Äntligen heeelg!

Lördag..


Nu var det dags igen då.. helg. De finns verkligen gott om dom och de får gärna fortsätta komma. Skolan var faktiskt riktigt kul idag och solen sken.. så varför gråta?


Nu är det mat sedan let´s Dance på 4:an.. Jippiiieeeee. Tantvarning? Troligtvis.. det brukar väl komma på köpet med kärlekshandtagen och gäddhängen.  :  )


Bilderna nedan är från en dag i somras när S, T och jag var och geocachade i Jönköping. Trevlig dag med fina vyer och god fika. Om ni fortfarande undrar vad G.C är kan ni få mer tips om detta på denna hemsida:


http://www.idg.se/2.1085/1.214667/gps-pa-modern-skattjakt


Trevlig helg på er alla. // Kram Christine


Fler borttappade dagar

Söndag - Torsdag..

Sitter i skolan på lunchen och ska strax åka till Sahlgrenska på mitt möte med min nya reumatologläkare. Jag har ju säkert nämnt det tidigare.. min väntan på sex månader är nu över inför detta besök.. så förväntningarna är stora.  :  )

Gårdagens ridning gick bra. Jag fick samma häst som sist, Birk.. och igår var han faktiskt riktigt kul att sitta upp på. Som vanligt pratade jag med honom och klappade honom foglig och snäll. Berömde kvickt när han löd mina vinkar eller komandon. Vi fick galoppera på slutet och tur var så hamnade jag i den grupp där samtliga mer eller mindre fick igång sina hästar. Medan de i den andra voltgruppen bara travade hiskeligt fort medan ryttarna skumpande övergick i att rida lätt. Ingen bra idé om man vill få hästan att förstå att gången skall ändras till den snabbaste och roligaste.. både för hästen och den i sadeln.

Efter lektionen gav jag en tjej som stannade och prata med mig.. att hon ska tänka mer på sig själv och sin egen ridning. Vänd över.. bromsa in om möjlighet finns för att få ut så mycket som möjligt av sin egen utveckling. Hon var lite avis att jag fick igång min häst i galoppen varpå jag gav tipset om att göra Halv Halt.. för att lugna ner hästen och sedan fatta igen. Hoppas hon provar det nästa gång.

Jag sa även till henne att man borde kanske dela in gruppen i två.. en för dom som vill galoppera och vet lite hur det går till.. och den andre som inte känner sig lika van i sadeln och kan nöja sig med att trava okontrollerat och nästa Travbanelikt. Jag ska fråga fröken om vi kan göra så för då får ju alla bestämma själv vad de vill göra. Man hjälper de som vill.. och tar det mer sakta i utvecklinegn för de som önskar det. Resultat: Alla ryttarna blir glada och nöjda. :  )

Nu måste jag ta mig till bilen och sedan iväg mot sjukan. Hoppas ni haft fina dagar sedan sist. Jag tänker på er lite på avstånd.Kram och på återhörande // Christine


Snön den bara faller ner

Lördag..

Idag blev det en tur till IKEA för kompleterande inköp till bl. a hallen. Finfina saker som jag tror gäster framöver kommer reagera glatt på. Den "lilla" renovering som gjorts i just hallen är ett stort lyft för både det rummet men också för resten av huset.. ja för helheltsintrycket. Så varsågoda gott folk.. ring nu och boka in fikor på löpande band. Ni lär vilja återkomma bara för att få chansen att kliva in i den välkomnande entren igen.. och igen.. och igen. : )

Flickorna är just nu på Göteborg Horse show med deras mor. Hoppas de får en spännande kväll och att de även får massor av bra tips inför nästa ridlektion. S och V skulle ha sin killkväll men efter diverse strul.. IGEN.. med datorn och även Routern (vet faktiskt inte hur det stavas eller vad den egentligen gör) blev det ett besök för dom till ett Grekiskt ställe nära intill samt hemmabio som just nu rullar. Jag själv har mest legat på sängen på em/kvällen då jag nu är så förbaskat trött på min hals som aldrig ger med sig.

Nedan är fler bilder från i somras. De tre första är från Gotland och de tre senare är från Jönköping. Även dessa är ofixade då jag inte haft ork att pilla med dom. Men pillandet återkommer så fort jag känner mig Tipp-Topp igen.


