De kallar mig Chris

Onsdag till Söndag..


Ja nu har jag halkat efter med skrivandet igen.  : )

På onsdag var det första jobbdagen i butiken i SKHLM där jag nu ska jobba framöver. Efter magtjaffset i måndags var jag rejält taggad att sätta fart men kände mig fortfarande lite fladdrig i magen trots att jag nu frisknat till och vilat upp mig dagen innan.

Första dagen med nya kollegor och en ny arbetsmiljö påverkar mig på ett konstigt sätt numera. Jag blir orolig.. ojjig.. nojjig och gud vet allt. Jag kan få nästan lite av panikångest över vad det nu är jag gett mig in i. Vad detta nya kommer innebära.. fungera.. kännas och vara. Men ojjandet och ångesten är helt obefogad då allt känns bättre för var dag som nu passerat där. : )

Då vi är två Christine där på jobbet.. fast den andra stavar med K.. kallas jag numera med mitt medgivande Chris. Detta för att inte båda skall komma springandes när namnet uttalas av en kollega. Men då jag jobbar i SKHLMs galleria passar bara namnet fint i denna mångkulturella miljö.  : )

Så onsdagen var helt ny men kändes ok om än lite läskigt främmande och sånt larv. Torsdagen gjorde mig mer varm i kläderna och jag börjar lära mig mer och mer om allt nytt jag måste sätta mig in i. Fredagen öppnade jag stället helt allena och efter lite letande och pillrande med datorerna fick jag igång cirkusen innan de andra kollegorna kom dit.

På fredag innan jag gick hem fick jag med mig info om assistenternas antal timmar de ska jobba. Jag fick frågan om jag ville vara administrativt ansvarig där och fixa med scheman till en början. Sen blir det nog mer fakturering och annat att sätta tänderna i vad det lider.  : )

På lördag hämtade jag upp A-M för en vidare färd in till Djurgården och Liljevalchs Vårutställning de nu har öppnat upp dörrarna för. Där fanns en himla massa konst av både fina mått och de mer svårförståeliga verk som ofta finns med. Efter vi gått runt bland alla rummen tog vi bilen till Solna Centrum där vi satte oss på ett fik och jag fick min första Semla för i år. Den var gigantiskt stor och smakade himmelskt gott. Guuuu vad jag har saknat dessa små temlor som Ture Sventon kallade dom för. Det kommer absolut slinka ner minst en till innan semelsäsongen lider mot sitt slut.  : )

Efter att A-M och jag fikat klart körde jag hem henne och fortsatte sedan in till Åhlens City. Där sprang jag in till deras skoavdelning för att se om de hade kvar dessa sköna svarta textilskor jag köpte ett par av nere i Göteborg när jag jobbade på deras affär i Nordstan. Tur som en tok hade de kvar ett par i min storlek varpå jag slog till då de både är sköna att gå i och kostar bara 249 kr.

Efter skoköpet åkte jag vidare till Globen och plockade upp min vän P för en vidare färd mot Heron City där vi skulle se den nya filmen DAYBREAKERS.. dne om vampyrer som via ett virus har tagit över hela Jorden. Visst var den effektfull men jag kan tyvärr bara ge den 2 av 5 möjliga biostolar i betyg. Innan vi såg filmen hade vi tid över och gick och satte oss på en bra Indisk restaurang i närheten. Riktigt god mat och trevlig personal. Som tur var hade vi ställt bilen i Herons bilgarage och gick till restaurangen och tillbaka. Så mycket som jag stoppade i mig var det skönt och uppfriskande med en rask promenad innan vi bänkade våra ändalykter för filmtajm i 1,38 timmar framöver.  : )

På söndan hämtade jag upp min vän S vid Gullis innan vi körde den korta sträckan till Ps port och sedan vidare upp till Västerås där vi skulle titta på soffa åt P. Han hittade en rätt snabbt vilket var tur för just när han sagt detta till en av de trevliga säljarna de har där.. hörde vi att det var det sista exet av just den soffan. Hade vi varit 5 minuter senare hade han gått miste om den vilket skulle vara synd för dne var både snygg och prisvärd.  : )

Efter soffbeställningen var gjord körde vi bort till Max som låg några stenkasst bort för en sen lunch. Efter vi gottat i oss av skräpmaten valde vi att köra in till sjäva Centrum för att se hur det ser ut där. Vi svängde lite hit och dit på måfå och körde förbi ett fik som såg himla trevligt ut. Öppet till 22 hade de också vilket gjorde att vi parkerade bilen och tog en mindre sväng runt där i stan innan vi beställde varsin kaffe. Gott och välgörande innan vi vände kosan hem igen.  : )

Först släppte jag av S hemma hos henne och sen blev det P som fick skjuts ända fram till porten. Gasade därefter hemåt och skyndade upp till mitt lilla hem för att hämta veckans tvätt och sedan ner till tvättstugan och de tomma maskinerna som där i väntade. Snurr snurr och sedan upp till lägenheten igen. Hängde snabbt det lilla som nu var rent och därefter plockade jag fram underlagen för det schema jag skulle plita ihop.

Nu två timmar senare är allt klart och jag kan slappa bort resten av kvällen. Ska koka mig ett par ägg och göra mig en kopp te tror jag. Ska försöka lägga mig i tid ikväll för imorn ska jag upp vid sju. Sover onödigt ojämnt och då grannarna inte har något vett längre mot hur tyst och skönt det tidigare varit här.. så lär jag vakna redan vid halv sju av barnskrik eller att tanten bredvid bankar i diskbänken så det bullrar rakt in i kudden min. Vid såna tillfällen önskade jag mig en kappsäck full med pengar.. för då skulle jag köpa mig en liten liten stuga där jag bara kunde vara och lyssna på tystnaden morgon och kväll.  : )

Hoppas ni haft en fin helg med det ni hittat på. Min helg har gått ruskans fort förbi men då jag gjort så många roliga saker är det nog värt att det om blott någr timmar är en ny arbetsvecka igen.  : )

Kram och på återhörande  // Christine 


Ut till ön.. Filmtajm och dumma magbaciller

Fredag - Tisdag..


I fredags jobbade jag hela långa dagen och åt en smarrig laxlunch med min kollega och vän K.

På lördag åkte jag ut till ön och hälsade på familjen där. Drack kaffe och åt bullar hemma hos mor och R. Efter det gick vi över till lillsyrran med familj och höll våra tummar för att lille Vs bacillusker från häromdagen skulle vara puts väck.

