Tre dagar kvar av 2010

Måndag och Tisdag..


På måndag jobbade jag 9-19.. åkte sen till Kista galleria för att försöka hitta mig en klänning till Nyår.

Det var så mycket folk där som kanske liksom mig irrade vimsigt och varmt omkring mellan butikerna i ett desperat försök till mellandagsrea-fynd eller just kläder inför nyår.

Jag gick in på Esprit och hittade mig en himla snygg-raffig sak jag egentligen ansåg för fin för att jag skulle trivas i den.. men jag slog till ändå. Idag tisdag gick jag bort till Esprit-butiken i SKHLM innan jag började jobba för att se om den fanns i en större storlek än den jag köpt.. men det hade de tyvärr inte.

Istället hittade jag denna söta klassiskt snygga svarta satinklänning nedan.. som bara hängde där på din galge. Jag grabbade snabbt tag i den.. gick in i provhytten.. drog den över huvudet.. fick upp dragkedjan i ryggen halvvägs.. sen kom en av expiditerna och frågade hur det gick så jag bad henne dra upp resten av vägen.. och den satt verkligen som en smäck.. - Den här klänningen är det.. det här är den jag ska ha! Den kände jag mig bekväm i och samtidigt fin.. tjohooo.  : )

Jag bytte ut dressarna i kassan och gick sedan med snabba steg och ett brett leende på min mun tillbaka till jobbet och kollegorna som väntade där.  : )





Klänningen kommer inte riktigt till sin rätt på den här bilden jag hittade på nätet. I sidorna på midjan är det två breda satinband man knyter bakom ryggen och så fram i en liten rosett.. ja eller knut.. vilket man nu känner för. Den satt så himla bra på axlarna.. runt liljekullarna.. midjan.. höfterna och så baken.. som en smäck var ordet.  : )

Till klänningen blir det mina svarta tygskor med smal spetsig tå och de höga klackarna till. De säger ju att har man väl lärt sig cykla.. kommer man alltid ihåg hur man ska göra sen. Samma sak borde väl gälla att gå i styltor också tycker jag.  : )





Nu sitter jag hemma i soffan.. har just pratat med M som idag handlat lackskor.. smokingskjorta.. svart maggördel och fluga. Ja en flaska bubbel fick han med också så nu är allt klart.. eller i alla fall det viktigaste är nu klart inför fredagens fyrverkeri-firande.  : )

Snart ska jag borsta tänderna och krypa ner under täcket. Imorn väntar ett jobbpass 9-18.. efter det blir det hem och tvätta.. städa.. fixa och dona innan M kommer hem hit efter en dag med några vänner i Nyköping och mer skjutande i simulatorhallen.  : )

Hoppas ni fått en trevlig start på denna vecka.. numero 52. Nu är det inte många timmar kvar av detta år. Jag tycker att det har gått väldans fort.. kanske för fort. Jag håller tummarna för att kommande vår och sommar blir långa och varm. Jag tycker vi är värda det.. vi nordbor som kämpar på med halvåret mörker och kyla.  : )

// Kramar på er alla.. Christine


Vilken jul.. : )

Fredag till Söndag..


På fredan åkte jag ut till öborna och firade in julen med dom. Det blev en fin afton med god mat.. mycket prat.. och massor av klappar.  : )

Jag måste varit väldigt snäll i år.. för så många klappar som jag fick.. var det nästan fler än när jag var en liten tös.  : )

På lördag morgon väcktes jag av nycklar i dörren och ett Hohooo.. det var M som kom in genom dörren. Jag hoppade upp.. M hade med sig en låda med Ms mammas goda julskinka.. från gården.. så det var deras egen lilla Nasse jag la på smörgåsen.  : )

Efter frukosten åkte vi iväg till min biopappa där vi skulle fika och umgås med honom och hans käresta K. Vi var borta hela långa dagen och åkte inte därifrån förrän klockan hunnit slå 18. På vägen hem åkte vi förbi Media Markt där jag skulle titta på en digitalkamera som komplement till min systemkamera jag kanske inte alltid orkar dra med mig.