Hoppas ni haft en fin helg så här långt. Kram på er. // ChristineTorsdag & fredag

Torsdag & Fredag..

Seg torsdag i skolan då det bara kommer mer nytt. Det sega beror på att jag ännu inte lyckats få in det gamla.. så det gamla tillsammans med det nya fajtas nu om plats i mitt redan trånga huvudutrymme.

Direkt efter skolan åkte jag till VC i Gamlestaden för att be läkaren kolla upp min hals. De tog ett skrapprov med en superlång topps i halsen för att se om det kanske fanns Streptokocker där.. men provet visade sig vara negativt. Jag undrar nu i efterhand om de verkligen fick med sig tillräckligt att testa. Inte så att jag misstror labbpersonalen men menar bara att om de inte fick tillräckligt med klegg från bakre delen i munnen finns ju ingenting att undersöka. Nåja.. har det inte gått över under veckan som kommer går jag tillbaka dit och ber dom ta ett rejält prov från halsen .. för någotning måste det vara så länge som jag gått med taggtrådskänslan i halsen.

Kvällen bestod sedan i att måla klart i hallen.. efter det middag och ytterligare senare skruvade S och T ihop den hallmöbel som vi köpt på IKEA. Jag somnade medan det skruvandes och bankandes på soffan. Detta Törnroseliknande beteende förvånar nog ingen av husmedlemmarna vid det här laget. : )

* * *

Fredagen
har precis börjat och jag befinner mig just nu i skolan (rast). Lönehanteringen känns inte lika svårhanterlig som t ex Redovisningen gör. Och om ett par veckor är det dags för första tentan. Hoppas hoppas hoppas jag nu bara klarar av den. På kvällen blev det Tacos och som gräddan på moset fick vi varsin bakelse att mumsa på.. Napoleon och Budapest.. mumsfillibabba.


Kram och på återhörande // Christine

Några dagar missade

Söndag - Onsdag..

Då jag känner mig risig sedan snart två veckor tillbaka har jag inget speciellt att skriva om.. inget kul att läsa om då dagarna mest innehållit halsont.. irriterat humör.. förbannad över att inte värken ger med sig.. ja mest A pain in the as för hela bunten. Stackars de omkring mig som måste stå ut med min.. TYSTNAD. Ja för det är just sån jag blir.. tystlåten.. som en skugga smyger jag omkring här hemma.. funderar över ditten och datten.. sånt jag brukar analysera ner i småbitar.

Tills jag kommit tillbaka igen i humör och hälsa bjuds ni på några fotografier från Gotland i somras. Helt ofixade är dom.. men det är ganska skönt att strunta i retucheringen ibland.


Längtar så jag nästan dör efter den här ön. Här mår jag verkligen bra.


Kramar till er så länge.  // Christine

Alla med hjärtans dag

Lördag..

Idag är det då den mytomspunna Alla-hjärtans-dag.. 14 februari 2009. Var kommer själva idén ifrån egentligen? Är det mannen vars sämre samvete för att ha glömt bort frugans födelsedag och därför hittade på att denna dag är endast för henne. Eller är det stadens butiker och caféer som vurmar för denna dag då plånböckerna tycks vara vidöppna en dag som denna. Eller är det något lilla SWE kopierat från vår storebror U.S and A?

Jag har nog aldrig riktigt förstått mig på denna hjärtformade trend som enbart går ut på att uppmärksamma eller uppmärksammas i 190 just denna dag. Samma sak med Vänliga veckan eller vad den nu heter. Varför i all sin dar ska man bara anstränga sig och vara snäll och kärleksfull 1 dag/1 vecka om året? Det är ju vansinnigt!

Vitt vin.. räkor.. titta djupt i varandras ögon i skenet från ett stearinljus.. dansa tryckare till 80-tals hits.. 10-pack rosor i cellofan inköpta på ICA för 49kr.. röda gelehjärtan i en likaså hjärtformad ask.. äta middag ute på restaurang omringade av andra bekräftelsetörstande par.. NEJ TACK.

