Mysig dag på landet hos M

Tisdag..


Min lediga dag uppe hos M på föräldrarnas gård blev väldans mysig och kul.  : )

När jag anlände på tidiga förmiddagen stiftade jag först bekantskap med de båda Rottweilerhanarna T (11 år) och H (1,5 år).. sen hälsade jag på de trettio fåren som gick i sin hage bredvid storhuset.. sa hej till de fem grisarna där de stod i sina stior.. morsade snabbt på de två kossorna närt de kom in i ladan för att äta.. vinkade till den svanslösa katten på gårdsplanen.. pep försiktigt mot tuppen och hönorna i dess inhängnad.. det var nog väldigt länge sedan jag såg så många olika djur på en och samma dag.  : )

På kvällen fick jag sedan chansen att säga hej till Ms föräldrar som kom hem efter en "semesterdag" borta från gården.  : )



Unghanen H.



Gameln T.



Stina som blir stel som en pinne framför kameran.. efter att stelheten släppt träder grimaserna in.  : )



Några av de många fåren som de har.



Himla söta och bräkte på som bara den.



En av de fem nassarna.. rätt små och nätta i kroppen.



Tuppen och hans damer.



En av de två kossorna stretchar ryggen.



Mamma A-Ks solrosor lyste vackert mot allt det gröna.


Åkte hem vid nio på kvällen och kom hem för en timme sen. Sitter i soffan och skriver av mig innan jag strax ska fatta tandborsten och göra mig i ordning inför sovandet för denna dag.

Imorn blir det jobb 10 - 19.. kanske blir det promenad med P efter det.. annars bara hem och ta det lugnt.

// Hoppas ni haft en fin dag.. kramar Christine



Bra start på denna vecka.. numero 35

Måndag..


Idag var det jobb 10 - 19.. en rätt lugn dag även om det var rätt mycket att göra ändå.  :  )

Dagen försökte jag få att passera så snabbt det bara gick.. för längtan efter morgondagen gör att jag gärna skulle blunda för en stund.. och vips var det tisdag morgon och jag får träffa M igen.  : )

Imorn ska jag köra upp till Uppsala.. eller mellan Alunda och Almunge närmare bestämt. Där ska jag få se hur Ms föräldrar bor på deras gård.. träffa deras två stora svarta hundar.. klappa fåren de har.. grisarna.. kossorna.. katterna och se hönorna pickar i sig av den mat de serveras.  : )

Jag fick frågan idag om jag kört traktor någon gång.. nope.. kan i.o.f.s ha suttit bredvid när någon annan kört.. det kan ju ha hänt under mina unga år när vi var uppe i Gåltjärn om somrarna.. kommer inte riktigt ihåg så långt bak i tiden.. så nej får väl svaret bli.. tills imorgon då.  : )





Jag ska nämligen få köra någon av traktorerna ut på pappans åkrar.. jag fick välja mellan en blå eller en röd.. jag fråga vilken som var störst.. den röda blev svaret och den får det bli.  : )

Sen ska vi till en affär där de säljer märkesgrejjor till lågt pris.. lite som en Outlet eller som Ullared kanske t.o.m.. berättar exakt hur den är sen när jag varit dit och sett det med egna ögon. : ) 

En fika eller två lär vi också hinna med.. det ska bli så himla kul att fara dit upp.. och himla kul att få träffa hans familj.. vännerna kommer jag få träffa på fredag då vi blivit inbjudna till att äta kräftor med dom.. spännande.. det går väldans fort detta här.. men då det känns naturligt och tokigt bra.. är det väl bara att följa med i det som sker.  : )

Hoppas ni fått en bra start på denna vecka.. och att vi får lite bättre väder här framöver. Enligt Väderkanalen.se ska det bli 20 grader och knallsol på måndag i nästa vecka.. inte fel det inte.  : )

Sov så gott på er och kramar till er alla.

// Christine



Blev förälskad i en sko

Lördag och Söndag..



Idag fann jag en oerhört stilig och vacker sko.. en känga närmare bestämt. Dyr som tusan.. så lyckos den som 3 500 kr har att lägga på skodon.  : )




Hope: Charlie Boot W


Igår lördag jobbade jag till 16.. sen hem och hämta upp M som befann sig utanför huset. Handlade det som behövde handlas.. sen fixa ihop en smarrig middag tillsammans bestående av fläskfilé.. ädelost.. smörstekta champinjoner.. grönpepparsås.. blev små smördegsknyten av detta.. klyftad potatis och rotselleri i ugn som tilltugg.. fulvin från Tyskland att dricka och efter det blev det en skön promenad bort till badklipporna in mot stan.

