Nyårsafton

Onsdag..

Idag har man sista chansen att få till allt det där man skrivit upp på ett papper att göra för ca ett år sedan. Problemet är bara att jag glömt var jag lagt listan någonstans. :  )

Vi har varit ut och gått med Flurr på en långpromenad i fm och sedan en kortare på tidiga kvällen. Barnen har spelat Wii för hela slanten. De fick en sån spelkonsoll med tillhörande spel som verkligen gått hem hos dom.

Som nyårsmiddag tog vi fram Raclettegrillen och skivade upp en fin bit Oxfilé. Till det hade vi Goudaost, champinjoner, rödlök, vitlöksklyftor, kokt potatis, grillad paprika, syltlök, cornicher, oliver, soltorkad tomat, pepperoni och blandsallad till. Himla gott och detta var faktiskt min första gång jag testade den här typen av mattillagning. Jag gör gärna om detta snart igen.. barnen instämmer med runda magar och brett smile.

Nu sitter vi i sofforna och tittar på Open Season 2. Tidigare idag såg vi del 1.. himla kul och underhållande filmer de där. När filmen är slut är det dags att snöra på sig skorna och gå upp på kullen härintill. Hoppas molnen som idag legat tungt över stan har hunnit försvinna till tolvslaget så vi kan få njuta av de raketer som Göteborgarna kommer fyra av ikväll.

Detta blir min sista blogg för i år. Jag fortsätter iofs redan imorn med fortsättningen av mitt liv. Hoppas ni  får ett trevligt avslut på detta år och en fin start på nästa.





Stor kram från mig och på återhörande // Christine

Imorn smäller det

Tisdag..

Idag har vi mest hållit oss hemmakring. Efter frukost gick vi ut med Flurr runt kullen. E plåtade med kameran för allt vad hon var värd. Ska bli skoj att se hur korten blev. Senare körde jag och S till Sävedalen för att handla mat till ikväll och även imorgon.

Hem och åt mellanmål.. tittade på Indiana Jones med alla barnen samt Ts vän I. Efter det hjälptes alla åt att få fram alla ingredienser till Tacos. När klockan närmade sig nio körde S och T hem vännen I. Nu är vi framme då jag skriver min blogg för dagen.

Funderingar på att se ytterligare en film innan sängen bestäms nu för fullt i soffan. Jag fick också tipset ikväll av min vän S på en film vi sett hemma hos henne.. Open Season.. 3D-animerad galet rolig film. Rekommenderas med ett brett leende.

Nu ska jag koncentrera mig på filmen som nu börjat visas, Burn after reading. Många stora filmisar är med i denna.

Sov gott sen och på återhörande // Christine

 

Lilljulafton med barnen

Måndag..

Imorse tog jag spårvagnen ned på stan för att besöka Åhlens och ge tillbaka min namnbricka, personalkort samt kassakort till dom. Jag passade också på att överlämna en förfrågan om extrajobb då jag kommer behöva detta under tiden jag pluggar och ej vill ta studielån med otäcka räntor.

Därefter gick jag till ABF för att skriva in mig som arbetssökande (fram till skolstarten). Detta måste göras för att jag ska kunna få ersättning från A-kassan de dagar som är fram till 12/1. Det blir ju inte många dagar men välbehövliga är dom ändå. Efter mötet med handläggaren traskade jag ner mot Brunnsparken och mötte upp flickorna som var runt i stan och letade REA-fynd. Med påsar i flickornas händer möttes vi i en av affärerna vid Kompassen.

Jag fann själv en snygg långskjorta (mitt favoritplagg just nu) på halva priset och den satt som en smäck. Innan vi ställde oss vid spårvagnsstationen hem gick vi in på Pressbyrån och köpte varsin varmchoklad med bulle till. Gott att sörpla i sig detta varma då det var ruggigt kallt ute idag.

Väl hemma fanns S, V och farmor som killarna åkt förbi och hämtat upp. Brodern M kom strax efter att vi tagit av oss skorna. Flickorna och jag gjorde knäck och denna gång blev den hård.. vi lät den nämligen koka till 143 grader. Ikväll ska vi äta middag tillsammans och därefter ha julklappsutdelning till barnen då de var i Stockholm under julhelgen.


S grillar lax på utegrillen dagen till ära.


Jag tittade ut genom köksfönstret.. såg detta och ville förevigade ögonblicket.


Här åker fetaosten på. Middagen smakade som vanligt Magnefique..!!

Hoppas ni haft en skön helg och får en fin start på denna vecka. Kram och på återhörande // Christine

 

4 dagar kvar av året

Söndag..

Vaknade upp idag med ont i nacken. Måste ha sovit på ett knepigt sätt. Tog en Ipren och ska nu sätta fart på denna dag. E skall ringa om hon vill ha sällskap ner på stan för att gå på Mellandags-REAn. Får se hur länge hon önskar ligga kvar under täcket denna morgon.

Sen ska S och jag stämma träff med farmor då vi ska över till henne för att se om vi kan lösa mysteriet med de försvunna TV-kanalerna i hennes fjärrkontroll. Jag ska därefter göra knäck.. städa.. tvätta.. plocka och göra fint inför de tre hulliganernas ankomst nåpgon gång under morgondagen.  :  )

Jag greppade kameran igår kväll.. sent som tusan så fotografens öga var trött och rummet var vintrigt dunkelt. Resultatet blev sådär.. vilket gjorde att jag tog om bilderna nu på förmiddagen
. Här nedan ser ni resultatet på hur en SundinskFalksk gran kan se ut.

 
Mysfaktorn med ett inomhusträd infinner sig främst efter mörkrets inbrott.
Paketen ligger och väntar på nyfikna förväntansfulla små fingrar.


Denna lilla söta i tyg med broderade pärlor på har Sia lyckats få till.


En gammaldags röd från Åhlens egen Tomteverkstad.


Modernt påhitt men en charmig symbol för detta goda att baka och äta.


Och så har vi S eget pynt.. det enda som matchade resten av pyntet. ;  )


Hoppas ni får en fin avrundning av denna vecka. Häng inte läpp.. imorn börjar en ny vecka. Kram och på återhörande // Christine


Helg efter helgen

Lördag..

