Har börjat ta för mig av livet som väntat runt hörnet

Onsdag till Söndag..


Efter att jag jobbat klart på onsdan stack jag in till stan för att möta upp min vän S. Vi skulle se Trollkarlens lärling på Bio. Det blev en dryg en och en halv timme (tror jag att den var) filmkväll fullspäckad med action och häftiga effekter. Jag ger den en stark 3/ svag 4 av 5 möjliga. : )

På torsdan var jag ledig och körde ut till mamma och R. Vädret var regnigt så det blev ingen fika på altanen.. men istället inne under tak. Vi tog mellan skyrarna en promenad bort till lillsyrran och kollade deras brevlåda.. som var tom. På väg tillbaka öppnade sig himlen och vi gick som tre dränkta kattungar tillbaka mot mammas hus. Jag var genomsur ända in på skinnet. De stora och många vattendropparna hade letat sig ända in i öronen.. så attans mycket väta kom det.  : )

Vi blev bjudna hem till tvillingarnas far föräldrar på fika och sedan gå över och kika på ett hus som är till salu på deras gata. Mammas karl R är duktig på att kolla in hus om de är något att ha eller inte.. så han var experten och jag fick följa med som kontrollant av det yttre.. av själva känslan av hus och tomt.. och jag kan bara säga.. Jag döööööörrrr.. här vill jag boooo.. fy tusan vilket hus.. vilken lummig gammaldags trädgård.. hade jag pengarna hade jag slängt upp dom på matbordet mitt framför mäklaren och sagt..- Jag tar det.. ni andra kan gå för nu ska jag dansa runt från rum till rum och bara njuta av detta underbara vackra hus.. och det är mitt.. bara mitt.. mohahahaha.. : )

Men nu var det så att detta hus är byggt som sommarhus 1902.. och att flytta in i detta för permanentboende skulle gå på runt 1miljon att renovera.. med ett utpris som ligger på 3,8 miljoner.. och med husets kondition så avböjde R farfar L från att hans dotter M skulle köpa detta tillsammans med sin käreste. För mycket jobb.. för skruttigt hus.. och för stor slant från start. Synd att det inte var i bättre skick.. för fy tusan vilket underbart hem det annars skulle kunna vara åt vem som helst. : )


Hedda och jag.. Boxer är först på listan nu efter vårt möte.  : )


Senare på kvällen slängde jag ihop middag till mamma.. R.. och mig.. kallskuret med massa grönsaker och salta inlagda gosaker till. Innan middan hade jag bjussat dom på deras första hemmagjorda Mojito.. till maten blev det gott rött.. och efter maten blev det gott rosa.. och massor av bibbel babbel fram till midnatt.. och tjong så kände man sig plötsligt riktigt fiiiiiin i hela kroppen. Mamma och jag blev rejält på pickalurven den aftonen.. hur R klarade sig vetta sjutton.. men han är å andra sidan expert på att hålla god min.  : )

Jag gick med vingliga steg ut till badrummet.. borstade tänderna.. vinglade sen vidare ut till lillhuset och föll i sömn rätt omgående. På morgonen efter.. läs fredag.. kändes det inte så värst skoj att kliva upp och behöva åka iväg till jobbet. När jag skulle in i badrummet för att piffa till mig kom plötsligt svettningarna.. jag har aldrig varit med om maken till svett som rann mellan liljekullarna och utmed ryggen. Det var väl kroppen som ville bli av med allt jag kvällen innan hade hällt i mig. : )

Puha.. vilken konstig känsla i kroppen.. nästan 40 och bakis på en vardag.. i sällskap av min kära mor dessutom.. ha ha.. vilken grej att minnas.  : )

När jag kom fram till jobbet var allt det uschliga som bortblåst.. helt otroligt.. jag mådde toppen helt plötsligt.. snacka om att vara proffesionell. Först mår man skrutt.. sen bara resolut intala sig själv att må bra och att fixa arbetsdagen som ligger framför en och att sluta sjåpa sig.. zim zala bim så är jag helt återställd och levererade många skratt med både kollegor och kunder den dagen. Jag borde be om provision för alla kunder som går skrattandes ut ur butiken.. eller om ens bara drar på smilbanden för den diskreta.. jag kommer ruinera Bossen.. var så säker.  : )

På lördan jobbade jag med två trevliga kollegor.. kunderna var på glatt humör så denna dag blev riktigt skoj att jobba.. även om det var en helgdag menar jag.  : )


Tok Hedda kunde inte sitta still.. och inte jag heller.  : )


Idag söndag har jag jobbat igen.. med samma goa kollegor så dagen blev lättsam och bra. Det jag längtar efter just nu är först och främst svar från Västerås Fallskärmsklubb om det mail jag skickade till dom i fredags.. inväntar svar om de har plats i kommande helg för ett Tandemhopp. Det ska bli så jäklars kul att jag hoppar runt här hemma som ett barn i väntan på Jultomten. : )

En annnan sak jag ska göra verklighet av är att så snart jag har pengar till det läsa mig till ett MC-kort. Jag har sedan jag var i tonåren eller i lägre tjugoårsåldern velat köra hoj.. en snabb en.. snygg ska den vara också.. så det är nästa sak jag ska pricka av på min Ska göra-lista. Jag har fått förfrågan om att få följa med en vän ut och sitta bakpå på bönpallen. Den hojjen är hemskans snabb.. så nu ska vi bara se om jag får tag i en hjälm att låna. Är det lika kul som det ser ut.. ska jag börja plugga teorin och sedan börja ta lektioner.. också något jag längter efter så jag nästan spricker.  : )

Oj oj oj.. det är så många saker jag vill göra.. och kommer nu att börja pricka av dom en efter en. Jag satte mig faktiskt ner igår och skrev ner allt på papper.. det blev en lång lista.. och jag kommer inte sluta förrän allt är genomfört. Visst kommer detta inte bli gjort på en kafferast.. en del saker ligger några år fram.. men nu har jag fokus på det som är roligt.. spännande.. ibland våghalsigt.. men är säker på att allt kommer få mig att växa flera meter från där jag varit innan. Nu jäklar ska jag ta för mig av livet och det som erbjuds där ute.  : )

Men nu gott folk ska jag äta innan magen går av på mitten. Hoppas ni haft en fin vecka och en fin helg med det ni hittat på. Tänker på er och gör det med ett leende.. brett och skärt.. mungiporna når ända upp till båda öronen.. lyfter ögonen mot skyn och skrattar högt.. högt och länge.. och fullt med hjärtlig kärlek i klangen.  : )

// Kram på er.. Christine


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0