Hmmmmmm...

Onsdag..


Får jag inga "gratis"-svar på det jag funderar o tänker.. ställer jag frågan rakt ut.
Får jag inte Nuet bekräftat genom handling.. ställer jag frågan återigen.
Jag måste verkligen veta vad som gäller.. annars dyker frågorna upp på rad utan slut.





Idag jobbade jag och åkte sen hem till min goda vän K med familj. Vi pratade snabbt bort ett par timmar innan det var dags att köra hem och få sin skönhetssömn.

Det var mysigt att ses igen och höra vad som hänt sen sist. Sonen växer så det knakar och lilltösen hade redan somnat sött.





Nu är det strax dags för även mig att sova. Skulle egentligen lagt mig för länge sen nu.. men kan inte riktigt komma till ro. Imorn blir en lång dag.. först jobba mina åtta innan det blir dags att snabbt åka hem och sen åka in till stan för middag med kollegorna jag har.

Hoppas att ni haft en bra vecka så här långt.

// Kramar.. Christine


Höga trän och svarta nattabilder

Måndag..


Idag var det jobb igen efter en dag av ledighet som jag tillbringade tillsammans med M så klart.  : )





Tog en tur med kameran ut i skog och mark häromdagen. Tittade upp mot den klarblå himmel som då var. Underbart väder och det är just vad denna bild också visar.. hopp om att våren och sommaren snart är här.




Efter jobbet i lördags körde jag hem till goda vänner till M. De har just flyttat in i deras nya hem.. och det var ett väldigt mysigt hem de fått. Där kommer de nog att trivas gott och förmodligen inte planera någon ny flytt i den närmsta tiden.

På vägen hem till M hade jag långtråkigt i bilen. M körde sin egen bil och låg alldeles framför mig på vägen.. så jag drog upp min lilla Canon och knäppte av det som knäppas ville. Resulten.. ja några av dom kan ni se idag.  : )




Ms baklyktor lyste upp den nattsvarta himlen när brompedalen klämdes åt. Jag är ju totalt torsk på kontraster så detta är mumma för mig att sen leka med i fotoprogrammet jag har.  : )




Den som åkt upp och hälsat på mig.. eller M.. eller oss båda.. känner nog igen järnvägsövergången i bild. Nu kommer det sällan något tåg här och aldrig på kvällen.. så därför är det bara att gasa på utan fara för krock.  : )

Just nu ser jag fram mot den kommande helgen. Löpsedlarna lovar Ryssvärme.. få se om den prickas in lördag och söndag.. ja gärna fredagkväll också.. det vore något.

Hoppas ni fått en bra start på denna vecka. Jag har fått det även om jag just nu är toktrött i ögonen båda. Blir nog en spännande vecka.. det känns som det i alla fall.  : )

// kram på er så länge.. Christine


Snöblandat regn faller just nu ner

Fredag..


Det snöar just nu utanför fönstret.. säkert lite regn i det med.. totalt trist och tråkigt.. och jag skulle helst stanna under min varma filt på soffan hela dagen.



Gårdsbild..


Var igår ledig.. hade en lång och lugn förmiddag här hemma innan jag körde ut till ön för att träffa mams och sen hämta tvillingarna från dagis. På vägen ut svängde jag in till OKQ8 för attt tvätta bort all smuts på bilen. Jag tvätta och skrubba som bara den.. trodde att nu var väl ända allt vinterkladd borta. Men Nope.. när den var torr och jag parkerade hos mamma såg den nästan lika skitig ut ändå. : (

Ska därför lämna in den hos en firma i Uppsala som tvättar den både ut- och invändigt för 350 kr.. tror jag att det var. M lämnade in sin bild där och den blev som ny efter att fått sig en omgång av tvättkillarna. Bort ska skiten.. sen får det väl kosta några hundringar då.  : )



Saknar min Flurr.. lite mer somliga dagar.. som idag t. ex.


