Innehar nu licens för körkortskontroller

Onsdag..


Så go vänner.. Jag klarade av proven.. i teori och praktik.. för att nu inneha en alldeles egen Licens för att få utföra synundersökning på de som behöver ett körkortstillstånd.  : )

Kursen höll till i Finlandshusets Konferens på Snickarbacken inne i stan. Mycket trevliga lokaler.. gott kaffe.. lunch.. fikabröd.. fullproppade karamellskålar.. men mest utmärkande var kursledarna som höll en väldigt hög standard. En stor eloge till J-E som med sitt sätt att undervisa fick samtliga av deltagarna att bli godkända.  : )

Nu när allt äntligen är avklarat.. kommer tröttheten i huvudet som en ovälkommen gäst. Man har ju varit uppe i varv sen kursens start igår.. och sen hem igår kväll för att repetera.. repetera.. repetera.. och sen idag fortsätta med det som var kvar. Spännt invänta klockan 14:00 idag när det var dags för oss att visa vad vi tagit in.. och vad vi kanske glömt bort.

Då jag fick ha en av kursledarna som min "försökskanin" när vi skulle öva på att göra själva synundersökningen.. behövde jag sen inte göra om det igen vid provtillfället. Jag hade redan fått godkänt av läraren vid testtillfället men han höll tyst om det. Jag blev glad och lite paff när han berättade detta då de andra fick göra undersökningsbiten två gånger. Men.. gör man det proffsigt från start så behöver man ju inte överbevisa vad man faktiskt kan.  : )

Nu ska jag lägga mig ner på soffan och bara vara. Imorgon jobbar jag 10-19 och kör sen upp till M för att ha ledigt fredag till måndag morgon. Ska bli så himla skönt att ha tre hela dagar utan jobbplikt.. som en minisemester.  : )

Hoppas att ni haft en trevlig vecka så här långt. Var rädda om er.. kör försiktigt.. tvätta händerna innan ni håller i saker ni ska äta.. och håll igen på saltet i maten.  : )

// Kram så länge.. ChristinePå kurs för licens att utföra Körkortskontroller

Tisdag..


Ikväll blir det en kort blogg.. för måste strax i säng för imorgon ska jag tenta av inför Licensen att få göra Körkortskontroller framöver.  : )

Idag var då första dagen av två där jag ska lära mig tillräckligt mycket om ögat med mera för att sedan få utföra Körkortskontroller på de kunder som ska göra syntest inför uppkörning och att få tillbaka körkortet igen för de som mist det av någon anledning.

Imorn blir det praktiska övningar och framåt klockan 14 blir det sedan prov på teorin vi lärt oss idag och också ett prov på den praktiska biten. Vi kommer först få öva på lärarna men vid provtillfället görs testen på "riktiga" människor.. då blir det som fullständiga och korrekta körkortskontroller.  : )Saknar djur i min närhet.. menar häst och hund.. det kommer nog snart tillbaka igen.  : )


Idag och nu ikväll har jag pluggat in saker som:

Ögats anatomi.. ögats synceller.. tappar.. stavar.. ögats muskler.. ögonsjukdomar.. katarakt.. glaukom.. makuladegeneration.. näthinneavlossning.. trycket.. tårfilmen.. myopi.. hyperopi.. astigmatism.. synskärpa - visus.. körförbud och problemhantering. Puha.. ni fattar att det är rätt grötigt där inne nu va?  : )

Så för dom som vill och kommer ihåg.. håll gärna en tumme för mig imorgon mellan klockan 14 - 16 då allt kommer sättas på sin spets. Vore himla kul om det går bra för då hoppar jag upp någon pinne på karriärstegen inom optikbranschen.  : )

Sov så gott på er alla.. så meddelar jag hur det gick imorn kväll.

// Kramar Christine


Svampar i skogen

Fredag & Lördag..


