Provridning 2 avklarad med bravur

Idag var då dags för att kliva upp i sadeln igen. Tror faktiskt att dagens lektion var än mer skoj då jag vågade göra mer saker än vid förra tillfället. Jag red slalom mellan utplacerade koner.. genomförde olika benövningar som att sitta ner i sadeln och stå upp i sadeln för att träna balansen. Jag fattade t.o.m galopp och red manegen runt med ett brett smil på min mun. Hur Addi (samma häst som sist) tog detta timmeslånga skumpande vet jag inte.. men hon haltade iaf inte ut ur manegen.

Det var verkligen skitkul idag och jag har fått en ännu mer blodad tand för att fortsätta och se vad detta kan leda till. Brist på ledig plats är det tyvärr nu så jag har därför ställt mig i kö för att komma in i lämplig grupp till våren. Det såg nog rätt underhållande ut när jag skulle sitta ner i sadeln i trav.. samtidigt som jag skulle styra mellan konerna och få hästen böjd åt vänster respektive höger håll. Uppe på läktaren satt E och S och tittade på. När lektionen var slut fick jag tummen upp av E.. så det gick nog rätt bra trots allt.  :  )

Nu ska jag antingen lägga mig på soffan..blunda för en stund och njuta av dagens triumf.. eller hitta på något kreativt och vettigt. Just nu lutar det mer åt soffan än åt att vara duktigt huslig.

Vad som sker här nere i helgen är att E ska på Hubertusjakt på lördag morgon. Det är som en rävjakt på häst fast utan den skräckslagna räven springandes i sicksack framför dom. De rider i grupp utomhus över stock och sten och med ett gosedjur gömd någonstans.. förste ryttare fram får den. På lördagkvällen ska T tillsammans med vänner spöka ut sig och Halloweena för folk och fä här i bygden. Det ska bli intressant att se hur de kommer att se ut när de är färdigsminkade och redo för deras jakt på karameller.

På söndag om vädret tillåter ska hela gänget köra ner till Varberg för att leta cacher inför en Kick-Off S ska ha med jobbet i nästa vecka. Tanken är att vi ska reka innan S och co skall dit så att inget strular och förstör deras lekstund.  :  ) Givetvis ska vi också passa på att testa Varbergskaffet på något av fiken där och förhoppningsvis också hinna med att kolla in staden.. då iaf jag inte varit dit tidigare. Hoppas att ni får en fin helg med det ni hittar på.


E med hästen Ricky i stallet. En söt, snäll och lagom stor ponny.

På återhörande / Christine



Cykeltur och fika på café Garbo

Idag sken solen så pass att jag bara måste ut i ljuset och friska luften. Jag, E och T hoppade upp på våra cyklar för ett första stopp vid Munkebäckstorget, där vi skulle frankera ett kuvert åt S för vidare färd mot Spanien. Därefter in mot stan och en godisaffär alldeles i närheten av farmor E där de har hutlöst mycket löst att välja på. Det finns också för många sorter av choklad för de som älskar just choklad.

Påsar med smått och gott inhandlades för samtliga innan vi vände cyklarna hemåt. Dock gjorde vi ett snabbstopp på Café Garbo på Vasagatan där de gör väldigt god latte.. en smarrig rabarberhallonmuffin blev det till för min del. Men nu vette sjutton om kakan var av så bra kvalité.. för i skrivandets stund känns min mage orolig och dum. Eller så är det kanske vårkänslor jag drabbats av.. fast på hösten då.  :  )

Cykelturen in till stan och tillbaka tog ca 1,5 timme totalt att trampa.. vi gjorde lite omvägar när vi upptäckte staden sittandes på sadlarna. Nu har barnen gått ner till sin mamma L som bjöd över dom på middag. Jag väntar hem S och ska väl komma med förslag på middag för oss två ikväll. Nu ska jag gå och kramas med Flurr för en stund. Hoppas ni haft en trevlig dag.

* * *

Ikväll såg vi på den relativt nya filmen Iron Man. Jag ger den 2 biostolar av 5 möjliga då jag anser att den inte innehöll någon egentlig eller vettig handling. De två stolarna är för de stundvis trevliga effekter regisören lyckades få till och för att Jeff Bridges kan ge såna läskiga vibbar.. usch för hans ansiktsuttryck.

På återhörande / Christine


Paint.NET

Idag har jag känt mig varm.. trött.. seg i största allmänhet. Febrig panna och ont i skann. En promenad i skogen och en magnecyl gör nog susen. Väntar just nu på att pillret skall börja verka. Jag håller på att lära mig ett nytt bilduppbyggnadsprogram som heter Paint.NET. Där kan man göra precis vad man vill av ett fotografi eller bild. Här nedan är två exempel även om jag inte jobbat särskillt mycket med dom. Nu ska jag gå och hjälpa till med maten. Hej och hå.  :  )


Oljemålning och lite pill med kontrasterna på denna bild.


Här är det Polar Inverison som helt geggat ihop bilden.

På återhörande / Christine



Geocaching i Slottskogen

Idag åkte S, V, E och jag till Slottskogen för att leta efter cacher. Vi hittade bara en idag pga brist på tid.. trötta ben.. fikasug.. samt blöt och svårhanterlig terräng. Fikan satt fint i allas magar och därefter bar det hem för att skjutsa T till stallet. S nya dator fick vi hem idag efter att den gamla försvann under mystiska förhållanden.

Ikväll ska vi prova ett nytt recept på Inbakad örtagårdslax (hjälp säger V) det ska bli spännande att se hur den smakar. Efter maten blir det en fortsättning på det True-Blood-maraton vi påbörjade igår. Serien är synnerligen speciell på sitt sätt.  :  )


Alltid lika uppiggande med en skogspromenad.


På grund av mina yviga rörelser hade E svårt att få ordning på skärpan.  :  )


På återhörande / Christine



Universeum och varma mackor

Klockan är nu sex på kvällen och det är redan kolsvart utomhus. Inomhus lyser lampor hemtrevligt här och där. Inombords råder en konstig blandning av kaos och lugn. Människan kan inte styra över världens gång.. allt har sin mening.. fånga dagen.. älska din näste som detta vore den sista dagen att göra det på.

Sedan man föds och lärde sig gå har man hört dessa käcka visdomsord. Men min fråga är om man nu gör allt detta som man blir rådd att göra.. vad händer då? Vinner man högvinsten på Triss.. får man påökning på lönen utan att ens ha bett om det.. går någon man tycker om ner på knä och friar.. blir man fri från sina synder och kroppsliga deffekter?

Jag har svårt att tro att det är så enkelt.. att det finns en rak väg att gå. För oavsett vilken väg man väljer att följa kommer det alltid att finnas backar och krön.. medvind och motvind.. avkrokar och omvägar.. allt detta gör livet på något sätt.

Jaq är en människa med många drömmar och längtan. Det ska vara mycket till innan de grusas sönder och försvinner bort. Jag vill tro gott om folk tills motsatsen bevisas. Somliga kallar det beteendet för naivt.. jag kallar det godhet utan gränser.