Där satt vi på en bänk och njöt av sällskapet.. sensommarsolen som sakta gick ned bakom träden och vände sedan hemåt igen när huden börjat knottra sig av den svala kvällsluften.

Såg en film på kvällen.. jag somnade nästan där jag låg på soffan med huvudet på ett bultande hjärta istället för den gamla kudden jag annars brukar använda.  : )

Idag söndag jobbar jag.. 11 - 17.. ska sedan på vägen hem köra förbi Filmstaden i Råsunda för att hämta ut 2 biobiljetter.. vi ska se Incepction ikväll.. en fullladdad actionrulle som jag hoppas kommer bli underhållande att se. Om inte annat blir det nog väldans mysigt att bara vara där.. i biomörkret.. M jag och en stor kartong Popcorn i knät.  : )

Hoppas ni haft en fin helg så här långt.. kramar från mig.

// Christine


Turquoise wallpaper

Fredag..


Idag gick det rätt fort att få jobbdagen att passera bakom min rygg.. kände mig både superglad men också en aning märklig till mods.

Annars flöt arbetsuppgifterna som dök upp på i bra lunk.. lagom många kunder.. jag lyckades hjälpa bossen med att lösa några grejjor som strulat till sig.. så det blev en rätt ok dag med andra ord.

Nu sitter jag hemma i soffan.. har just ätit Biff med chilli paprika bambuskott och champinjoner till middag.. från min favvo-Kines borta på Järnvägsgatan korsning Ursviksvägen.. den andra halvan av den gigantiska portion de skickar med mig blir till matlåda imorn då jag ska jobba då igen.





Efter jobbet imorn ska jag möta upp M igen.. vi ska laga middag och sen får vädret styra vad vi hittar på efter det.  : )

På söndag är det jobb igen och efter det blir det förmodligen en fortsättning på morgondagens matlagande. När man lagar mat ihop med någon.. blir det av någon anledning lite roligare att fixa och dona.  : )

Hoppas ni får en fin helg med det ni hittar på.. hoppas vi får finväder.. riktgt fina höstdagar med sol och himmel så blå.

// Kram så länge.. Christine


Jobb jobb.. och många drömmar

Tisdag till Torsdag..


Jobbe jobbe jobbe.. och sen massor av leenden på tiden efter det.  : )

Det är fortfarande massor av jobb på arbetsplatsen.. kollegorna är nu tillbaka från sina semesterledigheter.. kunderna håller ett fast grepp om oss.. och mja.. livet rullar på alldeles för fort och jag känner ibland att jag inte hinner med.. hinner med det jag vill göra och träffa de jag vill träffa.  : )



Jag är ju hellre bakom kameran än framför.. M tog denna från en annorlunda vinkel.  : )


Tisdan och onsdan såg ungefär likadana ut.. jag slutade 18 på onsdan.. tog mig snabbt hem.. där mötte jag upp M.. vi kokade upp färsk pasta.. till det blev det smörstekta champinjoner med basilika-pesto i grädd och skalade räkor.. toppat med riven parmasanost.. drycken för kvällen blev säsongsvinet Morgenhof.. syd Afrikanskt.. himla gott och något jag gärna dricker igen.. om jag hinner rättare sagt då det snart försvinner från hyllorna.

Det vin M tog med sist.. Kevin Arnold.. från syd Afrika det med.. var ännu vassare.. rann ner i strupen hur lätt som helst och är värd varenda krona flaskan kostar.  : )





Idag torsdag var jag ledig då jag ska jobba i helgen som kommer. Vädret var trist.. grått och regn som ibland föll ner från ovan. Efter frukosten tog vi bilen bort till Café Sjöstugan.. köpte oss varsin kopp kaffe.. nybakad kardemummabulle och delade på en stor bit nötpaj med grädde till.

Vi satt vid ett av borden på bryggan och lärde känna några andtjejer som pockade på vår uppmärksamhet.. kanske var de sugna på brödet.. kanske ville de bara visa sina simfärdigheter.  : )

Rätt skön luft även om den stickade koftan nu åkt fram ur klädskåpet igen. När regnet sakta började falla ner igen tog vi bort vårt porslin.. gick tillbaka till bilen och körde bort till Barkarby för att kika på ny espressomaskin till mig. Jag drog tyvärr av handtaget häromdagen när jag skulle göra oss varsin machiato. Den jag har.. eller hade.. det var ju en enkel maskin med plasthandtag och skål.. inte konstigt då att den sprack sönder.