Romantik för mig är en spontan smekning utmed ens kind.. kramar utan tanke om mer.. tillsammans njuta av varm choklad och smörgåsar med prickigkorv sittandes i en snödriva med solen i ansiktet.. picnic på en klipphäll en ljummen sommarkväll.. dela på en Igloo en varm dag i solen.. och det finns så mycket mer men jag ids inte skriva ut allt nu.

* * *

Då solen sken idag tog vi på oss varma kläder och gick ut på en längre promenad med Tegelstenen i släp. Snacka om att man fick sig en energikick av allt ljus som formligen omslöt allas kroppar. Var man än såg fanns det folk som njöt liksom vi. På en insjö (Härlandatjärn) satt folk och solade på den snötäckta isen.. de åkte skridskor.. gick och småprata.. det var folk överallt.

S och jag stannade upp för jag skulle ta några bilder.. då plötsligt knakade det till alldels under våra skor.. eller det sa mer PANG. En kvinna som stod några meter bort och prata med sitt manliga sällskap tänkte nog samma tanke som mig.. för hon frågade plötsligt - Var det isen som lät?!? Jajamänsan.. visst var det det, svarade mannen eller S.. jag kommer inte ihåg för jag blev så paff av ljudet.

Jag trodde jag skulle dö.. hon gjorde nog samma sak
då hon snabbt med sin vän försvann in mot land. Jag sa til S att går isen sönder och jag drösar i.. då kommer jag stämma hononom för Sveda och Värk. Detta för att S sa innan vi gick ut på isen att det inte är någon fara.. "så många människor som gått där innan och som befinner sig där nu". Vi överlevde iaf och ingen is gick upp.. men smällen var fanken inte kul att höra pga antal meter vatten som finns där under. Burrr.

Några bilder från dagens soliga promenad med mig, S och Flurr.
Hoppas ni haft det lika fint där ni varit. Kram // ChristineRimfrost

Fredag..

Ingen skola idag på schemat.. hemma och känner hur en irritation över min ohälsa växer sig starkare för var dag som går. Varför blir jag inte frisk? Jag orkar ju inte göra någonting mer än att somna framför tv:n eller vanka omkring i mina tankar här hemma.

Jag tog iaf med Flurr och kameran ut imorse då rimfrosten låg vacker på trädens alla grenar. Det formligen glimrade när solens ljus nådde vid det frostiga kalla. Som om någon hängt upp miljoners och miljoner av små prismor. En underbar syn för ögat.. dock svår att återge i de bilder jag tog.Jag ska plocka och städa lite här hemma idag då dammet från hallprojektet sprider sig till resten av huset. Men först ska jag göra mig en kopp kaffe.. sedan krypa upp i soffan.. dra en filt över benen.. och läsa ur senaste numret av Family Living jag fick i brevlådan igår.

Detta är det fjärde och sista numret på den prova-på-prenumeration jag tog tidigare. 4 nr för jag tror det var 60kr eller däromkring. Bra erbjudande och tidningen är iofs trevlig och fullproppad med idéer för ett hem.. oavsett storlek.. men jag måste hålla i slantarna här framöver. Jag kan rekommendera magasinet för Er som har råd och vill titta i en kanontidning om man gillar inredning, design och annat inom den genrern.

Hoppas ni får en fin helg med det ni hittar på. Klä er varmt och glöm inte tvätta händerna då det finns baciller överallt.  :  )

Kram och sånt // Christine

 

Sol och sol

Onsdag..

Idag var det skola och på kvällen ridning. Det förstnämnda gick bra om än mer och mer av nyheter att lägga på minnet. Det senare gick också bra och jag fick en häst vid namn Birk. Han ser ut som en förväxt baby.. eller jag menar ponny. Jag fick höra innan lektionen börjat att han har två sätt att vara på.. ett snällt och charmigt sätt eller så är han bångstyrig och bockar. Han kan vara hur som helst.. och man märker det först när man redan sitter där uppe.

