Händelserik tisdag

Tisdag..

Denna dag har minst sagt varit händelserik men jag ids ej berätta om det här och nu. Spar därför era öron och ögon för trevligare historier som kommer framöver.  :  )

Jag ska som sagt åka upp till Stockholm nu på lördagmorgon och stannar till tisdag. Alternativt onsdag om tiden blir knapp för att hinna umgås med nära och kära.

Med mig på uppvägen följer minsta tösen T och mellankillen V. De skulle annars tagit tåget upp på söndan till deras morföräldrar och kusiner (som bor i Sthlm) över Påsken. De gör mig nu sällskap upp i bilen och tar sedan själva tåget ner helgen därpå.

Jag kom idag på att sonen V är lite lik den Monchihi jag lekte med när jag var i 10 årsåldern eller så. Den var ju så söt med sina fräknar och asiatiska frisyr. Varför försvann de från leksaksaffärerna egentligen?V?


Monchihi?


Nu är det dags att nanna så jag orkar med skolan imorn samt plugg och ridning på kvällen. Hoppas ni haft en fin dag.

Kramar från mig  // Chrisitine


Måste planera Stockholmsvistelsen

Söndag & Måndag..

Nu är det så här goa vänner att det är fler än två som vill ses när jag kommer "hem" till Storstan. Jag blev jätteglad över detta.. och började genast fnura på hur jag skulle lösa det med att hinna se er alla. :  )

För att underlätta och att ingen glöms bort så lägger jag därför ut de dagar/tider som jag kan träffas på.

Först tänkte jag att detta är ju helflängt att jag ska behöva göra såhär.. som att boka tid hos frissan. Men saken är den att jag vill hinna träffa er alla för det blir långt mellan gångerna.. och då är detta alternativ kanske inte så dumt ändå.

När ni tittat igenom vilka tider det finns kan ni väl därefter sms:a eller lägga in en kommentar här på bloggen.. och "boka" in er tid. Då ser ni också när andra bokat så det inte blir någon dubblett. Jag hoppas att ni hinner titta in här innan jag åker uppåt så ser jag fram mot att ses om några dagar.


Lördag: 15.00 - 17.00     TITTI
Lördag: 18.00 och framåt     KATRI
Söndag: 12.00 - 14.00     EVA
Söndag: 15.00 - 17.00     KATIA
Söndag: 18.00 och framåt    
pappa GÖSTA
Måndag: 12.00 - 14.00     MIMMIE
Måndag: 15.00 - 17.00     SARA  
Måndag: 18.00 och framåt
----- Reservdag (annars hem och plugga) -----
Tisdag: 12.00 - 14.00
Tisdag: 15.00 - 17.00
Tisdag: 18.00 och framåt     pappa KENNETH

Det känns verkligen konstigt att boka in er på detta viset. Men jag gör det med hjärtat och ingenting annat.  :  )

Många kramar // Christine

earth hour

Lördag kväll..

Jag var med på en timme för världen!
När: lördag 28 mars 20.30-21.30
Plats: hemma i Göteborg
 "Kurragömma, berätta läskiga spökhistorier, hålla någon man gillar i handen. Det finns mycket kul att göra när det är mörkt. 28 mars klockan 20.30-21.30 kommer miljontals människor i hela världen att släcka sina lampor. Då ska vi påminna politiker och andra som tar beslut om vår framtid att tänka på miljön. Alla kan göra en insats för miljön och för framtiden, och alla behövs lika mycket."

Jag gjorde min insats.. gjorde du?

// Christine

 

Helgens färganalys

Fredag..

Skoluppgifter i Lönehantering blev klara under sista timmen av dagen. Ett jättejobb som krävde sin man eller kvinna för att klara av. De med lite mer bakom pennbenet, alternativt mer erfarenhet av ämnet, gjorde detta på de 2 tidigare lektionstillfällen vi haft. Medan jag och ett tiotal till satt även denna fredag och kämpade och kämpade för att få alla bitarna på plats.

När jag gick ca 30 minuter innan skoldagen var till ända, satt tre stackars tjejer kvar och kämpade så tandköttet blödde på dom. Menar så hårt som de bet ihop sina käkar. Hoppas de hann klart så att de sedan kunde gå hem och ha en lugn och avkopplande helg med sina familjer och så.Lördag..

S och jag åkte en sväng förbi Blomsterlandet för att få inspiration i ett färgval av skomöbeln i hallen. Där bland blommor och annat lyckades vi inte få någon direkt idé och körde därför till Nordik ( min favvo inredningsaffär ) för att se om de kunde hjälpa oss istället. De har ju så galet mycket fint där att jag blir alldeles andfådd av begär.

