Söndag och regnet håller i sig

Söndag..
Låg kvar under täcket lite längre imorse . Regndropparnas smatter mot fönsterrutorna höll mig sällskap inatt när jag då och då vaknade ur min sömn. Vid såna här tillfällen är det skönt med helg så att man kan skjuta upp frukosten för en stund.

I skrivandets stund är vädret mer bedrövligt än igår så det blir förmodligen inomhusaktiviteter för hela slanten. S och co städar upp i den gigantiska skomöbel som står i hallen. I den ryms gamla slitna bortglömda skor med favoriterna inköpta i år. Jag och S gav barnen uppdraget att på 15 minuter sortera ut de skor de vill behålla. När tiden gått ut lägger vi de skor som är kvar i en stor säck som sedan skall slängas på tippen.

Är det verkligen med stress och skrämselteknik man ska få barn att göra "tråkiga" saker? Vet faktiskt inte vilket sätt som anses mest pedagogiskt riktigt.. men det fungerar i alla fall. : )

Vad vi sedan gör av dagen är inte bestämt än.. men något måste vi hitta på. Annars lär jag bara minnas denna söndag som grå, regnig och väldigt lång. : )


Skorycket resulterade i 7,5 par brukbara skor per skalle.

* * *

Det blev en tur till IKEA på eftermiddagen. Parkeringen var knökfull av andra söndagsshoppare och bidrog med bilköer både in mot det stora affärsområdet i Kållered och även för de stackare som ville komma därifrån. Vi bestämde oss därför för att göra detta snabbt och att hålla ihop så att ingen försvann i myllret av människor.

Jag har tidigare tyckt om att gå runt på IKEA och dagdrömt om hur man kan förnya ett rum med små enkla medel och nya färger. Nu har tyvärr den känslan bytts ut till att jag upplever att det bara är bökigt och klaustrofibiskt att gå runt i dess labyrint av avskiljare och hyllor fullproppade med slit-och-släng-varor. Nu lär det dröja till nästa besök.  : )

På återhörande / Christine


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0