Jahapp.. så var det över för denna gång. Menar julen som man ser fram emot mer eller mindre varje år. Den innehåller ju åtskillda önskningar mellan ett barn och vuxen.. men den har något visst med sig oavsett hur gammal man hunnit bli.

Tror S fortfarande ligger kvar i sängen då Canal + bjöd på film efter film i ett rasande tempo. Han kom inte i säng förrän klockan hunnit bli 05 eller däromkring. Det bjöds på sevärda filmer och några av dom jag såg.. från och till ska jag nog lägga till.. var En ung Jane Austen och Arn- tempelriddaren. Jag har sett Arn tidigare så tillät mig faktiskt att somna på soffan medan S och M tittade klart på denna långa sega men innehållsrika rulle. Austenfilmen hade jag inte sett så då höll jag mig vaken och jag gillar faktiskt den där typen av film. Om det beror på att jag är ett fruntimmer eller bara lite romantiskt lagd.. det vette sjutton. :  )

Magen börjar kurra så nu ska jag plocka fram frukost för oss tre och sedan sparka liv i gubben min. Brodern M är redan uppe och Flurr har fått sin morgonrunda.. jag vill inte slappa bort hela dan även om det är helg. Barnen kommer hem till oss på måndag och då ska deras klappar vara köpta.. inslagna och lagda under granen.

Jag har redan mina klappar till dom klara då jag kom på en fin idé i förrgår som nu är ordnad. Jag kan inte skriva ut här vad det är OM någon av dom skulle läsa min blogg och då få reda på vad det är jag hittat på. S och jag måste också ta oss till en klädesaffär och köpa varsin tröja till E och V. Jag råkade nämligen slänga in Vs stickade tröja i tvätten för någon vecka sedan varpå den blev stel och trist. Igår upptäckte jag att S gjort samma ödesdigra misstag som vad jag gjorde och har råkat minska Es egeninköpta och svårhittade tjocktröja till passande storlek för Flurr. Det får bli dagens MÅSTE-projekt.

Hoppas ni får en fin fortsättning på veckan. Kram och på återhörande // Christine



Annandag Jul

Fredag..

Nu har vi kommit fram till Annandag Jul vilket är med blandade känslor. De två närmast passerade dagarna har varit väldans fina med allt vad de innehållit. Så om detta är den tredje och sista dagen i denna helg innebär det ju att det snart är slut med julefirande för denna gång. Hmmm.. Snälla Tomten.. kom snart igen.

Vi ska hem till kusin Å och hans fru A idag. Med oss följer farmor E och de båda bröderna G och M. Ska bli skoj att komma hem till dom då de nyligen flyttat ur sitt hus ( hann ej se det innan adressändringen gjordes ) och in till en finfin lägenhet innanför vallarna. Tullarna säger vi i Stockholm men det är samma innebörd. Kanske ser Göteborgarna det på ett annat sätt.. här har de ju massa kanaler av vatten som skär staden i olika delar. Hur som helst.. de kan numera kalla sig innerstadsbor.

Nu har Flurr, S och farmor vaknat så jag ska ta med Flurr på hans morgonpromenad. M och jag har varit uppe en stund och det är något visst med mornarna. Morgonstund har guld i mun.. lugnt tyst och stilla.. underbar start på dagen.

Hoppas min styvfar, Carina och mina systrar med familjer får en fin kväll tillsammans. De ska nämligen träffas och äta middag ihop ikväll. Jag avböjde då vi nyligen var dit upp för dopet på mina båda gudpojkar. Jag kommer istället planera in en helg framöver då jag kan fara upp och kramas med dom igen.


Ett av Göteborgs alla vattenhål.


Julekram och på återhörande // Christine



Juldagen

Torsdag..

Vi vaknade vid tio på morgonen.. bror M blev upphämtad av andre brodern G och hans fru I. De skulle ut och leta svamp i skogen då folk har hittat både brun trumpetsvamp och gul kantarell för bara några dagar sedan.

S, farmor E och jag åt frukost och gick därefter ut på en uppfriskande promenad i solen. Himla skönt att komma ut för vi skall gå över till G och I ikväll igen och fortsätta äta det som blev över från igår. Mums.. jag ser verkligen fram mot kvällens middag då jag vet vad som står på menyn. Smaskens smakfullt och gott.


Bokkullens baksida från vårt håll sett.


Frosten har bitit tag om dessa löv.


Det riktigt glimrade om gräset när solen låg på.


Kallt om baken för den som sätter sig här.


Motljus.. motljus.. motljus.


Ser ut som bilden är tagen mitt i natta fast klockan är mitt på daga.

Nu ska jag ta mig en tupplur så att jag orkar med ännu en lång kväll i glada människors lag. Hoppas ni får en fin fortsättning på helgen.

Kram och på återhörande // Christine

Julafton

Onsdag..

GOD JUL på er alla som har ringt och sms:at mig denna dag. Stor kram och puss på er kind. S och jag håller nu på för fullt med att slå in de sista klapparna som skall med till släktingarna här efter klockan två. Barnen är uppe i Stockholm tillsammans med deras mor och hälsar på hos kusinerna. Hoppas ni får en fin afton och massor att äta och dricka. Tänker på er alla. Puss puss puss...



Efter lite släktforskning har det visat sig att mannen på bild och jag har blodsband.
Måste fråga mamma om det verkligen stämmer.  ;  )


* * *

Efter en toppenfin jul med S släktingar tog vi med oss farmor E och brodern M hem till oss för efterfest. Skojar förstås men vi satt i vardagsrummet och mös med Madeiravin i farmors och mitt glas medan S och M drack Whiskey.

 

Julgranen har redan slutat dofta. Ok.. står man nära kan det kittla till i näsborrna av doften av barr och koda men annars har den dunstat lika fort som min nya parfym gjorde. Hmmm.. vad är det för kvalité på saker nuförtiden? - Sverker kompis.. jag behöver tydligen din hjälp nu igen. :  )

 

Kram och på återhörande // Christine 


Sista dan på Åhlens

Tisdag..