Med denna förvirrande information blev jag ju förstås väldigt om mig och kring mig med den hästen. Han skulle få en överdos av Snäll-och-go-Christine-som-klappar-och-myser-i-ett-desperat-försök-att-få-hästen-att-gilla-mig. Jag satte en kort stund senare upp i sadeln och hade då fått världens snällaste.. gulligaste.. fogligaste häst att skumpa runt på. Förvisso var han väldigt seg och tungkörd.. det kändes som om jag glömt att lägga ur handbromsen eller så. Men vadå..  jag fick ju sitta kvar i sadeln utan att bli avkastad.. så vad ska jag gnälla på egentligen.  :  )

Efter jag kommit hem från stallet tog jag fram de Napoleonbakelser jag köpt på lunchrasten till mig och S. När jag var på fiket och åt lunch med en av tjejerna i klassen blev jag så sugen där de stod bakom skyddsglaset i bröddisken och fullkomligt skrek på min uppmärksamhet. De var så stora.. goda.. och verkligen värda de 25 kr jag lade ut på dom styck.

Halsen mådde dock inte så bra av ridningen eller så var det kanske bara för att det blivit kväller efter en lång dag med mycket babbel. För den började svida och göra ont IGEN.. och detta dumma spreds sig upp mot vänster öra IGEN. Så fram med magnecylburken IGEN och hoppas värken går över.
Torsdag..

Idag kände jag mig inte alls i form utan valde att stanna hemma från skolan hela dagen. Halsen dummar sig envist.. örat knorrar och vill ha tröst.. högfärdshostan hänger tät i luften och jag vill bara bli bra nu. Det får räcka nu med sjukdagar då detta hållit på intensivt i en vecka och jojjar uppåt och nedåt.. mot bättre för att bli sämre igen.- PUST!

Solen skiner över stan idag.. alltid något att le åt. Och Flurr och jag har varit ute och njutit av allt det bländande starka. Jag såg imorse om den senaste filmen om Batman - The Dark Knight. Jag somnar ju alltid när jag ser en film på kvällen. Men den var faktiskt helt ok. Det var ju inget nytt i den som man inte sett innan. Men som actionfilm och ren underhållning med lite pang-pang.. tjuv-och-polis.. vilda biljakter.. det fungerar bra för mig en dag som denna.  :  )

kram  // Christine
Dimman lättar

Tisdag..

Så som rubriken lyder känns det just nu pakom pannbenet på mig. Det börjar äntligen klarna upp.. Haaaaalleluja Haaaalleluja Halleluja Halleluja Haaaaaalleeeeeeeeeeeluuuuuuuujaaaaaaaaaaa..!

Undra om de religösa är mindre sjuka? Finns det bevis för det ska jag ta mig tusan ta och fundera ut en sekt jag kan tänka mig att gå med i. Jag har förstås ingen lust att hamna i Scheikes händer.. smisk smisk. Lever han förresten? Inte heller vill jag joina de orangeklädda tomtarna som kränger chokladbollar spetsade med budsak i på stadens shoppingstråk. Runars Mesiasfrälsning... nja.. men å andra sidan är det kanske det minst udda i dessa sammanhang.

Eller så fortsättar jag bara att tro på att Det Goda och Rena vinner över motsatsen tillslut. Och de som inte klarar av att göra vänliga handlingar utan att ha en baktanke/krav på gentjänst lurandes bakom höger öra... ja dessa personer lär då få rulla sten tills de får blåsor i händerna båda. Dessutom kommer de tappa allt hår på kroppen.. inkl ögonfransar och bryn.. de tappar tänderna.. blir slappa i huden och förlorar sin Mojo. Menar då männen.. kvinnorna får gå utan smink i all evighet. Moaaaaahaha Moaaaaaahaha Moaaaaahaha. (mitt onda skratt)

Som sagt.. skallen börjar vakna till liv igen men halsen är fortfarande kraxig. Flera i klassen lät bedrövliga idag så de som ännu inte fått baciller på sig borde sitta med munskydd och tvätta sina händer noga i
Desinfektionsmedel.

Idag började vi med Lönehantering vilket käns kul.. och lätt. Detta är ju inte helt nytt för mig efter mina år som butiksansvarig. Men jag förväntar mig också att detta bara är smekmånaden i detta ämne. Snart kommer vardagen som lär bli mer att bita i.  :  )

Nu ska jag ta ut min käre och trogne vapendragare Flurr på en promenad runt kullen. Hoppas ni haft en fin dag och får en likaså trevlig kväll.Så vackert djur.
En dag vill jag ha en sån igen.. vet ej när.. men en dag så.En Dobermanns säregna sätt att korsa frambenen vid vila.