Media Markt hade igår och även idag 20% på ALLT i butiken vilket kan ge en rejäl rabatt.. beroende på vad man köper förstås. Förutom den fina Lyle & Scott-tröjan jag fick av M.. fick jag också ett presentkort som skulle gå till ny kamera. Vid kassan blev det till att M betalade hela alltet. Han är alldeles för snäll.. och jag har nu ågren för hur jag ska kunna återgälda detta.  : )

Kameran nedan är den vi valde.. Canon SX 210 IS.



"Med ett vidvinkelobjektiv med 14x optisk zoom och Canons optiska bildstabilisator plus total manuell kontroll och HD-filmfunktion förenar den kompakta kameran PowerShot SX210 IS både kraft och stil."

Idag söndag jobbar jag 11-17.. sen ska jag åka hem till min styvpappa där mina systrar med familjer kommer vara. Jag kommer att komma dit lite senare än de andra.. men då får jag istället glida in med ett leende och smälta in där de befinner sig i mat och dryck.  : )

Hoppas att ni haft en toppenhelg med allt det ni ätit.. gett.. fått.. och får en fin avslutning på denna helg med Annan dag Jul.

// Kram så länge.. Christine


GOD JUL till er alla

Måndag till Torsdag..


På måndan var det jobb till 19.. sen for jag upp till M och hans föräldrar på gården.  : )

På tisdan var jag ledig så efter frukost åkte jag och M in till Uppsala och köpte julklappar.. till varandra och till andra. När vi kom hem drog vi på oss varma kläder.. startade skotern.. jag fick frågan om jag ville köra och inte bara sitta baktill.. och det var det bäste erbjudandet jag fått på länge. Fy tusan vad kul det var.  : )

Visst gick det lite varsamt till en början.. men sen när vi kom ut på åkern testade jag att trycka på lite mer.. och så lite mer.. och så lite mer igen.. Oooooiiiiiiiii.. vet inte var ljudet kom ifrån förrän M sa att det var jag som lät. Ju mer jag ökade farten dessto mer ihållande Oooooiiiiiii hördes det.. så jäklars kul.  : )

När vi var framme vid stugan målade vi det sista lagret av färg i taket i stora rummet. Det tog sin tid.. men med bibbel babbel och bandit Rock i bakgrunden så blev vi till slut klara. På med kläderna igen och sen kom ljudet tillbaka.. Ooooiiiiiiiiiii.. Stina med ett brett leende från öra till öra gasade fram i 70 km/h över den snötäckta åkern.  : )



På onsdan jobbade jag igen.. 10-19.. fick sen oväntat besök av M som varit nere i Nyköping med två vänner och skjutit i en ny högteknologisk anläggning inomhus de har där. Man skjuter med riktiga vapen.. i någon slags slags skjutsimulator där man siktar på en duk och där man kan välja olika miljöer och djur man sen ska försöka träffa. M och vännerna var helt sålda efter deras första besök där.. "dyrt som tusan men värt varenda öre". De ska ner igen i nästa vecka.. tur vi inte delar plånbok M och jag.  : )

På torsdag morgon och efter att ha pussat M hej då styrde jag bilen mot jobbet och ett pass 11-20. Det händer inte så värst mycket i butiken nu när allt handlar om Julklappar. Men jag ska inte ropa Hej innan gallret dras ner klockan 20. För vi har ringt ut många brillor så kanske vill folket vara extra vackra till Julafton.. och då plockar ut de nya glasögonen. Nåja.. den som lever får se.. antingen blir det kaos ikväll eller så fortsätter lugnet råda. : )

Imorn fredag åker jag ut till ön och myser in julen med mamma.. hennes R.. storsyrran och hennes döttrar.. lillsyrran och hennes sambo och tvillingarna.. och så jag då. Blir nog väldans fint tror jag allt. : )

På Juldagen ska jag nog hem till min biopappa G.. med mig tar jag M så pappa har någon att prata motorer och annat karlakarlaktigt med. Vad vi hittar på resten av dagen är inte bestämt än.. men trevligt blir det oavsett.  : )