Lillsyrran käde sig hängig och låg på övervåningen för att vila.. nere var vi andra och fikade lite till och busade med de vilda tvillingarna. Barnens farfar var också där så många armar hade de att dra i och många att prata oförståeligt med. De är för söta de där små gossarna.  : )

På söndan tog jag en lång och skön slömorgon innan AM kom hit och vi åkte vidare till Filmstaden Råsunda för att hämta ut de biljetter vi lagt undan. Vi skulle se Sherlock Holmes och den var verkligen kanon. Fem tummar upp. : )

Tiden mellan vi hämtat ut plåtarna och att filmen skulle börja visas satte vi oss på ett mysigt filmfik i en byggnad intill. Där var det gammaldags inredning och inramade fotografier över gamla skådisar. Många på Greta Garbo och man kunde köpa kopior över gamla filmaffischer på filmer som visats från gamla dar tillbaka.

Vi beställde varsin våffla med grädde och sylt till och varsin varm kopp te. Både AM och jag var lite krassliga i våra halsar så då fick kaffekoppen ge vika för detta varma välgörande goda.  : )

Natten till måndag hade bacillusker intagit min kropp och detta ledde då till ett ofrivilligt jojjande mellan sängen och badrummet. Efter ett tredje besök tog det slut och jag låg sen i sängen hela dan. Snacka om bortkastad tid och jag gillar verkligen inte känslan av att bara ligga där som en hjälplös säck halvmöglig potatis. Så dumt.. så tråkigt.. så onödigt irriterande orättvist.

Nu i skrivandets stund på tisdag något sena förmiddag känner jag mig mycket bättre. Näsan är i och för sig fortfarande Däbbd men om jag jämför med hur det var igår så är detta som en dans på rosor att hantera.  : )

Jag grämer mig en aning för igår då det var första dagen på det ställe jag egentligen ska vara på. Förra veckan var jag ju på ett annat för att ha en mindre hektisk miljö att lära mig allt nytt i. Så det kändes lite pinsamt när jag igår morse behövde ringa min nya chef och sjukskriva mig.. och senare på eftermiddan säga att jag stannar hemma även idag. Men bättre vara hemma idag än att chansa och gå till jobbet och kanske föra bacillerna vidare till de nya kollegorna. För vad skulle det ge för första intryck.  : )

Hädanefter stannar jag hemma eller i alla fall inte går hem till folk som nyss varit dåliga i magen. För blir det så här som det nu blev.. då är det bättre att hålla sig borta och se fram mot nästa tillfälle att ses på.. även om det kan dröja två veckor.  : )

 Imorgon.. onsdag.. ska det bli ett tusan till väder över hela landet. Snöoväder.. storm.. och dålig sikt. Sååå.. åk tidigare än ni annars gör på morgnen så ni kan köra i lugn och ro i röran.. och klä er varmt. Tanka bilarna om ni blir stående i långa köer och håll händerna på klockan två och tio.  : )

Många varma.. dock ej febriga.. kramar från mig.  // ChristineOm 24 timmar är det helg

Tisdag Onsdag Torsdag..


Jobba.. jobba.. jobba..  : )

Nu går vardagarna mest ut på att jobba.. äta.. sova och jobba lite till. Men det är bara skönt. Att ha en arbetsplats att gå till med trevliga kollegor som man återigen kan känna samhörighet och god laganda med. Mycket behagligt läget just nu är.. eller känns.. man kan nog säga både och.  : )

Det lär bli mindre med skrivande framöver då jag inte har orken att sätta mig ner och berätta om vad jag gjort eller drömmer om just nu. Energin läggs på timmarna då jag jobbar.. för när jag gör det ger jag 100 % och mer än så.. och då blir det väldigt lite över när dagen är slut. 

Idag missade jag min styvpappas påringning när jag satt i bilen och var på väg till jobbet. Jag hade just kört förbi honom på Essingeleden utan att ha lagt någon notis om vare sig honom eller hans bil. Hans kärra är relativt ny och därför har jag inte lärt mig hans REG-nummer och därför blir hans fordon lika anonymt som resten av alla fordon på vägarna där jag far fram. Men nästa gång jag ger mig ut och åker.. som tex imorgon.. ska jag hålla ögonen mer öppna efter bilar vars förare jag kanske känner. : )

Idag fick jag höra att min gode vän P har slagit till på en lägenhet han tittat på i söndags.. och nu är lycklig ägare av. Det gick ju väldans snabbt att bli av med 1,5 miljon bara så där. Tänk.. det är ju massor av pengar och ingenting man som vanlig arbetare någonsin kommer hinna betala tillbaka innan man lägger näsan i vädret och andas ut en sista gång. Bara byta pengar med varandra.. byta bostad med varandra.. bytt är bytt och kommer aldrig igen.. eller hur var det nu det var.  : )

Igår tvättade jag bort det som behövdes vaskas rent.. dammsög av hela alltet.. diskade och höll på innan A-M kom förbi och fikade. Snäll som hon var hade hon köpt med sig fikabröd som vi smaskade i oss innan vi tog bilen en bit och gick sedan in till stan och sen hemåt till bilen igen. Det var lite ruggigt ute igår och framför allt slirigt att gå. Isvägar och modd gjorde att man behövde hålla tungan rätt i mun.. annars hade man kanske bitit av den.

Nu på torsdagskvällen ska jag bara ha det lugnt och skönt här hemma. Fundera ut lite inredningsförslag jag kan tipsa P om när han fått nycklarna och ska piffa till sitt nya hem som han vill ha det. I helgen lär jag åka ut till ön på lördan och sedan gå på bio med A-M på söndan. Därefter börjar jag jobba stenhårt på den plats jag egentligen ska vara på. Den här veckan har jag varit på ett annat lite lugnare ställe och lärts upp i allt det nytt jag behöver lära mig. Ska bli kul att hälsa på mina kollegor jag kommer jobba med där. De jag lärt känns här där jag varit nu har varit supergulliga allihop. Synd man inte kommer se dom så mycket mer efter helgen. Fast det förstås.. jag kan ju alltid åka dit och hälsa på när jag är ledig och fri.  : )

Hoppas ni haft en trevlig vecka så här långt. Massor och många av kramar till er alla.  // Christine


uj uj uj

Fredag Lördag Söndag och Måndag..

Nu råder det tilt i huvud och själ och jag vet varken ut eller in.

