Rindö helg med stort R

Lördag & Söndag..

Kom hem strax innan 18 idag efter att ha varit ute på ön där mamma.. mina systrar med barn och gubbar bor.

Jag åkte ju ut till Täby Loppis på lördan vid 10 tiden. Gick runt där och kikade vad de olika säljarna hade att erbjuda folket med plånböcker tjocka som basketbollar då det var lönehelg och allt. Solen sken och vinden fläktade milt så detta var en toppenfin dag att vara utomhus på. :  )

Jag hittade bordet där min vän Ps sambo A stod och sålde saker tillsammans med en vän till henne. Själva loppisen började enligt deras hemsida och även annonserad på de skyltar som guidade oss bilister rätt.. till att vara öppen 12-16. Tur som var så tipsade A mig om att åka dit redan till 10.. för det är då köparna började komma inrullande från alla håll. Och det stämde. Jag var dit till en kvart efter 10.. och då var redan parkeringen halvfull med bilar.. eller näst intill iaf.

Och för var femte minut parkerade (på en aviserad plats endast för säljarna) en ny bil där föraren snabbt plockade fram sina bord och ställde upp sina överflödiga prylar därefter lades upp på. Oj vad saker det fanns.. men mest glas.. porslin.. kläder.. leksaker och sånt "tjaffs". Jag åkte ju dit för att hoppas finna mig ett mindre vardagsrumsbord att ha här hemma.

Jag hittade faktiskt ett bord jag blev intresserad av.. ett runt i ljus fanér från kanske 20- eller 30-talet. Det var 65 cm högt.. ca 80 cm i diameter.. en tjock stomme inunder och sedan som fyra tassar som var själva foten på bordet. Skitsnyggt.. påminde om ett mormor och morfar hade hemma hos sig. Kostade endast 50 kronor.. helt galet billigt. MEN.. jag valde efter att ha vankat av och an bra många varv och "paxat" bordet för säkerhets skull medan jag snabbt måste komma fram till ett beslut om Köpa eller Inte köpa .. att då inte köpa det.

Jag kände efter hur mycket det vägde.. att bära det både till bilen och senare upp till lägenheten.. och det skulle bli väääääldigt tungt och slitsamt. Ett tvåmansjobb på en person.. en klen men i.o.f.s. envis och seg person. Detta var inte heller ett bord jag egentligen vill ha utan detta var ett snyggt bord jag snubblade över som skulle kunna funka och så var det ju ruskans billigt.. kan senare säljas på Blocket för en 400-lapp utan problem.

Men tyngden gjorde då att jag tackade nej.. vilket gjorde säljaren sur för att "många andra" hade tittat på det medan jag dragit på att slå till. Jag orkade inte svara på hennes kommentar utan gick bara därifrån och tänkte för mig själv.. att hade så "många andra" tittat på det på de 10-15 minuter jag velat i mitt beslut.. så kommer hon garanterat få det sålt då loppisen hade öppet nästan 5 timmar till. Så varför sura då.. är hon smart höjer hon nu priset på bordet.. pga "alla intresserade" som då hade varit dit.. och kanske fått in en 400 kr utan problem. :  )




Efter loppisen åkte jag direkt ut till V-holm och ön utanför. Körde till mamma.. strax efter kom min yngre syster dit med tvillingpojkarna.. sedan mammas kille och efter det kom min äldre syster med döttrar två. Vi fikade och hade det trevligt tillsammans. Sen gick de hem till sitt.. en syster i taget.. medan jag stannade kvar där vi var.

Vi åt god middag vi tre.. mamma.. S och jag och drack mousserande till det. Sedan tog vi oss över till äldre systern dit vi var bjudna på kaffe och äppelkaka. Smakade smaskens även det och när klockan närmade sig midnatt.. eller om den hunnit pasera det t.o.m. gick mamma och hennes S hem till sig och vi andra kröp ner i våra bäddar.

På morgonen började jag och yngsta dottern titta på Göta Kanal 2 innan det var dags att äta frukost. Sen stack jag över till min yngre syster.. jag skulle provrida hennes femåriga sto som är en riktigt pigg men snäll häst. Hon är bara lite darrig för saker som skulle kunna skada henne.. typ träd.. buskar.. barn.. bilar.. plastpåsar.. brevlådor.. skyltar och dylikt. Såna riktigt otäcka saker. : )

Så efter att ha fått testköra henne några långsidor på den gamla militärfotbollsplanen.. nöjde jag mig och lämnade över till syrran igen. Jag hade ingen lust att sitta uppe på en hög häst (otroligt vackert och ståtligt sto) som kanske tar ett snedsteg.. jag reagerar på det och adrenalinet börjar pumpa innanför skyddsvästen.. vilket häststackarn då skulle känna av.. så blir hon mer nervös.. och jag likaså.. sen blir det bara en nervös pannkaksmet för hela slanten. Bättre syrran rider henne och när jag känner mig mer varm i kläderna så kan jag motionera henne när vi både hästen och jag känner oss mer coola inför prassliga buskar och höga fall.  : )

Efter jag bytt om till vanliga kläder igen körde jag hem till mamma igen.. dit hade just äldre syrran med minsta tösen kommit till så kaffekannan fylldes på och äppelkaksresterna från igår värmdes upp och ny vaniljsås vispades ihop. Gott-gott-i-gott-gott.  : )

Vi satt där i solen och mös.. någon Bouleomgång gjorde döttrarna (nu hade även den äldsta tösen kommit dit också) och jag.. några omgångar Burken innan vi tog oss över till äldsta syrran igen. Vi skulle kolla klart på Göta Kanal 2 som vi hade halva filmen kvar av från morgonen. Den var kul att se.. lika underhållande som 1:an.

När filmen var klar blev det ännu mer kaffe och därefter tackade jag för mig och åkte ned till bilfärjan över till V-holm och senare bilfärd hem till Sundbyberg.

NU sitter jag i soffan.. känner mig glad efter en toppenfin helg med familjen.. ja en del av min gigantiska och välblandade familj med nytt och gammal i en härlig blandning.  : )

Kom just på att jag glömde det hemmagjorda kort och godis jag fick av äldsta syrrans yngsta dotter. Jag är så glömsk så det är inte bara pinsamt utan numera också förbaskat irriterande. Jag glömmer nu saker så jag blir tvungen att åka långa omvägar för att rätta till det jag glömt.. eller så går jag miste om saker för jag glömmer bort dom och annat jag ska komma ihåg. Jäkla skithjärna.. kaputt.. som ett katrinplommon.  : )

NU ska jag skala min första satsumas för i år. Ska bli intressant att se hur den smakar då det kan variera otrligt från gång till gång.

Hoppas ni haft en fin helg med det ni hittat på. Stor kram på er // Christine



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0