På Annandag jul jobbar jag igen.. 11-17.. sen ska jag hem till min styvpappa och hälsa på. Dit kommer också mina systrar med familjer.. så det blir ännu mer babbel och kackel i Julens tecken.  : )

Hoppas ni får en riktigt fin julhelg med allt det ni hittar på. Var rädda om er.. och om varandra.. glöm inte visa den du håller kär att du också gör det. Säg hellre en gång för mycket att den gör dig glad.. för man kan aldrig få höra för mycket att man är omtyckt och bra.  : )

GOD JUL på er alla.. många värmande kramar Christine 


Längtar till våren

Söndag..


Idag jobbade jag 10-17.. och det blev den segaste dag jag haft på mycket länge.  : )

Alla människor är ju ute och jagar klappar att ge bort om fem dagar.. så inte hinner de komma in till oss och ge klirr i kassan åt Bossen.  : )




Efter jobbet körde jag hem.. gjorde mig lite att äta.. sprang ner till tvättstugan vid sju och sitter nu i soffan med M i luren.

Imorn är det jobb igen.. 10-19.. sen kör jag upp till M.. spenderar min lediga tisdag med honom och hans föräldrar. Vi ska in till Uppsala en svänga och köpa klappar och annat. Sen hoppas jag hinna med en skotertur och måla vardagsrumstaket en sista gång. Ms mor har ju målat de två första gångerna så då kan ju jag hjälpa till med det sista.  : )

Nu ska jag avrunda här och värma på koppen med te som nu är kallt. Sen är det sova som gäller och imorn förhoppningsvis vakna utan en hals som krånglar och pigga ögon och en kropp som bara vill upp.. upp.. upp.  : )

// Kram och god natt.. Christine

6 dagar kvar till Jul

Tisdag till Lördag..


Nu är det M.. jobb.. mera M och sen lite jobb upp på det för hela slanten.  : )

På måndan var jag hemma från jobbet igen då förkylningen envist hängt sig kvar i mina stämband. Not så bra då jag babblar hela dagarna och att då stå med rethosta som kommer varannan minut så blir det inte så skojigt att konvercera med de som kommer in till oss. Så.. röstvila gällde den dagen.  : )

Tisdan var det dags att testa om rösten orkade med ett jobbpass 11-20.. det gick ju men inte så mycket mer än så.. puha.

Onsdag jobbade jag till 18 och åkte sen upp till M och hans föräldrar på gården. Kvällskaffe med goda hemmagjorda stuvor och mandelkakor bjöds jag på när jag kommit fram.. smakade smaskens smarrigt.  : )





På torsdan åkte jag och M ner till Norrköping där vi.. eller främst M.. skulle delta i en ceremoni där han och några till skulle tilldelas medalj för deras utlandstjänster de just avslutat. Det blev långa tal.. fotografering.. middag och trevliga samtal för M med sina kollegor han inte sett på ett tag. Vädret var ju lite snöigt och blåsigt på vägarna men det gick bra. M körde.. jag försökte hålla mig vaken och nickade bara som hastigast till när vi nästan var hemma vid gården igen.  : )

På fredan var det jobb igen.. 10-19.. och då halsen fortfarande dummar sig så kändes det rätt trist att vara där. Jag harklar.. hostar.. pustar och frustar och med en näsa som går från rätt så fri till helt igenkorkad om vartannat. Men det kunde vara värre så inte ska jag klaga då.  : )

Idag lördag jobbade jag 10-16 och åkte sedan direkt hem och placerade ändalykten i soffan. Ja först hade jag ju en rätt så lugn dag på jobbet.. de flesta har väl fullt upp med att köpa julklappar nu och inte tänker på att hämta ut sina nya brillor. Efter jag slutat körde jag förbi mataffären och köpte hem mat och snack för kvällen.