Livet är inte alltid lätt att förstå sig på.. eller att leva det "på rätt sätt" för den delen. Det mesta handlar om de val man dagligen ställs inför.. ost eller marmelad på frukostmackan.. ytterfil eller innerfil i trafiken.. grov sula eller tunnare på skorna.. stickad yllehalsduk eller räcker det med den tunna glittriga svarta.. val val val.. ständigt alla dessa val. :  )

Ung var det länge sen jag kände mig.. än mindre full av energi. Var har allt piggelin tagit vägen för så här seg kände jag mig inte för bara ett drygt år sedan. Nu får man kämpa med att vilja kliva upp ur sängen.. att se en ny dag med nya förpliktelser som spännande och roande. Istället känner jag bara att jag vill stanna kvar under täcket.. ta dagen som den kommer och umgås med nära och kära.

Val jag tidigare gjort i livet har ofta lett mig in på omvägar.. bort från den raka och kanske mer guldkantade vägen de flesta andra väljer att gå på. Vissa sidostickare har varit kortare medan andra har tagit längre tid att komma ur. När man är tillbaka till ruta ett igen tänker man först att nu kan man ju stanna där och se var det bär.. men rätt som det är dras man in på nya äventyr som lockar en att se vad det okända kan leda till. Av och på.. hit och dit.. varför ska det vara så svårt att stanna på den sunda sträckan och blunda för annat som ändå visar sig vara ett sämre valt alternativ framöver.

Jag har just påbörjat ett nytt äventyr i form av ett nytt jobb. Känslan efter första dagen där var oroväckande lågt.. inte för de människor jag mötte där för de var kanon.. utan för situtionen som sådan. När allt känns hopplöst försöker jag fokusera på att jag gör detta nu för att det ska leda till en bra lösning av vad som skall komma sedan. Jag har ju gjort en plan för de närmsta tre åren och hoppas nu att det också ska bli så som jag håller tummarna för. Så det jag nu gör är en egentligen en förutsättning för att jag ska kunna få ihop min tre års plan. Låter kanske snurrigt men de närmsta vet vad detta handlar om.  : )

Snart ska jag fixa till mig inför dagens jobb och efter det blir det en promenad med min vän P runt där han bor. Då jag är i Sickla idag så är det bara några stenkast bort till Globen där vi brukar knata omkring.

Hoppas ni får en trevlig dag och en bra start på denna vecka. Tvillngarna har börjat skolas in på det dagis de ska gå på.. och det verkar gå bra av det jag hört hittills. Må så gott och var rädda om varandra.

* * *
22:09

Nu har jag kommit hem efter en riktigt kul dag på nya jobbet och efter det en skön och rask promenad med min gode vän P. Temperaturen var ju behaglig idag så kinderna behövde inte pinas av hur det innan har varit.

Nu ska jag kasta mig över min tallrik spagetti carbonara jag värmt upp i micron.. sen lite tv-tittande innan det blir dags att borsta tänderna och krypa till kojs.

Imorn blir det jobb mellan 10-18 och efter det blir det eventuellt promenad igen med P.. beroende hur det går för hans budande på de lägenheter han är intresserad av.

Hoppas ni haft en bra start på veckan och haft en trevlig kväll så här långt. Sov gott sen.

// Christine


Nytt Jobb börjar på måndag

Tisdag.. Onsdag och Torsdag..


Jahapp Go vänner. Så börjar man ett Nytt Jobb igen på måndag.  : )


Till på tisdan hade jag bokat in ett möte hos den företagare jag på måndag ska börja jobba hos. Han ringde ju mig i lördags när jag var ute på ön.. hemma hos min äldre syster med familj. Mannen frågade hur min arbetssituation såg ut just nu. Jag svarade att jag söker jobb efter att precis ha avslutat en provanställning vid nyårsskiftet. Sen pratade vi bort en lång stund i telefonen och bokade in ett möte att ses på.. i förrgår.

På tisdan åkte jag dit och fick höra om hur företaget ser ut.. vad mina arbetsuppgifter är.. hur mycket lönen blir osv. Efter vi babblat på i ca två timmar avslutade vi mötet och bestämde att höras av dagen efter för att få tid att tänka över saken och smälta allting.

På onsdan åkte jag på dagen hem till min goda och gamla vän K och hennes lille son A. Vi fikade och tog efter det en promenad i omgivningarna där dom bor. Vindstilla.. en antydan till sol och rimfrosten var så vacker att jag ville fota hela alltet.. varje steg vi tog fann jag nya bilder att föreviga.. om nu bara kameran hade varit med.. men denna dag fick den stanna hemma i värmen.  : )

Lite senare på eftermiddan när jag kommit hem igen ringde Företagaren och frågade hur jag kände det efter vårt möte dagen innan. Jag sa som det var.. att det verkar vara en mycket trevlig arbetsplats med trevliga anställda.. att de inplanerade utvecklingskurserna verkar toppen för både min egen och även företagets utvecklings skull.. men att jag inte var helt nöjd med det löneanspråk jag hade fått. Han började räkna högt och kom med ytterligare ett anbud. Det är ju toppen att han kommer med nya förslag för då är han ju verkligen intresserad av att jag ska börja jobba hos dom. Jag sa att jag ville sova på saken och sedan ringa honom på morgonen efter och ge mitt besked.

Imorse strax efter tio ringde telefonen och det var företagaren som nu undrade hur jag kände för allt. Jag hade mer eller mindre bestämt mig för att tacka nej då det inte kändes helt ok med tider och lön. Jag sa också detta till honom och då kom han med ytterligare ett anbud som jag frågade om jag kunde få  30 minuter att tänka över innan jag bestämde mig. Han klargjorde för säkerhets skull igen hur hans tanke såg ut så att jag inte missuppfattat något och därmed fattar "fel" beslut.

Jag ringde mamma och min biopappa och frågade dom om råd. Företagarens sista anbud såg faktiskt helt ok ut och ger dessutom möjligheter som jag annars inte skulle kunna få.. inte nu iaf. Jag förklarade läget för mor och far och då vi alla tre var överens när vi utgick från de aspekter som finns.. bestämde jag.. eller vi.. att jag skulle tacka Ja.