Saknaden av solen.. värmen.. de spontana skratten gör att höstmörkret känns som en grav.
Längtan efter allt och ingenting får axlarna att kännas tunga som av bly.
Livet är kort.. kortare än den moderna människan vill kännas vid.
Därför skall varje dag vårdas och varje gärning göras med känslan i behåll .


Jag och E på Gotland i somras.

* * *

Jag, S, E och T åkte till Universeum idag.. dit alla andra barnfamiljer i Göteborg tydligen också gjorde. Det var knökfullt med gapiga barn men jag överlevde tack och lov. Rätt fränt när en dryga 2 meters haj gled fram ovanför mitt huvud. Det kändes som att jag nästan kunde snudda vid den i tunneln där jag stod. Som tur var är ju allt inglasat på stället så ingen närkontakt med mördarfiskar här inte. Hemma blev det varma mackor till middag

Kram och på återhörande / Christine



Lerum, Allum och jag

Efter frukosten tog jag, S, E och T bilen till Lerum som ligger ca 10 minuter hemmifrån. Där finns en affär vid namn Skohuset där S tidigare gjort fynd till sig och barnen. Och då jag kastade bort deffekta skor innan flytten stod jag nu utan höstskor. Vinterskor lär jag nog inte behöva då Götets vintrar består mest av regn mot storstadens snö som ibland faller ner över taken.

Jag klev in genom en tillsynes rätt trist entre men väl därinne fanns det skor uppställda i hyllor utan slut. Det största utbudet
på vuxenavdelningen attraherar förmodligen mest  kvinns och gents i åldern 50 +. Men då jag närmar mig denna härliga ålder med Porschefart tänkte jag va fanken.. titta igenom sortimentet kostar ju ingenting.

S tog med sig minstingen T för att leta upp nya skor till henne som förhoppningsvis ska hålla i mer än två månader som det är just nu. E gick för sig själv och tittade efter skor att ha till fint och då hon har spelning med sin orkesterklass. Jag tänkte rationellt och sökte av hylla efter hylla för att inte missa något och även få en inblick i vad folk har på sina fötter. Men ibland kan jag inte låta bli att undrar hur skodesigners tänkte när de hittar på vissa skor. 

Där i hyllan för skor i storlek 37,5 såg jag dom. De var först på gränsen att jag ens tog av mig min stövel för att prova den. Har ni aldrig tänkt när ni letar skor att Den skulle kunna varit toppen om inte.... iaf jag tänker ofta så. För är det inte sulan som är ful eller klumpig.. så är det någon detalj eller materialet som gör den till en omöjlig sko att gå i.
Nåja.. tillbaka till skon jag hittade. Den är en ankelstövel i brunt skinn med lagom mycket detaljer. Känslan som infann sig när jag dragit upp dragkedjan var definitivt ett Halleluja moment. Den var så galet skön att gå i så jag kunde bara inte motstå att göra den till min.  :  )

På väg till kassan kasta jag ett öga på en hylla jag inte tittat på än. Där stod ett par svarta Jodpuchliknande skor jag bara tänkte prova på skoj då jag redan hittat ett par och dumt nog satt även dom här som en smäck. Priset på de svarta var 350 kr och det är ju ingenting för ett par praktiska och sköna skor.

Sedan blev det ett kort besök på Allum då E skulle titta efter en stickad tröja.. vilket hon äntligen hittade efter massa letande. Och så hittade hon även en väldans söt svart klänning med ett gulligt liv och fluff i tyget nedtill. Hon hittade förresten ett par söta små finskor på Skohuset för ett riktigt bra pris. Jag smet in i en "tantaffär" i Allum och hittade linnen för 19 kr styck och är det några plagg jag har året om så är det just linnen och koftor.. det är mina signalement.. näst efter randiga tröjor förstås.  :  )

Hoppas ni haft en trevlig lördag och får en ännu bättre dag imorgon.


Mina nya skor.. den ena för finpromenader och den andra till Flurrpromenader.


Fyndade linnen för 19 kr styck.. vid såna tillfällen är det svårt att spara klokt.


Kram och på återhörande / Christine



Fiskgratäng och Tietzes syndrom

Denna fredag har passerat rätt snabbt så ikväll blir det därför kort skrivet. Grått väder som gjorde mig galet trött. Segade mig igenom timme efter timme tills barnen och S komma hem en efter en.

S har känt pirrningar i armar och ben samt har känselbortfall i höger arm sedan två veckor tillbaka. Då det inte gått över ringde han Sjukvårdsupplysningen igår som blev oroliga att det kanske var en "tia".. m.a.o en mindre stroke han haft. Jag höll på att ramla baklänges när jag hörde vad dom sagt.

Imorse ringdes därför Vårdcentralen för akuttid och kontroll av S hälsa. Doktorn som undersökte honom kom fram till att det var Tietzes syndrom, en sjukdom som orsakas av inflammation eller svullnad i revbensbrosket. Det kan bli kroniskt men behöver inte heller bli det. Fick antiinflamatorisk medicin.. typ Ipren.. som han ska ta i några dagar. Hoppas S blir bra för det räcker med de sjukdomar som redan finns  : )

Hemmagjord fiskgratäng till middag.. mumsigt gott och mätt som en plätt. Nu ska jag avrunda kvällen med ett glas röd vuxensaft och om det finns något gott i skafferiet så plockas nog det fram ska ni se. Hoppas ni får en fin helg med det ni hittar på.


Alldeles till vänster ligger Franks café.


På återhörande / Christine



Stora bilen på verkstan idag

Igår var S och besiktade sin bil för första gången då den kom direkt från fabriken när han köpte den. Tyvärr fann besiktningsmannen fel på bakbromsarna som låg på och han behöver då få detta åtgärdat. Inom en månad ska det göras annars inget körande.. så lika bra att få det gjort på en gång. Imorse körde vi därför till Bildoktorn som jag nu hoppas har fixat problemet tills vi skall hämta den i eftermiddag. Är det inte det ena som slukar pengar så visst fanken finns det andra saker som sätter sprätt på dom.

Jag har ingen aning om vad detta kalas kommer att kosta S. Men jag har mina onda aningar då jag själv inte gjort annat än sprungit på bilverkstan med min egen bil hela jäkla våren. Och den slutnotan stannade på ca 10 000 kr. Nu var det iofs några saker som byttes ut men jag kan ändå fortfarande undra varför den ena efter den andre saken gick sönder efter att jag börjat gå hos dom.

Jag skulle kanske ringa upp Robert Aschberg eller hans vän Sverker Olofsson.. de karlarna hade säker haft ett och annat att fråga de verkstadskillarna.  : )

Efter bilhämtningen ska jag och E åka till stallet för att lyssna på ett föredrag om Hur man kommer över sin hästrädsla. Passar mig perfekt då en stor del av familjens fritid går just till hästar och ridning.

Nu ska jag försöka göra lite nytta här hemma. Både vad gäller plock och städ.. men också klappa matteboken medhårs så kanske jag lyckas lösa något tal även idag.


Min going.

