Filmtips och vardag

Torsdag..

Ledig dag från jobbet och gick på en insamlingsgala på kvällen för de utsatta i Haiti. Storsyrrans äldsta dotter E var med i barn- och ungdomskören som hade två nummer med i kvällens evanemang. Carola var med och sjöng hon med.. lät lika tonklart som det brukar göra och hon var ju även den som dragit igång insamlingsgalan.



På dagen var jag hemma för att kurera min hals och näsa då jag dragit på mig ännu en förkylning. Trist.. men vad kan man göra i dessa förkylningstider. Bara se till att bli bra så fort som möjligt igen. :  )

Fredag..

Jobbde till 20.. hälsan var lika skruttig om inte sämre än vad den var dagen innan. Jag hade ju hoppats på att sova bort eländet men oj vad jag bedrog mig. Här ska tydligen inte kureras.. raseras var mer likt verkligheten.  : )

När jag kom hem efter jobbet på kvällen värmde jag på andra halvan av lunchen jag köpte från den Indiska-take-Away-restaurangen som finns där i SKHLMs Galleria. Smakade smaskens och sen kröp jag ner under täcket när klockan slog 22.

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..


Lördag..

Jobbade 10 - 17 och var rätt seg och febrig hela dagen. Då det var lönehelg var det ett jäkla tempo och massor av kunder från morgon till kväll. De flesta var trevliga och glada men så hade vi också ett riktigt surkart till karlelände som skällde och gnällde med hög röst. Han pratade med en tjej som jobbar extra på helgerna och gick på.. och när rösten höjdes vart efter att han inte fick som han ville bad jag honom sänka rösten trots att jag stod med en helt annan kund.

- Jag pratar inte med dig.. fick jag drygt tillbaka.
- Nä.. det gör du inte utan med min kollega. Men för det ska du inte tala med så hög röst. Sänk rösten om du vill att vi ska hjälpa dig.
- Jag pratar inte med dig.!
- Nä.. men sänk rösten för du stör och det låter otrevligt för de andra kunderna som finns här inne i butiken.

Sen sänkte han rösten och de avslutade deras diskusion. Jäkla puckon det finns. Och då jag inte mådde bra ville jag bara få tyst på gubben så jag kunde fortsätta med det jag gjorde och därefter gå på rast och dricka en kopp välgörande te.


Söndag..

Idag är jag ledig och kurera mig bäst jag kan. Trodde att mina 10 timmar sömn natten till lördag skulle få fart på tillfrisknandet.. men det blev ju tvärtemot ändå. Inatt sov jag sådär och vaknade vid 7. Jag hade inte satt klockan på ringning.. jag vaknade ändå alldeles för tidigt och har zappat runt mellan kanalerna sen dess men hittar inget vettigt att se på.

Ska nog stoppa i en DVD-film i datorn och värma en kopp vatten för te i micron.. håller tummarna för att jag mår bra imorn.. eller iaf bättre.. för nästa vecka jobbar jag måndag - fredag och har ledigt först nästa helg. Peppa peppa peppa.. nu jäklar ska jag bli bra.. peppa Pepps Persson.. en kopp varm Oboy vore inte så tokigt det heller.  : )

Senast sedda filmer..

4 av 5 biostolar

- Body of Lies
- Det sista offret
- The hunting party
- Julia
- Anamorph

3 av 5 biostolar

- Dolan´s Cadillac
- A history of Violence
- Eagle eye
- Derailed




Skön låt som snurrar just nu rätt varmt på Radion:

http://www.youtube.com/watch?v=byYsC6B7uGI


Hoppas ni får en skön söndag med det ni hittar på. Massor och många kramar till er alla.

// Christine - med däbbd däsa  : P


Jippii vilken spelning

Onsdag..

Hemma efter ännu en kanonspelning av Vinther.  : )

Vi.. jag och P.. kom lite innan spelningarna skulle sätta igång. Först var det ett band från Västerås.. Seven.. som visade sig vara ett gäng män runt 45-50 år.. välbevarade.. rakade huvuden hade alla men troligtvis p.g.a att flintskallighet har intagit deras huvuden och inte av annan anledning.  : )

Men trots deras ålder var det ett jäkla drag på dom och det fladdrade om skjortan jag hade på mig.. trots att jag och P satt en bra bit bort från scenen. Tur jag inte haft pacemaker inuti kroppen.. för då hade den kanske stannat av ljudvågorna som sköljde över oss.  : )

Sen kom då mitt och även Ps nya favoritband.. Vinther.. och det var verkligen värt väntan. De är så jäklars bra och jag "diggade" med i varje låt de bjussade på. När sista låten var avklarad kände jag och P oss lite ledsna att det roliga var slut och hemgång nu stod på schemat.

