Blommig helg på Gården

Torsdag till Tisdag..

Hinner inte uppdatera just nu.. så håll till godo med en färsk bild uppe från Gården så länge.  : )
Återkommer ikväll efter jag jobbat klart.



























Ja så var jag hemma efter dagens arbetspass 11-20. Det blev en rätt så skön dag med inte så värst mycket att göra.. ja förutom en sväng på eftermiddan när jag fick passa upp på tre andra nya som pockade på min uppmärksamhet.  : )

Imorse gick jag upp i ottan.. tvättade kläder.. sen in med två rabarberpajer i ugnen som jag skulle ta med till jobbet. Mutpaj skulle man kunna kalla det.. menar så de håller sig snälla och arbetsamma så slipper jag ta hand om saker de annars inte gör.  : )

Imorn jobbar jag 9-18 och åker sedan upp till Gården där jag har tänkt att tillbringa min lediga torsdag. Jag hoppas på soligt och varmt väder då för i sånt fall får långbyxorna och de tjockare tröjorna ligga kvar inne på stolen.. medan shortsen och linnet får lufta sig för andra gången detta år.  : )

Nu är det dags att runda av och tänka på refrängen. Sova bör man annars dör man.. kanske inte riktigt så dramatiskt.. men risken för att man blir skrynlig och glåmig i förtid ökar ju markant då.  : )


// Kram så länge.. Christine


min nya dress

Onsdag..

Idag jobbade jag 9-18.. det blev rätt lugnt och dagen till ära hade jag valt att lämna jeansen hemma och dragit på mig en ny liten sak jag hittade hos Indiska igår istället.  : )

Jag går ju sällan i kjol.. eller klänning för den delen. Tycker att det känns som jag glömt något hemma.. känner  mig naken på något sätt.. ja det känns bara så opraktiskt och konstigt. MEN.. tjejerna på jobbet tyckte jag var väldans fin.. med raffiga spiror dessutom.. så då är det väl bara att försöka ta det coool och finna mig i mitt klädval för dagen.  : ) 





När jag igår pratade med mamma och berättade att jag idag skulle ha den nya på mig.. med leggings och kängor till.. då sa mamma strängt.. eller mer chockat kanske det var.. 

- Det kan du väl inte ha på dig.. leggings är fult och kängor kan du inte ha på dig på sommaren.. du är ju nästan 40 år och ingen barnunge längre. 

- Men mamma.. mina leggings är som väldigt tjocka strumpbyxor fast utan fotdelen.. och kängorna är som mormorskängor och inga klumpiga vinterkängor.

Låååång tystnad väntade i luren innan mamma sedan sa..

- Jaha.. säger du det.. ja det blir nog bra då.. kanske.

Mamsen oroar sig för mig fortfarande.. 40 år efter att jag kläcktes ur mitt skal.  : )




Fotografierna är lite suddiga.. jag hade inget att göra och ville skicka över bildbevis till mamsen på att det nog inte blev så tokigt blandat ändå. Rätt kul att gå i annat än byxor.. även om ett par Blåkläder aldrig sitter fel.. oavsett miljö och tid på dygnet.  : )





Ikväll är M på Grönan med sina jobbisar. Undra om de slapp regnet som drog förbi stan eller om de satt högst upp i berg och Dalbanan.. på väg upp i första backen.. och sen så öppnade sig himlen och gav dom en rejäl dusch.. ska fråga när han kommer hem sen hur det blev med den saken.  : )

Nu jobbar jag bara torsdag 9-18 och sen fredag 9-17. Imorgon ska jag träffa min vän S efter jobbet och se vad vi hittar på då. Hoppas vädret blir ok för då kan man vara ute på något fik eller utsiktplats. prata bort en stund om allt mellan himmel och jord.. trevligt och glatt kommer vi få oavsett.  : )

Nu ska jag avsluta för denna gång och se vad tv_n har att erbjuda. Annars har jag några tusen bilder att fixa och trixa med. För har man en gång börjat med foto så är det väldans svårt att sluta med det. Blir som ett beroende.. man kan ju foto precis allt.. från olika vinklar. Och med tanke på hur många olika saker.. platser.. människor det finns på vår jord.. så lär jag vara upptagen ett tag till.  : )

// Kram så länge.. Christine


Kalvsläpp och lugn och ro

Lördag till Tisdag..