Kramar // ChristineLatinets våndor

Måndag..

Jag åkte till skolan imorse i ett tappert försök att kvickna till under lektionen. Men jag kände mig mer död än levande. Jag hängde med fram till lunch men tog därefter reda på vad som händer i eftermiddag (så får jag läsa på här hemma istället) och valde sedan att åka hem och få ner pulsen och nästäppan.

Korta citat.. fraser.. latinska senstenser beskriver ofta mer än vad meningen är lång. Det vilar ett djup bakom orden och just detta slog mig idag när jag satte mig ner på stolen vid skrivbordet och funderade över livet och dess skeenden. Här nedan följer några citat jag fastnade för:

* * *

"Aliena vitia oculis vedemus, nostra (vitia) in tergo (habemus)"
Vi ser felet i andras ögon, vi har våra egna fel på ryggen

"Amor et melle et felle est fecundissimus"
 Kärleken är rik på både honung och galla

"Brevis esse laboro, obscurus fio"
Jag försöker vara kortfattad, och blir obegriplig

"Cogito ergo sum"
Jag tänker alltså finns jag

"Consuetudinis magna vis est"
Vanans makt är stor

"Concordia pavae res crescunt, discordia maximae dilabuntur"
Genom enhet växer det lilla, genom oenighet sönderfaller det stora"Canis timidus vehementius latrat quam mordet"
En rädd hund skäller värre än den bits

"Cave cuid dicis, cuando, et cui"
Betänk vad du säger, när, och till vem

"Dura lex sed lex"
Lagen är sträng, men det är lagen

"Docendo discimus"
Genom att lära andra lär vi oss själva

"Fortis in adversis humilis in secundis"
Stark i motgång, ödmjuk i medgång

"Hodie mihi, cras tibi"
Idag mig, imorgon dig

* * *

Jag fick precis det glädjande beskedet att jag fått min ansökan om avgiftsreducering av medlemsavgiften till Handelsanställdas förbund BEVILJAD (pga studierna). 400 kr mer i plånboken vilket kommer att komma väl till pass framöver. Nu har jag ett par saker till att kolla upp innan det är dags att öppna skolböckerna inför morgondagen. Hoppas ni fått en bra start på veckan.

Kram och på återhörande  // ChristineSkola imorn.. jippi japp

Söndag..

Idag har det varit mycket snurvel.. host.. fräs.. och allmänt segbollsstatus på mig. Ändå orkade jag mig bort till Blomsterlandet i ett hopplöst försök om att få se lite vårblommor på rad där.. men nope.. det byggdes om där så det var mest krukor och dammråttor i hyllorna.

Sen en snabbis till IKEA där vi slog till på en förvaringsbänk till hallen då husets lilla hallprojekt just startat. Möbeln blev godkänd av mig så den är mao snygg att se på och praktiskt att ha i sitt hem. :  )

Hem och slutförde renskrivningen av de anteckningar jag tidigare gjort på vårt Grupparbete. Känns skönt nu när första delen är genomförd.. de återstående två känns mer spännande att genomföra än tunga och trista.

Nu ska jag läsa på inför morgondagens lektioner så jag vet vad fröken pratar om. Funderar på att ta med ett rött Äpple och placera på katedern.. för att samla pluspoäng menar jag.  :  )

Hej och hå.. hoppas ni haft en fin helg.  // Kram ChristinePå bättringsvägen

Lördag..

Idag känner jag mig mycket bättre.. om jag jämför med igår. Jag saknar den där energin man hade som ung.. eller yngre. Man orkade ju med vad som helst då.. vara uppe sent.. vakna tidigt.. man orkade flänga runt hur mycket som helst och när man som idag skulle lägga sig ner och bara Dö.. så flängde man på lite till istället.