Innan vi gick och hämtade ut våra jackor i garderoben bytte jag bord till det intill oss. Där satt nämligen två av flickvännerna och en vän till killarna i bandet. Jag ville inte störa bandet då de höll på att plocka ihop alla instrument och sånt så jag valde att ställa frågan till tjejerna istället. Jag frågade nämligen om det finns någon möjlighet att köpa deras låtar då de som finns uppe på deras MySpace-sida bara är ett fåtal av dom vi hört.. och mina favoriter finns tyvärr inte med där.




http://www.myspace.com/vinthermusik


Tjejerna och killkompisen blev glada av att jag kom fram och berättade att jag gillade bandet.. och att vi hört dom förra helgen och nu kom hit ikväll bara för att lyssna på dom igen. De uppmanade mig att gå fram till killarna och ge dom kredit för att jag tycker de är bra.. men det tordes jag inte. Eller det gjorde jag nog i.o.f.s.. men de höll på och fixade på scenen och jag hade fått reda på det jag kunde få reda på nu av flickvännerna istället.

Jag gav dom min mailadress så bandet kunde ge ett svar om det då är möjligt att få köpa låtarna de framfört på dessa två spelningar. En av killarna hann fram till bordet innan vi hann gå.. och P och han börja prata lite.. bandkillen såg glad ut av vårt gillande och att de fått två nya groupies ikväll.  : )

Så nu håller jag mina tummar och hoppas hoppas på att jag har sån tur att få deras låtar på skiva.  : )

Imorse vaknade jag med en krasslig hals och täppt näsa. Jag blir tokig på alla krämpor som intar både min kropp och även alla andra på jobbet. Det är så galet många basiller som flyger omkring just nu och någon månad tillbaka så det är ta mig tusan alltid någon som är sjuk eller krasslig på jobbet. Nu är jag ledig imorn och kommer försöka bli bra då.. för sen jobbar jag på fredag och lördag igen. Söndan får jag se hur hälsan är och om jag åker ut till ön eller inte. Mår jag som just nu stannar jag hemma för att inte dra med basiluskerna ut till dom också.

Imorn på kvällen är det Halleluja i kyrkan för Haitifolket. Även till detta hoppas jag bli kry och pigg för att gå på. Lite harkel och däbbd däsa spelar ju ingen roll.. bara det inte blir värre. Det visar sig om inte annat hur det blir med den saken. : )

Hoppas ni haft en trevlig dag.. och får en ännu bättre dag imorn.  : )

// Kram på er från mig.. Christine  (som gått och bli´t groupie på äldre dar)


Några dagar i rad

Söndag till Tisdag..


Jibba jabba jubba..  : )

Det känns som jag inte gör annat än jobbar numera. Från morgon till kväll.. på vardag och helg.. jobb jobb och ännu mera jobb. Fast det är inte bara slitsamt utan också en himla massa skoj.

Som jag nämnt tidigare är det en himla tur att kollegorna är bra.. annars hade jag nog sett mig om efter ett nytt jobb igen.. som inte är lika intensivt.. för det känns som det kan bli slitsamt i längden. Jag har typ ingen fritid längre.. iaf inte om jag jämför med hur jag hade det när jag jobbade på Söder Optik innan jag flyttade ner till Götet. Då jobbade jag mina 8 timmar var dag.. hoppade in kanske en gång i månaden på en helg om någon var sjuk.. men annars hade jag ledigt varje helg och varje vardag efter 18.

Ska se vad min första hela lön blir.. fast den får jag vänta på. Det betalas nämligen ut en månad efter så först den 25:e mars vet jag hur en "vanlig" lön kommer se ut. Längtar längtar.  : )



Det var länge sen kvicksilvret visade - 18 grader.

Imorn onsdag ska jag jobba igen men till en human tid.. nämligen 18. Efter det ska jag hem och stoppa i mig lite mat.. pusta ut en stund.. innan det är dags att åka in till stan och möta upp min vän P. Vi ska in och se Vinther spela igen.. denna gång på Harry B James. Ska bli kul då det de levererade sist på Broder Tuck var kanon.. och nu hoppas vi på att få höra fler och ännu bättre låtar.  : )

På torsdag är jag ledig från jobbet och ska hitta på något trevlig att göra på dagen. Jag hoppas på finväder för då tar jag på mig bra kläder.. hänger fotoväskan på sniskan över kroppen.. ser till att jag har någon slant i plånboken.. och ger mig ut på en upptäcksfärd runt om här i stan.

Plåtar.. promenerar.. går in på ett fik som ser trevligt ut och beställer en kopp Java.. tittar på folk.. tjuvlyssnar på vad de berättar för varandra.. när koppen är tom tar jag på mig mössa och halsduk igen och beger mig ut i det kyliga men uppfriskande sköna och fortsätter min vandring med minnesmaskinen i min hand.  : )

Senare på torsdagkvällen ska jag möta upp min storasyrra och hennes yngsta dotter E. Vi ska gå och se den äldre dottern E i ett sångjippo i Philladelphiakyrkan vid S:t Eriksplan för Haitis katastrofoffer. Divan Häggkvist ska också medverka.. och kanske bäst att hon gör en hjärteinsats efter sina korkade uttalanden om att de får skylla sig själva då allt redan står nedskrivet i Bibeln. Inte bara hon har sagt så och även denne andra var av kyrkfolk. -Vet hut..!! är vad jag skulle sagt åt dom om jag varit där och hört det med egna öron. Trots deras grodor tror jag att det kan bli trevligt med lite skönsång på kvällskvisten.. och allt för en god sak.. och efter det är det raka vägen hem och sova som gäller.

