Ny förkylning bröt ut idag

Onsdag..


Idag jobbade jag 9 - 18 och mötte därefter upp P för en tur till IKEA och sedan "storhandla".. till två ensamhushåll.. dvs proppfulla korgar istället för proppfull vagn.  : )

Jag vaknade upp idag och kände mig allmänt uschlig. Halsen kändes som en tupp byggt bo där.. och näsan den läkte.. igen. Jag är så trött på mitt kassa imunförsvar som allt för ofta gör sig påmint. Jag blir T.O.K.I.G och gillar det inte alls.. inte det minsta.. men vad faen kan jag göra.. nedrans skitmediciner som iofs gör kroppen rörlig utan ondo.. men jag drar ju på mig varenda jäkla basill som härjar här i stan. : (

På IKEA tappade jag det sista av energi kroppen hade kvar och när jag skulle svara på ett sms jag fick när vi var där.. då slutade kroppen att fungera så jag stod still på samma punkt.. skrev knackigt och kunde inte gå samtidigt. Blev till en man.. menar då jag inte kunde gå och skriva samtidigt.. utan nu gällde antingen eller.. skriva eller gå.. gå eller skriva.. så P fick allt vänta tills jag fått med det jag behövde skriva.. pinsamt eländigt irriterande.  : )

När vi betalat det vi båda skulle köpa och han sen smet in på IKEA Food-avdelningen satte jag mig på en stol utanför och förvandlades till en säck potatis.. eller Sackosäck.. välj ni. :  )

Efter detta körde vi bort till CITY GROSS där vi då storhandlade (som var planen för kvällen) det vi behövde och sen fick det vara nog med aktiviteter för idag. Efter jag släppt av P fortsatte jag sedan vidare hem till mig. Plockade snabbt in kylvarorna och ställde de nya blommorna på fönsterbrädan i köket. Bredde mig två smörgåsar.. hällde upp färskpressad juice i ett glas.. och sitter nu rätt väck i planeten på soffan och skriver av mig dagens bikt.

Ska bara snabbt kasta i mig mackorna.. ta en Alvedon och sen i säng. Måste känna mig bättre imorn.. annars blir det en lång och seg dag på jobbet då jag ska vara där till 20 på kvällen. Puha. Ska nog köpa nytt batteri till tempen imorn för även om jag känner mig riktigt het om öronen.. så visar gradantalet bara 36,3.. och det borde inte vara rätt så förmodligen är batterierna gamla och sletna.

Hoppas ni haft en fin vecka så här långt. Glöm inte tvätta era händer innan ni stoppar mat och frukt i er mun. Många baciller härjar runtomkring.. så vill ni hålla er friska så var rädda om er.. och varandra.  : )

Just det.. min nya kameraväska kom idag till fotoaffären. Den var såå fin.. så lätt.. och kommer bli supertrevlig att ha med på mina fotosessioner i stad och skog framöver.  : )

// Kram Christine - med uschlig huvudvärk och krasslig hals


Budskap och jogging

Tisdag..


Idag jobbade jag till 18.. sen iväg till P och ut på ny löparrunda.. på väg hem stannade jag till vid vedugnspizzerian i Solna.. och sitter nu hemma mätt och belåten efter en smarrig vedis med ruccola.. soltorkad tomat.. mozzarella.. och italiensk salami.. Mums.  : )

Fick ett mail av min äldre syster idag. Läste igenom innehållet och fann ett väldigt trevlig budskap. Nedan har jag lagt upp en kopia av innehållet.. läs.. begrunda.. och delta sen gärna i denna "kupp".  : )
God dag, 
Jag har hört att bensinpriset kan inom den närmaste framtiden komma upp till Sek 17,00. 
Vill du, att bensinpriset sänks istället? 
Det är möjligt! 
Men man måste agera NU! 
Man måste göra det klokt! 

Förra året försökte man pressa oljebolagen, genom att inte köpa bensin på vissa dagar. 
Direktörerna skrattade, för dom visste att bensinen som inte köptes på måndagar köptes ändå sedan på tisdagar. 
Lite strul lyckades man orsaka, men någon större effekt kunde man inte se. 
Någon har kommit på en idé som kan fungera om vi verkligen vill. 
Läs vidare och bli en av oss! 

Bensinen kostar i dag ca.
 13,00 sek/liter 
Vi känner alla till att oljebolagen gör jättevinster. 
Försök komma ihåg, när vi lät priset komma upp till 10,00 sek. då påstod man att oljan håller på att ta slut. 
I dag försöker man inte ens påstå att oljan är på väg att ta slut – det finns mer olja i dag än för 35 år sedan och då kostade bensinen 2 kr liter. 

Vi måste bli mer aggressiva och visa att konsumenterna kan göra något. 
Att kunden får ha rätt! 
Det enda sättet är att slå där det gör mest ont: Plånboken! 
Det kan vi göra! 
Hur? 
Vi behöver alla våra bilar och vi måste köpa vår bensin men vi kan påverka priset: När vi agerar tillsammans kan vi starta ett Priskrig!!! 

Vi föreslår a
tt vi inte köper bensin av dom 2 största bensinbolagen: Statoil eller Preem. 
När dom 2 största oljebolagen inte lyckas sälja bensin längre blir dom tvungna att sänka priset, för att få kunderna tillbaka. 
Detta leder till priskrig och alla andra bolag är tvungna att följa med. 
Men, för att kunna nå resultat, måste vi nå hundratusentals Statoil och Preem- kunder. Och alla  måste samarbeta. 

Vi gör såhär! 
Även med företagsbilar! 
Jag skickar detta till 30 personer. När alla i sin tur skickar detta vidare till 10 personer har vi redan nått 300. Och när dessa 300 skickar till sina 3000 bekanta… har vi nått 3 000 000 o.s.v.… 
Du förstår hur jag menar? 
När alla skickar detta dagen efter, har vi nått på en vecka 300 Miljoner männskor i priskrig mot oljebolag! (Någon måste naturligtvis översätta detta till engelska och tyska) 

Ja, vi kan vinna men det är oerhört viktigt att vi inte köper vår bensin på Statoil eller Preems mackar för att kunna komma vidare med detta och nå ändamålet. 
Ber jag dig, Skicka detta vidare.
Kan vi räkna med dig???

Det var ord och inga visor detta.  : )
Jag tankar iaf aldrig eller väldigt sällan hos någon av dessa bensinstationer ändå.. brukar bli OKQ8 mest. Tänk om denna kupp startats av någon av deras anställdas.. menar OKQ8s.. hmmmm.. det skulle ju dom vinna massor på om nu detta Rundmail får någon typ av genomslagskraft i samhället.