På återhörande / Christine



True Blood

Soligt och klarblå himmel fick vi njuta stundvis av idag här i Götet. Sen kom det iofs en och annan åskknall på kvällen men det gick snabbt över.

Såg premiäravsnittet av True Blood på Canal+ ikväll klockan 22. Jag har med åren börjat uppskatta just vampyrfilmer mot hur jag skrämdes till vettet av dom som liten. Minsta skymt av en liiite för lång och vass hörntand gjorde att jag drog upp täcket till öronen och lade alla gosedjur omkring mitt huvud som en skyddande mur. Med uppspärrade ögon sökte jag av rummet efter främmande sillhouetter som inte skulle finnas där. Ni kan fråga min styvfar hur det såg ut.. han brukar ibland påminna mig om det och jag minns då generat mina tokiga påhitt.  : )

Tillbaka till den nya serien som visades ikväll. Den hade ett inbjudande intro.. bra filmmusik.. endel skådisar kände jag igen men kommer tyvärr inte ihåg deras namn. Förr var människan rädd för fladdermöss.. i den här serien vill de bli deras vän. De lever tillsammans i sus och dus. Det här måste utspela sig i någon amerikansk håla då folket har en släpig sydstatsdialekt som jag ej kan bestämma om jag gillar eller avskyr.

Serien visar en skön modern ironisk vinkling på hur livet med en huggtand som granne skulle kunna se ut. Jag behöver nog se ett avsnitt till innan jag risar eller rosar den som kvällsunderhållning. Därför återkommer jag med ett exakt betyg så fort jag bestämt mig för hur många Biostolar den är värd.

Matten går fortfarande knackigt. Jag tar fler raster nu än tidigare och rast på rasten för att inte behöva sätta mig med boken allt för ofta. Vilket är dumt.. helkorkat.. jag vet. Men faktum är att jag känner mig betydligt mer tillfreds med tillvaron när jag inte sitter med näsan i boken hela tiden.. för då kommer jag ifrån pressen och stressen över att inte klara av den.

Nu har resten av gänget gått ner för att krama sina kuddar.. även Flurr sover för länge sedan. Nu ska jag därför snabbt avsluta här och sedan stänga av och släcka ner för kvällen. Sov gott.





På återhörande / Christine



Mörkret har lagt sig

Nu har alla gått ner till sina bäddar.. kvar sitter jag och låter tystnaden och mörkret lugna min annars så galloperande hjärna. Det går verkligen inte bra med matten vilket känns fruktansvärt frustrerande. Jag var ju självklart förberedd på att det skulle bli svårt.. men som jag upplever det nu är jag snart på väg att skicka ett mail till min lärare om att jag vill avsluta kursen.

Då det inte känns vare sig roligt eller lättförståeligt resulterar det i att jag bara vill fly in i min grotta. Jag blir irriterad på allt och alla.. jag vill inte ha med folk att göra.. det kryper i skinnet på mig.. och jag känner mig fruktansvärt obegåvad och dum. Varför då fortsätta med det som får mig att känna så? Vore det inte lika så bra att kasta matteboken i pappersåtervinningen och skicka in ansökan för våren med de betyg och erfarenheter jag har idag och sedan hoppas på att det räcker?
Jag vet varken ut eller in. Total förvirring och hopplöshet råder just nu.

Något jag istället är glad åt är det kommande jobbet på Åhléns.. jag längtar verkligen. Där vet jag vad som ska göras.. hur man gör det och kommer förmodligen göra det jäkligt bra också. Och bara det att få känna att jag gör nytta igen.. hos en arbetsgivare.. det saknar jag.

Nu är det nog dags att sova då jag är toktrött dagarna i ända. Vet inte var denna trötthet utan gränser kommer ifrån. Jobbigt är det hur som helst och jag känner mig just nu som närmre 87 än 37.  : )


Godnatt på er och på återhörande / Christine



Konsumbananer

Måndag..
Idag har ingenting speciellt hänt så därför ska jag passa på att berätta en sak som farmor E berättade för oss. Här nedan kommer då farmors anekdot om Konsumbananerna.

Vid middagsbordet frågar en mamma sin lille son vad han har gjort på dagis tidigare den dagen.
- Vi har lekt med Konsumbananer.
- Konsumbananer? Jaha vad skoj då.
Mamman tänker då att det är en ny lek.
Nästa dag frågade hon sin son igen vad de gjort på dagis.
- Vi har lekt med konsumbananerna igen.
- Jaha, idag igen?
Mamman blir mer och mer nyfiken på vad sonen menar med det.
Nästa dag när hon hämtar sonen på dagis frågar hon dagisfröken innan de går hem.
- Min son säger att han och de andra barnen leker med konsumbananer. Vet du vad det är för något?
Dagisfröken funderar en kort stund och skiner sedan upp i ett brett leende..
- Ahaa.. han menar nog Kosovo-Albaner. Vi har nämligen två nya barn i gruppen som kommer därifrån.

Det här är faktiskt en sann berättelse.. och jag bara älskar den.  : )
Hoppas ni fått en bra start på veckan.



På Återhörande / Christine



Födelsedagsfirande och matte

Lördag..
Idag gjorde vi egentligen ingenting förutom att köpa presenter till T som fyller 11 år på måndag. Sen bestod dagen mest av att S försökte banka in sina räknekunskaper in i min skalle. Vilket inte gick så bra för jag fattar verkligen inte vad man ska göra. Det känns irriterande.. jobbigt.. genant då jag vill visa mig.. S och alla andra att jag inte är bakom flötet vad gäller detta.

Jag är en praktiker.. ingen teoretiker. Med andra ord måste jag först få reda på vad man ska använda dessa konstiga räknesätt till INNAN jag försöker mig på att lösa dom. Så ska man absolut inte tänka när det gäller matematik. Man ska inte fundera så mycket på varför talen uppfunnits och varför.. " matte är matte.. man ska inte ifrågasätta det för matte är på riktigt.. räknesätten har sin funktion även IRL. " 

Det är här jag känner mig Lost. Som sagt.. jag måste veta när jag får använding av detta om jag nu inte arbetar med det hela dagarna. Jag måste lära mig dess grund.. anledning.. vilken nytta detta har och hur man sedan löser talen. Inte bara chansar och att det blir rätt ibland.. och fel andra gånger. Jag måste bli vän med matteboken.. inte se den som något onödigt.. dumt.. värdelöst. Matematiken finns runt omkring oss i samhället och fungerar oavsett om jag gillar det eller ej.


Söndag..
Vaknade upp till blå himmel och sol. Skrev ner gårdagens blogg här ovan och ska nu kasta i mig frukost. S tyckte det var ett bra tillfälle innan kalaset drar igång att ta en tur ut i skogen och se om det finns någon svamp kvar. Sen kommer födelsedags-barnet med syskon och mamma.. ja farmor E kommer också till oss för att äta gott och fira. Så jag återkommer med info om hur eftermiddan och kvällen blev.  : )

* * *

Det blev ingen svampskog utan en vanlig morgonpromenad, plugg och städ istället. Gänget kom och åt och drack. T öppnade sina paket och har även ett par inslagna ting sparade till imorgon då den stora dagen egentligen är. Efter att ha ätit alldeles för mycket.. och än värre onyttiga saker.. följde jag med farmor till spårvagnen för att vinka av henne där. Resten av kvällen ska jag plugga bort och hoppas även hinna med lite soffslapp framför tv:n. Hoppas att ni haft en fin helg och att solen hållit er sällskap där uppe i norr.