Halsen är fortfarande slemmoBert.. jag blir anfådd när jag anstränger mig.. men värken som var helt makalös elak igår är som bortblåst. Jag kände iofs en gnutta hetta och lite pannknack imorse och tog därför en Magnecyl till frukost. Så nu sitter jag här varm och go i kroppen och börjar så smått förstå vad som väntar mig i Klimakteriet. :  )

S ska idag ta tag i hallen och den renovering som skall göras där. Egentligen inga större ingrepp men det ska bli nymålade och fina väggar och därefter ska det sättas upp nya krokar och förvaring samt ett Fotogalleri på väggarna vid trappen. Jag tror det kommer bli toppenfint.

Nu ska jag ta tag i och rättskriva mina anteckningar från skolan och de skisser vi gjorde över Grupparbetet så "skolkarna" kan sättas in i idéen snabbt som tusan. Här är det vår i luften idag och det var faktiskt riktigt skönt ute. Ska nog gå ut snart igen.. pausa i skolarbetet.  :  )

Hoppas ni får en skön dag. Kram.  // ChristineTorsdag & Fredag

Torsdan var det mest skola för hela bunten. Vi påbörjade det grupparbeta vi skall göra i Företags Ekonomi där vi skall hitta på ett Typföretag tillsammans. Vi är fyra i min grupp varav två var borta.. inte bra. Men jag och den tjej som var där funderade iaf ut vad vårt företag skall syssla med och lite runtomkring detta. Dyker de andra två upp vid nästa tillfälle ska de hoppa in där vi är.. och är de borta även då får de klara sig själva.. frökens order.

På em/kvällen var det ridning för både T och E så vi hängde i stallet med dom. Jag fick också möjlighet att kolla upp om det finns plats i någon av de 2 grupper jag funderar på att byta till. Som läget är nu är det fullt i båda men jag har ändå ställt mig i kö till dom.. så får vi se hur det löser sig framöver.

Jag kände mig tjock i halsen där jag satt uppe på läktaren. Harklade och höll på. Därefter hem och bara vänta in timmen för sovdags.


Addie.. provkörd


Tella.. provkörd


Daphne.. provkörd


Brisco.. ej provkörd


Fastino.. provkörd

Fredan var det inga lektioner i skolan. Vaknade jag upp och kände mig krasslig men gick ändå upp med de andra.. åt frukost.. sen ut med Flurr. När jag kom tillbaka kände jag mig trött.. stel.. slö i kroppen och lade mig på soffan. Där låg jag bara en kort stund för plötsligt kände jag att något höll på att bryta ut i kroppen med en jäkla fart.

Jag gick ner till sovrummet och lade mig under täcket med en huvudvärk som hette duga. Det slutade med att jag låg i sängen tills klockan var strax efter 18. Varenda del i kroppen värkte och gjorde riktigt förbaskat ont. Har aldrig varit med om maken tidigare. Det var som om alla ställen jag tidigare haft problem med Reumatiskt slog till på en gång. Huvudet dunkade.. tinningarna..
ögonen.. öronen.. käkarna.. tänderna.. nacken.. utmed hela ryggraden.. bröstkorgen.. höfterna.. knäna.. armbågarna.. händerna.. tunga andetag och igenslemmad hals. Var min sista stund kommen eller vad tusan är det som händer?

När S kom hem efter jobbet fick Flurr sin eftermiddagspromenad. Jag pallrade mig upp efter en hel dag och eftermiddag tryckandes ömkligt under täcket och åt av de melonbitar S skurit upp åt mig. Guuu vad gott! Jag kände livet komma tillbaka. Helleluja!

Magnecylen hade börjat verka så den värsta värken hade nu ebbat ut även om jag fortfarande kände mig totalt utslagen och mör. Lite senare beställde S hem pizza åt mig, S och V. Mycket Te och vatten blev det och OJ vad ett glas Coka Cola kan smaka gott ibland.

S berättade att det nu går en influensa som ger värk i kroppen istället för den Klassiska-kräk-dålig mage-varianten. Kanske var det just detta som hände med min lilla späda kropp. Hoppas det bara går över snabbt så jag kan gå till skolan på måndag igen.

Hoppas ni får en trevlig helg. Kram och på återhörande.  // ChristineReferera mera

Onsdag..

Idag var det Redovisning och IT-kommunikation i skolan. Vi har ett tre-timmars-pass med ett ämne på förmiddan och sedan det andra ämnet efter lunch. Jag hann med att avsluta nästan alla IT-uppgifterna i det häfte vi fått att öva på.