 

 

Idag var min sista dag på Åhlens. Känns skittrist då jag mött så många trevliga människor där. Både kollegor och även har en och annan kul kund kommit i min väg. Idag var det förstås stressigt för både köpare och säljare. Trots att vår avdelningschef hade på känn att det skulle vara lugnare idag än igår ( enligt statistik från tidigare Julhandel och år) men det var exakt lika mycket att göra idag.. kanske mer till och med. Stressigt.. trångt.. varmt men riktigt kul känns den här erfarenheten när jag sitter hemma i soffan och skriver till Er.

 

Jag köpte en låda Julskum till tjejerna på Elavdelningen som tack för den här tiden. De blev inte besvikna det minsta utan slet upp locket på en gång och stoppade varsin tomte i munnen. :  )

 

Jag ska in dit igen till den 29/12 för att lämna tillbaka Namnbricka och Passerkort men också ansöka om helgjobb hos dom. Tydligen är det många fler än jag som önskar extrajobb under våren.. vilket känns svettigt för då kan det kanske bli svårt att få fortsätta hos dom. Beror ju på hur de går tillväga i urvalet. Om det lottas bland ansökningarna.. om de rådfrågar den ansvariga på varje avdelning eller om det är avdelningschefen på Hårda Hem som efter vad hon sett bestämmer vilka som får fortsätta och vilka som gjort sitt där. Jag kan bara hålla tummarna för att jag gjort ett gott intryck på dom.

 

Idag hämtade S sin bror M ( boendes i Tyskland ) på Landvetter flygplats. M har kommit "hem" till jul och ikväll har de gått över till tredje brodern G och hans fru I. Tror även Is föräldrar anlänt ikväll de med. Och imorgon sluter det upp mer släkt så det blir en himla massa människor där då.. kul.

 

DÅ ska (hoppas) jag vara utvilad och fräsch för ikväll kände jag mig bara gammal och trist så jag åkte direkt hem istället för att ta spårvagnen hem till deras uppesittarkväll de har.

 

Igårkväll klädde jag ju granen vi köpt för att ha i vardagsrummet. En vanlig gran önskades av S då han vill att den ska lukta gran. Det gör ju inte vare sig Silvergran eller Kungsgran som jag annars är lite svag för. De har ju också fördelen med att barra mindre eller inte alls. Hur som helst.. granen är nu klädd och den är sååååå fin med mina fynd från julavdelningen på Åhlens. Den är gammaldags pyntad med flest röda kulor men det finns också beiga med glitter på och sånt där gammaldags glitter som är som långa fina trådar. Så fin som sagt och det är härligt när man kommer hem och grandoften letar sig in i mina näsborrar och när jag sedan ser henne stå där på sin julematta och glimra med ljusen på sina grenar.. då blir jag ta mig tusan blödig. :  )

 

Nu ska jag ta mig något att äta. Skulle jag egentligen gjort direkt när jag kom hem ikväll men då jag ville säga hej till er här blev middagen lite försenad. Helt ok då jag gillar att skriva här och hoppas att ni uppskattar att läsa det jag berättar för er.

 

Imorgon är det Julafton vilket jag faktiskt ser fram mot i år. Det är ju en viss skillnad att leva ensam som jag gjort mestadels innan till att nu ha någon att fira helgen med. Jag känner med alla dom som inte vill kännas vid storhelgerna pga olika skäl. Jag skulle vilja krama om dom allihop bara för att visa att de inte är helt ensamma. Så inför morgondagen som väntar vill jag nu önska Er alla en riktigt fin Julhelg. Hoppas ni får det ni önskar.

 

 

Många julekramar och på återhörande // Christine - med grandoft i näsan

 


Näst sista dan på Åhlens

Måndag..

Jobbade 12-22 ikväll. Köpte hem julpynt med 70% rabatt totalt då det både var halva priset på alla julvaror samt min personalrabatt på 20%.. så det känns som ett riktigt fynd.

Hem sent efter en kul men lång och intensiv dag uppassande på köpglada kunder. Flurr har ramlat under dagen och slagit upp nosen. Den är sårig och svullen. Han föll på något sätt rakt ner i marken från en avsats. Jag är nu orolig för att han kan ha fått hjärnskakning eller brutit näsryggen. Hjärtat brast en aning och jag kan bara inbilla mig hur många tårar det kommer att fällas när jag inte får ha honom kvar hos mig längre.

Dagen han tackar för sig och återser sin gamla vän Akela ( Dobermann-storasyster ) kommer jag ha väldigt svårt att hålla samman. Fy faen.. jag vill INTE uppleva den dagen. Kan han inte få leva lika många dagar som jag har kvar???

Ska torka tårarna nu och ta något att äta. Hoppas ni haft en fin helg och hinner med det julstök ni planerat att göra.

Kram och på återhörande // Christine

Söndag

Söndag..

Köpte julgran för 240 kr.. jobbade 12-18.. hem därefter och har faktiskt glömt bort vad jag gjorde då. Trot eller ej.

På återhörande // Christine - den glömska

3:e Advent

Lördag..

Idag var jag ledig och har flängt runt lite lagom i jakten på saker jag vill ha. Vi hittade en jättesnygg Julgransfot på Rusta av alla ställen. I gjutjärn och ek var den gjord i. Låter mysko kanske men den var väldigt fin.. och modern.. I like.

Vi var bjudna på julfika hos barnens mor på tidiga kvällen där även hennes trevlige kille A var inveterad att delta. Gott att äta och dricka och sedan gick vi hem. Vi var borta i ca 2,5 timme. När vi kom hem upptäckte vi att vår gran som stod
utanför entredörren var väck. WHAT??? INTE NU IGEN!!!!!!!! Jag klarar inte av fler stölder. Visst var det bara en liten gran klädd med röda små minijulgranskulor samt små söta svampar nedstuckna i jorden. Men frågan finns ändå där: VEM faen går upp på någons trappa och stjäl en gran??????