På fredag blir det en lång dag då jag först ska till Reumatologen på KS vid 8:30 på och sen direkt till jobbet. Jag jobbar denna dag 11-20 så kanske hinner jag hem en sväng emellan.. det visar sig.  : )

På lördan jobbar jag också.. mellan 10-16 och sen är jag ledig resten av helgen. :  )

På söndag kör jag förmodligen ut till R-ön och umgås med familjen där. Ska plåta lite också i min storsyrras hus inför den kommande försäljningen som det nu drar ihop sig till.

Jag längtar så tårna kröker sig efter våren.. värmen.. och solen. Jag har börjat äta frukt så det står härliga till.. och med allt sånt jag stoppar i mig.. har suget efter chirre och karra försvunnit väck. Visst.. en och annan kaka slinker ner i strupen när jag befinner mig på Jobbmark.. men det är jag nog värd så jäkla mycket slit det är där.  : )

Hoppas ni haft en bra start på denna vecka och får en fin fortsättning således. Kör försiktigt.. och även om en del vägar nu plogats fria från snö.. ligger ändå halkan där och väntar på de förare som glömmer bort vintern för en stund. Klä er varmt.. var snälla mot varandra.. var hjälpsamma mot varandra.. var raka och säg vad som gör er trilskna.. iställer för att gå omkring och undra varför ingenting blir gjort som ni önskar ska bli gjort. Säger man ingenting kan inte heller andra veta vad ni tänker. Så höj rösten (tala klarspråk).. och dölj brösten (var förnuftig i det du säger).. så ska ni se att folk börjar ta er på allvar.  : )

// Sov så gott sen och kram på er alla. Christine ♥ ♥ ♥


Vindnypna kinder och äppelpaj

Lördag..


Idag har jag varit ut på ön och haft det härligt gott i kylan och framför den öppen spis hos lillsyrran.  : )

Det är skönt och gott med vintern.. friskt biter vinden i kinderna och hjärtat klappar för all snö då det tydligen var 24 år sen sist vi hade lika mycket vitt dun omkring oss.

Trots detta ser jag nu fram mot våren och när gångvägar och gator ligger åter fria från snö och is.. när grus och sten knastrar under sulorna där vi går fram.. när fåglars sång åter kan höras i skog och park.. när vi kan gå med blott en stickad tröja och mer lätta skor.. åååå vad jag längtar efter ljuset och värmen.  : )



En fin dag på Marstrand jag kommer bära med mig i minnet.


Tittar just nu på Melodifestivalen med ett öga och har tittat med det andra ögat på de bilder och filmer jag tagit idag. Imorn har jag ingen plan än så länge.. men antingen blir det pyssel och fixande här hemma.. eller om solen skiner lär jag nog gå ut en sväng och plåta omgivningarna eller om jag åker iväg till en närliggande stad.. det visar sig.  : )


M provar sin mammas vintermössa.


M med halva munnen full av vindruvor.


V leker hinderbana med soffan och lilla E busar med.


Suddig och nyfiken V vill gärna vara med när kameran åker fram.


V tar en till vindruva.. och M har också testat kiwi och plommon.


Stora E.. lilla E och storsyrran H på väg hem från lillsyrran och äppelpajen hon bakade idag.


V-holmsvägen på väg hem från ön.


M-by passerar jag strax och vinden får snön att dansa på vägen.


Nu ska jag ta mig något att dricka då strupem känns torr.. kanske hittar jag något tuggbart i frysen.. som Mangosorbet.. innan det om ett litet tag är dags att sova för natten.

Hoppas ni haft en fin dag trots vindarna och all snö. Sov gott när det blir dags för det och hoppas ni får en fin avslutning på helgen imorn.

// Kram Christine 


Änterligen helg.. och jag är ledig

Fredag..


Nu är det änterligen fredag kväll och en ledig helg ligger för mina fötter.  : )

Idag var en tjorvig dag på många sätt. På P4 på radion på väg till jobbet imorse hörde jag Olycks-informations-signalen med skarp och hög volym avbröt musiken eller pratet som just pågick.. trafiknyheter om olyckor som just inträffat. En bil hade voltat strax söder om stan.. två andra hade kolliderat med varandra strax norr om stan.. Essingeleden och Södertäljevägen norrut var näst intill totalstopp från det att jag körde på den vid Solna och fram tills jag svängde av den vid Kungens Kurva. Stackars dom som satt fast där idag och alla andra vardagar.. och tur för mig att jag bor där jag bor.. och jobbar där jag jobbar.  : )

Det var fullt ös fram tills jag gick hem vid 18. Jag hann med att luncha med en himla go tjej.. E.. som arbetar som optiker i butiken bredvid. Jag lärde känna henne när hon askulterade (praktiserade) på mitt gamla glasögonställe inne på Söder. Nu har hon snart jobbat i 4 år och trivs nog rätt bra även om hon har en rejäl drivkraft om att vilja vidareutveckla sig inom yrket. Jag fick också tips av henne om en annan affär i SKHLM jag ska kika närmre på under helgen. De söker folk och jag kan ju alltid fråga vad de har att erbjuda mig.. och är det bättre än nu så varför inte.  : )



Hem efter att jobbet var klart för veckan och stannade snabbt till vid Vi-butiken i Huvudsta för att gå in där och köpa hem lite frukt. Det är nämligen min nya snaskgrej.. frukt istället för chips.. semlor och annat onyttigt. Skojade med kollegorna i veckan och frågade om de också har problem med krympande byxor.. för inte kan det vara magen min som växer..ha ha.

