:n hade att erbjuda.. innan vi somnade rätt tidigt för kvällen.  : )



Jag köpte 19 rör Pods med olika rostning från den otroligt toppservade Nespresso butiken i stan. Vilket högklassigt mottagande av de kunder som kom in.. deras snyggt designade svarta arbetskläder fick en att känna sig aningens nedklädd där man stod i vinterjacka och varma skor.. vi önskades en trevlig dag när vi passerade ut genom entredörren de så artigt höll upp för oss.. .. oj oj oj.. det var Bernadottestil fullt ut.  : )

På söndan stack vi in en sväng till stan för några mindre inköp.. annars småfixade vi mest i stugan.. gjorde plats för skotern så den nu står skyddad under tak inför den kommande vår och sommar som närmar sig med stora steg. Lite filmtittande på kvällen och sen nattade vi oss i rätt vettig tid även denna kväll inför morgondagen då vi behövde kliva upp innan tuppen kluckat klart.  : )

På måndan var det sen jobb.. 10-19.. och dagen innehöll vad en helt vanlig arbetsdag brukar göra. Mest trevliga och glada kunder. M kom hem till mig efter jobbet så det blev trevlig matlagning och soffing innan tänderna skulle borstas och sen god natt.  : )

På tisdan var det jobb igen.. 11-20.. M kom hem hit igen och vi värmde på resterna från gårdagen då jag kom hem sent och inte orkade ställa mig vid spisen för att slänga ihop en trerätters middag mitt i veckan. Man får liksom ta vad som finns hemma.. annars blir det kanske inget alls.  : )


Ikväll avgörs det vem som tar hem Årets bidrag.

Onsdan jobbade jag 9-18 innan det var dags att köra upp till Gården. Mys med M på torsdan då jag var ledig från jobbet. Vi plockade fram skotern för att titta till de matställen där M lagt ut foder åt rådjuren i trakten. Kanske var det sista turen för denna säsong.. och i lugnare hastighet mot tidigare. Nu går det inte att köra så fort längre för snön har smält bort helt på vissa ställen.. men kul var det ändå. M testade bössan igen men med ny amunition.. det fladdrade till rejält om byxbenen där jag stod strax bakom. Hörselskydden var på men fy tusan vad det small högt ändå. Jag lär aldrig ta jägarexamen om det ska väsnas så där. : )

Fredan jobbade jag 10-19.. direkt hem efter det och möttes av M som redan kommit hem innan mig. Han hade förberett middan för kvällen.. Lövbiff.. klyftpotatis i ugn.. sallad.. tzatziki.. bearnaisesås.. och pricken över i.. det afrikanska rödvinet Kevin Arnold.. så jäklars gott. Har ni inte testat det vinet innan.. GÖR DET! Kostar lite mer än en vanlig flaska.. men fy tusan vad det är milt och gott i munnen.. mums.  : )

M kallad mig för fyllkaja imorse (läs lördag) när vi vaknade. Varför..? Båda var vi rätt trötta kvällen innan.. 2 glas rött blev det vardera.. sen så sa det bara tjoff i skallen på mig. Eller M blev rätt så rolig han med om sanningen ska fram. Vi satt i soffan och var lite lätt salongberusade på fredagkvällen och hade det himla bra där vi satt. Det gick ingen nöd på oss med andra ord.. och jag gör gärna om det snart igen.  : )

Idag lördag.. menar den 12:e mars.. har jag också jobbat. 10-16 och dagen gick rätt snabbt förbi.

 


Sitter nu hemma i soffan.. för mig själv för ovanlighetens skull.. och har just ätit det som var kvar från gårdagens majestätiskt komponerade middag. M är bra han.. på många sätt och vis.. bland annat att steka kött och göra klyftisar. M själv är uppe på Gården denna dag och packar sin väska inför måndagens långresa.  : )

Imorn söndag jobbar jag 11-17.. ska sen snabbt.. men på ett säkert sätt så klart.. ta mig upp till M på Gården.. umgås så mycket vi bara kan.. innan det är dags att lägga sig och sova för kvällen. På måndag är det kontroll av Packning han ska ha med för de 8 dagar i syd Afrika han ska vara borta. Menar att allt är med.. själva kontrollen får vakterna göra vid Terminalen.  : ) 

Det blir tomt här hemma när jag inte kan krama honom.. somna tätt intill.. vakna upp och han finns där. Men.. så fort M är hemma igen hoppas jag att något jobb ska dimpa ner i knät på mig.. så jag kan byta storstaden mot landet på heltid.  : )