Där på Nordik hittade jag två saker till min yngre syster Ms tvillingpojkar M och V. Det blev även en grej till henne och hennes sambo J, pappan till gossarna. Blir snygg i deras nyanya och moderna hem. Jag ska åka "hem" över nästa helg och vill då ha med mig lite fina saker till dom. Det här är ju saker jag själv vill ha men har inte plats eller användning för dom. Då köper jag istället sakerna jag inte kan lämna kvar på butikshyllorna och ger bort dom till folk jag tycker om.  :  )
 Blått
Detta är en kall och inåtvänd färg. Med blått kan du söka din inre sanning och goda ideal. Lugn, stillhet och pålitlighet är andra egenskaper som blått lyfter fram. Blått är bra att använda i företagssammanhang, eftersom färgen signalerar stabilitet och framgång. Den blå färgen sägs också lindra smärta och uppmuntra sömn och vila. Den är därför perfekt i ett sovrum. Tänk bara på att den kan kyla av passioner, så lägg gärna till lite rött och rosa för den sakens skull. Om du inte har så mycket energi, ska du vara försiktig med blått eftersom färgen kan få dig att känna dig ledsen.
Grått
Det här är en dubbeltydig färg som till hälften består av vitt och till hälften av svart. Grått anses vara kompromissernas färg. Se upp med grått om du är en självkritisk person eller om du känner dig ensam. Grått kan förstärka dessa känslor.
Vitt
Den rena och oskuldsfulla färgen. I traditionell feng shui symboliserar vitt döden, men det är inte så i vår del av världen. Här används den flitigt som en "grundfärg" för att lyfta fram tavlor, konst och andra färgstarka föremål. Använd gärna vitt i tak, eftersom den lyfter chi och får energin att sträva uppåt. Alltför mycket vitt kan dock bli sterilt, kallt och opersonligt. Det kan vara bättre med en gräddvit eller krämfärgad nyans av vitt, eftersom den ger en mjukare och behagligare känsla.
 
Svart
Svart är en mystiskt och sensuell färg som ger ett stilla och tyst intryck. I vissa kulturer står svart för sorg, i andra för magi. Du ska inte inreda ett barnrum eller ett matrum i svart. För mycket svart gör att man känner sig sorgsen och dyster, men om du använder svart på rätt sätt i inredning, kan den ge häftiga och oväntade effekter.


Trevlig helg på er så ses vi om några dagar.

Det ska bli väldans skoj att träffa mina vänner och familj igen. Jag åker upp lödag den 4/4 och ner tisdag den 7/4. Hinner jag umgås med alla innan måndag vid lunch, så åker jag ner redan då. Men det får bli som det blir.. vill inte stressa denna gång. Massor av kramar till er alla.  // ChristineMen oj vad tiden går

Onsdag..

Ja vad gjorde jag då? Borde jag komma ihåg då det bara är några timmar bort. Eller för den som vill, en dag bort. Skärpning nu Christine! Minns.. kom ihåg.. vad är det med dig???

Dagen innehöll skola i sin ordning. Lite Redovisning på fm:an och så IT på em:an. Vi fick tillbaka tentan vi skrev i förra veckan. Inte så bra poäng och jag ska därför göra om den halva jag bommade i slutet av april. jag visste att jag inte gett 100 inför det och förväntade mig resultat därefter också. Bara att ta nya friska tag. Hepp! ( kommer ta hjälp av en hel massa koppar Java och energidryck för att klara av eländet nästa gång)

På kvällen var det ridning för min del och S hade både tid och tillräcklig hälsa för att följa med mig dit. Det blev en häst som heter Romeo.. passar mig som är så förbaskat romantisk. Himla söt och snäll häst. Tydligen väldigt bra häst att hoppa med.. gör det eller har gjort det enkelt på 1,40.. ganska coolt. Han var mjuk och pigg men slänger dock med sitt lilla söta huvud. Uppåt och nedåt.. om och om igen. Men efter att ha kastat ifrån mig spöt, som inte behövdes på denna energiska kuse, gick det bättre att forma honom och få ordning på hans kastande av den övre framvagnen. Kul ritt även om jag red för nära avskiljaren till de andra manegerna så foten fastnade i och rev till det en aning. MEN varken häst eller ryttare tog illa vid sig av detta så ingen fara skedd.  :  )

Torsdag..

Det är ju idag så då borde det vara enklare att minnas vad jag gjort.  :  )

Skolan.. Företagsekonomi på fm:an och då fick vi även tillbaka våra tentor i detta ämne. Denna klarade jag av.. iofs nätt och jämnt men jag klarade den iaf. Hädanefter skall jag ge mer tid och fokus på just läxor och plugg. För inte sjutton kan man skriva rätt på prov om man inte övar eller gör sina läxor. Bara dumskallar som kan tro på det.

På em:an hade min grupp i klassen företagsekonomi även denna lektion. Nu skulle vi göra en kalkyl över en korvkiosk och hur den sålt under några månader. Hur många vi köper in och till vilket pris vi säljer dom för är upp till var och en. Jag gjorde min kalkyl rätt försiktig men ändå med lite tänk bakom. Mitt resultat blev toppen då fröken blev impad trots mitt försiktiga agerande. Kul.. Hoppas kommande prov går lika bra som denna övning gjorde.  :  )

Ikväll ska S och jag köra flickorna till stallet då de båda rider. Deras mor skulle på något och kunde därför inte ta dom denna vecka. Vi har ju annars en Barnfri vecka nu. Hoppas de får roliga hästar så de blir nöjda och glada med kvällen.

Nu ska jag göra mig två äggmackor med alla tillhören på som jag tidigare tipsat er om. En latte till eller en kopp te blir smaskens det. Måste ha något i magen innan vi sticker iväg för sen blir det sen middag när vi kommit hem.

 


Hoppas ni haft en fin vecka så här långt. Kramar från mig.  // ChristineTisdag och solen den kalla

Tisdag..

Logga in med länken nedan.. tryck på Play.. och kika därefter på min blogg.  :  )

http://www.youtube.com/watch?v=QwD981I4niI&feature=relatedBeatles - I feel fine

Baby’s good to me, you know,
She’s happy as can be, you know,
She said so.
I’m in love with her and I feel fine.
Baby says she’s mine, you know,
She tells me all the time, you know,
She said so.
I’m in love with her and I feel fine.


