Stickkurs och ut till ön

Lördag..

Idag var jag och storsyrran på Stickkurs på garnaffären Trassel i Täby. De har både butik och stickcafé där. Så himla mysigt med alla pratglada tanter och hembakat bröd och nybryggt kaffe till. Jag har ju inte rört ett garnnystan sedan jag var i lägre tonåren.. så det var många och massor av år sedan.

Jag kom ganska snabbt ihåg hur man gör och sen var det bara att få instruktioner om hur jag skulle göra med de pärlor jag skulle sticka in i allt. Nu går det ju inte fort utan jag tar det i lagom takt för jag har inte någon brådska heller. Detta får vara som tankeavkoppling för man är totalt fokuserad på det man gör.. var man har garnet.. hur många öglor det är och ska vara.. mycket att tänka på. Så detta var riktigt skoj att få vara med om idag.

Efter kursen var slut körde jag och storsyrran förbi Plantagen men hittade inget där som hon och hennes familj kunde ha nytta av. Därför styrde vi kosan ut mot ön istället dit vi skulle åka hem till vår lillasyster med tvillingarna. Pojkarna var lika busiga och goa som de alltid är. Idag möttes jag av att ena tvillingen.. V.. hade ett plåster i pannan. Han hade häromdagen klättrat upp på tvbänken och ramlat ner med huvet och allt med en duns.

Inget fel syntes och han verkar ha tagit allt med ro. Stackars deras pappa J som nu är hemma och tar hand om vilddjuren på egen hand. Syrran har ju börjat jobba igen och det måste vara ett elände att ta hand om dessa två på egen hand då de numera springer runt och klättrar på allt. Hade det varit ett barn hade man haft mer koll.. hunnit fram snabbare. Men nu är de ju två.. springer åt olika håll och klättrar på olika möbler så hur sjutton orkar de med allt och hinner avstyra alla olyckor som säkert annars skulle ske. Jag blir matt av bara tanken.  : )



Lenka - http://www.youtube.com/watch?v=YHKDCqnH_7M

När jag körde hem från Rindö strax innan tio på kvällen så hände en kul sak. Jag brukar ju som många av er vet trampa lite på bromspedalen när någon ligger liiite för nära mig när jag kör bil på motorvägen. Är det kolsvart ute så kan jag omöjligt se vilken typ av bil som ligger uppe i baken på mig. Det enda jag ser är bara två lampor som flashar på hellyset för att föraren vill att jag ska skynda på med min omkörning jag då håller på med.

Nu hände det ikväll igen att en fartdåre kom upp så där snabbt.. blinkade på mig och ville jag skulle flytta på mig. Jag tänkte då för mig själv att - NÄ nu får det vara nog med er fartdårar. Så jag trampa lite lätt på bromspedalen för att de ska se rödljusen och fatta att nu får du lugna ner dig.. jag kör om.. är snart klar så coola ner dig mister. Jag ser att bilen bakom också bromsar in för avståndet mellan oss ökar en aning. De fattade väl att jag blev sur på att dom "trängde sig" och stressade mig. Helt plötsligt ser jag Blåljus blinka i backspegeln.. det var en polisbuss som ville fram. Guuu vad jag skämdes och guuu vad jag skratta för mig själv där jag satt i min lilla tantbil på väg hem i mörkret med regndroppar som föll ner från skyn.  :  )

Hade jag sett att det var en polisbuss hade jag ju självklart flyttat på mig på en mikrodels sekund. Men nu såg jag inte vad det var för bil så jag tänkte att nu jäklar.. håll dig ur väg.. stressa mig inte.. och sen ioioioio.. blink blink.. de ville bara fort fram. Hade de haft blåljusen på från början hade jag ju sett vad det var för några.  : ) 

De tyckte nog att det var kaxigt av mig att "läxa upp lagens långa arm"..  - Hörrnini polismän.. tat lugnt.. jag är ute och söndagskör på lördagkvällen så ta det lilla lugna.. ni kommer snart förbi ska ni se.. broms broms.. blink blink.. FLYTTA PÅ DIG KÄRRING..! vi missar avsparken i SWE-GBR..! : )

Så.. Nu har jag åter lärt mig sticka igen.. ätit en smarrigt god middag med mina systrar.. nattat tvillingodjuren med melodierna i min mobil.. lärt poliser hur man (inte) ska köra i trafiken.. och ska nu natta kudden.. eller om det var den som skulle natta mig.  : )

Hoppas ni haft en fin dag och får en minst lika fin dag imorn. Många kramar // Christine



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0