Påskafton ute på ön

lördag.. Söndag.. Måndag..


Lördag for jag ut till ön på sena morgonen och firade påsk med delar ur min stora familj.  : D

Basen var hemma hos min äldre syster H och döttrar E och E. Först tog vi en cyckeltur ner till båthamnen på ön.. med oss hade vi varsin stjärtlapp.. varm choklad i termos.. syrran hade bakat frallor som hon la ost.. prickigkorv.. eller skinka på.. Mums. Solen den bara sken och sken och sken härligt på oss där vi satt och myste med det stilla vattnet nedanför kajkanten. När klockan närmade sig halv två trampade vi hemåt igen och inväntade vår biopappa G som skulle komma över på fika i solen.

Vi satte oss på bänken utmed deras prylbod.. det var så varmt och gott att jag kunde sitta i bara tröjan.. ja byxorna var ju på förstås.. men menar att det var så varmt så fryslorten Stina t.o.m. kunde lägga av sig både jacka och kofta.  : )

När fikan var slut och pappa skulle åka hem till sitt.. tog vi färjan över till V-holm där vi gick in i mataffären och köpte det vi skulle ha till middag.

Förrätt:
Ägghalvor med majonäs.. rom och räkor.
Avocado fylld med creme fraiche.. rödlök.. kräftstjärtar.
Syrrans nubbesallad som är helt galet god.

Varmrätt:
Fläskfilémedaljonger i svampsås med ungsbakade potatisklyftor.
Grönsaker serverades till detta.

Vi var så mätta efter all god mat och allt påskgodis vi moffat i oss under dagen.. så efterrätten sparade vi till ett ennat tillfälle. Hade vi haft plats i våra magar hade vi avnjutit Ugnsbakade päronhalvor med After Eight på.. och vaniljglass till detta.  : )

Efter middan var vi så nöjda med tillvaron och dagen i solen så vi satte oss och tittade på familjefilmen Natt på Museet 2. Himla kul som ettan också var. När filmtajmen var slut åkte jag hem med 23-färjan och var hemma en kvart innan midnatt. Kunde sovit över där.. men sin egen säng är ändå alltid den skönaste av sängar.  : )

Bilderna nedan är bilder från Påskafton.. natur och djurbilder.. ja någon husvägg slank också med.  : )




































På söndan träffade jag min vän A-M. Vi gick till Hagaslott och tog lite bilder där innan det stängs av helt och hållet för allmänheten. Under veckan som gått hade de satt upp gigantiska men också väldigt vackra grindar in mot slottet. Enligt information som finns på små tavlor säger de att framkomligheten ska försvinna permanent i sommar.. men så fort som de satt upp staketen och grindarna (nu kom man förbi dom denna helg för det var inte helt klart jäms med staketet intill) så kommer de nog stänga av vilken dag som helst.

Jag tycker ändå att avstängningarna är för nära slottet. För är det vinter och mörkt utomhus.. de har lamporna lysande inne.. kan någon dåre stå alldeles utanför staketet och glo in på Konungaperat och vad de gör.. vilket känns märkligt i dessa tider. Jag gick nämligen upp till kullen där jag tyckte kunde vara en "bra plats för en Stalker att stå och glo på".. och visst med mitt lilla objektiv kunde jag ju komma riktigt nära inpå. Med ett längre objektiv kan man säkert se ända in i rummen. Borde kanske tipsa SÄPO om detta.  : )

Efter plåtningen gick vi runt Brunnsviken och bort till Café Sjöstugan och deras hembakade goda. Rättvisemärkt kaffe i koppen.. och sen hemåt igen.

Idag måndag ska jag iväg och jobba några timmar. Så nu är det hög tid att fixa till mig och sen iväg. Hoppas ni får en fin annandag påsk med det ni hittar på. Bilder på slottet kommer imorn.  : )

// Kram på er alla.. Christine

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0