Nu ska jag fixa lite här hemma. Har just varit ner till tvättstugan för att vaska upp det som blivit använt sen sist jag var dit. Hoppas ni haft en trevlig vecka med allt det ni hittat på.. och får en fin fortsättning på helgen så klart. Soligt som tusan var det tydligen idag.. såg inget av det själv då jag vistats inomhus i en galleria hela dagen.. men hoppas på lite fin förvår-kvällssol imorn när jag kommit upp till Gården vid halv sju.  : )

Kram på er så länge.. glöm inte bort att tvätta bort all smuts-som-kan-bli-till-rost på era bilar som fastnat under vinterns många månader av salt och kladd. Jag handtvättade min nya pärla idag.. så nu skiner hon som brilljanterna i skyltfönstret hos en juvelerare.  : )

// Kram på er och sov så gott sen..  Christine

 

Äntligen ledig helg

Fredag..


M.. en man med huvudet upp.. fötterna ned.
Tänker efter före.. inte som jag som bara springer på.
Grå tinningars charm stämmer verkligen in.. han e för go jag kan inte sluta le.
Full fart framåt men kan också vara still.. perfekt kombo jag vill jag vill jag vill.
Ha dig nära ha dig här.. du är väldans älskad jag lovar och svär.  

♥ ♥  ♥ 

Idag jobbade jag 9 - 18.. och det kändes väldigt skönt att det var sista dagen att arbeta för denna vecka.  : )



En liten grön blomma jag fann i Botaniska trädgården.

Nu sitter jag hemma i soffan med en mycket mätt och belåten mage. Kina till middag och lite Gott & Blandet i påsen intill. Zappar runt mellan kanalerna.. har just pratat med M som imorn ska iväg och skjuta in gevären med de vänner som ska med till Afrika om drygt en vecka. Som avslutning på kvällen blir det någon film att somna till som vanligt innan jag flyttar över till sängen och drar täcket över mig.  : )

Imorn ska jag in till stan en sväng. Först blir det till min favorit-skomakare vid Medborgarplatsens T-station. Ska se om han kan få ihop mina gamla stövlar igen. Nu har de helt trasat samman. Ena klacken är det en spricka i.. båda klackarna måste läggas om och så har skinnet släppt i kanten på ena skon. Hoppas hoppas nu att det går att ordna.  : )

Efter jag varit dit ska jag stanna till vid Nespresso´s butik på Biblioteksgatan. Ska in och köpa några rör kaffe så M och jag har att dricka och även kunna bjuda på när folk kommer färbi.  : )

Vid tretiden plockar M upp mig och sen kör vi vidare upp till Gården. Är där över dagen.. kvällen.. natten. På söndan fortsätter vi fixandet i Ms stuga innan vi är hembjudna till Ms vänner P och E med barn på kvällen. Sover i stan till måndan.. så spar vi tid och slipper gå upp i ottan som vi annars måste göra.  : )


// Trevlig helg till Er alla.. Christine

Trött Tin

Onsdag och Torsdag..


Trött.. så himla trött i ögonen att det känns som jag har grus i dom.

Klockan har just passerat halv fem på eftermiddan torsdag den 3 mars. Tur är så har jag bara en och en halv timme kvar av dagens arbetspass.



Igår onsdag jobbade jag 9-18. Åkte sen hem och plockade upp M utanför min port. Vi åkte iväg till Kista Gallerian för att köpa skor till M. Han hittade ett par snygga och sköna till bra pris. Lämnade kvar de gamla sletna i affärens papperskorg. Stackars expiditen som fick dom på halsen.. för de var inte goa.  : ) 

Åkte sen hem och lagade och åt middag. Efter det en kortis i soffan med tv och prat. Tidig sänggång för M skulle upp två timmar innan tuppen vaknat.. 5 m.a.o. Jag låg kvar under täcket och efter att han gått somnade jag tur var om och vaknade två timmar senare.  : )

Ska bara avrunda här och sen gå upp till affären igen. Jobba av det som ska jobbas av och åker sen hem för en lugn och skön kväll med M tätt intill. Turbulens och frågor som växer till antalet tar på krafterna så ikväll lär jag somna tidigt.. känns det som nu i alla fall.  : )

Hoppas ni haft bra dagar så här långt.. av veckan menar jag. Hörs snart igen.. förmodligen redan imorn.