Ja nu är det mest jobb och för stunden är jag nu också under kurrering från den lilla förkylning jag dragit på mig.  : )

I torsdags var jag ju ledig och var uppe vid Gården och hade det soligt och gott. Jag rensade ur trädgårdslandet.. och begav mig sen ut i skogen intill för att se om jag kunde hitta några svampar att ta med mig hem till stugan. I söndags när jag och M var ut en sväng hittade vi Gul trumpetsvamp.. kantareller och taggsvamp. Dessa ligger nu på tork.

De jag hittade i torsdags.. alldeles intill ett grävlingsbo.. ligger nu de med och torkar till sig. Det blev ju inga större mängder.. men å andra sidan är de plockade på marken där vi bor.. och det känns ju lite Lyxigt bara det.  : )

Sen hittade jag en del märkliga svampar också. De vackraste är också oftast de farligaste så de lät jag bli så klart. Däremot undrar jag om det går att äta fingersvamp jag såg ganska många och stora av.. och även denna bruna jag har fångat på bild. Är det kanske skogschampinjoner eller vad kan det vara?

Sen upptäckte jag imorse i badrummet att en liten jäklar till fästing hade hittat hela vägen upp till precis ovan vänster liljekulle. Där hade den huggit sig fast och börjat suga. Den var bara drygt ett huvud stor så den kan inte ha suttit där särskillt länge. MEN.. Varför ska de finnas egentligen..? Är det någon som gillar dom och vill gå i försvar för fästingars skull..? Tror inte det... har svårt att tro det i alla fall. Nä usch.. äckliga varelser.. de kan jag gärna slippa stöta på framöver.  : )


Idag lördag har jag jobbat trots Däbbd däsa och trilskande hals. Ska jobba imorgon söndag igen.. och måndag.. kursa på tisdag och onsdag inne i stan.. sen blir det jobb igen på torsdag.. och direkt efter att jag stängt butiken på kvällen kör jag upp till M på gården för en ledig långhelg.. fredag till måndag morgon.  : )

Nu ska jag strax ner till tvättstugan och vaska upp kläder och annat. Hoppas ni haft en trevlig dag i solen med det ni hittat på. Hörs snart igen.

// Kramar Christine


Fotröntgen.. fåtölj.. och färd norröver

Onsdag..


Idag var jag och röntga foten.. den vänstra.. för att sedan få tid hos ortopeden och diskutera en eventuell operation eller inte. Jag hoppas på det så jag kan slippa det onda som alltför ofta hälsar på. Dock har min doktor sagt att det som är fel är för lite fel för att de brukar ta sig an och göra det rätt. Jag håller tummarna så får vi se sen hur det blir med den saken när det väl bestäms av de lärda.  : )Visst är den väl för söt.. denna lilla svarta fåtölj från Åhlens.


Ja idag jobbar jag då till 18.. går sen ut till min lilla goa bil som står i personalens varmluftgarage.. och börjar min färd upp till Gården och M.

Imorgon är jag ledig från jobbet och ska då passa på att städa upp på tomten.. rensa ur och "stänga ner" större delen av trädgårdslandet. Jag ska plocka bort ogäs och annat elände ur rabatterna.. såga upp grenar som fallit ner på gräsmattan och så lär jag nog hitta på ett och annat till att göra. Alltid kan man fylla upp i vedbon med träklabbar så vi har inför den kommande vintern som strax står för dörren.  : )

Nu ska jag slänga ihop en termos med kaffe igen och sen stega upp de många trappsteg vi har för att komma upp till butiken igen. Bra träning för benen blir det.. framför allt om man hoppar jämfota hela vägen upp.  : )

Jag ringer lilla mamsen när jag väl börjat rulla uppåt strax efter sex ikväll. Hoppas ni alla haft en bra vecka så här långt.. och får en likaså trevlig avrundning på denna dag.

Kram så länge.. Christine


Längtan hit och dit

Tisdag..