Då det är sånt jäkla tempo på jobbet blir jag nu mer hungrig än tidigare och stoppar i mig mer än innan. Så istället för att se ut som en vandrande pinne med ölmagsbegynnande drag.. så ska jag nu byta ut mina älskade krispiga potatisskivor mot kiwi.. vindruvor.. plommon.. ja det som ser smarrigt ut när jag besöker fruktdiskarna här omkring.  : )

Imorn ska jag nog ta Bettan ut till R-ön och hälsa på mamma.. lillsyrran med familj.. och storsyrran med familj. Det ska bli mellan 30-40 centimeter snö under natten så det blir skoj att se hur bilen ser ut när jag vaknat och ska väcka henne ur sin dvala.  : )

Nu till den märkliga drömmen jag hade natten till igår. Håll i er nu.. skärp era sinnen.. tolka fritt.. tolka friskt.. för jag behöver all hjälp jag kan få med att tyda den.  : )



"Jag befinner mig i det radhus jag växte upp i.. hela huset och dess innehåll ser likadant som när jag bodde där.. jag är runt 17 år.. bor i sovrummet bredvid hallen på nedervåningen.. när jag går in i rummet känner jag att någonting inte står rätt till.. under sängen har en spricka uppstått.. den blir snabbt ett hål runt en meter i diameter.. ett väldigt gap rakt ner i underjorden.. det är varmt.. som ett vulkanhål.. lava och magma bubblar där i när jag skrämt tittar ner.. det lyser starkt orange runt kanterna som pulserar och allt stiger uppåt.. jag får panik.. hur kan det vara ett stort hål ner till jordens mitt under min säng.. jag försöker hitta något att lägga över hålet.. det börjar brinna i sängkläderna.. i tapeten på väggen.. jag lyckas släcka med hjälp av en filt.. jag går fort ut ur rummet.. vill ringa mamma och pappa men får inte tag i dom.. går tillbaka till rummet där hålet blir mer agressivt och nu börjar lava stiga upp mot mig.. jag får panik.. ställer sängen ovan avgrunden som om det kan få hålet med eldväggar lugnt igen.. springer till ytterdörren för att skrika på hjälp men det kommer inget ljud ur min mun.. jag skriker igen.. högre.. starkare.. men inget hörs.. jag fäktar med armarna för att någon granne ska se mig.. ingen ser eller hör trots att de är ute på sina tomter mitt över.. jag går fort tillbaka till rummet.. nu har textil.. sängen och väggarna fattat eld med små eldtungor.. det är inget inferno men elden finns dock ändå där.. jag får tag i en pulversläckare jag börjar spraya på elden.. men flaskan är nästan tom så det tar slut rätt fort.. tur så släcktes elden av det som fanns kvar i den.. hela tiden finns en stress inom mig över hela situationen som känns overklig.. jag vet inte hur jags ka få hålet att försvinna.. ingen hör mig.. ingen ser min kamp mot detta stora djupa eldhål som räcker ner till jordens mitt.. faller jag ner i det överlever jag inte så det gäller att inte stå för nära.. total hopplöshet och hjälplöshet har ett hårt grepp om mina sinnen.. sen vaknar jag och fattar ingenting."

Kan du tyda något ur detta skulle det vara kul att höra vad du tänker. NU är det så att jag inte bryr mig så mycket så här en dag senare.. men igår var jag lite disträ i skallen för jag kunde inte för mitt liv komma på vad tusan jag drömt natten som gick.  : )

Hoppas ni får en kanonhelg med det ni hittar på. Massor och många kramar till er alla.

// Christine



Märkliga drömmar och flitig som en myra

Onsdag och Torsdag..


Onsdag var det jobb och idag torsdag var det ännu mera jobb.  : )

Som jag skrivit tidigare.. tur jag gillar stället och kollegorna så mycket som det är att göra.. för annars hade jag ramlat av pinn för länge sedan.  : )

Inatt.. menar natten till idag drömde jag en väldigt märklig dröm. Berättade den för min vän P som jag gick ut och gick med efter jag jobbat klart vid åtta ikväll. Han svarade med ett Ojdå.. och såg förvånad ut. Undra om han börja fundera på vem jag egentligen är eller om han bara blev paff över den överdrivna fantasi jag tydligen måste besitta. För jag fattar inget.. inte han heller.. och jag tror ingen annan heller kan tolka vad den handlade om eller vad den ville säga mig.  : )



Botaniska sommaren 2009.


DÅ klockan är mycket nu.. hög tid för sängen.. ska jag försöka skriva ner imorn vad drömmen berättade eller vad som hände. Mycket märklig och om någon av er som läser är duktig på sånt får ni hemskt gärna göra ett försök.. med att tyda den menar jag.  : )

Sov gott nu alla ni som nu sova ska. Och hoppas ni får en finfin helg när den snart tar sin början.