Jag blev så arg.. så ledsen över att någon haft nerver att gå förbi båda bilarna som stod parkerade framför huset.. traskat uppför trappen.. stått precis utanför ena köksfönstret.. under taklampan som finns där.. fullt synlig om någon granne eller förbipasserande skulle titta hitåt.. lindat av julbelysningen vars sladd satt fast genom fönstret intill och därefter lyftt upp granen ur ytterkrukan och sedan gått sin väg med den i handen. VEM FAEN KOMMER PÅ ATT GÖRA SÅ???!!!???

Jag gick runt i omgivningen och sökte febrilt efter "vår" gran. S gick åt ett håll.. jag åt ett annat men ingen gran fanns att hitta. Så jäkla trist då jag inte ids köpa mig en ny för den kanske också försvinner från oss. Det var 3-4, kanske fler, husägare som blev bestulna de med på sina ljusslingor/julpynt de haft i sina trädgårdar. Tänk om jag fått fatt i dom.. då hade de garanterat önskat att de stannat hemma ikväll. Morrrr....!!

S ställde sig sedan och gjorde en väldans god men sen middag. Den satt fint och smakade smaskens efter eländet som återigen kommit till byn.

Nu ska jag gå in till S som väntar i vardagsrummet. Ville bara förmedla kvällens förlust som faktiskt känns i hjärtat.. även om det bara var en 60 centimeter hög julgran ståendes på farstun.. så var den fin att komma hem till varje dag.



Nya ljusslingan med röda lampor gör sig fint till huset. Hoppas den får vara kvar.


Ena adventsstjärnan tagen utifrån altanen ikväll.


Fruktkaka: första gången jag gjorde en själv. Mammas smakar himmelskt.

 
Min älskade lilla gran som nu är på villovägar. Förbannade skitungar!!


Hoppas ni får en fin fortsättning på helgen.  // Kram Christine

Äntligen helg

Fredag..

Jobbade 16-22 ikväll och det var rätt kul. Mycket berodde det på folket jag jobbade med förstås. S kom och hämtade mig i stan så jag skulle snabbt komma hem. God middag serverades och nu ska jag bara snabbt säga hej här innan jag går in till vardagsrummet för att se vad gubben hittat på.

Hoppas ni får en fin helg med det ni hittar på. Morgondagen blir nog rätt så fullspäckad då det är massor av saker jag vill hinna med då jag sedan jobbar fram till Julafton. Ska skriva ner sakerna jag vill göra annars kommer jag sannolikt glömma bort dom.  :  )

Sovgott och på återhörande // Christine



Gothia Tower

Torsdag..

Idag jobbade jag 8-14:30 och åkte sedan hem till Flurr. Dagen gick snabbt då jag bl a plockade upp nytt från Sia vilket säkert var minst en miljon saker. Fina prylar.. de flesta med en snäll prislapp på sig.. och så finns det några få med en förvånande hög lapp på sin rygg. Men det är väl så det är.. man kan ju inte förstå allt folk hittar på.

S är på väg hem efter en rätt så tidig hemgång från sitt jobb. Vi ska om ingenting händer ta spårvagnen ner på stan och sedan åka upp till Heaven 23 i Gothia Tower för att äta varsin gigantisk räksmörgås de serverar där. Nu är det ju kolsvart utomhus men då får vi, om det inte är för molnigt där uppe, njuta av ett jul-lampe-pyntat Göteborg.

Hoppas ni haft en fin dag och får en tillika fin fortsättning på kvällen.

På återhörande // Christine (frtf lika glad över beskedet från skolan : )

Svar från skolan

Onsdag..

Kom hem efter att ha jobbat 10-19 på Åhlens. S sa att det låg ett kuvert på bordet åt mig som skulle kunna vara intressant då det var från Mölnlycke Akademien. Jag slet upp det med ett ryck och letade febrilt efter ett svar: hade jag kommit in på skolan eller inte???

JAAAAAAAA! Så jäkla kul.. Nu jäklar ska jag visa hela världen hur bra jag är på att lära mig läxor, skriva felfritt på alla prov och att fjäska för fröken.  :  )

E sover hos oss ikväll och vi ska nu se någon film eller säsongsavslutningen på True Blood. Hoppas ni haft en bra dag.. min har hittills varit kanon.





Puss och kram till mina nära och kära där hemma.  // Christine

Får inte missa

Victoria’s Secret Fashion Show 2008

Victoria’s Secret Fashion Show visar några av världens största supermodeller modella årets hetaste underkläder. I årets show blir det musikalframträdanden, kändisintervjuer och modellprofiler. Vi får även följa med och se vad som händer bakom kulisserna under en av världens mest firade modeshower. Sedan är vi, naturligtvis, även med under evenemangets höjdpunkt: själva catwalkshowen.

Visas 1/1 20:00 på TV3.




Snygg show.. bra artister.. och modeller med fördelaktiga utseenden.
Jag gillar ju killar som ni alla vet.. MEN då årets show från V.S visas vill jag inte bli störd.  :  )

Hej och hå och på återhörande // Christine - som önska hon var en av dom.


I couldn´t care less

Tisdag..

Rubriken är en rätt skön sak att säga.. bara jag tordes göra det också.

Häromdagen sa en av de julextra jag jobbar med på Åhlens detta efter att vi diskuterat en viss surpuppstant på jobbet som mest tycker att vi julextra är i vägen. Någonstans i denna diskussion dök då dessa väl valda ord upp.. I couldn´t care less.. så skönt sagt.

Jag ska låna dom orden från henne och använda dom som mitt eget mantra till nästa gång jag blir vilsen över något: I couldn´t care less. Och för den som vill hålla sig till svenskan kan använda orden Skit samma istället.  :  )

Jobbar 14:30 - 20 idag vilket är en rätt kort dag men känns bra ändå. Man står ju upp hela tiden.. flänger runt och hjälper till där man kan.. ler och är så äppelkäck man bara kan vara mot allt och alla. Det finns ju gränser för hur mycket artighet en människa besitter och därför är dessa 5 timmar lagom.. sen tar charmen slut.

Ska gå och gosa lite med Flurr nu för jag har nog minskat min tid med honom då flickorna ger honom mer än han är van vid. Han lider ingen brist på klappar och kel den hunden utan har det nog rätt så bra här nere.

