Vilken uppförsbacke

Måndag..

Somnade med massa tankar i mitt huvud.. när jag vaknade imorse fanns de dock kvar. Dessutom får minnet av Flurr mina ögon att fyllas med saltdroppar då och då.

Det blev en tungstartad morgon som sagt.. där dagens sysslor känns som gigantiska stenbumlingar att försöka flytta på. Orken.. viljan.. energin infinner sig liksom inte och jag fasar för att hamna i ett orkeslöst och onyttigt tillstånd där bara dagarna går utan att jag kommer fram till mål.

Jag måste finna mig en arbetsgivare SNARAST som finner mina kunskaper.. erfarenhet och sätt så tilltalande att han eller hon anställer mig utan att tveka. Jag måste få tillbaka rutiner i min vardag igen.. annars kommer dagarna bli dötrista då alla andra går iväg till sina jobb.. och jag rullar tummarna på farstukvisten.  :  )

Nu har jag kommit till det stadium att jag börjat analysera och älta om och om igen om mina val jag gjort verkligen var de bästa. Känner mig villrådig. Jag trivs inte alls i den här arbetslösa.. bostadslösa situation.. pengarna brinner i fickan för att försöka bygga upp mtt liv och hem igen. Saknaden efter Flurr.. ja det känns som en uppförsbacke just nu.. pust.. stånk.. stön.

Ska göra mig en kopp kaffe nu och sedan sätta fart. Ska strax bege mig till ABF och sätta igång med sökandet efter en trevlig arbetsplats att gå till på mornarna. Hoppas ni får en fin start på denna vecka.. nummer 36. Tisdag ska få sol och varmt i luften.. alltid något att se fram mot.  :  )

* * *

09:53  Fick just ett sms från minstingen nere i Götet. Hon har höstlov vecka 44 och om allt fungerar med deras planer de har där nere.. så hoppas jag att hon kan komma upp och hälsa på mig några dagar. Det vore väldans kul.  :  )

* * *

14:57  Jag kunde inte bestämma mig för överkastet då jag kände mer för det med svart botten idag.. och det fanns bara kvar för dubbelsäng vilket jag inte kommer skaffa mig just nu.

Istället hittade jag en väldans snygg lampa hos Mästers Lampor ute vid pappa.. att ha i taket. Beige tyg formad som en aningen tillplattad tygboll.. och med en lite större klar klotglödlampai. VÄLDIGT snygg och en jag ska sova ordentligt på. Innan jag slår till.. vilket jag med stor sannolikhet kommer göra.. ska jag kolla utbudet på Nordik i Västerår när jag förhoppningsvis åker dit senare i veckan och kollar in soffan jag ställt mig i kö för.

Men det kan nog bli fint i kombination.. svart divansoffa med stor beige tyglampa i taket. Tidlöst.. designat.. trivsamt.  :  )

* * *

16:29  Ska nu åka bort till Tre-butiken och teckna avtal med dom. Jag ringde Bredbandsbolaget idag och frågade om de har erbjudande om att kombinera fast och mobilt bredband.. men nix. Och dubbla avtal kan jag inte ha för ett par veckors vistelse på Gotland om året.

Det hos Tre har också varit det abbonemang som vanligt folk har rekommenderat och även då butiksfolket jag tidigare nämnt. Så när mobilpinnen är köpt ska jag hem och logga in på de länkar S har skickat över.. det med Anti-virus-program och bildprogram.. sen är det bara att surfa loss.  :  )

Kom idag på att om jag får en slant över efter att allt är ordant till hemmet.. ska jag köpa en Diggikamera istället för ny cykel. Det blir en enklare kamera denna gång för några 30 000 kr kan jag inte slanta upp just nu. Och cykla kan man ju bara göra för någon månad till innan det blir för kallt om öronen.. men fotografera kan man ju göra året om.  :  )

* * *

20:00  JIPPIIIEEEEE...!! Nu använder jag min nya dator med mitt nya bredband.. mobilt och fungerar helt ok.. inget att klaga på än så länge. Detta är ju fantastiskt.. Jag.. med en bärbar dator i min ägo.. och med ett modernt mobilt bredband.. jag är ju ungdomlig för tusan.  :  )

Sen har jag just installerat Avast Anti Virus-program och ska snart installera Open Office också. Men jag måste innan dess kolla upp vilket operatörsystem eller vad det stod. Det fanns flera alternativ beroende på vilken dator jag har. Så ska kolla upp det med det samma.. för jag måste sätta igång med ansökningarna för jobb.

STORT tack S för din hjälp med länkarna. Tusen tack och jag är oerhört glad och min plånbok är oerhört tacksam för din insats.  :  )

Kram och på återhörande  // Christine


Paxade ett överkast idag

Söndag..

Idag vaknade jag tidigt för att vara söndag. Ja.. är inte 07:30 tidigt så vet inte jag.  :  )

Lite onödigt kanske men då jag somnade strax efter nio igår kväll så är det då inte så konstigt om jag vaknade strax efter tuppen. Jag är rejälj mör om kvällarna och har vänt dygnen så att jag nu vaknar av mig själv vid sjutiden och blir då också trött vid nio. Detta skadar ju ingen att jag drar mig tillbaka så tidigt.. utan då får styvpappsen och C lite tid för sig själva på aftonkvisten.

Idag kollade jag upp vad Tre (3) hade att erbjuda mig. Månadskostnaden blir 199 kr per månad om man tecknar 18 månader. Då får man också tre månader gratis av dessa. Annars kan man teckna för 12 månader och det är samma månadsavgift och då en uppläggningsavgift på 250 kr vid tecknandet av abonnemanget. Då kan man ju lika gärna ta 1,5 år och få tre månader gratis.. dvs ca 600 kr.

Imorn ska jag ringa Bredbandsbolaget som jag har i väggen hemma och se om de har ett alternativ jag helst vill ha. Jag skulle nämligen gärna ha ett bredband i väggen när jag är hemma.. efter tips från bl.annat S.. men vill också ha en sticka att använda när jag är ute och rör på mig. Så kan de erbjuda detta.. bredband i väggen plus en mobil sticka.. då slår jag till om priset är rätt. Annars slår jag till på 3 som har det bästa mobila bredbandet enligt butiksfolket och även Cs yngsta dotter S.

Efter jag pratat bredband i Haninge centrum.. dit även C och hennes barbarn T följde med.. åt vi lunch på Gyllene Måsen. Smakade som det brukar.. rätt trist men magen fick iaf i sig något.

Därefter körde jag till Solna där A-M bor. Vi promenerade in till stan.. tog en kaffe där.. och gick sen tillbaka mot Solna. På vägen.. vid S:t Eriksplan gick jag in i CykelRingens butik de har där. Där såg jag en sån söt kärringcykel.. eller damcykel heter de visst.. det var Svanen och i färgen brun med lite beige. 7-växlar och så näpen och fin. 2 475 kr kostar den just nu. Jag blev så sugen att slå till då jag inte kan ha den cykel jag har nu.

Pappsen.. C och jag tog en cykeltur igår för att kolla in raggarträffen de har en bit bort härifrån en gång varje år. Fy vad många raggare.. fy vad mycket krossat glas från ölflaskor på marken.. fy vad det rök om däcken och fy vad mycket brännt gummi det blir att skrapa bort från asfalten när de gett sig av.

Men det var inte det jag skulle hastigt nämna utan att mina handleder och rygg pallar tyvärr inte av cyklar med Mountainbikeläge utan jag ska därför köpa mig en ny cykel.. av tantmodell och sälja min rätt nya och fina MB.. men numera odugliga cykel. Och då det är höst ska man ju passa på att köpa cyklar.. båtar och sportbilar.  :  )


Anna O.. fina textilier att förgylla hemmet med.


I Solna Centrum finns en orientalisk affär som heter Mish Mish. Så fina saker det finns samlade på den lilla ytan.. det är häpnandsväckande. De håller på att göra om där så i veckan som nu tar sn början.. kommer butiken fyllas på med nya saker jag förmodligen också kommer ha svårt att motstå.  : )

Inne i den butiken hittade jag ett otroligt vackert överkast. Bottenfärgen är en härlig Limegrön kulör och sen är det massor av stora snirkliga blommönster i regnbågens alla färger. Jag blev så glad av att se på den och har nu lagt undan den tills imorn. Som en energikick bara av att se på alla färger och mönster. Jag har nu lärt mig att ser jag något jag absolut vill ha.. vänta inte för allt i världen med att köpa det.. för då kan man bli utan. Detta hände ju med den skitsnygga fåtölj jag såg på Nordik i Göteborg. När jag väl kom fram till att jag ville köpa den.. trots priset på den.. ja då var den slut.. kommer inte in igen.. fy tusan vad ledsen jag blev då. Ja inte ledsen så att jag grät.. men min inrednings.. design och konstnerv i mig brast för en sekund.  :  )


Anna O. Ett sånt överkast fast Limegrönt istället för svart blir det.


Efter orientaffären gick vi och åt på en vedugnspizza-restaurang de har där.. Gastra .. så himla gott och som det oftast är. Och efter middan med A-M gick vi tillbaka till där hon bor och jag satte mig i bilen för att köra förbi min lägenhet och kolla av den att allt var som det skulle. Det mesta såg ut som det gjorde sist jag var där inne.. m.a.o. för ett år sedan. MEN... vardagsrumsväggarna som var sandgulbeiga när jag flyttade ner.. och efter samtal med min hyresgäst så skulle de målas om med samma kulör. MEN igen.. väggarna var nu ljusblå. WHAT..?!? Detta har jag absolut inte sagt ja till.

Är det jag som var färgblind eller är det den som gjort målarinsatsen som glömt glasögonen..? Så nu blir det till att måla om hela skiten när jag flyttat tillbaka och eventuellt behöver jag dra ner tapeten som finns under då jag inte är säker på att det blir snyggt att måla ytterligare färg ovanpå igen. Känns skit och jag kommer dra mig för att hyra ut lägenheten igen.. tyvärr.


Anna O.. kuddar att drömma sig bort på.


På väg hem till min styvfar satt jag och funderade över situationen jag nu befinner mig i. Jag är trött på att hamna i "jobbiga" lägen.. trött på att folk inte kan vara jysta mot varandra istället för att först se efter vad de själva kan vinna på att göra saker för andra människor. Kan inte folk bara vara ärliga.. hänsynsfulla.. omtänksamma.. ja genomhjärtliga utan baktankar och "smarta drag".

Jag är trött i själen och saknar Flurr.. massor och mycket mer.. jag saknar händelser och personer från det gångna året.. jag kan sakna bitar ur min barndom.. jag kan längta efter det som ligger framför mig.. som att hitta ett jobb och få nya kollegor.. och jag kan skrämmas inför nuet. Snurrigt.. virrigt.. som det brukar m.a.o.  :  )

Nu ska jag se om det är något på tv:n.. annars tar jag tag i boken jag köpte i söndags när jag träffade E och vi gick på stan. Imorn ska jag också åka till ABF och lusläsa jobbannonser och visa världen att jag finns och att jag nu vill och orkar bli sedd och välkomnad på intervju efter intervju. :  )

Hoppas ni haft en fin helg.  // Kramar från mig.. ChristineJakten på bärbart fortsätter

Lördag..