Då läget nu kändes klart lyfte jag luren.. slog numret till företagaren.. frågade för säkerhets skull igen om alla delarna stämde och att jag inte missuppfattat något.. han svarade att -Nädå allt stämmer till fullo.. och så sa jag att då vill jag gärna tacka Ja till att börja arbeta hos honom. Han blev glad och tackade för att jag fattat det beslutet.. hur ofta får man höra sånt.  : )

Med allt vad det innebär så känner jag mig himla nöjd med hur det nu kommer se ut i min vardag. Jag väntar med spänning på hur måndan kommer bli. Lite prestationsångest har jag då det var ett tag sen jag jobbade med detta.. men det är som att cykla.. bara hoppa upp i sadeln igen och trampa på så kommer man framåt och blir mindre vingligt för varje meter som passerar bakom ens rygg.  : )

Idag torsdag träffade jag min vän A-M i Solna Centrum. Jag ville dit en snabbis för att se om jag kunde hitta en snygg och billig stickad kofta att ha på nya jobbet. Jag vill ju se proper och fin ut inför mina nya kollegor.  : )

In på H&M som första butik.. upp på övervåningen där REAN fortfarande höll ett hårt grepp om utbudet. Snabbt som tusan sprang jag på den.. en mörk blå-brun stickad kofta med knappar och fickor framtill. Skitsnygg skärning och färg.. fickorna ville jag ha för att kunna ha nycklar och annat i.. perfekt. Det bästa var att den bara kostade 100 kr mot de 299 kr den kostat innan.. vilket fynd.. hur billigt som helst.  : )

Efter detta tog vi bilen bort till Café Sjöstugan nere vid Brunnsviken. De har öppet torsdagar.. lördagar och söndagar nu under vintern. Köpte oss varsin ägg och kaviarmacka med rättvisemärkt kaffe till. Deras farligt goda vaniljbullar fick vi varsinn till efterrätt.. sen var vi så mätta att vi knappt kunde resa oss från bordet.  : )

Efter fikan körde vi till ICA MAXI i Solna för att jag skulle köpa Spolarvätska till bilen. Denna gång köpte jag koncentrerad och hällde i behållaren för det. Att bilen fick stå i deras varma garage gjorde att hon spann som en katt sen när jag skulle köra därifrån.

Nu sitter jag hemma i soffan och skriver ikapp mig då jag missat ett par dagar. Jag förundras vilken tur man kan ha ibland. Bli uppringd av en arbetsgivare utan att man sökt något jobb hos dom.. bli erbjuden en tjänst.. träffas för ett möte.. och sedan att arbetsgivaren blir glad och tacksam när man säger Ja.. helt otroligt och en otrolig skön känsla för Jag:et.  : )

Vid halv sju ikväll ska jag möta upp min vän P. Det är dags för oss att ut och gå igen.. röra på kroppen så man inte blir stel och seg. Hoppas ni haft en fin vecka så här långt. Imorn ska jag hem till min gamla goda vän K och hennes lille son A igen.. och fortsätta samtalen där vi avslutade dom i förrgår.  : )

Kram på er  // Christine

 
 

Promenad och hårklipp

Måndag..


Idag ordnade jag med lite papper.. klippte mig hos min vän Ps tjej A i salongen där hon jobbar.. och därefter mötte jag upp min vän A-M.

Vi hade som plan att promenera in till S:t Eriksplan och ta en fika.. och därefter gå hemåt igen. Solen sken.. kylan bet i kinderna.. så det var väl en helt vanlig vinterdag i storstan.  : )

Idag blir det min dag i bilder då jag är lite trött i skann i skrivandets stund. Så varsågoda.. här nedan kommer en glimt om hur Solna Strand och Pampas Marina såg ut där vi gick fram.  : )

Jag blev otroligt fluffig och fin efter att A klippt.. kammat.. och fönat klart mitt hår. Tänk att det fanns så många hårstårn ännu på knoppen. Och jag som trodde det var mer eller mindre kalt där uppe numera.  : )

Nu ska jag köra mig en kopp te och sedan börja tänka på refrängen. Imorgon ska jag möte butiksägaren för ett möte om en eventuekk framtid där. Det är många saker som ska klaffa.. ja för både honom och mig. Så får han höra det han vill höra.. och jag likaså.. kanske jag har ett jobb med start på måndag igen.  : )

Lovar att meddela er om hur det gick imorn. Tills dess får ni ha en trevlig afton.. sova gott.. och förhoppningsvis få en fin dag imorn med det ni hittar på.

Kram så länge  // ChristineLägenhetsvisningar i rasande fart

Söndag..

Idag åkte jag och plockade upp min vän P utanför hans port.. och sedan for vi vidare mot de många lägenhetsvisningar vi hoppades hinna med idag.  : )

Vi började med en lägenhet inne på Söder.. nja.. inte speciellt speciell. Sen skulle vi ta en fika i väntan på en annan lägenhet som låg på Nynäsvägen i Gamla Enskede. Vi fikade gott och när kopparna var tomma och faten rena vände vi tillbaka till bilen för att köra till nästa visning. 

Men på väg tillbaka till Bettan snubblade vi över ännu en visningsskylt som stod utställd på trottoaren.. så vi gick in och kikade på den. Guuuuu jag blev nog kär där.. en riktigt tonårsförälskelse som slog undan benen på mig.. men min vän blev måttligt impad. Och då det är han som ska köpa och inte jag fick jag.. vare sig jag ville eller inte.. släppa mitt krampaktiga grepp om dörrlisten in till detta lilla smultronställe.. om man nu kan kalla en lägenhet för det.  : )

När vi var nere på gatan igen såg vi ännu en visningsskylt rakt över gatan och vi gick upp till den med. Lika bra att kolla in allt som går att kollas på.  : )

Denna lägenhet blev min vän helförtjust i.. vilket jag inte alls blev. Jo det förstås.. den var ljus men den insyn som var kändes inte ok för mig.. och därför spolades denna när jag utgick från vad jag tycker om eller inte. Få se nu om P bjuder på denna.. det lät som det skulle kunna hända i alla fall.  : )

Nere på gatan igen var det dags att skynda till bilen för annars hade vi missat visningen på Nynäsvägen. Vi körde "fel" så vi hamnade på fel sida om Nynäsvägen.. nämligen den högra som har jämna tal på portarna där. Kom ihåg detta om ni ska dit i något ärende.. jämna nummer på höger sida med stan i ryggen.. och ojämna tal på den vänstra.  : )R-ön.. 20 december 2009..


På väg att köra framåt och sedan under Nynäsvägen så vi hamnar på "rätt" sida.. såg vi en ny visningsskylt på trottoaren. P skuttade ur bilen för att se vilken storlek det var på den.. och då den stämde perfekt i både storlek och pris parkerade vi bilen och sprang upp för att kika på denna. Guuuuu vilken fin även denna.. faktiskt ännu finare än den andra.. helt galet snygg planlösning.