Lite synd är det ju förstås för den gjorde jäkligt gott kaffe.. så ska nu Googla om vilken maskin som passar mig bäst.. i prestanda.. design och priset givetvis.  : )

Nu är det strax dags att sova. Hoppas ni haft en fin vecka så här långt och får en fin helg när den nu snart tar sin börjar.

// Kram till er alla.. Christine


mer sen sist

Torsdag till Måndag..


På torsdan jobbade jag fram till 16 och var sedan ledig fram tills idag (läs måndag) klockan 10. Mycket trevligt.. och något jag gärna gör om snart igen.  : )





På fredan åkte jag ut till Fjäderholmarna efter att ha gått runt i Gamla Stan med trevligt sällskap. Ute på holmen gick vi ön runt innan vi satte oss vid Röda Villan och drack varsin kopp kaffe och hembakad kardemummabulle till. Vädret var perfekt  då det vare sig var för varmt och klibbigt.. och inte heller kallt och burrigt.. perfekt med andra ord.. eller så var det sällskapet som gjorde det så bra.  : )


 


När vi kommit tillbaka till Slussen igen gick vi upp på Söder.. hittade en tokbra Italiensk restaurang på Folkungagatan.. nedanför backen upp till Ersta sjukhus.. så jäkla bra mat.. och himla bra priser och trevlig presonal upp på det. Mätta som små grisar gick vi sakta i sommarkvällen bort mot Södra station och tåget hem.. somnade mätt och nöjd.. ingenting fattades mig den dagen.  : )





På lördan var det dags att göra mitt andra försök till Tandemhopp uppe i Västerås. Jag var taggad som tusan.. skulle få med mig min vän A upp i luften.. till sällskap hade vi P och M.. jag ringde dom när vi just skulle te att åka.. men då fick vi beskedet att det var inställt även denna dag p.g.a moln och regn som just börja faalla ner över Västerås.. att det ska vara så svårt.. Arghhhhh. Fast å andra sidan måste säkerhet gå först.. det fattar även jag.. men lite snåoet kändes det i alla fall.  : )

Nytt hopp inbokat 5/9.. klockan 12:00.. då måste jag få min chans.. annars lär tillfällena innan de stänger inte vara så många kvar sen.. hoppas hoppas hoppas hoppas.  : )





Istället åkte vi bort till Café Sjöstugan för en fika där. Vi satte oss på den långa bänken utmed väggen mot sjön. Många sköna samtal och skratt blev det innan vi Googlade upp att det var flyguppvisning på Gärdet denna dag. Så vi hoppade in alla igen i bilen och styrde kosan mot Östermalm där vi parkerade bilen i närheten av As nya hem.

Vi gick ner och tittade på helikoptrar.. gamla krigsplan.. och upptäckte att Stockholms-Västerås fallskärmsklubb var där och hoppa.. kanske därför de inte kunde hoppa med mig och A idag.. hmmm.. ja vad ska man tro.  : )

Något som var tråkigt med detta jippo.. är att en pilot som satt bakom spakarna på en Stingrey eller hur det nu stavas.. han störta med planet på väg hem.. och dog. Himla sorgligt och himla trist. Stackars hans anhöriga och vänner.. sonen skulle tydligen också köra ett Mustangplan på söndan.. kan inte kännas skoj.  : (





När vi kikat klart på alla flygplan gick först P och A i förväg tillbaka till husen.. medan M och jag stanna kvar och kikade på de veteranbilar som fanns där innan vi också börja gå tillbaka mot husen.

Jag och M tog bilen tillbaka till mig.. vilade benen för en stund innan vi lite senare gick bort till Gretas och åt en super duper middag som satt som en smäck i maggarna.  : )





På söndan blev det lite sovmorgon innan det var dags att åka ut till ön och fira lilla E som fyllt 9 år. Åkte förbi tvillingarna på väg till kalaset och sa hej.. innan lillsyrran och jag tog pojkarna i vagnen och knata över till födelsedagsbarnet med familj. Massor av godis hade syrran plockat fram och det smakade smaskens.  : )

Idag måndag har jag jobbat 10 - 19.. åkte över till IKEA på lunchen.. köpte ny ram till fotografiet på lille V som damp ner i golvet här om dagen.. av okänd anledning. Lite märkligt då den hängt uppe på samma vägg sen i vintras.

Nu ska jag varva ner för kvällen innan det blir dags att sova för kvällen. Hoppas ni fått en bra start på denna vecka.. numero 34.

Kram på er.. Christine


Uppdatering sen sist

Lördag till Onsdag..