Nu ska jag varva ner med The Mentalist innan det är dags att sova för natten. Hoppas ni haft en fin dag.. + 18 grader har det ryktats om att det varit denna soliga dag. Synd man jobba då.  : )

// Kram på er.. Christine


Med fokus på Lamm och Tvillingar

Söndag..


Idag körde jag ut till ön för att umgås med öfolket för några timmar. Jag gick in till Lanthandeln och köpte med mig vaniljglass och frysta hallon. Efter det gick jag in till storsyrran som bor i ett hus intill för att se hur det går med deras sista packning inför nästa helg.. och blev bjuden på en kopp kaffe med trevligt samtal till.  : )

Solen sken.. temperaturen var härligt vårig varm och när jag kom fram höll lillsyrran och hennes sambo på att fixa med tomten. De schaktar jordmassor och sten så det till slut ska bli en platå.. eller egentligen två.. en för bilarna och en att ha någon typ av terass.. uteplats.. pergola på. Fint blir det när det blir klart.. det är jag säker på.  : )

Jag.. mamma och tvillingarna gick bort för att titta på lammen som gården intill syrrans hus har fått för några veckor sedan. De växer så det knakar.. lammen menar jag.. och de är bedårande söta de små liven. Bor jag i hus i framtiden.. vilket är planen.. då ska jag nog köpa mig två lamm som sällskapsdjur. Bygga dom ett litet isolerat hus på tomten och sen ha dom som andra har hund. Det vore himla mysigt om det gick att ha det så.  : )

Bilderna ovan är tagna idag.. ute i finvädret på ön. Tvillingarna är så härligt nyfikna som barn också ska vara.. de pillar och drar.. lyfter och smakar.. det är en fröjd att se dom i deras framfart här i livet.  : )

Vid fyra tog jag bilfärjan över till V-holm igen och körde hem till min vän P. Dags för en ny löparrunda.. och idag gick det lite segare än förra gången då det gick "lekande lätt" då. MEN.. vi kämpade på ändå och stannade inte en endaste gång.

Eller idag blev det faktiskt tvärstopp på ett ställe då jag snubblade på en rot som stack upp i spåret.. snubblade framåt.. tog i med handflatorna.. kroppen fortsatte framåt så det blev en kullerbytte-liknade landing av hela alltet.. och jag hammade på rygg med benen rakt upp i luften. Som en skalbagge.. liggande på rygg.. oförmögen att ta sig runt på fötter igen.  : )

Jag skrattade så jag höll på att spricka.. P gav mig poäng för snygg landning på backen.. handflatorna brände efteråt men annars blev det ingen större skada på vare sig kroppen eller löparkläderna. Jag skrattade gott åt snubblet ett bra tag efter att vi börjat springa igen. Synd ingen filma vurpan.. det hade nog varit väldans skoj att få se.  : )

Nu sitter jag hemma i soffan.. har tvättat veckans använda kläder.. lagat middag med matlådor till.. och ska nu bara varva ner innan det är dags att lägga sig för kvällen.

Veckan som kommer är fullsmockad med grejor jag ska göra efter jobbet varje kväll. Jag jobbar mån - fre och är sen ledig i helgen. Ska hjälpa storsyrran flytta på lördan och sen hitta på något trevligt att göra utomhus på söndan.  

Hoppas ni haft en fin helg med det ni hittat på och får en bra start på nästa vecka.

// Kram på er.. Christine - den som snubblar och faller som en fura  : P


Halva helgen avklarad

Lördag..


Idag jobbade jag 10 - 17 och mötte sen upp S och R för middagsmat i massor.  : )

Nyss hemkommen efter en rätt så skaplig dag på jobbet.. menar då lagom många kunder i ett bra flyt utspritt över dagen.. och framförallt inga surpuppor som kommer in och skriker med vevande armar.  : )

 

Strax efter halv sex mötte jag upp S och R som stod och mös i solen på Kungsgatan i stan. Vi skulle gå till en restaurang i närheten och frossa i Kina och Sushi. De frossade i döda råa fiskar.. medan jag frossade i vällagad kinamat som smakade super.

Efter vi var mätta till bredden och pratat av oss gick jag tillbaka till där min bil stod.. och de gick åt andra hållet där deras bil stod parkerad. Skön temperatur i luften ikväll och då det är lönehelg kan vad som helst hända.. så bäst hålla sig hemma där det är lugnt och skönt.. långt bort från draman i klubbköer och bråk i baren.  : )

 


Imorn söndag ska jag ta mig ut till ön och hälsa på mamma.. lillsyrran med sambo och tvillingarna.. och storsyrran som förmodligen packar för brinnande livet då hon ska byta hus nästa helg. Hoppas det blir lika fint väder imorn som det tydligen har varit idag. Jag ser ju inte mycket av himlen när jag jobbar.. utan det brukar bli en glad eller mindre glad överaskning när jag kör ut från garaget istället.  : )


 

Efter jag myst klart med Ö-familjen ska jag köra hem till P då vi ska ut och springa igen. Jag orkade ju inte ut igår på morgonen.. och därför är jag nu fullt redo och laddad inför att snöra på mig gympadojjorna igen och pressa benen i backarna tills det svider.  : )

 

Nu ska jag se vad för filmer jag ännu inte sett av dom jag tidigare fyndat hos Media Markt. Efter det blir det kudden som skall kramas om för några timmar framåt. Jag ska försöka komma iväg vid halv tio.. så jag hinner ut i lugn fart till bilfärjan som går en timme senare från V-holm. Ska bli skoj att busa med killarna igen.. se vad de lärt sig sedan sist vi sågs förra helgen.  : )

 


Bilderna ovan togs när jag och A-M var ut på Djurgården förra söndan. En fin dag i solen och kaffe på en bänk vid Rosendals trädgårds café. Hoppas ni får en fortsatt trevlig helg. Kör försiktigt och var rädda om er.. och varandra så klart.  : )

// Kram från mig.. Christine


Fredag.. änterligen helg

Fredag..


Idag var tanken att jag skulle sticka ut och springa på morgonen innan jag åkte iväg till jobbet. Men.. när larmet ljöd kände jag inte alls någon lust med det.. utan stannade kvar under täcket och kände mig lite smått kyvis.

Första delen av jobbpasset idag var därför lite segt.. jag kände mig avslagen på något märkligt sätt.. lite frånvarande och det kändes som jag hade början på någon sjukdom.. men kunde inte komma på vilken.  : )Johnossi - What´s The Point
http://www.youtube.com/watch?v=qE01FXwWo98

På eftermiddan lättade segheten och jag fick en jäkla fart med att lösa kunders problem och önskningar. Vid sjutiden var jag ensam i butiken och som tur var kom det inte in så särskillt många kunder och jag kunde därför stänga i tid.