Hoppas ni får en fin dag. Kram och på återhörande // Christine

* * *

Angående parfymen jag köpte igår, LOVELY, så vette sjutton vad jag ska tycka om den. Väldans lagomt doftande precis när man sprayat på sig den och en stund efteråt. MEN sen då?? Var tar doften vägen? Även om jag trycker näsan mot handleden så känner jag inget annat än varm hud några timmar senare. Ska det verkligen vara så? Funderar på att maila Sverker Olofsson på Plus och fråga honom om råd.  :  )


Åhlenskväll

Måndag..

 

 Idag jobbade  jag 14-20 på Åhlens.. på "rätt" avdelning och med kul folk. Efter stängning gick vi och bytte om.. hämtade jackor och sånt i skåpen för att sedan gå runt till huvudentren och ha hela varuhuset för oss själva fram till kl 22. Med 20% rabatt på alla varor och 40% på en av dom. Snällt av Åhlens får man väl säga.

 

Jag köpte mig en Hard Face-stekpanna (mellanting mellan Gjutjärn och Titan) hem till gasspisen.. en go gammaldags jultomte att ha under granen eller på någon bänk/fönsterbräda och så en parfym till mig själv: LOVELY by Sarah Jessica Parker.


Valet stod mellan den och Miracle. Ena expiditen tyckte den ena.. den andra expiditen tyckte den andra. Jag hade ingen aning själv om vilken som var bäst på mig. Den ena diskret den andra mer sting i. Det blev till slut den mer diskreta. Får nu se om det var ett bra val då jag knappt känner av den alls. Eller så är kanske bara näsan däbbd. :  )

 

Mötte upp S och V efteråt en bit upp på Avenyn för att gemensamt gå och ta en burgare. De hade varit och sett en handbollsmatch mellan RIK (Vs klubb Redbergslids seniorlag) och Lindesberg. Det blev oavgjort efter ett svettigt upplopp.

 

Ska runda av kvällen nu med någon film eller dylikt innan jag ska ner och krama om kudden.


 

Hoppas ni haft en fin dag. Kram och på återhörande // Christine.


Alingsås hade krympt sen sist

Söndag..

Idag tog jag bilen norrut och till Alingsås. Med mig på turen fick jag båda töserna E och T. Vi tittade i affärer och gick på ett fik där, Café Viola. Fiket dit K och jag gick när vi bilade runt i Sverige för ca 6 år sedan. Det hade ingen stjärnglans över sig då heller.. men duger att parkera baken på för en kort stund.

Vi hittade inga julklappar eller kläder men en sjal till T som hon passade riktigt fint i. Hon går annars med öppna jackor och utan halsduk.. har snorat och hostat i några veckor. Jag har tjatat och tjatat om att hon måste klä sig varmt så länge hon är krasslig.. men "fryser inte alls för det är jääääättevarmt utomhus". Tokunge. = )

Vi handlade ingredienser till Knäck, Fruktkaka och Rocky Road på vägen hem. Åt Tacorester till sen lunch. Flickornas fridykning blev inställd p.g.a en borttappad baddräkt. Nu fick vi istället tid att fixa julgodiset tillsammans och vi hann med 2/3 innan kvällen kom. 

Hoppas ni haft en fin helg.. och bästa är att det är ca 6-7 timmar kvar av den.

Kram och på återhörande // Christine



Näsbränna

Lördag..

Jobbade 10-20 och det blev en rätt rolig dag med trevliga kollegor på den avdelning jag var på. Tog efter det spårvagnen hem.. åt Tacos.. gott som vanligt och nu sitter jag här proppmätt framför datorn.

Fick precis en näsbränna som heter duga. Ska nog gå och lägga mig för musten gick ur mig totalt. Hoppas ni haft en fin helg så här långt. Kram på er.

* * *

Efter en rask långpromenad med Flurr blev situationen klarare.. mer tydlig i hur saker och ting ligger till idag och hur det kommer att se ut även i fortsättningen. Det ultimatum jag fick vet jag inte om jag kommer kunna åstadkomma. Varför..? Det beror helt enkelt på att jag inte vet om jag är kapabel till den lösning som önskas.

Jag tog tillfället i akt att svära av mig där jag gick ensam i mörkret på gångvägarna häromkring. Tyst och inuti mitt huvud ropade jag ut allt det arga som bubblade upp inom mig.. kände mig orättvist behandlad och kantstött. Borde nog tvätta min mun med tvål efter allt jag tänkte då.

På återhörande // Christine

Slirigt Nu

Fredag..

Befann mig så långt bort från Nuet som det bara är möjligt vid ett uppvaknande. Jag är inte alls närvarande idag utan har en otrevlig men välbekant känsla i magen. Borde nog kolla upp saker och ting.. för min egen hälsas och välbefinnandes skull. Nåja.. jag är ju inte dödssjuk.. bara lite ur tiden för tillfället.



Hoppas ni får en trevlig avslutning på veckan och att ni får en fin helg när den väl börjar. Tänker på er härifrån.

Kram och på återhörande // Christine



Ser något otrevligt i spegeln

Torsdag..

Jobbade idag mellan 10:30 - 20:05. Var på elavdelningen som jag kanske nämnde igår redan. Kul folk jobbar där.. lagom mycket jobb.. lagom mycket Lära-känna-prat-mellan-kollegorna.  :  )

 

Min rubrik på dagens blogg beror på att jag just nu ser mig som grå.. glåmig.. matt och som gräddan på moset har jag fått elektriskt glanslöst hår. Jag ser på min avbild med nedåtgående mungipor och tänker.. - Vem faen är du? ge mig mitt vanliga utseende tillbaka.

 

Ni har kanske sett filmerna The Ring och The Grudge? Ni vet de hemskt läskiga flickorna med otvättat och okammat svart lång risigt hår. De stirrar på dig med sina bottenlösa och tomma blickar. Uschlig färg på hyn.. eller man kan nog säga färglös istället. Nu har ju inte jag svart långt hår.. men skulle jag sätta på mig en peruk av den sorten.. skulle folk förmodligen springa skrikandes sin väg i tron att dessa flickor verkligen finns på riktigt.