Håll till godo med fotografierna från Kalvsläppet uppe i byn så länge. Återkommer snart med text om vad som hänt sen sist. : )

* * *

Ja då var det först min lediga söndag uppe på Gården.. det blev en sväng in till stan (som sig bör) .. montering av ny TV-antenn på stugtaket.. bevattning av grönsakslandet.. en supersmarrig oxfile med perfekt ungsgrillade potatisklyftor tzatziki och grönsaker till.. besök av Ms pappa strax efter middan som bjöds på läskande kall GT.. och så avslutning med film och snask i soffan.. med M tätt tätt intill. En rätt så bra ledig dag med andra ord.  :  )



Sen fick jag ju också se på när gården nere i byn släppte ut kalvarna på grönbete. Först var de lite skraja och skygga för ljuset.. men sen så blev det fullt spring i benen på dom så snart de kände att de kunde slappna av och bara njuta av att vara ute i det fria igen.  : )



På måndan jobbade jag 10-19.. åkte sen hem och plockade upp M utanför porten.. åkte till ICA och handlade middagsmat.. och jäklars vad gott det blev. M har aldrig behövt lyfta ett finger i köket tidigare.. vare sig i yngre ålder eller som vuxen.. han har fått det serverat kan man kalla det. Men nu när han inte har så stort val än att någon av oss "måste" göra det.. så har det blivit så att han lagar.. och jag diskar. Han lagar dessutom väldigt bra vilket han själv upptäckt och glädjs åt denna överaskande nya sida hos honom. Jag har ju alltid diskat bra så där kan inget bli bättre. : )

RECEPT: Ms goda pasta

En purjolök
Ett stort paket rökt skinka
Ett paket soltorkade tomater
2 förpackningar Kelda ostsås
Salt och peppar

Koka upp vatten till pastan (spaghetti) .. bryn den skivade purjon och skinkan.. häll sedan över såsen.. krydda efter smak.. lägg i soltorkade tomater.. blanda väl. När pastan är klar.. sila av den och häll ner i geggan.. rör om och servera med kylskåpskall mjölk. Mums filli babba.  : )




Idag tisdag jobbar jag 11-20.. sitter just nu och väntar in att klockans visare skall landa på 20:00. Då drar jag snabbt ner jalusiet och stänger ner allt. Ikväll blir jag allena hemma då M ska upp till Gården och plocka ihop slitstarka kläder som klarar en Kick-off med hans jobb på Grönan imorn. Jag misstänker att det blir 5-kamp och då lär ju inte M och hans skjutglada kollegor/jaktvänner ge sig utan att stå som segrare över de metallankor som kommer i deras väg.  : )



Igår var det tydligen ännu ett Värdetransportrån här i härliga SKHLM. Det var i sånt fall tyst och diskret de hoppa på väktarna för vare sig jag eller någon av mina kollegor märkte av det. Fick höra det av mamma idag och detta gör ju att hon nu tror att det bara är galningar som rör sig här utanför butiken där jag håller till om dagarna.

Stackar mamma.. jag har tröstat henne med att ingen kommer på tanken med att råna en glasögonbutik utan satsar istället på de med mer kontanter i sina gömmor. Men å andra sidan är världen knasig.. och knasigare blir det för vart år som går. Så kanske kommer det in någon gangster i framtiden som hotar en med käpp eller dylikt.. kräver att få nya brillor omedelbart.. gratis.. extra tunna.. med alla behandlingar.. i en designbåge så klart.. för annars får vi på moppo.  : )



Nu är det klockan som pockar på min uppmärksamhet.. bara fyra minuter kvar nu.. så bäst avsluta för nu. Hoppas ni haft en bra start på denna vecka och får en ännu bättre fortsättning på den.