Kram på er // Christine

Skön start på veckan

Måndag och Tisdag..


Mina laster är bensin.. potatischips.. och DVD-filmer på REA.  : )


På måndag jobbade jag 10 - 19 och det blev en riktigt skön dag på jobbet. I och för sig var det många kunder.. men det var ett skönt flyt på allting.. alla kollegorna med mig inkluderad var på ett strålande humör. Glada och pratsamma.. vi skämtade och hade det riktigt gott tillsammans. Ser fram mot fler såna dagar.  : )

Efter jag jobbat mina åtta timmar satte jag mig i Bettan och körde Essingeleden hemåt. Väl innanför dörren.. skorna ställs på hallmattan för att den snö som fortfarande sitter fast i sulorna skall få rinna av där.. plockar upp Dagens Nyheter från golvet.. plockar även upp de kuvert som brevbäraren lagt ner i mitt brevinkast.. tänder hallampan.. går in i köket.. plockar fram grönsaker.. nudlar och Mrs Chengs woksås ur kylskåpet.. gör en snabb middag av dessa ingredienser och sätter mig sedan i soffan.. knäpper på tv:n.. ser vad som erbjuds där.. när klockan närmar sig midnatt bestämmer jag mig för att nu får det räcka för idag.. och går ut till badrummet för att borsta gaddarna som än så länge sitter där de ska.. kryper ner under det svala täcket.. stänger av tv:n med dosan och lägger den på lillbordet intill sängen.. mörkret och tystnaden omsluter mig och jag inväntar John Blund med stängda ögon och långsamma djupa andetag. 

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz  : )



Äggmackor á la Fräntorp.  : )


På onsdan var jag ledig.. hämtade upp min biopappa utanför S:t Eriks Ögonsjukhus där han varit på kontroll. Efter det åkte vi ut till Älta och en bilskrot som finns där. Farsgubben hade hittat en framlykta till min bil för en 500-lapp.. istället för att köpa en nya på t.e.x. Biltema för 1 300 kr.. så det var ju toppen. När vädret blir mer milt än vad det är nu ska vi hjälpas åt att sätta dit den där den nu trasiga (glaset) sitter. Bra med händiga pappor.  : )

Efter det körde jag hem honom och passade på att fika och babbla bort en stund. På väg hem körde jag förbi en bilprylaffär där jag köpte nya batterier till min larmmojjäng till bilen som krånglar till och från. Ena gubben bakom disken hjälpte till att öppna mojjängen då gängorna var mer eller mindre utslitna. Putsade med "läkarsprit" på innehållet och vips var den som ny. Ibland önskar jag att jag fötts till en gammal gråhårig gubbe.. de kan ju så många saker.  : )

Nu har jag just tvättat av det lilla som behövde tvättas.. ska så fort jag skrivit klart gå med raska steg in till köket och slänga ihop middag och matlåda för imorn. Ser att klockan flugit iväg denna lediga och väldans sköna dag.. och kväll. Så.. först äta snabbt.. sen i säng om ett tag för imorn är det jobb igen.. 9 - 19.. lång dag med andra ord.  : )

Hoppas ni fått en bra start på denna vecka. Var rädda om varandra.. och sluta nu inte vara gulliga och hjälpsamma bara för att Alla HJärtans Dag nu är förbi. Man ska faktiskt vara snäll och hjälpsam alla årets dagar. För är man snäll mot andra.. får man snällt tillbaka. Lovar och svär.  : )

STOR kram på er.. ni som förtjänar det : ) 

// Christine



Efterlysning

Söndag kväll..


Jag köpte i mitten av oktober denna Jelly Wax från Wella i den lilla Jourlivsbutiken som finns på min gata. Den är kanon.. och mitt problem är nu att jag inte kan hitta den någon annanstans. 

Jourbutiken har slut på den efter att jag köpte den sista och de kommer förmodligen inte få in den igen. De drar ner på "lyxvaror" för de konkureras ut av de större affärerna.. som t.e.x. ICA MAXI.

 

Förpackningen är på 50 ml och kostade ca 40 - 50 kr.
Wella.. Trend.. Jelly Wax.. Special effects.. Flexible hold.. Extra shine effects.

OM.. någon skulle se denna Gel i någon mataffär.. frisörställe.. Rusta.. what ever.. pliiiiiis säg till mig då för detta är en superduper-produkt jag gärna får tag på igen.  : )

Tack på förhand // Christine



Entrestämpel på min kind

Fredag.. Lördag.. och Söndag


Jobb och slit på fredag och lördag var det mera jobb och spelning på kvällen.  : )

Jobbandet tar mer eller mindre musten ur mig då trycket ligger på högsta nivå.. från jag kommer dit på morgonen tills jag går hem på kvällen. Tur det är trevliga människor jag jobbar med.. och oftast är kunderna trevliga de med.. annars hade jag nog sat mig upp på kvasten och flugit min väg.  : )

Efter jobbet på lördan åkte jag hemåt.. plockade upp min vän K vid pendeltågsstationen här hemma hos mig. Efter det körde vi bort till min favvo-vedugnspizza-ställe för att köpa med oss två italienska mazenaplattor hem. VIn till K och läskeblask till mig.