 

Jag har ju problem med sömnen sedan många år tillbaka (som många med mig tydligen och tyvärr också har). Somnar och vaknar.. somnar och vaknar.. somnar och vaknar.. jada jada jada...

 

Jäkligt irriterande då jag vill göra så många saker i vaket tillstånd.. men som det är nu räcker inte orken riktigt till. Mycket frustrerande.. irriterande.. vansinnigt arg-känsle-framkallande. Jag vill ju visa mitt rätta jag.. pigga jag.. käcka jag för S, barnen, hans vänner och släkt.. och för mina kollegor och kunder.


Men nope.. de får nöja sig med en hösäck. Förvisso verkar det mest vara jag som grymtar och gnäller om min segsituation. För kunderna ler och är glada när jag expedierar dom.. kollegorna skrattar åt mina skämt och felsägningar.. barnen och S kramar om mig och säger att jag är bra.. så vad gnäller jag om egentligen?

 

Överst på min Julklappslista står det MASSOR AV ENERGI till kroppen. Hoppas jag varit tillräckligt snäll i år så att Tomten kan hjälpa mig med detta. Då skulle jag bli himlars glad.  :  )

 

Många kramar och sånt.. och på återhörande // Christine

 


Trög start på veckan

Onsdag..
Idag jobbar jag 14 - 20 på Åhlens så förmiddagen blir lugn med klädtvätt och därefter ska jag pula lite med det som behöver göras. Känner mig så trött hela tiden och gillar inte alls läget. Ska snart ut med Flurr och sedan ta tag i de saker jag ska hinna med innan det är dags att gå till spårvagnen. Eventuellt åker E och T in till stan i eftermiddag för att julhandla och då kanske de passar på att hälsa på mig på Å. Ska bli kul att få besök om det blir av.

* * *
Flickorna kom förbi och jag hade faktiskt en rätt bra dag på El-avdelningen. Där finns det bästa folket och jag ska jobba där veckan ut.. om det inte blir några ändringar förstås. Sen blir det inte sämre av att en ny tjej A, ska jobba samma pass som mig fredag och lördag. Ska bli skitkul då hon är en riktigt kul människa.

S hämtade flickorna och mig vid Centralstationen efter jag jobbat klart. Snällt av honom och så kom vi fort hem till dukat bord. Ibland är det skönt att vara jag.  :  )


Tisdag..
Idag jobbade jag ett kort pass men det var bara skönt. Jag har ju ännu inte hunnit bli kvitt min förkylning som envisas med att stanna kvar i näsa och hals. Irriterande långsint bakterie det där. Hmmmm...

På kvällen anlade S den Rucolaodling vi ska försöka få till. Snygga armaturer att ha växtlamporna i hittade vi i elaffären i Sävedalen så nu hoppas vi få se reslutat om ca en vecka. Då borde det synas något grönt vid jordytan och därefter är det bara att ta hand om det som kommit upp på bästa sätt.

Gick och lade mig i rätt skaplig tid och jag borde sova mer än jag gör. Antagligen är jag inte helt kry än då jag inte "hunnit" vila ut ordentligt under helgen som var. Men det är väl ingen som dött av lite hosta och slem i bihålorna.. eller?

Hoppas ni klarar er från förkylning/influensan och annat trist. Jag vill bara bli bra nu så jag kan sätta igång med att leva mitt liv igen. Nu känner jag mig mest som en urgängad zombie. Ööööööööööh.


Har inte kommit fram till om detta är en Hon eller Han-zombie.
(Tänker på det rosa som hänger ut från magen.)


Kram och på återhörande // Christine



Konstig dagenefter känsla

Måndag..
Idag var jag ledig från Åhlens då jag ska jobba tisdag - lördag. Gjorde absolut ingenting förutom såg en hemsk film på tv om rashat och orättvisor av det slaget. Jag ville bara slå ner hela bunten av banditer eller varför inte behandla dom efter regeln: Tand-för-tand.

På eftermiddan kom ungdomarna hem en efter en från sina skolor så då blev det liv i huset igen. Klockan 18:30 höll äldsta tösen Es orkesterklass konsert med resten av musikskolan i Härlanda kyrka. Knökfullt när vi kom dit men jag, S och T hittade varsin plats längst bak av alla stolrader. Sen satte det igång med småttingarna först och därefter blev det Gott och blandat.

Har varit lite ur gängorna idag.. vet egentligen inte varför.. men alltjämt höll en olustig känsla av vilsenhet ett hårt grepp om mig dagen lång. Jag valde att gå hem från konserten efter bara tre framförande då jag tappade energin och greppet om Vad är min roll bland de jag har omkring mig? Varför är livet och dess skeenden ibland svåra att tyda och tolka? Vad händer härnäst med skola.. jobb.. hälsan?

S och T stannade kvar för att lyssna på E som snart skulle uppträda med sin grupp. Jag gick raskt hemåt på de gångbanor som låg framför mig. Luften kändes frisk och påverkade min nästäppa på ett bra sätt. Väl hemma kom V och mötte mig i hallen.

Var nog tunnhudad idag.. och klarade uppenbarligen inte av att stå emot alla tankar som invaderade mitt lilla huvud. Jag vill bara finnas här och nu.. vill inte blicka bakåt över axeln och tiden som varit då.. vill inte oroas över det som finnas framåt och eventuella tråkigheter som kan ske.. JAG VILL BARA VARA..

Scenariet med tankarna som attackerar mig skulle kunna liknas med Lennart Nilssons filmer om hur ett ägg blir befruktat. Tänk er det lilla ägget (hjärnan) omringat av en väldans massa spermier (tankarna) från alla håll och kanter. Kan ni se bilden framför er som jag menar? Bra.. då kanske ni har någon idé om hur jag kan få dom väck också. :  )

Nu ska jag ta en dusch och sedan krypa ner under täcket. Har inte vilat tillräckligt tror jag för att förkylningen ska hunnit ge vika från förra veckan. Nu väntar sena pass till 20 och 22 på kvällarna. Och då är det en fördel om man orkar vara pigg och käck mot kollegor och julklappsköpande kunder. Hoppas ni fått en bra start på veckan och att ni får en god natt när det blir dags för det.