Tid 20:03  USCH.. vad jag saknar min Flurr ikväll. Närmsta tiden kommer bli tuff.  :  (

* * *

Igår var jag hos min biopappa och grattade honom på hans 68 års dag. Nästan alla vänner till dom var där så det blev fullt hus och munnar som babbla i ett. En go stämning i glada och gamla människors lag.  :  )

En av herrarna.. B som var där med sin fru A.. de kom dit i sin supersnygga svarta cab Corvette från 91. Sånt mysigt muller när de körde upp på garageuppfarten.. såååån vill jag ha. Jag frågade faktiskt om de ville byta rakt av med min Fiesta.. men de avböjde erbjudandet konstigt nog.  :  )

Den bilen är verkligen välskött.. de hade en tub med lustgas kopplad till motorn för att öka prestandan med 100 Hk.. och med detta upp på det som redan finns.. Jiiihaaaaa..! Där drog hårfästet sig bakåt några centimeter..ha ha

Jag passade på att fråga herrarna som nästan alla är gamla bilgrabbar om just BilRally. Min egen far har ju tävlat i Folkrace för en sisådär 25-30 år sedan. Han meka och gav dom mer kräm så han kunde köra ifrån sina motståndare. Min far.. hans vän B med Corvetten och jag ska en dag köra till GoKart-banan inte långt från där dom bor. Köra lite för att dom ska få ha skoj på banan.. och för att jag ska se om jag efter det vill gå en Rallykurs. Eventuellt finns det såna upp mot Åkersberga vilket ligger kanske 1 timme härifrån. Annars brukar såna också finnas uppåt i landet. Ska bli spännande att utforska bilvärlden på att annat sätt än jag gjort tidigare.

Idag ska jag åka och känna på de datorer jag fått utplockade av butiksfolket jag pratat om runt om i stan. Det börjar kännas jobbigt nu.. menar att flänga runt.. ställa samma frågor om och om igen.. försöka hitta något hos någon av dom som sticker ut från resten.. så jag kan välja ut en till slut istället för att stå och stampa och inte veta alls vilken det kommer bli.

Jäkligt jobbigt att vara fruntimmer ibland.. menar då främst detta velande och utdraganet av beslut istället för att bara ta någon med rätt innehåll som funkar för ändamålet.  :  )

NU ska jag kolla butikernas öppettider och sen ge mig iväg så snart de låst upp dörrarna. Igår hittade jag en väldans fin vas hos BoConcept som ska stå på golvet hemma. Egentligen skulle jag bara gå in där för att kika på deras soffutbud.. men det var alldeles för stora prislappar för min plånbok just nu. Men så stod hon där.. eller han. Denna jäkligt snygga vas i blåst glas med gradalfärgning så den är mer mörk i botten och går upp mot nästan helt transparent i toppen. Färgen är grå-blå..med lite prickar i hela alltet. Sen är det som om glasblåsaren har klämt till om den för den är intryck på sidan från två håll.

MYCKET vacker att se på.. och så kan man slänga i någon Gladiolus i den också om man vill. Höjden är kanske runt 40 centimeter.. så attans jäklars oförskämt snygg. Ni som kommer och hälsar på får se den så småningom. Ni andra går miste om en enastående vacker pjäs. Ja det förstås.. går ni in på BoConcept kan ni säkert köpa er en själv om de finns kvar.  :  )

Tanken var att den skulle bli som ett minne om Flurr. Egentligen ska jag ju hålla i slantarna nu då mycket behöver köpas hem. Men visste ni hur den ser ut.. skulle ni också förstå varför jag inte kunde låta bli.  :  )

Nu ska jag se vad styvpappa K och hans käresta C hittar på i köket.. det pratas iaf en himla massa. Men de planerar nog bara dagens alla måsten.  :  )

* * *

Lördag em:  Nu har jag bestämt mig för vilken dator det får bli.. eller blev rättare sagt då den redan är betald och hemplockad. Det blev en SONY NS31S/S. Jag väntar nu på att den ska starta upp så att jag sen kan registrera mig som dess matte för ett tag framöver.

Snygg design.. den hade det som behövdes för bl annat det bildprogram jag senare kommer installera. Näst på tur är att köpa ett Mobilt bredband.. troligtvis blir det 3 då det var fler för än emot av försäljarna som rekommenderat just den leverantören. Men det kommer jag beställa så att jag har det lagom till hemflytt.

 

 

* * *

Supertrevlig hemsida om man tycker om färska kryddor.. recept och dylikt: http://www.ortonovo.com/Page100.aspx

Hoppas ni får en fin helg med det ni hittar på. // Kram Christine 


Bott i Sthlm i 6 dar nu

Fredag..

Vad tiden går fort.. kan inte fatta det. Som rubriken lyder har jag nu redan avverkat fem dagar i min nygamla stad.. och är inne på den sjätte. Jag trivs inte alls med att tiden formligen rusar i blindo framåt.. bort från gårdagen och det som hände då. Snälla klockan.. kan du inte gå liite mer sakta.. be dina visare inta ha så brått.. då kan de missa roliga eller kanske t.o.m. viktiga saker på vägen.. Pliiiis..??    :  )

Katten Missen har fått vara Stand-In för Flurr.. då det kliar i mina klappar och gos händer. Men det verkar inte gå någon nöd på henne då hon kurrar.. spinner och purrar högt i skyn över att bli kliad.. klappad och busad med. Hon tycks gilla att man drar henne lätt i svansen.. då skjuter hon rygg och går runt i cirklar. Kanske tror hon jag är en hane som är i full gång med att uppvakta henne. Men gör verkligen hankatter så.. menar drar honorna i svansen.  :  )

Väntar just nu på att Computer City ska öppna i Länna. Klockan 11 stod det på deras hemsida.. vilka långsovare när 10 annars brukar vara standard för butiker att slå upp dörrarna. Klockan ett ska jag vara på ABF och visa upp mina papper från skola och extraarbete jag haft sen jag sist hade kontakt med dom.

Efter jag varit dit upp och tittat igenom de annonser som nu ligger ute ska jag.. om tiden finns.. åka bort till min gamla goa vän K och träffa henne och hennes son A. Jag får inte vara där för länge bara för vid fyratiden ska jag hem till min biopappa och gratta honom. Hjälpa till med förberedelserna inför anstormningen av allt folk som brukar dyka upp när någon av dom fyller år. Ska bli skoj att träffa min halvsyrra som också kommer dit. Hon är uppe i stan i jobbet.. annars bor hon med familj nere i Mariestad. Så då får vi passa på att babbla av oss sen sist vi sågs i Göteborg. Och oj vad hon kan prata.. borde kanske bli radiopratare eller politiker istället för Bokhandelsinnehavare.  :  )

Blir det några minuter över där på kvällen efter allt firande ska jag när jag ändå passerar Essingen.. kila in och säga hej till en vän som bor där lite då och då. Är nere i stan denna helg för att träffa dottern och med vänner till dom bege sig ut på Djurgården och Gröna Lund. Skulle kanske låna ett barn en dag och gå dit.. så har jag en anledning att åka karusell menar jag.  :  )

Nu har klockan passerat öppning på databutikrn så nu ska jag sätta fart och packa ihop de saker jag måste ha med. Hoppas ni får en fin dag och en trevlig helg med det ni hittar på. STOR kram till er som orkar med att följa denna blogg som svänger upp och ner på Glädjestapeln som pendeln på klockan som hänger på väggen.  :  )

// Christine - minns Flurr med ett leende på min munFörsta dagen utan Flurr

Torsdag..

Idag vaknade jag upp utan Flurr vid min sida. Inte heller låg ha i korgen nedanför sängkanten. Mattan var inte heller den belamrad med en sovande Flurr. Konstig och tom känsla men ändå rätt ok då han har det lugnt och skönt nu och slipper sina krämpor.

Jag åt min frukost.. duschade av mig sorgen och satte mig i bilen. KÖrde till Solna där jag plockade upp A-M som skulle följ med mig på min jakt efter en nya dator.. bärbar denna gång.

Det finns hur många datorer som helst men väldigt få som passar mina önskemål. Jag vill ha en liten nätt dator.. helt bara 13-14 tum. MEN.. just det men.. den ska innehålla så mycket kräm att den klarar av det bildprogram jag kommer installera i den framöver. Och då blir det genast svårare.

Sen har jag en budget på 5 000 kr jag helst inte överskrider då det är mycket som behöver handlas inför hemflytten till min gamla lägenhet. Men visst.. soffan jag ska titta på kostar 6 000kr.. sängen kostar 5 600 kr.. jag har gått miste om en hel årsinkomst p.g.a mitt äventyr söderöver.. så vad gör ett par tusenlappar hit eller dit för roll.  :  )

De jag tittat på idag som jag fastnat för är en Acer 3810-T som kostar 6 995 kr hos ONOFF. Perfekt storlek 13,3 tum.. har allt som krävs för bilder och annat. En annan jag tittat på är ASUS X5DIJ-SX039A som kostar 5 995 kr hos EXPERT.. med 15,6 tumsskärm.. för stor pjäs enligt mig då det känns som jag lånats pappas stora dator.. dock är innehållet ok. Jag såg en helt ok dator hos EL-GIGANTEN Aser Aspire 5536g som kostar 6 990 kr med 15,6 tumsskärm den med. Liiite stor även där förstås.. så just nu lutar det mot den hos ONOFF.

Jag ska åka till Media Markt imorn efter tips från S pojkvän R. Sen ska jag även svänga förbi Computer City och NetonNet.. så jag har tre affärer kvar att inspektera annars slår jag nog till på ONOFF-burken innan den kanske tar slut.
 
NU ska jag dricka vatten för jag är hemskans törstig. Jag gjorde en.. iofs väldigt god (S recept).. omelett till mig.. styvpappa K och hans qvinna C. Jag gjorde dock misstaget att ha i för mycket salt då jag glömde bort att salamin.. oliverna och fetaosten också är salta i sig. Men trots detta mumsade alla glatt i sig av den goda men då översaltade omeletten. :  )

Vatten.. vatten.. ett kungarike för ett glas vatten..  flås.. flämt.. frust.  :  )

Just det. Jag och A-M körde till Sjökaféet nere vid Bergshamra idag.. de har bara hembakade saker där.. man kan inte stå emot utan för fem öre. Så idag blev det en ägg och kaviarmacka med grönt på.. en vaniljbulle och en syltkaka bara för att den var så söt och inbjudande där den låg på kakfatet.  :  ) Hoppas ni haft en fin och solig dag och får sova gott när det blir dags för det.

Kram och på återhörande.  // Christine något Flurrfattig numera

 

Sov gott Fluster

Onsdag..

Nu är det gjort. Jag har tagit farväl av min älskade Flurr.. tårarna slutar inte komma.. hur mycket kan man egentligen gråta?