På lördan jobbade jag till 16.. gick sen hem och började tänka på hur söndagen skulle te sig.. på olika sätt och vis.

Söndan åkte jag ut till Sandhamn där det blev en härlig dag med i och för sig milda vindar och lite blåst.. men bada gjorde jag en snabbis.. fy tusan vad det var kallt.. sen upp på land.. värmde mig mot en ganska så skön klippväg som fick upp värmen i min rygg och bak igen.. och badhandduken tätt tätt omkring.  : )





I bandspelaren som vi tagit med spelades först The Basebolls.. en grupp killar som gör covers på nya hits.. men i 50-tals tappning.. himla fräckt. Efter blev det min tur att sköta spelaren och då blev det Selvmord.. så klart.  : )





Efter att klockan närmat sig halv fem och våra magar börjat kurra.. gick vi tillbaka till hamnen och satte oss på värdshusets bakficka för en bit mat. Vid 18:30 tog båten oss tillbaka till stan igen. VI var framme strax efter 20 och gick sedan mot Centralen och pendeltågen hem.





På måndan var det jobb igen.. dagpasset och fy tusan vad mycket det var att göra även idag. Mellan kunderna drömmer jag mig bort i form av telefonsamtal och sms.. har nog aldrig skickat så många eller fått så många som jag nu får per dag.  : )





På tisdan var det fortsatt mycket jobb och jag stängde butiken idag.. med oerhört trötta ögon men glad ändå kom jag hem sent och somnade sedan med tankarna på ett håll och ett brett leende på min mun.  : )





Idag onsdag har det varit lite för mycket även idag på jobbet. Ena kollegan kom tillbaka från sin semester idag.. och fick väl en smärre chock över hur mycket det är.. och hur jäkla tröttsamt det då blir. Synd hon inte fick en bättre start på höstterminen.. för då känns inte väntan på nästa sommar så lång.  : )





Imorn torsdag jobbar jag till 16.. sen är jag ledig fram till måndag morgon.. till klockan 10 närmare bestämt.. ska bli så himla skönt att få tre dar ledigt på rad.. spännande.. härligt.. och så himlars roligt.  : )


// Kramar från mig.. Christine


Hmmm.. ja vad kan jag säga : )

Fredag..


Så här dagen efter en mycket lyckad ledig dag på stan.. känner jag mig just nu väldigt trött i ögonen.. men lycklig som faen.  : )

På jobbet var det rätt lugnt och jag stängde butiken vid 20. Lite ofokuserad.. lite trött.. men en skön känsla har intagit kroppen min. Sensommarvädret gör inte värre till.. de här senaste dagarna har varit härliga och jag hoppas på fler såna.. många fler dagar av hur gårdagen blev.  : )



Vid af Chappman försökte jag samla på mig fler fräknar.. innan solen försvinner helt..



Sol.. gott kaffe och trevligt sällskap är det enda jag behöver..  : )



Ett flygplan passerade ovan och flög rätt exakt parallellt med hur mastens liggande störar är..


Nu ska jag äta och sen bara softa för en stund.. innan det är dags att krypa ner under täcket. Imorn blir det jobb 10-17.. sen ska jag antingen träffa min vän H som bor här i Sumpan hon med med sin familj.. eller så blir det tvättstugan så jag har rena kläder att välja på inför söndagens Skärgårdsbåtsdagsutflykt.. den ser jag fram emot med stor iver och brett leende.  : ) 

Hoppas ni får en fin helg med det ni hittar på. Tänker på er alla.

// Kram Christine


Spännande torsdag i stan

Torsdag..

Hemma efter en kanondag inne i stan.. som jag fick en känsla av redan igår blev den också kanon.. med överaskande trevliga och spännande inslag.  : )

Först blev det pendeln in till central Stationen vid 12.. därefter en skön promenad bortåt Strandvägen.. förbi alla caféer och de matställen som finns där.. ut mot Rosendahls trädgårdscafé där den ihopfällbara filten vecklades ut.. gammaldags äppelträn ovan våra huvuden.. kaffe och cocostopp.. mums.. där stannade tiden upp fram tills klockan hade hunnit slå dryga 17.

Gick tillbaka till Strandvägen.. satte oss på ett matställe intill kajpromenaden.. åt middag i kvällssolen.. fortsatte sedan ut mot Skeppsholmen.. förbi af Chappman.. vecklade upp filten på en liten gräsmatta intill gångvägen.. där stannade tiden igen tills den hunnit passera 21 och närmade sig 22 med stora kliv.. då gick vi tillbaka till Centralstationen och tog varsitt tåg hem.

