Vi skulle efter middan ta oss in till stan för att se och lyssna på hennes man Ms band Quitsand som skulle spela på Broder Tuck. Och då jag jobbar på söndan är det vääääldigt skönt att ta bilen in och hem från stan istället för att ta Blåtåget istället. Och där kan det vara bråkigt och fyllon så sent på kvällen så tryggare och snabbare med Bettan hem.  : )



Ett av de tre söta får som bor granne med lillsyrran.


Utanför B.T mötte vi upp min andra vän P som gjorde oss sällskap för kvällen. När det var dags för bandet att börja spela gick vi en trappa ner i källaren där scenen finns. Ett jäkla drag blev det och de var lika bra som de brukar. K har inte sett dom på ett tag då hon har lille A hemma som nu är runt 9 månader nu. HOn märkte skillnaden nu mot innan.. de har ett tyngre sound jämfört mot det lite lättare sätt de spelat på när gruppen bildades.

När de spelat klart gick bandet och K upp på övervåningen för att beställa öl och sitta där och prata. Jag och P gick ner till scenen igen när nästa band börjat spela. De heter Vinther och var riktigt bra. Har inte hört dom tidigare men vill gärna höra dom igen. De sjöng "hårt" på svenska.. gjorde sin version av Lonelly people och Helter scelter.. skitbra. Såg på my Space att de spelar snart igen.. 24/2 på ett annat ställe här i stan. Ska om jag har möjlighet gå dit och lyssna på dom igen.  : )





Idag söndag vaknade jag upp med en rätt stor Entrestämpel på min vänstra kind. Glömde bort att tvätta bort den från min högra hand innan jag lade mig på lördagkvällen.. och nu satt den spegelvänd på min kind. När jag imorse såg vad som hänt i badrumsspegeln skrattade jag högt och skakade på huvudet. Typiskt mig.. virrpanna som jag är borde jag ha tänkt på vad som kunde ske men somnade istället gott med handen inkilad mellan kudden och kinden.  : )

Idag ska jag också jobba igen.. 11 - 17. Efter det blir det middag eller promenad. : )

Hoppas ni haft en trevlig helg så här långt. Klä er varmt och var rädda om er i trafiken.

Kram och på återhörande // Christine


Solig och grann dag på ön idag

Tisdag till Torsdag..


Tisdag och Onsdag var jobb jobb och ännu mera jobb.  : )

Jag fick en rejäl dos självkänsla av en dam jag pratade med strax innan jag skulle gå hem för dagen.. när hon sa att jag var otroligt trevlig och rar och att hon önskade att fler var som mig.

Jag log ända upp mot öronen båda och tackade så hjärtligt för det snälla hon just sagt. Guuuu vad jag mådde bra efter att hon gått sin väg. Ja inte för att hon gick utan för det hon sa.. inte varje dag man får såna komplimanger.. mådde gott resten av den dagen.. och det i massor.  : )

På torsdan åkte jag först hem till min biopappa för att hälsa på honom efter hans sjukhusvistelse. Stackarn.. är det inte det ena så är det det andra.

Jag sa till honom att om jag vann några miljoner.. skulle jag köpa mig ett hus.. med extra rum. Så kund ehan flytta in där och att jag tog hand om honom. I alla fall hade uppsikt över honom. Och så skulle jag ha någon att prata med på kvällarna.  : )

Jag nämnde detta för min mor idag när jag efter pappabesöket körde ut till ön.. och sa att jag ska ha även ett rum för henne.. så kan jag hålla koll på henne med. Tror det skulle vara riktigt skoj att dela tak med dom två. Och oj vad mycket god mat och prat vi skulle få njuta av.. alla tre.  : )

Dagen ute på ön var himla go för solen sken.. lille V var hemma hos mamma idag då han inte var helt kry.. sen efter att mamma och jag mumsat i oss varsin semla med kaffe till.. satte vi V i hans pulka och gick iväg mot dagiset de nu börjat gå till.

Vi hämtade ut M och flyttade över V till vagnen så han fick en chans att vila mer ordentligt än i sin pulka. M fick ta plats i pulkan och sedan gick vi hem till pojkarnas hus där deras far och farfar fixade och donade.

Mera kaffe åt folket och gröt åt de små. Efter en kort stund kom deras mamma hem.. min lillsyrra så vi hann säga hej till varandra. Sen gick mamma och jag tillbaka hem till henne.. lagade spagetti och köttfärsås och efter det körde jag ner till färjan för att komma över till fastlandet igen.

Klockan åtta ikväll på kanal 6 var det säsongstart av Vampire Diaries som jag tyckte hade ett strålande öppningsavsnitt och även det följande avsnittet.. de visade ett och två ikväll.. var lika bra det. Det är något visst med dessa vampyrserier som visas nu och då. Vet inte vad det är men riktigt bra var kvällens delar och detta kommer jag följa med spänning.  : )

Nedan är bilder från torsdagen och på väg ut till ön.. på ön..och på väg hem från ön.