Jag ser fram mot hemresan vecka 47 inför min yngre systers dop för sönerna V och M. Än har jag inte bestämt dag för uppfärd (beror lite på hur många som vill ses) men det blir förmodligen på torsdan. Hade jag inte fått jobbet på Åhléns som startar den 24 november skulle jag åkt upp dagen innan dopet och stannat några dagar veckan därpå.. men nu har jag ju jobbet att tänka på. Så söndan blir lite knepig då dopet är klockan två och när firandet är klart måste jag köra ner igen för att kunna inställa mig på jobbet morgonen efter. Jag lär behöva dricka några Burn eller Red Bull så jag håller mig vaken i bilen. Vodkan hoppar jag nog över om det blir poliskontroll på färden.  : )

Kram och på återhörande / Christine



Frost på gräset och dimma i skyn

HURRA!!!!!!  Jag fick jobbet på Åhlens.. Tjohooo.  : )

* * *

Fredag..
Idag när jag vaknade låg dimman som en spöklik skugga över hela stan. Ja.. jag kan inte se hur hela stan ser ut härifrån förstås.. men jag kan ana att den befinner sig lite här och där.

När jag följde med E till spårvagnen.. där jag även skulle hämta dagens Metro.. passerar vi en småskola och dagis. Föräldrarna ställer sina bilar utanför när de ska hämta och lämna de små. Plötsligt ser jag små vita klumpar utmed fönsterlisterna på några av bilarna. Kan det vara möjligt? Jag går närmre och ser att det faktiskt är snö.. eller man kallar det nog frost i så här små mängder.. men ändå. Nu närmar sig vintern med fart.

Idag gäller matte som det i och för sig gjort hela veckan. Det är bökigt.. inte allt men en del av talen är svårare att lösa vilket irriterar mig då jag kör fast då. Som tur är kommer S hem från Stockholm ikväll och kan då hjälpa mig och förklara vad författaren egentligen menar. Annars har äldsta flickan E varit en klippa som med sina 14 år har kunnat sätta sig in i en bok avsedd för 18 åringar.. det är fräckt. Men hon älskar matte också.. hungrar efter nya tankenötter att knäcka.  : )

Nu ska jag göra mig min dagliga morgonkaffe och bläddra igenom Metro lite snabbt för att se vad som hänt sedan igår. Hoppas ni får en fin helg med det ni hittar på. Och att vi får kalasväder både här och hos er så de som vill kan vara utomhus så mycket man bara hinner innan mörkret faller.


La familia ( på styvsidan ) Pappa K, storsyrran H, farfar I, farmor S, lillsyrran M och jag. Förmodligen är det mamma H som tagit bilden en sommardag uppe i Gåltjärn, Kramfors ( Norrland för er som inte vet :  )


Kram och på återhörande / Christine



Matematik och Indie rock

Torsdag..
Nu jäklar ska jag göra allt för att inte tappa fokus då jag måste sitta med min skolbok många timmar per dag. Usch.. jag trivs inte alls med att vara elev igen. Jag vill ha ett jobb jag längtar efter att gå till på måndag morgon.. ha bra kollegor som skrattar åt mina skämt.. en förstående arbetsgivare som bjuder på smarriga fredagsbullar.. nya pengar in på kontot senast den 25:e varje månad oavsett hur Börsen går eller vilka som styr landet. Sån är jag.. trivs med tryggheten i att ha en plats att gå till dag ut och dag in.

Istället sliter jag mitt hår då jag är mer eller mindre pantad när det kommer till matte. Ja det förstås.. världens kungar och presidenter har inte heller stått i så hög kurs hos mig. Men å andra sidan har jag ett hjärta av guld.. håller upp dörren för äldre ( Ja, jag slänger den inte i ansiktet på yngre heller för den delen : ) vill andra väl.. är omtänksam.. kärleksfull.. lättpratad och har oftast ett leende på min mun.. älskar ironi i lagliga mängder.. är nog en väldans bra vän bara jag kommer ihåg att höra av mig till dom. Ja ni ser.. listan på hur fantastisk jag är kan fortsätta i det oändliga.  : ) 

Skämt å sido.. nu skiner solen här i Fräntorp. Ska snart dra med Flurr ut i skogen för att lufta min skalle efter alla räknetal jag bitit mig igenom denna förmiddag.

Tips på skön musik om du tycker om Indie, Indie rock, Indie pop och Alternativ finns att lyssna på här:
http://www.lastfm.se/listen/artist/Glasvegas/similarartists

Musiken är Non stop och olika band turas om att underhålla lyssnarens öron. Några nya favoriter för mig är Glasvegas, The Dykeenies, The Delgados och några till. Mycket nöje önskar jag er.



På Återhörande / Christine


Bergborren den går

Onsdag..
Idag vaknade jag innan väckarklockan hann ringa.. av den borr som skall pressas x antal meter ner i berget hos grannen över gatan. Allt skakar på kroppen. Jag får en otrevlig påminnelse om att jag inte längre är så fast och go i skinnet.. det mesta tycks sitta mer eller mindre löst.  : )

Idag ska jag hugga tänderna i boken med tal som övergår mitt förstånd. Linjära funktioner är min första nöt jag skall knäcka. Linjära.. hmm.. ja linjaler är bra att ha om man vill ha ett streck rakt och inte krokigt.. kan det vara det funktionen menar?

Modulplanen innehåller bara sånt jag inte läst innan plus att tiden är pressad så detta blir verkligen ett test för mig. Jag hinner därför inte skriva mer för tillfället utan ska istället slänga i mig några smörgåsar.. dricka en stor kopp kaffe och sedan sätta igång.

Det ska bli spännande att gå på anställningsintervjun i eftermiddag. Det är en deltids-tjänst med start v 47 och som varar över jul och nyår. Då jag ska göra Slutprovet i matten samma vecka.. passar det perfekt att jag därefter sysselsätter mig med att jobba fram till nästa utbildning tar vid.  :  )

* * *

Intervjun kändes riktigt bra när jag gick därifrån och väntar nu på besked som skall komma inom några dagar. Jag håller mina båda tummar i ett hårt grepp. Skulle gärna ha några till som kläms åt.. för turens skull menar jag.  : )

På återhörande / Christine

Fem myror är mer än fyra elefanter

Tisdag..
Oj oj oj.. Jag träffade min mattelärare idag igen och fick ta del av den modulplan som är gjord för den här kursen. Vi kör parallellt med den matte B som startade i augusti. Skillnaden är att de har lektionsundervisning och vi får klara av studierna på egen hand. De studerar på två terminer och vi kan välja hur snabbt vi vill vara klara. De har nu kommit halvvägs in på terminen och avlagt det första delprovet.. samma som vi förväntas göra framöver.