Hela farvälet blev fint. Jag skrev in mig på veterinärkliniken när jag kom fram till deras reception. Flurr och jag hade gått i regnet på vår sista promenad tillsammans. Jag satte på honom sitt regntäcke.. jag hade mina nya svarta gummistövlar från ÖB. Färgen var passande denna dag liksom regnet som nu faller ner. Regndropparna kanske är ett tecken från ovan att de har fått en ny vän till sin himmel.

Det kändes skönt att efter vår morgonpromenad.. och då Flurr brukar vara lite matt i kroppen.. traska in i värmen och sedan låta honom få somna in i min famn. Det känns som detta inte kunde avslutas på ett mer naturligt och kärleksfullt sätt.

Efter jag fyllt i mina personuppgifter och även Flurres.. fick vi vänta ett kort ögonblick i väntrummet. Där fanns andra med sina djur i koppel eller bur. Det kom fram en syster och bad mig följa med ut genom entredörren och sedan gå till en byggnad som låg till vänster. Hon öppnade dörren och där inne fanns ett par stolar.. en hundkorg med mjuk och mysig fäll.. ett litet nätt undersökningsbord.. gammaldags dörrar till rummen som låg intill.. hemtrevliga dekorer på väggarna.. ja det var ett trivsamt rum att säga hejdå i. 

Systern frågade om jag ville ha Flurr i knät.. varpå jag svarade ja. Jag lyfte upp Flurr och systern förberedde den första sprutan med lugnande medel. Den fick Flurr i nacken och då han är gammal och blodcirkulationen är låg.. kunde det ta fem minuter innan den börjat verka. Jag satt och höll Flurr i mitt knä.. han låg där och andades sakta och avslappnat.. han verkade inte alls vara orolig eller rädd.

Flurr somnade och systern kom tillbaka. Nu var det dags för den andra sprutan med avslappnande medel. Allt för att Flurr ska vara så borta att han inte märker av den sista sprutan. Gamla hundar har känsliga blodkärl berättade systern och fortsatte förklara att de då kan gå sönder och det gör det svårt att ge dessa injektion med det de behöver få. Hon gick och hämtade en veterinär efter flera försök med att hitta en ven som skulle hålla.

Veterinären kom in och vi lyfte över Flurr till bordet så de kunde sätta in nålen i benet där istället. När den väl var på plats fick jag honom tillbaka till mig och han låg avslappnad.. andades lugnt..det kändes nu mera fridfullt än skrämmande detta som håller på att ske. Tårarna kom av sig självt.. utan förvarning.. som en reaktion för den situation jag just då befann mig i.

Veterinären klappade mig tröstande på axeln innan hon gick tillbaka till den stora byggnaden. Systern förklarade för mig att nu är han redan så djupt ner i sömn.. när han nu får den andra sprutan är det sedan inte långt bort innan han somnar in för gott. När hon skulle ge den sista sprutan gick det knappt att få in något av medlet i Flurr. Hans blodkärl var så sammandragna nu att det bara kom in en bråkdel av vad sprutan innehöll.

Hon drog ut sprutan och sa att han nu troligtvis redan var borta. Hon tog fram stetoskopet och lyssnade noga på flera ställen efter hjärtslag.. men fann inga. Han är borta nu sa hon och då började tårarna komma igen. Min Flurr.. nu fanns han inte mer. Det såg ut som han sov.. så fin som han alltid är när han sover. MIn Flurr.. vad jag kommer sakna honom. Han var mitt allt.. han är mitt allt.. kommer alltid att vara det.Om livet är som kaffet i koppen.. är Flurr sockerbiten som kryddar det med glädje.


Jag fick frågan om jag ville stanna kvar lite hos honom.. men jag sa att jag inte kommer orka det. Det är jobbigt som det är ändå. Systern förstod det och lyfte Flurr från mitt knä och lade honom fint på bordet. Flurr.. det kommer kännas konstigt att inte se honom komma gåendes mot mig när jag kommer innanför dörren. Det kommer kännas tomt att inte ha honom intill mig uppe på täcket om natten.

Jag frågade om jag kunde lämna hans koppel.. regntäcke och hans tasshandduk jag hade med dit. Jag vill inte ha dom kvar då det bara kommer göra ont av att se hans saker. Hon tog emot påsen och jag tackade för deras hjälp och gick ut genom dörren.. stängde den bakom mig.. och gick sedan därifrån.

Under paraplyet kunde jag gömma mig för mötande regnflanörer. Tårarna bara kom och kom. Kan egentligen inte fatta vad som hänt. Jag vet ju att Flurr är borta och förhoppningsvis nu är tillsammans med sin syster Akela.. Dobermanntiken han växte upp med. Det jag menar är att jag har ingen aning om hur länge detta kommer påverka mig och min glädjestapel. Just nu vill jag bara försvinna långt bort härifrån där ingen kan hitta mig. Men det ger mig å andra sidan inte Flurr tillbaka..

Hade jag några lappar till på banken.. menar några i överskott.. då skulle jag bokat en Sista-minuten-resa och gett mig av för en tid. Tror jag skulle behöva det efter allt som skett sista tiden.

Vet inte vad jag ska göra av resten av denna dag. Skulle jag haft min espressomaskin här skulle jag gjort mig en stor latte och sedan krupit upp i soffan och sett någon film. Men jag får klara mig med Neskaffe ett litet tag till. Och det funkar det med.. bara man inte känner efter för mycket.. menar smaken.  :  )

Är det stavfel och annat.. beror det blott på tårarnas skymning av synen. Jag går nog in lite senare och rättar till det som behöver rättas till. Hopas ni får en fin onsdag i alla fall.

Kram och på återhörande  // Christine
Day before Flusters TakeOff

Tisdag..

Idag hade Flurr och jag det bra tillsammans. Vi vaknade när vi vaknade. Menar utan hjälp av väckarklockan. Sen åt vi frukost då han fick geledraperade köttbitar och smörgås. Ut och gick på grusvägen som går in i skogen här intill. Tillbaka till huset.. öppnade altandörren och släppte in frisk luft. Solen sken så skinnet kokade. Stannade därför inne när det var som varmast och låg på soffan med tv:n som sällskap. Flurrs huvud på min arm.

Ringde min biopappa Gs käresta K och kollade upp om hon var hemma ikväll. Japp.. det var hon. Så jag åkte dit och åt middag och fikade till sena kvällen. Flurr var med så de fick ses en sista gång.

Hem på kvällen och det är något visst med att köra bil när mörkret lagt sig. Jag blir som förbytt. Eller kanske inte ändå. Jag har alltid tyckt om att köra fort.. lie busigt.. kanske kommer det från min biopappa som kört trimmade rallybilar fram tills för några år sedan. Så nu har jag kommit på en ny hobby jag ska spara ihop slantar till. Behövs nog många slantar när jag tänker efter.  : )

Jag ska hem till min farsgubbe som fyller år nu på fredag. Och dit brukar det då komma massor av andra biltokiga gubbar. Det är ju ett ypperligt bra tillf'älle att fråga ut dom om var jag ska vända mig då jag vill börja köra på bana och ännu hellre på grusiga krokiga vägar bland stock och sten uti skogen. Det ska verkligen skvätta sten åt alla håll när jag kör förbi. Jag älskar farten.. faran.. det oförutsägbart spännande. Japp.. jag ska bli rallyförare minsan.  :  )

Nu ligger Flurr intill mina fötter på kontoret. Pappa K och hanses C har lagt sig inför morgonens arbetssysslor. Det blir en tuff dag imorn så det är nog lika bra jag lägger mig jag också. Fast jag vill inte egentligen då det blir onsdag så mycket snabbare då. Jag kommer nog inte gilla onsdagar för en tid framöver. Men det går väl över.. som så mycket annat.

Sov gott när det blir dags för det och hoppas ni får en fin dag imorn.  // Kram Christine


En Fy faen / mysig dag

Måndag..

Det med Fy faen beror på att Flurr har blivit så mycket sämre på kort tid. Han hade ju sina krampanfall på Gotland vilka jag kontaktade vetrinären för. Hon sa åt mig att behåll honom över sommaren om det nu förstås inte återkom fler av dessa mystiska krampattacker. Det var lugnt med dom fram tills söndag morgon. Då fick han inte luft och ramlade ihop. Det gick över tack och lov snabbt och sen var det ingen fara mer den dagen.

 

På natten mellan söndag och måndag vaknade jag av ett hjärtskärande skrik. Det var Flurr som låg bredvid mig uppe på täcket och skrek av panik.. kroppen var stel och krampade. VAD ÄR DET SOM HÄNDER..???!!!???

 

Fy faen.. det var det värsta jag varit med om. Klockan var mitt i de nattsvarta timmarna och jag klappade Flurr och försökte få honom lugn.. det gick över rätt snabbt tack och lov. Mitt hjärta slog hårt innanför bröstkorgen. Flurr var matt av det han just upplevt. Detta var avgörande.. nu måste jag vare sig jag vill eller inte boka tid för honom hos veterinären.

 

Jag åkte efter frukost ner till veterinären inte långt bort härifrån. Jag ville inte öppna dörren då jag visste vad som nu väntar mig.. och främst Flurr. På onsdag 10:30 sker detta oundvikliga men inte dessto mindre jobbiga. Jag behöver ha honom hos mig.. han har varit mitt allt de senaste 12 åren. Han blir ju sjutton år i oktober så jag har redan fått ha honom hos mig på övertid. Det kommer bli läskigt tomt och ensamt utan honom. Som sagt.. han är mitt allt och har varit en otroligt fin hund att ha fått ha i mitt liv. Finns nog ingen som kan säga något dåligt om honom. Ja det skulle vara hans doft från munnen då. Men även om den fanns där.. tyckte alla om honom för att han var en sjuhelsikes hund. En på miljonen. En på miljarden.

 

Ögonen fylls då och då på med nya tårar som sedan snubblar över ögonlockskanten och faller ned för mina kinder. Jag vet att detta måste göras.. även om jag inte vill. Är inte redo för detta.. inte nu.. inte någonsin.

 

Jag har funderat på att köpa en ny hund när tiden är rätt. Tiden och plånboken. Men efter det jag känner nu.. den sorg och senare den saknad som kommer infinna sig.. då vette faen om det är värt det. Att få ha en hund i sitt liv är så jäkla mysigt under alla år den får vara frisk och kry. Men så här i slutet är det svårt att hantera situationen. Och jag som lever med hjärtat och inte med logikens tänkande.. är det här det värsta jag någonsin behövt vara med om.

 

Nu ska jag läga mig på soffan med Flurr tätt intill. Idag kommer jag se till att han får ha det som han vill. God mat i skålen.. många klappar och pussar på hans huvud.. många lagom korta promenader upp till skogen här intill.. få sola sina lurviga tassar ute på altanen. Han ska få leva som en kung en dag.. för det är han verkligen värd.