I’m so glad that she’s my little girl.
She’s so glad, she’s telling all the world
That her baby buys her things, you know.
He buys her diamond rings, you know,
She said so.
She’s in love with me and I feel fine.


Baby says she’s mine, you know,
She tells me all the time, you know,
She said so.
I’m in love with her and I feel fine.


I’m so glad that she’s my little girl.
She’s so glad, she’s telling all the world
That her baby buys her things, you know.
He buys her diamond rings, you know,
She said so.
She’s in love with me and I feel fine
She’s in love with me and I feel fine.


OBS! bara på låtsas. Så ta´t lugnt mamsen och mina båda paps.  :  )


 

 

Kramar och sånt  // Christine

 Snabbvisit i Gamla Masthugget

Måndag..

Måndag var Fri-skoldag och då passade jag på att träffa mina Göteborgskompisar A och G. Jag lärde ju känna dom när jag jobbade på Åhlens i Nordstan innan jul. De är riktigt goa tjejer de där. Olika till sättet men tillsammans är de fenomenala.  :  )

Vi hade som plan att sitta ute i solen denna underbara molnfria dag. MEN de hårda och kalla vindarna som härjat norröver hade nu också kommit ned till oss. Så även om solen bländade och det såg ut att vara sommarbölja kändes det ändå för kallt att sitta ute. Vi flyttade därför in våra bakar till varsin stol inomhus där det var varmt och gott.

God lunch och bibbel babbel för några timmar framåt och därefter tog jag Ettan hem igen. Trevlig dag även om jag tappade mitt 100-kort (som åkte ur bakfikan när jag rörde på min uppenbarligen alldeles för fasta och dumma högerskinka) och så började S kamera krångla med objektivet vilket gav mig en puls på över 100.. eller rätt siffra som då ska visa DUNK DUNK DUNK.. :  /

A frågade om jag ville låna en ekonomibok hon nyligen köpt 100 sidor: Redovisning för dig som hatar det  av Anna & Johhny Löthberg. Passar nog mig perfekt då jag inte har det helt simpelt med allt vad lärarna säger åt mig att lära. Så G och jag följde med A hem för att både hämta "låneboken" och se hur hon och hennes man M bor.

Ojojoj vad fint de hade det där på toppen av Gamla Masthugget. En gammal lägenhet med vitmålade trägolv. Alla dörrar hade spröjs och var även de vitmålade. Sen har de fyllt sitt hem med tokfina (jag trodde inte att jag gillade den stilen men blev som galen i allt de hade där hemma) loppisfynd från 40-50 talen. Som att gå in i en lägenhet som inte ändrats på sisådär 60-70 år. Det roliga är ju förstås att det är två relativt unga personer som bor där och inga gamlingar. Och hade deras saker varit till SALU hade jag fått hyra en mindre lastbil på Statoil så jag fått med mig allt hem.  :  )

Nu ville jag inte springa omkring med kameran i högsta hugg bland deras saker så därför slutar kameravisningen över måndagen i trapphuset till As hem.
Hoppas att ni haft en bra start på denna vecka nummer 13.
Kramar och på återhörande// Christine


 

Helgen i bilder

Fredag.. (skola och shopping)

Gick till skolan i vanlig ordning och hade Lönehantering på både fm/em. På vägen hem åkte jag till den lilla sportaffären i Sävedalen (då jag börjat springa igen)  där jag hittade ett par toksköna löparbyxor som är lite fodrade på insidan. Bra att stödja de mindre företagen när man kan tycker jag. Joggarbyxorna var MYCKET behagliga då jag är frussen av mig och det ännu inte blivit någon direkt värme att ränna omkring i. På kvällen blev det sen smarrig mat och Let´s Dance i bakgrunden medan vi fixade och grejade här hemma.

Lördag.. (frukost)Smörgåstips: 2 skivor Pågens osötad Kornelle, 2 kokta ägg, majonäs, kaviar och Ruccola.
Bred ett tunt lager majonäs på båda brödskivorna. Dela äggen med en äggskivare och lägg ut jämnt på båda brödbitarna. Ovan detta applicerar ni så mycket kaviar ni själva behagar och avslutar sedan med ett gäng krispiga Ruccolablad. Mumsfillibabba!!

Lördag.. (promenad i solen med T)

Lördag.. (Fira Vilgots 13-års dag)

Söndag.. (kalas för S 1 år och H 4 år)Söndag.. (kväll och undrar vart helgen tagit vägen)

I skrivandet stund bankar S med hammaren och jag skriver ikapp mig i mitt Bloggande. Snart kommer kidsen hem från kvällens fridykning. Vi kommer äta upp det som blev över av tårtan så snart de landat och därefter är det marsch i säng för de minsta och röja upp för mig och S inför den kommande barnfria veckan.

Jag funderar som sagt på att åka hem till Stockholm några dagar innan påsk. Åker jag upp blir det den 4/4 och sedan säderut igen den 8/4. Över själva påskhelgen hoppas jag komma iväg en dag eller två till Köpenhamn med S. Det skulle vara trevligt att återse den staden igen.. och dessutom på våren.  :  )

Hoppas att ni haft en fin helg. Många kramar // ChristineAndra tentan avklarad

Onsdag..

Åkte med ett märkligt lugn bakom revbenen imorse för att i skolan skriva tentan i Redovisning. Jag svarade på alla frågor men vet inte om det blev 100 % rätt på allt. Men då jag varit mer frånvarande än närvarande i skallen sen innan jul.. så räknar jag med att få göra om dessa två tentor. No problema. Jag vet med mig att min insats varit kass och då blir resultatet också därefter.