// Kram på er så länge.. Christine


Världs ände imorn.. eller..?

Fredag..

Idag jobbade jag 11-20. Det blev en rätt lugn dag men väldans lång istället.

Imorgon lördag jobbar jag 10-17.. hoppas kunna gå lite tidigare för sen ska jag raka spåret upp till M på gården. När man inte setts på ett par dagar blir det nästan lite pirrigt igen. Jaha var det så han såg ut.. men oj vad pirrigt det blev nu då.. han e ju riktigt söt ju.. hur ska jag bete mig nu då.. ska nog spela lite cool och svårflirtad tror jag allt.. ha ha.





På söndan är jag sedan ledig.. ska bli skönt.. och jag hoppas det blir fint väder då som de hintat om tidigare att det kan bli.  : )

Ja det vill säga.. går nu inte världen under klockan 18 på lördan.. ska jag se till att njuta så mycket jag bara kan av tiden uppe på Gården innan det är dags att köra ner till stan igen och jobba på igen.

Hoppas ni får en fin helg med det ni hittar på. Lägg lite kött på grillarna.. vattna blomrabatterna.. svalka strupen med en Mojjito eller Gin & Tonic.. eller håll er till det mer sunda alternativet.. standard mjölk så vit som snö.  : )

Fotot ovan är på lillfisen nere i Götet och en av hästarna på Gannarve Gård på Vindarnas Ö.. taget i somras. Lilla T följde ju med mig dit en vecka.. innan jag sen fick sällskap av storsyrran och hennes töser båda.

Nu är det dags att runda av.. ska strax borsta tänderna och sedan släcka ner för natten. Ska packa ner lite prylar imorn innan jag åker till jobbet.. så det blir nog en del omkringrännande om jag ska hinna med allt.. för sovmorgon vill jag allt unna mig också.  : )

Kram så länge... Christine
 

Ledig dag ute på ön.

Onsdag och Torsdag..


På onsdan jobbade jag 9-18 och åkte sen hem och plockade upp M utanför min port. Iväg en sväng till ICA för inköp av ingredienser till vår återkommande nobelmiddag, blodpudding och stekt falukorv.  : )


M och V i bustagen.


På torsdan var jag ledig.. segade först på förmiddagen efter att M åkt iväg till sitt jobb. Frukosten slank ner.. därefter blev det mest dagdrömmande på soffan och ett försök att komma på vad jag skulle göra av min hittills oplanerade dag.


Bläddrade igenom ett nytt nummer av DV idag.


Vädret var till en början rätt grått och trist.. men sen.. strax efter 12.. då sprack himlen upp och solen tittade fram. NU kom rastlösheten med stormsteg och jag ringde lillsyrran och frågade om jag skulle hämta hem tvillingarna från deras dagis. Jotack.. det kunde jag visst få göra. Så då var det bara att plocka ihop de saker jag skulle ta med mig.. gå ner till bilen.. och börja färden mot V-holm och de små glina.  : )


Blad i motljus nu på tidiga kvällen.


Jag åkte hem till mamsen som plockat fram kaffe och kakor ute på verandan och det var härligt varmt och gott i luften. När klockan passerat tre tog vi bilen bort till dagis.. vi skulle testa att få in deras vagn bak i bilen.. vilket den nästan gjorde också.. fick åka med öppen baklucka 2-3 kilometer hem till huset. Då det är så kort sträcka var det värt det och killarna blev happy happy av att få åka med i min nya bil..  : )
 

Bläddrade också igenom senaste numret av H&Ms annonstidning.