  


* * *

Efter jag varit och skrivit in mig som arbetssökande på ABF hemma i Sundbyberg på morgonen.. köpte jag med mig fikabröd och körde sen ut till V-holm och R-ö där mamma och mina systrar bor. Jag fick se hur stora mina gudsöner blivit sen jag sist såg dom i juni då de fyllde ett år. Såå söta.. och såååå mycket energi i de där små liven. Hur orkar småbarnsföräldrar med allt egentligen?  :  )

Skönt att träffa familj och vänner och få ordning på mitt liv igen. Detta var den mysiga dag-delen i dagens blogg.

Kram och på återhörande  // Christine


Solig söndag i stan

Söndag..

Idag träffade jag min gamla vän och arbetskollega E från tiden på Södermalm. Solen sken och vindarna var lagom varma.

Vi gick runt i stan och mös i varandras sällskap..åt en galet god lunch på Blå Lotus.. fortsatte promenaden runt på Söder och sedan upp på Fjällgatan med utsikt över vattnet mellan S-holmen och Djurgåden med Gröna Lunds område.

Rätt som det var såg jag ett ansikte jag kände igen.. L.. som jag tidigare jobbat med. Hon var där i arbetet och kom skuttandes bort till vårat bord där vi satt och sippa på varsin latte med kaka till. Jag presenterade henne för E och vi pratade ett kort tag. Lika glad och käck som hon alltid är. Hennes sambo och fästman har lägenheten ovan mig och hyr nu ut den i andra hand till en bekant till dom.. lite som min egen situation.. i.a.f. för tre veckor till. Trevliga människor L och hennes man.. och trevligt att se folk jag känner efter att ha känt mig rätt lost där nere.

Efter fikan gick E och jag tillbaka till bilen som stod parkerad vid Skanstull. Jag skjutsade hem henne innan jag for vidare till min styvfar och hans käresta C. Där på deras parkering mötte jag pappa och Cs äldsta dotters man. De bar in mitt skåp jag hade med ner till Göteborg att förvara mina kläder i. När skåpet var inne började förberedelserna inför middan och dottern och hennes mans lilla tvååring for omkring och var glad. Så söt tös det där är.

Nu är klockan kväll och vi är mätta efter att ha fått god mat från grillen. Pappa och C står nu vid spisen och kokar de kräftor pappa fick av en vän som fiskat upp dom under lördagen. Krondillen fick de av grannen här intill som har ett frodande grönsaksland.

Lite otäckt att se de små liven kräla runt på varandra i kastrullen. Undra om de vet vad som väntar? Hoppas inte det. Jag tappade ikväll lusten för att äta kräftor lite senare i höst. Fast det är ju en annan sak förstås när man ser dom ligga knallröda i sina förpackningar i frysdisken på ICA.  :  )

Imorn ska jag åka till ABF hemma i Sundbyberg och skriva in mig som arbetssökande. När jag ändå är där ska jag kolla igenom Platsbanken om vilka annonser det ligger ute just nu. Därefter ska jag köra ut till Vaxholm och min yngre syster och hennes små goa söta charmiga 14 månaders tvillingpojkar. Jag har verkligen längtat efter dom.. så det ska bli väldans kul att se dom igen. Dom.. pojkarna och min familj är en stor anledning till att min hemlängtan har växt den senaste tiden.

Jag kommer försöka träffa dom mer i denna vecka innan syrran börjar jobba efter mammaledigheten som tar slut om en vecka. Sen ska jag träffa min gamla vän K.. hennes man och deras 3 månaders son A. Jag ska även mötas upp med min vän P så att vi kan gå till vårt favvofik nere vid en sjö här i stan. Han har inte varit dit sedan jag flyttade från stan.. och då är det väl på tiden att åtgärda detta nu.  :  ) 

Sen hoppas jag kroppen blir bättre efter uppflytten så att jag kan börja klättra igen. Det var verkligen skitkul när vi var som bäst.. T och jag. Henne ska jag också boka in att se snart så jag får träffa hennes importerade engelsman och numera sambo. Sen ska jag förstås ta en.. eller det lär nog bli många promenader.. med A-M nere vid vattnet och hela vägen in till stan. Har saknat dom då vi var ute och gick flera gånger i veckan när jag bodde här uppe.

Just det.. får inte glömma min gamle biopappa som eftersökt att jag kommer hem till honom och hanses käresta K. När jag är ute på ön imorn hoppas jag mamma är hemma och att storsyrran kommer hem i vettig tid.. så kan jag ju säga Hej till dom också.. när jag ändå är ute där på ön menar jag.  :  )

Nu ska jag kolla in krypen i kastrullen och säga förlåt till dom för pappas och Cs räkning. Usch.. vad det måste göra ont att ligga där i koket. Stackarna..  :  /

Hoppas ni haft en finfin helg med det ni hittat på. Bloggen fortsätter Tillsvidare men vet inte hur länge till den kommer behövas. Jag är ju tillbaka bland de som läst den och nu kan vi ju ses när vi vill och då blir den kanske överflödig att ha kvar.  :  )

Massor av puss och kram  // Christine


Lasset går om någon timme

Lördag..

Nu är Bettan (bilen) packad till brädden. Jag har för säkerhets skull låst alla dörrarna så att de inte ska explodera upp av trycket innanför.  :  )

Jag inväntar styvpappsen som snart bör anlända med sin nya knallröda bil och sin käresta vid hans sida. De är oskiljaktiga och gör det mesta tillsammans. Sicken ångande kärlek.. och vid deras ålder.. fantastiskt anser jag.  :  )

Det har varit full sol och extremt varmt i luften här på förmiddan. Nu gick iofs ett moln framför så ljuset släktes utanför kan man lugnt säga. Vi har gjort en städinsats här hemma så resten av helgen blir ren och städad för gänget som blir kvar. Bilarna är parkerade på gatan för at pappas bil med släp ska rymmas på garageuppfarten. Allt för att det ska gå så smidigt till som möjligt.

S bjuder på hemmagrillade hamburgare innan vi börjar färden norrut. Snällt att fixa mat så vi är mätta och belåtna för några timmar framöver. Istället för att just starta körningen.. magen börjar kurra.. och så tvärnit vid Burger King eller liknande. Snacka om slöseri med både tid.. mat och hälsan.  :  )

Nu måste jag avsluta här så jag är beredd när de rullar in här strax. Hoppas ni får en fin fortsättning på helgen. Kram och på återhörande  // ChristineSista dan innan flytt

Fredag..

Idag jobbade jag min sista dag på Åhlens.. och det blev en rätt snurrad dag. Jag började dagen med cement i skorna och ville bara gräva ner mig i ett hål ute i skogen. Skotta över lite löv och mossa och sedan bara glömmas bort där jag låg och tryckte. Men väl på plats på jobbet och med alla glada käcka kollegor som har varit trevliga sällskap vid köpdiskarna fick mig att bli lite mer uppåt.

Vid lunch såg jag ett sms från mig styvfar som imorgon med sin käresta ska hit ner och hjälpa mig hem med de saker jag släpade med mig ner. De dyker upp här redan vid 10-11.. What..? Jag som trodde de skulle åka nedåt vid niotiden och vara här vid två tretiden.. vilken blåsning.


Sliimy.. lyssna på YouTube

Jag är ju inte helt klar då jag skjutit på att packa och plocka ner sakerna i sina lådor och väskor. Det blir så deffenitivt då och sen har jag ju inte kännt mig vidare vaken under de senaste 7-8 veckorna. Och finns det ingen ork.. hur ska man då orka ta tag i såna saker.

Nu väntar jag på att bilderna ska landa på mitt USB-minne jag köpt på Claes Olsson. Minutvisaren står just nu på 21 minutes and 35 seconds remaining.. så det tar sin tid m.a.o.


Sliimy.. lyssna på YouTube

Då jag inte orkar packa noga längre så kommer jag bara skyffla ner det i varsin packanordning.. så får jag sortera och fixa sen när jag är hemma i min efterlängtade lägenhet igen. Jag är oerhört tacksam för att få låna en säng hos min styvfar under de tre veckor jag har kvar tills jag får tillbaka min gamla lägenhet. Släktingen till S som nu bor i den hoppas jag fick den lägenhet han kikade på i veckan. Ligger faktiskt rätt nära där jag själv bor. Håller tummarna för honom.. för det är ju lika stressande för honom detta .. att stå utan boende kan ju få den starkaste att börja gråta.

Nu ska jag sätta fart här så jag blir klar innan ögonlocken börjar kännas tunga.. typ vid 20:30.. ha ha.

Hoppas ni får en fin helg med det ni hittar på.  // Kram ChristineVar har alla år tagit vägen..?

Torsdag..

Säng.. säng.. säng.. sova.. sova.. sova.. säng.. säng.. säng..

Idag jobbade jag en relativt kort dag.. 13-19. Skönt att runda av sommarjobbet med aningen kortare dagar på slutet. Idag fick jag frågan om vad jag ska göra efter sommarjobbet. Hmmm.. Eeeehhh.. Egentligen har jag ingen lust att ljuga för folk.. hitta på en osanning som ska rädda mig ur en situation som garanterat innebär följdfrågor. Men då jag vill vara rak och ärlig (som man alltid ska vara) sa jag som det var.. att jag på lördag ska flytta hem igen. Och såklart kom massor av frågor om varför då.. vart ska jag flytta.. osv osv....

En go kvinna som jag jobbat med lite då och då tittade på mig när hon fick höra den bittra sanningen.. hon såg på mig med en blick som trängde rakt in i hjärtat mitt.. hon såg så olycklig ut att jag trodde hon skulle börja gråta. Detta påverkade då självklart mig som genast började fundera på om detta verkligen är rätt det jag beslutat mig för att göra. Frågorna rumlade runt bakom pannbenet i en jäkla fart att min egen sinnesstämning sattes i gung.

Det är kanske det som blev för mycket av.. att jag blev mig själv för mycket.. och S blev han likaså. Jag som då levt ensam under många många år och har under den tiden format mitt liv som jag vill ha det.. mitt hem som jag vill ha det.. är bestämd med vad jag tycker är ok och sånt jag inte gillar. S har ju gjort exakt samma sak under hans tid som ensamstående pappa till tre väldans goa ungar. Glada och käcka.. söta är dom också om man nu ska bry sig om sånt.  : )

Jag har verkligen funderat.. vänt och vridit på varenda jäkla sten för att försöka finna en lösning på det som inte funkar.. utan framgång. Ett enkelt svar på frågan Varför? - Ja.. vi är helt enkelt för olika. Punkt.

Det kändes konstigt när jag härom dagen lyfte luren för att ringa till Svensk Adressändring och meddela flytt. Som sagt.. det här är ingenting jag trodde mig få vara med om för ett år sedan (då skulle jag självklart aldrig genomfört nedflytten). Men.. det är bara till att göra det bästa av situationen.. måste göra det jag anser vara bäst.. menar för alla inblandade.. oavsett vi vill det eller inte. För allas smilgropars skull.