MEN nu när det är lite ljusare och varmare utomhus börjar min själ och kropp så sakteligen tina upp. Nu ska jag baske mig koncentrera mig på skolan och bara skolan. Allt annat får komma i andra hand. Hårt kanske men så måste det bli.  :  )

Ikväll är det ridning igen och jag vet inte längre vad jag ska tycka om detta. När jag var i tonåren och red var jag väldigt taggad och glad över denna fritidsaktivitet. Men jag lyckas inte hitta tillbaka till dom känslorna. Visst det är ok men inte mer än så. Kanske är jag bara inne i en sån period där det känns tråkigt då det inte händer så mycket på lektionerna. Det går för långsamt framåt och då känns det bara som jag kastar bort mina pengar och tid.

Idag sneglade jag på GP´s hemsida där det stod om en artists solokarriär som just börjat. Karin Geijer Andersson heter tjejen som tidigare varit en del i gruppen The Knife. Hennes röst hyllas av kritikerna och jag kan bara instämma. Kanske kan man spela sönder hennes låtar så de bara blir trista med tiden. Men just nu.. idag.. så tycker jag att hon är magnifik i sitt sätt att vara.  :  )

Vill ni lyssna eller läsa om henne finns länkar nedan där ni kan göra just detta:

LYSSNA   http://www.facebook.com/ext/share.php?sid=70860443896&h=64Sp_&u=C4uL0&ref=mf
LÄSA   http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=541&a=483328
MER LÄSNING   http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=286&a=483166


Hej och på återhörande  // ChristineVar ligger S:t Petersburg?

Tisdag..

Idag gick jag halvdag i skolan och hade bytt plats på ämnena. Så istället för att åka till skolan EFTER lunch som tanken var.. åkte jag istället dit glad och käck efter frukosten och möttes av ett tomt klassrum. Hur smart är det om jag får säga det själv... ha ha.

Efter min hopplösa upptäckt att jag tagit fel på tiden vände jag Bettan (bilen) hemåt igen för att stoppa näsa och haka i skolboken och läsa på så mycket jag bara hinner inför tentan i Redovisning imorgon.

Jag satte mig i solen på farstutrappen med en kopp kaffe i den ena handen.. läxboken i den andra.. och solen.. den älskade solen som lyste rakt på mig. Underbart och något jag hoppas kunna göra snart igen.

När klockan närmade sig 12 åkte jag tillbaka till skolan och gick på kursen i Kommunikation. Idag hade vi talövning på schemat och samtliga i klassen skulle var och en hålla ett oförberett tal.. under 1 minut. Ämnet fick vi i sista sekunden av läraren när vi redan ställt oss upp. De andra fick ämnen som: röd, julen, fjällen, tavla, gul, husdjur, Volvo osv. När turen kom till mig blev jag tilldelad ämnet.. S:t Petersburg. Eeeeehhh.. jahapp.. tänk.. tänk.. tänk.

- Ja.. jag vet inte ens var S:t Petersburg ligger, sa jag
med totalt hjärnfrys och tittade frågande på min fröken.
- I Ryssland, svarar hon och tittar förvånat på mig.
- Jaha.. Ryssland. Ja där har jag aldrig varit så jag vet ingenting om den staden.
- Är det där Melodifestivalen skall hållas i år förresten?
- Nej.. det är i Moskwa, svarar några ur klassen i kör.
- Jaha.. ja så kanske det var ja.
- Ja.. staden sägs ju vara fin och den har säkert fina promenadstråk.. byggnader.. och blommor.
- Nä jag vet faktiskt ingenting om staden så kan jag vara klar nu?
- Ja det kan räcka, svarar läraren.

Klassen applåderar mig för mitt enminutstal och det var inte för min outtömliga kunnighet utan för att alla fick en liten klappning som tröst.. eller något.

Nu ska jag snabbt dricka en kaffe för att sedan sätta tänderna i läxboken igen. Bara nu det jag läser också stannar i blomkålshuvudet.. iaf över tantaskrivningen.

Hoppas ni haft en fin dag. Kram och klapp på er kind.  // Christine

 

En dag närmre midsommar

Måndag..

När jag vaknade upp idag låg dimman lågt över kullen och husen här omkring. Den gav bilden på näthinnan en nästan spöklik känsla. Passar mitt mood idag och jag hoppas nu på att dimman tjockar till sig så att jag kan försvinna in i den för ett tag.

Pausar från konteringar (Redovisning) jag just nu förstår 69,8% av. Efter varje övning visar programmet om man har rätt eller fel.. och gör då detta i antal % rätt. Jag kliver upp över 80 titt som tätt och sen kommer en sån där luring som gör att jag tappar poäng och faller handlöst ner i dyn igen. Upp och ner.. ner och upp. Lite stressigt då tentan är i övermorgon och jag har fortfarande inte lärt mig älska och förstå detta ämne. Men det kommer nog med tiden.. hoppas jag.  :  )

Måste kasta i mig en smörgås nu då frukosten tydligen redan försvunnit upp i rök. Konstigt vilken förbränningskapacitet jag uppenbarligen innehar.. då jag efter ett par timmar skriker efter föda igen. Mysko..

Hoppas ni får en bra start på denna vecka numero doce.  // Kram Christine

Vårlik helg

Lördagen innehöll frukost.. promenader med Flurr.. öva på diverse slumpade konteringar inför tentan på onsdag och så årets Melodifestival.