Vi busade på deras altan.. började på en koja men behöver mer byggmaterial så det blir mer ombonat än vad vi hann med idag. De skjusade varandra på sina trehjulingar.. slängde ut alla LEGO-klossar på golvet i deras lekrum.. lekte koja och kurragömma i garderoben.. mamsen fixa middag åt dom.. och sen kom lillsyrran hem och tog över.  : )

Jag släppte av mamma vid hennes tomt innan jag körde ner mot färjan och bilfärden hem. M ringde när jag var på färjan.. vi prata hela vägen hem.. trevlig med sällskap i bilen.. oavsett om det sitter någon bredvid eller någon i luren.  : )


Syrenens nektar fyller rummet välkommet.


Väl hemma upptäckte jag syrenen på andra sidan gatan som nu står i full blom. Jag tog med kameran dit och tog några bilder.. jag tjuvade även två kvistar att ha i ett glas här hemma. När jag ändå höll på tryckte jag även av ett par kort på ett träd intill. Bilderna ovan är resultatet av dagen som gått.  : )

Nu ska jag avsluta skrivandet för idag. Som vanligt.. kör försiktigt.. var rädd om varandra.. och ta hand om er själva. 

Kram så länge.. Christine 

Hälsa eller inte hälsa.. det är frågan

Tisdag..

Idag jobbar jag 11-20.. brukar bli en kvart över innan jag får låsa dörren bakom mig och sedan gå hem. So far so good har dagen varit med lagom mycket att göra.. lagom många kunder.. lagom glada kollegor.. ja det mesta har flutit på just som jag vill ha det m.a.o.  : )

Har liten aning däbbd däsa och tjock hals idag.. men bara litegrann. Jag kör numera med positivt tänkande när det gäller hälsan. Jag känner inte efter så mycket.. för jag har ändå inte tid att vara okry.. inte råd för den delen heller då det trots allt kostar en slant att stanna hemma. Så då är det bara att ge sig fasiken på att hålla sig pigg och allert.. - Jag mår fiiiint.. jajamänsan.. heja heja heja : ).. och skulle man ändå mot förmodan bli lite harklig är det bara att se till att bli bra igen.. snabbt som blixten istället för att hamna i stackars-mig fällan.  : )



Essingeleden 20:30 ikväll


Efter jobbet åker jag raka spåret hem. Blir att äta någonting innan jag hamnar i soffan med dagens Metrotidning.. varm nyponsoppa i en kopp.. och tv:ns brus i bakgrunden.

M är uppe på gården ikväll.. mår bättre idag fick jag höra.. så ikväll kan det vankas rådjursjakt eller om de tar bilen bort en bit och siktar in sig på vildsvin istället.. det visar sig om det blir något att lägga på grillen sen. : )



Essingeleden 20:30 ikväll


Nää..nu ska jag runda av här och börja räkna kassan. Stänga av manicker här och där.. och sedan åka hem till lugnet i min lilla vrå. Hoppas att ni haft en spännande dag med det ni hittat på. Kör försiktigt och sov i svala rum.. då kommer det mesta att lösa sig ska ni se.  : )

Kram så länge.. Christine

Lillsyrrans sto W tävlade i helgen som var

Lördag till Måndag..

Var uppe på Gården denna lediga helg vilket var skönt trots vädret som var lite så där halvbra.  : )

På söndan var det dags för lillsyrrans häst W att tävla i dressyr. Placeringen har jag ännu inte fått någon kläm på.. men det såg fint ut trots en liten felridning av ryttarinnan som styrde ekipaget. Sånt som händer.. båda klarade sig med alla benen hela och ett gott humör hade de hela vägen igenom.. så då ska man väl vara nöjd och glad för det.  : )

Nedan finns bilder jag tog på lillsyrrans sto W och som ryttare för dagen är det syrrans goda vän och tillika den som rider in hästen.. M. Duktig tjej som har rejält med skinn på näsan både vad gäller människa och djur.  : )








































Framridningen gjordes inne i ridhuset.. och sen när det var dags för W att gå in och visa vad hon kan.. då bytte jag över till filmande istället. Därför finns inga fotografier på själva tävlingsmomenten utan ni får försöka klara er med bilderna jag tog under uppvärmningen som visar vilket praktfullt sto hon ändå är. Ni kan tro att lillsyrran var stolt som en Höna när hon såg sin lilla tös ranta runt i ringen.  : )