Nu ska jag gå ner och fortsätta packningen. Blir nog inte mycket jag gör ikväll för jag känner mig stendöd.. trött som om någon drogat mig. Så lite plockande och sen lite socialt umgänge när alla kommit hem från stallet som har börjat igen.

Hoppas ni haft det fint i solen.. om ni nu haft det lika gott som vi haft det här nere idag. Hörs snart igen.

Kram och på återhörande  // ChristineTjörnbesök

Onsdag..

Idag plockade jag då upp min vän A vid Masthugget där hon bor tillsammans med sin man M. Han följde med och det var skoj att få träffa honom innan jag lämnar stan.

Iväg bar det sen och bilen styrdes mot Tjörn och vårt inbokade besök hos vår gemensamma vän G. Hon var ute på sitt landställe de har där och det var faktiskt en fröjd att åka dit. Ja inte själva E6:an mot Oslo.. men efter att man tagit av mot Tjörn och Orust möttes vi av härliga omgivningar och landskap.

Hon hade en riktigt söt liten stuga med sin familj. Man såg havet från tomten och det fick M att låna cyklen och trampa ner för att pröva lyckan med flugfiskespöet. Han fick i.a.f ett napp men fisken släppte tyvärr. Fast å andra sidan gjorde det inget då vi fått både en smarrans god räksallad och sen fika på det.

På kvällen slängde jag ihop en köttfärssås när jag kommit hem innan jag for iväg till Allum (gallerian) för att köpa mig ett USB-minne med 16GB för att ladda ner de bilder jag ska plocka med mig upp. Några dokument ska jag också kopiera så att jag sen kan lägga in detta på min egen dator hemma.

Kvällens packinsats gjordes rätt snabbt men det är fortfarande saker kvar som ska ner i sina lådor och väskor. Men jag har ju å andra sidan två kvällar kvar plus lördag förmiddag på mig att få allting klart. 

Ögonen känns nu tunga och jag ska därför gå ut med Flurr innan jag ska borsta tanden och sen bums i säng. Imorn jobbar jag 13 - 19 så det blir en relativt kort dag ändå. På kvällen ska jag fortsätta packningen så jag blir färdig i tid.

Hoppas ni ni haft en fin vecka såhär långt. Tänker på er där hemma. Kram så länge.  // ChristineBomben är nu släppt

Tisdag..

Som dagens rubrik lyder är nu nyheten framförd till de små här i huset.. jag flyttar hem till Stockholm på lördag. Jag har inte velat säga något här då det inte var särskilt enkelt att fatta det här beslutet. Dessutom ville jag att de skulle få reda på direkt av oss.. och inte ryktesvägen.

Visst känns det dubbelt detta som nu skall ske. Jag vill egentligen inte lämna det jag byggt upp under det år jag bott här nere i Göteborg.. men är det inte meningen.. så är det inte så. Min gamla mormor sa ofta så.. Allt har sin mening.. och visst är det så. Endel går på magkänslan och andra går på ödet när de ska välja vad som ska ske. Vad som fick mig och S att fatta detta beslut.. det gör detsamma. Jag/vi gjorde det för allas bästa.. iaf enligt mig själv.

Så.. jag kommer då flytta upp nu till helgen och börja om.. eller starta om och fortsätta följet av mitt liv. Flurr får ju förstås följa med som sällskap i början iaf.. sen får vi se hur länge han orkar hänga med innan han ger plats för en ny stjärna. Vad för sort.. och vad för kön det blir.. är redan bestämt. Resten är att leta upp en bra uppfödare med dito hundar. 

Detta kommer förstås inte ske i den närmsta tiden utan får bli när tid och plats stämmer till fullo. Allt ska stämma när jag väl bestämmer mig för att bli hundägare igen då det ligger mycket ansvar och tid i detta menar jag.

Nu ska jag göra en Att-göra-lista för morgondagen. Överst på den står iaf att jag imorn bitti ska hämta upp min goda vän A från juljobbet på Åhlens.. därefter ska vi köra ut till Tjörn och hälsa på min andra goda vän jag lärde känna där.. G. Vi ska ut till hennes landställe och hälsa på där över dagen. Ska bli riktigt majsigt. När vi myst klart ska jag sen köra förbi As hem och lämna av henne där för att sen köra hem hit och börja packandet och fixandet. 

Jag jobbar torsdag och fredag och har nu inte så mycket tid att fixa klart på. Men å andra sidan står mycket redan färdigpackat i sina väskor sedan flytten ner. Så det går nog bra ska ni se att få ordning på allt innan helgen.  :  )

Nu ska jag ut med Flurr en sista gång för kvällen och sedan bums i säng. Hoppas ni haft en fin dag. Kram så länge.  // Christine

Billy Idol spelar hemma i köket

Måndag..

Lyssnar just nu på Rebel Yell med Billy Idol.. så attans jäklars galet skön låt det där är. MÅSTE vara en av de bättre gjorda låtarna det årtiondet. Man vill ju bara dansa.. hoppa.. skrika.. röra sig paralyserat till denne skönsjungande man med fylliga läppar. Vänta lite bara.. måste spola tillbaka bandet så jag kan höra den en gång till.  :  )
Idag jobbade jag från morgon (09:00) till kväll (19:15) och stod vid skodisken. Jag kände mig lika trött som en gammal hund säkert gör på sin dödsbädd. Hittar nya skor jag skulle kunna behöva så fort vi får nytt till hyllorna. Det är livsfarligt att jobba i en butik som har FÖR många varor att frestas av att köpa.

Jag tror bestämt jag fick en invit på Msn just nu i skrivandet stund.. en jäkla idiot som skickar meddelanden i andras namn.. menar då någon från min kontaktlista som jag känner.. och vill att jag ska öppna en länk den just skickat. Detta råkade jag ut för när jag "råkade" öppna en sån invit från en nära och god vän.. trodde hon skickat något skoj.. å så bara krascha jobbdatorn ihop. Fy fan vad stressad jag blev då.. utskälld av chefen förstås.. och efter det har jag lärt mig att ALDRIG öppna länkar som någon skickar bara sådär. En annan sak är det ju om jag pratar med en vän på MSN och vet om att jag ska få över en maillänk. Men så här bara helt plötsligt.. då är det förmodligen inte något bra och något kvällstidningarna borde varna för. 

Men vad är det för ena jäkla idioter som roas av att skicka ut virusmail eller fejkadresser med virus eller maskar i..? Har man inte roligare än så borde dom hoppa jämfota över Världs ände och försvinna för gott. Här har dom ändå inget att göra. Förlåt för min hårdhet men jag klarar verkligen inte av elakingar.. ljugpottor.. våldsmakare och kräk i största allmänhet. Tvi vale.. bara snälla människor får vistas på Moder Jord. 

Har innan jag ställde mig här vid datorn dammsugit av övervåningen.. nedervåningen är ingen idé så länge bygget pågår. Imorn kommer barnen över hit till oss. Ska bli spännande att höra vad de hittat på sen vi sist sågs. Hörde av S när han kom och mötte mig vid spårvagnen att ett av barnen tagit ett av de andra barnens mobil.. försökt logga in på den i syfte att skicka "skoj-sms" till folk och fä. Efter ett flertal misslyckade inloggningsförsök.. låste sig mobilen och pappa behövde kontaktas för att PUK-koden kunde låsa upp mobilen igen. Rackarns unge det är.. och det roliga är att så fort detta busfrö hittar på hyss.. kommer det alltid fram på ett eller annat sätt. Busfröet kommer alltså aldrig undan med sina hyss.. ändå fortsätter de komma utan mertanke om det. Det vore ju en annan sak om hyssen gjordes i stillhet och där ingen fick notis om dom. Då vore det annars det perfekta brottet.  :  )

Nu ska jag peppa S i hans motgångar när det ena efter det andra fördröjer färdigställandet och framskridandet av byggandet av ungarnas rum. Dåligt grundjobb av förre ägaren kommer nu tillkänna när S bara försöker bli klar. Så det relativt halvstora jobbet han började med i förra veckan har nu förvandlats till ett bökigt.. knöligt.. tjorvigt stort väggbygge då folk inte kan låta bli hemmabygge när de inte vet vad de håller på med. Menar nu den förre ägaren och inte S.. hans vägg skulle nog klara av en stridsvagn och rockkonserter av större size. Ville bara klargöra detta så inga tårar fälls.  :  )

Hoppas ni fått en trevlig start på denna vecka.. numero 34. Kram och sov så gott när det blir dags för det. // ChristineHelgen vecka numero 33

Lördag & Söndag..

Jobb.. jobb.. jobb..
Sova trött.. sova trött.. sova trött..

Solsken och fin sensommar..
Flurr är nyfrisserad..

Väggbygget stöter på merjobb..
Barnen har avslutat Pingisläger och seglarskola..

Snälla kunder.. tjötiga kunder..
Hittar alltid mer att köpa på Åhlens.. men håller hårt i slantarna nu..

Gott vin i den runda boxtunnan..
S gör sin supergoda omelett till middag..

Musik och film kryddar livet..
Åka spårvagn ät riktigt majsigt på morgon och kväll..

Glada sommarblekta Göteborgare vart man än ser..
Fejk eller äkta.. fejk säger jag och frissören i stan..

Bilar små och tilldragande det finns..
Bara plånboken får stadig tillökning slår jag till..

Fredagens GP hade många hundvalpar till salu..
Inte rätt tid och inte rätt ras för mig just nu..

Locken ovan ögonen känns tunga och natten har lagt sig utanför husets fönster..
Dags för Flurr att få röra på tassarna innan vi går ner och kramar kudden..

Därför go vänner.. sov sött och vakna piggt..
Jag jobbar med skor allena men det går nog även imorn..

Kram och på återhörande  // Christine


Friiidag

Fredag..

Så skööööönt.. idag är jag ledig.. solen skiner.. temperaturen utomhus är sådär lagom behagligt varm och go. Inte för svettigt.. inte för svalt.. perfekt.  :  )

Jag hade min fundering på om jag skulle ta med mig kameran ner på stan och fota folk och annat.. beroende på vad mitt öga fastnar för. Men å andra sidan är jag fasligt seg och lat idag och skulle lika gärna kunna stanna kvar på tomten och plocka rödavinbär innan de gått över tiden helt och hållet och därmed riskerar att smaka jäst eller nå´t annat otäckt.I helgen jobbar jag både lördag och söndag.. på väskavdelningen så jag hoppas det går bra.. att det kommer trevliga kunder och att de jag jobbar med gör vad de ska och inte utnyttjar situationen att extra personal är på plats så de kan passa på att gå iväg och prata med kompisar.. ta kaffe/ciggraster i tid och otid.. Me not like.

Annars hoppas jag helgen blir trevlig med det jag/vi hittar på.. och jag önskar er detsamma.. att ni får en fin helg menar jag.  :  )

Massor av kramar och klapp på er kind.  // ChristineLedig fram till 12

Torsdag..