 

Rätt låt vann.. INTE! Antingen skulle Alcazar eller Måns vunnit för den 80-tals discokänslan dessa bidrag gav. De skulle kanske klarat sig bra också i den kommande Eurovisionsfestivalen. Men detta som blev nu..mja. Visst tycker jag om opera men i en schlagertävling.. note. Det har inte där att göra anser iaf jag.

 

Söndagen gick i shoppingens tecken. Jag börjar så smått bli orolig att S och jag.. mest S plånbok.. har drabbats av en mindre släng av shopaholic. Men å andra sidan är det bara trevligt att piffa upp här i huset då det nog var rätt länge sedan en ny pinal bars in genom dörren. Nu har vi iaf köpt hem tavellister så vi kan slutföra hallprojektet helt och hållet. I och för sig är inte det helt sant för själva galleriet kommer ändra form allt efter som vi tar nya bilder. Men snart är alla lister på plats och vi kan bära ut den lilla platå vi byggt för att ha något att stå på vid trappan.

 

Alldeles nyss fick jag återigen bevisat för mig att folk inte går att lita på. Folk överlag tillhör ett egoistiskt släkte som handlar efter eget tycke och smak. Skit samma vad andra tycker bara jag får ut något av det jag gör. Men va faen!! Vad är det för jäkla attityd?? Jag har enormt svårt att lita på andra människor efter diverse händelser som kantat mitt liv. Jag trivs inte med det och förmodligen inte de som försöker närma sig mig på ett eller annat sätt heller. Nu är det ju inte så att jag tror illa om alla jag ser. MEN det jag menar är att en människa kan först säga en sak för att lite senare ändra på det. Snacka om icke-tillförlitligt-beteende. Usch och fy!!

 

Jag kan inte skriva ut här vad som fick mig att bli så putt just denna gång (Det är inte ngn jag känner direkt). Men det jag kan säga är att det handlar om respektlösthet.. egoism.. ett farligt och fult spel och listan kan säkert fortsätta i det oändliga av denna rang. Jag blir bara så trött och önskar att jag kunde skita i vad folk gör och säger. Jag bryr mig ALLDELES för mycket om vad andra skall tycka.. vad andra gör.. om folk är sanna i sitt sätt att vara eller bara kör sitt eget race osv.

 

En viss typ av folk står lägst i rang på min trappa över god/dålig karma och hur man beter sig mot sina medmänniskor. Jag vill bara att folk skall visa mer hänsyn och respekt för andra och stå fast vid sånt de lovar. Släpper dom sen på detta.. vad ska jag då tro om dessa personer. Jag blev först överraskad när jag fick reda på det inträffade.. sedan svängde dessa känslor till att istället bli irriterade och åter känna igen beteendet som alltför många använder sig av idag - Hå hå ja ja.. vad var det jag sa.  :  /

 

Nä.. folk jag inte känner kommer jag fortsätta hålla på armlängs avstånd och behöver nu tydligen också hålla ett vakande öga på dom för att ha koll på vad faen de hittar på härnäst. För det finns ingen anledning till att jag ger allt.. satsar allt jag har.. offrar kanske endel säger.. hoppas och tror.. för att bara få småsmulor tillbaka. Tills motsatsen bevisas upprepade gånger.. kommer jag att ha kvar min syn på en viss typ av människa. För gång efter gång uppdagas det bara att jag inte är ute och cyklar.. tyvärr.

 

Idag blev det en mer eller mindre svårtolkad blogg. Det svåra med att skriva här är att jag inte kan namnge folk.. utala mig om vad jag skarpt ogillar hos dom då det antagligen skulle uppfattas som diskriminerande och elakt. Men men.. jag får låta mina åsikter stanna i huvudet och sedan försöka skriva så nära jag bara kan här istället.

 

Hoppas ni haft en fin helg och att vädret varit milt mot er. Här nere har söndagen varit riktigt vårlik. Sol.. blå himmel.. +8 grader.. fåglarna har sjungit för oss.. jag har krattat bort alla löv från tomten.. klippt vinbärsbuskar och äppelträd. Kinderna hettar en aning nu och vet inte om det är för att jag blev irriterad nyss eller om det är solen som gjort dom varma.  :  )

 

 

 

 

Det jag hade bestämt i tisdags och trodde var klart har helt skälpts omkull igen. Snarare ligger nog den framtida verkligheten åt det motsatta jag tidigare hoppats på. Så kan det gå och olyckskorparna kraxar förmodligen glatt vid det här laget. Varsågoda.. hoppas det smakar.


Kramar i massor och hoppas vi ses snart. Jag saknar min familj och vänner oerhört mycket just nu. Snart 4 månader sen sist.. inte bra.. inte bra alls.  // Christine

 

 


Myskväll på Hagabions café

Fredag..

 

 

Ikväll möttes jag och A, från Åhlens, vid Järntorget för att gå vidare till Hagabions café. A har som tanke att guida runt mig i stan och visa dess trevliga platser man kan besöka. Detta var definitivt ett av de mysigaste caféer jag satt min fot på.

 

Bilderna nedan har jag "lånat" från nätet för att ge en hint om hur atmosfären är där. Jag ska återkomma dit för att ta egna.. och passa på att äta deras goda Lasagne eller något annat från menyn.. och därefter sippa på deras smarrigt mumsiga latte som avrundning.

 

Timmarna passerade och när vi båda börja jäspa diskret tog vi på oss våra jackor och gick tillbaka mot Järntorget och tog spårvagnen/bussen hem var och en till sin gubbe.