Mina nya brillor hade kommit tillbaka från sliperiet idag efter att ha varit en sväng dit för att göra om styrkorna. Så nu sitter jag hemma i soffan och testar dom på de tv-program som kvällen bjuder på.  : )

Jag testade skillnaden med mina gamla brillor och upptäckte till min förskräckelse att progressiva glas snart kommer bli aktuella.. då jag ser bra med mina gamla på långt håll.. och med de nya ser jag toppen på nära håll. Fast å andra sidan är jag ju bara 1,5 år från 40.. och det är ju i den åldern man börja få åldersynthet och problem med att läsa bland annat. Gamla tantögon.. jajamänsan.  : )Johnossi - Glory Days To Come
http://www.youtube.com/watch?v=S0twO4Imj6M

Imorn lördag ska jag jobba igen.. mellan 10 - 17.. och denna helg ska det vara något jippo i SKHLM med sång.. musikunderhållning.. clowner.. rabatterade erbjudanden för besökarna och festligheter av allehanda slag. Vet inte varför det hålls nu.. denna helg menar jag.. för vad jag vet är det väl inget speciellt som sker nu rent datummässigt.

Antingen leder detta skoj-stoj till massor av kunder och en lätt kaosaktig miljö då vi inte jobbar fler än en vanlig lördag. Eller.. så blir det lugnare då folket vill se allt som händer i gallerian.. eller så blir det som en helt vanlig lördag.. det lär visa sig om inte annat.. så varför fundera på hur det blir redan nu.  : )

Efter jobbet ska jag möta upp min vän S och hitta på något. Vet inte vad ännu men något trevligt lär det bli i alla fall.  : )

Nu ska jag varva ner med lite rött i glaset och med det som erbjuds på Dumburken. När mat-och-sov-klockan ringer nästa gång är det dags att sova en stund och sen upp och hoppa igen imorn när tuppen gal.  : )

// Hoppas ni får en kanonhelg med det ni hittar på.. Kram Christine


Soffbio i ett grått Stockholm

Torsdag..


Filmtips - Boy A.. en film som lämnar en berörd och med tankar om vad ett misstag man gör tidigare i livet kan leda till och hur det påverkar även ens framtid.

Måste ses..!

Idag var jag då ledig från jobbet. Jag skulle mött upp min vän K men det blev inställt och biopappa G hade fullt upp med tandläkarbesök och annat. Så jag valde att bara stanna hemma då vädret var grått och inte så upplyftande.. och att jag inte varit hemma en endaste ledig dag på bra lång tid nu.. ja sen innan jul tror jag närmare bestämt. Jag har ju försökt boka in så mycket jag bara hinner.. menar träffa familjen och vänner.. då jag inte jobbar så idag var det skönt att bara vara.  : )

Jag har gjort några DVD-fynd hos Media Markt för några veckor sedan så jag plockade fram två av dom. Den första jag såg var The Flock med bland andra Richard Gere och Claire Danes. Helt ok.. rikgigt snyggt filmad emellanåt så den får en stark 3:a av 5 möjliga.

När första filmen var slut åt jag filmjölk med musli och russin till. Ovanpå allt strödde jag en matsked av det Nyponpulver jag fått av mamma. Detta ska vara bra för ledrna.. man ger sånt till hästar också fast då i större dos. Och då jag kanske liknar en häst.. vad vet jag.. tyckte väl mamma jag skulle testa detta jag med.  : )

Skojar det med hästen.. men det ska i.a.f vara bra och både människa och djur mår tydligen bra av detta goda helt naturligt nyttiga. Så.. nu har jag försökt förklara detta märkliga med Nyponpulvret.  : )

Då filmsuget fortfarande hängde sig kvar efter min sena lunch startade jag ännu en film.. denna gång Boy A. Så jäklars bra på det där brittiska sättet en film ibland kan vara. Stark 4:a av fem möjliga ger jag denna film. Rekommenderas varmast och den går verkligen rakt in i hjärtat redan från första scenen. Den får en att både skratta och le.. höra sig själv säga Naaaahhhh (för att det är så sött).. men också fälla en tår för den blödiga (syftar på mig själv).

Köp den på DVD.. ladda ner den från nätet.. gör vad ni vill.. bara ni ser den.  : )

Nu ska jag plocka ihop tvätten från i söndags.. lätt att den förflyttar sig från torkställningen och hamnar i en hög på en av stolarna i Stora rummet. Överlag har den här dagen varit superskön då jag kunnat softa bort den och bara göra det jag absolut nödvändigtvis orkat med att göra.  :  )

// Trevlig kväll på er..  Christine
 


Betessläpp 2010 bokad

Måndag.. Tisdag.. Onsdag..


Har precis anmält mig till Betessläpp 2010Stegholms Gård.   : )

Jag har ett bra tag funderat på att åka iväg till någon av ARLA´s mjölkgårdar som finns runt om i landet och se på när de släpper ut korna på grönbete i maj. Första gången på många månader de får blicka upp mot skyn igen efter den långa mörka vinter som nu ligger bakom oss. 

Jag tror det kommer bli världens kick att få bevittna alla glädjefnatt och råmanden ut i det fria. Det här ser jag V.E.R.K.L.I.G.E.N fram emot.  : )
http://www4.arla.se/Default____22301.aspx


På måndan var det jobb och det blev en rätt bra dag. Inget speciellt inträffade utan kollegorna var rätt glada.. friska.. och kunderna verkar även dom påverkas av att det är ljusare och varmare nu än vad det tidigare varit.

Tisdan var det också jobb och dagen såg ungefär ut som dagen innan.. inget specifikt hände som riskerade att grusa min bild av hur våren och värmen påverkar mina medmänniskor till det bättre. Sur blir glad.. gnällig blir till leende höga skratt istället.. precis som jag vill att det alltid ska vara.  : )

På onsdan var det jobb igen och efter att jag var klar mötte jag upp P i SKHLM´s galleria för en snabb tur över till IKEA där han skulle köpa ett lite bord att ha intill sängen hans.. och efter det var det ombyte till löparkläder och en tur ut i det vinterlika usch-vädret vi tyvärr bjöds på idag.Det var kallt.. blåsigt.. lite lätt snöigt när vi gick med raska steg bort mot motionspåret vi nu flåsat runt i vid fyra tidigare tillfällen. Utgångsläget var ju inte det roligaste men vi bet ihop.. eller jag bet ihop rättare sagt för vädret tycktes inte beröra P speciellt då han inte nämnde kylan en endaste gång. Typiskt karlar som aldrig fryser om armar och ben som vi fruntimmer annars gör.  : )