Tyvärr mina vänner.. jag kommer inte ihåg vad jag drömde om inatt. Jag har väl drömt någonting men inte var det fortsättningen på det jag hade hoppats på. Så sorry.. inget mer skoj att berätta om detta.  :  )

Idag börjar jag jobba 12 och har nu en dryg timme kvar tills jag ska masa mig iväg mot spårvagnshållplatsen. Jag gillar verkligen att åka spårvagn och att ha det som kollektivmedel. Det går rätt snabbt att ta sig ner till stan.. typ 18 minuter. Jämför man om jag hade åkt T-bana istället.. hade avståndet halverats då antal kilometer inte är särskillt många.

Själva spårvagnarna är ju väldigt ljusa då det är fönster överallt.. chauffören sitter bakom sin vägg av plexiglas.. förmodar jag att det är.. kan säkert vara Polykarbonat också då det ska fungera som ett okrossbart glas mellan den som kör och om det kliver på mågon person som lider av maniak eller liknande.

Tillbaka till spårvagnen.. den är då ljus att vistas i.. den rullar på framåt med lagom fart.. det får plats mycket folk på den och det har aldrig varit sån där otäck klistrig morgonrusning-i-T-banan-känsla över detta sätt att ta sig fram.. någonsin. Den går oftast i tid.. kommer också därför oftast fram i tid.. dom är små och söta där de tar sig fram på sina räls.. de plingar om dom om någon fotgängare eller cyklist är för nära.. det plingar även till sekunderna innan den börjar röra på sig igen efter ett stopp vid rödljus eller hållplats. Jaaa.. spårvagnar har verkligen tagit mig med storm.  :  )

Just det.. glömde bort en bra detalj.. man kliver inte bara på dom i frammen där föraren sitter.. utan man kan kliva på genom alla dörrar som finns.. man väljer bara den som är närmast till hands. En annan bra sak är att som nu då jag kommer åka ner till stan 5 veckor under tiden jag sommarjobbar.. ja då köpte jag mig ett 30-dagarskort för 430 kr. Då får jag åka hur mycket jag vill inom själva Göteborgsregionen. Om man jämför med SL-korten uppe i storstan.. så är det detsamma om jag köper ett kort där för 690 kr och använder det på ett likvärdigt sätt som jag använder detta för då endast 430 kr.

Med detta sagt så vinner Göteborg STORT i ämnet kollektivtrafik och dess priser. Förlåt alla Stockholmare.. men jag säger bara som det är.  :  )

Ska strax hoppa in i duschen.. idag blir det på det vänstra benet då det högra inte har vaknat ännu. Piffa till mig och göra mig klar för att ta hand om alla köpsugna kunder som kommer fram till disken där jag idag kommer stå.. vid väskorna igen. Men det är nog den trevligaste placeringen av de jag denna gång provat.. då allt flyter på där i lagom ström. Inte för mycket att göra.. och inte för lite.. perfekt balans mellan mycket och inget.  :  )

Hoppas ni får en trevlig torsdag med det ni hittar på. Ska väcka Flurr nu som hade en orolig natt och vankade av och an innan han ramlade ihop i sin korg av utmattning.

Kram och sånt  // Christine7 dar kvar av sommarjobbet

Onsdag..

Inatt drömde jag att jag skulle gå på bal. S skulle dit han med i form av mitt sällskap såklart. Vi befann oss i ett hotell innan vi skulle bege oss till själva festen. Var hotellet låg.. i vilket land.. vilka människor som var med som jag i drömmen kände.. har jag ingen aning om. Bara att S och jag skulle gå på bal och jag letade förtvivlat efter en underkjol i tyll till min långklänning i skiraste skära Thaisiden.

Hotellpersonalen som ville hjälpa till i mitt sökande efter klänningsutfyllnad.. bad mig gå till en intilliggande restaurang där de skulle ha en kjol jag kunde få låna. Jag kom dit rätt snabbt.. restaurangägaren gick bakom disken och kom tillbaka med en kjol i handen.. som liknade ett hoppkok av en toalettpapperstunn underkjol. Men vad i hela friden.. Jag behövde ju massor av tyll som skulle fylla ut min klänning till bredden. HJÄLP.. vad skulle jag nu ta mig till. Vi skulle ju strax behöva ge oss iväg för att inte komma försent till balen.

Jag vaknar plötsligt upp från min dröm.. som var så verklig i sitt sätt att spelas upp för mig. Jag berättade för S vad jag just upplevt.. han fattade Nada.. och jag likaså. Vad ville den berätta för mig..?

Jag gick upp på övervåningen.. åt min frukost.. gick ut med Flurr.. och tog sedan spårvagnen ner till stan och traskade där efter Österlånggatan ner.. gick in genom personalingången till Åhlens och några andra företag som finns där i byggnaden. Mitt pass började idag klockan 09:00 och slutade 18:00. Det blev en rätt snabbt genomförd  arbetsdag då vi satte ett relativt högt tempo från start. 

Jag och en ordinarie anställd plockade upp väska efter väska.. plånbok efter plånbok.. och så fler väskor upp på det. Det var så många varor att vi inte hann få upp allt utan körde ner en del på lagret igen. När hon sen gick till sitt och jag fick sällskap av en trevlig tjej som liksom mig jobbar extra över sommar.. satte vi ännu mer fart och lade ut allt på sina ställen. När vi hade slut på saker gick vi och fyllde på vagnarna igen och började om på nytt med att fortsätta fylla hyllorna och krokarna på väggarna runtomkring. Ett jäkla spring och ett jäkla kånkande av skinn och syntet blev det. :  )

Efter jobbet tog jag Ettan (spårvagn) hem och åt en snabb middag med S. Grisen (ungrarnas marsvin) fick sin morot och Flurr fick sin hundgegga. Sedan iväg till Gallerian Allum för att handla hem mer foglim som jag igår misstog för att vara vanligt fyllnadsfog och tryckte in i springan mellan den gamla väggen och den nya. Ajajaj.. inte bra.. men inte heller någon katastrof. 

Eller visst var det på sätt och vis så.. för jag HATAR att slarva och göra fel. Men jag skyller på att jag är så hiskeligt trött och tom i skallen just nu (och 7-8 veckor tillbaka).. och klarar helt enkelt inte av att göra de enklaste saker just nu då jag inte är mig själv med energibrist och annat knas i kroppen. MEN.. nu ikväll har jag fogat som man ska på andra ställen där vi gör om och kan kanske få sova gott efter att ha gjort rätt i.a.f denna kväll.  :  )

Jag hoppas faktiskt på att fortsätta drömmen jag hade inatt.. för jag vill ju få reda på om jag till slut fick tag på en underkjol som passade klänningen jag skulle bära.. var vi var någonstans och med vilka människor vi var där med. Om jag har sån tur lovar jag att berätta för er om jag får reda på något mer om nattens märkliga dröm.  :  )

God natt på er och kram  // ChristineTörnrosa-syndrom

Tisdag..

Idag har jag då ledigt från sommarjobbet och har försökt göra så lite som möjligt. Jag var i förmiddags iväg och lämnade blod i form av stick i fingret för att se hur blodvärdet är. Till min stora besvikelse så var det helt ok.. värdet låg på 120.. vilket säger mig absolut ingenting. 

Sjuksystern jag träffade berättade att detta var helt i sin ordning.. ingen brist på järn här inte.. så jag behöver inte heller sätta igång och knapra Järntabletter utan kan om jag vill äta spenat.. leverpastej.. linser och gröna bönor.. för att få i mig lite nyttig metall.. men absolut inget måste. 

Jag hade hellre hört henne säga att Ojsan-hoppsan-Kerstin.. här var det alldeles för lite av järn så nu måste du ta och köpa dig en burk tabletter.. så ska du snart se hur pigg du kommer att bli igen. Men näää.. så enkelt fixat skulle det inte bli si du. Så var i helskotta kommer denna fruktansvärt påfrestande trötthet ifrån..?????Mitt dilemma: Jag kan vara redo att sova för natten när klockan knappt slagit åtta på kvällen. I och för sig är jag ju väldigt lättväckt om nätterna.. vaknar och vänder på mig ett otal gånger.. och detta syndrom kan ju påverka ens energinivå på den vakna tiden av dygnet. Men så här slut som jag kännt mig de senaste 6-8 veckorna.. har jag nog aldrig kännt tidigare. 

Något måste göras och det snart. Ska fortsätta forska i min trötthet á la Törnrosa. För det vore ju hemskans synd om jag sov bort livet mitt.. vilket slöseri det skulle vara.  :  )

Hoppas ni får en trevlig tisdag.. med massor av sol.. och massor av värme. Kram och på återhörande  // ChristineHej vad det går

Måndag..

Idag jobbade jag på skoavdelningen.. och där var det att göra så jag fatta inte vad jag höll på med efter ett tag. Mellan 12 och 15 hade jag en ordinarie tant där men hon prata mest med säljare som var där och fyllde upp butiksytan med sina varor. Sen gick hon hem och jag skulle sköta hela rasket på egen hand fram till stängning vid 19.

 
Sååååå söööööt..                                    En snygg silverrygg..

Jag kom ner från min lunch vid tre.. sen när jag fick möjlighet att kolla vad klockan egentligen var hade den hunnit bli 17:52.. fy faaaan vad det hade gått i ett dessa tre timmar. Tack och lov flöt allt på makalöst bra.. en kund i taget och alla blev nöjda och glada med sina REA-fynd eller sina Höst-nyheter. Hade det inte flutit på så bra som det gjorde.. hade jag förmodligen gått Loco och slitit mitt hår på lagret med skokartonger från golv till tak.  :  )

S har gjort en smarrig omelett med soltorkad tomat.. oliver.. fetaost.. lök.. zucchini och så lite till. Den ska nu avnjutas och sen är det ett kort ryck med det sista av väggen som ska på plats.

Men de är ju såå gooooa.. vill se IRL..

Imorn är jag ledig.. japp.. jajamänsan.. jag har allt kommit ihåg denna gång att stryka mig från Jourlistan.. så det lär vara tyst på linjen från avdelningschefer som behöver hjälp.  :  )

Nu efter att ha sett avsnitt åtta på andra säsongen av True Blood.. ska jag ta mig en latte och sen banka upp gips på väggen där nere. Eller snarare skruva upp.. brukar bli bättre så.

Hoppas ni fått en trevlig start på denna vecka.. numero 33.

Kram och på återhörande  //  Christine

 

Sunday and Madonna is in town

Söndag..

Strax innan 11 i förmiddags ringde de från Åhlens och frågade om jag kunde jobba idag. Jag hade glömt stryka mitt intresse för att då hoppa in om det behövdes. Egentligen behövdes jag här hemma då väggen måste blir klar snart.. iaf innan ungarna flyttar över hit igen.

Så det var bara till att hoppa in i duschen.. ta på sig vettiga kläder och ta sig ner till stan och ett arbetspass mellan 12:00 - 18:05. Idag var jag på Hygien igen. ja det förstås.. förra söndan var jag mest på Vardagskosmetik och så lite grann på Hygien (rakaparater.. lotion.. ögonkrämer m.m). 