Känner just nu hur febern börjar växa på sig under huden. Huvudet känns varmt.. kinderna likaså.. tung i skann och sega ben. Men annars är allt toppen.  : )

Vad jag längtar mest efter just nu är:

 
Skidåkning                                       Solsemester

Jag bara ska upp och åka skidor i vinter.. oavsett om jag får åka själv eller om jag får M eller fler med mig. Men skidor och röd-blå backar vill jag kasta mig ut för senare i år.  : )

Likaså så längtar jag fruktansvärt mycket bort just nu.. bort till solen.. värmen.. avkopplingen och att inte behöva tänka på hur mycket klockan är. För en vecka eller två.. mer än så behöver jag inte.  : )

Det händer en hel del runt mig har jag läst mig till och hört. En god gammal vän har flyttat upp till Dalarna.. en annan ska inom en väldigt snar framtid få sitt andra efterlängtade barn.. en tredje har skaffat ny katt till familjen.. en fjärde befinner sig just nu i New York. Roligt för dom alla.. och jag är inte avis det minsta på någon av dom.  : )

Just det ja. I söndags plockade M fram lilla bössan.. av den sort att jag precis orkar hålla i den utan att darra som ett asplöv av tyngden den har. Vi satte upp en läskburk jag fick sikta på på ca 10 meters håll. Jag tog ett djupt andetag.. andades sakta ut luften och PANG. Skottet satt mitt i burken. M blev nog lite impad men jag skyllde allt på nybörjartur. : )

Sen fick jag också testa luftgeväret och då stod vi lite längre bort denna gång.. ca 15 meter och så skulle jag sikta på en liten metallgris kanske stor i ytan som en kortlek. Jag tog sikte igen och tjoff.. den satt där med. Jag har nu börjat fundera på om jag levt tidigare.. menar i ett tidigare liv. Då har det nog varit i vilda western.. Texas typ.. eller på ett bomullsplantage i New Orleans där jag som kvinna behövde skydda ägorna när gubben var ute i krig.  : )

Nu ska jag röra ihop kaffe i muggtermosen och sen springa upp och jobba igen. Fasiken vad rasterna går snabbt förbi. Hinner ju inte analysera nuet och allt som händer i världen. Ska kanske be bossen om en timme extra.. så hinner jag ringa mamsen också.  : )

// Kram så länge.. Christine


Tänker tankar

Måndag..


Sitter på min lunchrast.. funderar över varför jag ibland inte kan hålla mun.. då jag borde veta vad insatsen faktiskt är. Menar hur utgången på det jag säger kan leda till. Osämja.. gnabb.. ledsamhet och nedslagen blick.

Jag är som jag är.. känner mig oftast helt ok med det.. men vi har alla våra fel och brister.. och det är just dessa brister som ibland försätter mig i olika situationer jag helst skulle slippa.

Ändå hamnar jag där då och då.. vet inte om jag dras till kaos eller om det bara är att jag faktiskt är så förbannat olika folk generellt. Jag tänker annorlunda.. känner annorlunda.. ser annorlunda på saker och ting. Jag har ännu en bit kvar tills jag knäckt gåtan: Hur blir man som alla andra?    : )


 

Jag önskar mig bara en värld där folk bryr sig om varandra.. utan förbehåll. En värld där sunt förnuft och goda värderingar är mer brukade än vad de osunda och sämre handlingarna är.

Jag är nog rätt gammaldags i mitt sätt att vara. Det skulle nog vara så mycket enklare om jag var mer som alla andra.. tänkte likadant.. reagerade på samma saker.. och inte alls på annat.. hmmm.. detta skulle jag kunna analysera en stund till.. men nu är rasten slut så måste ila.  : )

Hoppas ni haft en bra helg och får en trevlig fortsättning på denna vecka.. numero 38.

// kram Christine


Änterligen helg om 1,5 timme

Fredag..


Jag räknar ner tiden kvar att jobba denna vecka.. minuterna.. sekunderna.. just nu vill jag bara ut ut ut.  : )Carolina Gynning Art.