Vi satte ett lite högre tempo redan från start.. kanske p.g.a. vädret eller så kände vi oss bara piggare i benen ikväll. Det gick i samma uptonade-tempo hela rundan och jag spurtade på slutet som vanligt för att tömma det sista i benen innan vi bröt av och gick med raska steg hemåt igen. Ikväll gick det verkligen bra och detta kommer sporra mig och längta efter nästa gång vi ska ut och springa igen.  : )Nu sitter jag hemma i soffan efter att ha tagit en lång värmande skön dusch och ätit massor av god mat och ett gigantiskt berg av grönsaker till. Sen löpningens start har min aptit ökat så det gäller att nu lyssna på kroppen och stoppa i sig när den hintar om att den vill ha mer. Annars är jag ju en som äter likt en Blåmes.. men nu är det mer som en koltrast.  : )

Imorn torsdag är jag ledig från jobbet och ska möta upp min vän K ute vid Barkarbys handelsområde då hon behöver kika på present till sin man som fyller år på lördag. Dessutom stundar deras bröllopsdag om några få veckor.. undra om det är den 6:e eller 7:e bröllopsdagen de nu ska skåla in.. måste fråga imorn. Är min biopappa hemma imorn när jag är på väg hem från K.. åker jag förbi farsgubben och säger hej till honom också. Lika bra passa på och träffa nära och kära när jag är ledig.. och det blir ju bara två dar i veckan man får chansen som för de flesta i och för sig. Men att träffa folk jag mår bra av är viktigt för att orka härda ut under veckans arbetssamma timmar.  : )

Hoppas ni haft en fin vecka så här långt. Kör försiktigt nu när det är lite galet i väderprognoserna som vi nu bjuds på. Klä er vettigt och varmt även om solen tittar fram någon gång då och då. Än är det ett tag kvar till sommarklädsel och öppna skor.  : )

// Kram på er.. Christine


Fina Bettan.. Rosendal.. och bus på ön

Lördag och Söndag..


På lördan åkte jag till Ford Kindwalls i Barkarby för att hämta ut lacksprayen jag beställt till bilen. Den hade kommit så jag ringde min biofar och fråga om jag fick låna hans garage och fixa till det sista med bilen.

Han är helt otroligt duktig och snäll som hjälpt mig med bilskadan. Man kan knappt se att bilen varit med om en smäll. Jag är farsgubben oändligt tacksam för detta.. då det sparat mig massor och massor av pengar.  : )

Tack biopappa G.. du är B.Ä.S.T.  : D


Ja ni ser ju hur attans fin bilen blev efter att biopappa G var klar med henne. Farsgubben blev inte helt nöjd när vi skulle lacka skadan. För Primern (grundfärgen) reagerade märkligt med Rost-Stoppet jag måla på ovan grunden.. så när sen lacksprayen kom på reste sig färgen som i en lodrät rand. Så till sommaren ska jag göra om allt då värmen och tiden kanske finns mer av än nu. Men tills dess är lilla Bettan strålande fin och jag är mer än nöjd med hur bra allting blev till slut.  : D

Efter bilfixet åkte jag ut till ön och hälsade på tvillingarna och deras föräldrar (lillsyrran och sambo) då jag inte träffat dom på ett tag p.g.a. diverse barnsjukdomar. 

De var lika busiga.. energiska.. söta och roliga som de alltid är. Vi städade bort alla deras leksaker från golvet så vi kunde fälla upp deras tyghus de gillar att springa in och ut i. De blev helt galna av detta lilla tygstycke och skrattade busade pussade varandra när de möttes på mitten varje gång. De är helt otroligt fina de där små pojkarna. Och man blir glad i själen av att vara med dom en dag.  : )

På söndan åkte jag till OKQ8 och tvättade bilen ren och blänkande blank i deras Tvätta-själv-drive-in-automat. Spola av.. sköljtvätt.. spola av igen.. sen på med sköljvax.. skölj lite grann igen.. och sen glansmedel upp på det.. jag blev nästa blind så som hon blänkte och glimrade mot mig i solen.  : )

Efter det åkte jag hem och gjorde i ordning matsäcken.. fast den innehöll mer fika än mat. Plockade upp A-M och därefter bar det ut till Djurgården där vi skulle gå en sväng i solen och finna oss en plats i lä där vi kunde dricka vårt medtagna kaffe och mumsa i oss av de bullar och kakor jag packat ner. Vi passerade nedanför Skansen och där nu björnarna bor. Uppe i ett träd hade en av de ludna söta klättrat upp och balanserade på en gren. Hur tusan hade den kommit upp.. och hur tusan ska den ta sig ner igen.  : )

Efter vi kikat ett tag på björntoken satte oss vid Rosendals trädgård och njöt av värmen.. ljuset och atmosfären som finns där. En fin dag i solen och efter det åkte vi hemåt igen.
Hemma bytte jag om till löparkläder och satte mig i bilen igen. Körde över till P som jag skulle dra med mig ut i motionspåret i Nackareservatet igen. Båda var lite sega i benen denna dag så det var en tung runda mot gången innan vi sprang.. men runt kom vi i.a.f. utan att stanna en endaste gång.. jippii.  : )

Efter vi kommit tillbaka till porten vid hans hus hoppade jag in i bilen.. körde snabbt hem.. och lagade mig massor av mat då magen skrek efter föda. När klockan var sju var det dags för tvättstugan att bli besökt av mig och min svarta tvättkorg från Granit. In i maskinen.. vänta en stund.. sen plocka ur allt och hänga upp på tork. Jag älskar verkligen doften av nytvättat.  : )
Black Eyed Peas - Missing You

http://www.youtube.com/watch?v=Gviu6M95EoM


När mitt lilla hem var städat.. disken borta.. bilen stod blank och fin på parkeringen.. matlådorna var fulla.. skön känsla i kroppen rådde efter en kanondag ute i solen.. och ett bra spring i spåret.. somnade jag rätt snabbt. Dock vaknade jag efter några få timmar och var superpigg och kunda knappt somna om igen. Efter att jag börjat löpträna är kroppen ständigt på högvarv och det är svårt att varva ner under natten. Märkligt det där.. vad tusan ska jag vara vaken mitt i natten när jag borde sova tung och gott istället.  : )

Hoppas ni får en fin start på denna vecka.. numero 16. Det märks att våren är här.. för kroppen har verkligen vaknat till från en längre tid i vila. Nu jäklars får ni se upp där ute.. here I come. :  )

// Kram på er.. Christine


Helg härliga helg

Onsdag.. Torsdag.. Fredag..