De som går på min kurs kan nu välja mellan tre sätt att studera på:

Alternativ 1. Delprov 1, Delprov 2 och Slutprovet klart innan 19/12.
Alternativ 2. Delprov 1 klart innan 19/12 och därefter fortsätta nästa termin med Delprov 2 och Slutprovet. 
Alternativ 3. Delprov 1, Delprov 2 och Slutprovet klart innan 18/11.

Jag måste välja sista alternativet då jag behöver få betyget av läraren senast 1/12. Detta för att jag ska kunna bifoga resultatet på min ansökan till Mölnlycke Akademin som vill ha den senast 16/12. Så nu gäller hårdplugg för hela slanten. Jag hade hoppats på 7-8 veckor att hinna genomföra proven på.. men nu blev det bara 5. Puha.  : )


Nu ska jag iväg till ICA för att handla hem lite mat.. eller så kanske jag svänger förbi vedungspizzabagarn.. även om det är en omväg.. och beställer lite mat från dom istället. Snabbt.. gott.. och så smidigt om man inte orkar ställa sig vid spisen.

Imorgon börjar resten av mitt liv.. eller hur brukar dom säga? Imorgon lär jag i alla fall piska på mig själv så jag får en bra start med pluggandet. Ska nog gömma fjärrkontrollen till TV:n innan jag går och lägger mig ikväll.. och hoppas på att jag glömt var jag lagt den när jag vaknar imorgon. Allt för att försvåra onödiga raster.. för det lär jag säkert komma på massor av anledningar till att ta.  : )

På återhörande / Christine



Prövningen tar sin början idag

Måndag..
Jag lämnade av S vid tågstationen imorse då han ska upp och hålla kurs i Stockholm. Kvar är Flurr och jag och alla grå moln som hänger tungt över staden.
Efter skolan skall E komma förbi och säga hej. Det blir ett kort besök för jag måste gå hemifrån strax efter fyra och bege mig mot spårvagnen ner mot stan.

Idag börjar Mattekursen som jag dumt nog förberett mig för dåligt på inför starten. Det hade nog varit klokt om jag skakat mer liv i cellerna så att de höll sig redo inför den kamp som väntar. Kampen mellan mig och läraren som ska ge svar på tal. 

En kvinna ringde nyss från Åhléns där jag sökt jobb som julextra. Jag ska träffa henne på en rekryteringsträff på onsdag. Där kommer det finnas ytterligare 14 personer som också ansökt om de lediga tjänsterna. Först blir det ett informations- möte för hela gruppen som därefter följs av individuella intervjuer.

Jag ska därför inte ropa Tjohoo förrän jag jag har ett undertecknat anställningsavtal i min hand.. men det känns i alla fall toppen att jag är ditbjuden.

* * *

Informationsmötet och uppropet på mattekursen kändes bra. Läraren tycks vara lugn och förstående och det känns väldigt skönt. När jag kom hem ringde äldsta tösen E och frågade om jag ville komma över till henne, T, V och deras mamma L för att äta middag. Mammans nya kille A skulle också komma dit så detta blev ännu en middag à la
Tomten-är-far-till-alla-barnen. När jag hälsade på A.. som jag inte träffat tidigare.. tog jag honom i hand och sa med ett leende -Ja, välkommen in i familjen då.. A och de andra skrattade gott åt min ironiska men hjärtliga hälsningsfras. : )

Middagen var god och samtalen ännu bättre. Vi pratade bland annat om dykning, Porschebilars charm.. A har nämligen en gammal 368:a själv.. hur skolan för de små går.. ja lite av varje. När bordet sedan var avdukat tittade vi på de dykbilder A tagit med sin familj och vänner under en dykresa de gjorde till Hurghada för två veckor sedan. Vilka otroliga skapelser till fiskar det finns väl dolda för landkrabbor som mig. Det är ju som en helt annan värld där nere.. helt ofattbart. Jag börjar mer och mer förstå dom som dyker även om jag själv trivs bäst på land.

Nu ska jag och Flurr bara ha det gott framför tv:n innan det blir dags att krypa ner undet täcket. Lite tomt blir det förstås fram till fredag.. men jag slipper snarkningarna.. alltid något.  ; )

* * *
Till S: Hoppas din hotellsäng är skön.. annars är det bara att ringa så kommer jag upp och fluffar till kudden åt dig.


På återhörande / Christine



Råda Säteri

Söndag..
Idag var jag och S på Råda Säteri för att fira en släkting till honom som i dagarna fyller 60 år. Släkt och närmsta vänner var inbjudna.. och så jag.  : )

Säteriet har anor från medeltiden och nuvarande byggnader uppfördes på 1700-talet och är skyddade som byggnadsminne. Under första hälften av 1800-talet förestod friherrinan Martina von Schwerin som anlade den ruin som ligger på udden Labbera. Ruinen var som en överaskning till Martinas son.

Efter den väl tillagade söndagslunchen tog alla på sig sina jackor och följde födelsedagsbarnet och hennes man ut på en kortare vandring runt udden. Mörkret föll samtidigt som vi närmade oss ruinen, där en geocache för övrigt ska ligga dold i muren någonstans. Nu fann vi den inte på grund av att det hann bli för mörkt för att vi skulle ha en chans att finna den. Vi vände då tillbaka mot parkeringen där kaffe med hembakade bullar bjöds. Efter en trevlig dag med goa människor tackade S och jag för oss och körde hem till Flurr som väntade glatt på oss i hallen.

Stekt Halloumi med sallad och cayennekryddade ljumna kräftstjärtar bestod middagen av.

Bör egentligen titta lite till i matteboken innan jag lägger mig.. men just nu känns mina ögonlocken alldeles för tunga för en sådan prestation. Antingen får jag göra mig en kaffe bums.. eller så lägger jag mig på soffan och blundar en kort stund.. och hoppas på tur imorn när kursen startar. Hoppas ni haft en fin helg med det ni hittat på.


Grådis denna dag därför ingen fullträff med kameran.
Jag måste ju skylla på något.  : )



På återhörande / Christine



Flusters födelsedag och tjuvars framfart

GRATTIS Fluster på din 16 årsdag! Många kramar och klappar till dig.

* * *

Lördag..
Magen värker.. situationen känns jobbig.. jag vet inte längre vad jag ska tro om folk.. vi har återigen blivit besökta av någon jäkla idiot till tjuv.

Jag fattar inte det här. Jag ställde frågan till S om det är någon han hamnat i onåd med och som kommer hit och lägger rabarber på sakerna.. som taget ur en maffiafilm utspelad på
Sicilien.

Nu undrar du nog var som hänt och varför jag är så upprörd. Så här ligger det nämligen till.. Det börjar med att någon för ca 2 månader sedan bar iväg med sonen Vs cykel.. en ganska dyr sak. Den var låst och dessutom fastkedjad i en stege på tomten.. varpå stegen försvann den med.