Jag gick in i vardagsrummet som vette ut mot Nynäsvägen. Jag såg bilarna susa förbi åt båda håll.. spände öronen för att höra hur mycket oväsen det skulle leda till.. men hörde ingenting.. absolut ingenting. Jag tittade på mäklartjejerna med en förvånad blick.. sa till dom att vad tyst det är.. jag hörde ingenting alls från bilarna.. inte ens det minsta sus.. helt knäpptyst. Alla i rummet stod tysta en sekund och det enda vi skulle hört skulle eventuella varit om en knappnål föll. Jag blev enormt imponerad av denna tystnad. Tyst som i graven.  : )

Mäklartjejerna förklarade tystnaden med att det är ett tvåglasfönster.. gamla snygga spröjsade modeller.. men de har ljudisolerat dom på både ut- och insida. Helt otroligt.. det syntes ingenting av detta utan var som helt vanliga fönster. Jag hör mer från min lilla väg här nedanför mig.. och jag har treglasfönster. Vilka uppfinningar det finns.. otroligt imponerande. :  )

När jag gått runt i denna faaaantaaaastiskaaaa lägenhet som var genomgående.. hade en stooooooor hall som var kärnan i lägenheten.. åååhhh.. såååå oootroooligt galet vaaacker. Ett nytt mycket snyggt badrum totalrenoverat 2008.. ett myyyyycket snyggt kök också helt nytt och sååååå snygga skåpsluckor.. bänk.. gammaldags trägolv med breda plankor. Det var trägolv i hela lägenheten. Allt var så galet snyggt att jag blev förälskad för andra gången denna dag. Och denna gång var det Mitt-livs-kärlek-storlek.. Aaaaaahhhhhhh.  : )

Även denna gång fick min vän bända loss mina fingrar som höll ett krampaktigt tag om ytterdörren. Vill inte gå.. jag vill stanna här för alltid.. måste ha.. du kan lämna mig här.. jag hade verkligen svårt att lämna detta underbart snygga och otroligt trevligt och charmigt planerade lilla hem. I´m in loooooove.  : )

När P lyckats få ut mig till bilen snabbade vi oss på att komma till andra sidan Nynäsvägen där det var en sista lägenhet vi ville hinna med. Vi skyndade upp för trapporna och mötte mäklartjejen i hallen som just var på väg att gå. Men hon var snäll och gav oss tre minuter att se oss omkring där. Den här var också en mycket fin lägenhet med en otrolig charm. Det är något visst med dessa hus utmed Nynäsvägen. Gammaldags arkitektur.. lagom många våningar.. en mycket mysig idyll med villor som heter duga intill. Där skulle jag absolut kunna bo.

Nu håller jag på att tvätta och sen efter det tänkte jag se på någon film. Antingen om tv:n har något spännande att erbjuda.. annars tar jag någon av de DVD-filmer jag köpt på en av de många SuperREOR som har varit lite här och där runt juldagarna.  : )

Hoppas ni haft en fin helg med det ni hittar på. Imorgon ska lilla T.. nere i Göteborg.. fara till det stora landet långt långt borta.. det häpnadsväckande och säkerligen också otroligt vackra Afrika.. med sin mor och hennes kille. Två veckor ska de vara borta och jag är inte det minsta avundsjuk på dom.. inte det minsta.  : )

Hoppas de får en underbar resa och samlar på sig fina minnen att spara för livet. Hoppas flygningen T/r går bra och att ni får hålla er friska och krya.

Kram så länge  // Christine


Pulkarace med familjen på ön

Lördag..

Idag packade jag bilen med varma kläder och ett fulladdat batteri till kameran och åkte ut till R-ön.

Ringde mamma när jag var på bilfärjan och meddelade min ankomst.. frågade om jag skulle komma hem till henne.. eller om de också skulle ta sig hem till lillsyrran för en fika och lite babbel. Jodå.. de skulle promenera över dit så då syntes vi där istället.V busade runt med deras lilla stol..

Solen sken.. det var vindstilla och temperaturen låg runt - 11 grader. När jag kommit hem till syrran ringde den äldsta syrran och sa att de var på väg dit de också.. hon.. hennes sambo och syrrans yngsta dotter. Kul.. nu blir vi helt plötsligt massor av människor där i stugan.. kanon.  : )

Efter vi fikat klart tog vi på oss varmkläderna och gick ut och hade pulkarace i deras branta backe upp till huset. J hade plogat upp en gång från vägen och upp till huset.. och med all snö hade det då blivit som en Bob-bana.. med kanter på båda sidor.. perfekt att ha som stödkanter.. glida upp mot den och sedan snabbt framåt igen. Vi hade hur kul som helst där vi turades om mellan Snowracer.. stjärtlapp och klassisk pulka. Tvillingarna var dock måttligt roade av detta pulkaåkande då de fick kall snö som yrde rakt upp i deras ansikten. Men vi andra skrattade oss hesa av varandras åkstilar.. vi blev verkligen barn på nytt.. allihop.  : )När M fick höra att han hade designkläder på sig.. intog han en mer chick pose..

Sen var det dags för J och tvillingarna att gå iväg mot farmor och farfar där de skulle bli bjudna på middag. Ja lillsyrran skulle också dit men tog bilen istället så de kommer snabbt och smidigt hem senare på kvällen. Storsyrran med familj gick hem till sitt och efter att jag levererat pojkarnas nappar som glömdes hemma.. till J och killarna som var halvvägs till middan.. åkte jag hem till storsyrran.. blev bjuden på ännu mer kaffe och smörgåsar med rödbetssallad och köttbullar på.. innan vi bestämde oss för att spel något spel.

De ville spela poker och det blev jag.. storsyrran.. och hennes båda döttrar som gjorde upp om kampen om alla spelbrickor. Jag och syrran fattade noll.. flickorna försökte på alla sätt att förklara för oss hur reglerna är men vi fattade fortfarande noll.. eller ja kanske lite då. När vi spelat några rundor.. eller vad det nu kallas.. ringde det på min mobil. En mansröst presenterar sig och sen pratade vi en lång stund om det han ringde för.-Moster.. jag vill ut i snön.. den ser så fluffig och härlig ut..

Så nu på tisdag ska jag på anställningsintervju.. på ett jobb jag inte ens har sökt.. helt galet och jag är nog fortfarande lite i chock.  : )

Det känns otroligt smickrande oavsett hur det går på tisdag.. att bli uppringd.. en lördageftermiddag.. och bli tillfrågad om jag skulle vara intresserad av att arbeta på den aktuella arbetsplatsen. Sånt här drömmer man ju om.. även om detta kanske inte är drömjobbet.. men kanske det näst bästa.. vem vet.  : )- Du moster.. färgen röd är verkligen jag på något sätt..

Bilderna nedan är tagna i backen.. in action så att säga.. därför är de inte helt skarpa alla gånger utan de blev som de blev då det gick helt vilt till och kameran hängde liksom inte med.  : )Lillsyrran och V på pulkan..