Idag måndag har jag jobbat 10-19.. och det blev en rätt lugn dag.. både bakom disken och framför.  : )

Nu sitter jag hemma i soffan och ska strax släcka ner för kvällen.. känner mig lite grusig i ögonen trots att klockan inte hunnit slå särskilt många slag för denna kväll. Lyssnar på Georgiens låtbidrag detta år One more day.. himla skön låt. Hade gärna sett de vinna.  : )

http://www.youtube.com/watch?v=aFV0Tcy9OXc&feature=related

Hoppas att ni haft en trevlig helg och fått en bra start på denna vecka.. numero 20. Nu är det bara fem veckor kvar till min semester tar sin början.. längtar enormt.. även om sommaren känns långt borta just nu.  : )

Skickar massa Krya-på-dig-kramar till M som ligger under täcket uppe på Gården. Någon basill hoppade på honom idag. Förmodligen är den borta redan imorn då han är av segt virket.. men jag skickar ändå massa kramar till honom.. för säkerhets skull.  ♥ ♥ ♥

// Kram Christine


Längtar längtar längtar till klockan fem

Torsdag och Fredag..


På torsdan jobbade jag 11-20.. det blev en lång och seg dag då vi var en man kort i butiken.

Idag fredag jobbar jag 9-17 och åker sedan på fortast säkra sätt ut ur stan och upp mot Gården. Där stannar jag tills jag inte behöver komma ner igen förrän måndag morgon vid 10.  : ) 



Jag har hittat bilden ovan på nätet och tycker den inger ett skönt lugn jag ibland kan sakna när jag är här nere i stora staden. Det beror nog främst på oredan på jobbet som pågått sedan årsskiftet.. och det tycks liksom aldrig nå sitt slut.

Nu ska jag sätta fart här så det snabbt blir dags för lunch.. sedan jobba lite till.. en välsittande eftermiddagsfika.. upp och jobba igen.. och sen iväg upp mot norr.  : )

Så.. hoppas nu att ni får en trevlig helg med det ni hittar på. Själv ska jag bara se till att njuta av varenda minut.. oavsett väder och vind.  : )

// Kram så länge.. Christine

Foton från min lediga tisdag på Gården

Måndag till Onsdag..


På måndan jobbade jag 9-18. Började dagen med ett morgonmöte.. och gick sen vid sex istället för sju som jag annars skulle gjort.

Körde direkt upp till M på Gården och såg fram mot en ledig tisdag där uppe med det jag skulle hitta på.  : )
















 

Det blev som ni ser av fotografierna ovan en härligt solig och varm tisdag. Helt otroliga 21 grader i skuggan vid halv elva på förmiddagen. Jag åkte in till stan en sväng.. väldans charmig innerstad med sin kanal.. många uteserveringar och fik. Tror nästan att alla stans människor satt på antingen någon stol i solen och njöt.. eller på någon av de gräsmattor jag passerade här och där. Underbar dag som jag hoppas det kommer fler av framöver.  : )

När jag kommit hem från stadsbesöket gick jag och Ms mamma A-C ner till en plätt M vält kvällen innan. Vi slängde ut frön som ska bli till foder åt rådjur och älg. Sen är det bara för M och hans jägarvänner att sitta bakom ett träd och sikta. Lite fuskigt om man jämför med jakten i Afrika de var på nyss. Fast å andra sidan jagade de då i ett gigantikskt hägn.. så där kunde inte heller djuren springa sin kos.  : )

På kvällen kom en vän till M och hans lille son över en sväng. Saft och kakor för den lille.. och kaffe för oss äldre. Blev mycket prat om jobbet och jakt för dom.. så jag smet iväg och visade lille E fyrhjulingen och de vitsippshav vi har på tomten. Vi plockade en liten bukett E kunde ta hem till sin mor och nyfödda lillasyster.. gör nog susen det där.  : )

M är uppe och jagar ikväll med två av sina vänner. Rådjur och vildsvin står som måltavlor denna gång. Jag är nu grusig i ögonen och ska därför borsta tänderna och sen hoppa ner under täcket. Hoppas ni haft en bra start på denna vecka och får en lika så trevlig fortsättning på den också.  : )

// Sov så gott och kram så länge.. Christine


Härlig fika på Söder med min vän S

Söndag..