Innan fotografen Lennart Nilsson blev världsberömd för sina medicinska
bilder inledde han en karriär som reportagefotograf.





Sov gott och på återhörande // Christine



Trevlig helg snart slut

Söndag..
Sitter vid datorn med ett halvfullt glas vitt vin som är kvar efter en smarrig middag med fetaosttäckt lax i ugn och lyxig sallad till. Idag kom S vän C på besök till oss. Han ska vara i Göteborg och jobba för några dagar.. bor annars i Norge.. och lånar en av barnens sängar över natten. Vi tog spårvagnen ned på stan och vandrade Avenyn upp mot Liseberg.

På vägen stannade vi till och såg en sjungande julgran. En ungdomskör på ca 30 personer formaterad som en 5 meter hög gran (pyramidformad byggställning med små avsatser) sjöng julsånger för åhörarna som stannat till framför dom. Julpyntade träd planterade utmed Avenyn var nu prydda med vita och blå ljusslingor för att fira in jul- och nyårshelgerna.

Vid entren in till Liseberg upptäckte vi att det var väldans mycket folk i kö in till dess Julmarknad så vi valde att istället ta hissen upp till Heaven 23 i Gothia Towers. Kabinen upp gick i en väldans fart även om det knappt märktes av. Uppe bjöds vi på en makalös utsikt över staden. Förvisso hade redan mörkret lagt sig men med alla trafikljus.. adventstjärnor i fönstren här och där.. bilarnas tända fram- och bakljus och alla miljoner ljusslingelampor på Liseberg som lyste upp området var detta bland det häftigaste jag sett.

Vi gick sedan mot Norra Ullevi där vi skulle hoppa på spårvagnen hem. På vägen passerade vi Filmstaden dit vi gick in för att kontrollera om det verkligen finns en spegel med Hollogram inne på restaurangens toalett. Vi gick in i det gemensamma tvättställsrummet och letade febrilt efter den "magiska" spegeln. Jag såg ingenting i den spegel jag tittade in i. C gick bakom en axelhög vägg där det finns pissekoppar för herrar i nöd.

Plötsligt såg vi ett fruntimmersansikte stirra rakt på honom. Skulle kunna bli pinsamt om man inte varit beredd på det och missat målet med pickadollen. Jag valde att gå ut rätt fort då jag upptäckte att C passade på att lätta på trycket då han ändå stod där. Alldeles för intimt för ett försynt fruntimmer som mig.  :  )  

Lördag..
Efter frukost skulle jag och S köra bort till Blomsterlandet för att se om de hade Rucolafrön samt växtanordning för hemmasådd. Frön var det fel säsong för.. armaturerna vi fastnade för passade inte för ändamålet.. så vi åkte vidare till Hornbach-byggvaruhuset istället. Inga frön fanns där heller.. inte heller någon vettig belysning men däremot hittade vi en bra sålåda vi ska testa.

Vi ska nu hålla ögonen öppna efter en trevlig armatur då den skall hänga i köket är det till fördel om man inte kräks över hur den ser ut. Rucolafrön hittade S på nätet som han nu har beställt hem.. massor av frön för en spottstyver jämfört mot vad butikerna vill ha betalt. Ska bli kul att se om vi lyckas göra vår egan odling av Rucolasallad.

När vi precis satt oss i bilen för att köra dit och svängde ut från tomten dök ett gäng människor upp på vägen som fick min haka att falla ned i knät. Ett gäng på 30-40 personer på gamla veteranmopeder utklädda till tomtar med skägg och hela alltet kom åkande utanför huset. Helt galet. Var kom de ifrån? Plötsligt var man bara omringad av tomtar.. som puttrade fram på vägen på sina gamla rostiga åkdon.. Skithäftigt att ha fått se.

På kvällen gick S och jag på Artisten dit jag fått två biljetter till Windcorps Brassorkester. De höll sin årliga Luciakonsert och hade även lånat in en kör som de delade kvällen med. Både kör och Brassband var så jäkla duktiga. Kvällens stjärna var en amerikan hitflugen vid namn Richard Marshall som är brassvärldens svar på David Beckham. Vilken snabbhet.. vilken skicklighet.. jag kan ju bara avgöra om jag tycker om något eller inte. S däremot har ju öra för blåsinstrument då han och döttrarna själva spelar.. och han sa att den här killen visste vad han gjorde. En toppenkväll tack vare min goa E som gav mig biljetterna i födelsedagspresent. Tack söta rara du.  :  )

Nu ska jag se vad S och C hittar på i vardagsrummet. De smakar förmodligen på den Whisky C hade med sig. Om det råder för mycket killsnack och gamla minnen tar jag med Flurr ut på promenad istället.  = )



Richard Marshall


Snart godnatt och på återhörande // Christine



B.K.O

Fredag..
Jag säger bara Bo Kaspers Orkester.. fy fanken vad jag gillar den gruppen. Visst.. de gör samtliga av sina låtar i två tempon.. men det gör inget.. jag blir glad av dom ändå.

S har fixat fram senaste plattan och spår ett är nog skriven för mig tror jag. Den handlar om människan och dess gamla minnen invävda i en väv och detta nya som nu gäller för stunden. Det är just det.. kombinationen av dessa som jag haft knepigt att handskas med innan.

Gammalt som man i nutid måste acceptera att det finns där hos den andre. Som en bula i bakhuvudet. Den behöver inte vara farligt eller göra ont.. men den finns alltjämt där i det man gör och är idag. Flummigt? Kanske det.. ni kan ju förstå vad jag har att tampas med vareviga dag.. tankar som geggar runt i skallen min.