Jag kan ju inget om sånt så jag får ju fråga de som vet varje gång en kund kommer fram till kassan och vill ha hjälp med ett märke.. om vi har en viss vara.. hur olika skitdyra krämer fungerar.. vilken som passar bäst till just deras hudsort.. WHAT...? Finns det olika hudsorter.. vad är det för skillnad på alla ögonkrämer.. hårbortagningsmedel.. rakblad.. lotion.. duschkrämer.. tvålar osv. Varför kan de inte bara ha en av varje.. mycket lättare så för mig.. och säkert också för kunderna för då behöver de inte vela om vilken dom ska ta.  :  )


Idag var det iaf bra folk som jobbade där.. det var fler kunder som kom och ville köpa ditten och datten.. så dagen gick rätt fort ändå. Jag köpte ingenting idag trots att jag blev frestad av både det ena och det andra. Upptäckte att Åhlens har ett doftljus av märket LYX.. eller Super  LYX.. då det kostade hela 695 kr.. Iiiiiiiiiiii.. inget för min plånbok men fy tusan vad det doftade gott. Och nu är detta ett sånt däringa evighetsljus som batra brimmer och brinner i all oändlighet och därför kostar det lite mer än om man hade köpt det på IKEA eller liknande.

Sen fann jag en slags Room Spray.. dvs en luftspray man fräschar upp hemmet med. Sååååå goooooott det doftade.. Meee likkeeeee.  :  )

Jag är ju ett stort Fan av dofter och då menar jag dofter i hemmet. T.e.x. doftljus.. rökelse.. nytvättade kläder som hänger på tork.. och så nu denna doftspray. Skulle jag skrapa fram en vinst på 140 kr på en trisslott jag fått.. då skulle jag med all sannolikhet lägga dom slantarna på en Room Spray.. lovar och svär.  :  )


Nu ska jag och S efter att ha nästan hunnit klart med väggen.. sätta oss i soffan och kika lite på X-Men Origins Wolverine inna det är dags att krama kudden.

Hoppas ni haft en finfin helg med det ni hittat på. Tänker på er så det knakar här nere. Massor av kramar och sånt.

* * *

Filmen var great om man  gillar action och välfylld fantasi i påhittade historier. För det är väl inte på riktigt..? Det finns väl inte livs levande Mutanter i vår värld..? Hugh finns ju på riktigt så kanske är detta en sann historia ändå.  :  )

// ChristineSol två dar i rad

Lördag..

Idag jobbade jag extra.. på mitt extrajobb.. vilket gick bra och blev en himla go dag med roliga kollegor. Tänk vad soligt väder gör med folk.. de blir glada och uppåt.. vänliga och intressanta då att umgås och språka med. Jag älskar solen för vad den gör med människorna runtomkring.  :  )

 

Idag hände något överraskande. Jag har ju köpt små nätta söta sandaler på jobbet som jag fick Rea på Rea och så personalrabatt upp på det. De stormtrivs jag super mycket med.. snygga.. sköna.. svala.. osv. Nåja.. de har funnits till försäljning i svart men har sålt slut. I efterhand har  jag tänkt att Oooj vad bra det hade varit att ha ett par till i svart.. men det har ju inte gått då de sålt slut.

Så kom det in idag en kund som ville lämna tillbaka just ett par såna sandaler.. i färgen svart.. i min storlek.. för hon kunde inte ha dom. Jaaaa du får hemskt gärna lämna tillbaka dina sandaler för dessa är ju precis vad jag velat ha. Ååååå vad bra att du vill lämna tillbaka dom för då kan ju jag köpa dom istället. PERFEKT.  :  )

Sen då vi har REA på lite av var där på varuhuset och jag jobbar med skor.. väskor.. plånböcker.. halsdukar.. smycken.. och strumpor.. så har ju jag inte kunnat stå emot alla låga priser.. som jag sedan dessutom har personalrabatt på. Det gåååår ju bara inte att säga.. nej tack.. jag har allt jag behöver.. jag vill hålla i pengarna och inte slösa bort dom på onödiga ting.. jag vill inte förnya mig.. inte passa på då jag är en sådan strävsam och sparsam person.

Ser man något fint med en trevlig prislapp på sig (typ nästan gratis) vem är då så stark att den kan motstå dessa makalöst frestande erbjudande..? Ja.. inte är det jag iaf.  :  )

 

Nu kom jag av mig igen.. det jag skulle berätta var att jag idag också fyndade en skitsnygg och katt-päls-len sjal/halsduk att ha i höst och vinter. Brun-beige i färgen men av varmare ton så den blev ju skitsnygg till mina egna färger. REA på REA och så personalrabatt på det.. nästan ingen peng alls. Såna fynd som jag nu gjort på jobbet har jag nog inte gjort så ofta tidigare. Känns riktigt skönt.  :  )


Fredag..

Jobbade.. S kom hem från kursen i Italien.. kryddstark Ravioli med riven ost och så in i ugnen till middag. Sedan slapp i soffan och hopp i säng. En helt vanlig fredag med andra ord.  :  )

* * *

Hoppas ni haft en fin helg så här långt då klockan nu slagit 19:15 på lördag kväll. Jag ska nu sätta ändalykten på soffan ett tag innan det är dags att hjälpa till med de OSB-skivor som skall sättas upp där nere i ungarnas rum. Efter det är det nog tv:n och sängen som gäller.

Madonna spelar ikväll här nere i Götet.. och gör det även imorn. Jag ska inte gå även om det nog hade varit skoj. Mycket pengar för biljetterna och sen att stå och trängas med folk man inte känner en svettig dag som denna.. det lockar tyvärr inte. Man kommer ju ändå kunna se konserten framöver på tv.. förr elle senare. Lite pensionärsbehagligt lugnt och tryggt.  :  )

Kram och på återhörande  // Christine

Solen fräste som fiskpinnar i pannan

Torsdag..

Hade en skön ledig dag från jobbet idag. Solen den sken.. värmen den böljade.. Flurr han sov på golvet.. och jag flängde runt och gjorde fint här hemma. 

Frisserade häcken på framsidan.. försökte mig på att klippa gräset på baksidan.. men då det har blivit för långt och klipparen är en gammal handjagare av modell tvärnit-bara-sådär.. blev det endast en kvadratmeter som blev kort.. resten får S ta hand om när han kommit tillbaka från Italien. 
Vill.. vila i                                                   Vill.. dela hem med


    
Vill.. gå en fotokurs                                    Vill.. resa runt och runt igen               


Efter en Mozarellapizza av märket ICA... ska jag nu vila paketet på soffan framför en film eller dylikt. Huset glänser och vinet är hemköpt.. så därför kan jag gott slappa bort återstoden av denna dag.  :  )

Hoppas ni haft en trevlig torsdag.. och får en fin helg när den väl börjar imorn.

Kram och på återhörande  // Christine


Halvdag idag.. ledig imorn

Onsdag..

Sitter just nu i soffan.. tv:n är på.. American Idol final.. står mellan tre tillsynes trevliga killar med fördelaktiga utseenden.. precis som det ska vara i U.S and A.

Jobbade på skoavdelningen idag.. bytte avdelning från väskorna då vi var för många där.. och för få på skorna.

 

Temperaturen var hög idag.. solen sken.. luften kvav inne på varuhuset.. längtan ut till sommaren som återkommit växte för varje timme som gick.. snart slut på REA-skorna som står uppradade i givakt på borden.. vill ha Hunter gummistövlar men både priset och vidden på skaften är för stora.

Vill bli mer tjejig med smink och smycken men känner mig bara tantig när jag försöker.. känslorna rusar amok bakom bröstkorgen.När ensamheten, Flurr och jag delar matbord.. blir det inte mycket på faten.

Vem är jag.. vem har jag blivit med tiden.. beroende på vem jag frågar blir svaret därefter.Många hundar bor här i Fräntorp.. vita, svarta, röda och grå.. var de kommer ifrån och var de är på väg varierar från dag till dag.. jag ser att Flurr blir mer och mer trött för varje dag som går.. orkar inte.. vill ha skjuts vart vi än ska.

Borta bra.. hemma bäst.. hur många gånger har man inte tänkt de orden själv.. det är vad jag uppskattar mest här i livet.. ett lugnt och tryggt hem att få dra mig tillbaka till efter en dag full av möten och nya erfarenheter.Fästing.. geting.. mygga eller bi.. inget av dessa gillas av oss människor.. ändå finns de där.. för nära.. sticks och sprider sjukdomar.. två i min familj har nu fått Borelia.. den ena mormor och mamma.. den andre barnbarn och son.. varför fick de eländet och till vilken nytta..?

Fötterna är åter dumma efter att jag har stått upp många timmar.. går nog över till imorn.. annars ber jag doktorn kapa av dom så slipper jag ledan.

Jag behöver en förändring i mitt liv.. något som rycker tag i mig och fångar mitt intresse.Finalen på American Idol är fortfarande igång.. vilken av de tre riddarna blir det som går hem med äran och alla tusentals av dollar.. spännande.. spännande.

Hoppas ni haft en fin onsdag. De roliga illustrationerna är gjorda av konstnären Annika Strömberg.. hoppas hon inte misstycker att jag "lånat" dom av henne för dagens blogg.
Kram och på återhörande // Christine.. Flurr hälsar glatt


Tröttheten träter

Tisdag..

Jag har samma ork som en gammal skrutt-tant.. eller om ni så vill.. en pensionerad sengångare med höftproblem.

Jag räknade ut idag att jag har haft en ihållande deffekt på hälsan sedan sex veckor tillbaka.. och detta påverkar balansen i kroppen. Därför skall en läkarmottagning kontaktas på torsdag morgon då jag är fri från förpliktelser på sommarjobbet.

Något måste göras och tar jag inte själv tag i saken.. så vem ska då göra det? För inte är det läkarna själva som ringer upp mig.. kör fram limmon och för mig till närmsta undersökningsrum. Jag orkar helt enkelt inte gå runt och vara konstant megatrött längre. Punkt. Därför ska jag be dom kolla upp ett och annat så jag kanske kan bli kvitt denna mystiska energitjuv.

S åkte imorse till Italien och ska gå på kurs där i ett par dagar. Fram till fredag eftermiddag är Flurr och jag ensamma hemma.. ja om man nu inte ska räkna med barnens marsvin Molle.. eller grisen som jag kallar honom.

En till hälsodeffekt jag har just nu är att det känns som jag går omkring och kånkar på en gigantiskt stor och tung sten. Den är så stor till formen att den blir svårgreppad och irriterande jobbig. Varje dag måste jag gå omkring med den.. men till vilken nytta.. för vilket ändamål? Ingen som vet.. ingen som vet.

Den bara finns där.. dygnet runt.. tär och nöter. Ryggen känns tung.. armarna känns längre.. fingrarna är ömma av den skorviga ytan. Jag måste göra mig av med den snarast möjligt. Undra om man kan lägga ut den till försäljning på Blocket.  :  )Jäklars stenjäkel..