Imorn är det jobb 10-17.. jobbar också på måndag 10-19.. efter jag är klar sticker jag upp till M och stannar där fram till onsdag morgon då det är jobbplikt igen. Vi ska ut på tisdag och handla julklappar till de som varit snälla i år.. så vette sjutton om det blir så många då.  : )

Nu ska jag fortsätta se på 2 1/2 Män innan jag hittar på något annat att göra. Hoppas ni haft en trevlig vecka så här långt. Klä er varmt.. kör försiktigt.. se till att ha fyllt på spolarvätska i bilen.. och var snälla mot varandra.. och Er själva förstås.  : )

// Kram så länge.. Christine

  

Härlig söndag med M uppe på Gården

Söndag och Måndag..

På lördan efter julmiddan körde jag först hem min lika förkylda kollega S hem till sig. Därefter fortsatte jag upp till M och hans föräldrar på gården. Jag var egentligen för snuvig för att vilja vistas bland andra.. men M sa det var ok så jag körde upp för en ledig söndag tillsammans med dom.

 Efter frukosten på söndan tog M med mig ut på en tur med hans nya skoter. Fy tusan vad kul det vara att åka med.. och när M tryckte på ute på den snöiga åkern och vi åkte i 70-80 km/h så kunde jag inget annat än skratta och le åt ögonblicket. Det blev verkligen en dag att minnas.  : ) 

Efter en sväng till Uppsala så stack vi ut igen med skotern då solen fortfarande var uppe. Vi verkligen for fram över åkrarna och jag höll mina armar hårt om M som styrde bort mot kullen där vi skulle grilla korv och dricka varm choklad. Man blir så lugn och skön i själen när man är där uppe hos dom. Det är så tyst.. ingen stress.. massor av natur och snö.. jag drömmer mig fram några månader i tiden.. håller tummarna.. och ler åt det som väntar.  : )















M.. som får mitt hjärta att slå lite snabbare.  ♥


Idag måndag när jag vaknade kände jag mig fortfarande täppt i näsan och med kittlande hals. Därför bestämde jag mig för att meddela jobbet om att stanna hemma idag också. Sitter nu hemma i soffan.. har just tvättat förra veckans kläder.. ska bara vara stilla.. tyst.. dricka massor av varmt te med honung i. Nu är jag så förbaskat trött på snorande och harklande att imorn får det faktiskt vara nog. Oavsett hur täppt jag är i näsan då så ska jag till jobbet.. så är det bara.  : )

Hoppas ni fått en trevlig helg med det ni hittat på. Jag ser fram mot min lediga torsdag som snart är här. Antingen kommer M ner hit till mig.. eller så kör jag upp till M på onsdag kväll. För då kan vi sticka ut med skotern igen på torsdag förmiddag innan vi ska iväg till Norrköping och den middag m.m vi är bjudna på då.  : )

// Varma kramar.. Christine


Julmiddag och upp till M

Lördag..


Näsan rinner fortfarande men annars börjar kropp och knopp klarna upp.  : )

Ska snart in i duschen och göra mig i ordning.. sen åka in till stan och gå på den Julmiddag jag ska på med jobbet. Efter middan kör jag upp till M på gården.. hoppas vädret blir ok imorn för då ska vi ut på en skotertur.. ska bli spännande.  : )   





Bilden ovan är tagen i Gamla stan med blicken upp mot Södermalm. Jag var där med min vän P i höstas och fastnade med objektivet för kontrasterna mellan den skuggiga gränden och det soliga öppna bortanför.  : )

Nu ska jag se om nästäppan får sig en smäll av den långa varma dusch jag nu ska ta. Hoppas ni får hålla er frika från diverse förkylningar och influenser. Och ni som redan smittats skickar jag massor av Krya-på-er-kramar. 

M.. jag lovar köra försiktigt när jag sen ska uppåt mot dig.. saknar och längtar efter dig så jag blir prillig. Jag hoppas verkligen din önskan blir av.. kanske inte imorgon men senast till sommaren utan tvekan.  ♥ ♥ ♥


// Kram så länge.. Christine


Bilknas och täppt näsa

Tisdag till Fredag..