Sitter nu hemma i soffan och ser tillbaka på en dag som började med en oviss utgång.. men som hamnade så rätt. Nu är det dags att sova och samla nya krafer.. imorn är det en ny arbetsdag och jag hoppas fokusen kommer ligga på arbetssysslorna.. och inte på den ihopfällbara filten jag fått mycket användning för idag.  : )

// Kram på er alla..  Christine


Aj aj aj.. vad det bultar och det bankar

Tisdag och Onsdag..


Stina är en trött en just nu.. trött men med en finurligt glimrande blick.  : )

Idag var bossen på jobbet.. jag har precis hjälpt en trevligt herre som sedan överöser oss i butiken med lovord och att vi är så attans trevliga och duktiga.. allt detta hör chefen så det var ju perfekt.  : )

Lite senare när bossen återigen är i butiken.. står faktiskt alldeles bredvid mig bakom disken.. då tackar en kvinna i 45 års åldern så hemskt mycket för min hjälp.. att jag varit otroligt hjälpsam och trevlig mot henne och hennes dotter.. jag klappar chefen på axeln och säger.. - tack vad snällt sagt av dig.. tur att chefen står här och hör allt detta.. kan vara bra att ta fram vid nästa löneförhandling. Chefen skratta.. kvinnnan skratta.. de andra kunderna som hört konversationen skratta.. man måste ju få skoja till det lite ibland.. men visst ligger det också lite sanning i detta.. för nu inte bara ser han att jag uträttar saker.. utan också att kunderna uppskattar det jag gör.  : )





Ska ta mig något att äta innan jag sen ska softa bort resten av kvällen. Imorn hade tanken varit att ta med tvillingarna.. lillsyrran.. mamma... och tvillingarnas farfar med till Skansen.. men nu blir vädret ostadigt så det får vi skjuta upp till en anna ledig dag framöver. Kul kommer det bli oavsett när det blir.  : )

Imorn kommer jag antingen stanna kvar i stan eller ta en dagsutflykt till någon närliggande grannby. Ja vad morgondagen döljer är jag väldigt nyfiken på att se.. tror den kommer bli kanon på många sätt och viss.. känslan säger så.. bara jag nu kan somna lite senare ikväll och inte bara ligga vaken hela natten och fundera på vad som komma skall.. för ju fortare jag somnar.. ju fortare blir det torsdag.. och det är ju vad jag längtar efter nu.  : )

Så.. hoppas ni haft en fin vecka så här långt.. var rädda om varandra och om er själva. Drick mycket vatten och ät frukt och grönt.. var uppmärksam och hjärtlig i sinnet.. då blir de vakna timmarna så mycket trevligare att uppleva.  : )

// Kram på er.. Christine

Inget hopp denna helg.. attans moln

Lördag och Söndag..


Kvällens sena blogg blir i bilder.. ty jag är tröttare än trött i ögonen nu.

Hoppet idag blev tyvärr inställt p.g.a. för många moln ovan flygplatsen och säkerheten går före allt. Ny dag inbokad.. 21/8.. om två veckor m.a.o.. jag hoppas vädret blir super då.. för jag bara måste få hoppa då efter det lilla jag såg vid klubbhuset idag.  : )


V plockar Blåbär i skogen intill huset.



Det fanns det gott om.. dock små och lite sura.. men blåbär ändå.



Därför kallas blåbär även för Skvallerbär.. tungan blir ju alldeles blå.



- Tin.. ta en bild i den här vinkeln med.. ska visa mamma och pappa sen.



När magen var full traskade V hemåt igen.



Oj oj oj.. vad många bär det finns.. jag är mätt men vill inte lämna kvar dom heller.. hur ska jag nu lösa detta..?



Tuppen Ture i sin prakt.. himla stilig kille detta är.



Nu när kycklingarna får ränna runt bland hönorna.. blir det en himla massa dun att hålla reda på.



M undrar vem som uppfann spaden.. och varför.



- Pappa.. är det ok att vi tömmer sotbehållaren under grillen..? 



Paraply.. en himla bra grej.. men hur fäller man ihop den..?



Äsch.. får jag inte ihop den får jag väl bära runt på den istället.



Sen till söndagens inställda hopp. Moln moln moln.. alldeles för många moln på himmelen för att det skulle gå att genomföra hoppet. De enda som hoppade var tre instruktörer som hoppade ut på 1 300 meter.. skärmarna fälldes ut på en gång.. och sakta och kontrollerat dalade de ner mot gräsmattan framför klubbhuset. Mycket snyggt gjort och jag blev hur lugn och cool som helst inför nästa chans.. den tjugoförsta augusti klockan 11:00.  : )



Minernas och grimasernas mästare.. det är jag det.. iklädd hoppdräkten.