Idag jobbade jag 11-17 och åkte sen direkt in till Söder där jag mötte upp min goda vän S.  : )

Vi köpte med oss varsin kaffe.. äppelkaka och kall dryck ut i solen. Hittade en gräsplätt intill vattnet framför café/klubb Strand.. Hornstull. Vi babblade snabbt bort två dryga timmar om allt mellan himmel och jord. Det finns alltid saker att prata om.. vi är ju experter på att prata vi två.  : )

När vi sen skulle gå ifrån gräsvilan vid halv åtta-tiden.. var redan kön in till stället lång. Märkligt.. trodde folk gick ut först efter midnatt numera.  : )


Hornstulls strand



Slussen



Biograf Rio

Fotografierna ovan togs ikväll. Första fotot är där nere intill vattnet.. där finns lite tidigare på dagarna öppna fik.. affärer.. och en jäkla massa söderfolk. Ganska kul att titta på dom.. i smyg förstås.. för de har verkligen originella stilar.. och alla har dessutom sin egen knorr på outfiten.  : )

Fotografiet i mitten är från Slussen. Fick rött ljus där jag satt i bilen och drog därför snabbt upp kameran och tryckte av.. på vinst och förlust. När ska de börja rivningen av Slussen egentligen..? För snart måste det ske.. rätt risigt här och där. Läskigt om man skulle få allt i skann.. sitter i bilen och lyssnar på P3.. solen skiner.. fåglarna kvittrar.. just avnjutit en god fika- och pratstund med en go vän.. och sen bara Brak.. pang rätt ner i knät.. inte så bra. Blir nog huvudvärk av en sån smäll skulle jag tro.. förmodligen mer åt Migränhållet med tanke på all betong som finns där uppe.  : )

Fotot längst ner är taget inne på Rio café/bio vi hittade alldeles ovan vattenremsan. De har frukostbio och annat skoj där. S tog program med sig hem.. ja det är också S som syns till vänster i bild.. och varsin anmälnings-blankett för att bli medlem hos dom. Så varför tveka.. kan vara skoj att prova något nytt.. och så är det gratis också.  : )

Nu sitter jag hemma i soffan.. ska strax borsta tänderna och sedan krypa ner under täcket. Ikväll är M ute och jagar med sin vän P och ska försöka få varsin bock i kikarsiktet. Menar så klart ingen snuskig gubbe som smyger runt i buskarna.. kallas också ***bock.. utan jag menar självklart Rådjursbock. Egentligen vill man ju skjuta båda två.. men de har bara tillstånd att knäppa den ena av dom.  : )

Nä.. nu ska jag avrunda här och börja fixa klart för kvällen. Imorn blir det morgonmöte vid 9.. sen jobba till 19 men ska försöka gå redan vid 18 istället. Snabbt ut till bilen sen och 1,5 timme bilkörning upp till M på Gården. Uj vad jag har saknat honom de här dagarna då vi inte har setts. Jag ska ta igen alla kramar jag gått miste om.. det kan jag lova.  : )

Hoppas ni haft en trevlig helg med det ni hittat på. Var försiktiga ute i solen.. den tar mer än vad man kanske tror. En vän till mig har blivit förbjuden av läkare nu att vistas ute i solen utan solskydd.. för alltid. Hon har nämligen fått förändringar i huden som de nu ska analysera om de är farliga eller ej. Bara dryga 40 år är hon.. så tänk klokt.. sola måttligt.. så ska nog allt lösa sig ska ni se.  : )

// Kram så länge.. christine 

Jobb.. besök på ön.. och samtal med polisen

Lördag..