Tvillingarnas pappa J och V i pulkan..

P slirar med stjärtlappen i kurvan..

Storsyrrans yngsta dotter E kommer farande på stjärtlappen..

R insåg nog misstaget att ta den sliriga stjärtlappen istället för den mer robusta pulkan..

Oj vad det går och stjärtlappen den får..

Lillsyrran kommer ner i backen med M i pulkan..

P är snart på väg att krasha in i snövallens kant..

PUha.. lilla E pustar ut efter många roliga åk..

Efter pulkaracet åkte jag då först hem till storsyrran.. sedan hem till mamma där jag blev bjuden på en himlars god fiskrätt. Lite plick och plock ur skafferiet och sen röra röra och servera. Med tanke på allt de haft i smakade detta himmelskt gott och något jag gärna äter igen. OM de nu kommer ihåg vad de blandade i rätten.  : )

Vid åtta tog jag färjan över till fastlandet igen och en kortare biltur hem till mig och soffan. Nu när jag har bloggat klart för idag ska jag se vad tv:n har att erbjuda för kvällen. Ska nog plocka fram lite Mangosorbet ur frysen och smaska på det. Även om jag blivit istoppad godsaker hela dagen.. är det aldrig fel med glass.. mumsfillibabba.  : )

Hoppas ni får en fin dag även imorn och var rädda om er och snälla och goa mot en och var. Är man snäll får man snällt tillbaka brukar jag tänka. Och se vad mycket skoj som hände idag.. det är ju bara fantastiskt.  : )

Kram och på återhörande  // ChristineLet´s dance säsongstart ikväll

Fredag..

Idag är sista dagen innan helg.. vilket känns trevligt och bra.  : )

Inväntar just nu svar från mina systrar om hur många av dom som är ute på ön imorn. Min plan är att åka dit ut och mysa lite med dom.. dricka kaffe.. prata bort ens tund och förhoppningsvis få ut alla barnen i snön så vi kan åka pulka och göra snöänglar.

Tisdagen tog verkligen musten ur mig och energistapelns fall har känts av dagarna efter det fram tills nu. Känner mig lite uttråkad då jag inte har några fasta rutiner än i min vardag.. men det blir nog snart ändring på det ska ni se.  : )

Idag mellan 7 - 10 kostade tydligen en kwh timme el hela 10 kr.. helt galet. Sen läste jag på nätet att eltillgångarna kan ta slut idag pga kylan och att fler höjer värmen inomhus då. Vadå slut..? Kan det verkligen ske år 2010..?

Jag följer ju inte med i vare sig politik.. finansvärlden eller elpriserna och fattar därför noll när de säger att många kan bli utan ström idag för att elen kanske inte räcker till alla. Hmmm.. detta börjar likna ett land långt ifrån det Sverige jag växte upp i.

Nu ska jag göra mig en kopp fiskaffe.. ja eller Nescafes cappuccinoblandning man blandar ut i hett vatten. Och då detta är vare sig vanligt bryggkaffe eller espressobaserad latte.. utan i en mjölkpulverform.. kallar jag därför denna varma dryck för Fiskaffe. Inte speciellt märkvärdigt att dricka men inte heller bryggkaffe som jag inte är så värst förtjust i. Och espressomaskinen jag har gör iofs en väldigt god espresso.. men det är så bökigt att skumma mjölken till så därför blir det sällan latte här hemma.  : )

Hoppas ni får en fin helg med det ni hittar på. Nu hörs en plogbil här nedanför som säkerligen försöker få bort alla massor av hårdpackad snö och is från min lilla väg och de parkeringsplatser som finns där.

Som vanligt ska ni vara snälla och rara mot varandra.. klä er varmt och köra försiktigt på vägarna.


* * *
18:30

Såg just ett program på 5:an.. Tabatha´s Salon Takeover. Har inte sett det innan och så snart jag får nytt jobb igen lär jag inte kunna se det då heller. Men.. jag säger bara men.. fy tusan vilken kvinna den där Tabatha är som marscherade in i en frisörsalong i nöd då dom tappade både kunder och då också försäljningen.

Guuu vilken frän människa. Jag blir sällan impad av folk numera.. det är jag för gammal för. Men denna Tabatha.. oj oj oj.. sån vill jag bli när jag blir stor.  : )

För den som sitter hemma en fredag eftermiddag mellan klockan 17:30 - 18:30 och har tillgång till kanal 5.. titta då på detta program och njut av hur en människa med rejällt med skinn på näsan får saker gjorda och förvandlar ett hål i väggen till något man gärna skulle besöka själv. Tabatha.. min nästa hund ska nog döpas till det.  : )Japp.. håller med. Hon är väldigt lik Pink.. fast lite äldre bara.  : )


Massor och många av värmande kramar till er alla  // Christine


Har mist kontrollen på vilken dag det är idag

Torsdag..

Idag vaknade jag upp till ett fortfarande lika vitt och kallt Sverige. Hälsan hade tagit ett litet steg tillbaka och jag kände bara.. - Nääää vad nu då..? Jag som kände mig så pass mycket piggare igår.. hmm.. nu är jag trött på att vara sjuk och seg.  : )

Efter en hel dag av slapp och slö på soffan ringde jag ett viktigt samtal jag kände att jag i alla fall måste göra i detta seg- och krasslighetstillstånd. När jag fick svar på det jag frågat efter intog jag slöläge igen. Konstigt.. men när jag stoppade i mig föda av olika slag idag.. då mådde jag mer illa än innan jag åt. Annars kan man ju må dåligt om man INTE äter.. men nu är det tvärtom.. märkligt.. märkligt in diiiid.  : )

På eftermiddagen eller tidiga kvällen tog jag på mig långkalsonger.. en gosig munktröja.. raggsockor.. mössa.. halsduk.. jeans.. vinterbyxor med vindskydd.. vinterjackan.. de varmfodrade jodpursen.. och sist men inte minst viktiga.. vantarna.. de nya stickade tummvantarna med fleccefoder inuti.. mycket behagliga att bära en dag som denna.  : )

När jag kom ut till den parkerade bilen höll jag tummarna för att den skulle starta och komma till liv. Igår låste sig nämligen kopplingen när jag gjorde ett kort ärende till Solna Centrum. Helt plötsligt när jag skulle svänga vänster i en mindre korsning.. och lite uppförsbacke.. låste sig kopplingen när jag växlade ner och det lät som jag kört min sista meter med min kära Bettan. Fy vad jag höll andan innan jag hörde henne komma igång igen och oj vad jag klappade hennes ratt och pratade lugnande med henne resten av färden. Min lilla bil.. inte får jag miste även henne.. det skulle vara mer än jag klarar av just nu.  : )

Bilen vaknade ur sin svala vila och jag körde över till min vän P. Vi skulle ut och traska en sväng och hade då förberett oss till tänderna med varma kläder. Då vi gick i ett motionsspår var det som att gå i ett John Bauerlandskap med all snö som täckte både mark och träd. Vackert och tyst.. förutom de skidåkare som passerade oss i spåret bredvid.