Jobbar så det står härliga till.. puha.  : )

MUSIKTIPS: Lyssna och njut av denna sång med skönt sväng som får en att tänka på den stundande sommar som snart är här med allt vad den innehåller.  : )


Hey, soul sister - av Train.              
http://www.youtube.com/watch?v=4DrX8AFIQao


Nu är det änterligen helg efter en intensiv jobbvecka med allt vad den innehöll. Igår (läs torsdag) jobbade jag till 20.. sen direkt hem och hämta Rost-Stopp på burk för att skynda vidare till ICA MAXI i Solna och låna deras garage där jag skulle måla på kladdet och låta det torka i varmluftsgaraget medan jag sprang ner och handlade lite grejor hem.

Fy tusan vad jag var slut i kropp och huvud redan innan jag börja pilla med färgen.. att sen sitta på huk en knapp timme och måla och dutta och känna mer och mer längtan efter sängen.. jag tänkte nog en och två gånger att nu skiter jag i detta.. det får gå som det går med bilens lackskador. MEN.. jag bet ihop och gjorde det som skulle göras och sen åkte jag snabbt hem och vinkade hej till John Blund.  : )

Idag jobbade jag tidigt pass.. dvs till 18. Efter det körde jag till Gullis (Gullmarsplan) där jag mötte upp P  för att springa in på Systembolaget och efter det förbi A.. hans gamla flamma tillika min frisör för att hämta upp hennes katt han ska passa under helgen. Hem med katten.. byta om till löparkläder och sen gå med raska steg bort mot motionspåret i Nackareservatet en bit bort.

Idag hade vi siktet på en 2,5 km slinga.. inte långt men väldigt kuperad.. rätt lagom så här i början av säsongen. Min tanke var att jag skulle ta mig runt den utan att stanna till en endaste gång.. P hade samma plan men visste inte hur dagsformen var. Vi lunkade på i bra tempo från start och höll farten utan att stanna ett enda steg och efter att vi kommit tillbaka till där vi startade gick vi sen med raska steg tillbaka mot hans nya hem. Där hämtade jag upp mina saker och körde sedan hemåt för en lugn soffkväll innan det snurrar på igen imorn.  : )

NU sitter jag hemma i lugnet och har det gott efter en bra löparrunda ikväll.. en riktigt smarrig middag bestående av Pastrami och fetaostpotatissallad med rödlök.. olivolja och kryddor.. och så lite rött upp på det.. mumsfillibabba.  : )Imorn ska jag åka till Ford Kindwalls för att hämta ut färgen jag beställt till bilen. Hoppas nu verkligen den kommit för de har inte hört av sig idag. Efter det kör jag hem till min biopappa som bor i närheten för att låna hans garage och där kunna spraya på lackfärgen där skadan är/var efter bilsmällen. Det finns några fler ställen med små skrapmärken som jag också ska dutta på med färg.

Sen när bilen är tillfixad ska jag köra vidare ut till ön och hälsa på mamma.. hennes R.. lillsyrran.. hennes sambo och tvillingarna.. och också storsyrran och hennes döttrar. Jag hoppas på sol för då blir Stina glad.  : )

På söndag ska jag träffa A-M och göra någon form av utflykt med henne. Antingen åker vi iväg med bilen till något trevligt ställe.. eller så tar vi oss ut till Djurgården eller i stan någonstans.. det beror lite på vädret. Men trevligt kommer vi få oavsett var vi är.  : )

Ja på måndag är det sen dags för mera jobb igen.. men fram tills dess kommer jag stänga av allt vad jobbet handlar om och bara njuta av ledigheten och livet i stort. Just nu känns det verkligen skönt att vara jag.. och bara få vara för en stund.. och tillsammans med nära och kära.  : )

Hoppas ni får en kanonfin helg med det ni hittar på.

// Massor och många av kramar till er alla.. Christine


Bilmeck och Jogg i Nackareservatet

Tisdag..


Ledig idag.. bilen är fixad.. och en riktigt bra löparrunda på kvällen.  : )

Idag var jag fri från arbetsplikt och åkte hem till min biopappa G till strax efter tio. Pappsen skulle hjälpa mig med lykt- och plåtskadan Bettan fick vid bilkrocken tidigare i år. Han är helt fenomenal när det gäller bilar och jag önskar jag kunde hälften av det han lärt sig under alla år. Han kan ta mig tusan allt om bilar och för att vara en glad amatör som fixar och donar blir resultatet makalöst perfekt. Jag är oerhört impad av hur fin han kunde göra min lilla bil igen. STOR eloge till dig min gamle goe biofar.  : )

På väg hem åkte jag förbi Ford Kindwalls för att köpa Spraylack på flaska som jag efter att ha kletat på Rost-Stopp ska jag sedan spraya på färg så skadan helt försvinner väck. De hade ingen kvar på lagret så de ska beställa hem.. förmodligen kommer den på fredag så jag åker dit och hämtar ut den på lördag.. då jag är ledig då nästa gång.


Fast vill ha femdörrars.. förstås.  : )


Jag passade på att fråga vad en NY Ford Fiesta kostar idag.. från 120 000 kr kan man säga.. sen beror det ju på hur den är utrustad. Men priset tycker jag är oerhört tilltalande för en NY bil.. när man kan betala långt mer än så för en begagnad småbil. Förvisso av annat märke då.. lite "finare" menar jag.. men jag har aldrig varit intresserad av flashiga bilar för de kostar bara mer att köpa och är dyrare i drift.. so whats the point then..?  :  )


Kan inte fatta att detta är en lillesyster till min Bettan.  : )


Jag tittade på de Fiestamodeller de hade ståendes i visningshallen.. och de var ju hur jäklars snygga som helst. Jag blev handlöst förälskad i båda två. Den ena tredörrars och den andre femdörrars. Då Bettan har fem dörrar så lär en ny bil i framtiden ha samma antal dörrar för bästa komfort. Guuuuu va de var snygga.. inte det minsta lik min Fiesta. Dessa var hur snygga som helst i designen.. i färgvalen.. de ångade 2010.. 2011.. 2012.. såååå sööööta.. måste ha.. vill ha.. gärna Nu.. gärna ikväll.  : )

Så.. om jag kommer in på en utbildning i januari nästa år.. och jag klarar av skolan galant.. och jag får ett bra jobb efter det.. och tjänar vettigt med slantar.. DÅ.. då mina vänner ska jag köpa mig en NY Ford Fiesta.. lovar och svär.. för ikväll blev jag verkligen sugen och det var länge sen jag var det.  : )Vid halv sju parkerade jag utanför min vän Ps nya hem. Han kom ut med joggingkläderna på.. jag snörade på mig löparpjucken och sen gick vi med raska kliv bort mot motionspåren i Nackareservatet. Vi började i ett lagom lugnt tempo då båda är rätt så ringrostiga med denna form av att ta sig framåt. Att gå raskt är inget problem för oss.. men jogga har man ju inte gjort sen förra sommaren.. och det är ju snart ett år sen. : )

Kvällens löparrunda gick förvånansvärt bra för oss båda.. vi slet och flåsa på där i spåren.. och när vi kommit bort en bra bit från där vi startade.. gick vi raskt en bit.. för att sen jogga igen.. sen blev det lite gång igen.. och mot slutet spurtade vi mot målet.. fy tusan vad bra vi var. Vi var ute i nästan två timmar. Ps första tur för i år.. för mig var det den andra.. och ändå gick det så "enkelt" ikväll att ta sig fram. Himla kul.. och en Bra-gjort-klapp på axeln på oss båda två.  : )

Nu sitter jag hemma och skriver av mig om dagens roliga händelser. Bilen är nu änterligen fixad (så gott som.. bara Rost-Stopp och Lackspray som fattas men blir gjort på lördag) och en bra löparrunda.. vad mer kan man önska sig.  : )

Hoppas ni haft en lika bra dag med det ni hittat på. Var rädda om er.. och om varandra.