De sista tre fotografierna är ganska häftiga.. om jag får säga det själv. De är resultatet av.. eller det ska jag nog inte säga för då lär jag bli tagen i örat av mamma. :  )

Ni kan av bilderna se att dagen i V-holm var riktigt solig och grann.. och jag ser fram mot nästa ljusa underbart välsittande dag kommer till oss igen.  : )


V-holm hamn


V-holms hamn


V-holms hamn


Solöga har just lagt ut


V-holms hamn


R-ön och precis till vänster om det svarta huset på toppen.. bor mamma


V-holms hamn


V-holms hamn


V-holms hamn


V-holms hamn


Detalj på bilfärjan


Bilfärjans för


Häftiga isflak flöt omkring


Isflaken bildar Lotusformade blickfång


Relingens blåa och det svarta nedanför


Utsikten från mammas köksfönster


Snart fylls tunnorna med istappar som smält


Trött V lades bak och fram för bästa vila


Koppar för liten och stor


M är väldigt glad i ficklampslysrörmojjängen


Väntar i färjekön på att bilfärjan ska lägga till


Hänvisningsskylten är tydlig att följa


Mystiskt foto nr 1


Mystiskt foto nr 2


Mystiskt foto nr 3


Nu ska jag strax borsta tänderna och sedan släcka för kvällen. Imorn jobbar jag 10 -19.. sen blir det nog en lugn kväll hemma. På lördag jobbar jag igen men fram till 17. Efter det är det raka spåret hem och möta upp min vän K vid pendeltåget. Åka bort till vedugnspizzan och köpa hem två Italienska degplattor.

Senare på kvällen ska vi ta oss in till stan för att se hennes man med band spela på Broder Tuck. Dit kommer också min vän P. Kvällen får inte bli värst sen för jag ska jobba på söndag igen.. 11- 17. Ännu mer jobb på måndag och först på tisdag kan jag göra precis vad jag vill för då är jag ledig från jobbet. :  )

Jag ska i alla fall den dagen åka ut till Tyresö för att köpa en ny vänsterlykta till bilen då den som nu sitter i är trasigt glas på. Min biopappa hittade en på nätet för 500 kr istället för att köpa i butiken för runt 1 300 kr.. vilket är toppen. Snäll biopappa jag har.  : )

Passar på att önska er en trevlig helg för jag är kanske för seg i knoppen för att göra det sen. Kör försiktigt främst på snötäckta vägar och klä er varmt när ni är ute och går. Ta hand om varandra och glöm inte säga till era nära och kära på söndag.. att ni håller dom så kär.  : )

Massor och många av hjärtligt värmande kramar till er alla.  // Christine


Trött efter gårdagen Bonk och dagens jobb

Måndag..



Idag var det jobb igen och mer jobb lär det bli.  : )

Första dagen av sex denna vecka. Ska hem till min biopappa på torsdag då jag är ledig då. Jag ska visa upp min bilskada och se vad han har att säga om det. Jag har nu gjort en skadeanmälan hos If så detta kommer ur världen så snabbt som möjligt. Bara det är klart kommer jag sedan se hur jag billigast ska lösa min bils kommande reparationer. Bara det blir gjort innan besiktningen i maj men annars är det ju ingen panik än så länge.





I skrivandets stund känner jag mig trött i ögonen.. troligtvis efter gårdagens besvär och dagens höga fart på jobbet. Ska nog borsta tänderna och lägga mig.. för sovtimmar har jag inte överdrivet många av per natt.  : )

Hoppas ni fått en bra start på denna vecka.. numero 6.

Kör försiktigt och lita aldrig helt på vare sig väglag eller andra bilförare. Olyckor kan hända.. vare sig man vill eller ej.. vare sig man kör försiktigt eller som en biltjuv.. skadorna kan bli små eller stora.. men känns i både plånbok och känslan gör det oavsett.

Var rädda om er och må så gott.

// Kramar Christine


Varmchoklad.. långkalsonger.. och bilkrock

Söndag..


Idag vaknade jag onödigt tidigt.. som jag oftast gör på mina lediga dagar.  : )

Ska om ett litet tag fylla termosen med varm choklad.. bre några smörgåsar.. lägga på skivor av Goudaost och lägga ner allt i väskan.

Kamerans batteri är laddat till max.. så nu jag är redo för en dag utomhus var vi nu hamnar någonstans. Ska plocka upp min vän P och sen är tanken om dramatisk natur.. var man nu hittar sånt här omkring.  : )

Vädret är tyvärr inte det bäst idag men ska se vad objektivet kan fånga i det gråa ändå. Blir det några vettiga bilder som är ok att visa upp.. lägger jag ut dom senare ikväll.  : )


* * *
23:11

Idag åkte jag och P först ut till Saltsjöbaden där vi såg en svävare från militären låg förtöjd vid kajen medan soldatpojkarna satt på fiket intill. Där drack vi varsin god kopp kaffe och mumsade i oss varsin hemmagjord semla.. smaskigt och ruskans gott.  : )

Efter det körde vi ut till Muskö där vi tittade till styvpappas hus han har där. massor av snö och lika tyst och rofullt som det brukar vara där. Saknade huset och det var länge sen nu sedan jag var där sist.