Nog för ikväll med deppigheter och tunga stenblock. Något roligt som hände.. igår faktiskt.. var att en av sommartjejerna som jag då jobbade med.. hon är 24 år.. frågade hur gammal jag är.

- Jag blir 38 år i höst.. svarade jag då.
- Näää.. du skojar..?!? 
- Jo jag blir faktiskt 38 år.
- Näää.. du ljuger..! 
- Nä.. det stämmer faktiskt.. jag blir 38 i slutet av november.
- När är du född..? 
- 71. 
- Näää.. det är inte sant.. du ser myyyycket yngre ut.

- Hur gammal brukar folk gissa att du är..? 
- Ja.. en trodde faktiskt för något år sen att jag var runt 27.
- Ja jag var säker på att du var i tjogoårsåldern.
- Jaså.. tack.. det var snällt av dig.
- Du är välbevarad för din ålder.
- Tack igen.. bra gener kanske.  :  )

Nu ska jag snart ut med Flurr så han får lufta sig innan vi ska borsta våra tänder och dra på oss våra pyjamasar. Imorn jobbar jag 9 - 15 vilket känns skönt. Ledig torsdag och jag ska inte stå som jour då jag behöver vara ledig och fixa lite här hemma. Hoppas ni haft en fin dag och får sova gott sen.

Kram och på återhörande  // ChristineNedräkningen fortsätter

Måndag..

Idag var det väskor igen.. menar på Åhlens. Relativt kort dag då jag arbetade mellan 12 - 19. Mina fötter mår inte bra just nu. De värker och gör ont. Mest i den vänstra. Jag har ju gamla kärringfötter och ska nog ta kontakt med en fotdoktor framöver.. för att förmedla mitt ogillande av vad de håller på med. Operation kan göra förbaskat ont har jag hört och det finns liksom inga garantier för att det onda försvinner efter att kniven sats i klubborna.

Kom just hem och känner mig mer trött och död än levande ung och viril. Vart har energin tagit vägen? Jag orkar ju inte göra något innan trötthetshammarn slagit mig hårt i skann. Skittrist då jag inte är särskilt gammal utan vill kunna ha kvällarna till att göra trevliga och inte så jobbaktiga saker. Baaahhh.. säger jag bara om detta onödiga och bortkastande av tid och liv.

Nu är maten serverad så ska därför avsluta detta nu. Hoppas ni haft en bra start på denna vecka. Nu är det bara 2,5 veckor kvar av sommarjobbet.. trist men inget att göra åt.Ska skaffa mig en sån här tjej.. snart..


Kram och knuff.  // Christine

Sista timmarna av denna vecka

Söndag..

Idag vaknade jag utan att väckarklockan ringde och det kändes lyxigt skönt. Ledig från sommarjobbet och ska se vad jag hittar på att göra av denna söndag i vecka numero 31.

 

S ska idag börja såga och snickra på innerväggen mellan sovrummen och jag ska bistå med hjälp när han behöver det. Annars ska jag nog bara ta det lugnt och slappt. Känner mig seg i kroppen just nu men ska se om frukosten och kaffet jag just fått i mig kan råda bot på detta onödiga och totalt tidsförödande tillstånd.

 

Inatt när jag skulle upp och pudra näsan kände jag mig vinglig och ostadig under fötterna. Detta berodde inte på vare sig för stora alkoholintag under gårdagskvällen eller en skenande graviditet i 97:e veckan. Jag hade samma problem när jag skulle upp och gå mitt i natten i höstas med.. vad nu det ska vara bra för.. men måste man så måste man.  :  )

 

Vi åt nog inte heller något konstigt igår som skulle kunna gett mig denna sjösjukekänsla som inatt uppstod.. märkligt.. mycket märkligt.. hmmmm. Nåja.. nu får det vara färdigpratat om att känna sig berusad på väg till toan.  : )

 

Fick imorse reda på att en elak fästing satt sig på mamsens fot. Vad är det fär en dum jäkel.. och varför välja ut hennes fot av alla fötter som går på denna jord. Det var av den Boreliga sorten så nu får foten pencilin och jag hoppas basiluskerna försvinner fortast möjligt så foten blir frisk snart igen. KRYA-på-sig-klapp-på-fossingen-och-en-kram-till-mamma-så-du-vet-att-jag-tänker-på-dig-här-nerifrån-Götet.

 Nää.. nu ska jag ställa mig i duschen och låta vattnet vaska bort det damm och ludd som eventuellt kan finnas där på. Sen ska jag se hur S har planerat väggjobbet. Hoppas ni får en trevlig söndag med det ni hittar på.

* * *
18:28

Kom nyligen hem från stan efter att ha blivit tillfrågad om jag kunde jobba några timmar på Åhlens Vardagskosmetik-avdelning.. och visst kunde jag det. Även om jag kände mig trött och slö idag tackade jag JA. Får man chansen att tjäna ihop några snabba pengar då OB-tillgägget är på 100 % kan jag ju inte säga nej till detta erbjudande.  :  )

En ny erfarenhet rikare då jag fattar Nada om just smink och klet man kladdar på i ansiktet.. men det gick bra. Jag stod i kassan och gjorde kunderna glada med sina inköp då de fick en sån fantastisk service i slutskedet av deras handlande. Bättre kassör finns nog inte.. he he

S har fått upp början på de reglar som senare skall täckas av både isolering.. OSB-skivor och gipsplattor upp på det. Ska det göras så ska det göras rejält. Här skall det inte höras en endast liten fis om natten mellan ungarnas rum. Ljudisolerat till tusen.. även om man nog skulle kunna gjort det till varsin bunker.. men varför det extra besväret. De ungarna sover djupt och gott när de väl lagt sig ändå.  :  )


Kram och hörs snart igen  // Christine


Röjning pågår

Lördag..


GRATTIS Cecilia på din 16 årsdag..!!!


* * *

Idag ska det kastas grejor på tippen. S är och hämtar släpkärran på macken och är snart här igen. Då börjar bärandet.. kånkandet.. och sorterandet sedan på tippen.

Sist vi var dit var det en herre som agerade sopptippsvakt där. Så fort han såg någon slänga.. eller rättare sagt vara på väg att slänga.. något i en container där det inte skall slängas.. fort som tusan trampade han på sina cykelpedaler och for fram som en Pittbull och tillrättavisade den förvånade felslängaren.

Intressant att se om han har JOUR även denna helg. Visst får och ska han tala om när man är på väg mot fel metalllåda.. MEN det blir så mycket trevligare om det görs med en vänlighet i tonen. Fast å andra sidan kanske det slängs "fel" saker varje dag för att kunderna inte orkar bry sig att sortera bättre. Och då förstår jag vakten helt och hållet. För det kunderna lägger fel.. måste sedan de som jobbar där ta hand om och plocka upp ur containrarna igen. Inte så kul kanske.

Efter slänget på tippen ska vi åka och köpa virke och annat för den innervägg S.. och med assistans från mig.. ska sätta upp mellan ungarnas rum. Innan har det stått garderober som avskiljare men då de blir äldre blir det också mer eftertraktat med ett eget krypin där man får vara för sig själv.. utan att någon annan hör vad man tänker eller ser vad man skriver.  :  )

* * *
09:30
Nu är S hemma igen med kärran så nu ska jag rappa på och göra mig i ordning.
Kram och hoppas ni får en trevlig helg.  // Christine

* * *
13:05

Nu är allt skräp pålastat på kärran.. bortkört till tippen.. avlastat från kärran.. och slängt i containrarna som fanns där. Vi hann också med att gå in på Återbruket och den Secon Handbutik de har där intill. Vi hittade inget att köpa men det som fanns där i möbelväg var med riktiga fyndpriser. 150 kr för ett fint gammaldags hörnskåp i trä.. och 150 kr för en gungande soffa i trä (typ plastkrokodilen tvillingarna fick i 1-års present) där man sitter mitt emot varandra.. tänkte för småpojkarna.. men om de inte vill ha den så blir det bara mer bråte att ta hand om.

God glass hade de på fiket  vilken avnjutes på en soffa i solen i fikets utesevering. Inne bredivd själva cafédelen hade de en liten butik med häftiga saker. De hade virkat överdrag att trä på cykelns alla metalldelar.. så gulligt. En sån hoj skulle jag gärna cykla runt på.. helt inklädd i virkat garn i alla möjliga färger och mönster.  :  )

Sen såg jag en skitsnygg fåtölj.. fin stomme med snyggt svartvitt tyg.. MEN den var inte till salu så där sket det sig även vid denna fåtöljförälskelse. Jag har verkligen ingen tur nu vad gäller fåtöljer jag hittar och vill ha. Men men.. bara se till att hålla ögonen öppna och slå till nästa gång jag ser en snygg fåtölj som är till salu och som jag tror blir fin i hemmet.  :  )

Hej igen  // ChristineFredag..

Jobbade på väskavdelningen idag. Bara till kvart i fem så det blev en kort och skön dag. Hem efter det och köpte med mig två kanelbullar i Pressbyrån vid Spårvagnsstationen här hemma.

Då klockan var Middag och ingen av oss orkade ställa oss vid spisen blev det en pizza och en kebabtallrik som blev hämtade och uppätna framför tv:n.. riktigt ungdomsliv för hela slanten.  :  )

Efter maten rev vi garderoberna som skiljt ungarnas rum åt. Det gick rätt snabbt och nu står de uppradade mot väggen och skall skickas på tippen på lördan. Om ungarna kunde samsas och dela rum skulle de få ett jääääätte stort rum att ha ihop. Men hur kul är det att dela det med sitt syskon om man är en kille på 13 år och en tjej på snart 12. Då kan man ju knappt sitta bredvid varandra i bilen utan att reta sig på varandra.  :  )

Efter garderobsslakten blev det soffan och underhållning av dumburken. Jag somnade såklart där jag låg och vaknade lagom tills det var dags att borsta tanden och dra på sig pyjamasen. Bullarna glömdes bort i all trötthet så de får intas imorn till eftermiddagskaffet.

JUST det ja. U2 är ju här i stan och ska spela ikväll och även imorn på Ullevi. Oj vad med folk det har varit i stan hela dan. Och många av dom kom in till Åhlens för att gardera sig för elaka regnmoln och köpte ponchos efter ponchos. De tog slut rätt snabbt och tur som tokar blev det ju uppehåll på kvällen.. så det lär nu bli många återköp på just regnponchos på lördag.  : )Just det ja.. igen. Nästa vecka är det dags för Madonna att äntra scenen på Gamla Ullevis arena. Då lär det bli minst lika mycket folk i stan som det var idag. Undra om det finns biljetter kvar till hennes spelning? Skulle nästan kolla upp det och i sånt fall slå till.. ja om priset är det rätta vill säga.

Men med tanke på hennes status här i världen lär de biljetterna.. om det nu finns några kvar att köpa.. så lär de kosta multum och mer därtill.. och det har jag inte råd med.. inte just nu säger min plånbok.  :  )

Kram och på återhörande  // Christine


RSS 2.0