 

Detta var ett mycket trevlig initiativ av A att vi gick just dit. Jag ska sätta en nål på stadskartan här hemma så att jag hittar tillbaka dit igen.  :  )

 

 

 

Hoppas ni får en fin helg med det ni hittar på. Kram så länge.  // Christine

 

 

 

 


I mitt galleri finns inga galler i

Torsdag fortsättning..

Då jag ska hålla igen med inköp för att kunna leva så billigt jag bara kan.. så gick jag runt och kikade på vad för saker jag har här hemma. Och jag hittade några saker som efter att ha ställt dom i kamerans fokus.. upptäckte att de faktiskt är jättefina.

Varför köpa nya ting när de man har.. somliga bortglömda.. är tokfina. Mitt tips till er som allt för ofta köper på er saker ni förmodligen inte behöver.. ta en sväng om i ert hem så lär ni se massor av sköna saker ni inte visste fanns.  :  )

Hej och hå.  // ChristineÅ denna ljuva vintertid

Torsdag..

 

 

Mars har väl ett märkligt klimat. Ena dagen är det bikini.. nästa dag gäller skoteroverall. Igår syntes rabarberknölarna tränga sig målinriktat upp ur jorden. Idag lär de nog vara fly förbannade på mig som krattat bort det skyddande lövtäcket som låg ovan dom.

 

Första tentan än nu avklarad och jag hoppas som resten av klassen att vi klarat den. Mitt mål är att bli godkänd.. det räcker gott för mig. Jag har ju aldrig drivits av tanken att bli Kursetta på någon av de skolor jag gått. Den som vill det får givetvis också jobba på att bli det. Men skola och läxor/prov har aldrig varit min grej.

 

Pratade med min styvfar idag i telefonen. Jag ringde upp och gratulerade då han fyller år idag. Vi pratade om ditten och datten och som vanligt får man sig några hårda ord om just detta med att jag och skola ej går ihop.. och har ALDRIG gjort. Jag veeet att det är så men försöker nu att ändra på detta. Dels för att komma in på en ny bit i livet med andra arbetsuppgifter som kanske med tiden kan leda till bättre livskvalité. Men man kan inte ha målet som inställt på att ge det lite tid till och sen om det går trögt avbryta studierna. Så enkelt är det inte även om folk tycks tro det.

 

 

Detta är min chans och jag kommer fortsätta försöka lära även om det ibland känns hopplöst. Jag måste börja be om hjälp om jag inte fattar det jag ska göra. Men jag vill inte besvära folk med massor och hundra frågor. Fast å andra sidan.. frågar man inget får man heller inget veta.  :  )

 

Nu ska jag pausa skallen för ett ögonblick då jag fick pannknack efter att tentan var klar. Mat- och dryckesförrådet stod på Mini så det var bara till att bege sig snabbt som tusan till cafét och köpa mig något att äta. Där satt redan två ur klassen så jag gjorde dom sällskap och lite senare dök även tre till upp.

 

Men nu.. soffan.. blunda.. andas djupt.. lugn och fin.. Zzzzzzzzzz

 

 

På återhörande  // Christine

 

 


Hotellfrukost och Flurrmania

Tisdag & Onsdag..

tisdan var det skola och därefter plockade jag fram lövkrattan för att få lite avbrott i allt läxläsande. Det har i höstas när bokträden tappade sina löv ramlat ner och lagt sig som ett täcke över hela rabatteländet. Lite kraffsande här och lite krattande där så vips dök dom fram: Rabarberknölarna. Detta betyder att sommaren nu närmar sig för var dag som går. UNDERBART och verkligen efterlängtat.  :  )

På kvällen åkte S till stallet i vanlig tisdagsordning och de håller nu på med lite mer avancerad dressyr även om namnen på övningarna låter som när en ettåring lär sig prata.. Öppna.. Sluta.. Keeh? För er, och även mig själv, som inte vet vad det är så böjer man hästkraken åt olika håll när den fortfarande ska gå rakt framåt på spåret. Som en böjd banan inåt eller utåt.. med framdelen av kroppen böjd eller med den bakre. Vad ska nu detta vara bra för kan man ju undra? Ja säg det. Jag ska fråga Malin Bayard nästan gång hon kommer förbi på Afternoon the.  :  )


Idag onsdag, som ganska nyss börjat, har jag nu på förmiddan varit i skolan och klarat av lektionen med Redovisning. Det är fortfarande rätt obegripligt och svårhanterligt så tentan i nästa vecka känns som en stor och vass sten i magen.När tentan i Företagsekonomi är avklarad imorn får jag sätta fokus på redovisningstentan istället. En sak i taget annars snurrar jag bara ihop allt.


Ikväll är det ridning för mig igen. Förra gången luffsade ju jag och min häst bara omkring för båda var någon helt annanstans. Birk, hästen, befann sig väl i ett sagoland av friskt gräs och söta tjejhästar medan jag befann mig framför en värmande öppenspis och med en kopp the i handen. Så ikväll ska jag ta revansche och visa både mig och fröken att jag faktiskt kan göra ett bra jobb i sadeln bara huvudet är närvarande.

Nedan är några av de bilder jag tagit de senaste dagarna. Datorn fungerar nu igen vilket är skönt. Dock har många dokument jag sparat i själva hårddisken försvunnit med krachen. Däribland mina nära och käras födelsedatum. Så nu måste jag ringa/sma:a/maila runt IGEN för att få ordning på när man ska gratta och sjunga för er nästa gång.  :  )


Hörde av folket där hemma igår att ni fått två decimeter snö.. usch och fy. Här har vi just nu iaf barmark.. snödroppar i rabatterna.. rabarberknölarna då som är på väg upp.. fler ljusa timmar för var dag som går och livet känns genast lite lättare att leva.  :  )

Kram på er snöbor och på återhörande snart igen.  // ChristineKan inte glömma Mary

Måndag..

