Var ligger S:t Petersburg?

Tisdag..

Idag gick jag halvdag i skolan och hade bytt plats på ämnena. Så istället för att åka till skolan EFTER lunch som tanken var.. åkte jag istället dit glad och käck efter frukosten och möttes av ett tomt klassrum. Hur smart är det om jag får säga det själv... ha ha.

Efter min hopplösa upptäckt att jag tagit fel på tiden vände jag Bettan (bilen) hemåt igen för att stoppa näsa och haka i skolboken och läsa på så mycket jag bara hinner inför tentan i Redovisning imorgon.

Jag satte mig i solen på farstutrappen med en kopp kaffe i den ena handen.. läxboken i den andra.. och solen.. den älskade solen som lyste rakt på mig. Underbart och något jag hoppas kunna göra snart igen.

När klockan närmade sig 12 åkte jag tillbaka till skolan och gick på kursen i Kommunikation. Idag hade vi talövning på schemat och samtliga i klassen skulle var och en hålla ett oförberett tal.. under 1 minut. Ämnet fick vi i sista sekunden av läraren när vi redan ställt oss upp. De andra fick ämnen som: röd, julen, fjällen, tavla, gul, husdjur, Volvo osv. När turen kom till mig blev jag tilldelad ämnet.. S:t Petersburg. Eeeeehhh.. jahapp.. tänk.. tänk.. tänk.

- Ja.. jag vet inte ens var S:t Petersburg ligger, sa jag
med totalt hjärnfrys och tittade frågande på min fröken.
- I Ryssland, svarar hon och tittar förvånat på mig.
- Jaha.. Ryssland. Ja där har jag aldrig varit så jag vet ingenting om den staden.
- Är det där Melodifestivalen skall hållas i år förresten?
- Nej.. det är i Moskwa, svarar några ur klassen i kör.
- Jaha.. ja så kanske det var ja.
- Ja.. staden sägs ju vara fin och den har säkert fina promenadstråk.. byggnader.. och blommor.
- Nä jag vet faktiskt ingenting om staden så kan jag vara klar nu?
- Ja det kan räcka, svarar läraren.

Klassen applåderar mig för mitt enminutstal och det var inte för min outtömliga kunnighet utan för att alla fick en liten klappning som tröst.. eller något.

Nu ska jag snabbt dricka en kaffe för att sedan sätta tänderna i läxboken igen. Bara nu det jag läser också stannar i blomkålshuvudet.. iaf över tantaskrivningen.

Hoppas ni haft en fin dag. Kram och klapp på er kind.  // Christine

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0