Kofta mellan stjärna och klot

Idag är det grått här i stan.. menar himlens kulör. Min naturkunskapslärarinna förklarade för oss elever att när det är molnigt är det som om jordklotet har tagit på sig en kofta. Den gör temperaturen varmare men skymmer samtidigt stjärnorna för vår beskådan. Så idag kände sig väl vår planet lite kylig och drog på sig lussekoftan. Jag förstår den.. jag hade gjort samma sak.

Jag var igår med om en ny smakupplevelse då jag blandade Frödinges ostkaka (ungsvarm) med Hjortronsylt. Jag höll på att smälla av. Jag har alltid ätit den med jordgubbsylt men aldrig trott att hjortron skulle vara så galet gott att ha till. Tydligen är det en vanlig kombination att blanda just ost och hjortron.. vilket jag uppenbarligen missat. Så ni som bara älskar varm ostkaka och inte har testat detta innan.. gör det.. ni kommer inte bli besvikna.


Min oemotståndliga nya smakupplevelse.  : )

Idag måste jag ta tag i matteboken som pockar på min uppmärksamhet. På måndag startar den distanskurs i matte jag måste genomföra och få betyg i.. lyckas jag inte är det mindre bra. Det känns som om jag ska gå till tandläkaren och dra ut en tand.. utan bedövning. Jag kan inte förstå varför detta med matte är så hemskt. Kanske beror det på att varje gång jag närmar mig ett mattetal så springer min hjärna iväg och gömmer sig.. vägrar komma fram förrän kusten är klar. Sen blir inte situationen enklare då jag numera delar tak med en ingenör.. som bara älskar matematikens skrymslen och vrår. Men hade livet varit enklare om S varit analfabet? Troligtvis inte.

På återhörande / Christine



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0