Hejsan och hallå. Idag är det Företags Ekonomi för hela slanten. Eller iaf halva. Jag läser och antecknar.. antecknar och sedan läser vad jag skrivit. Jag tror det kommer gå bra på tentan på torsdag. Känslan i kroppen säger så iaf och den kommer jag hålla fast vid istället för att fnatta iväg och tro att det går åt pipsvängen.

S kom hem vid lunchtid och lämpade av datorn.. den efterlängtade datorn i arbetsrummet. Så fort apparaten är i bruk igen ( hårddisken cracha  ) så ska jag lägga ut de bilder jag tagit på bl. annat Flurr och hallresultatet här.

Idag blir det därför bilder från Mary Poppins. Jag är fortfarande väääääldigt sugen på att logga in på Ticnet för att se om platsen på 4:e rad på parkett finns kvar. Skulle gärna se aktörerna på närmre håll och nästan känna värmen från scenen när de flänger omkring där.

Kommer denna att sättas upp i Stockholm rekommenderar jag er varmt och mycket att gå och se den. Visst kostar den lite rent pengamässigt.. men upplevelsen kan man inte sätta något pris på. Som sagt.. bland det bästa jag sett och jag skulle gärna lägga ut för den igen.  :  )
http://www.opera.se/item.aspx?id=5406

Nu ska jag öva vidare på de övningsuppgifter det finns alldeles för många av i skolboken. Hoppas ni fått en fin början på denna vecka. Just det.. glömde nästan bort.. denna vecka fyller styvpappa K.. min äldre syster H och min yngre syster M år. Tillsammans fyller de 128 år. Fördela det på tre ( en far med två egna och två styvbarn + tre bonusbarn, en äldre syster med två egna och tre styvbarn, och så min yngre syster som just fått två tvillingpojkar ) så kanske ni får fram ungefärliga åldrar på dessa kalasbarn.

På återhörande snart igen.  // Christine

Helgen snart slut

Fredag - Söndag..

 

 

Jahapp.. nu har jag inte bloggat på några dagar igen. Ingen ordning alls. Det jag gjort de senaste dagarna är väl som vanligt.. skolan.. äta.. sova.. gå ut med Flurr och umgås med S. Jo förresten.. vi var ju med barnen och farmor E på Mary Poppins på Göteborgs Operan igår kväll. BETYG: 5 salongsfåtöljer av fem möjliga. Såååå galet bra var hela altet. : )

 

Om man tänker på alla aktörer som var med.. allt jobb med regi.. scenografin.. korreografin.. de uppsydda kostymerna.. och allt material som drog fram på scenen och bort från den igen. Det hände saker ta mig tusan hela tiden. Svårt att hålla ögonen på alla som var på scenen samtidigt. Personer dök upp från ingenstans.. personer försvann utan att man hann med. Två av numren var så intensiva att folk jublade och tjoade när de sjungit klart som om man varit på en rockkonsert istället för opera/musikal. Det var en spännande och händelserik kväll kan jag lugnt säga.

 

Barnen var nöjda med kvällen och vill nu gärna se något annat snart igen. Jag är jätteglad att de tyckte om det för jag anser att alla ska få en chans att prova på det kulturella utbudet som finns. Sen kanske man inte tycker om allt.. men då har man iaf fått prövat på det och därmed få bilda sig en egen uppfattning om de olika scenkonsterna som finns.

 

Sista föreställningen av Mary Poppins är nästa söndag.. sedan är det slut, tyvärr. Jag hade annars gärna sett den igen men ska nog lägga dom sedlarna på viktigare saker istället. Jag ska iaf hålla ögonen öppna för att se om det dyker upp andra roliga saker att gå på i framtiden.

 

Nedan är bilder jag "lånat" från nätet då vår braiga dator fortfarande är hos Datadoktorn. Den ska iofs hämtas hem imorgon och då kan jag ladda upp de bilder jag har tagit under de senaste dagarna. Hoppas ni uppskattar de jag lagt ut så länge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoppas ni haft en fin helg med det ni hittat på och får en bra start på veckan som strax tar vid.

 

Kram och på återhörande  // Christine

 

 


Happy and worried Andrews

Torsdag..

 

Alla människor.. gammal som ung.. består nog av olika personer fast i en och samma kropp. Sen hur delarna ter sig uttrycksfullt varierar förstås liksom antalet moln på vår himmel från dag till dag. I alla fall jag känner mig allt för ofta som två helt olika personer. Den enes sätt är den andres motsats. Liksom svart och vitt.. upp och ned.. rund eller kantig.

 

Låt oss kalla mina personer för Chris och Stina. Jag ska här nedan presentera dom för er. Ni kommer nog känna igen dom.. ibland har ni fått träffa dom en åt gången.. medan andra gånger har ni nog fått se båda på en och samma dag. Nåja.. nu ska jag inte babbla iväg då ögonen börjar kännas tunga efter en halvkass natt och mycket i skolan.. så här kommer nu de tu..

 

Stina..

Snäll

Omtänksam

Kärleksfull

Glad

Spontan

Pratsam

Bjuder på sig själv

"Det finns inga bekymmer"

Allt är möjligt

Impulsiv

Blåögd

Modig

Ödmjuk

Social

 

A happy Andrews

 

 

Chris..

