E and me, concert tonight

Ikväll ska jag ta med E på konsert, Västra Götalands Ungdomssymfoniker. De har varje år en eller kanske t.o.m två föreställningar där de visar vad de lär sig på Musikhögskolan. Då E själv går i en musikskola och då hon precis fyllt år slog jag två kärringar på truten.. förlåt mig.. jag menar självklart två flugor på smällen. Var kommer egentligen det ordspråket ifrån? Att göra två flugor på smällen.. hmm. Det kan väl bara en hanfluga säga eller finns det något vetenskapligt bevis för att även en människa kan göra en fluga på smällen.. tankarna flödar vilt.  : )

Har ni någon gång känt hur en dröm har påverkat er på ett negativt sätt när ni vaknar upp? Jag hade en knepig dröm inatt.. så pass olustig att jag flämtande vaknade upp mitt i natten i det mörka sovrummet och kände Nä fy tusan.. kan det verkligen vara sant? Den här typen av drömmar har jag haft tidigare i livet. Att drömmarna känns så verklighetstrogna.. att personerna eller platserna faktiskt finns på riktigt.. då kan hjärnan få sig ett rejält spratt.. ett otrevligt Practical Joke.

Jag fick tipset av en vän idag att jag skulle kunna köra buss eller taxi här i stan tills jag kommer in på skolan. Som svar gav jag ett exempel på hur det skulle kunna låta..

 - Jaha gott folk, välkomna till min buss som ska ta er med på en liten tur.
-  Om ni nu tittar åt höger ser ni en stor byggnad.. har glömt vad den heter.. men det är säkert massa folk som jobbar där.
- Tittar ni istället till vänster kan ni se en park där någon sköts ihjäl.. tror det var en kung.. kommer inte ihåg hans namn.. eller när han levde för den delen.. men dog det gjorde han i alla fall.
- Ja, då var vi framme då.
- Se upp var ni sätter fötterna så ni inte snubblar och tappar löständerna... eller humöret.
- Välkomna åter.. Ciaooo.

Kanske är detta mitt nya kall. Jag har måhända en mångkonstnärs själ inuti min kropp. Det vet jag först när jag prövat.


Söta.. men ingen lyckobringare fanns bland dom.


Det var en gång en liten liten holk, som satt på ett stort stort träd..


Har ni sett något mer grandiost?

PS. Jag kom just på att man faktiskt säger slå två flugor i en smäll och inget av det jag skrev längre upp. Fast å andra sidan var min tolkning rätt nära.. så den får vara kvar.  : )

* * *
Konserten var super.. funderar faktiskt på att se dom igen i slutet av månaden alternativt i januari.  Utan någon egentlig anledning tappade jag fotfästet på kvällen.. vet inte varför. Därför måste jag
imorgon efter frukost och sömn ge mig ut och leta efter det.

Godnatt och på återhörande / Christine


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0