// Kram så länge.. Christine


Brandlarmet gick just..

Lördag till Tisdag..


På lördan jobbade jag 10 - 17.. åkte sen direkt ut till Rindö för att titta på Melodifestivalen med lillsyrran och gänget. Tacos till middag och sen bus för hela slanten.. de pojkarna vet hur de tar kål på folk.. bokstavligt skrivet.  : )

På söndan åkte M och jag sen upp till gården.. han hade ramlat in hos mig på sena natten efter middag hos vänner inför den Afrikaresa de i mitten av mars kommer göra. Borde kanske skicka ut en varning på Djungeltrumman till att söta djur som spatserar omkring där nere i lugn och ro. Snart kommer ett gäng skjutglada vitingar ner för att förvandla dom till vackra troféer upp på väggarna.

Uppe vid stugan rensade vi ut det sista rummet så vi kan börja sätta fart och få det klart att inreda och möblera. God middag med föräldrarna och sedan en rätt tidig kväll då båda skulle upp en timme innan tuppen gal.  : )

På måndan jobbade jag 9 - 19 med ett morgonmöte inräknat.





Idag tisdag jobbar jag 11 - 20.. sitter just nu med en väldans proppfull mage. Gick bort till Restaurang Ariston.. en restaurang som gör galet god husmanskost.. och beställde med mig en låda med Grillad rostbiff.. potatisgratäng och haricoverts.

Det var så galet gott.. jag bara åt och åt och åt. Ni känner kanske igen det när det är så där galet gott att man inte vet var man ska ta vägen.. när smaklökarna bara skriker efter en tugga till.. och en till.. och en till. Det var som en Nyårsrakets-smällar-fyrverkeri-smakexplosion i munnen. Så nu ser jag ut som en rund och go Barbamamma i min siluette.. rund och go som sagt.. fast med klena armar och ben förstås.. som en nyäten pytonorm.. ha ha.

Just det.. innan lunch kom min biopappas gamle vän B och hämtade ut sina nya glasögon. De satt som en smäck.. hoppas nu bara han blir nöjd och glad med dom.  : )

En rätt kul sak som hände idag.. när jag hämtade min lunchmat på restaurangen.. stod och lassade ner sallad från buffén i en låda.. å så kom den trevliga tjej-kvinnan i kassan fram till mig.. frågade om jag jobbade som läkare..
- Nä.. jag säljer glasögon, svarade jag med ett leende. Det är kanske p.g.a. mina glasögon du tog mig för att vara läkare.. ser smart ut och så. Jag kan kanske hjälpa dig ändå med det du tänkte fråga, sa jag till tjej-kvinnan. 
- Jaha.. jag hade fått för mig att du är läkare för jag har hört dig prata i telefonen om just kroppen och hälsan och sånt vid några tillfällen. 
- Nja.. det var nog bara med min mamma jag pratade.. vi brukar prata om krämpor och annat.. så det är nog därifrån du kan ha fått det.
- Jaha.. ja annars hade jag tänkt fråga dig om en sak.
- Ja men ta du en Alvedon och ett äplen om dagen så ska du se att det går över, svarade jag med ett leende.

Båda skrattade åt hela alltet och jag tog min påse med mat och gick tillbaka till jobbet. Himla kul. Något för mamma att skryta om för sina vänninor.. att folk tror att jag jobbar som läkare.. fint som snus.  : )

Jahapp.. nu gick brandlarmet också. Det är ett jäkla tjutande och den stereotypiska rösten gör sig hörd om och om igen.. -Brand har utbrutit.. var vänlig och lämna byggnaden..! Förmodligen är det ingen eld som härjar utan bara ett fellarm som gått. Men för att vara på den säkra sidan är det väl bäst att klä på sig jackan och gå ut i friska luften.  : )

* * *

Ja vi hann nästan bara ut och dra några andetag i den kyliga luften innan Larmet avfärdades av högtalarrösten. Rasten är snart slut så ska bara göra mig en kopp kaffe att ta med upp. Känner mig trött i ögonen.. trött men jäkligt glad.. och kär.. jag känner mig tokförälskad idag.. vet inte varför då inget speciellt hänt sedan igår. Men hjärtat mitt pumpar och slår.. för M.. som jag är galet kär och förälskad i.  : )

Hoppas ni haft en trevlig vecka så här långt. Var rädda om er och kör försikitgt.

// Kramar till er alla.. Christine


RSS 2.0