Bestämd

Envis

Biter ifrån när någon säger/gör något korkat

Överskott på tankar i huvudet

Analyserar och funderar

Tystlåten

Inbunden

"Det lurar möjliga bekymmer bakom varje hörn"

Orolig

Känslig

Försiktig

Ensamvarg

Talar först och tänker sen

Svårt att förlåta/glömma andras snedsteg och ord

 

A worried Andrews

 

 

En kortare beskrivning blev det idag. Finns intresse kan jag utveckla min analys över mina två Jag.  :  )

 

 

Kram och på återhörande  // Christine

 

 


Inredning och renoveringar gör mig glad

Onsdag..

 

 

Ska snart iväg till stallet för veckans ridlektion. V kom förbi efter skolan för att hämta upp några saker som skulle med över till mamma L. Jag fick av honom reda på vad Palladin är för något då jag undrat efter att ha hört Björn Gustavsson skämtat om det på Parlamentet. Bra med datakunniga snart 13-åringar i familjen.  :  )

 

Bänken nedan, Hemnes, är den vi valt att ställa i hallen mot den ljust ljst vitblå väggen. Vita lister upp på det och framöver kommer även fotografierna i galleriet komma upp i sina svarta ramar. 

 

En nyupptäckt inredningsbutik jag tror jag nämnt innan, Nordik, finns tyvärr inte uppe i Stockholm vilket är synd för de har fruktansvärt fina saker till inte för hemska prislappar. Skickar med hemsidan så kan ni ju alltid kika in och få er ett gratis smakprov via nätet.   http://www.nordik.se/aktuellt.html

 

Fiket med de fördelakktiga priserna.

 

Nordik - visningsrum

 

Nordik - visningsrum

 

Nordik - visningsrum

 

Hemnes - design IKEA

 

* * *

Ridningen ikväll gick segt då både häst och ryttare var förlorade i trötthetstecken. Han, Birk, somnade nästan där han skumpade fram och jag var glad att vi ej galopperade idag för då hade jag förmodligen glidit ur sadeln. Ibland kan det vara skönt med "lugna" lektioner. Fröken klagade på min ridväg på slutet och jag kände mig inte proffsigare än ett fyllo sittandes på en blind åsna.  :  )

 

Hoppas ni haft en fin vecka så här långt. // Kram Christine

 

 


Vill ha sommar nu!

Tisdag..Jag längtar.. FORTFARANDE.. efter sommaren.. ljuset.. värmen.. känslan av energi som bubblar ur öronen på en bara för att det är ett mänskligt klimat igen. Jag kom på en sak igår kväll som jag inte vet om det är en bra sak eller något mindre bra. Det är nämligen så att min vana att bo ensam och trivas med det har nu börjat bytas ut mot vanan att alltid ha någon här hemma eller som iaf kommer hem på kvällen efter jobb och/eller skola. Det känns rätt trist att vara själv den här veckan.. och den känslan är jag definitivt inte bekant med. Jag som brukar trivas i att få vara ensam då och då.


S tyckte det var bra att jag kände så. Jag själv står med ett ben och tycker lika som honom.. men den självständiga.. mitt gamla Jag känner ett dammkorn av rädsla. Va fanken nu då..?? Ska jag inte kunna vara ensam i några dagar utan att plocka fram snuttefilten ur garderoben och spela Balader på gramofonen? Detta är ju löjligt. :  )


Jag längtar som sagt efter junimånad och rotade fram ytterligare foton från vistelsen på Gotland i fjol. Vissa av dagarna var svettigt varma medan andra var mer ljumna.. därav det varierande valen av antal klädesplagg på kroppen.


Halvvarm dag men en bländande sol i nyllet var det ändå.


En av oss ville bada fötterna i det iskalla havet.. den andre ville det inte.


- Drar du i mig i plurret ska du allt följa med själv också! Husets underbara klätterrosor med anor från förr.


Nytillkommen kudde pryder fint kökssoffan i huset.


Bryggan nere vid Kvällsdoppsstället.

Vy norröver från bryggan där de satt.


Jag kan inte fatta att det är 4 långa månader kvar tills jag (förhoppningsvis) får se ön igen. Hoppas ni fått en bra start på veckan.


* * *


Kom just på att detta är första gången jag visar framsidan av mina nya familjemedlemmar. Innan har jag bara visat baksidan.. kanske någon profil.. men annars mest difusa foton. Hoppas de inte misstycker.  :  )Kram och på återhörande  // Christine

Måndag igen

Söndag & Måndag..

 

 

Nu har helgen försvunnit bakom ryggen och framför mig ligger nu en vecka av plugg.. plugg och mera plugg. Jag har en tenta i nästa vecka.. en i veckan därpå.. en till efter det och så rullar det på framöver. Däremellan kläms det in läxor som blir mer invecklade för var dag som går. Grupparbeten och uppsatser och annat skoj som gräddan på moset. Aaahhh.. jag trivs verkligen att vara tillbaka i skolbänken.  :  )

 

De små trollen ska nu vara hos deras mor för två veckor framåt och S sitter i skrivandet stund på tåget upp till Stockholm för att hålla kurs i datorernas underbara men ibland svårförståerliga värld. Hemma med alla källarspöken finns Flurr och jag.

 

Nedan finns bilder från i somras då vi var en vecka i Småland. En av dagarna åkte vi till en Guldgruva där det vaskades och höll på. Några av oss fick riktigt fina klimpar medan jag fick mest grus i min ägo.  :  ) Efter vaskandet hann vi med lite geocaching och smultronplock innan vi for tillbaka till stugan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoppas ni haft en fin helg. // Kram Christine

 

 

 

 


RSS 2.0