Jobbat från i tisdags.. men gick hem på torsdan vid 13 för jag kände mig dunderförkyld och med en röst som knappt gick att höra. 

Idag fredag åkte jag till jobbet som var min plan när jag gick hem igår.. men smet hem igen så snart min kollega kommit till jobbet. Mådde fortfarande pyton och ville inte slita på rösten eller på kollegornas hälsa. När jag varit in en snabbis i mataffären på väg hem och skulle öppna bilen med nyckeln fick jag inte upp dörren. Istället fick jag gå in på förarsidan och hoppa över till förarsätet den vägen istället.

Hittade låsolja att köpa på andra bensinmacken jag åkte till.. så när jag kom hem på parkeringen sprutade jag in lite i nyckelhålet. Jag kunde fortfarande inte öppna dörren utifrån men kunde nu öppna den innifrån istället. Jag pillade lite på dörrhaken och vips så hade den fastnat i Låst-läge.. va fasiken nu då.. nu gick ju inte dörren ens att stänga igen.

Jag fick lite panik där jag satt på huk och försökte pilla tillbaka den så jag iaf kunde få igen dörrjäkeln.. men icke. Ringde min bilkunniga biopappa G som tipsa om varmt  vatten i en påse som kanske med dess värme kunde få en eventuell ispropp att smälta och då kunna stänga dörren. Paniken fortsatte växa för jag kan inte lämna bilen på parkeringsplatsen utan uppsyn och med dörren på glänt.. det var nästan minus 10 grader så det var kallt och uscligt.. jag var totalt mosig i kropp och huvud av förkylningen.. helt fel tidpunkt att få krångel med biljäkeln.  : (

Jag bestämmer mig för att åka till bilverkstan här i Sundyberg.. jag höll hårt i dörren så den inte skulle åka upp när jag svängde till höger.. ringer verkstan när jag är utanför den stänga garagedörren.. hoppas nu bara de är där och inte på lunch eller har stängt.

De svarar och jag berättar om mitt akuta bilproblem.. en av männen kommer och drar upp garagedörren.. backar ner min bil.. skriver upp mitt mobilnummer.. säger att de ringer när de vet vad som är fel eller när den är klar. Jag meddelar att jag måste ha den i helgen så bara de kan justera haken så bildörren i.a.f går att stänga till.. sen om den måste vara olåst någon dag eller så det var inte viktigt just då kändes det som.

Jag gick hemåt.. meddelade min biopappa om att verkstadskillarna ska kolla på bilen.. sen ringde jag mamma när jag kommit hem.. frusen.. hungrig.. trött.. illamående.. orolig för vad detta med bilen kommer kosta mig eller om jag ens får tillbaka bilen idag. Allt kändes bara kaos då.. men mamma peppade mig och sa det fixar sig och blir nog inte så dyrt.. det är ju inte motorn som kraschat. Bra med päron som peppar en när hela världen rasar omkring en.. ja det kändes nästan så när jag satt med rinnande näsa vid en bildörr som inte gick att stänga.. och kylan bet i kinder och ben.  : )





Jag ringde sen M som också sa att det nog inte blir så dyrt.. rätt liten grej att fixa för dom.. så då kändes tillvaron lite lättare. M är en hejjare han med att få mig lugn i själen.. han är lugnet själv.. lever efter mottot.. "Det kan inte gå mer än åt helvete".. och varför oroa sig i förväg då.  : )

Vid två ringde jag bilverkstan för att se hur det gick.. bilen var klar.. så jag kastade på mig kläderna.. drog ner mössan långt över öronen.. på med tumvantarna och sen ut i kylan igen.. burr.

När jag kom dit höll de på att pilla med fönsterveven i dörren då de behövt lyft av insidan av dörren för att komma åt det som var fel. Tydligen hade en fjäder gått av som de nu reparerat. Skulle man bytt ut den hade det istället gått på mer än det nu gjorde.. och dessutom hade tydligen bara Ford reservdelarna.