// Kram och godnatt.. Christine


Börjar veckan med Boktips

Måndag..


Dagens Boktips: redan DÖD.. skriven av Charlie Huston.  ; P


Tror du att vampyrer är bleka, sköna ynglingar som bor i den regniga delstaten Washington?

De riktiga vampyrerna slåss om makten i New York. Kampen är hård om kontroll över territorier och tillgången på blod. Anarkist- och feministvampyrer i allians med bikervampyrgänget Knogjärnen värjer sig mot börsmäklarvampyrernas försök att få total kontroll.

"The joe pitt books are like lord of the rings for people who like seriously fucked up shit."
Citat publicerat på www.pulpnoir.comBoksläpp 1 april 2010


Jag gjorde ett riktigt fynd när jag läste i METRO för en dryg vecka sen att denna bok precis haft boksläpp. Då jag är inne i en Vampyr-diggar-period just nu.. tyckte jag det vore kul att inte bara se filmer om dom.. utan också läsa böcker om dom.  : )

Jag gick in på KULTUR BUTIK på nätet www.kulturbutik.se och kika vad de skulle ta för boken. Jag hade förra veckan varit in i grannbutiken bredvid jobbet.. En annan bokhandel och frågat vad de tar för boken.. 328 kr. Ja det var ju inte som hittat så jag blev därför nyfiken då nätbutiken hade en helsidesannons i METRO om just den här boken.

Hos KULTUR BUTIK tog de bara 128 kr.. fraktfritt och utan faktureringskostnad.. kunde inte bli bättre. Dessutom var boken i ett stor-pocket-format. SÅ jag beställde boken direkt och har nu änterligen fått hem den.  : )

Tanken med att köpa hem boken är att jag ska börja läsa mer böcker.. och titta mindre på tv. Och med såna här spännande och kanske läskiga böcker.. kommer jag knappast sakna tv:n.  : )

Nu ska jag ta något att äta.. sen slänga i en toning i håret så det blir så där glimrande glansigt och fint igen.  : )

Imorn ska jag åka hem till min biopappa för att fixa med bilen. Framlyktan ska på plats och bilen ska få på sina sommarskor då torsdag är sista dagen för att få ha vinterkängorna på. Glömmer man byta kan det bli dyra böter.

Efter bilmeckandet är avklarat ska jag senare på eftermiddan/tidiga kvällen köra över till min vän P. Vi ska nu försöka oss på att trappa upp våra raska promenader till ett stilla lunkande i joggarskorna istället. Då båda har hemskt dåligt flås efter att inte ha motionerat på bra länge.. tar vi det varsamt i början och pressar på allt eftersom vi blir piggare i ben och flås.  : )

Hoppas ni fått en bra start på denna vecka.. soligt och gott som det var idag kan det knappast starta bättre.

// Trevlig kväll och kram på er.. ChristineVårens första jogg

Lördag och Söndag..


Vad är det för skillnad mellan en telefonflåsare och Stina ute på en joggingrunda..?
- telefonflåsaren har i alla fall vett att stanna inomhus när han/hon flåsar på.  : )

Vad är det för skillnad mellan en Maratonlöpare och Stina ute på en joggingrunda..?
- maratonlöparen kommer i mål knappt berörd efter 3 mil och med en naturligt fin ton i ansiktet.. Stina ser ut som en tomat i nyllet efter 500 meter.  : )

Vad är det för likhet mellan en 83 årig dam med rullator som går i en uppförsbacke och Stina som joggar i en uppförsbacke..?
- de håller ungefär samma tempo.  : )


Lilla E och jag spexar framför stora E som håller i kameran.


Nä.. nu får det vara slut på denna joggar-ironi och ägna oss åt mer mogna saker.. som att gå ner till tvättstugan och vaska upp veckans lort.. laga middag och gärna några matlådor att ta med till jobbet i veckan.  : )

Hoppas ni haft en fin helg med det ni hitttat på. Jag har som sagt jobbat i helgen men hunnit tömma en vinpava ändå. Börjar bli proffs.  : )

Jag önskar er en kanonfin avslutning på denna soliga härliga helg och en bra start på nästa vecka.. numero 15. Glöm inte lägga på sommardäcken snarast så slipper ni böter för asfaltsslitage.


En mogen hyllning till min gamla vardagshjälte.. Charlie Chaplin.


// Kramar Christine

 

Galen fredag

Fredag..


Då det idag är för de flesta människor arbetsveckans sista dag.. bjussar jag på en hysteriskt rolig länk jag just fick av min vän P.  : )Mina goa småsystrar och gudsöner.
M med tvillingen V i famnen.. minstingen C håller ett stadigt grepp om M.


Worst Shopping Run Ever
http://www.break.com/index/drunkest-guy-ever-goes-for-more-beer.html

Jag skratta så jag grät och grannarna trodde nog jag hade värsta festen här hemma.  : )

Själv ska jag jobba imorn lördag och även söndag. Jag hoppas på sol trots gnetandet för efter att jag jobbat klart kommer jag springa direkt ut till friheten och den friska vårluften och hitta på trevliga saker att göra.  : )

Jag ser fram mot tisdag.. då är jag ledig.. ska köra hem till min biopappa.. mecka med bilen och sätta dit den nya ljuslyktan där den nu något trasiga sitter. Bäst passa på att lära mig det mesta om bilar och hur de fungerar.. menar så länge farsgubben har minnet i behåll.  : )

Jag har ju lagt ut min cykel till försäljning på Blocket och har haft hittills fyra personer som kontaktat mig och sagt sig vara intresserade. Nu kan ju folk säga det till 50 personer utan att egentligen vara klara med vad de letar efter. Så.. jag berättade på jobbet om min annons om någon var i köpartagen.. visade bilden på hojjen för min nyfikne chef.. som har ett barnbarn han nu ska fråga om hon vill ha den.