Nu måste jag ila.. rasten strax slut. Blott 1,5 timme kvar.. sen bär det av norröver för en ledig helg med M och alla andra som finns där uppe på Gården. jag tänker inte komma ner på storstadsmark igen förrän måndag morgon då jag jobbar nästa gång.  : )

Hoppas ni får en fin helg med det ni hittar på. Var rädda om er.. om varandra.. och kör försiktigt i trafiken.

// Kramar Christine


Jobb jobb jobb

Onsdag..


Hej och hå.. när katten är borta dansar ta mig tusan råttorna på bordet vareviga jäkla gång.  : )

Ja jag jobbar annars bara på.. åker upp till gården så snart jag är ledig.. längtar framåt tills dagen då alla bitar har hittat sin plats.. och sen bara vara.. nära M.. nära naturen.. och må bra för resten av mina dagar.  : )Jag är ju i cykelköpartagen som ni redan fått veta. Nu är jag lite inne på Crescent.. och deras modell Toste 253. Kostar 5 495 kr ordinarie.. men fins på ett ställe nu för 4 395 kr. Det är lite mer dinares än vad jag tänkt mig men är det bara mer cykel som håller längre kanske man ska bita i det sura äpplet och slanta ut för mer-hållbarhet-och-komfort-under-baken.  : )

Nu ska jag göra mig en stor kopp kaffe innan det blir dags att springa upp och jobba igen. Ikväll kommer min käre M hem till mig. Blir mat i någon form.. vet ej vilken än.. annars står kvällen öppen för vad som helst att hända.  : )

Hoppas ni haft en bra vecka så här långt.. vecka numero 37. Blott 15 veckor kvar till Jul.. har ni tänkt på det..?  : )

// Kram så länge.. Christine 

jobb.. bio.. och ledig söndag

Lördag..


Kom hem för en kort stund sen.. efter att ha jobbat.. sedan mött upp mina vänner A och P.. ätit Mexicanskt med dom på LA NETA.. en fika på det.. och bio.. Conan The Barbarian i 3D som avrundning för kvällen.  : )

M har gubbhelg med sina vänner denna helg. De lär fira honom riktigt manligt då han nyligen fyllt "gubbe" denna gång. Det har nog blivit både lerduveskytte.. rökig whiskey.. stooooora stekar på grillen.. vin och alko i stora mängder.. en eller två cigarrpuffar på det.. och självklart en jäkla massa killsnack.. om jobbet.. jakten.. och annat killar kan tänkas prata sig hesa om.  : )

Imorn ska jag om inget inträffar träffa min gamla kollega och numera goda vän S.. vi har tänkt åka till en Gokartbana men har ännu inte spikat någon tid och plats för det. Får bli morgondagens uppgift om vi kommer iväg.  : )

Nu är det hög tid att sova. Hoppas att ni haft en trevlig vecka och helg så här långt.. och får en likaså trevlig fortsättning på den också.  : )

// kram och sov så gott.. Christine


M.. låtlänkar och polisblink

Torsdag..


Idag är jag ledig från jobbet och glädjs över att det inte regnar.. än ska jag kanske tillägga.. denna dag. Det känns mer Lyx om det är uppehåll.. än om det bara öser och öser ner.  : )Holmhällar - Gotland 2011


Hörde den här sköna låten igår på radion på min väg till jobbet. Den är gjorda.. med en budget på 20 kronor av ett gäng tonårskillar från stan. M ska ju ha några vänner hem till sig i helgen.. så då kan de kanke ha nytta av denna på dansgolvet.

Mange Makers - Fest hos Mange

http://www.youtube.com/watch?v=xoVRPngoLHMHolmhällar - Gotland 2011


Min plan för dagen idag är att ta fram stora sopsäckar och kasta så mycket jag bara förmår. Jag avskyr att ha det trångt i skåp och hyllor.. att det liksom bara ligger utan att användas. Då kan man lika gärna ge bort sakerna eller kasta på soptippen. 