Så de har nu lagat en fjäder i dörren som har att göra med lås och hake. Det kostade mig 600 kr vilket kändes överkomligt.. för vad hade alternativet varit.. att ha bilen ståendes med dörren på glänt här nere på parkeringen.. att köra med öppen dörr på motorvägen bort till min biopappa 20 minuters körning här ifrån.. att köra upp till M 1,15 timme härifrån med motorväg och ringlande skogsvägar.. så detta kändes som en Trissvinst när jag nu fick hjälp på en gång.. och att det inte kostade skjortan. : )

Näsan rinner.. halsen harklar.. lite seg i skallen.. men annars känns läget helt ok igen. Imorn är det Julmiddag med jobbet vid 18.. jag ska då också ta gruppbilder på kollegorna i både den butiken jag jobba i.. men också på folket i de två andra min Boss äger. Då jag känner mig lite krasslig blir det lugnt med spriten.. varför slösa på dropparna när jag ändå inte kommer känna hur det smakar.  : )

Blir det inte sent kör jag upp til M efter att jag är klar med julmiddan.. stannar där till söndag kväll eller måndag morgon. Ska bli kul att se vad som hänt med huset sen sist jag var där uppe. Tror det kommer bli väldans fint att bo där sen.. eller tror.. jag är säker på att det kommer bli mysigt att bo och leva där ute på landsbyggden.  : )

Nu ska jag bara ta det lugnt.. sitta eller ligga på soffan och se vad tv:n har att erbjuda en snornäsa ikväll. Jag hoppas hoppas hoppas att jag känner mig mycket piggare imorn.. både för julmiddan med jobbarkompisarna men mest för att jag vill vara pigg och kry när jag träffar M igen. Blir vädret ok på söndan ska vi ut på en skotertur.. grilla korv med bröd.. dricka varmchoklad i snön.. och bara vara tillsammans.. det slår det mesta.  : )

Hoppas ni haft en trevlig vecka så här långt.. och får en fin helg nu när den tar vid.

// Många värmande kramar.. Christine

 

Trevlig kväll på Fotografiska.. men ingen vinst

Måndag..


Jobbade 9-17.. och åkte sen till Fotografiska och den spännande tävlingen.  : )

Först var det mingel.. snittar och bubbel.. mums mums. När klockan närmade sig sju gick juryn upp på scenen och välkomnade alla. Ropade upp tioendeplatsen upp mot den första. Tyvärr fanns inte mitt bidrag bland dom.. men det gör ingenting. Jag fann två av vinnarfotografierna fina att vila ögonen på.. de övriga åtta var mer av den knepiga karaktären.

Vinnaren hade förevigat sprillrorna efter en fyllefest.. typ.. med allt hur det kan se ut. Rörigt.. smutsigt.. skitig disk och annat hemskt. Och med såna motiv ligger jag långt i lä.  : )





Fotot ovan var i alla fall det som juryn valt ut bland mina inskickade bidrag. Den var mitt mest otippade själv.. och så var det den de hade funnit något bra i. Konstigt hur folk kan se olika i en och samma bild.. kanske det som är grejjen med KONST.  : )

Nu ska jag slicka mina sår efter mitt misslyckande ikväll. Skojar bara.. för jag är faktiskt jäklars glad för att ha kommit med bland de utvalda. Juryn meddelade att det var hela 4 500 bidrag.. så det är ju fantastiskt att ha kommit med utav huvudtaget.  : )

Hoppas ni fått en bra start på denna vecka.. numero 49.

// Kram så länge.. Christine


Julmarknad och pirr inför morgondagen

Söndag..


Idag for jag ut till ön och busade med M och V.

Vi gick med lillsyrran över till V-holm.. eller tog bilfärjan över så klart då isen inte lagt sig än. Och även om den skulle vara en meter tjock.. skulle jag ändå inte satt min fot på den.. så bilfärjan blev det idag.  : )

Julmarknaden var rätt futtig i år om man jämför med i fjol. Men vi kikade runt.. köpte två traktorballonger till killarna och saffranssemlor med oss hem. Första gången killarna åt en semla.. M verkade gilla den som åt upp en fjärdedel av den stora gräddbomben.. medan V mest peta lite på den och gick sen iväg och lekte med sina prylar istället.  : )





Ja imorn gäller det.. efter jobbplikt 9-17.. ska jag köra raka spåret och möta upp antingen mamma eller min vän S som jobbar med Nikonkameror utanför Fotografiska innan 18. Efter att igår ha hämtat ut bilderna i måtten 30x40 cm tror jag på fotot ovan.. Mårten Trotzigs gränd tagen på sensommaren i år.