En tanke som slog mig nu på morgonen: Jag gillar inte att det som kommer ur min mun.. ibland eller rätt ofta faktiskt uppfattas som något helt annat än det jag egentligen menade. Jag ändrar på formuleringen.. försöker göra det tydligare och för att det ska bli mer likt det min hjärna vill förmedla.. men ändå blir det bara fel. Jag blir gaaalen av missförstånd hit och dit.. upp och ner. Sen avskyr jag också att jag själv misstolkar saker och ting i tid och otid.. det tar verkligen på krafterna sånt här.  : )

Nää.. nu ska strax in till jobbet så därför måste jag nu sätta fart så jag inte kommer för sent til mina väntande kollegor. Hoppas ni får en trevlig avslutning på denna arbetsvecka och får en fin helg med det ni hittar på. 

// Kram så länge.. Christine

 


Varning för mail som ej skickats

Söndag..


Sitter just nu i soffan uppe i stugan.. eldloppor dansar omkring bakom glaset till öppna spisen.. M hörs snarka och snusa från sovrummet.. och solen skiner så starkt utanför att jag måste kisa med ögonen för att se vad jag skriver.  : )

Häromdagen blev min ena mailadress kapad av någon.. något. Det gäller adressen [email protected] som numera.. med hjälp av Hotmail.. ligger spärrad och begravd för all tid.

Det obegripliga är.. och jag fattar inte hur det har kunnat ske.. var denna någon har kommit över mina inloggningsuppgifter och vad finner den för kul i att sedan skicka ut mail med viruslänkar till de jag har i min mailadressbok. Mamma fick ett och då hon inte är van vid sånt här skit.. tryckte glatt på länken för att se vad "jag" har skickat för skoj till henne. Så nu återstår bara att se vad det har fått för konsekvenser för hennes del.

Jag hoppas att hennes svärson J.. tillika pappa till tvillingarna.. kan titta på detta då han har datorer som jobb. Stackars mamsen.. nu lär hon aldrig mer öppna mail jag skickar till henne.  : (

Idag är det dags för byte av däck på bilarna. Vi är lite kluvna inför detta då det kom en hel del av snö här uppe igår (i skrivandet stund har det mesta smält bort tack och lov).. och det ska komma lite till i veckan. Men.. sommardäcken ska sitta på från imorgon 16/4 så det är väl bara till att byta dom och sen köra försikigt om det bli oväder igen.

Jag ska också ta mig en titt i grönsakslandet och se vad som behöver göras där.. innan frön och plantor åker ner i år igen. Förra året blev en kanonskörd om jag får säga det själv. För vi fick upp av allt vi satte ner.. ja förutom rädisorna som inte trivdes alls. Så de struntar vi i år om vi nu inte gör en egen liten mylla åt dom.. blandar upp jorden med annat som de kanske bättre föredrar.  : )

Nu ska jag göra mig en stor kopp kaffe.. några smörgåsar till.. och sen smyga in till M och se om han är redo att börja dagen. Oftast vaknar jag.. vi.. numera väldigt tidigt på våra lediga helger.. fattar ingenting när man kan få sova ut hur länga men vill. Men nope.. det kan vara allt från 6:30 - 8:30 som jag oftast kliver upp.. mest åt de tidigare timmarna ska jag tillägga. Pensionärsvarning. ja förmodligen.  : )

Hoppas ni får en kanonsöndag med det ni hittar på. Kör försiktigt och var rädda om er och om varandra så klart.  : )

// Kram så länge.. Christine

Knasbollar här och där

Måndag..


Är just nu på jobbet.. har några minuter kvar av min korta rast.. längtar.. saknar.. drömmer mig bort för en stund.  : )





För en stund sen hade jag en märklig människa framför mig. Hon med sin man skulle se om deras glasögon hade kommit. Jodå.. det hade de gjort. Eller snarare mannens hade det men inte kvinnans. Ja men vadå.. ni skulle ju höra av er när alla var klara. Ja men si det vet jag ingenting om då jag inte gjort någon av beställningarna.. och ingen anteckning om detta har heller gjorts på mannens påsar.

