Stina trött

Söndag..


Puha.. sitter just nu på jobbet.. inväntar två kollegor som kommer in vid 12.. känner mig förvånansvärt trött.. vet ej var detta John Blund-syndrom kommer ifrån.. jag somnade i förrgår redan vid halv tio på kvällen.. det är kanske något i kroppen som håller på att bryta ut.. eller så är det bara denna förbannade värme som trilskas och ger mig blytunga ögonlock.  : )

Det börjar luta mot att flyget kommer att ta oss till Barcelona. Nu har vi fått tips av flera som haft detta som sitt första alternativ för oss att besöka. Jag ska åka ut till ön på tisdag och träffa de i familjen som är hemma då. Ska prata ressnack med mamma och R och se på alternativa dagar att utforska på Si senõr-mark.  : )

Igår efter att jag jobbat klart körde jag hem till min lilla lya där M väntade på mig. En snabb uppfräschning i badrummet och sen iväg mot goda vänner för middag vi blivit bjudna på. Vännerna Ö och M med två av döttrarna F och J bodde riktigt mysigt intill massor av lummiga träd och buskar. Deras nya gigantiska altan inbjöd till många timmar av prat.  : )

Mamman M.. F och jag samt deras hund P gick en tur bort mot ett slott som ligger en 2,5-3 kilometer bort. Väldigt vacker byggnad och M och jag kommer nog återvända dit för en picknick en dag då solen skiner skönt.  : )

När vi kom på att timvisaren på klockan flyttat sig nio timmar fram.. tackade vi för oss och placerade våra bakar i bilen.. jag bakom ratten och en nästan ännu segare M bredvid.  : )

Idag blir det jobb för min del fram till 17.. sen en sväng förbi mataffären på vägen hem.. tvättstugan vid 19.. och därefter bara slappa innan lamporna släcks för kvällen.

Hoppas ni får en fin söndag med det ni hittar på. Kolla av era kroppar för fästingar innan ni går och lägger er.. borsta tänderna noga.. kamma ert hår.. och glöm inte tala om för era nära och kära att ni håller dom.. kär.  : )

// kram så länge.. Christine


Bra känsla för hösten

Lördag..

Nu har det passerat flera dagar igen.. sen sist jag var här menar jag. Vet inte om jag ska skylla på lathet eller bara en kombo mellan sommarslöhet och tidsbrist.. efter ligger jag hur som helst.  : )

Jag jobbar nu på lika hårt som innan semesteravbrottet. De flesta av kollegorna är fortfarande borta från jobbet. Ett par kommer tillbaka i nästa vecka.. andra får jag vänta lite längre på. Utanför är temperaturen svettigt hög. Åskan har än så länge hållit sig borta men trycket och den höga luftfuktigheten finns alltjämnt där som ett närgånget sällskap.

Jag har nu fått in flera tips på trevliga städer att besöka under en fyra dagar eller så i höst. I förrgår talade jag med mamma och R som nu är sugna på att hänga med mig och M på vår lilla romantiska trip. Jag föreslog att även Ms föräldrar skulle slå följe.. men med alla djuren på gården så blir det svårt.. om kanske en omöjlighet att vara borta så länge. Annars vore det rätt fränt att på plats hyra en minibuss.. trycka in alla i den och tuffa runt som ett gäng glada och nyfikna pensionärer.  : )

Jag har ju fått ett presentkort till nytt Tandemhopp som jag bokade in på Gryttjoms flygfält till nästa vecka. Just när jag tryck på godkänn din bokning kom känslan i kroppen.. gör det inte.. varför leka med ödet igen.. när jag redan testat det förra hösten. Så istället frågade jag M om han ville hitta på något med mig av utbudet http://www.liveit.se/ har.

Vi kikade runt bland allt de erbjuder och kom fram till att deras kombination av RIB-båt och helikopter skulle vara kul. Nu fanns det bara platser kvar till mitten av september så hittar vi inget annat att göra innan den 8 samma månad (då presentkortet går ut).. så bokar vi in oss för det senare i höst.  : )

Nu ska jag runda av här och sätta fart.. hoppas ni får en fortsatt trevlig helg och var rädda om er i trafiken.

Kram så länge.. Christine


Oj vad tiden rusar på.. hinner inte med

Måndag..