Jag hoppas någon.. vem det nu blir.. slår till så jag får loss några slantar att lägga på en kärringcykel istället. Men visst blir det tråkigt när den försvinner.. för jag gillar den verkligen.. och den är hur fin som helst.. en riktig pärla.  : )

Hoppas ni får en kanonhelg med det ni hittar på.

// Kram på er alla.. Christine


Hagaslott.. Café Sjöstugan och Brunnsviken

Tisdag.. Onsdag.. Torsdag..


När jag inte är ledig från jobbet.. är det just bara jobb jobb och åter jobb för hela slanten.

Jag träffade ju A-M i söndags.. på påskdagen.. för att gå till Haga slott.. runt Brunnsviken och bort till Café Sjöstugan och deras goda hemlagade bullar och annat de har där.

Här nedan kommer de bilder jag tog denna dag. Synd jag inte kom på att fota slottet tidigare då de nu har börjat med renoveringen av byggnaden och omgivningarna. För hade jag gjort det typ i höstas hade man kunnat gå ända fram till fasaden.. men nu är det ju avstängt och slottet skymdes mycket av det byggstaket och skynke de spärrat av med.

MEN.. jag fick iaf några bilder och har även en videofilm som jag tyvärr inte kan lägga upp här direkt då den är för stor. Jag skulle kunna lägga ut den på You Tube och sen lägga länken här. Jag får se om jag ids med ett försök till detta.  : )Ett vackert hus alldeles intill Haga slott.


Haga slott under en gigantisk renovering både inne och ute.


Skulle jag plåtat helgen innan hade omgivningen varit mer orörd än nu.


Vickan och Danne kommer bo riktigt bra här ute på udden.


Huset norrifrån med vattnet ner till vänster.


Frans Gustav Oscar.. glömde min historialärare berätta om.


Stilig var han iaf.. Frans Gustav Oscar.. konung över Sverige och Norge en gång i tiden.


Sång.. ton och konst var han duktig på enligt minnesmärket.


Jag tänker på vampyrfilmer när jag såg dessa konst-iga staketprydnader.


Bor jag i hus igen en dag.. då vill jag ha sånt här runt tomten.  : )


Denna bild är tagen UTANFÖR staketet.. mellan pinnarna.. vilket jag anser vara för kort avstånd fram till slottet. Borde tipsa SÄPO om detta så ingen galning står och glor där sen i vinter i skydd av mörkret.


Fastfrusen boj blir snart fri igen.


Samma boj.. väldigt nyfiken på kameran var den.. linslus där.  : )


Vassen var en skön kontrast mot den vitblå isen.


Klipporna säger vår och sommar.. isen säger vinter.


Detta skulle kunna vara mitt i sommaren.. men isen avslöjar mig.  : )


En sten kan man titta på länge länge.. dess mönster.. linjer.. former.. jag är nog stenbiten. : )


I ett fönster på Café Sjöstugan vid Brunnsviken stod dessa ljuslyktor på rad.


Caféet säljer garagekonst av glas.. plåt.. keramik.. men också stickat och diverse andra produkter. 


I kollonilotterna intill fiket börjar nu Tullipipperna (C och Bs namn på tulpaner) komma upp.


Detta röda som ligger i Brunnsviken har jag absolut ingen aning om vad det är till för.


Sen såg vi herr och fru And som åt på något gräsliknande knyten någon kastat i åt dom. Vad är det egentligen de mumsar på..?


I ett träd hade små bollar formats. Kan det vara en trädparasit som skapat detta..?


Vid entren till Fjärilsmuseet hade gula påskfjädrar satts ut i träd och buskar.


En husvägg intill Fjärlismuseet lystes upp av den starka vårsolen.


Idag torsdag var jag ledig från jobbet och fick en hel del gjort. Först åkte jag till min vän Ps gamla hem för att hjälpa honom köra över saker till hans nya hem. Lägenheten var riktigt fin.. ljus och "ny". Jag råkade dock nämna när jag klev in i hallen att det såg större ut på bilderna han mailat över tidigare.. vilket jag inte menade som något negativt utan bara att bilder kan ljuga om storlekar.

Näpp.. där kommer han bo riktigt bra då både lägenheten var toppen och omvigningarna var super där i Hammarbyhöjden. Lita avis blev jag allt.. fast jag bor nog bäst här där jag bor ändå.  : )

Efter vi kört klart prylarna åkte vi bort till IKEA i Kungens Kurva för att köpa en TV-bänk han kikat på. Den var gigantisk där dne låg i sin kartong.. P trodde inte att vi skulle få plats med den i Bettan. Jag sa bra lugnt att Bettan kan man alltid lita på.. är rymligare än man kan tro. När den var betald.. ja innan hade vi tryckt i oss varsin nybakt bulle.. 1,5 småkaka och så varsin kopp kaffe för tillsammans 15 kronor.. kan ni fatta hur billigt det är att fika på IKEA.. helt galet.  : )

Tillbaka till kartongen som skulle in i bilen.. jag fälde ner främre passagerarsätets ryggstöd.. plockade bort det högre nackstödet i baksätet.. sen var det bara att lyfta in kartongerna.. ja den kom i två paket då den innehöll astunga glasskivor. Ja det fanns ju hur mycket mer rum att fylla efter att allt var inlassat. P trodde inte sina ögon och jag bara stod och skrockade gott och hlgt då Bettan och jag ännu en gång imponerat på vad vi kan åstadkomma tillsammans.  : )

Efter jag släppt av P i Hammarbyhöjden körde jag hemåt. Först stannade jag til vid Vi-butiken i Huvudsta.. köpte massa grönsaker och rotfrukter.. sen förbi Solen i Solna och njöt av värmen i 30 minuter. På väg därifrån såg jag en rygg jag kände igen.. A-M.. hon var på väg till sin träning en bit bort och kånkade på påsar hon fått av en vän till henne. Jag tutade till och stannade bilen.. hon hoppade in.. vi hann  prata av oss snabbt.. innan hon hoppade ur bilen och gick iväg för ett hurtigpass i Hallen.

Efter det körde jag hem.. parkerade bilen.. gick in och lade ut bilder och en annons på min cykel jag ska sälja på Blocket.  
http://www.blocket.se/stockholm/Basta_Cykelfyndet_varen_2010_26738311.htm?ca=11&w=1
När det var klart och betalt började jag skala massa rotfrukter.. klyftade upp allt.. lade det på en ungnsform med höga kanter.. på med olja och kryddor.. i i ugnen.. efter ca 30 minuter klickade jag på smör ovanpå detta.. lade en racka Ribs från IKEA (galet gott.. enkelt att laga till.. och bra pris). Pratade med mamma på msn under tiden middan skulle bli klar.