Det var dååååligt säger då kvinnan.. när kommer de då? Jag ska titta efter.. när var du född.. kvinnan uppger sina siffror men snabbt och lågt varpå jag frågar igen för att siffrorna ska bli rätt.. då skriker hon ut dom.. högt så jag ska höra.. och avståndet mellan våra huvuden är runt 1 meter. Sånt har jag väldigt svårt för.. folk som blir otrevliga.. skräniga.. ja dumma i skann helt enkelt.. så jag tittar henne rakt i ögonen och säger med lugn och bestämd röst.. du behöver inte skrika åt mig.. det är rätt så otrevligt gjort.. jag ville bara höra dina siffror igen för jag hörde inte vad du sa första gången.. vill du ha hjälp så får du allt sänka rösten.. punkt. Kvinnan blev tyst.

Men.. nu när ni ändå är här kanske ni vill passa på att hämta ut mannens glasögon då.. eller..? Nä.. vi tar dom när mina har kommit bestämmer kvinnan och tågade ut med sin tysta och snopna man efter sig. Där kan man verkligen se vem som bestämmer i deras hem.  : )

Hade jag varit för sträng nu igen..? Tror inte det för min kollega sa att det var bra att jag sa till henne.. och det såg ut som hon skämdes en aning efter att jag sagt åt henne att hejda sig och sin röst. Jag kan bara inte fatta varför folk är såna. Nu är det tur var inte varje dag man stöter ihop med dom.. men när det väl händer tar det så jäklars mycket energi. Jag kan inte vara som en morsa åt folk och lära dom hur man beter sig mot andra.. det får dom faktiskt ha reda på själva.  : )

Nu ska jag avrunda här för rasten börjar ticka mot sitt slut. Efter jobbet kör jag upp till M på gården och så har vi en ledig dag imorn tillsammans. Min ordinarie lediga dag.. M tar ut en för han har väl inte hunnit vila klart under påskhelgen som strax ligger bakom vår rygg.

Hoppas ni har det bra och får en trevlig fortsättning på veckan.

// Kram på er.. Christine

Puss i påsk

Fredag..


Ja så var det ännu en påsk som står för dörren. Denna gång har jag arbetsplikt heeeela helgen vilket känns så där roligt. Men.. jag får trösta mig med att det istället blir fyra dagar av 100 % OB-tillägg i plånboken.. och sånt får man aldrig för mycket av.  : )




21:08
Fick fnatt här på kvällen.. blåste ur 8 st ägg.. sen vet jag inte riktigt vad som hände. Detta är resultatet i.a.f. : )


Igår var jag ledig och befann mig uppe på Gården. Jag åkte in till stan en stund medan M jobbade sina timmar han behövde.. innan jag vände hemåt och gick in till hans föräldrar med tårta.. påskblomma.. och godis åt vildfåglarna som hälsar på hos dom.

Efter det var det snabba ryck hem till M.. dammsög av alla golv.. plockade rent.. klädde björkriset med fjädrar och små fjuniga kycklingar på vingliga ben.. satte krukan med påskliljor på bordet.. dukade fint med servett och allt.. innan det var dags att börja med middagen. Sällskap för kvällen blev A-C och G.. Ms föräldrar.  : )





Middagen bestod av ungsbakad rödskalig klyftpotatis.. hjortfärsdjärpar.. trattkantarellsås.. grönt i en skål.. öl.. cider och påskmust förstås. Vi skrapade på varsin Trisslott jag köpt åt oss.. jag fick 2 tiolotter på köpet. Enda vinsten av dessa totalt 6 vinstchanser blev Ms lilla vinst på 10 kr. Fjuttigt.. och jag undrar varje gång.. finns det verkligen lotter med vinst på..? Menar med högre vinst än 25 kr.. mer åt 1000 eller 10 000 eller ännu högre än så. Nä.. jag tror inte det längre utan detta är bara lurendrejeri på hög nivå. Ska nog spara pengarna i madrassen istället.. för då blir de i alla fall inte mindre än vad jag har när jag lägger dit dom.  : )

Nu är strax min lilla rast slut för idag. Ska upp och jobba sista timmarna fram till 18 då jag stänger butiken. Hoppas ni alla får en fin helg med det ni hittar på. Och ta det varligt med godis och must.. sillen och nubben däremot kan ni gärna få frossa i.  : )

// Påskkramar.. Christine

 

RSS 2.0