När jag kom hem igen upptäckte jag att mina kinders färg ändrats från naturligt skära till rosiga och granna. Trots att det knappt blåste ikväll bet ändå kylan rejält i skinnet så jag kände mig som en vilsen påskkärring som anlänt några månader förtidigt.   : )

Jag värmde en kopp vatten i micron för att göra mig lite te.. och så plockade jag ut lite Tiramisuglass ur frysen.. och dne var riktigt god.. knäppte på tv:n och bänkade ändalyktan på den mjuka soffan och såg reprisen av Victoria´s secrets fashion show. Igen kanske ni nu undrar. Jajamänsan.. den kan man aldrig se för många gånger på.  : ) 

Jag hoppas kunna åka ut till ön i helgen för att träffa alla där men nästan främst tvillingarna. Nu är det två veckor sedan sist och därför jag saknar dom lite grann.. eller mycket grann.  : )

Hoppas ni inte förfryser era tår eller kör in i någon snövall med era fordon. På väg hem och i vänsterkurvan på viadukten vid Centralstationen fick jag sladd på bakvagnen även om jag körde lugnt och fint som man bör nu på vintern. Som tur var hade jag ingen annan bil vid sidan om mig så det gick bra. 

Var rädda om er och var snälla mot varandra så ska ni se att allt blir så mycket lättare då.. lättare och roligare.  : )

Kram på er så länge  // Christine


Fjärde.. Femte och Sjätte dagen av 2010

Måndag.. Tisdag och Onsdag..

På måndan fick jag en tid hos knädoktorn.. vilket kändes kanonskönt att nu få det överstökat.

Innan jag gick dit var jag upp till ABF för att skriva in mig och därmed få rätt till ersättning fram tills jag hittar mig en ny arbetsplats att gå till. Målet är att hitta en plats innan januari månad är slut. Håller tummarna för bättre företagsträff denna gång.  : )

Efter jag varit dit och även hjälpt handläggaren jag träffade att få igång sin skrivare.. hon var ny på detta ställe.. så tackade jag för mig och for sedan vidare till KS där jag skulle få min dos medicin i knät.

Läkaren var lätt på handen och det kändes ovanligt lite mot hur det andra gånger har känts. Jag ska inte gå in på hur stor kanylen är igen men den känns.. mer behöver jag inte säga än så. :  )

Jag drömmer mig bort varje gång till en paradisstrand.. långt långt bort från kalla Sverige och det vitmålade behandlingsrummet jag befann mig i.

EFter jag var klar på sjukan tog jag bilen hem och intog soffan för minsta möjliga rörelse då det blir bäst effekt av medicinen då. Tråkigt att vara så still.. men jag vill ju bara bli bra i knät så fort som möjligt.. så plats i korgen.  : )

På tisdan vaknade jag tidigt och kände mig orolig i magen och lite dåligmående. Jag klev upp.. kände mig lite vimsig i skann.. och sen var der katastrofläge tre gånger i följd och därefter låg jag däckad i sängen.. fram till eftermiddan hade börjat. Tvingade i mig en och en halv smörgås med bara smör på.. ett glas svagblandad saft till.. och höll tummarna att detta skulle få stanna kvar i kistan.

Som tur var gjorde det så.. kanske för att jag pickade i mig brödsmulorna som en liten talgoxe.. men lika bra ta det varsamt. Efter mitt lilla födointag låg jag resten av kvällen och slumrade på soffan och såg vad tv:n visade och nickade sedan till igen. Vakna.. somnade om.. vaknade igen.. och somnade om. När jag skulle till badrummet för att pudra näsan då och då.. var det med myrsteg jag gick. Skulle jag gått ikapp med en rullatorstödd gammal gumma skulle hon slagit mig med hästlängder.. utan att överdriva.

Då.. när man känner sig liten och ynklig.. så svag och hjälplös.. då vore det guld att ha någon nära som kunde badda ens panna och servera en fågelmat i små bitar. Tur som en tok.. fast det är kanske fel ordval i och för sig.. har jag ju numera ingen hund att gå ut med. Fast å andra sidan har jag ju mått pyton när jag hade Flurr.. och gav mig fanken på att ta ut honom trots den ohälsa jag hade då.

Det är ju bara att ge sig tusan på det och att inte glömma bort hundens behov även om det känns som man ligger för döden. Nu utan hund har jag blivit mer slö och lat.. och jag gillar det inte alls.. inte det minsta. Men tiden är inte rätt att skaffa mig en ny valp nu.. utan det får tyvärr vänta på sig. I alla fall ett litet tag till.  : )

Idag onsdag ska jag återuppta mat och annat så jag lägger på mig det jag förlorade igår. Skulle de göra en fortsättning av Exorcisten.. skulle jag kunna lära ut ett och annat efter det jag lyckades med igår.  : )

Förlåt mamma.. kunde inte låta bli att skämta om eländet.  : )

Idag blir det då mat och dryck för att återställa kroppen till det normala igen.. ska kolla in ABFs hemsida och vad ledigt där finns att finna.. jag har tidigare bokat in en promenad med min vän P.. men efter gårdagen är det kanske dumt att träffa honom så inte han och hans A blir dåliga de med.. om det nu finns någon elak basillusk kvar i kroppen. Annars ligger denna dag öppen för vad som helst som kan hända.  : )

Hoppas ni får en skön ledig trettondagsafton. Solen kämpar febrilt med att sända sina efterlängtade strålar genom de tjocka och ljust grå molnen. En strimma kan då och då skymtas.. ett kort ögonblick.. innna den slukas av det stora grå igen. De ska veta att de är välkomna och motas med breda leenden när de lyckas.  : )

Håll er nu friska och krya.. klä er varmt från topp till tå.. kör försiktigt och glöm inte fylla på olja..spolar- och kylarvätska.. var snälla och omtänksamma mot varandra.. lös problemen istället för att leta efter nya.. och sist men inte minst Love love love.  : )

Kram och hej så länge // Christine


Andra och tredje dagen av 2010

Lördag och Söndag..