När jag kommit hem började snö att falla ner över staden. Det känns konstigt med Juligt landskap när man mer eller mindre skriker efter vår.

Min vän S har varit på anställningsintervju igår och då lämnat mig som referens. Jag var ju hennes butikschef/handläggare under tiden hon arbetade på Söder Optik. Idag ringde då kvinna som intervjuat henne och undrade vad jag har för uppfattning om S som person och hennes insats i butiken. Jag iklädde mig genast rollen jag hade då och talade som det anstår en butikschef.

Jag rosade henne så mycket jag kunde utan att det skulle riskeras att låta överdrivet. En kort stund senare fick jag ett meddelande från S: "Tack för alla snälla ord, de ringde nyss och jag ska dit igen och träffa resten av de som jobbar där."

Hoppas nu att hon får jobbet för det är hon verkligen värd. Och en kick för mig också då det är tredje gången isf som jag kunnat hjälpa en vän till anställning.. bra Karma som S sa.  :  )

Ska börja med maten nu då jag strax efter 18 ska klä om till ridkläder och puttra iväg mot stallet. Idag är jag sist på listan över att välja krake och är därför lite nervös i magen över vem det blir. Det finns nämligen en häst som iofs är bra att rida MEN han är livsfarlig att göra iordning i spiltan. Förrförra gången stängde han inne killen som skulle rida honom.. böjde halsen åt sidan för att komma åt att bita honom.. samtidigt vevade han med det högra frambenet för att sparka honom.. och hoppsparkade med höger bakben in i väggen med en jäkla smäll. Får jag honom så Dööööööör jag!!

Nu ska S följa med till stallet och kan då hjälpa mig med just påklädandet (om det nu blir Charlie som han heter). Men jag gillar inte det att rida men inte våga klä på dom. Jag resonerar som så att ska man rida en häst får man allt lära sig att klä på dom också.. PUNKT. Fast det förstås.. skulle jag nu få charlie så blir jag ju hemskt tacksam om S eller någon stallvärd ger mig en hjälpande hand. Menar istället för att hästen ger mig en hjälpande hov rakt ner i graven.

* * *

Ridningen ikväll gick både bra och trögt. Det tröga berodde på att det var en STOR häst, Daphne, som kräver sin man.. eller kvinna.. för att rida ihop henne. Det var ett evigt tagande och givande och det kändes ibland som att jag satt på en elefant och inte en häst. Det braiga vara att efter lektionen kom fröken fram till mig och talade om att jag kan hoppa upp en grupp om jag vill.. för att jag rider så bra. Jag blev jätteglad då detta är en spark i rätt riktning.

Så nu ska jag fråga lärarna imorn i vilken grupp jag kan få plats. Det finns nämligen två alternativ ( om det finns plats i dom vill säga) och den ena dagen är Onsdag kl. 20-21 för samma lärare som jag har idag. Det andra alternativet är Fredagar kl. 17:45-18:45 med samma lärare som S har. Fredag är ingen bra dag om jag ska åka bort över helgen men den läraren skall å andra sidan vara bättre än den jag har idag. Nu kanske båda grupperna är fulla och då stannar jag kvar i den jag är idag. Men.. finns det plats i någon av de andra byter jag då det kommer att gynna min ridning.

Nu är det snart dags för Flurrs sista skvättning på gräsmattor och buskar häromkring. Hoppas att ni haft en trevlig kväll.

Puss och kram.  // Christine.Måndag & tisdag

Måndag..

Idag var jag ledig och var mest ute i solen.. fixade med bilder.. tittade i skolböckerna och kramades med Flurr. Efter skolan kom barnen över till oss där de skall vara veckan ut. T berättade att hon fått pojkvän.. WHAT!!??!! Hon är precis fyllda 11 år. Hujedamig.. bara det är en "snäll" pojke.