Sedan händer det som har förbryllat S, mig, polisen och försäkringsbolaget så vi blir gråhåriga allihop.. en bärbar dator försvinner ur S hem.. när han befinner sig i huset. Altandörren stod förvisso på glänt men då det är sommar har väl de flesta altandörrar eller balkongdörrar öppna. Datorn har gått upp i rök. Total förvirring råder.. var har den tagit vägen? S har ju varit hemma hela tiden och ändå sker detta.

En dryg vecka efter upptäckten och polisanmälan upptäcks nästa stöld.. en nyinköpt Hundbok. vem faen snor en bok?? Min teori är att den förmodligen låg bredvid datorn vid tillfället för kupen. Tjuven var kanske av den smartare sorten och har förmodligen gömt Laptopen bakom den stora inbundna boken. Detta smarta drag gjordes väl "om" någon skulle se honom/henne komma gåendes med datorn i handen. Jag skulle iaf höja mer på ögonbrynen om jag såg någon komma gåendes med en dator i famnen.. än att personen bar på en hundbok.


Såna här typer hoppas jag slippa i fortsättningen.

Och så är det dags igen.. När vi idag kom hem efter en tur till stan upptäckte S att yngsta flickan Ts cykel.. låst och utan sadel.. inte stod kvar på gräsmatten där den annars står uppställd. Det är inte sant!!!!! Inte nu igen.. jag klarar inte av fler stölder.

Med allt detta blir jag nu rädd att någon ska göra inbrott i min bil..  ja, eller S bil för den delen. Nu måste jag köpa ett rattlås så det iaf försvårar vid ett eventuellt inbrott eller ännu värre.. bilstöld. Sommarvarma dagar lär ju återkomma och leder då till öppna fönster och dörrar. Men ska man hädanefter behöva ha dessa stängda och än värre låsta? Jag vill inte leva så.. S gillar inte tanken han heller.. men vad faen ska man göra då?

Nu har S kokat korv som jag ska stoppa i mig.. ska bli gott. Därefter är det min nye vän Mattebok B jag ska lägga ner tid på.. i alla fall för ett par timmar framåt.



 På återhörande / Christine


Kofta mellan stjärna och klot

Idag är det grått här i stan.. menar himlens kulör. Min naturkunskapslärarinna förklarade för oss elever att när det är molnigt är det som om jordklotet har tagit på sig en kofta. Den gör temperaturen varmare men skymmer samtidigt stjärnorna för vår beskådan. Så idag kände sig väl vår planet lite kylig och drog på sig lussekoftan. Jag förstår den.. jag hade gjort samma sak.

Jag var igår med om en ny smakupplevelse då jag blandade Frödinges ostkaka (ungsvarm) med Hjortronsylt. Jag höll på att smälla av. Jag har alltid ätit den med jordgubbsylt men aldrig trott att hjortron skulle vara så galet gott att ha till. Tydligen är det en vanlig kombination att blanda just ost och hjortron.. vilket jag uppenbarligen missat. Så ni som bara älskar varm ostkaka och inte har testat detta innan.. gör det.. ni kommer inte bli besvikna.


Min oemotståndliga nya smakupplevelse.  : )

Idag måste jag ta tag i matteboken som pockar på min uppmärksamhet. På måndag startar den distanskurs i matte jag måste genomföra och få betyg i.. lyckas jag inte är det mindre bra. Det känns som om jag ska gå till tandläkaren och dra ut en tand.. utan bedövning. Jag kan inte förstå varför detta med matte är så hemskt. Kanske beror det på att varje gång jag närmar mig ett mattetal så springer min hjärna iväg och gömmer sig.. vägrar komma fram förrän kusten är klar. Sen blir inte situationen enklare då jag numera delar tak med en ingenör.. som bara älskar matematikens skrymslen och vrår. Men hade livet varit enklare om S varit analfabet? Troligtvis inte.

På återhörande / Christine



Influensavaccin med mera

Har idag bollats runt mellan olika Vårdcentraler och Vaccinationsmottagningar. Jag ville få svar på om jag och resten av gänget behöver vaccinera oss mot influensan som ska vara riktigt uschlig i år. Samtalen resulterade i en uppbokad läkartid för mig.. då jag har nedsatt immunförsvar pga de mediciner jag tar för min reumatism. Fick även höra att jag kanske får den på subventionerat pris då jag tillhör en av Riskgrupperna som det så fint heter. Övriga i hushållet behöver ej någon spruta då de är friska och krya. Så ni som inte passerat 65 år.. fri från hjärt- och kärlsjukdomar samt diabetes eller nedsatt immunförsvar behöver alltså INTE vaccinera er mot influensan. Nu slipper ni själva ringa runt och fråga och sparar dessutom 235 kr.


Satsumas.. en av de bästa sakerna med hösten.


Flamin´hot cheeze cruncherz.. så gott.. så hett.. så välbehövligt ibland.


Dessa bönor påverkar mig på ett intressant sätt.

* * *
En tur till Allum på eftermiddan gjorde mig väldans glad och nöjd.


Jag har äntligen funnit den höstjacka jag eftersökt... Esprit hade denna i brunt.
Tyvärr kommer den inte till sin rätt på fotografiet.. den bör upplevas IRL.
Den har t.o.m ett nallebjörnsgosigt ludd på insidan av luvan.. Nice.  : )

På återhörande / Christine


Flurr och prassliga löv

Jag tittade imorse i Flurrs registreringsbevis för att se datumet för när han är född. Det visade sig vara nu på lördag.. den 11 oktober.. då fyller lillskiten 16 år. Han har av naturliga skäl inte samma ork som tidigare.. han hör i stort sett ingenting.. har starr på iaf ett av ögonen.. pälsen är en blandning av ruffs och kalhygge. Men hans sätt och charm har gjort honom till en oumbärlig familjemedlem som blir svår att vara utan när den dagen kommer.

 De människor som kommit i kontakt med honom har fallit pladask.. han är mer lik ett gosedjur än en ettrig terrier. Som sagt.. han är det bästa jag gjort.. om man kan säga så. Mitt impulsköp av en 8 veckor gammal hundvalp för snart sexton år sedan.. en kall januaridag år 1993.

Jag sitter nu i soffan och ser upp mot kullen av bokträd. Lövkronorna är gigantiska och bildar ett tak där det känns magiskt att gå under. Det ligger gulnade löv på marken som prasslar härligt när man kliver på dom. Hade jag varit närmre sju år än trettiosju hade jag föst ihop dom.. ställt mig med ryggen mot högen och sedan låtit mig fångas upp av det mjuka när jag släpte taget om marken under mina fötter.

I eftermiddag ska jag och E gå till fiket vi andra var på i lördags, Franks. Stora fröken E har nämligen i helgen fått prova på att dricka latte för första gången.. vilket hon blev som galen i. Nu gjordes den extra svag vill jag tillägga för att inte chocka kroppen. Men idag ska hon få testa en "riktig" latte.. ska bli spännande att se vad hon tycker om den.


Flurr tar skydd i skuggan av en roddbåt uppdragen på en strand, Gotland.