Första instruktören närmar sig oss uppifrån.



Stillbildsfotografen med skärmen i ett knyte.



Planet de använde för gruppen innan mig.. som fick följa med det ner igen istället för att skutta ut i friheten där uppe. Samtliga bokade om sina hopp de med.


Nää.. nu är det hög tid för sängen. Trött som en tok.. och imorn blir det upp tidigt igen. Jobb i dagarna tre innan jag och öfolket ska träffas utanför Skansen för att visa tvillingarna vad massa skoj man kan göra där.. om vädret blir ok vill säga.  : )

Sov gott och hoppas ni får en fin vecka.. numero 32.  : )

// Kram Christine


Skönt med helg.. ryggen värker dock

Onsdag till Fredag..


Jobb.. jobb.. jobb.. och stor längtan till söndag då jag ska ta skutt ut ut i friheten.. jag längtar så jag tror jag smäller av.. jag är oerhört peppad inför detta nu.. så hoppas hoppas hoppas nu bara vädret håller i sig.  : )

Onsdan jobbade jag sent.. trycket i butiken är en helt annan sak än veckan innan. Antal kunder har ökat med ca 300%.. och har vi kanske 100 kunder en lugn dag.. så fattar ni ju hur slut man sen är på kvällen när man kommit hem och vilar benen på soffkanten.  : )





Idag fredag var det minst lika mycket att göra.. men saker fungerade så allt hölls flytande och bra.

Nu ska jag äta och sedan bara slappa. Har ont i ryggen efter allt kånkande och stående utan möjlighet att vila benen mer än på lunchen. Hoppas värken går över helt till söndag.. annars lär jag göra mitt första hopp med Ipren i kroppen.. vore trist om detta skulle göra en lite slapp i skann.. för jag vill vara hur vaken som helst då.. ta in alla intryck.. känna allt.. lyssna hur vinden och molnen svischar förbi mig på min väg ned mot marken igen.

Jag är så attans P.E.P.P.A.D nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen.

Imorn på lördan ska jag ut till ön och hälsa på mamma.. R.. lillsyrran.. hennes sambo.. tvillingarna.. storsyrran och hennes kille. Om vädret blir som idag kommer det nog bli en fin dag med en del av min numera stora familj.  : )

// Kramar till de snälla.. de osnälla drar jag i örat..  Christine

Ledig tisdag i stora staden

Tisdag..


Dagen i bilder.. ledig från jobbet.. mötte först upp min vän P.. och lite senare efter ett frisörbesök även min vän S.



P och jag möttes i närheten av den här kända platsen.. kan du se vilken jag menar..?


När vi traskat runt ett bra tag på stan köpte vi oss varsin kaffe och vilade benen för en kort stund intill denna vattenpöl.. ja vad heter den nu igen..?


På väg mot Söder passerade vi denne fiskande vågade man som stod mitt i Strömmen med vadarbyxorna på.


Härliga kastanjer i trädet bakom parkbänken vi satte oss på.. idag är de gröna.. snart färgas de vackert nötbruna lagom till hösten smyger sig på.


Nedanför Slottet stod en hästvagn i väntan på nya turister att köra runt. De hade varken vatten eller hö.. stod på knöliga ojämna kullerstenar.. djurplågeri anser jag själv i alla fall.. stackars dom.


Västerlånggatan
söderut ser ut så här.. i alla fall en bit av den.


En av Gamla Stans många trånga gränder.


En parkerad cykel stod lutad mot en vägg i väntan på sin ägare.


Många år har passerat.. det vittnar väggarnas deffekter i putsen om.


Spåren vid Slussen.. stod man alldeles ovan tågen när de passerade under oss.. kittlade det till rejält i magen.. samma känsla som att åka Berg och dalbana på Gröna Lund.


Efter frissbesöket jag gjorde hos Eleganz på Götgatan.. mötte jag upp min vän S vid Medborgarplatsen och sen gick vi på bio på Filmstaden Söder och såg filmen Mr Nobody.. mycket sevärd.. rekommenderas varmast.. i 2 timmar och 18 minuter satt man som klistrad i biofåtöljerna.. och följde den parallella växlingen i filmen.. då.. nu.. hur livet kan te sig baserad på de val man gör.

Nu är det dags för sängen.. god natt på er och hoppas ni får en fin dag imorn.. med det ni hittar på.. och där ni befinner er då.  : )

// Kram Christine


Tandemhoppet inbokat till 8/8

Måndag..


