Melankoliska rum

Torsdag..

"Är man inte lycklig - är man inte lyckad"

Såg ett tv-program idag på 4:an.. EfterTio.. där Malou von Sivers satt och samspråka med Peter Sipen, Markus Birro och Stig Malm. Jag bodde förresten granne med Stigs gamle far, Nils, under några år. En väldans trevlig äldre herre.. klädde sig alltid stiligt och doftade av god after shave.. alltid glad och uppåt och stannade ofta till för att småprata i porten eller på vårt våningsplan. En härlig människa att bo vägg i vägg med m.a.o.

Idag handlade programmet dels om melankoli.. och var gränsen till depression går. Eller om det var samma sak. Att vara melankolisk kan endel människor vara hela livet utan att för den delen lida av depression. Det är ett sätt att vara på.. ingenting annat. Den som är melankolisk går i sina egna tankar.. funderar.. analyserar.. tänker och vankar av och an som Professor Balthazar i barnprogrammet gjorde.

Läser man på Wikipedia säger den förklaringen något helt annat. Då lider man av en djup depression och det är ju inte så bra kanske. Birro, författaren, menar att han är melankolisk och liksom
går in och ut genom olika rum och befinner sig på så vis inte i ett konstant nedåt läge. "Det mörka kommer och går" vilket några av hans böcker också visar.

Jag tycker om ordet melankoli.. nio bokstäver lagda i följd.. synd bara att inte ordet innebär ett mer ljust än mörkt sinnelag.





Jag gick in på EfterTio´s hemsida och såg till min förvåning att hela 1885 stycken inlägg har registrerats efter att programmet slutade för ett par timmar sedan. Kan ni förstå vad många människor som både tittade på programmet idag och som dessutom hade någon egen erfarenhet och som ville dela med sig av denna.

Detta var bara en tanke om att tänka.. vilket man ibland gör lite för mycket av.  :  )

* * *

Just det.. idag tog jag med min blogg ut på stan.. hon behövde komma ut lite och få se på folk.. andas frisk luft.. vi fönstershoppa.. fika.. och så gick vi in till en stylist och vips så såg hon ut såhär. Vad tycks..?  :  )

Hoppas ni får en fin torsdag // Christine

 

Kommentarer
Postat av: Sara

FIIINT, du lyckades väldigt bra med header och annat! :D :D :D

2009-05-07 @ 21:52:03
URL: http://adaosara.blogg.se/
Postat av: Christine

Tack vare dig och ditt tips med hjälpsidan. Annars hade det sett ut som det gjorde innan. Tackar så hjärtligt för din hjälp. : )

2009-05-07 @ 22:33:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0