* * *
E drack upp latten så snabbt att jag knappt hann blinka. Hon har tydligen hittat sin dryck.  : )

På återhörande / Christine

Jäkla trassel

Tänk vad svårt det skall vara ibland då. Jag har försökt byta Profilbild men inte lyckats. Trots att jag nu är nere på 17% av dess ursprungliga storlek vägrar den passera kontrollen. Nu kanske ni undrar vad för hemskt eller raffigt motiv jag valt att ha på fotografiet..  men nope. Bara en sketen bild av mig i solbrillor sittandes med hakan i handen och dagdrömmer mig bort. Det låter väl inte så hemskt.. eller är det just vad det är kanske? Hemskt trist bild..ha ha

Ska be S om hjälp när han kommit hem. Hoppas det bara är en inställningsmanick man behöver joxa med. För när jag för en gång skull är nöjd med en bild av mig själv... så vill den inte passera censurkontollen.  : I

* * *

Äntligen..!  Det ska vara tusan så irriterande att man till och från behöver ta hjälp av en karl. Hur fanken är alla tekniska prylar konstruerade egentligen? Felet till att det inte fungerade innan var att fotografiet var i fel bildformat. Vad tusan är det? Kan de inte göra sakerna mindre krångliga så att ett fruntimmer också kan förstå.  : )


Gotlands västkust i somras.. varmt och gott.

På återhörande / Christine

Tänker på de där hemma

Om exakt en vecka börjar den mattekurs jag ska gå. Den är av den intensiva sorten.. endast två månader.. som då skall täcka ett helt års pluggande på gymnasiet. Hur tusan ska jag klara av detta? Jag tycker ju inte om matte.. har svårt att förstå vad alla räknesätt går ut på.. men det går väl hand i hand. För tycker man det är svårt blir det självklart tråkigt.. och viseversa.

Därför har jag nu en tanke om att åka hem för några dagar. Få möjlighet att träffa mina båda pappor och de vänner som har tid att ses. Då jag ännu inte kommit igång med vare sig jobb eller skola kan jag sakna sånt jag tidigare gjorde. Som de där oplanerade promenaderna med AM. Att ringa P och fråga om det finns tid för en fika på något av favvoställena man upptäckt under åren. Eller att ta bilen hem till någon av mina pappor och bli istoppad massor med mat och fikabröd under förmaningen "du måste äta mer för att du är så mager".. eller.. "du går av på mitten".  : )

Det finns dagar då jag blir arg på min reumatism för den hämmar mig och det liv jag vill leva. Som t.e.x klättringen jag och T höll på med för ett par år sedan. Vi slet på väggarna tre gånger i veckan.. 2 timmar i sträck på vardagarna och upp till 3 timmar på helgen. Jag kände mig stark då.. smidig.. inget kändes omöjligt. Jag glömmer aldrig gångerna när jag klättrade upp och ner under ett tak 6 meter ovan mark. Jag höll mig kvar med de fästen som var utsatta och med alla krafter och ihopbitna käkar svingade jag mig upp över kanten och därefter mot nästa etapp.. det var tider det.

Mina pappor.. jag får ibland frågan om de lever tillsammans i ett förhållande : ) eller hur det kommer sig att jag har två pappor. Egentligen är inte svaret speciellt exotiskt.. ovanligt.. mystiskt.. utan den ena är min biologiska far och den andre är min styvfar. Inte bara jag har föräldrar som skiljt sig.. tyvärr. Men för min egen del har jag fått två fantastiska fäder som jag inte vill byta bort för alla pengar i världen.

Jag är nog rätt dålig på att berätta för dom vad de betyder för mig. Jag ringer dom alldeles för sällan.. jag hälsar på då och då men inte så ofta som jag egentligen vill. Det tokiga är att jag har inget bra svar att ge varför jag inte ändrar på mitt beteende och ses mer då jag ändå är medveten om det. Är det slöhet.. dumhet.. eller är jag bara korkad i skann.. ja allt det är förmodligen sant. Men jag tänker ofta på dom.. och de har två stora platser i mitt hjärta. : )

* * *

Den här musikvideon tillägnar jag därför mina båda papps.
Kram på er / Christine

Boney M - Daddy Cool
http://www.youtube.com/watch?v=UJ7m5vmrx10&feature=related



Söndag och regnet håller i sig

Söndag..
Låg kvar under täcket lite längre imorse . Regndropparnas smatter mot fönsterrutorna höll mig sällskap inatt när jag då och då vaknade ur min sömn. Vid såna här tillfällen är det skönt med helg så att man kan skjuta upp frukosten för en stund.

I skrivandets stund är vädret mer bedrövligt än igår så det blir förmodligen inomhusaktiviteter för hela slanten. S och co städar upp i den gigantiska skomöbel som står i hallen. I den ryms gamla slitna bortglömda skor med favoriterna inköpta i år. Jag och S gav barnen uppdraget att på 15 minuter sortera ut de skor de vill behålla. När tiden gått ut lägger vi de skor som är kvar i en stor säck som sedan skall slängas på tippen.

Är det verkligen med stress och skrämselteknik man ska få barn att göra "tråkiga" saker? Vet faktiskt inte vilket sätt som anses mest pedagogiskt riktigt.. men det fungerar i alla fall. : )

Vad vi sedan gör av dagen är inte bestämt än.. men något måste vi hitta på. Annars lär jag bara minnas denna söndag som grå, regnig och väldigt lång. : )


Skorycket resulterade i 7,5 par brukbara skor per skalle.

* * *

Det blev en tur till IKEA på eftermiddagen. Parkeringen var knökfull av andra söndagsshoppare och bidrog med bilköer både in mot det stora affärsområdet i Kållered och även för de stackare som ville komma därifrån. Vi bestämde oss därför för att göra detta snabbt och att hålla ihop så att ingen försvann i myllret av människor.

Jag har tidigare tyckt om att gå runt på IKEA och dagdrömt om hur man kan förnya ett rum med små enkla medel och nya färger. Nu har tyvärr den känslan bytts ut till att jag upplever att det bara är bökigt och klaustrofibiskt att gå runt i dess labyrint av avskiljare och hyllor fullproppade med slit-och-släng-varor. Nu lär det dröja till nästa besök.  : )

På återhörande / Christine


Geocaching, sen fika i stan

Lördag..
Idag var väl inte vädret det bästa här i stan. Grått.. lite ruggigt och gjorde mig allmänt sömnig i ögonen. För att inte deppa ihop helt tog S, T och jag tog med oss kameran och GPS:en för att leta upp cacher en bit härifrån. Vi tog spårvagnen några hållplatser och gick sedan och letade upp gömma efter gömma efter vägvisningen vi fick upp. När vi närmade oss stan blev vi fikasugna så vi gick in på ett ställe som såg mysigt ut.. Franks tror jag att det heter. Bra kaffedrinkar.. god bärpaj.. smarrig varmchoklad enligt T och gigantiska muffins som skulle räcka till ett helt fotbollslag. När det kommer till sötsaker kan T äta hur mycket som helst. : )

På väg mot Centralstationen och Ettans spårvagn hem gick vi Avenyn norrut. Plötsligt såg jag henne.. hjärtat började banka hårt i bröstkorgen.. jag kunde inte slita bort min blick.. hennes kurvor.. färger..
linjer.. aaaaahhh.. så sällsynt vacker.. henne skulle jag gärna lära känna. : )


Miss Lamborghini.. så vacker så det gör ont.
Med tanke på regplåtens alla 8:or.. kan det verkligen vara Ulla-Bellas bil?