Imorse när jag kollade av mailen fann jag det jag hoppats på hela den gångna helgen.. bekräftelsen på mitt önskade Tandemhopp nästa helg.  : )

Datum: 2010-08-08
Tid: 09:30
Antal: 1 st
Film/Stills: Stills
Plats: Johannisbergs flygplats, Västerås

Nu är det nedräkning.. endast 6 dagar kvar.. jag kommer gå upp 7 på morgonen på söndan.. äta frukost.. kamma håret.. se till att allt ser ok ut här hemma om något skulle gå fel.. he he.. skojar bara med dig mamma.. och sätta mig sen i Bettan för en tur upp till Västerås och till flygfältet och mitt galna påhitt.. hopp med liten Stina ut från ett plan 4 000 meter ovan havet.. helt frivilligt.. och helt galet spännande kul ska det bli.  : )

"Hej och välkommen till Stockholm/Västerås Fallskärmscenter! Vi ser fram emot att få hoppa med er och hoppas att ni kommer få en otroligt rolig upplevelse!"

"När du ska göra ditt hopp behöver du oömma kläder och stabila skor. Utöver detta tillhandahåller vi overall m m. Inför ditt fallskärmshopp kommer du att få en genomgång på ca 15 minuter om hur hoppet går till, samt vad du skall tänka på."


"Instruktören som kommer att hoppa med dig har genomgått en mycket avancerad specialutbildning, just för tandemhoppning."





Idag var det alldeles för mycket att göra på jobbet.. för många kunder.. och för mycket på listan att försöka beta av. Hann knappt andas mellan allt.. puha. Jag jobbade över för att bli kvitt en del av sakerna som samlats på hög.. och har rätt nyligen kommit hem.

Så.. nu måste jag genast kasta i mig något att äta innan magen kurrar så högt att störningsjouren knackar på min dörr. Hoppas ni fått en bra start på denna vecka.. numero 31. Skruttväder i Stockholm idag.. hoppas på bättre imorn för då är jag ledig.  : )

Jag kollade upp hur många stillbilder man hinner ta på ett sånt här hopp.. och det blir ca 40-50 stycken.. tagna från förberedelserna.. själva hoppet och sedan landningen. Ska bli spännande att se hur galen man kommer se ut när man faller fritt.. innan man ska lämna planet och allt det andra. Tänk om man dör.. menar av chocken.. får man tillbaka pengarna då..? :  )

Trevlig kväll på er gott folk.. och en god natt när den väl tar vid.. Kram Christine


Har börjat ta för mig av livet som väntat runt hörnet

Onsdag till Söndag..


Efter att jag jobbat klart på onsdan stack jag in till stan för att möta upp min vän S. Vi skulle se Trollkarlens lärling på Bio. Det blev en dryg en och en halv timme (tror jag att den var) filmkväll fullspäckad med action och häftiga effekter. Jag ger den en stark 3/ svag 4 av 5 möjliga. : )

På torsdan var jag ledig och körde ut till mamma och R. Vädret var regnigt så det blev ingen fika på altanen.. men istället inne under tak. Vi tog mellan skyrarna en promenad bort till lillsyrran och kollade deras brevlåda.. som var tom. På väg tillbaka öppnade sig himlen och vi gick som tre dränkta kattungar tillbaka mot mammas hus. Jag var genomsur ända in på skinnet. De stora och många vattendropparna hade letat sig ända in i öronen.. så attans mycket väta kom det.  : )

Vi blev bjudna hem till tvillingarnas far föräldrar på fika och sedan gå över och kika på ett hus som är till salu på deras gata. Mammas karl R är duktig på att kolla in hus om de är något att ha eller inte.. så han var experten och jag fick följa med som kontrollant av det yttre.. av själva känslan av hus och tomt.. och jag kan bara säga.. Jag döööööörrrr.. här vill jag boooo.. fy tusan vilket hus.. vilken lummig gammaldags trädgård.. hade jag pengarna hade jag slängt upp dom på matbordet mitt framför mäklaren och sagt..- Jag tar det.. ni andra kan gå för nu ska jag dansa runt från rum till rum och bara njuta av detta underbara vackra hus.. och det är mitt.. bara mitt.. mohahahaha.. : )

Men nu var det så att detta hus är byggt som sommarhus 1902.. och att flytta in i detta för permanentboende skulle gå på runt 1miljon att renovera.. med ett utpris som ligger på 3,8 miljoner.. och med husets kondition så avböjde R farfar L från att hans dotter M skulle köpa detta tillsammans med sin käreste. För mycket jobb.. för skruttigt hus.. och för stor slant från start. Synd att det inte var i bättre skick.. för fy tusan vilket underbart hem det annars skulle kunna vara åt vem som helst. : )


