Fiskgratäng och Tietzes syndrom

Denna fredag har passerat rätt snabbt så ikväll blir det därför kort skrivet. Grått väder som gjorde mig galet trött. Segade mig igenom timme efter timme tills barnen och S komma hem en efter en.

S har känt pirrningar i armar och ben samt har känselbortfall i höger arm sedan två veckor tillbaka. Då det inte gått över ringde han Sjukvårdsupplysningen igår som blev oroliga att det kanske var en "tia".. m.a.o en mindre stroke han haft. Jag höll på att ramla baklänges när jag hörde vad dom sagt.

Imorse ringdes därför Vårdcentralen för akuttid och kontroll av S hälsa. Doktorn som undersökte honom kom fram till att det var Tietzes syndrom, en sjukdom som orsakas av inflammation eller svullnad i revbensbrosket. Det kan bli kroniskt men behöver inte heller bli det. Fick antiinflamatorisk medicin.. typ Ipren.. som han ska ta i några dagar. Hoppas S blir bra för det räcker med de sjukdomar som redan finns  : )

Hemmagjord fiskgratäng till middag.. mumsigt gott och mätt som en plätt. Nu ska jag avrunda kvällen med ett glas röd vuxensaft och om det finns något gott i skafferiet så plockas nog det fram ska ni se. Hoppas ni får en fin helg med det ni hittar på.


Alldeles till vänster ligger Franks café.


På återhörande / Christine



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0