Mamma och M tror istället mest på fotot under.. skeppet af Chapman taget i början av augusti.. samma dag som jag första gången träffade M.. så visst betyder just den bilden lite extra för mig.  : )

Det som de anser vara speciellt med det fotografiet är att med en nästan exakt parallell bana flyger planet i skyn jäms med bommarna på skeppet. En ren tillfällighet eller mening.. det vet bara de där uppe.  : )





Bara kul att få vara med bland de 300 utvalda.. sen blir en fortsättning på detta bara bonus. Det finns så oerhört många duktiga fotografer så jag nöjer mig så här som sagt. Återkommer imorn och meddelar hur det går.  : )

Nu har jag just laddat tvättmaskinerna med textil. Ms jakt resulterade i ett kid.. hjortkid.. som de nu håller på att ta hand om med allt vad det innebär.. stackars liten.

Ja denna månad.. december menar jag.. innehåller många roliga saker.. både för mig och för andra nära runt omkring. Så jag ser verkligen fram mot det med ett brett leende och glimrande blick.  : )

Hoppas ni haft en fin helg med det ni hittat på. Jag tänker på er.. och gör det med ett smile så klart.  : )

Snubblade över en himla skön låt med bra gung i. Som så ofta sker är själva videon lite mesig.. men blunda och lyssna så får du dig några trevliga minuter.  : )

N.E.R.D. - Hypnotize U
http://www.youtube.com/watch?v=YM-41D89rdc&feature=related

// Kram och kram.. Christine


Jobb och Fotografiska på kvällen

Fredag och Lördag..


På fredan jobbade jag 11-20.. dagen gick rätt snabbt förbi trots att jag vaknat seg i kroppen på morgonen och att det blev strul senare på kvällen med sjuk optiker till dagen därpå. Det blev ombokningar i sista sekunden innan jag stängde butiken vid åtta.

Lördag jobbade jag 10-17.. och det blev även denna dag rätt så behagligt tempo.. så ingenting att klaga på där heller.  : )





Efter jobbet åkte jag och en kollega till mig.. S.. till Fotografiska för att se på utställningarna de har där nu. Jag ville också kolla upp var det ligger.. hur man kan parkera där inför måndagens Vernisage jag ska på tillsammans med lilla mamma.  : )

Vilka fotografer det finns där ute i Världen.. en del bilder rynkade vi i och för sig bara på näsan åt.. antingen för att det var för mycket naken hud.. eller så var det något annat märkligt i dom som vi inte gillade. Men de flesta foton var annars otroligt vackra att se på.

Det fanns också en utställning med massor av mestadels gamla fotografier av filmstjärnor och annat känt folk. Vi blev så ivriga när vi kände igen någons ansikte.. - Men det är ju han.. - Men det är ju hon.. osv.  : )

Vi tog en fika längst upp i byggnaden.. satte oss intill de stora fönster som finns där.. och såg ut över vattnet mellan söder och Djurgården. Kaffet och saffransknytet var otroligt smarriga.. lokalerna var oerhört trevliga att befinna sig i.. och utsikte var slående trots att mörkret nu lagt sig för många timmar sedan. Men med alla fönster som lyste varmt här och där i stan.. och med alla utomhusbelysningar var det väldigt fridfullt att blicka ut över vattnet en decemberkväll som denna.  : )

Nu sitter jag hemma i soffan och ska snart lägga mig för kvällen. Imorn kör jag ut till ön på morgonen.. ska hälsa på lillsyrran och tvillingarna. Vi ska gå över till V-holm och se Julmarknaden de håller i då. Jag var där förra året och det är faktiskt riktigt mysigt att gå på såna. Som en föraning om vad som kommer till oss om tre veckor.