Ni kan ju förstå att det vimlar av frågor i mitt huvud nu:

1.  Vem är han?
2.  Vad heter han?
3.  Var bor han?
4.  Hur är han uppfostrad?
5.  Har någon av hans föräldrar gjort något kriminellt?
6.  Vad kör de för bil?
7.  Vilket godis föredrar han: salt, surt, sött?
8.  Har han haft en "trygg" uppväxt?
9.  Gör han sina läxor?
10. Har han några syskon, och isf hur många?
11. Vilket lag i fotboll hejar han på?
12. Är han klar med sin läggning?
13. Är han en "player"?
14. Har han snattat någon gång?
15. Tror han på Livs-lång-kärlek?
16. Finns han i Polisregistret?
17. Vet han hur man behandlar en dam?
18. Är han spel, drog eller IT-beroende?
19. Ställer han upp på ett Lampa-i-ansiktet-förhör av mig?
20. Byter han en påse chips till mig mot en kram med T?

Den sista punkten skulle jag kunna bli rik på.. så söt som T är.  :  )


Tisdag..

Idag var det skola från morgon till tidiga eftermiddan. Ja, om nu 15:45 är tidigt eller ej lämnar jag osagt. Jag tog en hutt (Burn energidryck) på lunchen och kände mig riktigt pigg sen för att vara jag. Idag blev skolan därför ganska lättsam och jag funderar nu på att köpa några flak energidryck från Willys så att jag har fram till Examen.  :  )

Jag försöker förtvivlat komma in på skolans hemsida då lärarna lägger upp viktig info där om lektionerna, grupparbeten osv. Vi ska nämligen starta ett större grupprojekt på torsdag i denna vecka och jag har ännu inte lyckets komma in och se vad som gäller. Måste kontakta datasnubben på skolan så får han försöka se vad som är galet.

Snart ska jag ut med Flurr på hans sista promenad för dagen. Sen ska jag borsta tanden och sedan hopp i säng. Hoppas ni haft en bra start på veckan.


http://vux.hule.harryda.se/


Godnatt sen och kram // Christine
Solen min vän

Söndag..

Har varit vaken ett par timmar nu och funderar på vad den här dagen kommer att ge. Antingen tar jag på mig ytterkläderna och går en sväng.. eller så ställer jag mig i duschen och låter vattnet omfamna mig.

Jag tog en tur sent igår kväll.. eller klockan hade hunnit bli sen innan jag var tillbaka. Flurr lämnade jag hemma för han orkar inte gå så långt eller fort numera. Det var rätt kyligt ute så mössan och de varma skorna kom väl till användning.

* * *

Då solen gassade idag.. även om temperaturen var låg.. tog vi på oss våra ytterkläder och begav oss till Slottskogen för att ta de cacher vi ännu inte tagit där. Det var verkligen en kick att komma ut och få allt ljuset på våra kroppar. Detta är ju vad vi längtat efter sedan solen försvann någon gång i höstas. Här nedan är några av de bilder jag tog under vårt besök i Castle forest.En liten sjö intill ett av hägnen med djur.


Jag undrar vad pålarna som sticker upp ur isen är till för?


Runt "Pålsjön" gick denna spångbrygga där staketet lekte med solen.


Is och vatten har format denna "skål" i berget.


Runt alla djurhägn fanns höga Jurassic Park-liknande staket uppställda.


Inuti ett av hägnen fann vi tre små söta och lurviga hästar. Snäppet högre
än Shetlandshästen.. men nättare.. otroligt tjock päls och pyttesmå hovar.
Vi kunde bara inte komma på vilken ras de är.
Du kanske vet?


Tror att detta är fjolårsfölet till den sovande mamman i bakgrunden.


Så himla social och lättklappad. Ni kan tro att barnen blev som galna i den.


Helge och Hedvig myser i januarisolen.


Lite längre bort fann vi denna soldyrkande lilla Get.
Hans ögon var läskigt beigevita till färgen men är förmodligen snäll ändå.Först såg vi 5 Kronhjortar.. sen 6.. 7.. 8.. 9 och till sist 10 stycken.
Bra kamoflage de små rackarna fick bland stenblocken.Ridskorna fungerar även bra till soliga promenader med kamera och GPS.


Såhär kan en Jordgömma (geocache) se ut. Olikheterna är ändå många.


Skuggor har sitt egna språk.


Sist men inte minst fann jag denna lilla Rundsten.
Som en fosil fast i evigheten eller som ett smycke i naturen för den som vill.


Kram  // Christine

RSS 2.0