Hedda och jag.. Boxer är först på listan nu efter vårt möte.  : )


Senare på kvällen slängde jag ihop middag till mamma.. R.. och mig.. kallskuret med massa grönsaker och salta inlagda gosaker till. Innan middan hade jag bjussat dom på deras första hemmagjorda Mojito.. till maten blev det gott rött.. och efter maten blev det gott rosa.. och massor av bibbel babbel fram till midnatt.. och tjong så kände man sig plötsligt riktigt fiiiiiin i hela kroppen. Mamma och jag blev rejält på pickalurven den aftonen.. hur R klarade sig vetta sjutton.. men han är å andra sidan expert på att hålla god min.  : )

Jag gick med vingliga steg ut till badrummet.. borstade tänderna.. vinglade sen vidare ut till lillhuset och föll i sömn rätt omgående. På morgonen efter.. läs fredag.. kändes det inte så värst skoj att kliva upp och behöva åka iväg till jobbet. När jag skulle in i badrummet för att piffa till mig kom plötsligt svettningarna.. jag har aldrig varit med om maken till svett som rann mellan liljekullarna och utmed ryggen. Det var väl kroppen som ville bli av med allt jag kvällen innan hade hällt i mig. : )

Puha.. vilken konstig känsla i kroppen.. nästan 40 och bakis på en vardag.. i sällskap av min kära mor dessutom.. ha ha.. vilken grej att minnas.  : )

När jag kom fram till jobbet var allt det uschliga som bortblåst.. helt otroligt.. jag mådde toppen helt plötsligt.. snacka om att vara proffesionell. Först mår man skrutt.. sen bara resolut intala sig själv att må bra och att fixa arbetsdagen som ligger framför en och att sluta sjåpa sig.. zim zala bim så är jag helt återställd och levererade många skratt med både kollegor och kunder den dagen. Jag borde be om provision för alla kunder som går skrattandes ut ur butiken.. eller om ens bara drar på smilbanden för den diskreta.. jag kommer ruinera Bossen.. var så säker.  : )

På lördan jobbade jag med två trevliga kollegor.. kunderna var på glatt humör så denna dag blev riktigt skoj att jobba.. även om det var en helgdag menar jag.  : )


Tok Hedda kunde inte sitta still.. och inte jag heller.  : )


Idag söndag har jag jobbat igen.. med samma goa kollegor så dagen blev lättsam och bra. Det jag längtar efter just nu är först och främst svar från Västerås Fallskärmsklubb om det mail jag skickade till dom i fredags.. inväntar svar om de har plats i kommande helg för ett Tandemhopp. Det ska bli så jäklars kul att jag hoppar runt här hemma som ett barn i väntan på Jultomten. : )

En annnan sak jag ska göra verklighet av är att så snart jag har pengar till det läsa mig till ett MC-kort. Jag har sedan jag var i tonåren eller i lägre tjugoårsåldern velat köra hoj.. en snabb en.. snygg ska den vara också.. så det är nästa sak jag ska pricka av på min Ska göra-lista. Jag har fått förfrågan om att få följa med en vän ut och sitta bakpå på bönpallen. Den hojjen är hemskans snabb.. så nu ska vi bara se om jag får tag i en hjälm att låna. Är det lika kul som det ser ut.. ska jag börja plugga teorin och sedan börja ta lektioner.. också något jag längter efter så jag nästan spricker.  : )

Oj oj oj.. det är så många saker jag vill göra.. och kommer nu att börja pricka av dom en efter en. Jag satte mig faktiskt ner igår och skrev ner allt på papper.. det blev en lång lista.. och jag kommer inte sluta förrän allt är genomfört. Visst kommer detta inte bli gjort på en kafferast.. en del saker ligger några år fram.. men nu har jag fokus på det som är roligt.. spännande.. ibland våghalsigt.. men är säker på att allt kommer få mig att växa flera meter från där jag varit innan. Nu jäklar ska jag ta för mig av livet och det som erbjuds där ute.  : )

Men nu gott folk ska jag äta innan magen går av på mitten. Hoppas ni haft en fin vecka och en fin helg med det ni hittat på. Tänker på er och gör det med ett leende.. brett och skärt.. mungiporna når ända upp till båda öronen.. lyfter ögonen mot skyn och skrattar högt.. högt och länge.. och fullt med hjärtlig kärlek i klangen.  : )

// Kram på er.. Christine


RSS 2.0