Ja nu har det gått många dagar igen sedan jag uppdaterade min omvärld om vad jag håller på med och var jag är.  : )

Jag har ju börjat jobba igen.. har haft ledig helg som jag så klart tillbringat uppe på Gården med M och de andra. Vi har varit hembjudna på middag hos goda vänner.. M har köpt en till bil att ställa på parkeringen.. och så hann vi med traktors race på sena eftermiddagen på söndan. Så det har varit lite av varje sen sist vi sågs.  : )

Ja nu sitter jag hemma i soffan.. funderar på vilken stad i Europa som skulle kunna vara trevlig att besöka en långhelg under hösten. Jag och M funderar på att ta en tur iväg då båda fyller jämt denna gång.. och det måste vi ju fira.  : )

Nu ska jag göra mig något att äta innan det är dags att dra på sig nattsärken.

Hoppas ni haft en bra start på denna vecka och får en likaså bra fortsättning på det som återstår av den.

// Kramar så länge.. Christine


Sen sist och fram tills idag

Onsdag och massa dagar fram till idag.. måndag

Ledig i fyra veckor vilket har varit oerhört skönt. Vi var mest uppe på Gården men tog oss över till Gotland fem dagar och hälsade på lillsyrran C och hennes mamma B.

Bilderna nedan är tagna när vi var där.. så.. varsågoda.. här nedan kan skådas vår lilla tripp till vindarnas ö.  : )Grön skön vass intill Holmhällars strand.Mosaikgolv vid Hamra krog.Uteservering vid Nya Hotell Stelor, gamla Bibutiken utmed väg 140.Där drack vi varsin vansinnigt god kopp kaffe.. jag cappuccino.. M dubbel espresso.I år hade Tofta Outlet snålt med fynd. Blev bara en flaska Loka denna gång.Syster Ysters nya tillskott.. en helvild men väldigt söt kattflicka.Naturresrevatet vid Eksta.. vackert så det förslår.Otroligt god pizza tillverkas nere vid stranden och njöts av i hamnen intill.Tillbaks till Magaluf.. där måsarna skrattar sig hesa.. na na na na na na nana na na.. Orup så klart.. ni har väl inte glömt hans gamla sommarhit.Lilla syster Yster tog en siesta efter vår italienska middag.På väg upp till Visby slog dimman till.. som att köra in i en vägg av bomull.Uppe i Gotlands huvudstad såg vi Transformers 3.. rekommenderas.. 5 av 5 möjliga.Vi tog en sväng förbi Roma där det blev fika och en lättare förälskekse i de möbler de hade där till försäljning.


Fick aningens nackspärr när denna bild togs.. helt galet uppåt väggarna.Känslorna spirar på ön.. så pass att det börjat tränga ut genom väggarna.Gotlänningarna har en förkärlek till att fjutta eld på sina husfasader.Med ett glassmonster på ön.. måste givetvis 100 glassar nere vid hamnen besökas.. som numera har 140 sorter.. mums.En säckpipeblåsare hade förvirrat sig till denna gröna blåsiga ö.. kanske kändes den bekant på något sätt.Café.. restaurang.. oasen LEVA utmed väg 140 har allt.. och då menar jag allt man kan önska sig.Just när vi skulle gå dukade kocken upp ett underbart grillbord med massor att mumsa på för de kommande middagsgästerna.I deras trädgård.. fauna på innergården växte det sagolikt rara blommor.För M blev det en hel del snus och en eller annan öl vid Folkeryds bageri och restaurang.Coverbandet Pistoff
underhöll för sista gången.. och de gjorde det riktigt riktigt bra. Här ses M och lillsyrrans rara kille L gunga.. och sjunga med i Allsången som just då var.Vid Holmhällars strand var det glest på folk.. ja förutom de två cyklisterna och en ensam fotograf i fjärran.Det dök upp ett band av segelbåtar en bit ut till havs.. detta är bara en av dom.Värmen denna dag fick oss att pusta ut på filten för en stund.Hämtade kudde för Ms nacke att vila på.. och en handduk om någon skulle få för sig att hoppa i.Pust och frust.. idag vill jag gärna ha fler av innan hösten hälsar på.Innan färjan skulle ta oss hem igen.. satte vi oss vid Visby hamn med varsin glasstrut i vår hand.Åkte förbi Mc Donalds utmed Uppsalavägen.. natten var redan här men våra magar kurrade högt efter den långa färden hem.


Nu är det hög tid att lägga sig. Idag var första dagen att jobba igen efter min långa värbehövliga ledighet. Dagen rullade på bra men visst.. jag hade ju hellre varit uppe på Gården och kliat nassarna i nacken.. pratat med fåren hängandes över grinden.. kelat med katterna.. rumlat runt med hundarna på gräsmattan.. och fortsatt förfiningen av Ms tomt och hus.  : )

Sov gott på er och hoppas ni har det bra där ni befinner er just nu.

//Kramar Christine


RSS 2.0