Råda Säteri

Söndag..
Idag var jag och S på Råda Säteri för att fira en släkting till honom som i dagarna fyller 60 år. Släkt och närmsta vänner var inbjudna.. och så jag.  : )

Säteriet har anor från medeltiden och nuvarande byggnader uppfördes på 1700-talet och är skyddade som byggnadsminne. Under första hälften av 1800-talet förestod friherrinan Martina von Schwerin som anlade den ruin som ligger på udden Labbera. Ruinen var som en överaskning till Martinas son.

Efter den väl tillagade söndagslunchen tog alla på sig sina jackor och följde födelsedagsbarnet och hennes man ut på en kortare vandring runt udden. Mörkret föll samtidigt som vi närmade oss ruinen, där en geocache för övrigt ska ligga dold i muren någonstans. Nu fann vi den inte på grund av att det hann bli för mörkt för att vi skulle ha en chans att finna den. Vi vände då tillbaka mot parkeringen där kaffe med hembakade bullar bjöds. Efter en trevlig dag med goa människor tackade S och jag för oss och körde hem till Flurr som väntade glatt på oss i hallen.

Stekt Halloumi med sallad och cayennekryddade ljumna kräftstjärtar bestod middagen av.

Bör egentligen titta lite till i matteboken innan jag lägger mig.. men just nu känns mina ögonlocken alldeles för tunga för en sådan prestation. Antingen får jag göra mig en kaffe bums.. eller så lägger jag mig på soffan och blundar en kort stund.. och hoppas på tur imorn när kursen startar. Hoppas ni haft en fin helg med det ni hittat på.


Grådis denna dag därför ingen fullträff med kameran.
Jag måste ju skylla på något.  : )



På återhörande / Christine



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0