Nu har jag ätit och mumsat i mig gröna vindruvor igen så det står härliga till. Ska gå ut i köket nu och fixa matlådor av resterna från ugnen. Det braiga med att göra storkok är att det är ju så vansinnigt skönt att ha maten färdig att antingen ta med till jobbet.. eller ha klart när man kommer hem på kvällen efter man jobbat klart. Och gör man storkok av supersmarrig mat.. då är det ju inte fel att man äter det några dar i följd.  : )

Nu ska jag fortsätta fixa här innan jag om några timar ska krypa till kojs. Just det ja.. jag har dammsugit här hemma också.. så nu kan man andas igen.  : )

Hoppas ni haft en fin vecka så här långt. Njuta av dne sol som vi bjuds på i små gnuttor.. för den gör gott.. den gör bot.. den är underbart härlig och får en att le.  : )

// Kram på er..  Christine

Påskafton ute på ön

lördag.. Söndag.. Måndag..


Lördag for jag ut till ön på sena morgonen och firade påsk med delar ur min stora familj.  : D

Basen var hemma hos min äldre syster H och döttrar E och E. Först tog vi en cyckeltur ner till båthamnen på ön.. med oss hade vi varsin stjärtlapp.. varm choklad i termos.. syrran hade bakat frallor som hon la ost.. prickigkorv.. eller skinka på.. Mums. Solen den bara sken och sken och sken härligt på oss där vi satt och myste med det stilla vattnet nedanför kajkanten. När klockan närmade sig halv två trampade vi hemåt igen och inväntade vår biopappa G som skulle komma över på fika i solen.

Vi satte oss på bänken utmed deras prylbod.. det var så varmt och gott att jag kunde sitta i bara tröjan.. ja byxorna var ju på förstås.. men menar att det var så varmt så fryslorten Stina t.o.m. kunde lägga av sig både jacka och kofta.  : )

När fikan var slut och pappa skulle åka hem till sitt.. tog vi färjan över till V-holm där vi gick in i mataffären och köpte det vi skulle ha till middag.

Förrätt:
Ägghalvor med majonäs.. rom och räkor.
Avocado fylld med creme fraiche.. rödlök.. kräftstjärtar.
Syrrans nubbesallad som är helt galet god.

Varmrätt:
Fläskfilémedaljonger i svampsås med ungsbakade potatisklyftor.
Grönsaker serverades till detta.

Vi var så mätta efter all god mat och allt påskgodis vi moffat i oss under dagen.. så efterrätten sparade vi till ett ennat tillfälle. Hade vi haft plats i våra magar hade vi avnjutit Ugnsbakade päronhalvor med After Eight på.. och vaniljglass till detta.  : )

Efter middan var vi så nöjda med tillvaron och dagen i solen så vi satte oss och tittade på familjefilmen Natt på Museet 2. Himla kul som ettan också var. När filmtajmen var slut åkte jag hem med 23-färjan och var hemma en kvart innan midnatt. Kunde sovit över där.. men sin egen säng är ändå alltid den skönaste av sängar.  : )

Bilderna nedan är bilder från Påskafton.. natur och djurbilder.. ja någon husvägg slank också med.  : )
På söndan träffade jag min vän A-M. Vi gick till Hagaslott och tog lite bilder där innan det stängs av helt och hållet för allmänheten. Under veckan som gått hade de satt upp gigantiska men också väldigt vackra grindar in mot slottet. Enligt information som finns på små tavlor säger de att framkomligheten ska försvinna permanent i sommar.. men så fort som de satt upp staketen och grindarna (nu kom man förbi dom denna helg för det var inte helt klart jäms med staketet intill) så kommer de nog stänga av vilken dag som helst.

Jag tycker ändå att avstängningarna är för nära slottet. För är det vinter och mörkt utomhus.. de har lamporna lysande inne.. kan någon dåre stå alldeles utanför staketet och glo in på Konungaperat och vad de gör.. vilket känns märkligt i dessa tider. Jag gick nämligen upp till kullen där jag tyckte kunde vara en "bra plats för en Stalker att stå och glo på".. och visst med mitt lilla objektiv kunde jag ju komma riktigt nära inpå. Med ett längre objektiv kan man säkert se ända in i rummen. Borde kanske tipsa SÄPO om detta.  : )

Efter plåtningen gick vi runt Brunnsviken och bort till Café Sjöstugan och deras hembakade goda. Rättvisemärkt kaffe i koppen.. och sen hemåt igen.

Idag måndag ska jag iväg och jobba några timmar. Så nu är det hög tid att fixa till mig och sen iväg. Hoppas ni får en fin annandag påsk med det ni hittar på. Bilder på slottet kommer imorn.  : )

// Kram på er alla.. Christine

 

Påsk-harar två

Torsdag och Fredag..


Ja så här dagarna efter mitt utbrott av raseri och besvikelse.. orkar jag inte vara förbannanad hur länge som helst.  : )

Jag är fortfarande lika irriterad på infon som serverades i förrgår.. men jag kan inget göra.. utan om något ska göras ligger det i knät hos någon annan. Därför.. så lägger jag allt detta på hyllan.. håller tummarna för att en ändring kommer införas.. och fram tills dess.. om det nu kommer ske.. får jag se till att njuta av våren som nu kommer emot oss med stora steg.  : )Ja nu är det då påsk.. idag långfredag och imorn själva Ägga-afton alla väntat på sedan i fjol. Idag jobbar jag då en relativt kort dag.. 11 - 16. Klockan tickar på och därför är det hög tid att piffa till mig så jag inte blir utslängd från SKHLM´s galleria p.g.a. oborstat hår.  : )Jag har alltid varit svag för kaniner.. kommer förmodligen köpa mig en ny liten söt i framtiden nån gång. De jag haft när jag var yngre var väldigt sociala och snälla.. främst Ninen som sov ihop med sina syskon Dobermanntiken Akela och då min kära gamla Borderterrier Flurr. Alla låg de huller om buller i den rottingkorg vi hade åt hundarna.

Ninen hade fritt skutt-tillstånd runt i huset när vi var hemma.. och hoppade så uppfostrat och fint in i buren för att uträtta sina beohv. När jag sen flyttade från det huset tog min yngsta lillsyrra C.. med hjälp av sin mor och far.. över vårdnaden om kaninen och hade den som vän i många år innan det var dags för den lille krabaten att fara till Kaninhimlen. Himla goa djur man haft turen att fått ha i sitt liv.  : )

Nu får ni ha det så härligt i Påsk och glöm inte bort att visa för de ni har nära att de betyder allt för er. Utan dom skulle ni inte vara den samma. SÅ.. fram med kärlek och omsorg.. vi har ju bara ett liv att leva.  : )

// Kram på er alla.. ChristineRSS 2.0