Imorn ska M ut och jaga.. hjort blir det denna gång. Vitklädda ska de sitta och lurpassa i snön på de stackars Bambisarna.. eller Bambis kusiner eller släktingar eller ja ni fattar nog vad jag menar. Jag äter ju kött själv.. så egentligen ska jag inte lipa.. men ändå.. de är ju så vackra att se på.. deras mörkbruna ögon som ser rakt in i själen på en.. - Snälla rara jägarn.. låt mig få leva.. skona mig.. döda mig inte.. mammaaaaaaaa.  : )

Näpp.. nu ska jag runda av här.. borsta gaddarna och sedan krypa ner under täcket och drömma om M och vad som väntar runt hörnet för oss båda. Hoppas ni får en trevlig fortsättning på helgen.

// Kram så länge.. Christine


Rindö och vackra rosor från M

Onsdag och Torsdag..

På onsdan jobbade jag 9-18.. och åkte sen hem till min gamla kära vän K med make M och deras lille son A.

Jag fick se hur fint de fått efter den stora renovering de genomfört av i stort sett hela undervåningen av huset de bor i. Mycket fint blev det och väldigt bra jobbat av dom.. fem tummar upp av fem möjliga.  : )

På torsdan var jag ledig från jobbet.. plockade upp mamma i Täby innan vi fortsatte ut till ön för att mysa med lillsyrran och hämta hem tvillingarna från dagis.

Mycket kläder hade jag och syrris tagit på oss.. så när vi var framme vid dagis efter en rask promenad på en kvart.. var vi båda dyblöta och ville bara kasta av oss kläderna och kasta oss ner i en svalkande snödriva.  : )





Blommorna på fotografiet är en del av den stora bukett röda rosor jag fick av M på min födelsedag i måndags. De levererades med blommogram till jobbet.. jag höll på att ramla av stolen jag satt på då.. kunde det verkligen vara möjligt.. blommor till mig.. på jobbet.. inte varje dag det sker.  : )

Tolv stycken femtio centimeter långa blodröda rosor står nu vackert i en vas på golvet. Doften från dom kittlar mina näsborrar när jag kliver innanför dörren när jag kommer hem. Snällt av M.. tack rara du.  ♥

Nu sitter jag hemma i soffan.. har rätt nyligen kommit hem från öfolket.. ska strax laga mig något att äta.. och sedan invänta Vampire Diaries som börjar klockan åtta.

Hoppas ni haft en trevlig vecka så här långt. Klä er varmt.. håll avstånd i trafiken.. tänk på era nära och kära omkring er.. och tvätta händerna innan ni stoppar något i munnen.. för nu har ju vinterïnfluensan satt fart.  : )

// Kram så länge.. Christine


* * *

Vid halv åtta på kvällen ringde det på dörren.. jag tänkte vad nu.. är det Radiotjänst som pejlar runt efter smitare. Jag satt tyst som en mus på soffan.. sänkte volymen på musiken.. väntade mig tystnad.. då knackar det på dörren.. jag tänkte va faen nu då.. är de så ivriga att komma in och se om jag har tv eller inte.. tystare än så här.. och mer stilla än så här kunde jag nu inte bli.

Rätt som det är får jag ett sms av M med texten.. "är du hemma?".. är det han som står utanför dörren min.. jag ringer därför upp för att se.. och mycket riktigt är det han som står utanför min väldigt låsta dörr.. pinsamt pinsamt.  : )

Jag släppte snabbt in M.. sen blev jag såklart pikad att jag likt en skrämd pensionär inte vågat öppna dörren för vad hemskt som kunde finnas där ute.  : )

Det blev massor av julmust.. prat i soffan.. filmtittande.. vi målade varsin teckning i blyerts över vad vi var och en drömmer om framöver.. de stämde in rätt bra på varandras drömmar.. ska bli spännande att se hur detta blir.  : )

RSS 2.0