Idag jobbade jag 10-16 och åkte sen ut till R-ön för att hänga ett tag med lillsyrran och hennes små. De var minst lika pigga som de alltid är. Till en början har man koll.. men rätt som det är slår det över och de börjar skrika utan anledning.. springer runt.. river ner saker och man blir då bara såååå trött på dom. Och inte lyssnar de på en heller när man ber dom uppföra sig.  : )

Men som sagt.. oftast är de bara goa och mysiga att vara med.. så detta eländiga beteende glöms snabbt bort när man sen får en bamsekram av dom.. eller då de frågar när de får komma upp till Gården igen.  : )



Jag vill snart till Fotografiska igen.. bara de får någon ny trevlig fotoutställning att gå på. Funderar till och från på att bli medlem hos dom.. för snart är jag och min vän S ändå uppe i vad ett årskort kostar. Å andra sidan hoppas jag flytta en 8 mil uppåt så snart det bara blir möjligt.. och då blir det kanske inte lika ofta jag kan springa på fotovisningar och annat trevligt här i stan.  : )

Nu sitter jag hemma i soffan.. allena.. då M är uppe på Gården och fixar på. Finns alltid saker att göra där uppe.. annars kan man ge en hjälpande hand till föräldrarna som har både mark och djur att ta hand om. Jag längtar upp dit hela tiden.. mår bra där uppe i den friska luften och de öppna tysta vidderna. Jag i ett nötskal.. blåkläder och skit under naglarna.  : )

Nu ska jag avsluta här.. göra mig en Leverpastejsmörgås och en kopp varm nyponsoppa till.. efter det är det sen dags att borsta tänderna. Imorgon jobbar jag 11-17.. sen är det raka spåret hem och tvätta vid sjutiden. Packa väskan som jag tar med upp till M när jag rullar dit efter jobbet på måndag. Längtar längtar längtar som sagt.  : )

Hoppas ni haft en fin lördag med sol och värme så go.

Förresten.. ikväll på vägen hem från ön såg jag resterna av en Valborgsbrasa som börjat brinna igen.. eller snarare ha rökutveckling. Intill Norrtäljevägen vid Södra Viggbyholm. Det är ju en vecka sen den var igång.. och nu sju dagar senare tar det fyr igen.. märkligt eller bara dåligt släckt av Eldvakterna. Jag kunde inte lämna den åt sitt öde då ingen annan människa fanns i närheten. Åkte därför tillbaka och av motorvägen och letade mig sen fram till där den fanns. Ringde därefter när jag var på plats Närpolisen 114 14 och bad dom skicka någon från Brandförsvaret att släcka högen och få koll på den.

Innan jag bestämde mig för att slå polisen en signal kände jag mig som en amatörsnut.. en typ som gillar att leka polis och kontakta lagens långa armar om något ser märkligt ut.. istället för att strunta i det som de flesta andra skulle gjort. Men när jag sen började köra hemåt igen.. kändes det bara bra att jag gjort en god insats för samhället.

Tänk om fler ringde eller påkallade hjälp vid såna här tillfällen.. då skulle världen bli så mycket vackrare och trevligare att leva i. För hade jag inte ringt.. och ingen annan heller gjort det.. då vette sjutton om inte hela gräsfältet kunnat ta fyr. Så jag klappar mig därför själv på ryggen.. och gör High-five med mig själv. Jag är ju oftast en väldans snäll människa som bryr mig om andra än bara mig själv.. och det är jag jäkligt stolt över.  : )

Kram på er.. och se nu till att vara lite vardagshjältar ni med om ni får chansen.. för jag tror starkt på att man då får en bättre plats i himmelen.  ; )

// Christine


Torsdag och Fredag vecka 18

Torsdag och Fredag..