Men om jag ids komma igång med detta rätt trista men braiga på samma gång.. det visar sig. M kommer hem hit efter att dagens möten och jobb är avklarade. Vad vi hittar på då vet jag ännu inte.

Igår åkte vi förresten bort till Heron för tacomiddag.. fika.. och bio på det. Gårdagens film blev Captain America. Faktiskt himla underhållande film med både spänning.. effekter och glada skratt.

Bonuslåt till M och hans gubbs.. dance dance dance.  : )

LMFAO - Party Rock Anthem ft. Lauren Bennett, GoonRock

http://www.youtube.com/watch?v=KQ6zr6kCPj8&feature=fvwrelKöar på L.E.V.A - Gotland 2011


Nu ska jag i alla fall stänga av datorn och samla mina krafter för städning som då var tanken. Hoppas ni får en trevlig fortsättning på veckan. Var rädda om er i trafiken och tänk på vem ni visar fingret för. Jag råkade göra det för en civil polisbil häromdagen. De pressade på bakom baken på mig.. flashade med hellyset vilket gör mig lika arg som en tjur i kombo med ett blodrött skynke framför nosen.. Låt mig vara och låt mig byta fil i min takt.. du kommer nog fram förr eller senare ska du se..!

Blink blink med de bakre blå ljusen innanför de mörktonade rutorna gjorde de när de passerat mig i filen intill. Förmodligen för att visa mig Ajabaja.. man visar inte det längsta av fingrar vi har för en konstapel.. eller två. Fy skäms. Ja jag säger då det.. hade de haft på blåljusen från början eller suttit i en "riktig" polisbil.. ja då hade jag ju vetat att de ville köra olagligt snabbt förbi mig.  : )

// Hej och kram.. Christine


Cykeldjungeln förvirrar sinnet

Onsdag..Känner mig villrådig i valet av ny cykel. Det enda jag är bestämd över är att det denna gång ska vara en "kärringcykel" med korg fram och pakethållare bak.  : )Teamsportia Sjösala Kungs Rosendal - 3 växlad.. Ord. pris 3699 kronor Nu 2499 kronor.
"Klassisk damcykel, shimanoväxlad med fot och handbroms, komplett utrustad med fast monterad korg."

Eller....Biltemas Briceburg 28 - 7 växlad.. 2 999 kronor.

"Stabil stadscykel med fotbroms, Shimano navväxel och Shimano navdynamobelysning. Rostskyddad kedja. Belysning, pakethållare, korg, kjolskydd, skärmar, stöd, ringklocka."

Eller..


Cykelringen Rex Shopping - 5 växlad.. Ord. pris 5 995 kronor Nu 3 595 kronor.

"Stabil och skön klassiker modell med lågt insteg i ramen. Aluminiumram och SRAM-växlar med fotbroms."
  

Hmmm.. svårt.. svårt.. svårt. Det blir till att sova någon natt innan jag gör det stora oåterkalleliga beslutet. : )

Måste ila nu igen.. rasten slut.  : (

// kramar Christine


Underbart varm sensommarhelg bakom min rygg

Måndag..


Ja så var man tillbaka på brottsplatsen igen.. jobbplikt m.a.o.  : )

Efter en härligt och väldans solig och varm ledig helg uppe på gården.. så ser jag fram mot nästa gång jag styr norröver. Upp till stugan.. åkrarna.. lugnet och allt annat som finns där. Mest M förstås men han kommer ju ner med jämna mellanrum till mig också.  : )Några av mina många nya vänner uppe på Gården. 


Himla sköna låtar man ibland snubblar över på radion och oftast faktiskt P3.