En bit av menytavlan hos Franks.

Trevlig kväll och på återhörande / Christine



Skitnervös inför ridlektionen idag

Fy tusan.. hur nervös kan man egentligen bli? Förmodligen ligger jag högst upp på skalan och skulle jag mätt pulsen dunkar den nog på i 190. Idag är det då dags för den privatlektion jag bokat in.. jag ska provköra häst igen. Sist gick det ju som jag tidigare nämnt.. och det är den känslan när jag låg omtumlad nere i sågspånet som vägrar släppa taget om mig.

Jag ska göra mig en god latte så kanske min rädsla försvinner. För av någon konstig anledning blir jag väldigt glad av att dricka kaffe.. får pirrande känslor i kroppen som om jag var kär.. så en stoooooor kaffe får det bli.  : )

Jag ska hämta upp E vid hennes skola så hon kan följa med och vara mitt moraliska stöd och hjälpa till rent praktiskt om kusen visar sig vara vild att klä på. Skönt med hästvana människor i ens närhet. S berättade innan han gick till jobbet att även han ska titta på.. hjälp.. nu får jag inte klanta mig. Undra om takterna från förr sitter kvar. Det sägs ju att det är bara att hoppa upp i sadeln igen så kommer allt man tidigare lärt sig tillbaka. Men jag är ju halvgammal och lite disträ.. så jag lär inte vara särkilt motaglig för en flashback över intränad teori och ridvägar. Nåja.. de som ser på från läktaren får ta det för vad det blir. Jag är en gammal rostig ryttare.. men ska iaf göra mitt bästa för att jag ska få en trevlig timme på hästryggen.


Så snäll som den här hästen ser ut kan den omöjligt vara elak.

* * *

Ridningen gick kalas.. så om fyra veckor ska jag upp i sadeln igen. Tyvärr blir det inte fler tillfällen efter det då samtliga privatlektioner fram till nyår redan är uppbokade. Hästen heter Addie ( ej hästen på bilden ).. ett fuxfärgat sto som charmade mig totalt. Hon var jättesnäll.. söt.. lydig.. lättkörd.. skitbra att rida och att göra i ordning före och efter ridningen. Jag sitter nu nöjd och belåten och ser fram mot nästa gång jag ska dra på mig ridbyxorna igen. Ikväll blir det Tacos till middag och hinns det med ska vi se filmen Mamma Mia till flickornas och även min glädje.  : )

Trevlig helg och på återhörande / Christine


Dopdag bokad för systerysters söner

Min goa syster M ringde precis för att meddela att de har bestämt dag för dop av deras tvillingsöner V och M. Det blir en söndag sent i november, den 23 närmare bestämt. Det ska bli kul att träffa alla igen så det här ser jag verkligen fram mot. : )

Nu på morgonen vid frukostbordet funderade jag på vad jag skulle hitta på att göra idag och var mitt fotfäste kan ha gömt sig. Så nu när jag har ätit upp mina ostsmörgåsar och druckit ur glaset med juice ska jag väcka liv i Flurr och ta med honom, och kameran, ut på en sväng.

Jag har en idé om att plåta vägbrunnar.. jag menar inte att jag ska lyfta bort locket och fotografera det mörka där under utan själva locken i sig. Det finns några här i närheten som jag ska titta närmre på. När jag är klar kan ni få se om det blev en lyckad jakt vad gäller brunnslock och återfinnandet av mitt fotfäste.  : )

* * *
Resultatet kommer här..


Söt liten Vänskapsbrunn.


Snart är jag där.. 40.. undra om jag blir klokare då? 


Denna sköna oändlighetsform.

* * *
På väg till stallet förvandlades himlen till detta..


Vindstilla.. inget regn.. ändå lyser blixtarna upp himlen oavbrutet på ett nästan kusligt sätt.

På återhörande / Christine


E and me, concert tonight

Ikväll ska jag ta med E på konsert, Västra Götalands Ungdomssymfoniker. De har varje år en eller kanske t.o.m två föreställningar där de visar vad de lär sig på Musikhögskolan. Då E själv går i en musikskola och då hon precis fyllt år slog jag två kärringar på truten.. förlåt mig.. jag menar självklart två flugor på smällen. Var kommer egentligen det ordspråket ifrån? Att göra två flugor på smällen.. hmm. Det kan väl bara en hanfluga säga eller finns det något vetenskapligt bevis för att även en människa kan göra en fluga på smällen.. tankarna flödar vilt.  : )

Har ni någon gång känt hur en dröm har påverkat er på ett negativt sätt när ni vaknar upp? Jag hade en knepig dröm inatt.. så pass olustig att jag flämtande vaknade upp mitt i natten i det mörka sovrummet och kände Nä fy tusan.. kan det verkligen vara sant? Den här typen av drömmar har jag haft tidigare i livet. Att drömmarna känns så verklighetstrogna.. att personerna eller platserna faktiskt finns på riktigt.. då kan hjärnan få sig ett rejält spratt.. ett otrevligt Practical Joke.

Jag fick tipset av en vän idag att jag skulle kunna köra buss eller taxi här i stan tills jag kommer in på skolan. Som svar gav jag ett exempel på hur det skulle kunna låta..

 - Jaha gott folk, välkomna till min buss som ska ta er med på en liten tur.
-  Om ni nu tittar åt höger ser ni en stor byggnad.. har glömt vad den heter.. men det är säkert massa folk som jobbar där.
- Tittar ni istället till vänster kan ni se en park där någon sköts ihjäl.. tror det var en kung.. kommer inte ihåg hans namn.. eller när han levde för den delen.. men dog det gjorde han i alla fall.
- Ja, då var vi framme då.
- Se upp var ni sätter fötterna så ni inte snubblar och tappar löständerna... eller humöret.
- Välkomna åter.. Ciaooo.

Kanske är detta mitt nya kall. Jag har måhända en mångkonstnärs själ inuti min kropp. Det vet jag först när jag prövat.


Söta.. men ingen lyckobringare fanns bland dom.


Det var en gång en liten liten holk, som satt på ett stort stort träd..


Har ni sett något mer grandiost?

PS. Jag kom just på att man faktiskt säger slå två flugor i en smäll och inget av det jag skrev längre upp. Fast å andra sidan var min tolkning rätt nära.. så den får vara kvar.  : )

* * *
Konserten var super.. funderar faktiskt på att se dom igen i slutet av månaden alternativt i januari.  Utan någon egentlig anledning tappade jag fotfästet på kvällen.. vet inte varför. Därför måste jag
imorgon efter frukost och sömn ge mig ut och leta efter det.

Godnatt och på återhörande / Christine


RSS 2.0