Efter huskollen körde vi rakt över ön för att komma bort till Bruket och den magnifika utsikt man får där ut mot havet. Nästan framma körde jag in i en mötande bil på den lilla smala snötäckta vägen med stora vallar på båda sidor. Det hände i en högersväng där jag knappt körde 35 km/timmen.. och den mötande bilen körde nog inte mycket fortare han heller. Höjden av otur och det kommer kännas i min redan tunna plånbok.

denna ofrivilliga utgift blir minst en månad mindre att spara pengar inför kommande studier och nöjen. Arggghhh.!

Nedan ser ni i.a.f. bilder från dagens utflykt. Termosen var laddad med varm choklad.. smörgåsarna hade både smör och ost ovanpå.. så allt var fram till krock skitkul. Vi fortsatte trots det tråkiga ut mot havsutsikten och möttes av en enorm härlig syn då solen börjat sänka sig och isen låg gropig och tätt packad långt långt ut mot det öppna havet utanför.  : )





























Syackars Bettan.. min lilla söta bil..


Musklerna känns av idag efter gårdagens klättring.. men det är ett skönt ont. Då vet jag i.a.f att jag har muskler där inunder någonstans.  : )

Hoppas ni får en trevlig avslutning på helgen.

// Kram Christine

Klättring med stora och lilla E

Lördag..


Idag unnade jag mig en mindre sovmorgon.. och den satt verkligen fint.  : )

Efter jag druckit mitt morgonkaffe ringde min äldre syster för att bestämma närmre vad vi skulle hitta på idag. Hennes döttrar E och E hade önskat sig klättring vilket var himla skoj att de ville göra just det. Lilla E har aldrig klättrat tidigare men stora E gjorde det för första gången med klassen tidigare i veckan.

Vi möttes upp vid Gyllene Måsen i närheten av Solna Klättercenter för att snabbt få i oss lite lunch och körde sedan den korta sträckan över till centret. Det var rätt mycket folk där men det beror nog mest på att det är lördag och då brukar många familjer och även inbokade kalas vara där.. men vi fick plats vi med.  : )





Stora E kämpade och slet upp och ner på väggarna och nådde hela vägen upp på sista försöket. Lilla E kämpade hon med men stannade på ett mer tryggt avstånd från marken. Himla duktiga båda två och jag är rätt säker på att vi snart kommer åka dit igen.  : )

Efter vi varit där i dryga två timmar och även jag fick klättra av mig.. fast då på Boulderväggarna då jag annars måste ha någon som säkrar åt mig på de höga väggarna.. åkte vi bort till Solna Centrum för en snabbfika och laddade upp energin igen med kaffe och glass innan öborna skulle fara hem till ön igen. Det blev en himla rolig dag tillsammans. :  )

Vi har gjort en lista över saker vi vill göra ihop och detta med klättringen var bara en av dom. Ska bli skoj att med tiden kunna bocka av en efter en och samla på sig härliga minnen inför ålderdomen.  : )

Nu ikväll ska jag vara hemma och se på starten för årets Melodifestival. Imorn ska jag hitta på något skoj med min vän P.. vad vi gör har jag ännu ingen aning om.. men trevligt lär vi få oavsett så sociala och lättroade som vi båda är.  : )

* * *
20:53

K.A.T.A.S.T.R.O.F.. är min sammanfattning av kvällens första ursållning av Melodifestival 2010. Skulle lika gärna kunna vara en LIVE-sändning från Bosnien Hercegovinas uttagningar eller något annat land däromkring. Det enda som var av underhållningsmaterial var Dolph.. allas vår actionstar.  : )

Om jag skulle bli tvungen att välja något av bidragen som framfördes ikväll får det bli bidrag nummer 4 och den Jesusliknande gänglige killen utan skor på fötterna.. Pain of Salvation.. med sitt bidrag Road salt. Han hade en fin pipa och goa ögon.. men dock inget schlagermaterial som det var på den gamla goda tiden. : )

Christine Meltzers röst är skrämmande lik bröderna Bronetts med de långdragna vokalerna. Kanske ett nytt spännande yrke när hon gått i pension ifrån TV-världen.  : )
 

Ha nu en trevlig fortsättning på kväll och hoppas ni får en fin dag imorgon. Kram så länge på er alla.

// Christine


  

Oj vad det jobbas på Nya jobbet

Måndag till Fredag..


Hej gott folk och förlåt för att jag inte uppdaterat här om vad som hänt sen sist.  : )

Jag hinner inte just nu för ska strax köra iväg mot min sista jobbdag för denna vecka. Så håll ut lite till så kommer det en ny och fräch deklaration för var dag ur denna vecka.. kanske redan ikväll.. annars blir det imorgon kväll det sker istället.





Imorn bär det ut till ön igen och mys med öfolket. Har saknat dom sen sist vi sågs.. för två veckor sen närmare bestämt.. och det är låååång tid när det gäller M och Vs utveckling och framfart i livet.  : )

Hoppas ni haft en fin vecka så här långt och att ni får hålla er friska och krya. Kör försiktigt så hörs vi mycket snart igen.  : )

Kram på er så länge // Christine



RSS 2.0