På lördan åkte jag och köpte mig en stoooor målarduk.. 1x1 meter.. jag snart ska börja bearbeta så fort färgflaskorna kommer in i affären igen. Ska bli skönt att få ur mig lite av de tankar och funderingar som just nu snurrar uppe i huvudet mitt.

Och med alla nya intryck och berättelser som ideligen tillkommer från olika håll.. så lär det bli ett mer kaosaktigt utryck i målningen.. ett kladd kludd utan slut.  : )

Färgerna den kommer vara i är i grunden svart.. sen blir det mycket nyanser i blått.. grönt.. turkost.. och små vita detaljer. De färger jag känner mig mest hemma med just nu.  : )
 

På söndan hämtade jag upp en vän.. fortsatte in till Söder.. pakerade bilen på Åsögatan.. gick Götgatan norrut.. vek av mot Mossebacke torg.. sen vidare ut på Stadsgårdsleden.. ner förbi Slussen.. fortsatte mot Gamla stan.. in på Västerlånggatan.. tog en kaffe på Strandbergs Café.. ok Java men inte mer än så.. klädde på oss mössa och vantar igen.. gick V-långgatan mot city.. tittade på ett par stövlar jag sett där förra helgen vi var där.. svindyra 2 495kr.. nej tack sa plånboken och förståndet.. tillbaka mot Slussen.. Götgatan söderut och över pucken.. in och värmde oss i affärer med trevliga skyltfönster.. målet var Åsögatan där bilen stod och väntade på oss.

Väl i bilen sattes fläktvärmen på max igen.. rumpvärmen börjar sakta göra sig tillkänna.. tillbaka mot norrort och ett stopp vid Solna Centrum.. kilar upp till skoaffärerna som ligger en trappa ovan.. Din Sko.. ECCO.. Scorett och en till affär som jag inte kommer ihåg namnet på.. hittar en varmfodrad stövel som sitter som en smäck.. högt skaft.. bred och skön i fram.. plats för en varm socka eller yllesula.. priset 1/5 av vad den andra stöveln i stan kostar.. kruxet med denna är att den är i syntet och inte i skinn.. men är syntet en nackdel i dagens blöta och kalla klimat..?

Då det är 14 dagars öppet köp och efter att ha provgått stövlarna i affären.. slår jag till och tar med dom hem.. provar dom hemma.. sitter fortfarande skönt.. de töjer sig ju inte med detta fuskmaterial men det behövs inte heller då den sitter skönt som den nu är.. syntetet borde vara bra mot snön som smälter på skorna och sedan fryser till is.. de gamla jag har nu är inte helt hundra att gå ute med.. konstigt att jag inte förfrusit tårna ännu även om de inte är helt kass.. bara nästan.  : )

Åt efter stövelköpet en vedugnspizza på min favoritvedugnspizzeria.. min vän och jag mumsar i oss av det goda som bagarna serverade oss.. småpratar efteråt för att maten ska hinna lägga sig innan vi går ut i kylan igen.. DÅ.. kommer det in en person som har beställt pizza för avhämtning.. åååå neeeej.. inte den personen av alla människor som skulle kunna gå in och hämta sin pizza hos dom.. jag vet om att jag kan stöta på denna person förr eller senare då personen i fråga numera inte bor så långt från mig.. men jag hade hoppats att det aldrig skulle ske.. fy fasiken vad förbannad jag börja känna mig.. hade god lust att gå fram till personen i fråga och säga vad jag tycker och tänker om den.

Det personen har gjort är under all jäkla kritik och samma person som jag omnämnt i bloggen för några månader sen.. detta är en människa av den värsta sorten som går att finna.. aarrrggghhhh.. lugn nu lilla jag.. skit i personen för jag kan ändå inte göra något åt det nu.. eller kanske någonsin.. och då jag sitter med näsan mot kassan hoppas jag bara att personen inte ska råka se åt mitt håll.. för vad tusan ska jag säga då.. visst kan jag säga Hej om den andra säger så först.. men helst har jag lust att bara be den fara och flyga och aldrig visa sig här i stan mer.

Tur som en tok är personens hämtpizza klar.. den betalas och sedan går personen ut ur pizzerian och jag kan äntligen pusta ut.. visst var jag lite uppsnurrad av förvåningen att se personen där.. men sedan lade sig allt och jag kunde avsluta middagen med min vän.. efter vi gjort rätt för oss i kassan skjutsade jag hem vännen.. därefter körde jag den korta sträckan hem till mig och den sköna värme som väntade där. :  )

Snart.. vid klockan nio.. är det iaf ett par filmer som kan vara något att se som börjar då.. imorn ska jag först ringa läkarn och boka tid för mitt knä som behöver fixas till.. sen ska jag gå till ABF och säga hej till dom igen.. därefter är det hårda puckar då min plan är att jag ska ha ett nytt jobb innan januari månad är slut.. därför får jag nu inte ligga på latsidan utan söka.. leta.. finna.. och sedan få ordning på ekonomin igen.. för ska jag åka till Mariestad.. Gotland och göra en lite längre vinterresa nästa vinter blir det en hel del sparande som behövs.. men det är vad jag är mest sugen på nu.. se hur mycket jag kan sätta undan varje månad.. tävla mot mig själv.. med mig själv.. en uppfriskande tanke.  : )

Hej och hå // Christine


Första dagen av år 2010

Fredag..

Idag är första dagen av detta år.. första dagen av återstoden av detta nya som nu ligger som ett olagt pussel. Bitarna ligger ännu i hög.. väntar på att jag ska plocka upp den första och placera den intill nästa så de gängas samman och växer sig större för varje bit som läggs på rätt plats i rätt ordning.  : )

Bilden ovan är tagen förra året då rimfrosten lagt sig på träd och tak. Saknar skogen och miljön där.. kommer att minnas den tidens gulddagar med ett stort brett leende.  : )

Ska snart iväg till min biopappa och dricka lite kaffe. 

Hoppas ni fick ett fint avslut igår och en trevlig start på detta år. Solen skiner för tillfället och lyser upp den vita snö som ännu finns kvar runt omkring. Ska kanske ut till ön en sväng i helgen.. men det beror på hur mitt skruttknä mår.. därför tar jag dagen som den kommer fram tills jag träffar Doktor Nål förhoppningsvis i början på nästa vecka.  : )

 Jag ska nog rota fram min skrivare i källaren och skriva ut det jag hittills har tänkt och tyckt till om här. Sen får jag se om det blir någon fortsättning på detta vaneframkallande otyg. Det känns som jag nu är rätt färdig med detta och behöver lägga fokus på annat istället.  : )

Kram så länge  // ChristineRSS 2.0