Emeli Sande - Heaven

http://www.youtube.com/watch?v=883yQqdOaLgDenna drog jag upp ur vårt grönsaksland.. kärleken spirar även under jord.  : )


Ja snart är dagens lunch till ända. Undra om solen skiner utanför eller ej. Man lever lite som en mullvad om dagarna.. ser bara hur mycket kläder folk har på sig.. om de är våta i håret eller ruffsiga.. svettiga eller går omkring och huttrar. Så på sätt och vis får jag ändå veta hur ni lediga har det under den förhoppningsvis klarblå himlen ovanför.  : )

I helgen ska jag hoppas hoppas åka iväg med min vän S.. tillika gamla kollega.. bort till någon av stans Gokartbanor. Vi ska köra några varv och få känna oss som riktiga rallyförarmän.. eller något snarlikt. Ska oavsett vad vi kan tänkas kallas bli himla skoj att få gasa lite om vi kommer iväg.. men det gör vi nog.  : ) 

Min vän S har redan kört en omgång i år så hon ligger före mig i teknik och viljan till vansinneskörning på bana. Jag har faktiskt heller aldrig kört Gokart så jag har lite att ta igen kan man då lugnt säga.  : )

Nu måste jag ila. Lägger in lite bilder på traktorkörande twins när jag kommit hem ikväll. Blott tre år gamla har de redan fått på helt egen hand ratta en gigantisk traktor ute på en av åkrarna uppe vid Gården.. med M springandes bredvid med ett vakande öga på dom. Snacka om något att berätta på dagis sen.  : )Det föreligger ju en viss skillnad på storleken mellan maskin och människa.  : )Lille M fick helt på egen hand ratta traktorn med mamma tätt intill och M som övervakade allt från dörren.Vs tur att få känna makten i att köra fram ett gigantiskt fordon ute på åkern.De hade nog väldans skoj de små.. och jag tror även stora M tyckte det var rätt kul han med.  : )


Just det.. glömde bort en ny sak jag också fått uppleva denna helg. Eftersök på trafikskadat vilt. Det ringde i telefonen hemma hos Ms försäldrar på lördagkvällen.. just efter skymningen passerat. Ett skadat rådjur fanns antingen vid pappans mark eller grannarnas intill landsvägen som passerar utanför ägorna. M plockade därför fram bössan.. pappa G.. Ms syster C och jag följde med i bilen. Eftersök i Sumpan-City är ju ingen vanlighet direkt.  : )

Väl framme på plats går M med raska steg mot där markeringen om Viltolycka hänger intill en vägreflexstolpe. Han ser något röra sig och PANG.. jäklar.. det gick så fort att jag inte hann hålla för öronen. Då han har en rekyldämpare på pipan låter det dessvärre förjäkligt mycket högre i smällen. Man kan bli döv om man utsätts för såna smällar för nära och för ofta. Så.. i med fingarna i öronen.. syrran gjorde likadant hon.. sen kom nästa smäll.. PANG. Nu borde det stackars djuret ändå vara dött.. eller..?

Nä du.. det var en seg rackare till bock. Nu var det också nästan kolsvart utomhus så då blir det ju svårare att träffa mitt i prick så M rusar in i buskaget och drar fram stooooora.. eller låååånga kniven och Tjoff.. där satt den. Usch.. det tyckte jag nog var värst. Att inte rådjuret fått dö av vare sig bilsmällen.. den första kulan eller den andre utan av ett knivstick rätt i lungan och hjärtat. Uj.. där blev jag lite blödig och ångrade en aning att jag följt med på sökandet efter det skadade djuret.  : /

Men det bästa i detta otäcka var ju ändå att djuret inte sprang in i skogen och slapp ligga under en gran och lida sig till döds under långa mörka ensamma timmar. Nu behövde den "bara" ha en jäkla migrän och benbrott i några få minuter.. sen var det över och han var hos sina äldre släktingar uppe i Råddjurshimlen.  : )

Nu är det dags att sova för kvällen. Imorn blir det stängningspass på jobbet och ska sen hem och möta upp M här hos mig. Hoppas ni fått en bra start på denna vecka.. numero 36.

// Kram och gonatt på er.. Christine

RSS 2.0