Idag.. läs torsdag.. är jag ledig från jobbet.. jobbar lördag och söndag istället. Blir en lång vecka med andra ord.. 6 dagar av 7.  : )

Länken nedan är på en låt jag sprang på via P3 häromdagen. Himla skön låt och lite åt Kent-hållet om jag får säga det själv.  : )


Jonathan Johansson - Blommorna
http://www.youtube.com/watch?v=Ty2se_-Z2B4


Lägger upp nya bilder på önskan från mor.. denna gång blir det fokus på tvillingarnas jungfrusitt i en av Ms pappas många traktorer. De njöt verkligen av att få sitta där bakom ratten. Och även om fordonet inte var i rullning fick de i alla fall höra motorns brummande dova ljud när M vred om nyckeln åt dom.  : )




Jag slängde ihop varsin äggmacka á la Luxury åt oss stora.. medan pojkarna fick varmkorv, prickigkorvmacka och massa annat att mumsa på. Katten Nickelina som bor på Gården är en väldans söt liten flickkatt. Hon kommer alltid fram till en i språng och stryker sig mot ens ben. Himla söt som sagt.. glad att hon finns där.  : )



 
Efter att pojkarna sprungit vägen tillbaka mot stugan blev det kaffe.. Nespresso så klart.. och massa kakor till. Lightsaften Hallon gick verkligen snabbt åt.. kanske en favorit hos pojkarna.  : )

När Mims med familj börjat rulla hem till ön igen var det dags att ta fyrhjulingen bort till Ms föräldrar. Mamma A-C hade gjort sin goda silltårta.. premiär för mig.. en storfavorit för M och hans pappa.  : )



Innan vi fick besök uppe på Gården.. hann vi med att ta ner stubbarna en bit under marknivå så att vi sen kan fylla upp med grus och annat ovanpå. Vi fällde ju några trän på fredan där det sen ska bli parkeringsplats för tre bilar.. bra att ha vid besök av nära och kära.  : )

 Nu har det hunnit bli fredag.. den 6 maj.. ska jobba 10-19 idag så ska börjar ordna mig klar inför bilfärden bort mot SKHLM på andra sidan stan.

Jag jobbar ju hela helgen men ska ändå försöka göra något trevligt av timmarna efter jag jobbat klart. M åker upp till stugan ikväll för att fixa lite av varje i helgen.. bland annat flytta på min gamla bil som lämnats vad jag hela tiden sagt lite i vägen. Igår bad Ms pappa honom om hjälp att knuffa den åt sidan mer än hur den står nu.. så han kommer förbi med den stora traktorn. Hade vi gjort det från start.. hade jag sluppit skämmas nu för att mitt gamla åbäke till bil blockerar hans framkomst och redan stressade odlingsschema.  : )

Hoppas ni alla får en fin helg med det ni hittar på. Kör försiktigt.. tänk positivt.. så ska ni se att allt blir rätt så behagligt och glatt runt omkring Er.  : )

// Kram så länge.. Christine

Hinner inte skriva så ofta just nu

Torsdag till Onsdag..


På torsdan stack jag upp till Gården efter att jag avslutat mitt arbetspass vid 17. Sen hade jag fredag till måndag morgon att bara njuta av atmosfären där uppe i norr. Så fort jag lämnar allt där uppe längtar jag tillbaka tills nästa gång jag kommer upp.




Jag ska strax springa upp och jobba igen efter att ha haft min sista rast för idag. Direkt hem och möter upp M antingen inne på soffan eller utanför porten. Handla hem middagsmat står på listan.. så vi får se vad det blir till mat idag.  : )

Apropå porten.. utanför finns en holk där man fimpar i. Igår såg jag en liten Talgoxe satt ovanpå gallret med löv och gräs i sin mun. Sen när den trodde att ingen såg så hoppade den ner i holken. HJÄLP.. bara nu ingen kastar sin glödande fimp ner där. Jag sprang snabbt upp för att klåttra ner på en lapp att de inte skulle kasta ciggen där.. hoppas nu bara att folk kan läsa.  : )

Måste springa nu.. kram så länge.

// Christine

RSS 2.0