Jag känner mig glad och uppåt idag trots att jag fortfarande hostar och snurvlar. Känner mig upprymd och tillfreds inombords. Troligtvis för att jag har börjat lägga fokus och energin på de saker som betyder något för mig.. och försöka strunta i annat som är dumt att lägga tiden på. Mycket behaglig magkänsla råder nu.  = D


B.K.O

Stunder som den här

Se ballongerna som glider lågt
lågt över broarna ikväll
någon dyker från en gammal båt
som mannens barn de ropar sen

Det finns smärta som växer in
in i den väv som är ens liv
och det finns stunder av ljus och glädje
mod och närhet
mjuka hjärtan
älskling det är vi

Och allt som vi har
är stunder som den här
några stunder som den här
håll om mig
allt vi har
är stunder som den här
några stunder som den här

Det är vi två som går här nu
i en stad där minnen tröts
bord och stolar börjar fällas ihop
och där dom tusen ljusen tänds

Det finns rädsla som växer in
in i den väv som är ens liv
och det finns stunder av ljus och glädje
mod och närhet
de enkla orden
älskling det är vi

Och allt som vi har
är stunder som den här
några stunder som den här
håll om mig
allt vi har
är stunder som den här
några stunder som den här

Det finns längtan som växer in
in i den väv som är ens liv
och det finns stunder av ljus och glädje
mod och närhet
stora språnget
älskling det är vi

Och allt som vi har
är stunder som den här
några stunder som den här
så kom och håll om mig
allt vi har
är stunder som den här
några stunder som den här


Kom och håll om mig
kom och håll om mig

( Då jag skrivit ned texten på egen hand kan det ha uppkommit något fel. Jag ber om ursäkt i sånt fall.)

Nu ska jag iväg till Allum en snabbis och sedan till Vin - och spritfabriken då vi får en vän till S på besök i helgen. Hoppas ni får en fin avslutning på denna vecka. STOR kram på er.


På återhörande // Christine

bara jobb

Torsdag..
Jobbade 07:15 - 14:45. Inte kul att gå upp vid halv sex men det går. Tyvärr känner jag mig mer risig i förkylningen än hur jag mådde igår. Hoppas dagens nysande och snorande är kulmen.. så att jag nu kan se fram mot tecken av tillfrisknande. Ska jobba imorn förmodligen oavsett hur jag mår då. Detta för att jag jobbar på samma avdelning och i stort samma tider som en skitkul tjej som även hon jobbar extra. Vi har skoj ihop och ska hitta på något efter jobbet en dag.. då jag är pigg och allert i skann ska jag kanske tillägga.  :  )

Onsdag..
Bara jobb.. jobb.. jobb för hela slanten. På väg hem i spårvagnen fick jag en sån där jäkla irriterande rethosta. Det kittlades och ville bara inte sluta. Tjejen bredvid mig flyttade på sig.. trodde väl jag hade pest eller något. För att inte oroa resten av resenärerna gick jag av bara efter någon hållplats. Sån jäkla mes som tänker på alla andra och inte på mig själv som bara ville fort hem.

Jag gick utmed vägen för att hoppa på nästa spårvagn vid station som låg ett snäpp närmre hem. Den friska luften gjorde gott ett tag men snart var jag igång igen. Jadu.. sen så missade jag nästa spåris då den kom alldeles för tidigt.. så det var bara för mig att vänta vid kuren ca 15 minuter. Hur kul som helst när jag bara ville hem och få tycka synd om mig själv. Host.. snurvel.. fräs. Sån jäkla slöseri med tid och energi. Blääää!

På återhörande // Christine

Hepp

Tisdag..
Sov helt ok inatt för omväxlings skull. Jobbar 13-19 idag så det blir en relativt kort arbetsdag. S och jag såg nionde avsnittet av True Blood igår. Eller S såg det klart och jag somnade i hans knä efter 15 minuter. Min uppfattning om serien är numera att det har börjat visas väldigt mycket tuttar i de senaste avsnitten.

Vill jag se nakna kvinnobröst köper jag mig ett Tuttmagasin där fruntimren bröstar upp sig i olika vinklar på samtliga sidor i tidningen. Helt ok .. då får jag ju vad jag vill ha i sånt fall. Men att långa scener går ut på att man ska stirra in i någons bröstvårta.. det ger mig faktiskt ingenting. Jag har kanske med åren gått och blivit gammalmodigt pryd men tror att det finns fler än jag som kan hålla med om detta. Även om den manliga publiken nog gärna ser mer av dessa ungdomliga liljekullar de bjuds på.

Ska snart göra mig i ordning inför de köpsugna kunderna jag ska ta hand om idag. Som motgift mot dagens sexfixerade TV-serier lägger jag därför ut en bild tagen under dopet för mina syskonbarn. Ståendes i Vaxholmskyrka med en psalmbok i handen känner jag mig helt rätt med att det är mina åsikter som är de vettiga i frågan om det passar sig att visa tuttarna eller ej.  :  )


Tralala la la la laaaa laaaa.. Tralala la la la la la...

Ha en fin dag nu och på återhörande // Christine


Tröööött

Måndag..
Jobbade 07:15 - 16:45 idag. Min nya wake-up-klocka/lampa fungerade perfekt. Ca 10 minuter innan fåglarna skulle börja kvittra lystes lampan sakta upp till den maxstyrka jag ställt in. Lite sommarkänsla blev det nog allt i rummet. Trots att jag då redan var vaken låg jag kvar under täcket för att invänta fågelsången. Efter en stund hör jag dom.. talgoxar.. blåmesar och andra småfåglar hörs tjattra och kvittra. Först bara som en viskning för att därefter öka styrkan i sången.
Underbart sätt att börja dagen på.

Kom precis hem från jobbet och är så himla trött i mina fötter. Funderar på att köpa någon fotmaskin som kan ta hand om ömmande fossingar efter hela dagar ståendes på hårda golv.

Stå.. gå.. prata.. le
Stå.. gå.. prata.. le
Stå.. gå.. prata.. le
Stå.. gå.. prata.. le

Ska bara ut med Flurr nu och sedan lägga mig på soffan tills S kommer hem. Kanske blir det Zzzzzzzz eller så softar jag bara.. det visar sig hur det blir. Hoppas ni fått en bra start på denna vecka.


Min nya fina morgonlampa.

Kram och på återhörande / Christine

RSS 2.0